Yliarvostettu netflix

dghj78

Tuli joskus muutama vuosi sitten videovuokraamoissa käydessäni ihmeteltyä minne kaikki asiakkaat ovat kadonneet. Kaupungin isoin vuokraamo jossa on huikea valikoima monen vuosikymmenen elokuvia nykypäivään eikä paljon ketään kyseisessä paikassa käy. No sitten opin että kyseessä ovat elokuvasivustot, kuten ensisijaisesti nämä netflx ja viaplay. Annoin asian olla koska ajattelin ettei se minun elämääni tule mitenkään vaikuttamaan. Ennen kuin vuosi ehti vaihtua olin matkalla lempivuokraamooni (pienempi yritys) josta sai monenlaista elokuvaa ja vieläpä hyvin halvalla (2 e per kotelo). Liike oli pimeä ja tyhjennetty, ovessa lappu jossa ilmoitettiin puljun lopettaneen toimintansa. Ja sitten kun tulee kotiin niin näkee miten kaverit/kumppani katsoo nauraa hekottaen netflixistä jotain aivan roskakomediaa. Sai jo alkaa uskoa että juuri näiden takia menestyvistä elokuvavuokraamoista katoavat asiakkaat kun mieluummin halutaan tuijottaa sitä ns. laatuelokuvaa läppäriruudun takaa surkeilla tekstityksillä ja huonolla kuvalaadulla. Selasin kerran kaverini netflix-käyttäjältä elokuvia ja hetken selailtuani huomasin heti silmiinpistäviä seikkoja: surkea tarjonta (valikoima), puutteelliset ja virheelliset tekstitykset esimerkiksi sarjoissa, huono kuvanlaatu, hidas latausaika, pätkiminen sekä muutenkin huono päävalikko. Ajattelin että ovatko ihmiset tosiaankin niin säälittäviä lampaita että tällaisesta sontasivustoista maksavat 8 euroa kuussa. Samalla paljastui miten karmiva viihdemaku valtavirralla ihmisistä on. Kerran kun mainitsee jollekkin himoflixaajalle että valikoima palvelussa on ainakin suomen tarjonnassa puutteellinen alkaa heti valitus ja kimitys. Sitten kun ei toinen halua vuokraamoon lähteä joutuu valitsemaan summan mutikassa joko sen typerän räkäbudjetilla tekaistun teinikauhusplatterin tai jonkun säälittävistä neitsytpojista kertovan törkykomedian.

Olimme menossa porukalla katsomaan Hobittia arvostettuun ja vanhaan elokuvateatteriin, edulliseen ja viihtyisään mutta kommentin jonka kuulin lähtijäehdokkailta oli että miksi lähteä kun saisi netistäkin ilmaiseksi ladattua. Onneksi sieltä sitten muutama tyttöääni löytyi joka sanoi ettei silä tavalla saa tunnelmasta mitään irti.

Nykymaailma on vaan laiska ja ahne. Kaikki hyvä luullaan löytyvän vain muutaman klikkauksen päässä ruudusta. Kyllä on minä ja monia muita jotka laadusta ainakin ovat valmiita vuorkaamossa maksamaan ja pitämään yritys työllisyystilanne muutenkin kunnossa. Ja en todellakaan ole mikään vanhahtava jälkeenjäänyt dinosaurus vaan parikymppiä vetelevä opiskelija.

33

3140

  Vastaukset

  • Ensin videonauhurit kaatoivat suurimman osan elokuvateattereista ja seuraavaksi nettipalvelut kaatavat vuokraamot. Kummassakin oli omanlaisensa tunnelma, Turussakin muistan lapsuudestani niitä yhden salin teattereita, joissa oli ihan omanlaisensa ilmapiiri. Nyt on vain yksi multisalikompleksi, jossa on liukuhihnatunnelma. Ihan hienohan se on puitteiltaan, eipä siinä mitään.

   Oma tunnelmansa oli myös vuokraamoissa, kun oman kullan kanssa lähdettiin leffaa ja karkkia hakemaan. Hyvä valinta oli tärkeä, koska leffa sitten tosiaan katsottiin, oli hyvä tai vähemmän hyvä. Nykymuksut klikkailevat levottomina aina uutta, jos ei heti miellytä. Mitä helpompaa elämästä tulee, sitä tyytymättömämpiä ja vaativampia tulee ihmisistä.

   • netflix paska. vain suomalaisia rahastetaan vanhoilla sarjoilla ja lefoilla

    kilpailija..

    Katso uusimmat ja vielä Suomesa julkaisemattomat TV-sarjat ja leffat nyt free!

    Esim. ulkomailla suuresti susoittu ja ihana Beauty and the Beast eli Kaunotar ja Hirviö-sarja

    Rakkautta,romantiikkaa,dramaa,toimintaa...

    http://www.hdfin.com/item.php?item_id=9158


  • Ja höpö höpö, netflix on monipuolinen. Ollaan nyt katottu TELEVISION ruudulta monia hyviä leffoja, dokkareita kuten jatkiksiakin. Ihme hommaa häröillä täällä somessa moisesta.Et aloittaja varmaan tiennytkään, et teeveessäkin voi olla netti?

   • Digiboksista ja bluray-soittimesta puhumattakaan. Minä katson filmit yleensä kotiteatterin 92 tuumaiselta kankaalta ja äänet tietysti asiallisen järjestelmän kautta. Kuvan laatu ei tykistä johtuen ole kuin fullhd tasoa, mutta parempaakin olisi Netflixin puolella tarjolla.


   • th. kirjoitti:

    Digiboksista ja bluray-soittimesta puhumattakaan. Minä katson filmit yleensä kotiteatterin 92 tuumaiselta kankaalta ja äänet tietysti asiallisen järjestelmän kautta. Kuvan laatu ei tykistä johtuen ole kuin fullhd tasoa, mutta parempaakin olisi Netflixin puolella tarjolla.

    Juuri näin!


   • th. kirjoitti:

    Digiboksista ja bluray-soittimesta puhumattakaan. Minä katson filmit yleensä kotiteatterin 92 tuumaiselta kankaalta ja äänet tietysti asiallisen järjestelmän kautta. Kuvan laatu ei tykistä johtuen ole kuin fullhd tasoa, mutta parempaakin olisi Netflixin puolella tarjolla.

    Voi sinua poloa, noin surkea laitteet.


  • Mä oon ihan tyytyväinen Netflixiin. Mutta se versio mikä tavallisille käyttäjille (kirjautuneille ja maksaneille) näkyy on kyllä niin täynnä luokatonta sontaelokuvaa että melkein hävettää miten halvalla Netflix jäseniään panee. Mut pienen näpertämisen avulla saa auki koko Netflixin sisäisen leffavalikoiman mistä voikin sitten helposti poimia jyvät akanoista. :)

   Suosittelen siis kuitenkin perehtymään Netflix-jäsenyyden maksamiseen ja pikkuiseen näpelöimiseen.

  • Elokuvia siellä kyllä piisaa, mutta suurin osa on kuin marketin kolmen euron laarista. Suurin osa ajasta menee lärätessä, että mitä katsois. Olispa jossain hiukan selkeempi lista mistä olisi nopeampi katsoa? Varmaan kymmeniä elokuvia olen sillai pariminuuttia katsonut ja todennut, että esittelytekstit on ihan liian hyvältä kuulostavia.

  • Ihan turhaa rahastuskusetusta Flixit . Pitää olla elämän vaikeeta, jos ei paria torrent linkkiä jaksa klikkailla. Netflix on tarkoitettu just sellasille ihmisille, joille tulee paha olo jos pitää käydä kaupassa tai siivota kämppä tai tiskata tiskit. Toisin sanoen sellaisille huoran vituille, joista ei koskaan tule yhtään mitään.

   • No onpa kallista! Kahdeksan euroa kuussa on paljon pienempi summa kuin se että joutuu jossain vaiheessa maksamaan kymmenien tuhansien korvauksia laittoman materiaalin lataamisesta.


  • Netflixin logiikka on kummallista. Monista elokuvista, trilogioista yms. puuttuu vähintään se sarjan viimeinen elokuva. TV-sarjoja laitetaan vähintään se yksi kausi vajaana. Ei siinä ole oikein mitään järkeä. Tämän kuukauden jälkeen peruutan tilaukseni. Pakko palata waretukseen kun ei näitä laillisia palveluita osata hoitaa kunnolla.

  • Ihme valitusta. Keskivertokatsojalle on taatusti katsottavaa kokonaiseksi kuukaudeksi, ilmaiseksi!! Ja ohjelmien taso on varmasti korkeampi kuin TV:stä ilmaiskanavilta samana aikana tulevat ohjelmat. Uusia sinne ei kovin taajaan tule, mutta eipä häviä myöskään vanhat ohjelmat, jotka on aikonut katsoa.

   • Ööö ei ne siellä ikuisesti ole öööö, ja kyllä ny vaan kuule normikanavilta näkee tuoreempaa tavaraa kuin Netflixistä jos ei lasketa niitten omaa "tuotantoa". Eihän tuolla ole mitään kunnon leffojakaan :D har ha rh har har


   • har har har har kirjoitti:

    Ööö ei ne siellä ikuisesti ole öööö, ja kyllä ny vaan kuule normikanavilta näkee tuoreempaa tavaraa kuin Netflixistä jos ei lasketa niitten omaa "tuotantoa". Eihän tuolla ole mitään kunnon leffojakaan :D har ha rh har har

    Totta kai sieltä poistuu sisältöä samalla kun uusia tulee. Jos uusia tulisi tiiviimpään tahtiin, niin ei välttämättä ehtisi katsoa kaikkia haluamiaan. Tajusitko nyt? Ikävä kyllä ohjelmia saattaa hävitä huomaamatta. Kaikki kiinnostavat pitäisi lisätä omalle listalle, jotta poistumispäivän näkisi yhdellä silmäyksellä. Elokuvien poistumisella on vain viikon varoitusaika, joka on liian lyhyt. Ilmoitus sähköpostiin olis myös kiva ominaisuus.

    Jaa normikanavilta tulee tuoreempaa tavaraa? Et voi olla tosissas? Suurin osa normikanavien elokuvista ja sarjoistakin on uusintoja ja uudet heikkotasoisempia. Minä en kaipaa uusia elokuvia, enkä vastaavasti seuraa vaatemuotia. En ole tainnut katsoa yhtäkään tänä vuonna tehtyä elokuvaa, koska ei ole kiinnostanut. Gravityn katsoin viimeksi ja sekin on jo Suomen Netflixissä.

    Et ole tainnut yhtään perehtyä Netflixin elokuviin? Kyllä minustakin aluksi tuntui, että tarjonta olisi heikkotasoista, mutta siellä on ollut ihan oikeasti huippuelokuvia, joita on tullut melko harvoin TV:stä. Esim. monta Quentin Tarantinon elokuvaa. Kummisedät, Mafiaveljet, Memento, Forrest Gump, Vihreä maili, American History X, Matrix, Kuu, Hohto, Perikato yms. yms. On kummallista, että jotkut ostavat hyllyynsä elokuvia ja TV-sarjaboxeja, mutta toisaalta valittavat uusinnoista ja nettipalvelujen vanhasta tarjonnasta.

    Videovuokraamot häviävät yhtä varmasti kuin puhelinkopit ja nykyään monet kivijalkamyymälät verkkokauppojen myötä. Edes suurempi valikoima ei videovuokraamoja pelasta, koska monet harvinaisemmat videot voi tilata netistä omaksi (vaikka käytettynäkin) vuokrauksen hinnalla. Veikkaan, että lähivuosina nettiin alkaa tulla myös laillisia palveluita, joissa valikoima on moninkertainen perinteisiin videovuokraamoihin verrattuna.


  • Netflix on ihan hyvä. Ainakin paljon parempi kuin ne kämäset videovuokraamot olivat ikinä ja minä olen kyllä kokenut koko videovuokraamoajan kokonaisuudessaan. On kyllä totta että ei se valikoima sielläkään ole aina niin hyvä, jos haluaa jotain tiettyä nähdä, mutta "haluaa jotain kivaa katsottavaa" asenteella liikkeellä olevalle tavalliselle kansalaiselle se on kelvollinen varsinkin jollain toisella samanlaisella palvelulla, kuten esimerkiksi HBO Nordicilla, täydennettynä. Mistään läppärin ruudultakaan tai tabletista ei tarvitse niitä katsoa vaan ihan telkkarista. Tekstitykset ovat joskus huonoja, mutta ovat ne joskus huonoja levyilläkin ja englanninkielisissä ohjelmissa niitä ei yleensä edes tarvitse. Ainakin vaivatonta lähettää palautetta huonoista tekstityksistä.

   Harvinaisemman tavaran kanssa voi vielä joutua käyttämään torrentteja, jos sitä todella haluaa, mutta ilman laillisuusaspektiakin se on usein turhan vaivalloista ja epävarmaa säätämistä. Mielummin maksaa niistä streamauspalveluista. Niin ja elokuviin mennään katsomaan ne elokuvat, jotka katsotaan elokuvissa.

  • Itsekin kokeilin Netflixiä jokin aika sitten. Rekisteröinnistä deletoimiseen kesti noin 10 minuuttia. Siihen sisältyi myös puhelinsoitto tukeen.
   Suurin osa filmeistä DVD laatua, eli ei tule kysymykseenkään katsoa projektorilla. Filmitarjonta tietysti suurelle massalle tarkoitettua, eli teinivampyyreita ja säälittävää Hollywood paskaa. Lapsiperheille ihan jees jossa televisio on päällä vain taustalla kun tehdään kaikkea muuta.
   Näillä Online palveluilla halutaan ihmiset pois lataamasta filmejä netistä. Mutta suuri osa noista lataajista onkin sellaisia jotka haluavat nähdä jotain muuta mitä media meille tyrkyttää.
   En löytänyt Nertflixistä yhtään Japanin filmituotantoa, ei mitään etelä-amerikan Perusta, saatikaan mitään lähi-idän filmejä. Myös Bollywoodin Intia elokuvat loistivat poissaolollaan.

   • Ne puuttuu siksi kun normaaliälyiset ei moisiin koske. Bollywoodit on surkeinta roskaa mitä olla voi ja lähi-idän filmejä nähtyäni ymmärrän täysin miksei niitä tarjota.


  • "En löytänyt Nertflixistä yhtään Japanin filmituotantoa, ei mitään etelä-amerikan Perusta, saatikaan mitään lähi-idän filmejä. Myös Bollywoodin Intia elokuvat loistivat poissaolollaan."

   Ehh... Onko noita joskus tullut edes Suomen TV:stä? Suomen Netflixissä on kyllä ollut hyvin laaja valikoima muutakin kuin Pohjois-Amerikan tuotantoa. Itse olen katsonut sieltä elokuvia, jotka on tuotettu mm. Kiinassa, Hong-Kongissa, Japanissa, Indonesiassa, Brasiliassa, Argentiinassa, Espanjassa, Italiassa, Ranskassa, Hollannissa, Saksassa, Tanskassa ym.

   Moni voi saada valikoimasta vääristyneen ja todellista suppeamman kuvan, koska elokuvien selaus on vaivalloista ja hakutoimintokin löytää ensisijaisesti suosituimmat "Hollywood-elokuvat". Kun löydät jonkin eksoottisemman ja lisäät sen katselulistalle, niin se ehdottaa muita vastaavia elokuvia. Helmet maailmalta olen löytänyt sitä kautta. Useimmat niistä tosin ovat olleet pettymyksiä, vain yleissivistyksen kannalta katsomisen arvoisia.

   Jos todellakin haluat Bollywood-elokuvia katsella, niin taidat elää väärällä puolella maailmaa... Vai kaipaatko sinne myös nigerialaisia elokuvia? Siellä tehdään vuosittain enemmän elokuvia kuin USA:ssa.

   • No Suomen netflix tarjonta on oikeesti pyllystä. Ite käytän ohjelmaa jolla pääsee kattomaan kaikkien maiden netflix sisältöä.
    http://turboflix.com/?ref=92


  • Netflix on hyvä. Eikä mikä paska.

   • Totta, paska on vain housuissanne


  • Ei mitään katseltavaa, olen torrentanut kaikki parhaat leffat ja katsellut. Eli tähän loppui Netfix.

  • Minä olen kyllä sitä mieltä, että Netflix on parasta sitten pyörän keksimise, oikea elokuvien taivas. Tarjonta on niin laajaa, että kun olen sen läpikäynyt, niin aloitan varmasti alusta. Katson åarhaita paloja uudestaan ja sitten niitä, joita olen unohtanut. Elokuvien vanhuus ei haittaa koska ei ikä niistä välttämättä huonoja tee. Kauhuelokuvien ystävänä jaksan aina innostua siitä, että mitä täältä vielä löytyykään. Aina en pidä, mutta sittenki olen tullut laajentaneeksi tajuntaani siitä, mhin kaikkeen elokuva taipuuj, mitä se voi näyttää ja ilmaista. Tämä pätee teitysti muihinkin kategorioihin ja erityisesti elokuvakerhohin, mutta kauhuelokuville ei ole omaa kerhoa. Paitsi nyt! Se on yhden ihmisen kerho omalla sohvallani. Tämän parempaa keinoa rentoutua rasittavan työpäivän jälkeen en tiedäkään. Mitä muuten pitäisi sanoa niille, joiden mielestä lukiessa laittaa aivonsa parempaan käyttöön? Ja urheilua tulisi harrastettua enenmmän, jos ei lojuisi kotisohvalla typeriä elokuvia katsomassa? Auttakaa ihmiset, mitä minä vastaan?

   • Breaking Bad on siellä, riittää mulle. Aloitin just neljättä kertaa kattomaan 55" 4K telkasta ORGASTINEN kuvanlaatu.


  • Antaa junttien katsoa Netflixin roskaleffoja.

   Sivistyneille ihmisille on tarjolla toisenlaisia palveluja. Esim. Mubi.

   https://mubi.com/showing

   • Tekotaiteellista paskaa, tietty jos tykkää katella hidastettuna kun puunlatvat heiluu mustavalko leffassa ja siemailee punasta hiivavettä. Koskaan kuullukkaan leffoista mitä sun mubissas oli, hyi hyi pthyi.


  • Kuka helvetti oikeasti edes katsoo televisiota, tai netflixiä?

  • Kyllä Anttilan lähtö oli kyllä kova isku.Nyt hiukan jo outoa tilaamalla tilata jos uutuuksia haluaa tai klassikoita kun nettflix sitten monelle vain sarjojen tähden ja elokuvistakin vain riittää ajanviete ja edes joku tunnettu näyttelijä kun valtaosakin suoraan levitykseen dvd julkaisuja.

  • Aikoinaan Filmtown ja Makuuni kaatoi aika monia yksittäisiä videovuokra firmoja, joissa oli monipuolinen valikoima harvinaisempia elokuvia, mutta näissä näköjään toistuu tämä että aina joku toinen kaataa toisen.

   Katselen Netflixista ja HBO Nordicista enimmäkseen tv-sarjoja ja dokumentit, mutta leffat tulee toistaiseksi vuokrattua Filmtownista.

  • Minä itse olen ollut aikoinaan hyvin paljon kivijalkavideovuokraamojen puolella, mutta kun nämä kiinteät videovuokraamot ovat alkaneet hävitä kun kehitys kehittyy. Sille ei vaan voi mitään. Itse olin ensin näitä videontoistopalveluja paljonkin vastaan, mutta joskus uteliaisuuttani keksin liittyä Netflixiin. Noh, silloin tarjonta oli pientä ja kun kaikki vähänkin kiinnostava on katsottu melkein kahteen kertaan, niin poistuin Netflixin asiakaskunnasta. Noh, viime marraskuussa '16 liityin uudestaan ja tarjonta on huomattavasti isompi ja nykyään elokuvia ja sarjoja sinne tulee vähän useammin. Siis useammin, kuin silloin kun viimeksi olin asiakas. Olen ollut tyytyväinen Netflixiin, muita palveluja en käytä. Ja aion pysyä Netflixin asiakkaana. Tuo on niin monta iltaa pelastanut, joko yksin tai hyvässä seurassa.

  • Ja kun seuraava palvelumuoto kaataa suoratoistopalvelut, niin ollaan surullisia, kun niin helppo ja tunnelmallinen palvelu kopetaan. Kaikki uusi saa yleensä jonkinlaista vastustusta, kunnes siihen sopeudutaan ja totutaan.

  • Ensin DVD syrjäytti VHS:n, suoratoistopalvelut DVD:n.

   Netflix on siitä huono että suomen Netflix-kirjasto on jostain syystä varsin suppea. esim. oman maansa kirjastoon. En tiedä mistä johtunee. Netfix on siellä laajempi ja siksi ehkä laadukkaampi. En käytä muita palveluja kuin Netflixiä, siellä on tarvittava mitä tarvitsee katsoa. Hyviä sarjoja ja muitakin kuin niitä vain amerikkalaisia perussarjoja ja amerikkalaisia peruselokuvia.

  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Kuka tietää Seinäjoen perhesurmasta

   sirkankujalla ja miksi?
   Seinäjoki
   60
   3400
  2. Opettaja koulutus uusittava välittömästi. Ei vastaa tätä päivää.

   Kun näiden kiusaamisten ja tunnilla häiriköinti tapausten määrä näyttää vain lisääntyvän ja pahentuvan on opettajakoulutusta pakko muuttaa. Kolme asi
   Maailman menoa
   214
   1599