10 000 € remonttilaina asuntoa varten

lainaamulleantakaa

Hei,

Alkaa kyllä ky*pä kasvaa ottassa, ei voi muuta sanoa. Eli tarina tähän asti:

Meillä on Nordeassa asuntolaina, jota olemme jo muutamia vuosia makselleet takaisin. Nyt sitten tuli keittiöremppa ajankohtaiseksi ja tietenkin menimme pankkineuvojallemme tästä juttelemaan. Budjetti tosiaan tuo 10 000 €. No, koko homma tuntui tyssäävän siihen, että vaativat panttia tuolle summalle! Muuten pitäisi ottaa kulutusluottona, jossa marg. sitten 6%!!!

WTF???

No, nyt sitten ilmoitin, että emme halua keneltäkään pantteja kysellä/pyydellä, että miksi ei esim. takaus onnistu? Ei kuulemma onnaa, ja omatakaus on poissuljettu, koska asuntolainalla jo valtiontakaus.

Eli ystävät hyvät, neuvoja antakaa. Onko muita vaihtoehtoja? Joku toinen laina, jossa kuitenkin alle 6% marginaali? Kaikki neuvot nyt kultaakin kalliimpia. Niin, ja saa minun puolestani Nordeaa parjatakin, sopii tämän hetkiseen mielentilaani.

Kiitos.

58

11580

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Perusasia

   Paljonko asuntolainaa oli alunperin, ja paljonko sitä on maksettu nyt takaisin (siis kuinka paljon on jäljellä?)

   • kannattaaollatarkkana

    Sama haaste oli meillä mitä monella tässä (vanhahkossa) ketjussa. Päätimme, että teemme pikkuhiljaa remonttia huone kerrallaan lähes. Mutta jos kyse oli siis taloyhtiön remontista, niin kannattaa yrittää saada niin, että taloyhtiö ottaa lainan ja maksatte sitä sitten pikkuhiljaa takaisin rahoitusvastikkeena. Uskon että moni muu haluaa saman. (Tiedän ettei auta enää alkuperäistä kirjoittajaa, mutta varmaan moni törmää tähän kuin minäkin).

    Katsoin myös, ettei nuo pankkien korotkaan ihan käsittämättömiä ole, mutta onhan ne asuntolainaa paljon kalliimpia (ymmärrettävästi) http://www.asuntosuomi.fi/remonttilaina/


  • asdasdazxs

   Ilmeisesti lainaa ei ole lyhennetty vielä niin paljon, että vakuutta olisi pankin mielestä vapautunut riittävästi.

   Vakuudellisen lainan alhainen korko perustuu juuri siihen, että on vakuus olemassa lainalle. Ja tosiaan teidän oma henkilötakaus ei oikein ole se mitä pankki vakuudella tarkoittaa.

   Eli kun vakuutta ei ole, niin pankki tarjoaa tuota vakuudetonta lainaa, eli kulutusluottoa. Siinä korko kattaa pankin kasvaneen riskin. Ihan normaalia liiketoimintaa tuo on.

   Eli tiivistettynä: teillä on ollut aikanaan laina todella "tappiin asti" mitoitettu, jos ei ole muutamankaan vuoden aikana vakuutta vapautunut. Eli pankki toimii aivan oikein, varsinkin kun markkina on niin "jäätynyt" asuntokaupassa.

  • lainaamulleantakaa

   Lainaa alunperin reilu 90 000. Ja siitä ollaan maksettu takaisin n. 5000. Taloa on ns. vapautunut jo jonkin verran, muttei tarpeeksi, mutta ongelma minulla tässä nyt on, että kun pankki ei voi suostua takaajiin, vaan vaatii panttia. Kaksi eri asiaa siis. Alkuperäisessä lainassammekin oli siis takaajat, jotka silloin ainakin olivat varsin riittävät. Pantti on mielestäni varsin raju toimenpide, kun kyseessä "vain" 10 000 laina ja kyseessä asunnon arvoa kuitenkin korottava toimenpide edessä. Minusta takaajat pitäisi hyvinkin riittää tuolle summalle.

   Lisäksi ehkä olen vähän myös vanhanaikainen, että minusta pankkien pitäisi vanhoille/avain -asiakkailleen antaa pientä joustoa tässä. Varsinkin, kun olemme kaikki laskut yms aina ajallamme maksaneet eikä ole maksuhäiriöitä tms. Kun tuolle summalle siis olisi takaaja, mutta pantti minua tässä kyrpii, koska se on aina jonkun toisen omaisuutta, joka ns. sidottu, kunnes lainasumma on maksettu.

   Niin, ja perusteet tuolle pantille virkailija sanoi, että parantaa nordean vakavaraisuutta, joka ihan kiva pankille, kun takaaja taas on vain tyyppi, jota on hankalampi lähteä realisoimaan takapakin tullen.Omaisuus taitaa taas olla helpompi laittaa rahoiksi.

   • fgdfssd

    Jos oikein ymmärsin, niin teillä on ollut about 100% laina alunperin. Eli asunto on toiminut vakuutena 70%:iin, sitten valtion takausta on ollut 15%. Ja loppuihin teillä on ollut vielä henkilötakaus.

    Jos olette lyhentäneet lainaa nyt 5000€, niin eihän takaajatkaan ole vielä päässeet vastuistaan. Ja muutenkin en muista menikö se niin, että valtiontakaus puretaan ensimmäisenä ja sekään ei siis olisi vielä vapautunut.

    Kyllä homma on vain niin, että teillä on jo kolme eri vakuutta asuntolainalle. Ymmärrän sangen hyvin pankkia, että he eivät enää anna ns. "asuntolainan" korkotasolla teille uutta lainaa.

    Eli he haluavat vain korkeamman koron. Niin yksinkertaista se on. 6% marginaali on kova, mutta 10.000€ lainalle noin 6,5% korko kulutusluottona on ihan kohtuullinen. Kysykää vielä Santander Financesta, että mitä heillä koroksi tulisi.


   • ihmetellään....

    Muutamia vuosia lyhentäneet ja vain 5,000 euroa saatu velasta kuitattua. Vaikka meidän perhe lyhentää varsin maltillisesti niin lyhenee 9600 euroa vuodessa vielä korot päälle. Oletteko käyttäneet lyhennysvapaita kuukausia?. Se nimittäin indikoi pankille kyllä velallisen taloudesta.


   • Ei pankki vaan voi

    Ei pankki voi myöntää lisää lainaa ilman realivakuutta, koska tänäpäivänä hyvätuloinen takaajakin voi joutua työttämäksi vaikka heti huomenna.

    Lisäksi teidän talossa on suuret lainat ja vielä ei ole takaajatkaan kuivilla. Oletko tullut ajatelleksi, että takaajillakin, voi olla sanansa sanottavana, koska sinä velallisena velkaanut lisää ja heidän takausvastuun riski kasvaa. Eli jos homma kaatuu syystä tai toisesta, takaaja voi siis joutua maksamaan takaamansa summan vielä todennäköisemmällä syyllä, jos sinulle myönnetään lisää lainaa.

    Lisäksi kuka haluaa tulla takaamaan sinulle lisää velkaa, kun olet nyt jo korvia myöten veloissa. Taloon on otettu 90 k lainaa ja takaajia, yms. Sinulla ei ole siis säästössä mitään ja olet lyhentänyt asuntolainaa vasta 5 k.

    Joten pankissa katsotaan, että olet vetänyt taloutesi todella tiukille. Sillä jos olisit tehnyt pitkänaikavälin suunnitelmia, olisit lyhentänyt asuntolainaa ihan maltillisesti ja yrittänyt säästää tuon 10 k keittiöremontin.

    Eli jos olisit säästänyt noin 400 euroa kuukaudessa 24 kuukautta olisi sinulla tuo keittiöremonttilaina rahat valmiina. Ei se keittiöremontti varrmaan yllätyksenä tullut ja jos tuo summa tuntuu suurelta, niin mietipääs näin vielä 4 vuotta ja 200 euroa kuukudessa ja sitten on rahat kasassa, Eli ei keittiöremonttien hinnat nouse aivan mahdottomasti vuodessa.

    Yksi vaihtoehto takaukselle on se, että takaaja suostuu sitomaan tuon saman summan jollekin tilille, jonka pankki antaa lainaa sinulle. Onko sinulla niin hyviä ystäviä tai sukulaisia, jotka suostuvat tähän järjestelyyn?


   • samaan pakettiin

    Tiedän muutaman tapauksen, joissa laittoivat lainaan ylimääräistä asunnon remppaa varten. Eli kun ostaa rempattavan asunnon näkee, että tarvii tehä remppaa niin eikö kannata ottaa ylimääräistä siinä vaiheessa eikä sitten vuoden parin jälkeen?


  • maaaalainen

   menee väärään suuntaa 90k lainast tulis 95k laina mistä näitä urpoja piisaa, olkkari, vessa ja muun remontin jälkeen asutte 300k asunnossa jonka oikea arvo on 100k

  • 8899

   joo, ja miksi sitä ei voi tehdä omalla rahalla sitä keittiöremppaa... maksaa sitä mukaa kun tavaraa hakee. Näin me ainakin tehtiin kokotalon remppa... ei tosin yhdellä kertaa vaan huone kerrallaan, ja kellarista kattoon, ulkoa ja sisältä.Ei tu 10 000 nyt niin hirmu summa ole ettei 2 työssä käyvää saa rahoitettua ihan ilman lainaa.Itse en ainakaan edes harkitsisi mitään lisälainoja.... meinaan että riittää teillä maksamista ihan omiksi tarpeiksi entisessäkin lainassa.Vai pitääkö taas saada kaikki ihan heti.

  • aafafa

   Olette lyhentäneet n. 90 000lainaa vasta 5000, ja sanotte, että useita vuosia? 200 euron kk-lainaerä yhdeltä henkilöltä kahdessa vuodessa tekee jo 4800, eli jokin ei nyt täsmää tarinassa. 2x (200x12x)= 4800. 300 erän tekisi kahdessa vuodessa jo 7200. ...

   • Käsittämätöntä

    Katsoin aivan samaa ja onhan tuo aivan älytön yhtälö. "Muutamia vuosia" tarkoittaa vähintäänkin 2 vuotta eli 24 kuukautta. Kun korot ovat viime vuodet olleet älyttömän alhaalla, niin jos laina on lyhentynyt vasta 5000 euroa, kuukausierän on ollut pakko olla noin 200 euroa. Kuka hemmetti lyhentää asuntolainaa 200 euroa kuussa?????

    Kahdessa vuodessa lyhennetty lainaa vaivaiset 5000 euroa mutta silti pitäisi nyt saada vielä 10 000 euroa lisää, ja kun ei pankki (täysin ymmärrettävästi!) tuohon suostu pelkillä takaajilla, vaan vaatii vakuuksia, niin aloittaja vetää herneen nenään ja marmattaa miten on väärin että heitä "avainasiakkaita" noin kaltoin kohdellaan.

    Aivan järkyttävää miten voi todellisuudentaju ihmisellä hämärtyä. EIköhän se keittiöremppa kannattaisi unohtaa ihan suosiolla siihen asti kun pystyy lyhentämään asuntolainaansa ainakin sen 500 kuussa.


   • korkoisoensin

    Muutama vuosi, tarkoittaa että lainasta on ensin maksettu per kk, ja per neljännesvuosi ja per vuosi, enemmän korkoja kuin lyhennystä. Mitä pidemmälle lainanmaksu edistyy, sitä isompi osuus lyhennsmaksuista on itse lainaa.
    Näin meillä oli, ja kahta lainaa: tavallista pankkilainaa kertakk, ja neljännesvuosittain korkotukilainaa.
    Mutta remonttiin pitäisi kyllä joko laittaa omia. Esim purkamisen jälkeen näkee mitä tarvitaan. Sitten vain katselemaan mikä ensin tarvitaan, ja mistä se löytyy edullisesti. Seuraava, mitä pitää olla ja se kuin myös mistä... Remppatarvikeliikkeissähän on eriä, on tarjouksia, on varastojämiä, on vaikka mitä kun ne löytää. Ja jopa kierrätystä on, netti pullollaan tavaraa.
    Meille oli sattunut moka. Ostimme siinä kunnossa kuin on- ja se kunto selvisi kun lisäsiiven katolta löytyi märkätilojen ja keittiön seinän lahouteen syy. Tiivistämätön tuuletusputken tyvi.
    Itse hirsitalo ei ollut kärsinyt vaurioita- vielä, joten kilpailutimme koko sinänsä puolimittaisen talon rempan jutut- kaikki, oli pakko- ja selvisimme rempasta, mutta mitä sitä syötiin? Vauva söi tissistä. Me muut jaoimme niukat ateriat. Kahvia oli ikävä- oikeasti.
    Valitsin itse väritkin kylppäriin, ja maalivärit keittiöön. Se vaihe kun keittiön kattoon meni cyprocci, oli kiva- loppusuora häämötti. Minulle jäi tapa käyttää puuhellaa paljon. Lämminvesijututhan oli olleet pois, samoin tupa toimi keittiönä- mutta järkevää kun uunissa kumminkin tehtiin ruoka.


  • sdasdaas

   "EIköhän se keittiöremppa kannattaisi unohtaa ihan suosiolla siihen asti kun pystyy lyhentämään asuntolainaansa ainakin sen 500 kuussa."

   ... niin mutta kun aloittajalla ei ole vielä induktioliettä, korkeakiiltoisia kaappeja, espresso-konetta ja integroitua tiskaria. Eli häpeäkseen he eivät voi kutsua ketään kotiinsa, kun nämä elämän perusedellytykset puuttuvat.

   (kunhan yritän ymmärtää logiikkaa tehdä remonttia ilman että on varaa siihen)

   • Erakkomainen_eläjä

    Jos keittössä toimii kaikki,eikä ole rähjainen,niin miksi pitää tehdä remppa?
    Vai onko TV:n ja netin propaganda videot vieneet realiteettitajun ?


  • 13+30

   jos aloittaja on niitä joille on 40v. laina ja maksavat pelkkiä korkoja....näitäkin on.

   • suhteilla saa lainaa

    Näköjään saa lainaa, vaikka ei ole varmuutta takaisinmaksusta. Kuulin eilen ystävältä, että hänen vanhin lapsensa puolisonsa ovat ostaneet asunnon. Pariskunnalla on yksi lapsi n 1,5 v, äiti on kotona isä käy työssä, mutta ei säännöllisessä vaan silloin kun on tarve. Tulot ei ole kummoiset.

    Arvatenkin muutamat lähisukulaiset ovat taanneet vakuusosan, koska tiedän, ettei pariskunnalla ole säästöjä. Asuneet vuokralla ja tulot minimissään...Suvussa on pankinjohtaja jonka kautta laina junailtu. Melkosella varmuudella on alkuun kaksi vuotta lyhennysvapaatakin...ja sitä käsittääkseni saa miltei jokainen ja ainakin suhteilla.


  • ksjgskljglsd

   Vaihtoehdoksi jää ostaa Ikeasta parin tonnin keittiö tai sitten kiltisti vaan säästää rahaa niin kauan kun on rahat mieleiseen keittiöön.

   Ei tuossa mitään ihmeellistä ole ettei pankki ole suostunut. Ja ota huomioon että pankit ovat kiristäneet joka saralla ehtojaan, asuntolainaa ei enää saa ellei ole omarahoitusta. Nämä ajat ovat ohi.

  • itse olen avainasiak

   se, että aloittaja mainitsee olevansa 'avainasiakas' ei tarkoita mitään tuossa tapauksessa.... eri juttu on jos olisi sama summa talletettuna ja ilman velkaa... silloin sillä avainasiakkuudella on merkitystäkin.Näin karkeasti ajatellen.

  • Mitä vittua?

   "nyt sitten tuli keittiöremppa ajankohtaiseksi"

   Onko teillä siinä keittiössänne toimiva jääkaappi ja pakastin? Voiko siinä keittössä tehdä ruokaa? Vetävätkö keittiön lavuaarit normaalisti, ovatko sähköasennukset turvalliset?

   Jos kyllä, niin ei teillä todellakaan ole keittiöremppa mitenkään ajankohtainen jos sitä varten pitää ottaa 10 000 euroa lainaa!

   Ja tämä vielä kun on asuntolainaa saanut kahdessa vuodessa lyhennettyä vaivaiset 5000 euroa!

   Omia sanojasi lainatakseni "WTF???"

   • nuukajussi

    Noin käy kun uskoo mantraa "ei lainaa kannata lyhentää näin matalien korkojen aikana". Ja lyhennysvapaata pidetään ulkomaan reissun rahoittamiseen tai muuhyn kulutuksen rahoittamiseen.


   • lyhentämätön laina?
    nuukajussi kirjoitti:

    Noin käy kun uskoo mantraa "ei lainaa kannata lyhentää näin matalien korkojen aikana". Ja lyhennysvapaata pidetään ulkomaan reissun rahoittamiseen tai muuhyn kulutuksen rahoittamiseen.

    No ruotsissa on ollut vaikka kuin kauan tapana, että halutaan asua "omistusasunnossa" josta maksetaan vain korot. Käytännössä asutaan pankin vuokralaisena ja pidetään pankkia pystyssä, koska pankki elää korkotuloilla.

    Ja sitä on suomessakin jonkinn verran.. ei isommin mutta kuulema on. Eräskin kertoi näillä foorumeilla jo vuosia sitten, että saivat lainan ja sopivat että maksavat vain korkoja. Muistaakseni oli pariskunnasta kyse ja ainakin toinen eläkkeellä ja toinen tais olla työtön...

    Tuossa artikkelissa kerrotaan, että ruotsin malli tulee laajemmin suomeenkin. Saas nähä?

    http://www.taloussanomat.fi/asuminen/2010/09/23/kohta-asuntolainaa-ei-tarvitse-lyhentaa/201012865/310


  • 30+21

   joo ja kohta onkin korko vaikka 6 prossaa.... olis kantsin ajoissa lyhennellä..tai sitte myydä kohta kokonaan pois.... kun ei tästä kuitenkaan mitään tuu....

   • ONNELLINEN DUUNARI

    meilläkin on velkaa jäljellä viel noin 265 000e ollaan makseltu vain korkoja viimesen vuoden ajan käytiin tos just säätyneillä lainalyhennys rahoilla joulukuus taikuissa ja kuukaus sitte käytiin tilaamas uus tila auto meidän perheelle pitäähän se uus autokin olla kun on uus talo ja vähän hienompi kuin naapurilla. Onneks ciellä seuraavat 11kk maksellaan vain korkoja on tääs halpaa tääs omassa asuminen


  • jepjepjoojaa

   Paljonko korko on suurinpiirtein Nordeassa esim tälläiselle 10000€ remonttilainalle?

  • Ennakointi

   Nyt kannattaa lyhentää lainan pääomaa niin paljon kuin vain kykenee. Ei nämä lähes nollakorot ikuisesti kestä. Ollaan muutama vuosi eletty hieman kituliaammin mutta velat on lyhentynyt reippaasti. Ainahan jotain remonttia pitää tehdä mutta niitäkin voi ennakoida ja ostaa materiaaleja varastoon pikkuhiljaa ja esim. poistoeriä. Samaa tavaraa myydään välillä ulosheittohintaan mutta jos pitää saada nyt ja heti niin sitten maksaa moninkertaisesti.

  • 1+9

   Miksi ihmiset käyttää Nordeaa?
   Se on yrityspankki, ei niitä yksittäisen hippiäisen pennit kiinnosta.
   Menet niiden laina-asioiden kanssa handelsbankeniin tai johonkin säästöpankkiin niin alkaa rahaa tulemaan.

   • Nordealla matalin

    Ainakaan etelä-pohjanmaalla ei säästöpakki tai osuuspankki pysty kilpailemaan nordean kanssa marginaalissa. Meidän kohdalla. Handelspankista en tiedä kun sitä ei lähettyvillä ole.


  • 1222

   miksi pitää 'rahaa tulla'' jos ei OYSTY maksamaan entisiäkään...

   • 1222

    piti olla PYSTY eikä tuo mikä 'tuli'


  • köyhä kyykkyyn

   Pelletouhua.

  • perseaukinen vissiin

   Meillä on 2008 vuonna rakennettu omakotitalo (Kirvesmiehet tehneet paikalla rakentaen 110 neliötä, oma tontti 1500 neliötä, puurakennus, kaukolämpö). Tontti on oma (hinta 12000euroa). Rakennuslainaa otimme 160 000 euroa, josta olemme lyhentäneet 44 000 euroa eli lainaa on enää noin 116000 euroa.

   Meillä ei ollut ketään henkilötakaajia, meillä ei ole muuta omaisuutta (paitsi auto mikä on kokonaan maksettu) kuten perintömaita tms. Rahoitimme rakentamisen 100%:sti lainalla. Meillä oli valtiontakaus ja lisäksi omistajajäsenyystakaus (Osuuspankki). Laina on edullinen (marginaali alhainen).

   Nyt haluaisimme rakentaa pienehkön autotallivaraston (yht. noin 30 neliötä), mieluiten lämpimän tai ainakin varaston lämpimänä. Lisäksi laajentaisimme terassia, muokkaisimme ja laatottaisimme pihaa sillä piha on todella tekemättä, pelkkä nurmikko. Suunnittelijamme laski budjetin projektille mikä on noin 36 000 euroa. Meillä on pankkitilillä noin 12 000 euroa säästöjä. Visakorteilla yhteensä noin 4000 euron edestä velkaa, muita lainoja ei ole.

   Lainansaanti osoittautui ongelmaksi. Pankki lupaa vain noin 15000 euron lainan (talo vakuutena) meille. Ja tuo laina on paljon kalliimpi kuin nykyinen asuntolaina. Johtuu kuulemma talomme vakuusarvosta. Ja tuota en käsitä.

   Miten helvetissä talomme vakuusarvo on laskenut? Eräs paikallinen kiinteistövälittäjä (jota myös pankki käyttää) arvioi talomme noin 200 000 - 215 000 euron arvoiseksi. Kiinnityksiä on aikanaan otettu 200 000 asti.

   Molemmilla vakituiset työt (yli 10 vuotta), tienaamme yhteensä noin 7000 euroa brutto, 2 lasta, ei ole ollut maksuhäiriömerkintöjä ja tosiaan säästöjä löytyy 12 000 euroa. Kaikki laskut ja lainat aina hoidettu eräpäivänä.

   Minä en nyt ymmärrä. Voisko joku paremmin ymmärtävä vääntää tämän minulle rautalangasta.

   Sen verran osviittaa että kävimme myös Säästöpankista tänään tarjouksen koko lainasta ja siellä ottivat riemumielin vastaan. Osuuspankin nykyisen asuntolainan korko vaan on niin edullinen että emme haluaisi vaihtaa pankkia.

   • persaukinen vissiin

    Vakuusarvoon liittyen, talolle ei ole tapahtunut mitään semmosta mikä olisi laskenut arvoa, hyvin huollettu, edelleen hyvä sijainta, lähellä keskustaa, koulua. Vakuutukset kunnossa.


   • pankinvaihto?
    persaukinen vissiin kirjoitti:

    Vakuusarvoon liittyen, talolle ei ole tapahtunut mitään semmosta mikä olisi laskenut arvoa, hyvin huollettu, edelleen hyvä sijainta, lähellä keskustaa, koulua. Vakuutukset kunnossa.

    Sitten on vaihdettava pankkia, jos oma pankki ei anna lainaa. Voivat muuten muuttaa kantansa kun menet pankkiin kerrot , että nyt tulee pankinvaihto ja perustelet.


   • ostajan markkinat
    persaukinen vissiin kirjoitti:

    Vakuusarvoon liittyen, talolle ei ole tapahtunut mitään semmosta mikä olisi laskenut arvoa, hyvin huollettu, edelleen hyvä sijainta, lähellä keskustaa, koulua. Vakuutukset kunnossa.

    Tänään juuri uusioitiin että omakotitalojen hinnat tippuneet yli 10 % (pääkaupunkiseutu ainakin). Ehkä talonne vakuusarvo todellakin on vähentynyt.


   • aafafafa

    Seuraa karkea, karkea laskelma.

    Teillä on ollut asuntolaina vuodesta 2008 - 2013, eli n. 5 vuotta. Olette lyhentäneet 160 000 lainasta 44 tonnia, eli noin 8800 vuodessa. Nyt haluatte pankilta melkein samansuuruisen summan takaisin eli 36 tonnia uutta remonttilainaa? Mikä on maksuaikataulunne tuolle 36 tonnille? Kuinka monessa vuodessa aiotte maksaa sen, ottaen huomioon, että alkuperäistä asuntolainaa pitää myös lyhentää samaan aikaan?

    Tämähän tarkoittaa, että pankin riski se lisääntyy koko ajan. Vähän sama kuin lainaisin sukulaiselle 1000 euroa (never going to happen, not even 10 eur) ja hän maksaisi siitä tietyn ajan kuluessa n. 28-30% (kuten te olette tehneet) eli 300. Sitten hän pyytäisi tämän päälle uutta lainaa, noin 1000 euron edestä. No, minähän siinä ottaisin kaiken riskin, tuplalainamäärällä, jos en saa lisävakuuksia. Pitää pankkiakin ymmärtää.

    Teillä ei myöskään ole säästössä 12 000 euroa, kun Visakortilla on 4000 edestä velkaa. Teillä on 8000 vapaata rahaa, ei 12 000. Jos käytätte luoton maksuaikaominaisuutta ja maksatte erissä, luottovelkanne on yli 4000 euroa, koska lyhennyseriin tulee korkolisää.

    Bruttotulonne ovat hyvät, mutta pankki laskee, mikä on maksukykynne käteen jäävän rahan eli Neton mukaan. Arvioin karkeasti, (koska itse pidän veroprosentin liian korkeana verottajan mukaan), että ansioveroprosenttinne on n. 30%. Jos sinä ansaitset 50% tuosta 7000 yhteisestä bruttotulosta, sinulta menee ansioveroa 3500 tuloista hieman yli tonni. Tästä kun vähentää muut vähennykset, niin käteen jää nettoa 2000 paikkeilla. Yhtäkkiä 7000 euron bruttotulot ovat kutistuneet n. 4000 nettotuloihin, ja tästä pitäisi maksaa 2 lainan lyhennykset.

    Tehkää remontti osissa, ensin vaikka autotallli ja sitten vasta terassi.


   • myykää
    aafafafa kirjoitti:

    Seuraa karkea, karkea laskelma.

    Teillä on ollut asuntolaina vuodesta 2008 - 2013, eli n. 5 vuotta. Olette lyhentäneet 160 000 lainasta 44 tonnia, eli noin 8800 vuodessa. Nyt haluatte pankilta melkein samansuuruisen summan takaisin eli 36 tonnia uutta remonttilainaa? Mikä on maksuaikataulunne tuolle 36 tonnille? Kuinka monessa vuodessa aiotte maksaa sen, ottaen huomioon, että alkuperäistä asuntolainaa pitää myös lyhentää samaan aikaan?

    Tämähän tarkoittaa, että pankin riski se lisääntyy koko ajan. Vähän sama kuin lainaisin sukulaiselle 1000 euroa (never going to happen, not even 10 eur) ja hän maksaisi siitä tietyn ajan kuluessa n. 28-30% (kuten te olette tehneet) eli 300. Sitten hän pyytäisi tämän päälle uutta lainaa, noin 1000 euron edestä. No, minähän siinä ottaisin kaiken riskin, tuplalainamäärällä, jos en saa lisävakuuksia. Pitää pankkiakin ymmärtää.

    Teillä ei myöskään ole säästössä 12 000 euroa, kun Visakortilla on 4000 edestä velkaa. Teillä on 8000 vapaata rahaa, ei 12 000. Jos käytätte luoton maksuaikaominaisuutta ja maksatte erissä, luottovelkanne on yli 4000 euroa, koska lyhennyseriin tulee korkolisää.

    Bruttotulonne ovat hyvät, mutta pankki laskee, mikä on maksukykynne käteen jäävän rahan eli Neton mukaan. Arvioin karkeasti, (koska itse pidän veroprosentin liian korkeana verottajan mukaan), että ansioveroprosenttinne on n. 30%. Jos sinä ansaitset 50% tuosta 7000 yhteisestä bruttotulosta, sinulta menee ansioveroa 3500 tuloista hieman yli tonni. Tästä kun vähentää muut vähennykset, niin käteen jää nettoa 2000 paikkeilla. Yhtäkkiä 7000 euron bruttotulot ovat kutistuneet n. 4000 nettotuloihin, ja tästä pitäisi maksaa 2 lainan lyhennykset.

    Tehkää remontti osissa, ensin vaikka autotallli ja sitten vasta terassi.

    Parempi olisi myydä talo jos saatte siitä noin 200 000 € teille jää yli 80 000 euroa käteen. Tehkää sitten uusi.


   • persaukinen vissiin
    aafafafa kirjoitti:

    Seuraa karkea, karkea laskelma.

    Teillä on ollut asuntolaina vuodesta 2008 - 2013, eli n. 5 vuotta. Olette lyhentäneet 160 000 lainasta 44 tonnia, eli noin 8800 vuodessa. Nyt haluatte pankilta melkein samansuuruisen summan takaisin eli 36 tonnia uutta remonttilainaa? Mikä on maksuaikataulunne tuolle 36 tonnille? Kuinka monessa vuodessa aiotte maksaa sen, ottaen huomioon, että alkuperäistä asuntolainaa pitää myös lyhentää samaan aikaan?

    Tämähän tarkoittaa, että pankin riski se lisääntyy koko ajan. Vähän sama kuin lainaisin sukulaiselle 1000 euroa (never going to happen, not even 10 eur) ja hän maksaisi siitä tietyn ajan kuluessa n. 28-30% (kuten te olette tehneet) eli 300. Sitten hän pyytäisi tämän päälle uutta lainaa, noin 1000 euron edestä. No, minähän siinä ottaisin kaiken riskin, tuplalainamäärällä, jos en saa lisävakuuksia. Pitää pankkiakin ymmärtää.

    Teillä ei myöskään ole säästössä 12 000 euroa, kun Visakortilla on 4000 edestä velkaa. Teillä on 8000 vapaata rahaa, ei 12 000. Jos käytätte luoton maksuaikaominaisuutta ja maksatte erissä, luottovelkanne on yli 4000 euroa, koska lyhennyseriin tulee korkolisää.

    Bruttotulonne ovat hyvät, mutta pankki laskee, mikä on maksukykynne käteen jäävän rahan eli Neton mukaan. Arvioin karkeasti, (koska itse pidän veroprosentin liian korkeana verottajan mukaan), että ansioveroprosenttinne on n. 30%. Jos sinä ansaitset 50% tuosta 7000 yhteisestä bruttotulosta, sinulta menee ansioveroa 3500 tuloista hieman yli tonni. Tästä kun vähentää muut vähennykset, niin käteen jää nettoa 2000 paikkeilla. Yhtäkkiä 7000 euron bruttotulot ovat kutistuneet n. 4000 nettotuloihin, ja tästä pitäisi maksaa 2 lainan lyhennykset.

    Tehkää remontti osissa, ensin vaikka autotallli ja sitten vasta terassi.

    noin 4850 euroa jää käteen lapsilisät mukaan laskettuna...


   • uusien rakentajat
    myykää kirjoitti:

    Parempi olisi myydä talo jos saatte siitä noin 200 000 € teille jää yli 80 000 euroa käteen. Tehkää sitten uusi.

    Noin monet rakennustaitoiset tekevät, että myyvät alta talonsa jos käteen jää voittoa ja rakentavat uuden. Tiedän ja ole kuullut lukuisista rakentajista joilla on ollut 4-5 ok-taloa. Viimeinen on sitten ilman lainaa. Muista saa aina pohjarahat seuraavalle talolle ja lainaa päälle.
    Eräs ystäväni kertoi ystävättärestään, että tämä on täysin uupunut ikuiseen muuttamiseen kun miehellä on päämäärä., että parin kolmen vuoden päästä uusi talo.
    Juuri kun ehtii juurtua kotiinsa pitää siitä luopua ja sama ongelma lasten kanssa. Kaikki kuviot uusiksi. Toissa vuonna oli menossa neljäs ok-talon rakentaminen. Voi olla pitää rakentaa vielä viides.

    Jos jää voittoa 80 tonnia siinä on oma rahoitusosuus ja saa lainaa hyvin rakentaa uusi.


   • ei kiirettä
    persaukinen vissiin kirjoitti:

    noin 4850 euroa jää käteen lapsilisät mukaan laskettuna...

    Laittakaa rahaa säästöön, pitäisi jäädä ainakin 500 kuukaudessa noilla tuloilla. Jos teillä nyt on on 12000 säästössä voitte varmaan kesällä toteuttaa laatoituksen ja seraavana vuonna terassin laajennuksen. Hankkikaa tuollainen teltta-autotalli ja jatkakaa säästämistä pari kolme vuotta niin sitten voitte varmaan rakentaa autotallinkin. Ja raksatyöt saa halvemmalla jos tekee osan itse tai kilpailuttakaa esim kodin remontit. fi. Jos annetaan yhdelle suunnittelijalle tehtävän laskea hinta isohkolle projektille siihen tulee ilmaa aika paljon. Kannattaa toteuttaa osissa. Ja pihatyöt ja terassin korjaaminen ovat sellaisia töitä että niille saa kodintyön vähennystä, eli pariskunnalle n 6000 veronpalautusta vuodessa, senkin vuoksi kannattaa toteuttaa pikkuhiljaa.


   • persaukinen vissiin
    ei kiirettä kirjoitti:

    Laittakaa rahaa säästöön, pitäisi jäädä ainakin 500 kuukaudessa noilla tuloilla. Jos teillä nyt on on 12000 säästössä voitte varmaan kesällä toteuttaa laatoituksen ja seraavana vuonna terassin laajennuksen. Hankkikaa tuollainen teltta-autotalli ja jatkakaa säästämistä pari kolme vuotta niin sitten voitte varmaan rakentaa autotallinkin. Ja raksatyöt saa halvemmalla jos tekee osan itse tai kilpailuttakaa esim kodin remontit. fi. Jos annetaan yhdelle suunnittelijalle tehtävän laskea hinta isohkolle projektille siihen tulee ilmaa aika paljon. Kannattaa toteuttaa osissa. Ja pihatyöt ja terassin korjaaminen ovat sellaisia töitä että niille saa kodintyön vähennystä, eli pariskunnalle n 6000 veronpalautusta vuodessa, senkin vuoksi kannattaa toteuttaa pikkuhiljaa.

    Pankista ottivat yhteyttä ja olivat "päällikön" kanssa katsoneet hakemuksemme läpi. Laina saataisiin, mutta marginaalit on nousseet niin paljon että me mietimme todella vielä kertaalleen että otetaanko lainaa ollenkaan. Säästetään vielä muutama tuhatlappunen. Saattaa olla että teemme säästöillä kylmän tallin ja pihan vähitellen. Aika paljon varmasti tehdään itse, ainakin aputöitä ja pihatöitä.

    Kiitos neuvoista, tästä palstastakin on ollut apua vaihtoehtojen punnitsemisessa.


  • mieti vielä

   Asuntolaina on asuntolaina ja kulutusluotto kulutusluotto. Olisitte ottaneet isomman lainan.

  • nähty on

   Osuuspankissa ei onnistu mikään.

   • IKUINEN VELKA PORVAR

    mä olen saanut aina Op:sta lainaa aina sen verran kuin tarvitsin kun alettiin rakentaa tätä omaa taloa niin pankki koitti tyrkyttää lainaa väkinsin 250 000e kun mä sanoin et 120 000e riittää ja sillä saadaa talo valmiiks mut pankkist sanottii et ottakaa enempi lainaa niin saatte talonki valmiiks joskus... talo on ollus valmis ja maksettu kokonaan reili viisvuotta sitten jo ja nyt saatiin helposti lainaa kahteen sijotuskämppään ja koittivat taas tyrkyttää lisäks 30 000e remppalainaa...


  • Hmmmm

   Voisiko lainaa lyhentää edes vähän reilummin kuukaudessa, esim. 100 euroa enemmän? Onko remppa kiireellinen/todella tarpeellinen vai voisiko sen tekemistä lykätä vaikkapa vuodella?

  • Tumpero-1

   Se asuntolainan takaaja ei vapaudu takuusta ennen kuin se asunto on kokonaan maksettu, ellei ole tehty pankin kanssa sopimusta ,että takaus loppuu silloin kun lainaa on lyhennetty takauksen verran. Tuollaista sopimusta ei pankki tee, jos ei erikseen älyä pyytää, jos sittenkään tekee. Pitää muistaa se vanha sanonta, että minkä otat taataksesi, sen otat maksaaksesi. Pahinta on vielä se, että asunto voidaan myydä alta pois ja takaus jää voimaan, jos asunnosta ei ole saatu myyntihintana edes lainan määrää, tiedän yhden tällaisen tapauksen. Tällöin osa lainasta jää jäljelle ja se on se osa, jolla on takaaja. Tuo keittiöremppalaina olisi juuri tuollaista lainaa. Tuo Nordean tarjoama laina 6%:n korolla on ihan kohtuullinen noin pienelle summalle, sen vuosikorkohan on 600 euroa eli 50 euroa/kk ja pienenee koko ajan lyhennettäessä lainaa.

  • kilpailutuskannattaa

   Itsellä oli tilanne missä piti saada remonttilainaa ilman vakuuksia ja pankit luonnollisesti eivät olleet halukkaita rahoittamaan remonttiani. Onneksi löysin sellaisen rahoittajan, joka minulle uskalsi lainata rahat remonttia varten.

   Itsellä ei vasara tai muukaan työkalu pysy kädessä joten piti palkata alan ammattilaiset tekemään remontti. Onneksi kilpailutin lainan niin säästyi rahaa hieman remonttimiehiin. Suosittelen kaikille lämpimästi: https://www.remonttilainaa.com

  • Hohhohoijaa

   Tämä ketju on jo vanha, mutta pakko todeta, että eihän aloittajan suhteen Nordea ole toiminut mitenkään asiattomasti. Asuntolaina on edullista sen takia, että se myönnetään takuita vastaan. Jos asunnon arvo ei ole noussut, takaisin on maksettu useamman vuoden aikana naurettavan pieni summa ja lainaa pitäisi saada lisää, on vaikea yhtälö on edessä. Eli ihan oikein pankki toimii, kun vaatii vakuuksia tai ottamaan lainan kulutusluottona.

   Remonttilainaa saa asuntolainan koroilla, jos on vakuuksia tai esimerkiksi asunnon arvo noussut remonttia tehdessä. Ja säästääkin toki voisi, että saisi vaikka osan remontista rahoitettua omilla säästöillä. Keittiöremontti harvoin on mitenkään pakollinen korjaus. Sitäpaitsi asuntonne arvo tuskin nousee remontin jäljeen yhtään sen enempää kuin mitä siihen käytätte rahaa. Turha valitaa päivänselvistä asioista.

  • jussiiiiiiiiii

   Säästä ja maksa käteisellä se keittiöremontti. Ei se varmasti yhdestä vuodesta tai parista ole kiinni.

  • STEVENWILLIAMS

   Tarjoamme tällä hetkellä vaihtuvakorkoista lainaa, jonka korko on 2% asianmukaisella voimassaolevalla tunnuksella.
   Voit lähettää lainahakemuksestasi minkä tahansa lainan määrän, jota tarvitset.
   Tarjoamme lainoja, jotka vaihtelevat $ 5,000.00 USD Min. $ 50,000,000.00 USD Maks.
   Pitkän aikavälin luotto maksetaan viidestä (5) - viiteenkymmeneen (50) vuoteen.
   Annamme seuraavanlaista lainaa: Projektiluotto, Refinance-laina, yritysinvestointilainat, auto tai ajoneuvo Lainat, Opintolaina, velkojen konsolidointi, asuntolainat, Henkilökohtaiset lainat, matka- ja loma-laina, joulu- ja uudenvuotinen laina.
   Yhtiömme tarvitsee myös henkilön, joka voi olla yrityksemme edustaja maassasi.
   Ota yhteyttä STEVEN WILLIAMS FINANCIAL LOAN FIRM toimistoon sähköpostitse: stevenwills0001@gmail.com

   Jos olet kiinnostunut rahoitustarjouksistamme ja haluaa hankkia lainan meiltä, ​​ota meihin yhteyttä ja anna meille alla olevat yksityiskohdat, joita tarvitaan käynnistämään
   lainan summa vastaavasti.

   Nimi: ___________________________
   Nimi: ____________________________
   Sukupuoli: _______________________________
   Siviilisääty: _______________________
   Yhteystieto: ______________________
   Kaupunki / postinumero: ________________________
   Maa: ______________________________
   Syntymäaika: ________________________
   Lainan tarve: ________________
   Lainan kesto: ________________________
   Kuukausitulot / vuosittaiset tulot: _________
   Ammatti: ___________________________
   Lainan tarkoitus: _____________________
   Puhelin: ________________________________
   Faksi: __________________________________

   Tunnustuksena näistä yksityiskohdista lähetetään hyvin lasketut ehdot ja ehdot, mukaan lukien sopimus.

   Kiitos suojelusta!

   Parhain terveisin,
   STEVEN WILLIAMS RAHOITUSHANKKAMERKKI
   Sähköposti: stevenwills0001@gmail.com
   Verkkosivusto: http://stevenwilliamsfinancialloanfirm.webs.com/
   Twitter: stevenwills0001

  • VICKYDANIS

   Huomio:
   Etsitkö REAL FINANCIAL LOAN COMPANY -yhtiötä antamaan lainaa 5 000 euron ja 5 000 000 euron väliltä (yritys- tai yrityslaina, henkilökohtainen laina, asuntolainat, autolaina, velkojen konsolidointi lainat, riskipääoma, terveydenhoitolaina jne.)
   Vai onko sinulla kieltäytynyt pankin tai rahoituslaitoksen lainan takia yhdestä syystä tai toisesta?
   Hae nyt ja hanki oikea taloudellinen laina käsiteltyä ja hyväksyttyä 3 päivän kuluessa.
   VICKY DANIS FINANCIAL LOAN FIRM, olemme "kansainvälisesti akkreditoitu lainanantaja", jotka antavat REAL FINANCIAL LOANS yksityishenkilöille ja yrityksille alhaisella 2 prosentin korolla voimassaolevan henkilötodistuksen tai maasi kansainvälisen passin vahvistamiseksi.
   Lainamme Takaisinmaksu alkaa 1 (yksi) vuosi sen jälkeen, kun olet saanut lainaasi ja takaisinmaksuaika on 3 - 35 vuotta.

   LÄHETTÄVÄN PYYNNÖN VÄLTTÄMISEKSI JA KÄSITTELYÄ 2 TYÖPÄIVÄ,
   Ota yhteyttä suoraan tämän sähköpostin kautta: vickkydanisinc@gmail.com

   Ota yhteyttä seuraaviin tietoihin:

   Koko nimi:____________________________
   Lainan tarve: ________________
   Lainan kesto: _________________________
   Lainan tarkoitus: ______________________
   Syntymäaika:___________________________
   Sukupuoli: _______________________________
   Siviilisääty:__________________________
   Yhteystieto:_______________________
   Kaupunki / postinumero: __________________________
   Maa:_______________________________
   Ammatti: ____________________________
   Kännykkä:__________________________

   Lähetä pyyntösi välitöntä vastausta: vickkydanisinc@gmail.com

   Kiitos.
   Herra Vicky Danis
   Johtaja.
   VICKY DANIS RAHOITUSLAJI
   Sähköposti: vickkydanisinc@gmail.com

  • kateloansss1133

   Tarjoamme allaolevan lainan palveluja:.

   * Sijoittajat lainat ..........
   * Velkojen konsolidointi ...........
   * Asuntolainat .......
   * Yritysten lainat ........
   * Henkilökohtaiset lainat ...............
   * Kansainväliset lainat ...
   * Matkakorvaukset .........
   * Visa-lainat .........

   Tarjoamme lainoja taloudellisille avustajille, joilla on alhainen korko 3%. Saadaksesi lainaa tämän yrityksen kanssa, voit kertoa täsmällisen määrän lainaa tarvitset ja aika, jolloin voit maksaa laina takaisin. joten jos olet kiinnostunut ystävällisesti ota yhteyttä alla yksityiskohtaisesti.

   Sähköposti: kate_solution@outlook.com

  • Anonyymi

   Dear Sir / Madam,

   We offer all kind of loans - Business Loan / Real Estate Project
   -Financing

   We are a comprehensive financial
   services firm committed to helping our clients improve their
   long-term financial success.

   Our customized programs are designed to help grow, protect, and
   conserve our client's wealth by delivering a superior level of
   personalized service.

   We're Investment/Finance firm that specialized in project funding
   & General financial service offer.Our principal function would be
   assist you in complete financing through our reputable Lending
   Institutions.

   We are open to having a good business relationship with you. We
   are currently interested in funding viable businesses,
   investments or projects in the following areas of interest:

   * Starting up a Franchise
   * Business Acquisition
   * Business Expansion
   * Capital / Infrastructural Project
   * Commercial Real Estate purchase
   * Contract Execution
   * Trade Financing etc.
   * Want to be an Agent / Broker?

   - Intermediaries/Consultants/Brokers are welcome to bring their
   clients and are 100% protected.

   We encourage you to contact us and learn more about the loans
   service we offered.

     FOR IMMEDIATE RESPONSE AND PROCESSING OF YOUR LOAN REQUEST WITHIN 2 WORKING DAYS,
   Contact us directly through this email: lydiamooncooperativeloan@gmail.com


   Contact us with the following information:

   Full Name:____________________________
   Amount Needed as Loan:________________
   Loan Duration:_________________________
   Purpose for Loan:______________________
   Date of Birth:___________________________
   Gender:_______________________________
   Marital status:__________________________
   Contact Address:_______________________
   City/Zip code:__________________________
   Country:_______________________________
   Occupation:____________________________
   Mobile Phone:__________________________

   Send your request for immediate response to: lydiamooncooperativeloan@gmail.com

   Thank you.
   LYDIA MOON
   Director.
   LYDIA MOON CO-OPERATIVE LOAN COMPANY
   Email:lydiamooncooperativeloan@gmail.com

  • Anonyymi

   En ole koskaan saanut pankista lainaa epävakaiden työtulojen vuoksi.
   Olen ostellut, rempannut ja myynyt omia koteja koko aikuisiän. Hain jokusen kerran lainoja mutta koskaan maksuvarani ei ole ollut riittävä pankkien mielestä.
   Nyt omistan 300m2 kotitalon järven rannalta, kesämökin, 4 muuta omakotitaloa mitkä ovat tuottaneet jo pitkään vuokratuloa, omaa metsää rantaviivalla n. 60 hehtaaria, 2 kerrostalohuoneistoa ja yhden tontin.
   Minkään hankintaan ja remontteihin en ole saanut lainaa.
   Lopetin työnteon 54 – vuotiaana kun saavutin vuokratulo tavoitteen mikä riittää hyvin aikanaan tulevan virallisen eläkkeen lisäksi. Jo nyt pärjää ihan mukavasti ja tuleva eläke lisää likviditeettiä mukavasti. Toivottavasti saa elää myös eläkeläisen elämää.

   • Anonyymi

    Lääkitys ainakin on jo eläkeläisen tasoa, eli asiat on varmasti enemmän, kuin hyvin


  • Anonyymi

   Vakuudelliseen lainaan tosiaan pitää olla riittävästi vakuusarvoa jäljellä, jotta pankki suostuu lainan antamaan. Aika usein remonttia varten sen lainan tulee sitten ottaa vakuudettomana, jollei ole arvopapereita tai muuta omaisuutta pantiksi.

   Nordea näyttää tarjoavan vakuudellista kulutusluottoa vain yli 15 000 euron lainoihin:

   https://www.nordea.fi/henkiloasiakkaat/palvelumme/lainat/kulutusluotot/vakuudellinen-kulutusluotto.html

   Tässä remonttilainasta lisätietoa:
   https://nordsek.com/remonttilaina/

  • Anonyymi

   Vanha ketju, mutta pakko kommentoida. On sen verran surkuhupaisa.

   Lainaa pitäisi saada lisää, kun edellisetkin on maksamatta. Asunnosta lainaa melkein 100% sen arvosta. Lainaa lyhennetty parin vuoden aikana vain 5000eur. Muuta omaisuutta ei ole, eli mitään omaisuutta ei ole, pelkkää velkaa.

   Onko tämä nyt tavoiteltavaa taloutta? Onko tässä järkeä?

  Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Bus Fi Jaanalta onnistui kusetus

   Bus Fi Jaana Bernadotte-Colangelo päätti hoitaa sitten Nykissä perheensä raha-asiat kerralla reilaan veronmaksajien ylen
   Maailman menoa
   66
   4190
  2. Joko kyllästyttää ?

   Tämä nillitys siitä mitä palstalla saa ja ei saa tehdä? On jo niin vanha juttu rekatut vastaan anot. Aivan turhaa sha
   Sinkut
   384
   1977
  3. Tuliko mies yllätyksenä

   etten oo niin helppo ja kiltti, kuin ehkä luulit? Kiltti ja lempeä ulkokuori, mutta kuitenkin oma tahto :)
   Ikävä
   100
   1472
  4. Nytpähän tiedän totuuden

   Ei muuta sanottavaa.
   Ikävä
   41
   1203
  5. Tilanne on vakava koska rakastan sinua

   Tilanne on oikeasti paha. En yhtään tiedä haluatko olla vain kaveri vai jotain enemmän. Ei sellaista voi suoraankaan kys
   Ikävä
   76
   1119
  6. Seuraavan kerran kun nähdään

   Jos ollaan kahden niin yritän puhua tavallista suorempaan. Haluan nimittäin sinut ja niin kauan kuin on mahdollisuus...
   Ikävä
   39
   1026
  7. OLIKO PUOLANGALTA

   Iltasanomat uutisoi tänään että Kainuussa oli joku lahopää saanut vankeusrangaistuksen kun oli käynyt koululla opettaja
   Puolanka
   16
   989
  8. Ketkä Sysmässä riitelevät?

   Tällä palstalla on moitittu Sysmän päättäjiä riitelystä. Luin Yle Lahden jutun kunnanjohtajan erottamisesta ja järkytyin
   Sysmä
   36
   903
  9. Mies , mikä olet horoskoopiltasi

   Ja tiedätkö mikä on kaipaamasi naisen horoskooppi?
   Ikävä
   78
   882
  10. Sinä nainen mielessäni

   Tänäänkin olisi hyvä sää kipitellä luokseni. Tule paijattavaksi ja puristeltavakseni.
   Ikävä
   43
   750
  Aihe