Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

EU RUOKA KASSI JAKO

NÄLKÄ ON

MUTTA MISSÄ JAETAAN NYT 2014 ?

13

2052

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • nälkä on

      TAMPERE
      * Ruokanysse-projekti, ruoka-avun piiriin hakeutuminen diakoniatyöntekijän kautta
      * Nokia Missio jakaa ruokakasseja joka tiistai klo 13. Ensin on Elämän evästä -tilaisuus ja lopuksi saa ruokakassin mukaan. (Mustanlahdenkatu 22, vanha hepokatti)
      * Adventtikirkko jakaa EU-ruokaa keskiviikkoisin klo 17-18. Yksi hakukerta/hlö/kk. (Ilomäentie 5, Pyynikintorin vieressä, kirkon takana sisäpihalla kirppisrakennuksen alakerrassa ADA:n avustuspiste)
      * Pelastusarmeijan avustuspisteestä jaetaan ruokakasseja, yksi hakukerta/hlö/kk. (Pyynikintori)
      * [RUOKA-APU LOPETETTU TOISTAISEKSI] River-seurakunta jakaa ruokakasseja ma-to klo 14, pe klo 18 ja la klo 12. Saa ruokansa lahjoituksina kaupoilta. (Tammela, Tammelankatu 18)
      * Baptistiseurakunta jakaa ruoka-avustuksia. Jakoajat eivät tiedossa, tietoja kaivataan! (Kissanmaankatu 19)
      * Kaksi denaria ry jakaa ruokakasseja, lämmintä ruokaa ja vaateavustusta kolmesti viikossa. Tietoja ajoista kaivataan! (lue Aamulehden artikkeli) (Epilä, Pispalan valtatie 138)

    • lkdjflösdjflsdöj

      Parkanon pelastuarmeija:

      http://pelastusarmeija.fi/toiminta/parkano/parkanoosasto/sosiaalinen-tukitoiminta/

      Tampereen pelastusarmeija:

      http://pelastusarmeija.fi/toiminta/tampere/tampere-osasto/sosiaalinen-tukitoiminta/

      Hurstin apu käsittää koko maan Helsingin lisäksi:

      http://www.hurstinapu.net/index.php

      Tampereen Babtistisrk:n työttömien ruokailuajat:

      http://www.baptisti.fi/tampere/index.php?sisalto=120

      Ikaalisten ja Kankaanpään Vapaasrk:n ruoka-apu:

      http://www.svk.fi/?sid=511

      Tampereen päivitetyt tiedot:

      TAMPERE
      * Ruokanysse-projekti, ruoka-avun piiriin hakeutuminen diakoniatyöntekijän kautta
      * Adventtikirkko jakaa EU-ruokaa keskiviikkoisin klo 17-18. Yksi hakukerta/hlö/kk. (Ilomäentie 5, Pyynikintorin vieressä, kirkon takana sisäpihalla kirppisrakennuksen alakerrassa ADA:n avustuspiste)
      * Pelastusarmeijan avustuspisteestä jaetaan ruokakasseja, yksi hakukerta/hlö/kk. (Pyynikintori)
      * Tampereen baptistiseurakunta järjestää työttömien ruokailuja ja jakaa ruokakasseja torstaisin klo 12. Paikalla kannattaa olla sitä ennen, koska tulijoille jaetaan numerolaput, joilla ruokakassin saa. Kassit jaetaan klo 12 alkavan hartauden jälkeen. Silloin tarjotaan myös maksuton lämmin ateria.(Kissanmaankatu 19)
      * Kaksi denaria ry jakaa ruokakasseja, lämmintä ruokaa ja vaateavustusta kolmesti viikossa. Tietoja ajoista kaivataan! (lue Aamulehden artikkeli) (Epilä, Pispalan valtatie 138)

      TREen RuokaNysse -projekti ja työttömien ruokailut:

      http://www.tampereenseurakunnat.fi/tukea_ja_apua/toimeentulo-ongelmia/ruokanysse

      http://www.tampereenseurakunnat.fi/tukea_ja_apua/toimeentulo-ongelmia/tyottomien_ruokailut

      RuokaNysse hakemuslomake:

      http://tampere.suurellasydamella.fi/index.php?sivu=34960

    • Kattokaaite

      Olen tehnyt pari havaintoa siitä, että yhdistykset, jotka hakevat ns. työttömien ruokailuun kauppojen viimeisen myyntipäivän ja sen jälkeisiä roskiin meneviä tuotteita, eivät jaa niitä suinkaan kokonaisuudessaan työttömille, vaan ottavat päältä "palkkansa" eli parhaat osat, kuten leikkeleet, naudan-, broilerin- ja kalkkunanlihat, parhaat leivonnaiset ja jogurtit sekä hedelmät. Työttömät saavat ruokakassiinsa vain pilaantunutta juustoa, heraa tai eltaantuneita jogurtteja, ei hedelmiä saati lihaa. Näin itse omin silmin, kun erään yhdistyksen puheenjohtaja, jolla oli iso eläke kunnallisesta virasta, otti parhaat palat itselleen ja hänen puolisonsa vei niitä ruokia kotiinsa sekä omille lapsilleen ja kehui vievänsä niitä rajan taakse muka venäläisille köyhille kristityille. Kyseisen paikkakunnan kauppa oli kyllä tarkoittanut ylijäämäruuan jaettavaksi oman paikkakunnan työttömille eikä Venäjälle vietäväksi esim. mafian kaupattavaksi. Varmaan kyseinen tyyppi sai Venäjältä halpaa polttoainetta ja tupakkaa palkkioksi autolastillisesta ruokia, ja kuulemma tulli käänsi katseensa muualle, koska osa tullin virkailijoistakin saivat ylijäämäruokaa kun on palkka niin pieni. Samoin kuulemma pääkaupunkiseudun erään yhdistyksen ruuanjakelussa on näkynyt, että on ollut vain munia, leipää ja jauhotuotteita. Sen sijaan muut tuotteet ovat ihmeellisesti hävinneet ennen jakelua puutteenalaisille eli menevätkö ne vapaaehtoistyöntekijöiden ja yhdistyksen johtajien "palkaksi"? Vääryys rehottaa kaikkialla. Eräs samarialaisuutta edustava yhdistys tahtoo "nuoria" kesätyöntekijöitä jotka ovat olleet yli 500 päivää työttömänä, eli tahtoo ilmaistyövoimaa ja iän laittaminen työpaikkailmoitukseen on lainvastaista ikärasismia. Samoin eräs herätysliikkeen osasto jo parikymmentä vuotta sitten jätti sosiaaliturvamaksut ja työtodistuksen hoitamatta siivoojalle, joka oli eri seurakunnasta kuin pelastusarmeijasta. Vasta myöhemmin eläketurvaotteessa näkyi, että liike ei ollut hoitanut sotu-maksuja eli eläkettä ei kertynyt saati verojakaan maksettu? Eli nuori oli ehkä pimeänä työntekijänä ja palkka oli virallisen näköinen tulonsiirto jostain? Kyllä olisi tarpeen näissä suorittaa erikoistilintarkastus ja lähettää tarkkailijoita raportoimaan mädännäisyydestä mikä näissä muhii.

    • Työötä

      Minusta olisi hienoa, jos työvoimatoimistoihin tulisi EU/kauppojen viimeisen myyntipäivän jälk. ruokakassijakelu kerran kuukaudessa, puolueettomasti, ilman uskonnollisia kytköksiä ja sen kassin saa vain, jos on työttömänä työnhakijana. Koulujen ylijäämäruuat pitäisi myydä vähävaraisille, esim. 50 senttiä per ateria, niin ei tulisi hävikkiä, eli oppilasruokailun jälkeen olisi sossun tai työmarkkinatukea saavilla sekä aikuisopiskelijoilla, joilla ei ole työpaikkaa, mahdollisuus käydä syömässä halvalla, ja jos ei ole mahdollista järjestää ruokailua, toisivat ihmiset omat astiansa, joihin ruokaa mätetään kotiinvietäväksi.

    • Laupias saksalainen

      Joskus käy niinkin että kirkkojen (nehän niitä yleensä jakavat) varastoihin jää hirveet määrät ruokakasseja eikä niitä voi esim. säilyttää kesän yli. Viime toukokuussa sain yhdestä paikasta yli 100 purkkia sikanautasäilykettä ja yli 150 pakkausta hapankorppuja. Vaikka kusipää olenkin en pitänyt koko pottia itsellä vaan kävin jakamassa niitä ympäri Pirkanmaata tarvitsijoille, Parkanoon, Linnavuoreen, Kuhmalahdelle ym.

      • Kalle-poikanen

        Taidat puhua Treen adventtikirkosta, tuo vanha jakamistieto on vanhentunut jo pari vuotta sitten, esim. Riveri, Denari ja Missio eivät ole enää jakamassa. Jos joku on ahkera niin ois kiva saada tuoreimmat tiedot jakopaikoista, itselleni ei siitä enää niin apaua ole kun syöpä ehtii ensin mutta saisivatpa muut edes syötävää.


    • lfjlsdfjsdlf
      • jhklfdlfsdljflsd

        http://evl.fi/evlfi.nsf/Documents/6A58161BFFAE7F23C225731B00349627?openDocument&lang=FI

        http://pelastusarmeija.fi/toiminta/tampere/tampere-osasto/sosiaalinen-tukitoiminta/

        Oman alueen srk:n ja pelastusarmeijan kautta voi hakea diakoni/ruoka-apua. Muita hyödyllisiä sivuja:

        http://www.halparuoka.fi/linkit/

        http://www.operaatioruokakassi.com/54

        http://www.porttivapauteen.fi/tietoa/portin_linkkeja/ruoka_ruoka-apu (Tampereen linkki ei toimi, vaan http://yle.fi/uutiset/tampereen_seurakuntien_ruoka-apu_jarjestetaan_uudelleen/7175037 ruoka-apu järjestetty uudelleen RuokaNysse ja Ruokapankin avulla)

        RuokaNysse: http://www.tampereenseurakunnat.fi/tukea_ja_apua/toimeentulo-ongelmia/ruokanysse

        Tämä tieto suurellasydamella.fi Hyvien tekojen verkkokauppa-sivulta:

        "RuokaNysse on hyvä tapa auttaa tamperelaisia ruoka-avuntarvitsijoita.

        Nysse, eli vanha Teiskon myymäläauto, jakaa viikoittain sadoille avuntarvitsijoille mm. säilykkeitä, jauhoja, hiutaleita ja kananmunia. Osa ruokatavaroista saadaan EU:n avustustuotteina, osa hankitaan verotuloista saadulla rahalla ja osa tulee kaupoilta lahjoituksina.

        Tällä 15€ lahjoituksella saamme kaksi kokonaista ruokakassia. Kiitos!

        Lisätietoja Ilkka Kalmanlehto [email protected] 050-3309308 Kiitos avustasi!"

        Tässä muutamia päivityksiä. Googlettelin esim. sanoilla 'ruoka-apu, ruokapankki, ruokanysse' jne. Toivottavasti sivuista on jollekin apua! Hyvää kevättä kaikille!


      • Iito

        Jaa nyt on vuosi, 2017,18,9 .ikaalinen


    • tuloerot_kasvaa

      https://yle.fi/uutiset/3-9866065

      "Palkankorotuksista haittaa" – Kärsivätkö työttömät, jäävätkö etuuksien saajat jälkeen?

      Eläkeläiset ja työttömät köyhtyvät, kun palkansaajien liksat paranevat. Juha Sipilän (kesk.) hallitus on säästänyt jäädyttämällä etuuksien indeksikorotukset, joten kun hinnat nousevat, työttömien ja eläkeläisten etuudet eivät kohoa mukana kuten aiemmin.

      Seuraus on, että mitä suuremmat palkankorotukset ay-liike työntekijöille taistelee, sitä enemmän esimerkiksi kansaneläkkeen, työmarkkinatuen ja peruspäivärahan varassa olevat jäävät muista jälkeen.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      91
      2364
    2. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      53
      2064
    3. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      88
      1883
    4. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      23
      1858
    5. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      10
      1658
    6. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      77
      1582
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      27
      1456
    8. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1420
    9. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1402
    10. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      73
      1390
    Aihe