Tampereen klinikat ja yksinäinen nainen

eXceLent37

Hei, millaisia kokemuksia on eri Tampereen klinikoista yksin hedelmöityshoitoja hakeneilla naisilla? Mitä psykologi kyselee?

4

925

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Juli32

      Suosittelen Ovumiaa. Aivan ihania ihmisiä ja ottavat itselliset naiset todella hyvin vastaan. Psykologi ei sinua "tenttaa", ennemminkin antaa lisää ajattelemisen aihetta ja lisäinfoa lahjasukusoluja käyttävälle. Joten psykologin käyntiä ei ainakaan kannata pelätä :)

    • alku tahmeaa

      Kun yritin jatkaa hoitoja yksin eron jälkeen (Ovumiassa), se tyssäs heti alkuunsa psykologiin jonka mielestä en ollu valmis niihin eron takia. Siis jo useemman ivf-hoidon jälkeen.. ja käski tulla aikasintaan puolen vuoden päästä uudestaan. Jäi niin p*ska maku koko touhusta sillon että menin vasta yli 3 vuoden päästä siinä pakossa kun ikää tulee joka vuosi lisää eikä uutta miestäkään ollu löytyny. Nyt sentään pääsi läpi tosta psykologi-seulasta, ja se oli eri tyyppi kun ekalla kerralla... Mutta käytännössä yksinäisenä on enemmän ihan toisten päätösten armoilla, mikä on kyllä väärin. Eka tyyppi tenttas ja kaiveli elämästä vaikka mitä mitkä ei mun mielestä edes kuulu koko asiaan eikä oo mitenkään oleellisia. Tuntu kiusalliselta, psykologi epäempaattiselta ja ehkä siinä oli jonkinlaista henkilökemioiden puutettakin. Toinen oli onneks paljon mukavampi. Ymmärrän joo että niiden pitää vähän kattoo minkälaisille ihmisille ollaan sitä lasta "tekemässä" mut tuskin noihin hoitoihin jokkut epämääräset väkivaltasimmat juopot, kriminaalit yms. edes hakeutuu!

      • En halua pelotella..

        Minä en ollut hoidossa Ovumialla, mutta myös huonot kokemukset psykologeista ja "lahjasoluneuvonnasta". Psykologi nro 1 oli vähän kuin tuo sinun, lisäksi erittäin synkeä pirujen seinille maalaaja ja tuputti kaavamaisia neuvoja esim. tukihenkilöstä hoidoissa. Itse en kokenut tarvitsevani hoitoon tukea, vaan pikemminkin olisin tarvinnut tukea siihen psykologin kuulusteluun ja epävarmuuteen hoitoon pääsystä! Myös lapsettomuus on huomattavasti raskaampaa kuin hoidot. Tämä psykologi ei myöskään käynyt läpi lain määräämiä asioita lahjasoluista, vaikka istunto kesti hyvin pitkään. Ehkä ajatuksena oli rahastaa useammalla istunnolla.

        Psykologi nro 2 oli kiva ja pirteä ihminen, joka jutteli hyvin pintapuolisesti eikä oikein tuntunut jaksavan kuunnella vastauksia loppuun. Lakisääteiset asiat pikakelattiin, muuten vaikutti että psyko fiksuna ihmisenä itsekin tajusi homman tyhjänpäiväisyyden. Molempien psykologien touhu tuntui lähinnä pelleilyltä.

        Ketjun aloittajalla on käynyt hyvä tuuri psykologin suhteen, onnittelut siitä! Saako psykologilta uusia ajatuksia riippuu siitä, miten tarkasti itse on miettinyt ja selvittänyt asioita. Toisaalta siitä, miten kokenut psykologi on.

        Lain lahjasoluneuvonta tarkoittaa sellaisiin asioihin keskittymistä, jotka liittyvät erityisesti lahjasolujen käyttöön. Kuitenkin "lahjasoluneuvonnan" nimellä pidetään istuntoja, joissa käytännössä arvioidaan kykyä vanhemmuuteen tai tehdään jonkinlaista pikamielentila-analyysia. Minunkin ensimmäinen psykokäyntini oli nimeltään lahjasoluneuvontaa, mutta lahjasoluista ei puhuttu sanaakaan!

        Jos lahjasoluneuvonta olisi sitä, jota laissa määrätään, niin se olisi hyödyllistä. Tuki ja asioista keskusteleminen eivät voi olla pahaksi. Hyvä keskustelu ja tukeminen ei ole kuitenkaan mahdollista, jos samalla arvioidaan toista asteikolla hyvä äiti / huono äiti, ja koko ajan pelkona on, että hoito voidaan evätä mielivaltaisesti. Se on äärimmäinen stressitilanne.

        Omilla soluilla hoitoon tulevilla pariskunnilla ei ole klinikoilla psykologipakkoa. Kuitenkin laki on täsmälleen sama sekä heille että lahjasolujen käyttäjille: hoitoa ei saa antaa kenellekään, jos on vakava epäilys "ettei lapsen tasapainoista kehitystä voida turvata". Tämän lainkohdan tulkinta on melko villiä. Käytännössä lahjasolujen käyttäjän lapsenkasvatuskykyä yritetään arvioida haastattelulla, mutta omia soluja käyttävien ei. Tätä jopa perustellaan lailla, vaikka laissa ei ole mitään erikoismääräyksiä lahjasolujen käyttäjien vanhemmuudesta. Lapsi on kuitenkin ihan samanlainen, olipa saanut alkunsa kenen solusta tahansa.

        Minusta ei ole edes mahdollista päätellä haastattelun pohjalta kenenkään kykyjä vanhemmaksi. Yksinhuoltajilla on raskaampaa, mutta jos arvioidaan yksinhuoltajan jaksamista, niin eikö pitäisi arvioida yhtä lailla pariskuntien suhteen tilaa? Entä jos pariskunnasta molemmilla tai toisella on vaikka kiireiset työt, ehtivätkö he viettää tarpeeksi aikaa lapsen kanssa seuraavat 18 vuotta? Entä pariskunnan osapuolten kykyä yksinhuoltajiksi eron sattuessa? Vai onko kuitenkin niin, että ei ole mahdollista ottaa huomioon kaikkia mahdollisia tekijöitä, jos kristallipalloa ei ole käytettävissä?


    • lapsen paras

      älkää tehkö itsekkäästi lasta! älkää tehkö jo lähtökohtaisesti isätöntä lasta!
      ajatelkaa LAPSEN parasta!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      96
      2635
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2233
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      84
      1957
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      11
      1685
    5. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1671
    6. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1636
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      36
      1616
    8. 91
      1563
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      125
      1432
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1274
    Aihe