Ex-ravuri rauhalliseksi ravissa!

Epätoivoinen

Ongelmani koskee 14-vuotiasta ex-ravuritammaa, jota olen nyt ratsastanut vuoden verran ja hieman kauemminkin. Käynnissä ei mitään ongelmaa, pienillä pidätteillä ja vatsalihakset tiukkana liikkuu hitaasti ja rauhallisesti, mahdollisesti käy jopa peräänannossa pätkiä. Laukassakaan ei mitään ongelmaa, kolmitahtinen ja vaihdot menee ilman ristilaukkoja tai muitakaan ongelmia, mutta se ravi. Ravissa saa tosiaan työskennellä saadakseen hevosen liikkumaan rauhallisesti. Pää hipoo taivasta ja runko on pitkä kun Puolan leipäjono ja se vauhti on kuin mentäisiin Vermon takasuoralla turvanmitan päässä vastustajasta. Kaikkea ollaan kokeiltu apuohjasta pieniin ja isompiinkin pidätteisiin, mutta mikään kun ei tunnu toimivan. Kuolaimena on kolmipala-olympia, ja joskus mennään ihan ilman kuolainta. Kyseessä on siis kaksi vuotta ratsuna toiminut tamma, joka on hyvinkin energinen tapaus. Kaipaisin neuvoja tähän, ja siihen miten ratsastaa hevonen rennoksi ja rauhalliseksi. Mitään ei säiky tai pelkää, ja joskus tulee ihan ok pätkiäkin ravissa mutta yleensä tuntuu siltä kuin hevonen kuvittelisi olevansa Vermon raveissa... Asiallisia vastauksia kiitos!

4

121

  Vastaukset

  • Ajan kanssa niin hyvä tulee jos on käytössä kenttä niin teen vaikka nelikaarista kiemura uraa tai koko ajan kääntelyitä niin ei voi juosta kuin mikäkin huligaanin:)

  • Oma ex-ravurini rentoutuu kun sen kanssa tekee ratsastuksen alussa pieniä voltteja, taivuttelee reippaasti, mutta ratsastaa silti jatkuvasti eteenpäin. Sama myös ravissa. Ennen juoksi juuri tuota "ravurin" ravia, mutta ensimmäisen kunnon valmennuksen jälkeen ravaaminen on ollut paljon helpompaa! Toivottavasti oli jtn apua.

  • Itellä on Lämminverinen ravihevonen joka on ex-ravuri ja sitten aloitettu ratsun työ eli ratsu tällä hetkellä ja sitten sillä oli 2vuoden tauko kaikesta...sitten mä aloin käymään sillä eli nyt on ollut mulla puolisen vuotta ja meilläkään ei ole ongelmaa käynnissä, ravissa eikä laukassa. :) Kannattaa kokeilla kramaaneja ja just jos se yrittää kiihdyttää niin ei anna mennä, aloittaa aina alusta ja harjoitusravikin kramaaneilla ja voltteja, oikein hitaasti ja lopuksi muista palkita kunnolla :) Sä voit mennä vaikka aina silloin kun treenaat ravia niin et mee silloin ollenkaan laukkaa että se ymmärtää et treenataan kunnolla ravii :)

  • Jos on mahdollista mennä pelolle niin sinne ravailemaa ja ja laukkailemaa opurkamaan energiaa. Ja kunnon valmennus. Oletko kokeillut martingaalia tai piuhoja?

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. MARTINA,anna jo Sofian olla rauhassa!

   Martina jätä jo Sofia rauhaan.Stefan ja Sofia ovat yhdessä ja koita jo hyväksyä se!On lapsellista olla mustasukkainen Sofialle.Stefan ei tule jättämä
   230
   4110
  2. Japanilaiset eivät loukkaannu Geisha suklaasta

   hysteeriset vihervasemmistolaiset loukkaantuivat heidän sijastaan. Tubettaja tarttui Fazerin Geisha-kohuun: Keskustelkaa meidän japanilaisten kanssa
   Maailman menoa
   164
   3734
  3. Martinako tämän sopan keitti itse?

   Luin että Martina oli vaihtanut päivää sovitusta silloin, eilen kun Isabellaa kuvattiin Hangossa. Isben ei pitänyt tulla sinä päivänä sinne kun Sofia
   Kotimaiset julkkisjuorut
   113
   1338
  4. Onnea Sofia! Stefan jätti Eiran asunnon vuokrat maksamatta!

   Stefanilta karhuttiin yli 33 000 e vuokrasaatavia Helsingin käräjäoikeudessa, kertovat mediat. Tämä on julkista tietoa.
   173
   1191