Kirjanpito pienelle yritykselle

LiisaB

Mistä löytyisi yksityinen henkilö , joka tekisi todella pienen yrityksen kirjanpidon ja tilinpäätöksen edullisesti ? Mieluiten Tampereelta, tai lähiympäristöstä. Nyt olen suuren tilitoimiston asiakkaana ja tuntuu, että kuluja sinne menee liiaksi asti. Kyseessä on siis muutaman kuitin kuukausitapahtumat.

18

4052

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ewrtyuiopåå

      Paljonko sinun mielestä on edullisesti?

    • Tyytyväinen

      Ja paljonko on liikevaihto? Lähinnä mietin että jo muutaman kuitin kuukausimäärällä voi joissain tapauksissa tienata sen verran että edullinen tilitoimisto on ihan järkevä ratkaisu.

      Ite oon reilu pari vuotta pyörittäny toiminimeä ja alusta asti kirjanpidon on hoitanut Digitase. Ei oo kertaakaan ollut tarvetta käydä paikan päällä. Homma hoituu netin yli. Tilitoimisto lukee tilitapahtumat suoraan pankista (lähinnä menopuolen) ja itse sitten kerran kuussa täytän netissä lomakkeen johon syötän myynnin tiedot ja alv-erittelyn. Jos ostolaskuissa on jotakin erikoisempaa, esimerkiksi verottomia ostolaskuja tai muuta jännää, niin niistä mainitsen samalla lomakkeella. Tuon täyttämiseen menee yleensä puolisen tuntia. Ei paha aika kun tarvii tehdä vain kerran kuukaudessa. Hintaa tulee 40€/kk alv kun on ihan pieni yritys kyseessä. Tilinpäätös toki on vähän arvokkaampi, muistaakseni noin 200€ alv.

      Jos ostan jotakin käteidellä tai luottokortilla firman piikkiin, niin niiden kirjaamisesta menee sitten erillinen veloitus 1€ alv per maksutapahtuma. Jos maksan pankkikortilla, niin sitten ei tietenkään mene ylimääräistä maksua koska silloin yksittäiset maksut näkyvät tiliotteella jonka tilitoimisto saa automaattisesti.

      Eli jos leipäs tienaat yrityksestäs niin mun mielestä tuo hinta on edullinen. Jos taas kyseessä on lähinnä harrastuksena pyöritettävä yritys niin ehkä haluut vielä edullisemman vaihtoehdon.

      • KLT-kirjanpitäjä-v08

        Tämä ei nyt valitettavasti ihan mene kirjanpitolain mukaisesti... :( Kirjanpidon pitää perustua tositteisiin, ei PANKKITILIIN. Tuossa kirjanpitoa pidetään MAKSUperusteella, eikä SUORITEperusteella, niinkuin kuuluu.. Sanoisin siis, että kannattaa välttää tälläsiä digi-firmoja, jotka oikoo mutkia asiakkaan kustannuksella. Tilitoimistosi varmaan luottaa, ettei noin pienelle yritykselle tule verotarkastusta.


      • kaikkimeneelakienmukaan

        En tiedä mitä höpö höpö juttuu...edellinen kaveri vastasi, mutta jätti varmaan kertomatta kaikkea, kun suositteli....ko firmaa....

        Niin itse olen ollut saman firman asiakas jo useamman vuoden ja ei ei ei...se ihan tollai ole mennyt että pelkän pankkitilin perusteella...vaan kyllä olen itse kanssa toimittanut kaikki kuittitositteet...menot ja tulot....niin kuin pitää....

        ihan vaan pitkästä aikaa guugletin tilitoimistoni asioita ja tämä osu silmään, joten halusin paikata toisten kirjoituksia....

        ja erittäin hyvä toimisto,,,,olen tyytyväinen kanssa !


      • Tilintargastaja

        Mikroyritykset saa oikoa kirjanpitoa, ootteko kuulleet "tositetiliote"


    • Kirjanpitäjät

      Hei!
      Laita yhteystietosi osoitteeseen [email protected].
      Tarjoamme ammattitaitoista palvelua edulliseen hintaan!

    • Kuinka ostotositteet?

      >>Tilitoimisto lukee tilitapahtumat suoraan pankista
      (lähinnä menopuolen) ja itse sitten kerran kuussa täytän
      netissä lomakkeen johon syötän myynnin tiedot ja
      alv-erittelyn. Jos ostolaskuissa on jotakin erikoisempaa,
      esimerkiksi verottomia ostolaskuja tai muuta jännää,
      niin niistä mainitsen samalla lomakkeella.
      Tuon täyttämiseen menee yleensä puolisen tuntia.
      Ei paha aika kun tarvii tehdä vain kerran kuukaudessa. >>

      Mitenkä tässä ratkaisussa toimitat ostojesi tositteet kirjanpitäjälle? Pelkkä pankin tiliotteelta ostomenojen kirjaus ei riitä lakimääräiseen kirjanpitoon. Menoista on oltava joko paperinen tai sähköisessä muodossa oleva, tavaran myyjän antama ostokuitti, jossa on myös ALV-erittely kuitilla nähtävissä.

      • näintositteet

        Sinun vastuusi:
        Maksa laskut yrityksen verkkopankissa ja käytä pikkuhankintoihin debit-pankkikorttia
        Ilmoita yrityksen kuukauden kokonaismyynti verkossa nettilomakkeelle
        Arkistoi osto-ja myyntitositteet itsellesi (esimerkiksi pilvipalveluun, tietokoneellesi tai paperimappiin)


    • Kirjanpitäjätär

      Tositteiden mukaan se kirjanpito tehdään.

    • Aiemmin_keskusteltua

      Otin osaa aiemmin erääseen ketjuun jossa valiteltiin kun verottaja lyö niitä epämääräisiä mätkyjä yrittäjälle.
      Silloin otin jo puheeksi oikean kirjanpitäjän kirjaajan sijaan.
      Verottajan suunnalta ei tule mitään ongelmia jos on käytössä oikea kirjanpitäjä joka tietää tarkalleen mikä menee verotuksessa läpi ja mikä ei.
      Oma kirjanpitäjäni sanoi aikoinaan suoraan että tämä ja tämä ei tule menemään verotarkastuksesta läpi joten jätin ne pois kuvioista.

      Tietenkin jos haluaa pelata ja ottaa riskejä niin siitä vain, itse olen kuitenkin sen verran mukavuudenhaluinen etten halua murehtia verotarkastuksista.

    • PerehdyVähän

      Tee koko homma Excelillä, sinne vain menot tulot ja alvit ja muu tarvittava tieto. Kuiteista voit ottaa valokuvat ja linkittää Exceliin. Yksi tilikausi on 1 sheet niin koko historia jää talteen. Älä unohda backup:ja. Turha maksaa tällä toiminnalla millekään tilitoimistolle.

      • Totinen-kaveri

        Juttusi lienee täysin kieli poskessa naputeltu skeidajuttu?? Oikeasti kenenkään ei kannata alkaa itse kehitellä laskukaavoja ja makroja ym. Exceliin, pelkkää omaa kirjanpitoaan hoitaakseen.

        Ilmaiset kirjanpito-ohjelmat ovat pikkasen kökkösempiä kuin kaupalliset, ja oppimiskäyrä on kaikissa olemassa. Mutta saahan noilla noin 20 kertaa helpommin tehtyä tiliöinnit, ALV-erittelyt ja Tilinpäätöstä varten tulevat tulosteet kauden lopussa, kuin virhealttiilla Excelillä.

        Toinen osa köyhää vitsijuttuasi on siinä, että ite tekisi kirjanpidon, silti alkaisi itse valokuvailla käteisostojen kuiutteja ja luotollisen laskutuksen A4-paperilaskujakin. Ihan vaan että saisi ne Exceliin sisään.

        Täysin hyödytöntä hullun hommaa. Kun kuitit työntää konttorimappiin sisään 1/10:lla tuon valokuvailun ajasta ja vaivasta, ja back-uppailemisen tarpeesta.


    • keka.tietaako

      N o jos kuukausitasolla on muutama kuitti niin ei niiden syöttäminen ole vaivalloisempaa kuin mainitsemaasi kökköiseen kirjanpito- ohjelmaan. Linkittelyt exceliin kyllä on turhaa. Luulisi että muutaman kymmenen paperikuitin säilyttäminen ei olisi suuri asia.

    • Perustaja
    • Anonyymi

      Älkää vaan ottako Digitasetta, oli alkuun hyvä mutta nykyään sieltä ei saa mitään. Ilmeisesti ovat ottaneet liikaa asiakkaita eivätkä pysty enää palvelemaan. Ahneelle käy heikosti.

    • Anonyymi

      Itse otin yhden hengen yritykselleni Billed.fi kirjanpidon ja tähän asti ollut tyytyväinen palvelu ollut ihmiseltä ja edullista.

    • Anonyymi

      Kirjanpidon voi tehdä myös itse. Et tarvitse kalliita ohjelmia. esim. Datamike ei sisällä käyttö- tai kuukausimaksuja: www.datamike.fi

      • Anonyymi

        Ammattitaitoisen kirjanpitäjän suurin merkitys on tieto ja neuvonta. Ei suinkaan järjestelmä, mihin numeroita näpytellään.

        Mutta jos yrittäjällä on itsellään tieto & osaaminen ja myös ylimääräistä aikaa, niin mikä ettei.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 170
      4993
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      126
      4533
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      26
      2911
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      30
      1937
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      23
      1794
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1719
    7. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      108
      1706
    8. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1700
    9. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      30
      1613
    10. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1561
    Aihe