Ison lämppärin painoraja?

Painorajasta

Heippa! Vuokraan kerran viikossa n. 168cm korkeaa, muhkua lämminveristä tammaa, joka painaa n. 700kg eli massaa löytyy. Itse olen n. 77kg painava, ja olen 165cm pitkä. Onko hevoselle liikaa jos ostan sen omaksi, ja ratsastan sillä n. 5x viikossa? :) Asiallisia vastauksia kiitos!

7

120

  Vastaukset

  • Aika tankki hevonen. Mutta ei ole liikaa, olet kevyt sille, sanoisin että kannattaa ratsastaa ainakin pari tuntia päivässä. Voit ratsastaa kuusikin kertaa viikossa Älä kuitenkaan pidä vapaapäiviä peräkkäin vaan jaa ne niin että on pari päivää välissä.

  • Olen itsekin miettinyt monesti lämminverisen painorajaa. Olen 55kg ja 170cm pitkä. Lämpöseni on n.155cm. Tiedän ettei itselläni ole painon kanssa ongelmia, mutta mietin monesti uskallanko kuin painavan kaverin heittää selkään.

  • Joo, samaa mietin tuossa... Mikä on suurinpiirteinen lämppärin painoraja ? :D

  • Lämpöisissä on koossa ja rakenteessa niin paljon vaihtelua, että yksittäiselle hevoselle sopivaa painorajaa on mahdoton sanoa hevosta näkemättä. Kannattaa kysäistä eläinlääkäriltä tai hevoshierojalta mielipidettä, he osaavat kyllä neuvoa sen asian suhteen.

  • Normaali kokoisen lämppärin paino raja on n. 50-75kg tai vähän päälle riippuu tietenkin hevosesta.

  • eikös niillä lämppäreillä ratsasta aikamiehetkin, painoa siinä 80 seutuvilla?

  • Et ole ollenkaan liikaa hevosellesi. Meidän tallilla käy kehitysvammasia ratsastamassa läppärillä ja lämppäri jaksaa oikein hyvin vaikka pari heistä ratsastajista on 80- ....... kg paikoilla.

  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Kuka maksaa ei-turvallisesta maasta tulevan pakkokatanteenin..

   ..eivät kai veronmaksajat Kelan ansiosidonnaisella päivärahalla? Vastuuton mokailija maksakoon mokiensa kulut itse! Se on Ruotsin risteilyltä tai Balk
   Maailman menoa
   213
   6577
  2. Heti alkoivat "asiantuntijat" sössöttämään

   ettei hallituksella ole oikeus pistää ihmisiä pakkokaranteeniin https://yle.fi/uutiset/3-11487500
   Maailman menoa
   333
   3033
  3. Martina ja Nanna tehtailevat petoksia

   Martina ja Nanna eivät aio palauttaa rahoja Espanjan treenileirin ostaneille. Leiri peruuntui koronan takia. En tiedä mihin ovat rahat tuhlanneet, ehk
   57
   1104