Miksi vanhempien tulot vaikuttavat opintotukeen?

----

Onko tässä joku oletus, että kyllä porukat maksaa vaikka eivät edes maksa koska ei ole varaa siitä palkkojen yhteissummasta huolimatta? Ja nouseeko se tuki yhtään kun täyttää 18v? Alan saamaan 67e/kk huhtikuun 6. päivä ja päivä tämän jälkeen olisinkin jo täysi-ikäinen, joten hämmentää.

7

574

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 898989

      Onko tässä joku oletus, että kyllä porukat maksaa vaikka eivät edes maksa koska ei ole varaa siitä palkkojen yhteissummasta huolimatta?
      - No ei kai se sinänsä väärin ole olettaa, että vanhemmat huolehtivat jälkikasvustaan, kun ovat heidät tähän maailmaan tehneetkin. Jos perheen varat eivät riitä elättämään kaikkia jäseniä, silloin käännytään sosiaalitoimiston puoleen.

      Ja nouseeko se tuki yhtään kun täyttää 18v?
      - Ei jos lapsi asuu kotonaan. Pitäisi nousta, jos asuu itsekseen.

    • gghfhgfhgf

      Itse kun hain opintotukea vielä kun opiskelin niin olisin saanut 5-10€/kk tukea, mutta vanhemmat eivät silti maksaneet edes osaa kirjoista, välineistä yms. Yhteensä kirjoihin meni kolmena vuonna 490€, vaikka osan sainkin ostettua käytettynä. Kiva sitten oli yrittää vielä maksaa matkatkin kun ei saanut edes koulumatka tukea. Silloin piti olla ainakin 10km matkaa ja mulla oli 9,4km. Ymmärrän, että vanhempien tulot pienentää tukea, mutta aika naurettavaa on olettaa, että vanhemmat maksaisivat opiskeluaikana kaiken.

      • melke samat sanat

        "mutta aika naurettavaa on olettaa, että vanhemmat maksaisivat opiskeluaikana kaiken."

        Aika naurettavaa on myös olettaa, että yhteiskunta maksaisi opiskeluaikana kaiken.


    • turhautunu

      Tosi tyhmä juttu tämä 20 v ikäraja ennen kuin vanhempien tulot lakkaavat vaikuttamasta.. Mikäli muuttaisin omilleni saisin alle 20e asumistuen lisäksi, millä en saisi edes koko vuokraa maksettua. Meilläkin perheessä kuitenkin neljä lasta, joten ei sitä rahaa jää yli niin kauheasti, että minun omilleen muuttoa voisi erityisemmin sponssailla.

    • Ei ole reilua

      Itse asuin omillani jo 16-vuotiaana ja vanhempieni tulojen takia en saanut opintorahaa ollenkaan (asumislisää kylläkin) joten jouduin rahoittamaan lukio-opinnot tekemällä töitä ohessa. Rikkaat vanhempani eivät juurikaan rahallisesti auttaneet. Sen sijaan kämppikseni osa-aikatyötön yh-äiti maksoi kämppikseni vuokran ja kämppis sai täyttä opintotukea. Vasta 20-vuotiaana aloin saada opintorahaa. Että sellaista. Kokemukseni mukaan pienituloiset vanhemmat auttavat lapsiaan rahallisesti enemmän kuin varakkaat.

      • kaikkiaon

        Useimmat varakkaat vanhemmat auttavat opiskelevia nuoriaan huomattavasti. Jotkut ostavat kivan asunnon ja maksavat asumisen. Jotkut kustantavat kalliin opiskelun ulkomailla. Kustannetaan myös hintavat valmennuskurssit, autokoulu ja auto.

        Aivan tavallisia ovat lomamatkat ulkomaille. Jotkut vanhemmat antavat oman Visa-korttinsa opiskelijan käyttöön. Minäkin näitä tämmöisiä tapauksia tiedän ja tunnen lähipiirissäni vaikka kuinka paljon.


      • että näin minulla
        kaikkiaon kirjoitti:

        Useimmat varakkaat vanhemmat auttavat opiskelevia nuoriaan huomattavasti. Jotkut ostavat kivan asunnon ja maksavat asumisen. Jotkut kustantavat kalliin opiskelun ulkomailla. Kustannetaan myös hintavat valmennuskurssit, autokoulu ja auto.

        Aivan tavallisia ovat lomamatkat ulkomaille. Jotkut vanhemmat antavat oman Visa-korttinsa opiskelijan käyttöön. Minäkin näitä tämmöisiä tapauksia tiedän ja tunnen lähipiirissäni vaikka kuinka paljon.

        Omassa tapauksessani olisin ollut halukas muuttamaan tuossa iässä pois vanhemmiltani (koska kotona oli todella vaikeaa, väkivaltaista ja riitaista olla), mutta en voinut muuttaa pois, sillä vanhempien tulojen ylittyessä en olisi saanut tipan tippaa asumislisää, opintotukea yms. Töitä en mistään saanut kun ei ollut kokemusta, ei suhteita ja olin alaikäinen. Kyllä, kaupan kassaltakaan ei tuolloin saanut töitä jos ei ollut suhteita. Vaihtoehdoiksi jäivät väkivaltaisten ja riitaa haastavien vanhempien luona asuminen, huostaanotto tai sitten itsensä myyminen ja oman asunnon hankkiminen. Vanhemmillani oli todellakin rahaa, eivät vain halunneet minua tukea rahallisesti tipan tippaa.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kuka maksaa Elokapinan töhrinnän?

      Vieläkö tukevat Elokapinan toimintaa mm. Aki Kaurismäki, Sofi Oksanen, Paleface, Koneen Säätiö ym. ? Kenen kukkarosta ot
      Maailman menoa
      574
      3814
    2. Muuttaisiko viesti mitään

      Haluaisin laittaa viestin, mutta muuttaisiko se mitään. Oletko yhä yhtä ehdoton vai valmis kyseenalaistamaan asenteesi j
      Ikävä
      48
      3298
    3. Jos sinulla kiinnostaisi

      Nyt, miten antaisit minun ymmärtää sen?
      Ikävä
      38
      2781
    4. Valpuri Nykänen elokapina

      Aikas kiihkomielinen nainen kun mtv:n uutiset haastatteli. Tuollaisiako ne kaikki on.
      Maailman menoa
      66
      2719
    5. Oon vähän ihastunut suhun nainen

      Vaikka toisin jokin aika sitten väitin mutta saat mut haluamaan olemaan parempi ihminen :)
      Ikävä
      19
      2114
    6. Jospa me nähtäisiin

      Sinne suuntaan menossa🤣
      Ikävä
      32
      2071
    7. Se että tavattiin

      Hyvin arkisissa olosuhteissa oli hyvä asia. Olimme molemmat lähestulkoon aina sitä mitä oikeasti olemme. Tietysti pieni
      Ikävä
      12
      1917
    8. Elämä jatkuu

      Onneksi ilman sinua
      Ikävä
      29
      1835
    9. Oot pala mun sielua

      Jos toivot, että lähden mä lähden. Jos toivot, että jään mä jään. Koen, että olet mun sielunkumppani, mutta lämmöllä my
      Ikävä
      17
      1770
    10. Hei T........

      Ajattelin kertoa että edelleen välillä käyt mielessä.... En ole unohtanut sinua, enkä varmasti ikinä... Vaikka on kulunu
      Suhteet
      47
      1729
    Aihe