Rolloon hakijoita 2014?

ehkä haen

Moniko laittaa 1.vaihtoehdoksi rollon? Millanen pohjakoulutus ja miten meinaatte selvitä sisälle? Osallistutteko valmennuskurssille?
Paljonko olette jo lukeneet??? :)

Itse kahlailen kirjaa vasta ekaa kertaa läpi, vaikka tarkotus oli lukea se kahdesti ennen artiklan kurssin alkua. Ainakin itse luen TOOOSI hitaasti. Eteenpäin en mene jos asia ei aukene, harvakseltaan teen muistiinpanoja ja yllättävää kyllä, muistankin jotain! Etenkin koeaikoja ja irtisanomisia koskevista aiheista. -Tosin nehän on olleet kokeessa viime vuonna, eli lieneekö turhaa nippelitietoa ;)

178

2420

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • haen!

      Minä meinasin ainakin laittaa ensimmäiseksi. Lukion pohjalta ja yhden välivuoden avoimia opiskelleena. Osallistun artiklan intensiivi kurssille ja toista kertaa olen kirjaa lukemassa :-)

    • Hakija täälläkin

      Lapin yliopiston oikeustieteellinen on ainoa paikka, jonne haen. Olen opiskellut yliopistossa nyt kolme vuotta toista alaa, joka ei kuitenkaan ole minua varten. Lisäpisteitä pääsykokeisiin on suoritettuna ne täydet 13.

      Kirjaa kahlaan itsekin läpi ensimmäistä kertaa - 40 sivua olisi enää jäljellä. Aloitin heti ekalla lukukerralla suhteellisen kattavien muistiinpanojen tekemisen. Kirjoitin jokaisesta artikkelista tärkeimmät kohdat vihkoon, jonka olen varannut pääsykoemuistiinpanoille. Jatkossa aion täydentää vihkoon mm. erilaisia määräaikoja ja lakipykäliä.

      Toisella lukukerralla aion lukea kirjan läpi huomattavasti nopeammin, sillä tavalla, että kaksi kertaa olen saanut luettua intensiivikurssiin mennessä.

      Miten teillä lukemiset sujuu, mitkä fiilikset? Mitkä artikkelit mieluisia, mitkä vaikeita? Omasta mielestäni esine on ehdottomasti vaikeaselkoisin ja myöskin tästä syystä osittain vähiten kiinnostava. Työ, kauppa, luotto ja perimys ovat omia suosikkeija.

    • Rollon

      Esineoikeus on ehdottomasti helpoin. Hyvin vähän mitään opeteltavaa ja sehän on vain yleisluontoinen katsaus. Myöskin ensimmäinen artikkeli sähköisestä asioinnistaan on selkeä ja helppo kokonaisuus. Ehdottomasti vaikeimmat artikkelit ovat kauppaoikeus ja perheoikeus. Paljon opeteltavaa ja hirveästi kirjoitus virheitä joten kaikki asiat eivät heti aukene.

    • guhikosfd

      "Lisäpisteitä pääsykokeisiin on suoritettuna ne täydet 13"

      Mistä lisäpisteistä puhut?

    • ehkä haen

      Kuin paljon noita pykäliä oikeasti edes pääsykokeissa tarvii? Sehän selvinnee kun noita vanhoja pääsykokeita kattelee. Tärkeämpää tietääkseni sisältö ja asioiden soveltamistaito. Ite tykkään perhe ja työoikeudesta. Ne kansainväliset yksityisoikeudet ärsyttävintä luettavaa. Artiklan intensiiville ja luku-ja vastaustekniikka kursseille menossa. Viimeksi lukenut kunnolla ylppäreihin 8v sitten eli opiskelutekniikkakin vähän hakusessa taas :D

    • Pohjoista päin

      Haen toista kertaa Rovaniemelle, lukion jälkeen suoraan ei tärpännyt niin vietin välivuotta Australiassa.
      Kirjasta on vielä sähköinen asiointi kokonaan käymättä, melko hitaasti olen siis lukenut. Muistiinpanoja teen kolmannella lukukerralla valmennuskurssin aikana, nyt olen vain alleviivannut ja toisella kerralla luen ihan vaan läpi ja varmistan, että olen tajunnut. Esineoikeus on mielestäni ollut hankalin, mennyt lukeminen paniikiksi ja itkuksi monta kertaa sen kanssa. Moni noista artikkeleista oli tosiaan viimekin vuonna, joten helppoahan tämän pitäisi olla :-D
      Vajaa kolme kuukautta vielä aikaa, tuntuu melko pitkältä ajalta, mutta eiköhän senkin saa lukemisella täytettyä :-)

      • haen!

        Minustakin esineoikeus tuntuu vaikealta! Samoja tuntemuksia siis on koettu täälläkin päin :-D 3kk kyllä tuntuu pitkältä mutta se varmasti menee nopeasti!


      • rgwv

        ei se esine niin vaikeaa ole. Kannattaa todella sisäistää se oleellinen ero, joka on velvoiteoikeuden (sopimusoikeus) ja esineoikeuden välillä. Nimittäin: jos sulla on oikeus (rahasaaminen), joka perustuu sopimukseen, et voi kohdistaa vaatimuksia (maksa velkas!!) muihin kuin siihen sun sopimuskumppaniin, siis siihen, joka on sulle velkaa. Mutta, jos sulla on on esineoikeus (esim. omistat jonkin kiinteistön) voit kohdistaa vaatimuksia kaikkiin ulkopuolisiin ihmisiin. Voit siis vaatia kaikkia, jotka luvatta on sun kiinteistöllä, poistumaan sieltä. Esineoikeus on siis vain ihmisten välinen suhde siinä missä sopimuskin.


    • karhu12

      onhan tämä nyt ihan täydellistä skeidaa :) sähköinen asiointi kyllä koko kirjan puuduttavin osio.. toista kertaa kahlaamassa kirjaa läpi nyt ja huhtikuussa valmennuskeskuksen kurssille menossa..

    • lapppi

      Sähköisen asioinnin artikkelissa on mielestäni ihan naurettan hyödyttömiä ja kaiken kaikkiaan turhanpäiväsiä listoja pilvin pimein! Esim. sivulla 35. Ei takuuvarmasti tulla kysymään pääsykokeessa mitään tuollaista. Artikkelista ehkä 1/4 asiaa ja muu turhaa kuraa.

    • KAH

      Täällä 2 kertaa luettu kirja ja muistiinpanoja tehtailtu vinopino, tehtäviäkin yhtäältä enemmän ja toisaalta vähemmän. Esineoikeus ehkä itselle hämmentävin ja puuduttavin tosiaan sähköinen asiointi ja viestintä. Yksi sivu vasta vähän revennyt mutta eiköhän tämäkin kirja saada pääsykokeeseen mennessä paskaksi..

    • Hylteitgd

      Olen samaa mieltä todella turhia luetteloita.Sähköinen asiointi on todella helppo artikkeli, sikäli jos ymmärrätte että mahdolliset tulevat kysymykset voi laskea yhden käden sormilla. Näin vinkkinä. Sama juttu on myös esineoikeuteen osalta. Nämä kaksi ovatkin mielestäni helpoimmat artikkelit.

    • Oikikseen tähyävä

      Mitä nämä lisäpisteet ovat ja mistä niitä saa?

      • haen!

        jos olette tehneet lukusuunnitelmia niin minkälaisia ne ovat? kuukausi ja/tai viikkosuunitelmia? itse en ole koskaan "osannut" tehdät, joten olisi kiva kuulla teidän ja ehkä samalla vähän oppia niistä :-)


      • oikeesti hei nyt

        Ei millään pahalla, mutta pakko kysyä niiltä, jotka eivät tiedä edes lisäpisteistä... Jos ette ole lukeneet / ymmärtäneet edes valintaopasta tähän mennessä, niin olettekohan miettineet tämän uravalinnan ihan loppuun asti??


      • Utriöyp
        oikeesti hei nyt kirjoitti:

        Ei millään pahalla, mutta pakko kysyä niiltä, jotka eivät tiedä edes lisäpisteistä... Jos ette ole lukeneet / ymmärtäneet edes valintaopasta tähän mennessä, niin olettekohan miettineet tämän uravalinnan ihan loppuun asti??

        Anteeksi olen pahoillani., ei ole tullut vielä luettua valintaopasta. Toiseksi luulen että oikikseen pääseminen ei ole mikään testi millä mitattaisiin purkijöiden älykkyyttä. tuntuvat kaverit pääsevän ihan b papereilla sisään. Takana muutama vuosi lääkiksessä ja se ei tuntunut oikealta uravalinnalta.


      • håmååååå
        oikeesti hei nyt kirjoitti:

        Ei millään pahalla, mutta pakko kysyä niiltä, jotka eivät tiedä edes lisäpisteistä... Jos ette ole lukeneet / ymmärtäneet edes valintaopasta tähän mennessä, niin olettekohan miettineet tämän uravalinnan ihan loppuun asti??

        Tollo, aiemmassa kommentissani kysyin, että tarkoittaako tyyppi lisäpisteillä yo-todistuksesta saatavia pisteitä. Ne kun eivät ole lisäpisteitä, eli eivät tuo pisteitä lisää…. idiots… taas joku lissu yritti pädetä ja failaa kokeen "oikeesti hei nyt"


      • Sisällä
        haen! kirjoitti:

        jos olette tehneet lukusuunnitelmia niin minkälaisia ne ovat? kuukausi ja/tai viikkosuunitelmia? itse en ole koskaan "osannut" tehdät, joten olisi kiva kuulla teidän ja ehkä samalla vähän oppia niistä :-)

        Lue 100-150 sivua päivässä niin muistat kaiken ulkoa pääsykokeisiin mennessä.


    • Ilveksen

      Lukusuunnitelmaani kuuluu lukemista 40 sivua joka päivä. Huhtikuussa määrä nousee 80 sivuun ja toukokuussa määrä on jo 150 sivua päivää kohti. Olen pysynyt vielä toistaiseksi tavoitteessani erittäin hyvin.
      Mistä voi saada lisäpisteitä pääsykokeisiin.

      • haen!

        Lisäpisteitä pääsykokeeseen saa tenttimällä tiettyjä kursseja lapin yliopiston sivuilta löytyy lisätietoa! :)


      • Janita

        Kuinka monta sivua on koko kirjassa? Odotan kirjan saapumista ja yritän tehdä lukusuunnitelmaa.


      • haen!
        Janita kirjoitti:

        Kuinka monta sivua on koko kirjassa? Odotan kirjan saapumista ja yritän tehdä lukusuunnitelmaa.

        605 sivua :)


    • Epävarma

      Itselläni vielä sellainen tilanne, että en tiedä hakisinko Helsinkiin vaiko Rovaniemelle. Pian asia täytyy kyllä ratkaista.

      • KAH

        Rovaniemen kirjaa on osa lukenut jo kuukauden, jos olet näiden kahden vaiheella niin suosittelen tässävaiheessa Helsinkiä.


    • Hakija täälläkin

      Niille, jotka eivät ole tänä vuonna viitsineet edes valintaperusteita vilkaista, niin täältä (yllätys yllätys!) löytyy tietoa myös niistä mystisistä lisäpisteistä, joista jotku lissut täällä pätee: http://ulapland.fi/Suomeksi/Yksikot/Oikeustieteiden-tiedekunta/Opiskelijavalinta/Valintaperusteet-2014

      Tsiisus ihmiset, ottakaa oikeasti se silmä käteen. Jos löydätte tienne tänne, niin miksette osaa/ymmärrä käydä yliopiston omilla sivuilla lukemassa faktoja hakuun ja pääsykokeeseen liittyen?

    • sepustaja.

      Mikään valmennuskurssi ei ole vielä alkanut, eli hyvin kerkeää vielä rovikselle hakemaan ja lukemaan jos sinne haluaa. Täällä on yks ylimääräinen lukematon kirja jos on tarve 50e. Jätä s-postiosoitteesi jos olet vailla.

      • .,.---

        Hyvä myyntipuhe!


    • 2014 ylioppilas

      Pian kirjoitukset ohi ja voi vihdoin alkaa lukemaan pääsykokeisiin. Mites paljonko olette lukeneet?

    • Lksu

      Sama tilanne myös täällä, maanantaina pitäisi vihdoin aloittaa lukeminen.

    • ehkä haen

      kirja läpi. don't panic! ei määrä vaan laatu :)

    • Ojys

      Kirja luettu nyt ensimmäisen kerran ja ei jäänyt kyllä mitään mieleen. Nyt pääsee sitten alleviivaamaan.

    • kerran läpi

      Nyt on kirja luettu kerran läpi suht pintapuolisesti, en jääny pänttäämällä pänttään vielä oikeen mitään. Seuraavaks alleviivaukset ja tärkeimmät asiat pääkoppaan ja ei muutaku eteen päin. Että hyvin kerkee uudet ylioppilaatki vielä mukaan lukurumbaan. Älkää panikoiko:)

    • Pian alkaa opiskelu

      Itselläni alkaa luku urakka perjantaina heti kirjoitusien jälkeen. Minkä lainen kirja on. Onko selkeä ja helposti luettava? Jääkö asiat heti helposti mieleen? Kuinka monta kertaa olette ajatelleet lukea kirjan läpi?

      • KAH

        Kirja on lukiokirjoihin verrattuna vaikeasti luettavaa. Mieleen jääminen tai jäämättömyys on vähän henkilökohtainen asia, toisille jää asiat helpommin ja toisille heikommin päähän. Itse luin kirjan heti läpi ensimmäisen 2 viikon aikana ja sen jälkeen opiskellut kokonaisuuksia, nyt varmaan jokainen alue tullut luettua 2-3 kertaa.


    • Kiipsh

      Mitä mieltä olette, mahtaako riittää jos kirjan lukee 2 tai mahdollisesti jopa 3 kertaa läpi.

    • Pian oikiksessa

      Itse ajattelin lukea kirjan 3 kertaa ja katsoa miten käy. Vielä en ole aloittanut. Kirjan olen kylläkin jo tilannut mutta ei se ei ole vielä saapunut. Jännityksellä odatan minkälainen teos on kyseessä.

    • ehkä haen

      asiat jää kyllä mieleen mutta siitä on ulkoa osaamiseen vielä pitkästi matkaa!

    • fuksi13

      Tsemppiä lukemiseen! Vielä se tässä vaiheessa tuntuu sekavalta ja ahdistavalta, mut jos vaan jaksaa painaa asioita mieleen, kerrata ja soveltaa eri tilanteisiin, niin yllätytte miten hyvin sieltä muistinsyövereistä niitä asioita sitten keväällä tuleekaan mieleen. Kohta vuosi omasta pääsykokeesta ja vissiin jotain on jäänyt pitkäkestoiseen muistiinkin, kun edelleen putkahtelee pääsykoekirjan asioita mieleen tarpeen tullen :D

    • Ican

      kirja luettu nyt kertaalleen läpi. Itselläni kävi myös niin että ei jäänyt kuin artikkelien nimet mieleen. Kirjassa on uskomattoman paljon kirjoitusvirheitä,mikä häiritsee tOdella paljon lukemista. Tavoite että saisi kirjan luettu ennen pääsykoetta 4 kertaa läpi.

    • Kiinnostaa?

      Kuulin vasta nyt lisäpisteistä, vähän turhan myöhään, sillä tuskin niitä enää ehtii hankkia. Te onnekkaat joilla ne pisteet on niin eihän teidän tarvitse kuin vähän selailla kirjaa niin pääsette sisään. Itse jäin viime vuonna 11,5 pisteen päähän ja luin kirjan vain 2 kertaa läpi ja viikon kertasin.
      Mitenkäs monella suurinpiirtein nämä lisäpisteet on? Onko näistä jotain tilastoa olemassa. Onko lisäpisteet kuinka helposti mahdollista saada?

      • uusavuttomuuden määrä

        Hei, jos osaat lukea ja käyttää googlea, niin tiedätkin jo varmaan, että esim. vuonna 2012 lisäpisteitä oli 35,8% hyväksytyistä hakijoista.


      • uusavuttomuuden määrä

        Kopioin sulle varmuuden vuoksi tekstiä suoraan oikiksen sivulta.

        Lapin yliopiston oikeustieteiden tiedekunnan tutkintovaatimusten 1.8.2005 - 1.4.2014 välisenä aikana suoritetuista, opinto oppaiden 2005-2006 - 2013 2014 mukaisista tiedekunnan hyväksymistä oikeusnotaarin tutkinnon pakollisista perusopinnoista ja pakollisista aineopinnoista sekä oikeustieteen maisterin tutkinnon pakollisista aineopin¬noista ja pakollisista syventävistä opinnoista lisäpisteitä annetaan seuraavasti:

        Oikeusnotaarin- tai oikeustieteen maisterin tutkinto:

        Pakolliset perusopinnot:
        Oikeusjärjestelmät ja oikeushistoria 2 lisäpistettä
        Oikeusteorian perusteet 2 lisäpistettä
        Tilinpäätös ja tilintarkastus (ennen 1.8.2013
        Kirjanpidon perusteet) 2 lisäpistettä

        Pakolliset aineopinnot:
        Persoonallisuusoikeus 2 lisäpistettä
        Perhe ja jäämistöoikeus 3 lisäpistettä
        Velvoiteoikeus 4 lisäpistettä
        Kauppaoikeus 5 lisäpistettä
        Esineoikeus 4 lisäpistettä
        Immateraalioikeus
        (ennen 1.9.2011 Immateriaali- ja kilpailuoikeus) 2 lisäpistettä
        Ympäristöoikeus 5 lisäpistettä
        Työ ja sosiaalioikeus 5 lisäpistettä
        Hallinto oikeus I 3 lisäpistettä
        Finanssioikeus 5 lisäpistettä
        Rikosoikeus 6 lisäpistettä
        Prosessioikeus I 4 lisäpistettä
        Insolvenssioikeus 2 lisäpistettä
        Kansainvälinen yksityisoikeus ja oikeusvertailu 4 lisäpistettä
        Prosessioikeus II 4 lisäpistettä
        Hallinto oikeus II 2 lisäpistettä
        Valtiosääntöoikeus 4 lisäpistettä
        Kansainvälinen oikeus I 2 lisäpistettä
        Kansainvälinen oikeus II tai
        ennen 1.8.2013 Kansainvälinen oikeus 4 lisäpistettä
        Eurooppaoikeus 4 lisäpistettä

        Pakolliset syventävät opinnot:
        Oikeusfilosofia 2 lisäpistettä


    • Kiinnostaa tietää!

      Mites onko tietoa siitä, että kuinka monella tänä vuonna suurinpiirtein on ne lisäpisteet hankittu? Puhutaanko kymmenistä, sadoista vai useista sadoista.

    • Kohta lukemaan

      Viikon päästä vihdoin kirjoitukset ohi ja voi aloittaa lukemiset. Onko kirja kuinka vaikeaselkoinen? Onko paljon ulkoaopetttelu vai onko yleisluontoinen teos. Itse vasta tänään tilasin kirjan joten en ole päässyt siihen tutustumaan. Miten on kuinka monella lukukerralla yleensä pääsee sisään?

    • Jsielks

      Nyt saapui kirja. Pitäisi aloittaa maanantaina lukeminen. Näyttää aika vaativalta. Tässä pian lukusuunnitelmaa pitäisi rakennella. Onko kirjasta löytynyt jotain vaikeita kohtia jotka eivät heti uppoa.

    • HJK 2

      Ei se kirja kovinkaan haastava ole. Ajattelin itse lukea ehkä 3 kertaa läpi. Ensimmäinen kerta luettu ja kohtalaisen hyvin jo asiat on hahmottunut. Toisen kerran vielä luen ajatuksella ja viimeisen kerran huolella kertaan kaiken. Pitäisi vielä lähteä tässä huhtikuussa kolmeksi viikoksi thaimaaseen. Mites muilla?

      • wtf?

        Melkoinen muisti jos säännöt sanatarkasti päähän kolmella lukukerralla!


    • KAH

      Tuoreet ylioppilaat saa tehdä urakalla töitä; kirjat tuli jo pari kk sitten ja yli puolet aiheista samoja kuin viime vuonna. Sitten joutuu kilpailemaan vielä näiden samojen kanssa jotka ovat suorittaneet avoimesta pisteet ja olleet viimevuonna pääsykokeissa...

    • Uusi ylioppilas

      Älä huoli, Kyllä niitä uusia ylioppilaitakin taas reilusti pääse, en tiedä johtuuko tuurista vai ovatko muita älykkäämpiä.

    • mjötööh?

      Heh, oikiksen pääsykoehan on tunnetusti älykkyyskoe ;)

    • Jdoeldh

      Kyllä minä luulen että oikiksessa oleva väki on keskivertoa älykkäämpää porukkaa.

    • Juuri kirjan saanut

      Nyt saapui kirja. Vaikuttaa haastavalta. Tässä selailesseni kirjaa vaikutti alussa olevan paljon kaiken laisia luetteloita. TarvitSeeko kaikki luettelot osat. Esim. Sivu 49 tai vaikka 113. Ja osaatteko itse ne jo?

    • Oikikseen tähtäävä

      Minäkin mietin kuinka tarkkaan noi sähköisen asioinnin kappaleessa olevat luettelot pitäisi opetellat? Tänään alottelin lukemista ja huhhuh, kieltämättä pitkä kevät tulossa! Senverran haastavalta näyttää :D Te jotka olette lukeneet kirjan jo läpi, oliko kaikki muu kirjassa oleva asia yhtä puuduttavaa kuin sähköinen asiointi?

    • Että näin

      Itse en opettele ainuttakaan luetteloa. Jos kysytään niin sitten on huonompi homma, muutenkin jätän koko sähköisen asioinnin lukematta. Otan tietyn riskin, opettelen muut asiat sitten paremmin.

    • oikikseen

      Sähköinen asiointi on kyllä puuduttavimmasta päästä, mutta on siellä muutakin miltein yhtä mukavaa luvassa, kuten esimerkiksi esineen alku..

      Itse en aio opetella todellakaan niitä luetteloita ulkoa! Korhosen oikeusinformatiikan luennoilla istuneena osaan sanoa sen verran, että luentomatskuissa on aivan samanlaisia pitkiä luetteloita, mutta eipä niitä koskaan tenteissä kysytä. Ihan asiallisia kysymyksiä tärkeimmistä asioista siis varmasti luvassa oiffin osalta.

      • Toisen vuoden opiskelija

        Jokaisessa oiffin tentissä on keskimäärin joku tai useampi luettelo. Helpot tärpit jätätte väliin jotka ette opettele. Päästä riippuen ei mene paljoa aikaa, mutta lukematta jättänyt ottaa melkoisen riskin.


    • Lskkd

      Itse pyrin opettelemaan kaikki luettelot sanasta sanaan, osaan jo puolet. En aio ottaa mitään riskiä. Mitä jos kuitenkin kysytään jokin luettelo.

    • Kausijs

      Olen juuri eilen aloittanut lukemisen ja juuri nämä luettelot pelottavat. Onko näitä turha opetella? Mites oletteko jo opetelleet kaikki luettelot?

    • flashback2013

      Tää on vähän sama kun viimevuonna turun pääsykokeeseen menijät ei ollut opetellut jotain vuosilukuluetteloja.. Sitten kokeessa olikin 15 pisteen "yhdistä latinaa ja vuosilukuja" -tehtävä. Itse opiskelisin siis ihan kaiken.

    • Soskud

      Miten paljon näitä luetteloita on? Joko kaikki luettelot on hallussa. Itse vielä postia odottelen.

    • nähdään syksyllä

      Luettelotehtävissä ei todennäköisesti jaeta pisteitä sen perusteella, että missä järjestyksessä kirjaimesi ovat verrattuna kirjan tekstiin vaan sen, oletko oivaltanut mikä niissä luetteloissa on oleellista. Lukuintoa!

    • Viime vuonna päässyt

      Tsemppiä kaikille luku-urakkaan. ^^ Järkyttelemättä voin sanoa että viimevuoden pääsykoekevät oli elämäni hirvein ja puuduttavin, mutta syksyllä se palkitsi ruhtinaallisesti. :) Jaksakaa panostaa lukemiseen TÄYSILLÄ. Vaadittavan osaamisen saamiseksi saa kirjan kanssa viettää useita ja taas useita tunteja. Ainakin minulle oikikseen (Rovaniemelle) vaati paljon työtä. Ensimmäisellä hakukerralla jäin muutaman pisteen päähän mutta toisella hakukerralla kun jaksoin panostaa täysillä sain yli 20 pistettä yli rajan. :) Jos yhtään tuntuu siltä ettei ole lukenut tarpeeksi, se todennäköisesti pitää paikkansa. Luetteloista sen verran, että useimmiten niistä saa hyviä kysymyksiä jotka on helppo pisteyttää, joten ainakaan itse en jättäisi niitä lukematta. Katsokaa vanhoja pääsykoekysymyksiä, joskus on samoja kysymyksiä kysytty myöhemminkin tai vain hivenen muutettuina. Luottakaa omaan opiskelutekniikkaanne, itse luin kirjat aina viikossa läpi, tein muistipelejä keskeisistä termeistä, äänitin vaikeimmat kohdat kirjoista ja kuuntelin niitä lenkillä/matkoilla kun en voinut lukea, tein muistiinpanoja, harjoittelin vanhoilla pääsykoekysymyksillä, keksin itse kysymyksiä listoista ja keskeisistä kohdista..

      Suosittelisin kiinnittämään huomiota lukiessa LAKEIHIN, eli mikä laki sääntelee mitäkin ja mitkä lait ovat keskeisiä missäkin artikkelissa. LIsäksi erityisesti esineoikeudessa PERIAATTEET ovat keskeisiä esim. aikaprioriteetti, sitomattomuusperiaate. Opetelkaa kaikki keskeiset TERMIT sanasta sanaan. Kirjoja ei tarvitse osata sanasta sanaan mutta termien määrittelyjä on testattu tavalla tai toisella joka ikinen vuosi, todennäköisesti myös tänä vuonna. Esimerkiksi jos kirjassa on kerottu mikä on VAHINKO=perustellusti odotetun ja odottamattoman mutta todellisen tapahtumainkulun välinen vahingonkärsijälle epäedullinen ero. Suosittelen opettelemaan tälläiset/vastaavat termit ulkoa. Tummennetut kohdat kirjassa ovat usein hyvin keskeisiä. Itse luin kirjat läpi noin 10? kertaa, mutta jollekin riittää vain kerta. Useimmat kuitenkin tarvitsevat useampia lukukertoja että sisäistävät asiat. Harjoitelkaa oikeustapausvastaustekniikkaa! Vastaustekniikan osaaminen on keskeistä sisäänpääsyn kannalta.

      Tiivistetty vastausrunko oikeustapauksiin:
      1. Oikeudellinen sääntö (laki tai periaate)
      2. Soveltaminen tapaukseen
      3. Johtopäätös

      PS. jaksamista lukemiseen

      • Tänkjuu

        Kiitos suuresti hyvistä vinkeistä :) Mahtavaa että palstalle eksyy myös puhtaasti auttamis meiningillä tulevia tyyppejä. Arvostan.


    • viimetipassa

      Tänään päätin, etten sittenkään pidä välivuotta vaan haen Rovaniemen oikikseen :) Pääsykoekirjan pistin heti tulemaan ja saapuu toivottavasti ensiviikon loppuun mennessä. Valmennuskurssille en tietenkään ole ilmoittautunut, joten ahkera lukeminen saanee riittää. Toivottavasti vielä ehtii!(?)

    • Usksä

      Ihmettelen kun ihmiset sanovat että esineoikeus on vaikea. Mielestäni se on todella helppo ja oma suosikkini koko kirjassa. Ei oikein pidä sisällään mitään lakia vaan ainoastaan oikeuskäytäntöä.

      • KTM82

        Minä kuulun näihin, jotka pitävät esinettä vaikeana. Erityisesti 6.2 eteenpäin mielestäni jotenkin abstraktia ja sekavaa...ehkä olen vaan pässi.
        Periaatteessa minun pitäisi sisäistää asia jo paremmin, olen 32,yksi tutkinto (KTM) alla ja asia sinänsä kiinnostaa (eli on elämänkokemusta hiukan pakostikin enemmän kuin abilla, abeja vähättelemättä)...hajoan esineeseen ja sähköiseen asiointiin.
        Mitä siitä sähköisestä asioinnista voi kysyä...mitä vaan joo, tiedän. Vaikka Vanhasen hallitusohjelmaa..


    • Ldks

      Omat suosikkinit on puolestaan sähköinen asiointi sekä luotto oikeus. Molemmat ovat niin ajankohtaisia että mielenkiinnolla lukee niitä. Itse olen lukenut kirjan jo 2 kertaa läpi. Tavoitteena olisi saada kirja luettua 4 kertaa läpi.

      • haen kyllä.

        Esine oikeuden ois saanu tiivistettyä muutamaan sivuun. Äärimmäisen sekavaa sotkua vaikka oikeesti helppo sisältö jos se olennainen löytyy. En tykkää. Luotto-oikeus, kauppa ja perheoikeus aiheita missä selvästi olennainen esitetty joten ei pulmia.
        Kirja luettu kohta kolmesti läpi. Harmittaa etten tehokkaasti hyödyntäny helmikuuta mutta aina ei pysty.


      • Entinen hakija
        haen kyllä. kirjoitti:

        Esine oikeuden ois saanu tiivistettyä muutamaan sivuun. Äärimmäisen sekavaa sotkua vaikka oikeesti helppo sisältö jos se olennainen löytyy. En tykkää. Luotto-oikeus, kauppa ja perheoikeus aiheita missä selvästi olennainen esitetty joten ei pulmia.
        Kirja luettu kohta kolmesti läpi. Harmittaa etten tehokkaasti hyödyntäny helmikuuta mutta aina ei pysty.

        Annan nyt yhdelle paremmat mahdollisuudet päästä Rovaniemelle:

        2014 pääsykoekirja löytyisi myynnistä täältä:

        https://www.huuto.net/kohteet/lapin-yliopiston-oikeustieteellisen-paasykoekirja/307709208


    • Oikikseenko?

      Onko täällä valmennuskurssilaisia? Onko kursseista ollut hyötyä? Itse en ilmoittautunut kurssille ja vähän harmittaa. Erityisesti tuo sähköinen asiointi.. ei saa oikein mitään otetta 100 ensimmäiseen sivuun...

    • valmennuskurssille!

      Täällä yks valmennuskurssilainen! Tokihan siitä on hyötyä, kun jo valmistunut lakimies kertoo kirjassa olevat asiat ääneen ja paremmassa järjestyksessä kuin ne kirjassa ovat - avautuu asiat helpommin kuin yksin päntätessä. Sähköistä asiointia ei olla vielä käyty läpi, sitä itsekin oottelen siinä mielessä eniten, että kirjasta luettuna niin turhauttavaa tekstiä ettei oikein saa kiinni edes niistä tärkeimmistä kohdista.

      Suosittelen valmennuskurssia ehdottomasti kaikille, jotka ovat ehdottoman varmoja siitä, että oikis on se juttu mitä haluaa. Toisaalta vain ja ainoastaan lukemallahan sitä sisään mennään, joten ei se valmennuskurssi ole avain eikä ehto oikikseen.

    • LLdjis

      Voin rehellisesti sanoa että en osaa sähköisestä asioinnista juuri mitään vaikka olen lukenut sen jo 3 kertaa. Onko muilla samoja mietteitä.

      • oikikseenko

        Samat ajatukset sähköisestä asioinnista, ei jää mitään päähän! Olen muutaman kappaleen tiivistänyt itselle muistiinpanoiksi siitä artikkelin loppuosasta ja niitä lukenut. Mutta ajattelin yrittää panostaa muihin artikkeleihin enemmän ja lukea tuota asiointia sitten lukuajan lopussa yrittäen löytää jotain "tärppejä" siitä. on kyllä niin puuduttava artikkeli!

        Muutenkin alkaa jo pelottamaan etten opi riittävän nopeasti ulkoa noita asioita, vaikka mieleen jääkin aina "jotain" lukiessa, tuntuu että liian paljon asioita unohtuukin. Itsellä ensimmäinen hakukerta eikä pohjalla ole edes avoimen pisteitä :(


    • huhhuhh1
      • Pyrkijä

        Viime vuonnakin hakijamäärä kasvoi 103:lla. Kokeeseen osallistuneiden määrä kasvoi 69 hakijalla. Opiskelupaikkojen lisäämisen takia sisäänpääsyprosentti putosi vain 28,7% -> 26,5%.

        Tänä vuonna on 106 hakijaa enemmän. Voidaankin olettaa, että kokeesen osallistuu ~71 enemmän kuin viime vuonna. Eli yhteensä 607 hakijaa. Aloituspaikkoja on 140.

        Näin ollen sisäänpääsyprosentti tulisi tippumaan 26,5% -> 23,0%


    • keldo

      Itse olen lukenut 3-5 h joka päivä ja en aio tahtia kiristää. Olen saanut kirjan luettu 4 kertaa. Sähköisestä asioinnista ei ole jäänyt mieleen yhtään mitää. Muuten osaan mielestäni kohtalaisesti. Esineoikeus on ehdoton suosikkini.

    • Laidun

      Itseäni ei kiinnosta ollenkaan kuinka monta hakijaa on. Olen asettunut itselleni tavoitteeksi saada kokeesta 50 pistettä, ja olen siihen erittäin tyytyväinen vaikka en pääsisikään.sitten vaan ensi vuonna tavoite vähän korkeammaksi.

    • heydee1

      Hankalimmilta tuntuvat juuri sähköinen asiointi esineoikeus. Esine kyllä menee, paljon sellaista "hauki on kala-hauki on kala- hau-ki on ka-la" -asiaa ja tuntui, että ylivoimaisesti eniten aikaa meni tuon kappaleen läpikäymiseen. Ja vielä kun osaisi sitten soveltaa kokeessa.... Sähköinen asiointi sinänsä helppoa luettavaa, mutta ei siellä kyllä kovin montaa potentiaalista koekysymystä ole...

    • minka4

      Sähköinen asiointi tuntuu puuduttavalle täälläkin! Joku tiesi kertoa, että tämä on Lapin yliopiston joku spesiaaliala, ei vaikuta kovin innostavalle.

      Kuinka moni täällä on valmennuskurssilla? Minä olin aika skeptinen koko touhun suhteen, mutta onneksi menin! Opettaja on mahtava, selkeäsananinen ja kärsivällinen. Mukavaa vaihtelua pänttäämiselle ja monet asiat ovat jo selventyneet vaikka en ole niitä itse lukiessani joko tajunnut tai sitten huomannut edes...

      • Oikeusinformatiikka on jollain tavalla Lapin yliopiston spesialiteetti. Muualla Suomessa asiaan ei suhtauduta samalla vakavuudella, syystä tai toisesta, aiheesta tai ilman.

        Oikeusinformatiikan professori Korhonen on erittäin hyvä luennoitsija, mutta jostain syystä varsinkin pääsykoekirjoina käytetyissä teoksissa hänen artikkelinsa vaikuttavat copy-peistatuilta luetteloilta.

        Kaikki tietävät, että vastauksia on helppo tarkistaa, kun on kysytty luetteloita. Vanhoja pääsykoekysymyksiä ja mallivastauksia tutkimalla voidaan kuitenkin päätellä, että luetteloita ei olla juuri kysytty. Pitäisin jokseenkin tiedekunnan tappiona tilannetta, jossa sisään otettaisiiin luettelot päntänneet henkilöt ja jätettäisiin asiat syvällisemmin ymmärtäneet ulkopuolelle. Tällaisiin päättelyihin ei tietenkään pidä luottaa. Hakijamäärien kasvun myötä saatetaan vastauksien tarkastamista tehostaa juuri luetteloita kysymällä.

        Tenteissä haetaan yleensä kokonaisuuksien ymmärtämistä, ongelman hahmottamista ja niihin sopivien sääntöjen soveltamista hyvillä perusteluilla. Pääsykokeessa on kuitenkin monivalintaosio, jossa kysytään vain tiettyä faktaa ja perusteluille tai laajemman ymmärryksen osoittamiselle ei ole mahdollisuutta. Jokainen voi lukiessaan pohdiskella luetteloiden soveltumista monivalintakysymyksiiin.

        Ilman detaljien muistamista voi pääsykoetta olla vaikea läpäistä. Ilman kokonaisuuksien ja kysytyn ongelman hahmottamista se taitanee olla mahdotonta. Muistakaa kuitenkin aina nojata vastauksessanne johonkin oikeussääntöön, eli mainitkaa joku laki nimeltä vaikkapa maakaari. Älkää missään tapauksessa sortuko kertomaan, että mitä saa tehdä ja mitä ei, jos ette liitä vastaukseenne jotain nimeltä mainittua lakia, jonka perusteella kyseinen toiminta on kiellettyä. Moraalisäännöt ovat muiden tiedekuntien kauraa. Hätätapauksessa voi ehkä yrittää "oikeusjärjestyksen perusteella...", mutta en usko siitä kertyvän yhtäkään pistettä.

        Välttämättä pääsykoekirja ei ole se paras mahdollinen tiedon ja ymmärryksen lähde. Toki kaikki mitä kysytään ja vaaditaan on kirjassa. Kokeeseen valmistautuvan voi joissain tapauksissa kannattaa yrittää laajentaa ymmärrystään myös muita aiheeseen liittyviä kirjoja lukemalla tai selaamalla. Aika on kuitenkin rajallista ja kenellä voisi olla varaa sitä haaskata.

        Suosittelen lukemaan vanhoja pääsykoekysymyksiä ja vastaamaan niihin, jos ovat koealueeseen kuuluvia. Verratkaa vastauksianne mallivastaukseen.


      • Rollolo
        rytmimunat kirjoitti:

        Oikeusinformatiikka on jollain tavalla Lapin yliopiston spesialiteetti. Muualla Suomessa asiaan ei suhtauduta samalla vakavuudella, syystä tai toisesta, aiheesta tai ilman.

        Oikeusinformatiikan professori Korhonen on erittäin hyvä luennoitsija, mutta jostain syystä varsinkin pääsykoekirjoina käytetyissä teoksissa hänen artikkelinsa vaikuttavat copy-peistatuilta luetteloilta.

        Kaikki tietävät, että vastauksia on helppo tarkistaa, kun on kysytty luetteloita. Vanhoja pääsykoekysymyksiä ja mallivastauksia tutkimalla voidaan kuitenkin päätellä, että luetteloita ei olla juuri kysytty. Pitäisin jokseenkin tiedekunnan tappiona tilannetta, jossa sisään otettaisiiin luettelot päntänneet henkilöt ja jätettäisiin asiat syvällisemmin ymmärtäneet ulkopuolelle. Tällaisiin päättelyihin ei tietenkään pidä luottaa. Hakijamäärien kasvun myötä saatetaan vastauksien tarkastamista tehostaa juuri luetteloita kysymällä.

        Tenteissä haetaan yleensä kokonaisuuksien ymmärtämistä, ongelman hahmottamista ja niihin sopivien sääntöjen soveltamista hyvillä perusteluilla. Pääsykokeessa on kuitenkin monivalintaosio, jossa kysytään vain tiettyä faktaa ja perusteluille tai laajemman ymmärryksen osoittamiselle ei ole mahdollisuutta. Jokainen voi lukiessaan pohdiskella luetteloiden soveltumista monivalintakysymyksiiin.

        Ilman detaljien muistamista voi pääsykoetta olla vaikea läpäistä. Ilman kokonaisuuksien ja kysytyn ongelman hahmottamista se taitanee olla mahdotonta. Muistakaa kuitenkin aina nojata vastauksessanne johonkin oikeussääntöön, eli mainitkaa joku laki nimeltä vaikkapa maakaari. Älkää missään tapauksessa sortuko kertomaan, että mitä saa tehdä ja mitä ei, jos ette liitä vastaukseenne jotain nimeltä mainittua lakia, jonka perusteella kyseinen toiminta on kiellettyä. Moraalisäännöt ovat muiden tiedekuntien kauraa. Hätätapauksessa voi ehkä yrittää "oikeusjärjestyksen perusteella...", mutta en usko siitä kertyvän yhtäkään pistettä.

        Välttämättä pääsykoekirja ei ole se paras mahdollinen tiedon ja ymmärryksen lähde. Toki kaikki mitä kysytään ja vaaditaan on kirjassa. Kokeeseen valmistautuvan voi joissain tapauksissa kannattaa yrittää laajentaa ymmärrystään myös muita aiheeseen liittyviä kirjoja lukemalla tai selaamalla. Aika on kuitenkin rajallista ja kenellä voisi olla varaa sitä haaskata.

        Suosittelen lukemaan vanhoja pääsykoekysymyksiä ja vastaamaan niihin, jos ovat koealueeseen kuuluvia. Verratkaa vastauksianne mallivastaukseen.

        Korhonen on surkea luennoitsija. Kertoo oikeusinformatiikan kursseilla kaikkea ihme tietokoneiden historia sälää. Suurin osa luennoilla olijoista nukkuu, koska opinnot ovat juuri alkaneet (2013 syksy).


    • KAH

      Olen tässä miettinyt että onko vastavalmistuneilla oikeastaan mitään mahdollisuuksia päästä sisään tänä vuonna? Aiheet lähestulkoon samat kuin viimeksi ja me jotka ollaan avoimesta haettu lisäpisteet yms. ollaan keretty muutenkin lukea jo pari kk ennen kirjoituksia.. Itseäni ainakin vituttaisi tämä fakta. En halua tappaa kenenkään motivaatiota, päinvastoin toivottavasti saatte lisäpuhtia siitä että aloitatte vähän "jäljessä". Itsellä on todella hyvä kuva jo koko alueesta ja päivät on mennyt kirjojen kanssa, perhe, työ, kansainvälinen yo, perintöjutut ja esineoikeus oikeastaan ihan selvästi jo hanskassa ja tehtävät on tuntuneet tosi helpoilta. Lukuiloa vaan muillekkin, itseäni on auttanut lukupäiväkirja josta seurannut tätä kehitystä.

    • Lsldo

      Anteeksi mutta mitä nämä tehtävät on ja mistä niitä saa?

      • KAH

        kaveri tiedekunnassa ja häneltä saanut aikaisempien tenttien kysymyksiä.


    • Ksiis

      Saanen huomauttaa että ne tentti kysymykset on aivan vääriä ja huonoja. Tentteihin voi kirjoittaa sinne päin ja jos jotain tietää niin saa jo heti 7/10. Mutta pääsykokeissa saa piste per oikea sana tai lause. Miten voit näin ollen tietää miten hyvin osaat. Onko mallivastauksia.

    • Lzödlfl

      En myöskään ymmärrä tätä tehtävien tekemistä. Itse teen 5 tehtävää ja vasta pääsykokeissa.

    • Dldlld

      Itseäni myös mietityttää paljon nämä tehtävät. Ovat nimittäin aivan erilaiset tenteissä kuin pääsykokeissa.

    • viime vuonna päässyt

      Pääsykoe on oikeustieteiden tiedekunnan vaikein tentti. Tavallisia tenttejä ei voi mitenkään verrata pääsykokeeseen. Panostakaa lukemiseen oikeasti tosissaan. Sisäänpäässeistä en ole kuullut kenenkään parilla hassulla lukukerralla tulleen sisään. Asioiden omaksuminen vaatii syvällistä ymmärtämistä, ja useita lukukertoja sekä kertaamista. Suosittelen valmennuskurssia kaikille, tai ainakin etäkurssia, jossa pääsee tekemään harjoituspääsykokeet. Usein järkytys on aika suuri kun saa käteensä harjoituspääsykokeen pisteeet, koska ne saattavat hyvinkin olla 13 pisteen luokkaa vaikka lukukertoja olisikin jo muutama/useampi. Pisteytys pääsykokeessa on myös erittäin ankara ja pienikin haparointi vastauksessa kostautuu. Itse pitäisin esineoikeutta kuitenkin kohtuullisen haastavana, vaikka esitys kirjassa saattaisi vaikuttaa suhteellisen yksinkertaiselta. Esim. vaihdantasuojan ja saantosuojan todellinen ymmärtäminen ja soveltaminen oikeustapaukseen sekä kiinteän ja irtaimen omaisuuden sääntelyn eroavuuden syvempi ymmärtäminen on haastavaa.

    • Harmittaaa

      Eikös Artiklan etäpaketin olisi pitäny tulla jo aikoja sitten.... Tuntuu että kohta loppuu aika kesken jossei tehtävät ja tiivistelmät ala tulla. Ja mitenköhän he meinaavat keretä tarkastaa kaikkien harjoituspääsykokeet ja antaa niistä vielä kunnon palautteen. Edes tunnuksia kurssilaisten sivustolle ei ole kuulunut, vaikka ymmärtääkseni niiden piti jo pari viikkoa sitten "tulla ihan näinä päivinä". :/

      • Artiklan kurssilla

        Samaa olen miettinyt! Ei kyllä nyt oikein vakuuta tuo toiminta valitettavasti..

        Miten muiden firmojen valmennuskurssit, miltä on kurssit/materiaalit vaikuttaneet?


      • YAHH

        Itse pettynyt kanssa Artiklan toimintaan, luulin että joskus Maaliskuun alussa tulevat kun tilaan. Noh tässä ollaan kohta Huhtikuun puoltaväliä menossa ja vieläkään näy.


    • Jdkdkdi

      Soitin ja tiedustelin kanssa asiaa ja kerrottiin että kolmen viikon kuluttua vihdoin tulisi postiluukkuun. Kumma juttu tosiaan kun lasku tuli jo viikko sitten. En ainakaan maksa laskua ennen kuin saan sille vastiketta.

      • YAHH

        Toivottavasti ei kolmea viikkoa menisi... ei helvetti


    • Törkeätä toimintaa

      Todella törkeää toimintaa. Muilla valmennuskursseille tulevat kansiot ja muut materiaalit viikon tai max 2 viikon kuluttua kirjan ilmestymisestä. Itse vaadin tälläisesta toiminnasta vahingonkorvausta tai ehkä hinnanalennusta.

    • Ieilala

      Kansion saapuminen on nyt jo kestänyt 2 kk liian kauan. En maksa kuin maksimissaan 30% kauppahinnasta, jos artikla aikoo saada koko kauppahinnan niin saa haastaa.

    • AAAARGHh

      KOLMEN VIIKON PÄÄSTÄ? Mitä helvettiä? Olisivat suoraan sanoneet oikean toimitusajan, eivätkä herätelleet turhaa toivoa lupailemalla tehtäviä "viikon sisällä". Voi tsiisus että kyrsii. Aiheuttaa turhaa stressiä ja ajanhukkaa muutenkin stressaavaan lukukevääseen.

    • Harmittaaa

      On kai niillä ketkä kurssilla istuu jo jotain materiaalia ni lähettäisivät nyt alkuun vaikka saman meille! Vai ovatko kaikki kurssilaiset edelleen vaan omien kirjojen varassa?? Tuskinpa monikaan olisi ottanut koko pakettia jos olisi tiennyt että se tulee viimesillä viikoilla....

      • onko juuri totta

        Ei ole kursseillakaan materiaalia.. opettajat ovat koonneet artikkeleista tärkeimpiä asioita dioihin jne, mutta nekin diat ovat sitten "joskus" tulossa sinne verkkoympäristöön... No. jos tänä vuonna ei tärppää, niin ensi vuonna pitää vähän miettiä, kannattaako satoja euroja maksaa .. Valmennuskurssi on sinänsä ollut hyvä mutta kyllähän tuo luvattujen materiaalien puuttuminen ihmetettää kovasti! Varsinkin kun nykyään ei tarvis edes "painaa" mitään vai lisättäisiin sinne verkkoympäristöön mistä jokainen vois niitä tulostella ym. Vai onkohan sekin vain tekosyy.. Mutta oikeasti, että vielä KOLME viikkoa pitäisi oottaa?? Harmi kun tuli maksettua jo koko kurssi.


    • …..

      Rollon kurssilaisilla on opettajan tekemät diat, oikeustapaukset ja niiden vastaukset. Ovat tulleet sähköpostilla suoraan kurssin pitäjältä. Eli ei ole edelleenkään niitä varsinaisia paketteja, mitä tässä kuumeisesti ootellaan.

    • wetryrerh

      Artikla valmennuksen blogiakin on jopa kerran päivitetty tammikuussa ja kerran helmikuussa, ei taida hirveästi kirjottajaa kiinnostaa :D

      • YAHH

        Aika raiskattu fiilis tässä kyllä on.


    • Kyllä harmittaa

      Minäkin tiedustelin näitä materiaaleja viime viikolla ja sanottiin että viikon päästä lähtisi painoon ja sen jälkeen materiaali tarkastetaan huolella ja sen jälkeen lähetetään postissa, hyvin menee 2-3 viikkoon. Kysyin myös näitä tunnuksia ja kuuleman mukaan tiedon siirtämisessä nettiin on ollut suuria vaikeuksia. Lupasivat että menee max 2 viikkoa.
      Kuulemma harjoituspääsykokeen saa jossain vaiheessa s postilla kunhan kerkeävät kaikelta kiireeltä. Sanoivat myös että tarkastukset tulevat kestämään useita viikkojen vähäisten tarkastajien vuoksi ja pitää kuulemma heidänkin lukea vähän tentteihin.

      • Välinpitämättömyys

        Olin etäkurssilla 2012. Ennen vanhaan etäkurssiin kuului myös luku- ja vastaustekniikkapäivät intensiivikurssillaisten kanssa, ennen intensiivikurssin alkua. Olin myös kertauspäivillä. En muista pitikö kertauspäivistä maksaa erikseen.
        Välikokeet lähetettiin sähköisesti, mutta ne sai suorittaa myös kurssipaikoilla. Ja järkevämpäähän se on käydä tekemässä koe paikan päällä. Viime vuoden rollo-topicissakin oli jotain valittelua etäkurssista ja tuosta välikoemenettelystä.

        Opiskelijatko nuo kokeet nykyään tarkistaa? Intensiivikurssin opettajat ainakin tarkistivat noin kuudenkymmenen intensiivikurssilaisen ja etäkurssilaisten kokeet todella ripeästi ja lähettivät koepaperit postilla, vaikka hekin kai kävivät töissä ja luennoivat kursseilla iltaisin.


    • saa nähdä pääsenkö.

      Itseäni nyppii koska soitin laskuun liittyen silloin ku lasku tuli ja hehkutettiin kuinka tavara on lähtenyt painoon. -kuulin saman lauseen uudestaan viikko sitten. Eli huijattu mikä huijattu.

    • Kake Kerperos

      Tällaista se meininki siellä Rollossa näköjään sitten on. Siellä on opiskelijoille napapiirin kaamos selvästi ollut liikaa ja joka jannu on joutunut pahaan subukoukkuun pyrkiessään pakenemaan ikuiselta pimeydeltä. Tästä syystä en itse Rolloon edes hakenut. Näinköhän on teidänkin poloisten rahat menneet subumiesten taskuun?

    • Kkh

      Sanoivat valmennuskurssilla että tunnukset tulisivat varmaankin 21.4. Tovottavasti tämä pitää edes paikkansa.

    • En maksa aikailusta

      Siis onko tämä todella totta että vieläkään ei ole tullut mitään vastinetta rahoille.itse kuukauden odottelin ja maaliskuussa ajattelin että tilaukseni ei ole varmaankaan ole mennyt perille kun kuukaudessa ei mitään ollut kuulunut, silloin päätin unohtaa koko homman. Ei kai sillä sitten mitään väliä jos nyt jotain sitten tuleekin, mutta mitään en aio kuitenkaan maksaa enää tässä vaiheessa.
      Kun tarkemmin miettii niin tämä kesto on jo todella törkeetä, saisivat hävetä. Ihme että kuluttaja-asiamies ei ole vielä puuttunut asiaan.

    • En maksa aikailusta

      Siis onko tämä todella totta että vieläkään ei ole tullut mitään vastinetta rahoille.itse kuukauden odottelin ja maaliskuussa ajattelin että tilaukseni ei ole varmaankaan ole mennyt perille kun kuukaudessa ei mitään ollut kuulunut, silloin päätin unohtaa koko homman. Ei kai sillä sitten mitään väliä jos nyt jotain sitten tuleekin, mutta mitään en aio kuitenkaan maksaa enää tässä vaiheessa.
      Kun tarkemmin miettii niin tämä kesto on jo todella törkeetä, saisivat hävetä. Ihme että kuluttaja-asiamies ei ole vielä puuttunut asiaan.

    • Juswi

      Siis mitä touhua, uskomatonta että ihmiset eivät ole aikaisemmin puuttuneet tähän. Täytyy sanoa että kyllä on surkea paikka tuo rovaniemi. Onneksi itse haen Turkuun, materiaalit saimme käsiimme viikossa. Kertoo vähän paikkakuntien eroista. Viime vuonna hain Helsinkiin ja materiaalit tulivat hyvin nopeasti. Kokonaisuutena mitä olen kuullut niin rovaniemen touhu on jo törkeyden huippu.

      • rolloon menossa

        Ei kuluttaja-asiamies puutu sellaseen mistä ei tiedä. Ite soittaisin neuvontaan ja kysyisin mikä on kohtuullinen korvaus.


    • En ole

      hakemassa Rolloon. Tulin vain sen tiedottamaan kaikille

    • Miettikää pikkasen

      Täällä on hyvä haukkua ilmeisesti artiklaa sen valmennuskurssien järjestäjiä. Itse olen ainakin saanut viimeeksi viime yönä kahden jälkeen pahoitteluviestit artiklasta ja tämä osoittaa että työtä tehdään kovasti. varsinkin jos organisaatio on noin huomattavan pieni mitä artiklassa tuntuu olevan. kurssien keino on auttaa meitä pääsemään sisälle tiedekuntaan ja viimekädessä itse teemme kaiken työn. kurssit ei tee sitä ainakaan omasta puolestani. Mielestäni on myös huolestuttavaa jos täällä lietsotaan 'paskaa artiklaa' lapsellisilla kommenteilla. sain tunnukset Moodleen ja olen tehnyt sieltä jo kaikki extra-tehtävät, mitkä eivät edes kuulu hintaan kurssilla. Helsingin kurssilaiset ovat olleet kaikki tyytyväisiä ja itsekin kuulun niihin. paketit ovat ehkä viivästyneet mutta omatoimisesti voi sitten ottaa mallia edellisvuosien pääsykokeista tai muusta materiaaleista. lapselliset kommentit sikseen ja kirjat käteen. Tänään soitin artiklaan ja tiistaina saadaan pois ja samana päivänä lähetetään pikana. Ei huolta.itse teen ainakin mieluummin tehtäviä kun tiedän, että mistä niitä teen ja mitä aiheita käsittelen.

      • ihmeissään

        Tottakai itse pitää tehdä työ ja lukea ja sitä varmaan jokainen tekeekin. Mutta kun on mainostettu kaikenlaisia etämateriaalipaketteja ja luvattu niitä toimittaa tiettyihin aikoihin mennessä, niin herättäähän se ärtymystä. Tuskinpa kukaan kuvittelee pelkästään niillä materiaaleilla pääsevänsä sisään. Ainakin itse aion antaa palautteen myös suoraan artiklalle, kunhan nyt näen minkä laatuisia nämä materiaalit ovat.

        Sinänsä aika outoa vedota siihen, että suuri hakijamäärä ja kurssien määrä yllätti. Ei pitäisi järjestää niin montaa kurssia, jos ei resurssit riitä. Ja tuskinpa jokainen lisähakija on materiaaleja kuitenkaan tilannut.. ja vaikka olisikin, niin materiaalit voidaan painaa varmasti alle kuukaudessa.....

        Mutta, toivottavasti matskut ovat sitten joskus hyviä kun ne saa käsiinsä :) Lukuintoa!


    • Kakd

      Näytät olevan viestisi perusteella artiklan väkeä.totuus kuitenkin on että artikla on epäonnistunut ja pahasti. Muilla valmennuskursseille materiaalit tulevat käsiin viikon kuluessa kirjojen ilmestymisestä, mutta artiklalta kestää lähes kolmen kuukautta vaikka kirja on lähes sama kuin viime vuonna. Itse selvitän kuluttajaviraston kautta mitä korvauksia on mahdollista saada.

    • pisa_mia

      Olen Artiklan intensiivikurssilla ja opetusta on ollut niin paljon, etten ole ehtinyt vielä aiemmin huolestua materiaalin viivästymisestä. Nyt tajusin kuitenkin, että kokeeseen on enää viisi viikkoa ja materiaali on kokonaan hyödyntämättä! Olen lukenut paljon ja opetuksen avulla jo oppinut asiat melko hyvin, joten mitähän minä enää teen jollakin tiivistelmillä??! Asiat pitäisi jo osata kokonaan, eikä mitään tiivistelmiä päntätä.

      Onneksi opettajien kanssa ollaan tehty tehtäviä ja saatu heltä paljon lisämateriaalia sähköpostilla. Ilman tätä menis pohja koko kurssilta. Rovaniemen kurssilla asiat on järjestetty opetuksen suhteen hyvin! Periaatteessa siis koen saaneeni koko rahan edestä vastinetta, mutta etäkurssilaisilla arvatenkin pännii.

      • 12+1

        Ei voi olla totta. En ole Rolloon hakemassa, mutta tulin lukemaan tämän ketjun ja järkytyin. Asia on varsin yksinkertainen: Kurssimateriaali olisi tullut toimittaa kohtuullisessa ajassa ja enää ei voida puhua kohtuullisuudesta. Artiklan olisi pitänyt jäädyttää valmennuskurssi-toimintansa, jos tekijöitä ei ole. NÄIN ei asiaa kuulu hoitaa. Rahalle ei ole saatu vastinetta eli eipä muuta kuin yhteyttä Artiklaan ja vaaditte osaa rahoistanne takaisin. Tuossa ylempänä joku piti puolustuspuheen Artiklasta ja varmasti se onkin hieno ainejärjestö, jossa on hyviä tyyppejä, mutta tässä kohtaa se toimii yrityksen roolissa ja sitä sitoo yrityksen velvollisuudet.

        Uskon, että harmitus on monella suuri. Eipä voi kuin tsemppiä toivottaa.


    • asiallista?

      Itse olen Oulun kurssilla ja täällä kaikki on sujunut vallan mainiosti. Opettajat ovat teettäneet valtavasti tehtäviä eikä meillä ole ollut edes tietoa, että materiaali on saattanut viivästyä, sillä emme ole sitä huomanneet. On kuitenkin ihmeellistä, että artiklassa on vain kaksi henkilöä töissä kursseilla? Käsittämätöntä. Tässä varmasti osa syy viivästykseen. Viime yönä saamassani sähköpostissa artiklasta kerrottiin hyvin yksityiskohtaisesti ja asiallisesti miten paketit tehdän ja ymmärrän sen, tästä olisi kuitenkin voinut kertoa aiemmin. Milläköhän kursseilla olet käynyt? lietsomista ja lietsomista. Kaikenkaikkiaan olen tyytyväinen kurssiini.

      Millä perusteella otat kuluttaja-asiamieheen yhteyttä jos materiaalit ovat jo saatavillasi ja yli kuukausi lukuaikaa?

      • asdfafs

        Uskoisin hänen olevan etäkurssilla.

        Kommentoijien "Miettikää pikkasen" ja "asiallista?" esittämät "argumentit kyllä ontuvat pahasti.
        Etäkurssilaisilla ei ole niitä kivoja opettajia neuvomasssa kädestä pitäen, mistä asiassa on kyse. Kaikki pitää sisäistää yksin. Lisäksi keskustelusta on käynyt ilmi, että etäkurssilaisilla ei ole edes niitä ylimääräisiä opettajien tehtäviä, jos kerran kurssitunnuksiakaan ei ole saatu. Ainakin viime vuonna opettajat lähettivät materiaalia vasta kertauspäivien yhteydessä. Kaikki etäkurssilaiset eivät välttämättä edes osallistu kertauspäiville.

        Itse olin viime vuoden etäkurssilla ja nimenomaan nuo hyvin tehdyt tiivistelmät tiivistelmät olivat ensisijaisia asioiden hahmottamisessa (varsinkin uusissa ja vaikeissa oikeudenaloissa), koska opetusta ei ollut tai ketään muuta pyrkijää, jonka kanssa asioista olisi voinut puhua. Tehtävistäkin osa oli hyviä.

        Jos olisin tämän vuoden etäkurssilla vaatisin kyllä kauppahinnan palautusta tai merkittävää hinnanalennusta. Mikäli en olisi maksanut pohtisin, onko perusteita irtautua sopimuksesta. Artikla tässä nyt näyttäisin olevan se sopimuspuoli, joka ei pysty täyttämään velvoitteitaan. Kun nyt verrataan yleisesti muihin alan toimijoihin niin aika heikolta näyttää. Taitaa kuluttajan eduksi ratketa tämä kiista.


      • Asiallista.

        Ennen oli vaan yksi hoitamassa koko valmennuskurssirumbaa ja materiaalit tuli ajallaan...


      • tyytyväinen
        asdfafs kirjoitti:

        Uskoisin hänen olevan etäkurssilla.

        Kommentoijien "Miettikää pikkasen" ja "asiallista?" esittämät "argumentit kyllä ontuvat pahasti.
        Etäkurssilaisilla ei ole niitä kivoja opettajia neuvomasssa kädestä pitäen, mistä asiassa on kyse. Kaikki pitää sisäistää yksin. Lisäksi keskustelusta on käynyt ilmi, että etäkurssilaisilla ei ole edes niitä ylimääräisiä opettajien tehtäviä, jos kerran kurssitunnuksiakaan ei ole saatu. Ainakin viime vuonna opettajat lähettivät materiaalia vasta kertauspäivien yhteydessä. Kaikki etäkurssilaiset eivät välttämättä edes osallistu kertauspäiville.

        Itse olin viime vuoden etäkurssilla ja nimenomaan nuo hyvin tehdyt tiivistelmät tiivistelmät olivat ensisijaisia asioiden hahmottamisessa (varsinkin uusissa ja vaikeissa oikeudenaloissa), koska opetusta ei ollut tai ketään muuta pyrkijää, jonka kanssa asioista olisi voinut puhua. Tehtävistäkin osa oli hyviä.

        Jos olisin tämän vuoden etäkurssilla vaatisin kyllä kauppahinnan palautusta tai merkittävää hinnanalennusta. Mikäli en olisi maksanut pohtisin, onko perusteita irtautua sopimuksesta. Artikla tässä nyt näyttäisin olevan se sopimuspuoli, joka ei pysty täyttämään velvoitteitaan. Kun nyt verrataan yleisesti muihin alan toimijoihin niin aika heikolta näyttää. Taitaa kuluttajan eduksi ratketa tämä kiista.

        Olen itse tämän vuoden etäkurssilla ja olen kyllä ollut tyytyväinen. informaatiota on tullut koko ajan ja olemme pysyneet tilanteen tasalla, vaikka materiaalit ovatkin viivästyneet. Nyt olemme saaneet Moodleen varsin kattavasti tietoa ja itse olen keskittynyt niin lukemiseen, etten ole huomannut tehtävien puutosta. On hyvä lähteä arvostelemaan toimintaa josta ei tiedä mitään. Siellä taitaa olla katkera viime vuonna pyrkinyt, joka ei ole päässyt tiedekuntaan. Nyt tauko ohi ja takaisin sorvin ääreen. loppukiri on täällä jo aloitettu. mites muilla. huomenna välikoe koittaa ja aion onnistua vaikka mikä olisi.tsemii kaikille ja aurinkoista mieltä.


      • asdfafs
        tyytyväinen kirjoitti:

        Olen itse tämän vuoden etäkurssilla ja olen kyllä ollut tyytyväinen. informaatiota on tullut koko ajan ja olemme pysyneet tilanteen tasalla, vaikka materiaalit ovatkin viivästyneet. Nyt olemme saaneet Moodleen varsin kattavasti tietoa ja itse olen keskittynyt niin lukemiseen, etten ole huomannut tehtävien puutosta. On hyvä lähteä arvostelemaan toimintaa josta ei tiedä mitään. Siellä taitaa olla katkera viime vuonna pyrkinyt, joka ei ole päässyt tiedekuntaan. Nyt tauko ohi ja takaisin sorvin ääreen. loppukiri on täällä jo aloitettu. mites muilla. huomenna välikoe koittaa ja aion onnistua vaikka mikä olisi.tsemii kaikille ja aurinkoista mieltä.

        Juurihan tuossa kehuin materiaaleja. Olin omaan kurssiini tyytyväinen. Kurssi on käytynä ja materiaalit kai edelleen tallessa vaikka en niitä tarvitsekaan. Eli eiköhän mulla ole pikkusen enemmän kompetenssia arvostella etäkurssia kuin jollain, joka ei ole vielä edes vastasuoritustaan saanut. Hankalaahan se on palautetta antaa, jos ei ole tavaraakaan nähnyt :D Täytynee todeta, että vähän kyllä ihmetyttää... Jos sä tilaisit netistä vaatteita 200 eurolla ja ne olisivat 2 kuukautta myöhässä, niin nielistkö kaiken yhtä rauhallisesti?
        Hyvä, että olet tyytyväinen - vaikka en kyllä ymmärrä mistä hyvästä. On hyvä kuulla, että tehtävien tai tiivistelmien puuttuminen ei ole haitannut luku-urakkaa. Lukeminenhan se ensisijaista on.

        Tsemppiä loppukiriin ja menestystä! Syksyllä tavataan.


    • Käsittämätöntä

      Itse en ole vielä saanut mitään vastinetta rahoilleni. Kovasti taas luvattiin että nyt tunnuksia oltaisiin vihdoin jakamassa. Mutta asia on näin että en olisi ottanut koko etäpakettia ja maksanut siitä yli 200€ jos olisin tiennyt että sitä joutuu odottamaan lähes 3 kuukautta. Mitä luulette onko mahdollista saada hinnanalennusta?

    • Kyllä vituttaa

      Kuluttaja asiamieheen voi ottaa yhteyttä siinä tapauksessa että kuluttajia kusetetaan törkeästi. Ettekö ole pääsykokeisiin lukeneet esim. harhaan johtavasta markkinoinnista. Mielestäni kyse on siitä. Jos materiaalit on 3 kk myöhässä niin se on jo niin törkeää että kaikki materiaalit pitäisi saada jo veloituksetta.

      • AA jurristi

        Tulevien juristien kannattaa nähtävästi panostaa myös yhdyssanojen opetteluun.

        Jos nimimerkki "kyllä vituttaa" aikoo päästä oikeustieteelliseen osaamalla kuluttajaoikeuden perusteet suvereenisti, kannattaa vielä pohtia tuon harhaanjohtavan markkinoinnin soveltuvuutta tilanteeseen, jossa tuote/palvelu viivästyy sovitusta.

        Jotta oppivien aika ei menisi turhan hekumointiin, tässä pari tippiä käytännön pelikentiltä: vahingonkorvaukset saattaa jäädä saamatta ja kuluttaja-asiamiehen reagointikin saattaa toteutua sitten joskus, "kun syksy saa ja lehdet puun..."

        Artiklan pitää tsempata ja olla antamatta tyhjiä lupauksia. Vaikka halvemmalla myytäisiinkin, laadusta ei saa tinkiä. Pääsykokeisiin lukevien kannattaa nyt kuitenkin keskittyä lukemiseen eikä roikkua nettipalstoilla. Tsemppiä!


    • asiallista?

      Kolme kuukautta? eihän kirja ollut edes ilmestynyt vielä silloin. Lietsontaa lietsontaa

    • Pdlds

      Tällä hetkellä 2,5 kk ja postiin luvattiin laittaa viikon kuluttua (huom. Luvattiin) ja en tiedä sitten kauanko kestää postin tulla. Pääsykoekirja kesti 4 päivää. Pahoittelut, kyllä se aikalailla siihen 3 kk menee.

    • suksiask

      On tää kyllä niin törkeää että artikla pitäisi haastaa!

    • tieteenharjoittaja

      Artikla nyt on muutenkin täysi vitsi. Sisäpiirikerho, jossa paistatellaan omassa ylevyydessä. Näköjään ei osata edes tätäkään asiaa sitten oikeasti hoitaa...

      • suurin ja kaunein

        Nyt pois koneelta ja nenä kirjaan! Kyllä muakin ärsyttäis ellen olisi jo sisällä, mutta asialle ei ole nyt tehtävissä mtn. Ei se kuluttaja-asiamieskään voi valmennusmateriaaliksi muuttua. Materiaalit tulevat ja elleivät tule niin sitten hyvä miettiä haasteita ja kanteita. Tällä hetkellä kaikki energia tulisi ohjata pääsykoekirjaan. Itse tiedän kuinka haastavaa ainejärjestötoiminta on vaikka "artikla onkin vitsi", mutta luotan valmennuskurssivastaavaan ja -tiedottajaan täysin. Tsemppiä lukuihin!


      • Tuomittuna kulkemaan
        suurin ja kaunein kirjoitti:

        Nyt pois koneelta ja nenä kirjaan! Kyllä muakin ärsyttäis ellen olisi jo sisällä, mutta asialle ei ole nyt tehtävissä mtn. Ei se kuluttaja-asiamieskään voi valmennusmateriaaliksi muuttua. Materiaalit tulevat ja elleivät tule niin sitten hyvä miettiä haasteita ja kanteita. Tällä hetkellä kaikki energia tulisi ohjata pääsykoekirjaan. Itse tiedän kuinka haastavaa ainejärjestötoiminta on vaikka "artikla onkin vitsi", mutta luotan valmennuskurssivastaavaan ja -tiedottajaan täysin. Tsemppiä lukuihin!

        On tämä täysin käsittämätöntä, missä kohtuus?? Minkähänlaisia roistoja tuola artiklan johtoportaassa on mukana!? Itse voin suositella kaikille Rovalan opistoa jos ei tämän farssin johdosta paikkaa tule!


      • allan4
        Tuomittuna kulkemaan kirjoitti:

        On tämä täysin käsittämätöntä, missä kohtuus?? Minkähänlaisia roistoja tuola artiklan johtoportaassa on mukana!? Itse voin suositella kaikille Rovalan opistoa jos ei tämän farssin johdosta paikkaa tule!

        Itse olen ollut Rovalassa nyt kolme vuotta ja olen ollut todella tyytyväinen. Kylle se minuakin pääsykokeessa vielä joku päivä lykästää!

        Olen älykäs.


      • Rovalaan
        Tuomittuna kulkemaan kirjoitti:

        On tämä täysin käsittämätöntä, missä kohtuus?? Minkähänlaisia roistoja tuola artiklan johtoportaassa on mukana!? Itse voin suositella kaikille Rovalan opistoa jos ei tämän farssin johdosta paikkaa tule!

        Typeriä siideripissiksiä joiden aivot on marinoitu alkoholilla.


      • Albus2000

        Vittu sä oot typerä. Meidän tiedekunnassa on vaan yks tällanen harhaluuloinen ankeuttaja, joka vie elämänhalun muilta tolla idioottimaisella marinalla.


      • Dumbledore
        Albus2000 kirjoitti:

        Vittu sä oot typerä. Meidän tiedekunnassa on vaan yks tällanen harhaluuloinen ankeuttaja, joka vie elämänhalun muilta tolla idioottimaisella marinalla.

        Oot varmaan fiksu


    • **************

      Tulevan juristinkin olisi aika oppia "nyt ei voitettu" eikä jotain seli-seli-sitä ja tätä. Pykälään kuuluvat sai materiaalinsa alle 2viikkoa sen jälkeen ku kirjat oli julkastu eikä kukaan itkenyt mitään. Mitä aikatauluihin tulee niin pääsykoekin oli viimevuonna myöhemmin Rollossa, joten ei niillä tähän aikaan tulevilla matskuilla niin kiire silloin ollutkaan.

    • roi2

      Muistakaahan se, että kun kyseessä on etämyynti, niin kuluttajalla on oikeus peruuttaa sopimus.

    • Jani23

      Mulla meni kyllä luottamus koko hommaan. Ensinnäkin se että olen saanut odotella kyseistä pakettia kaksi kuukautta ja tuntuu että mut on nyt ryöstetty. Laitan kyllä sanaa eteenpäin tästä niin että kukaan mun tuttu ei ainakaan maksa tyhjästä kyseiselle ainejärjestölle. Viimeinen piikki oli se kun tuttavani rovaniemen oikiksesta kertoi että mitä nää artiklalaiset siellä tekee: siellä on fbn timeline täynnä kuvia jossa nää artiklan "vaikuttajat" esittelee paljaita takamuksiaan umpihumalassa. Että niiden käsissä on meidän tehtäväpaketit. En maksa.

      • mahootontameininkiä

        Vielä parempi olisi, jos ne pyllistellessään ihan konkreettisesti pitäisivät "käsissään" teidän tehtäväpaketteja. Sen voisi hashtagata: #kissmyass #pyrkijääkoijataan #artiklavalmennuskurssit :DDD


      • Mad men
        mahootontameininkiä kirjoitti:

        Vielä parempi olisi, jos ne pyllistellessään ihan konkreettisesti pitäisivät "käsissään" teidän tehtäväpaketteja. Sen voisi hashtagata: #kissmyass #pyrkijääkoijataan #artiklavalmennuskurssit :DDD

        Nää puolustuspuheenvuorot täällä on niin näiden valmennuskursseista vastaavien henkilöiden kirjoittamia


    • Tuleva oikkari

      En saanut paikkaa Artiklan Oulun kurssilta. Kuulemma ei sopinut ko. tilaan, eikä tilan vaihtaminen tullut kysymykseen. Olivat varautuneet 25:een, ottivat 27 ja loput jäivät ilman heidän valmennuskurssiaan. Eipä haittaa yhtään,kun kuuntelen porukan vuodatusta. En jäänyt edes ilman kurssia, sillä olen Valmennuskeskuksen kurssilla - ja homma pelittää.

      • Oikseenko?

        Haluaisitko kertoa vähän tarkemmin valmennuskeskuksen kurssista? Millaisia opettajia, materiaaleja ym? JOS sattuu että tänä vuonna ei paikkaa oikikseen irtoa, pitää ensi vuonna harkita valmennuskurssia ja tätä ketjua lukiessa olen miettinyt, että olisi hyvä saada tietoa kurssikokemuksista eri firmojen kursseista..


    • gfgfgsdf

      http://sixpack6pack.blogspot.fi/ Kannattaa oikeasti treenata :)

      • Kyseleminen

        Joko valmennuskurssimateriaali on tullut??


    • Eioppiojaankaada

      Ongelma minulla lukemisessa että olen romani ja en löydä kumppania lukemiseen. Vaikea lukea yksin kun ei aina ymmärrä mitä asiat tarkoittavat. Eikö joku viettäisi kanssani lukuaikaa? Haluan kovasti lakimieheksi. Unelma-ammattini syyttäjänvirastossa.

      Kurssit ovat kyllä liian kalliita ja ei taida oikein homma toimia muutenkaan. Olisi hyvä jos kaikille maksettaisiin kurssi.

    • pikkuhiljaa..

      Ootteko jo saaneet materiaalin???

    • Tuli

      Eilen tuli Stadiin. Materiaali.

    • loppukiriii

      Millanen lukusuunnitelma teillä on vikalle kuukaudelle? Onko tarkotuksena pitää vielä välipäivä viikossa vai joko lähtee loppukiri?

    • Oolf

      Huh huh kuinka korkea oli välikokeessa pisteraja, kyllä polvet notkahti, onneksi sain pöydän reunasta kiinni. Mites meni saitteko yli ke.

      • valehtelullaoikiksee

        Mitenköhän olet keskiarvon saanut? Valmennustytöt eivät ole niitä lähettänyt vielä kenellekkään... Joten jos et ole itse kaikkien kurssien osalta keskiarvoa laskenut jotenkin niin trololllolololoolololololololololollololololololololoooo


    • mimmuli5

      Hellou kaikille!

      Semmosta asiaa halusin tulla kyselemään että miten aiotte lukea tän viimesen kolmiviikkosen? Pidättekö enää laisinkaan välipäiviä vai miten?

      Sitten haluan kantaa korteni kekoon tähän artikla-keskusteluun eli ite oon rollon intensiivikurssilla ja voin sanoa että opettajat on olleet tosi mukavia ja hyviä opettamaan ja teettäneet paljon tehtäviä mut muuten ihan susi homma! Aivan törkeen kauan piti odottaa materiaaleja ja tuntuu että näitä valmennuskurssijärjestäjiä on ihan mahdoton saada kiinni!! sinne nettiympäristöönkin saatiin tunnukset muutama hassu viikko sitten... Onneksi opet on antaneet tehtäviä ja diat voi saada myös sitä kautta suoraan.makso kuitenkin 500 euroa tämä lysti ja ite toivoin ylppärilahjaksi tämän kurssin... Isoveli on opiskellut jo monta vuotta lapissa ja sanoi että artiklan hallitus koostuu täysin ensimmäisen vuoden opiskelijoista jotka vaan ryyppää ja joilla on noussut pissa pahasti päähän. eli onko ihmekkään ettei homma toimi...

      toivottavasti kaikki päästään kuitenkin opiskelemaan ja voidaan yhdessä nauraa tälle jutulle syksyllä.. TSEMPPIÄ KAIKILLE!

    • Vanhaa verta

      Heippa,
      pakko itsekin kommentoida tähän keskusteluun. Olemme kaikki seurannut vierestä kun valmennuskurssijärjestäjät raatavat päivästä päivään eteenne. He eivät ole käytännössä tehneet lainkaan tenttejä eivätkä käyneet luennoilla, vaan konkreettisesti ovat omistaneet elämänsä kursseille. Tämä alkoi jo ennen joulua. Puhelin soi jatkuvasti ja niihin vastataan. Vierestä seuranneena tiedämme 100% varmasti, että jokaiseen sähköpostiin on vastattu, sillä olemme sen nähneet. Kun innokkaita kurssilaisia on paljon, voi jokainen varmasti omatoimisesti lähettää sähköpostia jos puhelimeen ei jostain syystä vastata. Vai väitätkö seuraavaksi ettet tiedä sähköpostiosoitetta?
      Sitten tuohon hallitus-kommenttiin. Kiitos tästä, paljastit juuri itsesi ja mikäli pääset tiedekuntaan, voimme varmasti keskustella asioista aivan kasvotusten. Sinulla on kuitenkin vielä pieni 'mutta' matkassa. Artiklan hallituksen valitsevat jäsenistö, joka syyskokouksessa koostuu pääosin fukseista. Luonnollisesti fuksit äänestävät omiaan. Aivan ehdottomasti pätevimmät valittiin näihin pesteihin ja luotankin valmennuskurssivastaavaan ja -tiedottajaan aivan täysin. He nauttivat myös aivan täyttä hallituksen sekä jäsenistön luottamusta. Mikäli teillä onkin siis jotain tämänkaltaisia perättömiä syytöksiä fuksipainotteista hallitusta kohtaan, voitte osoittaa palautteenne suoraan Artiklan jäsenistölle ja täten vanhempien tieteenharjoittajien keskuuteen. Saatte heiltä varmasti palautetta toiminnasta. Ja jos olet ensi vuoden fuksi, saat varmasti kuulla kaikki taustat, joihin lapselliset kommentit perustuu, mikäli sinulla on onni päästä mukaan ainejärjestötoimintaan.
      Voin myös itse tarkistaa, että mikäli olette ensi vuoden fukseja ettette 'ryyppää', sillä eihän se ole oikkareille saatika fukseille soveliasta...........

      Toivottavasti nähdään syksyllä ja voimme keskustella patoutumistasi.

      • VanhempiTieteenharjo

        Toivottavasti tosiaan osoittaa palautteen vanhemmille tieteenharjoittajille. Aika helvetin koomiselta meinaan näyttää tämän hallituksen touhu valmennuskurssien parissa näin vanhemman tieteenharjoittajan silmin. Naurattaisi, jos en tietäisi, että valtaosa artiklan rahoista tulee valmennuskursseista.

        Entä mikäs se toipparin tilanne on? Eipä siitäkään ole jäsenistölle turhia hiiskuttu. En toisaalta ihmettele, kun tietää kuinka reisille sekin homma meni.

        Ymmärtäkää nyt hyvät hallituslaiset, että jäsenistön varoilla pelaatte siellä. Ihan turha hakea hallitukseen jos ei hommia viitsi hoitaa kunnolla.


      • Hallitus14 vaihtoon

        Ai siellä on oikeen yleisöä seuraamassa valmennuskurssivastaavien toimia? Ja koko jäsenistön luottamus takana? Itsepä olen artiklan jäsen ja kauhean hyvää en ole kuullut itse valmennuskurssivastaavista enkä myöskään kyseisestä hallituksesta. Ja jos teette siellä yötä päivää kurssien eteen töitä, niin mistäs nää kaikki kommentit on lähtösin? Käytävillä kiertää huhuja myös siitä miten opettajat suhtautuvat näihin yötä päivää uurastaviin henkilöihin mutta senhän te tiedätte itsekin. Väitättekö siis että tämä kaikki on lähteny turhasta, koska kaikki on mennyt niin kuin piti?

        Ja aika mahtavaa sitten kun ensi syksynä lynkkaatte yhdessä hallituksen kanssa kaikki valmennuskurssilla olleet fuksit... Koska ette ota edes kyseisten henkilöiden kritiikkiä tosissaan, herää kysymys, miksi ottaisitte ensi syksynäkään.


      • seniori1
        VanhempiTieteenharjo kirjoitti:

        Toivottavasti tosiaan osoittaa palautteen vanhemmille tieteenharjoittajille. Aika helvetin koomiselta meinaan näyttää tämän hallituksen touhu valmennuskurssien parissa näin vanhemman tieteenharjoittajan silmin. Naurattaisi, jos en tietäisi, että valtaosa artiklan rahoista tulee valmennuskursseista.

        Entä mikäs se toipparin tilanne on? Eipä siitäkään ole jäsenistölle turhia hiiskuttu. En toisaalta ihmettele, kun tietää kuinka reisille sekin homma meni.

        Ymmärtäkää nyt hyvät hallituslaiset, että jäsenistön varoilla pelaatte siellä. Ihan turha hakea hallitukseen jos ei hommia viitsi hoitaa kunnolla.

        Samaa mieltä! Tosin siinä mielin pitää erota tästä, että ihan hyvin valmennuskurssit on hoidettu. Suomi24 on aina myllytyspaikka eikä sitä pidä ottaa tosissaan. Ainahan näissä hommissa tulee kuraa niskaan jostain.

        Toipparista ei ole kuulunut mitään.. on kyllä koomista, että niin hehkutetaan uutta toimitilaa kun se vihdoin saadaan ja siihen laitetaan omaisuus kiinni. vaan kuinkas sitten kävikään? Fuksihan sielläkin on vastuussa asioista ja rahoista, vaan eipä tässäkään ole pissa kovin kauas päästä jäänyt... käsittämätöntä käytöstä ja salailua, hallitus14, astukaa esiin


    • naurettavaa paskaa

      näköjään artiklan hallitus taas puolustamassa omiaan täällä.Siinäpä teille onkin seuraava homma kun alatte vainoamaan syksyllä kurssilaisia jotka antaa palautetta huonosti hoidetuista hommista! GJ

    • missäsitsit

      Mikäs tämä toipparijuttu on? Toipparilla oletan tarkoittavan Artiklan toimitilaa missä on pileet ja sitsit? Joku vesivahinko kuulemma mun serkun mukaan on käynyt mutta onko artiklalla yhtään rahaa? mihin me ollaan oikein pyrkimässä? olis pitänyt ehk sittenki pyrkii stadii

    • huolestun

      Artikla on ihan rahaton. Hirveet velat ja toippari on kuolemasta. Tähänkin on fuksihallituksessa fuksivastaava josta ei kuulu mitään muuta kun ryyppäämistä ja naisii vaan vilisee. hyvä meriitti kuitenkin varmaan cv:ssä. siel on kuulemma katot tippunut alas ja vettä melki nilkkoihin. onneks tää artiklan kultasuoni on täys pommi ja ei saada varmaan ees haalarimerkkei

      • Rolloon

        oon kans ite kuullut tosta tyypistä. Mimmosia tyyppei siellä pyörii ja päästetään näihin mukaan? Mun bestis oli joutunut baarissa ton tyypin juttusille. Karmivaa kuulemma jos ei osaa päästää irti. Jos pääsen ineen niin aion vältellä tätä. Osaa kyl varmaan järkkää hyvii bileit ;P Tori.fi:ssä myydään muuten halvalla pääsykoekirjoi. Ainoo vaan ettei niitä haluu kukaan ostaa. Laittakaa se toipparikin sinne,,,, samaan hintaan vesiputous. Rollos on muutenkin niin paljon ongelmii opiskelijoiden keskuudessa, että koko Artikla on ihan täynnä näitä kermaperseitä, mitkä luulee olevansa jotakin.


    • pelottavahallitus

      Vanhempana tieteenharjoittajana tiedän, että Artiklan talous on jotain omaa luokkaansa. Jäsenistö ei saa melkein mitään tietoja ja kaikkia pyritään salailemaan ja peittämään. Hallitus liikkuu kyllä käytävillä ylpeästi ja polleasti, mutta toisaalta edustaminen on myös heidän tehtävänsä ja niin ollaan tehty myös edellisinä vuosina.
      Saatte kaikki tulevat fuksimurut tutustua tähän valiojoukkoon ja päästä tähän legendaariseen porukkaan kyllä mukaan, mikäli jäsenistö teihin tarpeeksi luottaa. Itse en ainakaan uskalla lähestyä esimerkiksi pj:tä tai toipparivastaavaa lainkaan, vpj:stä puhumattakaan; sen verran etäisiltä tuntuvat.

    • LapsellistaPaskaa

      Ei voi ku nauraa näille avautumisille. Siis jumalauta, nyt kirja käteen ja alkakaa lukea. On kyllä niin lapsellista jengiä. Vanhempana tieteenharjoittajana voin sanoa, että hallitus tekee hommansa kyllä, siitä on turha itkeä. Tolla teidän asenteella ei kyllä ainakaan tänne päästä :D Ja täällä laitetaan kyllä niin paljo vettä myllyyn näihin huhuihin ja muuhun paskaan et huhhuh.. Innolla odotan millasta jengiä syksyllä tulee. Joten kannattaa miettiä käyttääkö aikaansa täällä avautumiseen ja turhaan itkemiseen vai luetko ja päätät päästä sisään. Loppuu tuo pelleily.

      • Pelastusjoukot?

        Artikla on näköjään valjastanut joukkonsa puolustamaan sekä omiensa että ainejärjestönsä mokia. Itse luen kyllä joka päivä, mutta onhan tätä keskustelua seurattava. Melko säälittävää Artiklan kokoiselta yhteisöltä ensinnäkin a)mokata b)suolata omiaan c)peitellä jälkiään d)palkata omiaan puolustamaan. Itseäni ei kiinnosta valmennuskurssien järjestäminen(olen ollut niihin tyytyväinen) tai toippari, vaan selkeästi tämä vihanpito mitä artikla pitää sisällään. Kolmas maailmansota on tulossa ja yliopistosta kohta vain rauniot jäljellä. Hävetkää 'artistit'


    • LapsellistaPaskaa

      Ei tällä mitään ole valjastettu puolustamaan. Ihan omasta puolestani tänne tulen, koska täällä on niin lapsellista kirjoittelua ja hirveetä lässytystä :D Oikeasti naurattaa.. huhhuh :D Eikä tää oo mitään vihanpitoa. Näitä Suomi24 kommentteja kannattais muutenki katsoa vähä läpällä. Tää ei oo niin vakavaa, mut tosissaan tollasella asenteella on turha ees uskoa pääsevänsä sisään :D voivoi lapsia...

    • Psi diäöää

      Koko artikla on täysi vitsi. Eihän artiklaa voi edes verrata pykälään tai lexiin. Sehän olisi pykälää ja lexiä kohtaan loukkaus. Artikla saisi hävetä ja palauttaa kaikille rahat takaisin.

      • bunghole

        Itse et varmasti kuulu mihinkään edellä mainituista.


    • psi-diäöää

      kuulun pykölän hallitukseen. mielenkiinnolla olen seurannut tätä tilannetta. tuntuu uskomattomalta että artiklalla kesti yli 2 kuukautta saada jonkin näköistä materiaalia jakoon. meillä homma hoidetaan viikossa tai max kahdessa. muutenkin olen kuulut kavereiltani jotka ovat rovaniemelle hakemassa että tiivistelmät eivät ole kovinaan laadukkaat ja tehtävät ovat vain nopeasti hutaistuja. artiklahan pilaa kaikkien maineen pian jos jatkaa tämmöistä toihua.

      • Mikaelgranlund92

        Olen ollut erittäin tyytyväinen artiklan valmennuskursseihin, olen lukenut nyt kaksi kuukautta noin 20 tunnin päivävauhtia, kofeiinipillereihin on mennyt rahaa aika paljon, mutta uskon että tämä on ollut sen kaiken arvoista.


      • AA Jurristi

        Mikä tää pökäleen hallitus on? Onko se joku Kurvin perukoille perustettu wannbe-oikkareiden vakioroskis, jonka äärellä hengaillessa saavuttaa pykälistifuksineidin itseluottamuksen?

        Ex-artistina tunnen melko hyvin realiteetit, joiden pohjalta Artikla ponnistaa. Mokat eivät kuitenkaan korjaannu selittelemällä vaan toimimalla. On noloa luettavaa, kun selitellään kuinka paljon duunia on tehty. Lopputulos on ainut mikä ratkaisee, kyse on kuitenkin maksullisesta palvelusta.

        Niille joiden mukaan Artikla ja sen hallitus on kategorisesti perseestä, toivotan onnellisempaa asenneilmapiiriä.

        Vetäkäähän siis negatiivitaavit happea ja lopettakaa turha nettilynkkaaminen. Itsekin olen käynyt menneisyydessä järjestetyn Artiklan kurssin ja tiedän kurssien sittemmin kehittyneen huomattavasti. Tästä vuodesta - jos asiat todella ovat menneet pieleen - pitää ottaa oppia tulevina vuosina. Olisi sääli, jos yksi moka tai tällainen loanheittokeskustelu pilaisi hyvän ja edullisen kurssin maineen tuleviksi vuosiksi. Toivottavasti niin ei käy.


      • Mahtisonni25cm
        AA Jurristi kirjoitti:

        Mikä tää pökäleen hallitus on? Onko se joku Kurvin perukoille perustettu wannbe-oikkareiden vakioroskis, jonka äärellä hengaillessa saavuttaa pykälistifuksineidin itseluottamuksen?

        Ex-artistina tunnen melko hyvin realiteetit, joiden pohjalta Artikla ponnistaa. Mokat eivät kuitenkaan korjaannu selittelemällä vaan toimimalla. On noloa luettavaa, kun selitellään kuinka paljon duunia on tehty. Lopputulos on ainut mikä ratkaisee, kyse on kuitenkin maksullisesta palvelusta.

        Niille joiden mukaan Artikla ja sen hallitus on kategorisesti perseestä, toivotan onnellisempaa asenneilmapiiriä.

        Vetäkäähän siis negatiivitaavit happea ja lopettakaa turha nettilynkkaaminen. Itsekin olen käynyt menneisyydessä järjestetyn Artiklan kurssin ja tiedän kurssien sittemmin kehittyneen huomattavasti. Tästä vuodesta - jos asiat todella ovat menneet pieleen - pitää ottaa oppia tulevina vuosina. Olisi sääli, jos yksi moka tai tällainen loanheittokeskustelu pilaisi hyvän ja edullisen kurssin maineen tuleviksi vuosiksi. Toivottavasti niin ei käy.

        Lopetetaan tämä keskustelu ja aletaan kaikki lukemaan, jooko?


    • Björn

      Artiklan brändi on paistatellut koko kevään negatiivisessa julkisuudessa. Viimeistään viimeaikojen tapahtumat ovat tehneet selväksi, mikä on Suomen valovoimaisin ainejärjestö. Rovaniemen oikis on tiedekunta, johon myös kertaiset ELSAn oikeustapauskilpailun voittajat haluavat. Meidän pitää muistaa myös, ettei opiskelupaikka ole selviö kenellekään. Artiklassa vaikuttaa jäsenistö, joka saattaa tyrmätä itseään suureksi tähdeksi kuvittelevan ylioppilaan legendaarisilla sanoilla : "ei meillä ole käyttöä tälläiselle jätkälle".

    • borg2

      Mikäs se juttu oli että joku oli lipastanu Artiklan rahat omaan taskuunsa? :D Voi huh huh, mikä päiväkerho.

    • Oikista päin

      Nyt on viimeinenkin luettelo sähköisestä asioinnista opeteltu. Kyllä oli kova työ, toivotaan nyt että edes yksi luettelo kysytään. Mites muilla joko alkaa kaikki luettelot olla hallussa?

      • voi jeeesusss

        Näin vanhempana (kaksi lasta) ja vanhempana tieteenharjoittajana (jatko-opintopaikka Turussa) tämä ketju on kyllä surkuhupaisa. Valmennuskurssi sitä, Rollo tätä. Keskittykää lapsukaiset nyt vain siihen lukemiseen. Muutenkin koko tämä palsta on taas näin keväällä ylistressaantuneiden pyrkijöiden aivopieruja ja väsyneitä trolleja alkaen siitä, pitääkö pääsykokeeseen ottaa omat oksennuspussit mukaan. Tosin tuntuu siltä, että tänä keväänä poikkeuksellisen paljon typerää juoruamista.


      • härregåd
        voi jeeesusss kirjoitti:

        Näin vanhempana (kaksi lasta) ja vanhempana tieteenharjoittajana (jatko-opintopaikka Turussa) tämä ketju on kyllä surkuhupaisa. Valmennuskurssi sitä, Rollo tätä. Keskittykää lapsukaiset nyt vain siihen lukemiseen. Muutenkin koko tämä palsta on taas näin keväällä ylistressaantuneiden pyrkijöiden aivopieruja ja väsyneitä trolleja alkaen siitä, pitääkö pääsykokeeseen ottaa omat oksennuspussit mukaan. Tosin tuntuu siltä, että tänä keväänä poikkeuksellisen paljon typerää juoruamista.

        Nojoo, sekin on täysin normaalia, että perheellinen tutkija selaa sunnuntaina aamuyöllä suomi24:stä toisen tiedekunnan pyrkijöiden lankaa. Ei tietenkään ole mistään trollauksesta kyse.
        Varmaan maanantaiaamuna tällä Lapin dekaani antanut mielipiteensä.
        Opetusministeri Kiuru (sd) on selvitysmiesten kanssa seurannut tätä foorumia koko kevään ja päättää kohta peruuttaa lisäpaikat.


    • elämän ruuhkavuodet

      Härregåd, perheellisellä tutkijalla ei sitä paljon puhuttua omaa aikaa ole kuin siinä vaiheessa, kun ipanat ovat nukkumassa. Päivät menee yliopistolla, sit on lasten kuskaamista harrastuksiin, ruoanlaittoa, siivoamista, asioiden hoitoa... Jossain välissä pitää "hoitaa" myös puoliso, edes joskus. Oma laatuaika kutistuu kolmeen salillakäyntikertaan viikossa sekä nettisurffaamiseen mahdollisimman aivottomilla palstoilla kuten suomi24, Vauva-lehden Aihe vapaa plus tietenkin Facebookin selaaminen.

    • Kiire tulee

      Huh huh, itse en osaa kuin muutaman listan. Nyt täytyy alkaa opetella listoja.muuten ymmärrän jo lähes kaikki asiat.

    • Fuksi13

      Ei kai siellä mitään listoja ole koskaan kysytty! Kannattaa testata sitä omaa osaamista tekemällä tehtäviä, vaikka tuntuisikin, että muistaa jo kaiken.

    • Aidman

      Mä olen jättänyt nuo sähköisen asioinnin ensimmäiset kaksi lukua vähemmälle. Koitan panostaa loppuosaan enemmän, erityisesti SAVL ja YksTL Suurimmasta osasta artikkelia opiskelu on ollut sellaista "eheiden kokonaisuuksien" opiskelua. Nuo lakien käsitemääritelmät aiheuttaa päänvaivaa, koska niitä olisi helppoa kysyä 1-2p osakysymyksinä, vaikka eihän niitä kuitenkaan sitten kysytä.
      Oli miten oli, minä en vittu rupea sanatarkasti opiskelemaan ulkoa direktiivien ja lakiensisällysluetteloita, jota ei sen enempää avata, yksittäisten henkilöiden väitöskirjojen nimiä - tai ainakaan ketkä ovat toimineet niiden tarkastajina.


      Ketjun alussa moni suhtautui vähän ylimielisesti esineeseen. Entä, jos sieltä tuleekin joku vähän "oikeusteoreettisempi" essee, kuten "ratkaisuperiaatteen valinta epätietoisissa tilanteissa" tai joku missä pitää mainita aikaprioriteetin moraaliset, taloudelliset ja historialliset perusteet? Yhtenä kauhuskenaariona voisi olla kysymys oikeudenalan kehityksestä.
      Tiedän, että Lapin kysymykset ovat olleet pääasiassa relevantteja, mutta kyllä sieltä valintakoearkistoista kaikenlaista paskaakin löytyy.

      • Rollossa jo vuoden

        Opettelisin vastaamaan tiiviiseen tilaan. Viime vuoden pääsykokeissa suurin ylläri oli juuri todella pieni vastaustila. Veikkaan saman trendin jatkuvan. Halutaan opiskelijoilta tiukkoja täsmällisiä vastauksia. Ei turhaa rönsyilyä.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 57-vuotiads muka liian vanha töihin?

      On tämä sairas maailma. Mihin yli 55-vuotiaat sitten muka enää kelpaavat? Hidasta itsemurhaa tekemään, kun eläkkeelle ei
      Maailman menoa
      388
      4792
    2. Haluatteko miellyttää kumppaninne silmää?

      Entä muita aisteja? Mitä olette valmiita tekemään sen eteen että kumppani näkisi teissä kunnioitettavan yksilön? Olette
      Sinkut
      285
      2641
    3. By the way, olet

      mielessäni. Olet minulle tärkeä, niin suunnattoman tärkeä. En kestäisi sitä jos sinulle tapahtuisi jotain. Surullani ei
      Ikävä
      154
      1906
    4. Onko kaivattunne suosittu?

      Onko teillä paljon kilpailijoita? Mies valitettavasti näyttää olevan paljonkin naisten suosiossa :(
      Ikävä
      104
      1628
    5. J-miehelle toivon

      Hyvää yötä. Voisiko nykyistä tilannetta uhmaten vielä pienintäkään toivetta olla, päästä kainaloosi joskus lepääämään.
      Ikävä
      85
      1493
    6. Täytyi haukkuu sut lyttyyn

      En haluu tuntee rakkautta sua kohtaan enää ja haluun unohtaa sut mut sit tulee kuiteki paha olo kun haluis vaan oikeesti
      Ikävä
      61
      1347
    7. Haluatko S

      vielä yrittää?
      Ikävä
      60
      1335
    8. Kylpyläsaaren Lomakylän kahvilaravintola

      Kävimme syömässä Kylpyläsaaressa. "Naudanliha burgeri" maksoi 18,90 euroa ja lisäksi limsa 4,50 euroa. Annoksen hinnaks
      Haapavesi
      62
      1287
    9. Onkohan sulla enää tunteita

      kun nähdään seuraavan kerran? Niin hyvä fiilis on ollut viime aikoina, että se on nyt pahin pelkoni. Oletkohan unohtanut
      Ikävä
      48
      1282
    10. Rakkauden riemuvoitto

      Valta voidaan voittaa tiedolla. Mutta tieto on huonompi kuin kauneus, hellyys ja rakkaus. Siksi kauneus on vallan ja tie
      Hindulaisuus
      349
      1091
    Aihe