Minkälainen kirkkoherra on Torsti Äärelä?

Von Vasper

Palstalta on kadonnut paljon luetut Torsti"Juudas" Äärelää koskevat keskusteluketjut.
Kiinnostaisi tietää, saiko Torsti työyhteisössään synninpäästön kun jätti perussuomalaispuolueen ja loikkasi vasemmistoliittoon kesken kauden?

Muuttuiko paha hyväksi puoluevaihdon yhteydessä?

Toivoisin asiallista keskustelua aiheesta!!

52

5458

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ikävä tosiasia.

      Kirkon pitäisi olla, sovituksen ja lähimmäisrakkauden kehto, mutta näin ei ole!
      Mikä kirkkoa oikein riivaa, että sinne pesiytyy riitaa ja huonohenkisyyttä?

      Onko kirkossa organisaationa, jotain joka houkuttaa luonnehäiriöisiä henkilöitä sen palvelukseen?

      Auran seurakunnassa olleet riidat, ovat saaneet minun ajattelemaan kirkkoa ja sen sisäisiä riitoja syvällisemmin.
      Aura ei ole ainoa paikka, missä näitä vastaavia riitoja on käyty ja työpaikkakiusaaminen on valitettavasti liiankin yleistä näissä työyhteisöissä, MIKSI?

      Katollisella kirkolla on myös omat hyvinkinkin raskaat syntinsä maailmanlaajuisesti ja eräässä luterilaisen kirkon sisällä toimivassa lahkossa on ollut vastaavia ongelmia vuosikymmeniä, mutta vasta nyt asiaan ollaan puuttumassa, vain ollaanko?

      Huomioitavaaa näiden ongelmien hoidosssa on se, että nämä kirkot/herätysliikkeet eivät yksin pysty yrityksistään huolimatta hoitamaan näitä ongelmia ja vasta sitten asioihin paneudutaan tosissaan kun julkisuus ja sen paine käy lähes sietämättömäksi, ennen tätä julkista painetta asiat junnaavat hyssyttelyn ja matonallelakaisun asteella.
      Eli ainoana tienä parempiin olosuhteisiin kirkoissa ja oikeudenmukaiseen kohteluun saadaan vain ja yksistään julkisuuden ansiosta tai sen pakottamana!

      Aikaisemmin olin sitä mieltä, että toimessa oleva pappi/kirkkoherra voi hyvinkin toimia myös politiikassa, jos omaa siihen osaamista jne..
      Torsti Äärelän tapauksen johdosta olen tullut toiseen tulokseen ja katson nykyään jokaisen papin työn olevan siinä mielessä pyhää, että mielestäni toimessa oleva pappi ei saa toimia politiikassa ja toivoisin, että kirkkomme tässä asiassa tulevaisuudessa muuttaisi sääntöjään ratkaisevasti.

      Mitä mieltä sinä lukija olet näistä ajatuksistani?

      • auralainen

        Olen samaa mieltä, että papit pois poliitikasta. Jos mieli tekee polittisiin piireihin, niin silloin on valinnan paikka, joko pappi tai poliitikko.
        Seurakunnan henkilöstön hyvinvoinnista ei ole nyt puhuttu julkisuudessa pitkään aikaan. Ehkäpä asiat ovat paremmin, kun konsultit oikein asiaa ratkoivat. En vieläkään ymmärrä, kuinka kirkon henkilökunnan kesken voi syntyä vakavia konflikteja. Olettaisin heidän olevan ymmärtäväisiä ja sydämellisiä henkilöitä, koska ovat kirkon palveluksessa. Mietin tässä, että kuka se työpaikkakiusaaja sitten oli ?? Ei kai Torsti ?? Julkisuudessa on kirjoitettu, että hän oli käyttänyt papille sopimattomia kielellisiä ilmaisuja. Joku sitten oli niistä pahahoittanut mielensä. Tämä siis tapahtui ennen virastapidättämistä.


      • Toivossa elävä

        Olen kaikesta samaa mieltä kanssasi.Politiikka ei todellakaan sovi kirkkoherralle.Kirjoituksissaan jotka hän on kai jo poistanut? (ja niitä oli paljon perussuomalaisaikana)on haukuttu kaikki muut puolueet ja ihmiset niiden takana,siis näin myös seurakuntalaiset, joiden toivoisi olevan tasavertaisia papin silmissä.Useat työntekijät ovat irtisanoutuneet Torstin takia.Kalliit konsultit tuskin auttaneet mitään.Siunauksissa,kasteessa ja vihkimisissä ym. tiedän monien käyttävän muita pappeja jos suinkin on mahdollista (olisi kiva tietää tästäkin tilasto)Kyllä seurakunnan työntekijöilä on vaadittu kestävyyttä, että ovat jaksaneet hoitaa omat työnsä,Kiitos heille.Kyllä kateeksi käy naapuriseurakuntien vireä toiminta ja sydämelliset,ihmisläheiset,sanassaan pysyvät kirkonmiehet.Koska mahtaa tulla laki ,että saa kuulua seurakuntaan minkä itse tuntee "kodikseen"?


      • Lähimmäinen

        Olen kanssasi täysin samaa mieltä kaikesta kirjoittamastasi.Aurassa on tulevaisuudessa kova työ saada taas elpymään kirkossakäynti ja muu seurakunnan toiminta JOS joskus saamme uuden paimenen.Veroa vaan korotetaan(ei saada palkkoja maksuun kun niin paljon on erottu kirkosta?),mutta kaikkinainen yhdessätekemisen palo puuttuu tai kirkkoherra ja hänen "hännystelijänsä" estävät ihmisläheisen toiminnan(heidät on valittu seurakuntalaisia varten eikä serakunta ole vain heitä varten).Pois politikointi,kaikille avoin rakkauden ilmapiiri seurakuntaan!


    • Tuntuisi melko

      tekopyhältä, jos työyhteisössä on tapahtunut eheytyminen ja kaikki on nyt hyvin, kun kirkkoherra jätti perussuomalaiset taakseen.
      Kuulostaa epäilyttävältä.

    • Muistojen huminaaa

      Suomenruotsalainen toimittajan kirjoittama juttu Aftonbladetista muutaman vuoden takaa, kun indy oli vielä nousussa ja RKP piti tätä luuseria uhkana, ei pidä enään.. hah hah haa..


      








      .




      Startsidan / Nyheter 2010-09-13 .

      Svärande präst stängs av


      HELSINGFORS. Svär kyrkoherden Torsti Äärelä i Aura församling utanför Åbo?

      Jo, säger Åbo ärkestift som bestämt att Äärelä ska avhållas från tjänstutövning i två månader.








      Kyrkoherden Torsti Äärelä i Aura församling.  Kyrkoherden Torsti Äärelä i Aura församling. Foto: PRIVAT

      Efter fem år av klagomål anser nu Åbo ärkestift att kyrkoherde Torsti Äärelä, 47, gått för långt.

      – Han uppför sig illa genom att skrika och svära till sina kolleger. Han har använt ord som ”paska”, ”saatana” och ”vittu” (skit, satan, fittan) i samtal med en diakon, en ungdomsledare och ekonomidirektören, säger stiftets lagfarne assessor Matti Mäkinen till Ilta-Sanomat.

      Torsti Äärelä blir upprörd när Aftonbladet ringer upp och berättar vad Mäkinen sagt.

      ”Aldrig svurit”

      – Jag har aldrig svurit i min tjänsteutövning. Att påstå att jag använt ord som du nyss nämnde betraktar jag som grov ärekränkning. I förundersökningsmaterialet i mitt fall ingår ingenting om svordomar.

      Svär du aldrig?

      – För två år sedan slutade mitt äktenskap i skilsmässa. Jag måste medge att jag under gräl med min exhustru kanske använde finska ord som innehåller många R.

      – Min katt har tillstånd att jaga möss, men inte småfåglar. Då katten ändå ger sig på fåglar kan jag ibland läxa upp den med ord som också innehåller många R. Men det är en affär mellan mig och katten, och den brukar förlåta mig snabbt.

      Vad handlar bråket om?

      – Jag är utsatt för öppen rasism för att jag är annorlunda.

      ”Jag klär mig illa”

      Jag är född i Lappland och uppvuxen i östra Finland. Jag talar annorlunda och klär mig illa, enligt vissa församlingsmedlemmar som är typiska västfinnar. Därför kan

      de inte acceptera mig. Det jag utsätts för är att betrakta som främlingsfientlighet.

      – Utfrysningen började genast efter att jag anlänt till församlingen. Då man inte öppet kunde kritisera min dialekt eller mitt yttre gav man sig på min dåvarande hustru och

      klagade på att hon inte alls deltog i församlingslivet. Men varför skulle hon göra det? Jag blev vald till kyrkoherde, min fru blev aldrig vald till kyrkoherdehustru.

      Torsti Äärelä godtar inte avstängningen utan överklagar beslutet till Åbo förvaltningsdomstol. I väntan på avgörande fortsätter han arbeta i församlingen som om ingenting hänt.
      .


       Staffan Bruun









































































































      sponsrat






















      sponsrat











      annons



































































      annons























































































































      annons

    • Pörtsi

      Aika hauskasti ja nasevasti Torsti vastasi aftonbladetin haastattelussa, vaikka loikaamalla vassareihin teki kyllä raukkamaisesti.

    • Todella..

      halpamainen ja raukkamainen teko viedä toiseen puolueeseen perussuomalaisten äänet kesken valtuustokauden.

      Pistää kyllä vihaksi ja kyllä loikkarin vastaanottanut ryhmä on myös kunniatonta väkeä.

      Tuollaisten politiikkojen kanssa en kyllä suostu olemaan missään tekemisissä.
      Alinta pohjasakkaa minun silmissäni ja erityisen saastainen teko papilta, jonka jo ammattinsa puolesta pitäisi toimia esimerkillisesti.

      • Palkeinmeppi

        Vanha sananlasku sanoo ,paha pappi saa saarnan itsestänsä,lieeneekö sopiva tähän kommunistipappiin.


    • Asatru ulv

      Aivan kristillisyys on kriisissä seemiläinen usko on aina seemiläinen usko ja kaikkia niitä innoittaa viha,inho ja tuhoaminen.

      Siis te uljaat vastatkaa pohjoisten jumalien kutsuun blotteja, sambleja, biletystä,yhdenvertaisuutta,sanassa pysymistä,itsenäisyyttä ei enää häpeää,ei enää pelkoa vaan urheutta,uljautta ja rohkeutta.

    • Selvä tapaus!

      Torsti lupasi olla loikaamatta kesken kauden, mutta lupauksestaan huolimatta loikkasi itse kesken kauden.

      Torsti Äärelä ei ole luotettava ihminen ja hänen asemansa pienen kunnan kirkkoherrana on minusta hyvin kyseenalainen.

      Åårelän kutsuminen juudaakasi on hyvin ymmärettävää, ainakin niiden taholta, jotka tulivat karkeasti petetyksi.

      Ideolooginen matka perussuomalaisista vasemmistoliittoon on kyllä minusta melko suuri ja tässäkin mielessä ymmärtää hyvin äänestäneiden katkeruuden ja inhon Torstia kohtaan.

    • se asia on tää

      niinpä niin

    • waldemar

      Miksi persut vihaa muukalaisia ja vasemmistoa. Minusta Äärelä teki oikein jättäessään persut.. Kun katsoo Iltalehden kuvassa Teuvo Hakkaraista ja Mika Niikon ajatelmia niin tunnen aikamoista myötähäpeää vaikken persu olekaan.

      • Kyösti vastaa

        Perussuomalaiset eivät vihaa sen paremmin ulkomaalaisia kuin vasemmistoakaan.
        Äärelä olisi hyvin voinut jättää perussuomalaiset kesken kauden myös, mutta viedä äänet toiseen puolueeseen on kyllä karkea petos.
        Pitää huomioida, että Äärelä itse lupasi blogikirjoituksessaan ennen vaaleja, että hän ei tule loikkaamaan kesken kauden.

        Äärelä on petturi ja epäluotettava henkilö, johon ei ole luottamista!
        Hänen tekonsa olii harkitun alhainen.


    • sitten kai se

      no oli niin

    • Koska Auraan

      valitaan uusi kirkkoherra?

      • Tulevaisuus pelottaa

        Koska Auraan, nimimerkille:"Punapapista" pitää ensin päästä eroon!!Kukaan ei hevin häntä palkkaa ,on niin tunnettu tekosistaan ja puheistaan.


    • waldemar1

      Hyvin ymmärrän Soinia kun lukee tätäkin palstaa. Puolue rampautuu jos hän lähtee.

    • Hoheva

      Kyllähän Äärelän lähtö oli Persuille valtava menetys. Ja kun näin sanotaan, niin pitää puhua koko puolueesta. Suvereeni polliittisen historian taju, käsittämättömän laaja yleistietous ja sanankäytön virtuositeetti. Sellaista yksilöä ei synny monta kertaa vuosisadan aikana.

    • Näi o!!

      Ehkä yksi turhimmista tyypeistä ikinä koko äijä!! Ei mitään hajua käytännöstä missään asiassa!!

    • Torsti on huono.

      Minusta pahinta on se, että Torsti toimii pappina kaiken tämän jälkeen.
      Minun mielestä Torsti on rienaava ja hänellä ei ole seurakuntalaisten luottamusta.

      Ikinä en antaisi Torstin kastaa lapsiani, olla rippiisä, vihkiä, haudata omaisiani jne..
      koska kokisin sen rienaavaksi.

      Pysyköön politiikassa, mutta ei pappina!!!!

    • waldemar1

      Ei semmoinen mies aivan mitätön voi olla jota katkerat persut ovat toista vuotta rienanneet ja loukanneet.

    • Näi o!!

      Taitaa olla ihan perusseurakuntalaiset kyllä asialla!! Ei tarvii olla ees persu että voi rienata tuota indyä!!

    • Pentti Arsukas

      Koirat haukkuu ja karavaani kulkee.

    • waldemar1

      Onko netti epäkunnossa kun ei ole Torstia kolmeen päivään haukuttu.

    • Asian ydin!

      "Pysyköön politiikassa, mutta ei pappina!!!!"

    • waldemar1

      Miksi vasemmistoa edustava ihminen ei voi toimia pappina.

    • waldemar1

      Onko Auran persulla edelleen netin kanssa ongelmia kun ei vastaa.

    • Voi tietysti!

      mutta minusta toimessa oleva papin ei pitäsi toimia politiikassa, koska esimerkiksi auran kokoisessa kunnassa se vain erottaa seurakuntalaisia papista ja herättää epäluuloa pappia kohtaan.

      Minusta pappini tehtävä on hyvin vakava ja suorastaan vaatii luonteensa vuoksi pysymään irti politiikasta.

      Torsti ei ole tekojensa vuoksi enään uskottava pappi ja hän on loukannut osaa seurakuntalaisista hyvin syvältä!

      Torstille varmasti sopii toimia vasemmistoliitossa ja monet ovat siitä hyvin mielissään, mutta pappina hänen uskottavuutensa on iso nolla!!

      Politiikassa pelaaminen ja valehtelu on sallitumpaa tai ainakin hyvin tyypillistä, mutta papin pitää olla nuhteeton ja varsinkin poliittisesti puolueeton.

      Minä en voi käydä kirkossa jossa Torsti saarnaa, koska koen sen rienauksena!

    • Torstin katkeruus

      on nyt kyllä todella suurta kun hänen Jussi Halla-ahoon kohdistama likakamppania ei tuottanut tulosta ja Halla-aho sai ääniä toiseksi eniten koko maassa.

      Voi pappi parkaa!

    • Onko Torsti

      tulevissa 2015 vaaleissa vasemmistoliiton kansanedustajaehdokkaana?

    • No-Taistolainen

      Ehkä se menee vihreisiin, kiertää kait kaikki puolueet läpi.

      (Kovasti yritti nuolla soinia katollista kirkkoa mutta ei päässyt puolue-
      sihteeriksi)

      Muuten, torstin edeltäjä oli myös punapappi, kuuluen taistolaisiin nuoruudessaan

    • Pulle nah

      No jospa keskusteltaisiinkin välillä siitä millainen kirkkoherra oli Mauri Wahlroos!

    • Maukka oli hyvö jäpä

      ja hänen poikansa Rock and Roll

    • indylä

      Missä Tosti luuraa? ei ole kuulunut pitkään aikaa kirkkoherrasta mitään, onko vielä toimessa?

      Viimeksi kertoi, että lähtee eduskunta ehdokkaaksi vasemmistoliiton listalta, mutta en kyllä löytänyt häntä sieltä, tuliko mutkia matkaan?

    • Muistaja

      Torsti ei häpeä. mutta tietysti se syö häntä ja hänen uskottavuuttaan, kun toiveet ja ennustukset eivät menneet lainkaan torstin toiveiden mukaan.

      Alla torstin kommentti espoolaisen Suvi Karhun uudensuomen blogista v.2013




      "Torsti Äärelä
      29.12.2013 00:57
      itse asiassa persu on aivan liian juhlava nimi joukolle joka on myrkyttänyt suomalaisen ilmapiirin kohtuuttomalla tavalla. mutta turha haaveilla hallitusvastuusta. kukaan ei ota soinin porukkaa hallitukseen ainakaan kahteenkymmeneen vuoteen. johtajan pitää vaihtua ja hänen pitää puhdistaa puolue."

    • Vo9

      Voi voi torstin ennustus meni muutaman vuoden poskelleen...
      Kuis silleen?

    • vanhassavaravanhempi

      Onko uusi kirkkoherra nyt parempi?

      • uusipaimenko

        Onko uusi kirkkoherra jo valittu?? Seuraan uutisia joka päivä, mutta nyt on tiedoissa aukkoja. Kerro äkkiä kuka se uusi seurakunnan paimen on. Kello on nyt n. 19.55 ja kurkkaan valtakunnan uutisiin. Mitä Torsten sandbergille nyt tapahtuu?


      • Ihmettelenedelleen

        Onko se Sanberg parenpi pappi kuin Äärelä?


      • Värikästäkevättä
        Ihmettelenedelleen kirjoitti:

        Onko se Sanberg parenpi pappi kuin Äärelä?

        Torsten Sandberg on ainakin jälleen ylittänyt uutiskynnyksen. Nyt oli juttu Turun Sanomissa ja paikallislehdessä, että pastorimme on joutunut valkosipuliskandaaliin . Kirkkovaltuusto otti taas voimakkaasti kantaa Torsteniin liittyen. Kirkkoherran virastossa hän aiheuttaa "herranpelkoa" toisille ja on äksyllä tuulella säännöllisesti. Tuomiokapitulikin vartoillee Sandbergiltä vastauksia lisää.


      • anonyymi_pCq
        Värikästäkevättä kirjoitti:

        Torsten Sandberg on ainakin jälleen ylittänyt uutiskynnyksen. Nyt oli juttu Turun Sanomissa ja paikallislehdessä, että pastorimme on joutunut valkosipuliskandaaliin . Kirkkovaltuusto otti taas voimakkaasti kantaa Torsteniin liittyen. Kirkkoherran virastossa hän aiheuttaa "herranpelkoa" toisille ja on äksyllä tuulella säännöllisesti. Tuomiokapitulikin vartoillee Sandbergiltä vastauksia lisää.

        Millä "herralla" Torsten ihmisiä pelottelee?


      • mitätapahtuu
        Värikästäkevättä kirjoitti:

        Torsten Sandberg on ainakin jälleen ylittänyt uutiskynnyksen. Nyt oli juttu Turun Sanomissa ja paikallislehdessä, että pastorimme on joutunut valkosipuliskandaaliin . Kirkkovaltuusto otti taas voimakkaasti kantaa Torsteniin liittyen. Kirkkoherran virastossa hän aiheuttaa "herranpelkoa" toisille ja on äksyllä tuulella säännöllisesti. Tuomiokapitulikin vartoillee Sandbergiltä vastauksia lisää.

        Voiko joku kertoa lisää tästä valkosipuliskandaalista? Itse en lehdestä aikanaan nähnyt ja eilen kuulin kylillä tästä


    • anonyymi_pCq

      Millä "herralla" se Torsten ihmisiä pelottelee?

      • Mietintämyssy

        Sitä sopii arvailla. Jospa tuolla lainausmerkillä varustetulla sanalla viitataan wanhaan takstiin herranpelko on viisauden alku. Kun lukee erilaisia tekstejä ja kirjoitelmia, niin tarkka lukija voi havaita rivien välistä jonkinlaisia vinkkejäkin. Itse luin Sandbergin kirjoituksen viikkolehdestä tarkkaan ja olin huomaavinani riitasoinnun, joka viittasi nopeaan tempoon soittavaan kanttoriin yms. Tämä on nyt vaan ihan minun olettamukseni.


      • outopeli

        Äitini hautajaisissa lähes kymmenen vuotta sitten jäi kyllä aika pelottava kuva tästä papista itsestäänkin. Saarnasta en ymmärtänyt mitään.


    • Evangelios

      Olen löytänyt Torstenille uusia töitä.

      1. Pappien on helpompi päästä kansanedustajaksi kuin muissa ammateissa. Persujen kannattaa ehdottomasti ottaa kirkkoherra listoille. Tosin muut ehdokkaat vastustavat, koska kansanedustajan paikka voi olla heiltä pois ja onkin.

      2. Turun piispa jää viimeistään ensi vuoden puolella eläkkeelle.

      • Uusiatöitä

        3. Uusi paavikin tarvitaan
        4. Presidentin vaalit tulee kohta


      • Diagnoositehty

        Uusia töitäkö? Turun Sanomissa oli Torstenin haastattelu ja siinä kerrottiin, että pastorillamme on todettu Aspegreenin oireyhtymä eli neurologinen keskushermoston kehityshäiriö. Valitettava häiriö ja kuinka se on todettu juuri nyt, kun uutisen mukaan pastori kuulemma odottaa tuomiokapitulin "tuomiota" työsuhteen jatkumisesta. Googlesta löytyi sairauteen liittyvät oireet jos jotakuta kiinnostaa lukea enemmän niistä.


      • piispa
        Diagnoositehty kirjoitti:

        Uusia töitäkö? Turun Sanomissa oli Torstenin haastattelu ja siinä kerrottiin, että pastorillamme on todettu Aspegreenin oireyhtymä eli neurologinen keskushermoston kehityshäiriö. Valitettava häiriö ja kuinka se on todettu juuri nyt, kun uutisen mukaan pastori kuulemma odottaa tuomiokapitulin "tuomiota" työsuhteen jatkumisesta. Googlesta löytyi sairauteen liittyvät oireet jos jotakuta kiinnostaa lukea enemmän niistä.

        Torsten taktikoi


      • Piispatar
        piispa kirjoitti:

        Torsten taktikoi

        Samaa mieltä kanssasi. Tekee samoin kuin Anneli Saarikkokin. Joka päivä Iltalehti julkaisee Annelin kovista kokemuksista. Säälipisteitä ja empatiaa metsästetään kaikilla keinoilla. Saarikon tulppa nousi jaloista keuhkoihin asti ja riparilla tuttavan tuttavan poika kuoli autokolarissa (ikävä kyllä) . Ei kehdannut kertoa kuinka paljon ääniihuulet kärsivät eduskunnan kyselytunnin seurauksena. Joten mitäs tässä muuta kuin odotellaan "loppuhuipentumaa" kummankin osalta.
        Yritetään jokainen pärjäillä. Niin minäkin vaikka maksankin 30 % veroa omaishoidon tuesta, kun hoidan iäkästä puolisoani kotona. Tulee kuulemma yhteiskunnalle halvemmaksi kuin laitoshoito. (tai hoitamattomuus). Ei tarvitse ainakaan kiroillen hakea lapsia päiväkodista niin joku joskus on tehnyt.


    • Anonyymi

      Olette pahan puhujia ja juoruilijoita.

    Ketjusta on poistettu 5 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      66
      6382
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      25
      4106
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      265
      2529
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      1990
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      30
      1498
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      96
      1348
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1097
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      54
      1080
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      77
      1026
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      1001
    Aihe