Alkavatko vaimot "vihaamaan" isiä lasten tekojen jälkeen ?

eerikit

Mistä mahtaa johtua, että vaimoväki alkaa "vihaamaan" Isiä lastenteon jälkeen ja usein myös "maton veto jalkojen alta" alkaa jo ennen kuin lapset ovat lähteneet maailmalle ?
Sanomalehti Keskisuomalaisessa on tästä kuvaava sarjakuva, Viivi ja Wagner.
Onko oikein, että muka huumorin varjolla aviomiesten olemassa olo kyseenalaistetaan sanomalehdessä ?
Viittaako se sanomalehden toimittajajoukkoon ?
Minkälaiset eettiset arvot on tällaisella porukalla ?

25

472

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • fuck this shit!

      Miehen osa on varsin ankea, synkkä ja tyly tässä maailmassa. Sen vuoksi olenkin päättänyt elää elämäni yksin, ei tarvitse ainakaan raataa turhaan muiden vuoksi eikä itse saa mitään muuta kuin paskamyrskyn silmilleen.
      Ei tule jälkikasvuja... korjaan, vero-orjia meikäläisen taholta enkä raada minkään naisenkaan takia vaan elän elämäni kokonaan itselleni. Siinäkin on ihan tarpeeksi tekemistä tässä 8aatanan kalliissa, ankarasti verotetussa ja huonojen palkkojen maassa!!

    • Exisä

      Tämä on silkkaa biologiaa: kun lapset ovat syntyneet, jälkikasvu vie naisen huomion. Naisella ei enää ole käyttöä miehelle. Seksi vähenee dramaattisesti lapsen syntymän jälkeen, tästä on tieteellistä (ja omakohtaista) näyttöä.

      • XXCC

        Tosi on...


    • Häh?

      Eihän Viivillä ja Wagnerilla ole lapsia!

    • väsynytisä

      naiset/äidit/vaimot on p*ruja!

      • Nuku tarpeeksi

        Jaa-a, mietihän väsähtänyt uudelleen: "naiset/äidit/vaimot" ovat niitä samoja suloisen söpöjä pikkupimuja, joista sinä halusit jonkun elämäsi sulostuttajaksi. Kun parisuhteessa kuitenkin on kaksi eri persoonaa, niin yksi ei voi millään jaksaa tehdä toisen elämästä helppoa, ihanaa ja täydellistä. Siihen tarvitaan kaksi ja sittenkin kaikki on epätäydellistä, koska täydellisyys on vaikea laji.

        Ettei pikkupiru vain ole syntynyt siitä huomiosta, että sinä et jaksanutkaan olla sitä, mitä hän luuli ja kuvitteli. Jotta saa, täytyy myös antaa ja tämä pätee muuhunkin kuin petipuuhiin.


    • Äidit

      Olen huomannut saman, lapseni äiti haukkuu minua lapselleen ja sanoo, että isä ei rakasta sinua :(

      • Isät

        Olet varmaankin antanut siihen jonkinlaisen syyn. Jättänyt huomiotta, pettänyt lupauksen / -t, laistanut isän velvollisuudet ...


    • meneeohi

      Eipäs nyt liikaa psykologisoida naisväen hormonitoimintaa. Tietysti Mies on ollut ykkönen ehkä vuosiakin ennen äitiyttä. Kun lapsi syntyy, hän on Ykkönen, oikeastaan kaikki muu häipyy taustalle äiti-lapsisymbioosissa, jota normaalien äidintunteiden vallitessa saattaa kestää jopa pari-kolme vuotta (ainakin yhtä pitkään kuin imetys). Siinä mitään vihasanastoa tarvita, kyse on estrogeenin dramaattisesta vähenemisestä naisen elimistössä, ja oksitosiinin aiheuttamista reaktioista. Naaraasta tulee enemmän tai vähemmän leijonamainen Emo.
      Kestämisiä, meillä ei perhe pysynyt koossa mutta se on monisyinen juttu.

    • yleistystä taas

      Miksi ihmeessä yleistät? Jos omassa parisuhteessasi kävi näin, miksi oletat että KAIKKI naiset alkaavat vihata miestään. Ei todellakaan, vaan kukin parisuhde toimii omalla tavallaan ja jos toinen alkaa vihata toista, syy on luultavasti jotain muuta kuin lapsen saaminen.

    • Kalteritango

      Viha on rakkauden kääntöpuoli eikä tarkoita, että rakkaus olisi loppunut. Jos rakastaa, vihaakin, koska rakkaan ihmisen huonoja puolia on joskus mahdotonta kestää. - Rakkaus on päättynyt vasta siinä vaiheessa, kun välinpitämättömyys astuu kuvaan mukaan.

    • hullua5

      Ei kaikkien rakkaus pääty, eikä kaikki suhtaudu toisiinsa yhtä inhottavasti kuin sarjakuvapiirtäjän keksimät Viivi ja Vagner (lapsettomia). Et kai tosissas kuvittele että sarjakuvat kertoo oikeasta elämästä?

    • Ihan normaalia

      Mistä ne sarjakuvat sitten mielestäsi kertovat? Ja elokuvat ja näytelmät ja ...

      Kyllä sarjakuvien(kin) aiheet / asiat / tarinat ... ammennetaan ihan oikeasta elämästä. Käsittelytapa vain riippuu tekijän mielenmaisemasta ja käsityskyvystä elämän ja maailman asioista.

      Esimerkiksi voin kertoa, että silloin kun oma poikani oli teini, leikkasin paikallislehdestä irti Jere-sarjakuvaa, koska ne kertoivat ja osuivat monta kertaa täydellisesti nappiin tämän perheen ja sen teinipojan elämän kanssa. Ei ole yksi eikä kaksi kertaa, kun olen hekotellut makeasti, kun olen yhtäläisyyksiä keksinyt.

    • Näkemisen taito

      Eikö Viivi & Wagner käsittele parisuhteita yleisellä tasolla, yleisesti ottaen. Ei eritoten avio- tai avo- tai muita malleja. Omasta mielestäni siinä ei kyseenalaisteta kenenkään olemassaoloa, pureudutaan vain ivan keinoin parisuhteitten pirullisiin karikoihin.

      Oikealla asenteella V & W:sta(kin) voisi jopa oppia jotain, huomata, missä mokaa omassa arjessaan ja mikä on minkäkin asian seurausta.

      Tunnen tosin ihmisiä, jotka eivät tajua sarjakuvien kieltä eivätkä esim. elokuvien juonta ja sanomaa, jotka ovat aina olemassa.

      • kyyninen

        Kyllä viha on varmaan oikea sana monen kohdalla. Lastenhoito on helvetin uuvuttavaa ja jos mies tulee töistään tai harrastuksistaan kuin suurikin sankari vähän auttamaan vaimoa kotona, niin kyllä viha on päällimmäinen tunne ja avioero seuraava ajatus, pääsee sitten itsekin taas töihin lomalle ja joka toinen viikonloppu harrastuksiinkin... Se on luksusta se... Sitä helposti tajuaa, että aviomiehestä on enemmän haittaa kuin hyötyä, viikonloppuisällä on enemmän konkreettista käyttöarvoa... Ja vaikkei se isi hoitaiskaan omalla lauantaillaan lapsosia niin ainakin se järjestää äitinsä silloin hoitamaan tai jonkun palkatun hoitajan, kun vaimon ilmainen piikapalvelu on 4 vuorokautta kuukaudessa kiinni.


    • Miksi sinä piiot ?

      Kyyninen on kylmä, häikäilemätön, säälimätön, pilkallinen, välinpitämätön, kylmä, epäuskoinen, tunteeton, nihilisti ... Ei siis juurikaan tekemistä vihan kanssa.

      Kandeisko sun etsiä hieman älyn väläystä aiheeseen nimeltä perhe-elämä ja tarkastella sitä kriittisesti ja skeptisesti, ts. toiselta kantilta. Jospa muunlainen ajattelutapa antaisi voimia löytää toisenlaisia selviämistapoja. Varsinkin, jos on vielä pieniä lapsia.

      Jos olet nykynainen, niin miksi sinä hyväksyt touhun ja annat vain miehen harrastaa? Jos mies menee, sinä menet yhtä paljon. Jos menet enemmän, mies luultavasti lakkaa tyystin. Nyt juttusi kuulostaa siltä, että unelmoit vääristä asioista vääristä syistä.

    • naisen vastaus

      Miksi nainen muuttuu vittumaiseksi nalkuttavaksi ämmäksi lapsenteon jälkeen?

      Tässä vastaus: VÄSYMYS!

      Naisilla hoivavietti moninkertaistuu ja alkaa kulkemaan ylikierroksilla lasten synnyttyä, kun pitäisi miehen lisäksi alkaa hoivaamaan lasta. Kaikki ehkä kiteytyy äitiysloma-aikaan, jonka suurin osa äideistä viettää kotona kaksin. Siinä kun sitä 9kk elää täysin lapsen ehdoilla ja joutuu koko ajan olemaan ns. varpaillaan, kun lasta vahtii 24/7, niin se on aika helvetin väsyttävää kun koko ajan on huolehtii onko lapsella kaikki nyt hyvin ja siihen päälle pitäisi hoitaa kotia ja paijata töissä käyvää miestä. Ja auta armias kun lapsen laittaa päivähoitoon ja nainen menee töihin, niin kukaan ei olekkaan enään pitämässä kodista huolta ja voi kuinka kiva onkaan naisen tulla kotiin ja työpäivän jälkeen vielä hoitaa lasta samalla kun käy kaupassa, tekee ruokaa, siivoo, pesee pyykkiä, tiskaa...jne. Kun mies tavalliseen tapaan rojahtaa sohvalle telkkarin ääreen huuteleen, koska saa ruokaa ja ehkä hiukan siinä voi lapsen kanssa temmeltää jos jaksaa tai ehkä vastaavasti heittää työromppeet kotiin ja lähteekin omiin harrastuksiinsa ja jättää naisen yksinään selviämään kodin kaaoksesta. Ja sitten miehet ihmettelee miksi nainen muuttuu nalkuttavaksi ämmäksi, koittakaa itse hoitaa kaikki nuo asiat yksin päivästä toiseen puhumattakaan kaikista muista huolehdittavista pikkuasoista, mitä miehet ei tule edes ajatelleeksikaan, vaan luulevat, että asiat hoituvat ihmeellisesti itsestään.

      Ja turha kommentoida, että mitäs tekee lapsia jos ei jaksa, ei kyllä lastani jaksan aina ja aina on aikaa hänelle kaiken tuosta naisen elämän kiireeisyyden keskellä. Mutta mies, ymmärrän loukkaantumisen siitä, että aikasi huomion keskipisteenä on jäänyt vähemmälle, mutta oletko ajatellut, että jos auttaisit edes hiukan enemmän, antaisit itsestäsi edes hiukan enemmän auttaaksesi naista näissä häntä stressaavissa askareissa ja yrittäisit jakaa hänen huolensa, niin sitä aikaa jäisi enemmän myös sinullekkin. Siis laatuaikaa, ei nalkutusaikaa. ;)

    • Isä

      Voisko joku linkittää kyseisen Viivi&Wagner -stripin tänne?

      • Isä

        "Viittaako se sanomalehden toimittajajoukkoon ?"

        Tuskinpa Lahdessa syntyneen ja Turussa asuvan sarjakuvapiirtäjä Jussi ”Juba” Tuomolan sarjakuvastripit kertovat keskisuomalaisen sanomalehden toimittajakunnasta yhtään mitään.


    • eeriikit

      Kuka tai ketkä sen sarjiksen on sinne valinnut ?
      Kts. vastaavat päätoimittajat.
      Kysymys on ajatuksesta. Mies kuvataan siaksi, mutta miksi nainen on normaali henkilö ?
      Eikö tasavertaisuueeden nimissä naisellekin pitäisi luoda hahmo.
      Enemmän Milla Magian-tyylinen noita-akka.

    • Arvo ensin

      Johtuisikohan se siitä, että jopa osa miehistä näkee tietyn tyylisten toisten miesten sikamaisuuden. Siihen ei tarvita aina naisen ajatusmaailmaa. Vanhakantaisissa, vanhanaikaisissa pomottajapatriootti-isännissä oli todellisia porsastelijoita paljon, naisilla ja lapsilla ei ollut yhtään mitään arvoa muuten kuin omaisuutena.

      Ehkä sarjakuvittajan ajatus on lähtenyt jostain tällaisesta esimerkistä alkuun. Ja kyllä nykypäivän miehilläkin on sikamaisia asenteita naiseläjiä kohtaan, lue vaikka tämän foorumin palstoja läpi. Miksi ei saa kuvata siaksi, jos asennemaailma on alatyylinen ja epäkuinnioittava, halventava ja mitätöivä?

      Onneksi Milla-Magioita on ollut ja on edelleen, se on tae naisen aseman tasa-arvoistumisesta ja pysymisestä yhdenvertaisena niihin nähden, jotka ovat pitäneet itseään luomakunnan kruunuina kautta aikojen, mutta kuningasmainen arvomaailma on puuttunut..

    • Pojalleni puhutaan kinan aikana eri kieltä. Vuoden erossa oltua mantereelta toiselle muuton takia olin naivi ja uskollinen. Nyt puoli vuotta perheenä taas ja osakseni saan vitttuilua ja se on oikeastaan pienintä. Tussua tullut kahdesti joista jälkimmäinen olisi ollut eläväisempää ruumiin kanssa. En ole sen jälkeen edes yrittänyt. Aika ankea ja epätodellinen olo. Mutta jos joku sipsakka tussu tämän lukee ja tässä kohtaa ilmottaa, että hylsy syyhyää niin ei muuta kuin infoa.

    • KLL

      Kun nainen saa lapsensa, mies joutaa pellolle.

      • Kasva aikuiseksi

        Ehei, vaan se mieäs, se isompi lapsi lapsellisine keskenkasvuisuuksineen järjestää itse itsensä "pellolle" perheestä, kun ei kestä tilannetta, jossa vauva ja vauvan tarpeet vievät äidin ajan ja huomion.


    • Näin on näreet

      Jokainen järkevä mies järjestää itsensä pellolle sellaisesta perheestä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      97
      2753
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      104
      2340
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      91
      2090
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      16
      1854
    5. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1731
    6. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      38
      1725
    7. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1696
    8. 100
      1656
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      129
      1477
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1294
    Aihe