Addiktiot ovat hengen köyhyyttä!!

Messenger 4 Fi.

Näin Hesarin kolumnissa 17.2.2014
http://www.hs.fi/tiede/Kolumni Addiktiot ovat korvikkeita hengen köyhyydelle/a1392605099085?ref=tf_iHShuutoboksi_etusivu&jako=e89f51138b1680de911233d552a4edc2

Lääketieteessä ja etenkin psykiatriassa henki on jo aikoja sitten pelattu "kebab-kioskille". Eikö sekin kuuluisi kategorian "hengen köyhyys" alle?
Entä sitten jos henkilö addiktoituu jollekin lääkeaineelle kuten esimekiksi metyylifenidaatille (amfetmiinin johdannainen), onko tämäkin henkistä köyhyttä käyttäjän vai resptin kirjoittajan osalta?
Making a Killing -- Sairasta rahaa:
http://www.youtube.com/watch?v=n0RCyw_i8_I&list=UUUAqUXDFC4Ew4NwyAfDuBig&feature=c4-overview

8

503

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Köyhämieli55

      Lääkkeillä saadaan hankalatkin tapaukset toimimaan kuin mallikansalaiset. Tupakointi se köyhyyttä on. Sen vertaa ei sielussa liikaa että osais stumpata lopullisesti.

    • Philminister

      Kyllä siellä asdiktion takana joku trauma aina on: lelut piti jakaa lapsena, toisella oli isompi, nätti tyttö ei lämmennyt 5 sekunnissa, on homoteltu selän takana:) kaikenlaista voi nykynuoriso joutua kestämään. Ei ole ihme että vedetään sitten subutexiä kun ei muukaan auta.

    • dsdsad
    • fakkiiri

      Todelliset hengenmiehet istuvat alastomina pylvään nokassa kuukausi tolkulla ilman muuta kuin ajattelun tuomia virikkeitä, ellei sitä itse istumista nyt satuta katsomaan minkään asteiseksi addiktioksi.

    • Pro_choice

      Addiktio on jokaisen oma valinta, ei sairaus. Pysyvät fysiologiset muutokset ovat eri asia, samoin kuin vieroitusoireet. Ihmiset saattavat päätyä käyttämään psykoaktiivisia aineita lukuisista eri syistä. Elämä tympii tai haluaa bilefiilistä, pää on jo rikki aineista ja ilman ei tunne enää mitään, halu tappaa itsensä jne. Monet vetää aineita, koska eivät "kestä" kärsiä vieroitusoireita. Näin esimerkiksi on lukuisten 'masennuslääkkeisiin', kuten SSRI-aineisiin koukussa olevien ("addiktien") tilanne.

      Meria with Jeffrey Schaler, Ph.D Addiction is a Choice Part 1
      https://www.youtube.com/watch?v=sNIz4lyJoxs
      Julkaistu 16.8.2014

      "Meria Interviews Jeffrey Schaler, Ph.D on his latest excellent book : Addiction Is A Choice. Whatever you think you know about addiction, this show will blow away. Are you giving your power away? helpless? Disease Model Theory is a money making brainwash;any such thing as an “addictive personality” or is it an excuse? Socially unacceptable behavior gets classified as a disease; should the State be involved? Who owns your body? recovering alcoholic but never recovered? AA is a cult; is religion an addiction? the Genetic model, more hogwash; what’s going on in your life? Take control and responsibility for it; don’t numb yourself to your situation, fix it; moderation and self rule; Is there such a thing as addiction? homosexuality was classified a disease; the joke of gay conversion therapy; late 1700′s socially deviant behavior was classified disease; how to tell a cult (disagreement forbidden); drugging our kids; double messages to our kids; is childhood a disease? the mythical diseases of ADD, ADHD, etc; diagnosis is used as a weapon of control; guns are the new scapegoat; is sex addiction real? smoking; no such thing as involuntary behavior except for seizures; addiction=devotion; what’s the real solution? powerless? Celebs go to rehab, you go to jail; prescription solutions? This is a FABULOUS show."

    • aWETRFER

      "Kaikilla kansoilla on ollut kosolti tilaisuuksia addikoitua johonkin päihteeseen, mutta ongelmat laajamittaisen addiktion kanssa alkavat vasta kun yhteisöt tuhotaan ja ihmiset revitään juuriltaan."

      No tämäpä tämä. On aivan turhaa siis pitää yllä huumeiden kieltolakia. Ihmiset kyllä ovat mielellään selvinpäin kun heidän elämästään tehdään ensin elämisen arvoista. Syrjäytyminen niitä ongelmia aiheuttaa eikä niinkään ne päihteet itsessään.

    • menikönytoikein

      Onkohan nuita addiktioita sitten. Seksiä rupee tekemään mieli kun on viikonkin ilman. Olutta tekee mieli harva se ilta. Pikkusikaria tekee mieli silloin kun on baarissa. Hyvää ruokaakin tekee mieli ihan joka päivä. Huumeita ei ole tehnyt ikinä mieli. Kaikkea on saatavilla yllin kyllin ja helposti.
      Jaa...addiktio taitaa olla se kun tulee tunne että pakko saada jotain. Eli siis nälkä ja jano taitaa olla ne ainoat oikeat addiktiot meikäläiselle, muut ovat satunnaisia nautintoja.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      2
      14881
    2. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      3075
    3. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      3070
    4. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      3069
    5. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      3066
    6. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      3065
    7. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      3065
    8. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      3064
    9. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      3064
    10. Nancy Taylor

      😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍 ❤️ ­­­N­­­y­m­­­f­o­m­­­a­­­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl01560856#NancyTaylor 🔞💋❤️💋❤️💋
      Kauris
      0
      3054
    Aihe