Aseksuaalisuus

Aseksuaalisuus on ollut kovasti nousussa, etenkin tietyissä maissa kuten Japanissa: http://www.theguardian.com/world/2013/oct/20/young-people-japan-stopped-having-sex Yllättävää kyllä, kun ajattelee että siellä on erilaista erotiikkaa tarjolla hyvin paljon.

Ennen kuin joku sanoo, että kyseessä on jokin biologinen hermafrodiitti eikä seksuaalinen suuntautuminen, on helppo ymmärtää jo sanan perusteella että aseksuaali sopii merkitykseltään seksuaaliseen suuntautumiseen aivan yhtä hyvin. Sen käyttö ei ole rajoitettu vain biologiaan.

Ja myöskin, kyseessä EI ole selibaatti vaan oma ilmiönsä. Selibaatissa tehdään tietoinen valinta jossa seksistä pidättäydytään, vaikka haluja olisi. Aseksuaali tekee aivan päin vastoin - he välttämättä eivät sano ei, mutta he eivät saa siitä mitään suurta tyydytystä, eikä heillä ole varsinaista draivia harrastaa seksiä. Heille ovat tärkeämpiä tai hauskempia muut asiat.

Jaa-a, mitä mieltä olette tästä. *Odottaa näsäviisaita nörttivitsejä joten turha yrittää.*

14

577

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ...Sanni...

      Minä olen aseksuaalinen nainen.

      • Erehdyitkö syömään hääkakkua?


    • biologinen ilmiö

      Suurempi onni on olla aseksuaali ja elää ilman seksiä, kuin omata normaalit halut, mutta elää vastentahtoaan selibaatissa.

      Henkilökohtaisesti uskon, että ainakin naiselle seksuaalisuus voi jotenkin sammua, jos se ei edes koskaan kunnolla syty. Siis pysyy sinkkuna eikä masturboi. Ei siis pääse koskaan herkun makuun. Toisaalta henkilö, joka ei koskaan ole aloittanut seksielämää, ei todennäköisesti ole kovin seksuaalinen alunperinkään. Eli jokin biologinen geenien tai ympäristön määräämä ominaisuus voisi säädellä halukkuutta.

      En usko, että kulttuuriset ilmiöt itsessään synnyttävät aseksuaalisuutta. Korkeintaan ne mahdollistavat, että asia on julkinen tai ei. Tilannetta voi verrata homoseksuaalisuuteen tai alkoholinkäyttöön. Homoja on todennäköisesti joka puolella maailmaa. Mutta jos homoseksuaalisuudesta rankaistaan ankarasti, homoja on näennäisesti vähemmän. Samoin islaminuskoisissa maissa ei virallisesti ole juoppoja. Tuskin ilmiö on aseksuaalisuudessakaan sen monimutkaisempi.

      Sitä mieltä olen, että 1) joko aseksuaalisuudesta on alettu puhua, ja porukka on vyörynyt kaapeista ulos kerralla tai 2) jokin ulkoinen tekijä vähentää seksihaluja, kuten kasvun aikainen hormoni- tai muu kemikaalialtistus. Japanissa on aiemmin historiassa ainakin elohopeakohuja ja nyt siellä on saatu kunnon annos säteilyä.

      • ace nainen

        No jos koko termi aseksuaali otettiin käyttöön vasta 2000 luvulla niin ei ole ihme, että miksi ihmiset vyöryvät ulos kaapista vasta nyt.
        Monet aseksuaalit ovat helpottuneita kun vihdoin huomaavat etteivät olekaan yksin ja on ihmisiä jotka tuntevat samanlailla ja siitä että on annettu ns. virallinen termi joka kuvastaa heitä. (säästyy paljolta selittelyltä).

        Olet aivan oikeassa siitä ettei kulttuurinen ilmiö ole aseksuaalisuuden syy. Aseksuaaleja on joka maailman maassa, joissakin maissa ihmiset ei vain saa elää oman todellisen itsensä ohjaamana vaan kulttuuri, perinteet ja uskomukset määrittelevät sen miten elämä etenee. Idän maissa ja myös ennen vanhaa lännessä, uskon että luostareista löytyi myös monia aseksuaaleja selibaattien lisäksi, koska ainoa toinen vaihtoehto olisi ollut mennä naimisiin.

        Aina on ollut niitä ihmisiä joita seksi ei suuremmassa määrin kiinnosta ja joita ei seksuaaliset halut hallitse ja niitä joilla on seksi vietti muutenkin alhainen.
        Jos jollekin asialle on annettu nimi niin ei se siitä mitään muoti ilmiötä tee.
        On hyvä, että asioita tuodaan esille ja kyseenalaistetaan...ihmiset oivaltavat ettei heidän tarvitse teeskennellä mitään ja kuulua mihinkään tiettyyn muottiin vain jotta olisivat muiden silmissä -normaaleja-. Monet pystyvät myös samaistumaan aseksuaalli käsitteeseen, kun huomaavat etteivät he ole eläneet omien tarpeiden ja odotuksien mukaan vaan muiden ja yhteiskunnan.
        Ja muutenkin, mitä onnellisempi ihminen on sitä vähemmän hänen onnellisuus on kiinni yhdestä aktista tai nautinto aineesta

        Aseksuaali ei tunne seksuaalista vetoa ihmisiin. Saattaa heillä joillain kuitenkin olla seksuaalisia tuntemuksia ja kykenevät jopa saamaan orgasmin halutessaan, oikeissa olosuhteissa.
        Itse olen aseksuaali (ennen kun opin tuon termin kutsuin itseäni vähän- seksuaaliseksi tai ei-seksuaaliseksi). Olen sosiaalinen ja nautin ihmisten seurasta, jopa deittailusta mutta yksinkertaisesti seksi ei ikinä tule mieleen kun ihmisiä tapaan tai jos uuteen ihmiseen tutustun, ja jos huomaan asian etenevän siihen, niin oma kiinnostukseni lopahtaa. Näen ihmisen itsen, en kehoa tai sitä mitä hänestä voin saada. Mutta voin kokea kuitenkin fyysistäkin vetoa joihinkin......mutta en ole koskaan ollut kiinnostunut suhteesta, missä seksi esittää isoa roolia tai on must. Jos se tapahtuu niin tapahtuu mutta en minä sitä kaipaa ja koko nautinto osuus on aivan liioiteltua ja yli hehkutettua mielestäni.
        Muutenkin vaalin vapauttani jotta on aikaa nauttia elämän muista monista asioista ja inmisuhde sopat ja draamat ei juurikaan kiinnosta.

        P.S. Ihan kuka tahansa, seksuaali ihminenkin on aika pitkälle se mitä hän ajattelee. Jos pyrit jatkuvasti herättelemään seksuaalisia halujasi yhdellä tai toisella tavalla....niin tottakai mielesi pyörii enemmän ja enemmän seksin ympärillä ja tarpeesi on suuremman kuin esim silloin kun huomiosi ja energiasi on suunnattu muihin. Kehosi reagoi mieleesi ja ajatukset muuttuvat teoksi. Ei sillä keholla ole omaa tahtoa vaikka palveleekin sinua automaattisesti ja ehdoitta.


    • NäinMeillä

      "on helppo ymmärtää jo sanan perusteella että aseksuaali sopii merkitykseltään seksuaaliseen suuntautumiseen aivan yhtä hyvin"

      Aseksuaalisuus on seksuaalinen suuntautuminen ihan yhtä vähän kuin urheilun harrastamattomuus on urheiluharrastus.

      • AsAtAg

        Tai yhtä vähän kuin ateismi on uskonto.


      • yksin tai kaksin

        Aseksuaali ei ole seksuaalisesti suuntautunut kehenkään. On sekin jokin suuntautumisen muoto se, ettei ole suuntautunut kehenkään.

        Yleensä meille annetaan 3 vaihtoehtoa, hetero, homo ja bi. Jos ei kuulu mihinkään niistä niin minkä vastauksen sitä sitten antaa, kun kysytään, jos aseksuaalisuus ei ole seksuaalinen suuntautuminen?


    • ihanaelämä

      Olen 41vee aseksuaali. Ei siinä ole mitään kummallista. Minua ei vain kiinnosta. Kaverit ovat säälineet ja yrittäneet tyrkyttää muka-tarpeellisia neuvojaan. En harrasta seksiä sen takia, että pitäisi, kun muutkin niin tekevät. En kaipaa sitä. En ole omasta mielestäni selibaatissa. Vain seksuaalisesti "normaalit" (=ne joilla himoja ja haluja on) voivat olla selibaatissa. Yhtä hyvin minä voisin sääliä niitä, joilla himot polttelee kupeita, mutta seksiä ei ole saatavissa.

      • samma här

        Nimenomaan. Ei tarvitse yrittää tai valita olla selibaatissa, kun ei yksinkertaisesti vain kiinnosta.
        Tällä hetkellä nyt kauheesti yritetään ihmisiä (ja aseksuaaleja) lokeroida, analysoida ja ymmärtää mutta ei siinä ole mitään kummallista ja ihmeellistä, koko yksi akti ei vain kiinnosta.

        P.S. Minä olen aina kylläkin säälinyt niitä joita himot polttelee kupeita ja vietit vie kuin viimeistä päivää :) oikeastaan en ole koskaan voinut ymmärtää heitä....


    • Öseksuaali

      Olen viisikymppinen mies ja edellisestä yhdynnästä on kulunut kymmenen vuotta, mutta en näe tilanteessani mitään ongelmaa. En kieltäytyisi seksistä jos kaunis nainen tulisi vonkaamaan, mutta itse en alennu juoksemaan naisten perässä.

      Olen oikeastaan melko ylpeä siitä että olen vapautunut seksuaalisuuden orjuudesta.

      • Nunna???

        Sama juttu (paitsi kts loppu*). Täällä 50 v. nainen joka kokee samalla tavalla. Mietin juuri, että ihmisen ikä on noin 70 vuotta josta naisen lisääntymisikä on -20 vuotta. Aika vähän vai mitä? Ehkä tämä onkin luonnollinen tapa elää.... Ennen ei ollut edes ehkäisyä. Nykyään kaupallistetaan ihan kaikki.
        *Kieltäytyisin jos aivoton komea nuori mies tulisi vonkaamaan.


      • komea ja aivot
        Nunna??? kirjoitti:

        Sama juttu (paitsi kts loppu*). Täällä 50 v. nainen joka kokee samalla tavalla. Mietin juuri, että ihmisen ikä on noin 70 vuotta josta naisen lisääntymisikä on -20 vuotta. Aika vähän vai mitä? Ehkä tämä onkin luonnollinen tapa elää.... Ennen ei ollut edes ehkäisyä. Nykyään kaupallistetaan ihan kaikki.
        *Kieltäytyisin jos aivoton komea nuori mies tulisi vonkaamaan.

        Miksi sen komean nuoren miehen pitäisi olla aivoton? Kieltäytyisitkö jos hän olisi oikein älykäs?


    • addikti

      Tämä aihe on kiinnostava ja mielipiteitä jopa jakava. Ymmärrän täysin sen, että joku haluaa kieltäytyä seksistä tai on seksistä kieltäytyjä, pidättäytyjä tms. Mulla on ongelma, että en kuitenkaan koskaan saa tarpeeksi ja se jopa tukahduttaa ihmisen, jolloin ainoa helpotus on alkaa keskittymään ihan johonkin muuhun, olinkin pitkään "selibaatissa" about pari kuukautta kai. Olen ollut pitkissä suhteissa ja tälläkin hetkellä olen 11 vuotta saman miehen kanssa ollut, nykyään seksielämä menee täysin mieheni mukaan, sillä haluan aina vain lisää. Kyse ei ole siitä, etteikö kumppanini olisi kykenevä, vaan ongelma on minussa, kun aina haluan vain lisää ja mieheni jopa oikeastaan vaan pahensi ongelmaani, sillä on aina yrittänyt kaikin tavoin jaksaa ja jaksaa. Voisin vain väittää, että jos on ilman seksiä pakosta niin on vaikeampaa, mutta ihminen, jos tottuu olemaan ilman seksiä ihan aidosti, niin kyllä sen varmasti sietää paremmin kuin omassa tilanteessani. Edelleen on päiviä, etttä kieltäydyn vaikka samalla huudan omassa mielessäni haluan seksiä.

    • nnvcnc

      Miten helvetissä kukaan voisi päättää olevansa aseksuaali ja miten voisi olla joku trendi "alkaa" aseksuaaliksi.

      Mä varmaan olen, koska mut on jätetty niin vitun monta kertaa niin pelleillä tekosyillä, että koko vitun puuha näyttää lähinnä vähän keskinkertaisten ihmisten pelleilyltä. sähän voit repiä minkä vaan vastaantulijan tai amispellen ja jos ei muuta juteltavaa ole, alkuiollasta puhutaan säästä ja kännissä muijista tai äijistä tai vittu lampaista.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      74
      5288
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      17
      2396
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      26
      1917
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      44
      1608
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1571
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1368
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1277
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      4
      1226
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      6
      1209
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1183
    Aihe