Miksi vanhempien tulot vaikuttavat opintotukeen?

----

Onko tässä joku oletus, että kyllä porukat maksaa vaikka eivät edes maksa koska ei ole varaa siitä palkkojen yhteissummasta huolimatta? Ja nouseeko se tuki yhtään kun täyttää 18v? Alan saamaan 67e/kk huhtikuun 6. päivä ja päivä tämän jälkeen olisinkin jo täysi-ikäinen, joten hämmentää.

7

506

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 898989

      Onko tässä joku oletus, että kyllä porukat maksaa vaikka eivät edes maksa koska ei ole varaa siitä palkkojen yhteissummasta huolimatta?
      - No ei kai se sinänsä väärin ole olettaa, että vanhemmat huolehtivat jälkikasvustaan, kun ovat heidät tähän maailmaan tehneetkin. Jos perheen varat eivät riitä elättämään kaikkia jäseniä, silloin käännytään sosiaalitoimiston puoleen.

      Ja nouseeko se tuki yhtään kun täyttää 18v?
      - Ei jos lapsi asuu kotonaan. Pitäisi nousta, jos asuu itsekseen.

    • gghfhgfhgf

      Itse kun hain opintotukea vielä kun opiskelin niin olisin saanut 5-10€/kk tukea, mutta vanhemmat eivät silti maksaneet edes osaa kirjoista, välineistä yms. Yhteensä kirjoihin meni kolmena vuonna 490€, vaikka osan sainkin ostettua käytettynä. Kiva sitten oli yrittää vielä maksaa matkatkin kun ei saanut edes koulumatka tukea. Silloin piti olla ainakin 10km matkaa ja mulla oli 9,4km. Ymmärrän, että vanhempien tulot pienentää tukea, mutta aika naurettavaa on olettaa, että vanhemmat maksaisivat opiskeluaikana kaiken.

      • melke samat sanat

        "mutta aika naurettavaa on olettaa, että vanhemmat maksaisivat opiskeluaikana kaiken."

        Aika naurettavaa on myös olettaa, että yhteiskunta maksaisi opiskeluaikana kaiken.


    • turhautunu

      Tosi tyhmä juttu tämä 20 v ikäraja ennen kuin vanhempien tulot lakkaavat vaikuttamasta.. Mikäli muuttaisin omilleni saisin alle 20e asumistuen lisäksi, millä en saisi edes koko vuokraa maksettua. Meilläkin perheessä kuitenkin neljä lasta, joten ei sitä rahaa jää yli niin kauheasti, että minun omilleen muuttoa voisi erityisemmin sponssailla.

    • Ei ole reilua

      Itse asuin omillani jo 16-vuotiaana ja vanhempieni tulojen takia en saanut opintorahaa ollenkaan (asumislisää kylläkin) joten jouduin rahoittamaan lukio-opinnot tekemällä töitä ohessa. Rikkaat vanhempani eivät juurikaan rahallisesti auttaneet. Sen sijaan kämppikseni osa-aikatyötön yh-äiti maksoi kämppikseni vuokran ja kämppis sai täyttä opintotukea. Vasta 20-vuotiaana aloin saada opintorahaa. Että sellaista. Kokemukseni mukaan pienituloiset vanhemmat auttavat lapsiaan rahallisesti enemmän kuin varakkaat.

      • kaikkiaon

        Useimmat varakkaat vanhemmat auttavat opiskelevia nuoriaan huomattavasti. Jotkut ostavat kivan asunnon ja maksavat asumisen. Jotkut kustantavat kalliin opiskelun ulkomailla. Kustannetaan myös hintavat valmennuskurssit, autokoulu ja auto.

        Aivan tavallisia ovat lomamatkat ulkomaille. Jotkut vanhemmat antavat oman Visa-korttinsa opiskelijan käyttöön. Minäkin näitä tämmöisiä tapauksia tiedän ja tunnen lähipiirissäni vaikka kuinka paljon.


      • että näin minulla
        kaikkiaon kirjoitti:

        Useimmat varakkaat vanhemmat auttavat opiskelevia nuoriaan huomattavasti. Jotkut ostavat kivan asunnon ja maksavat asumisen. Jotkut kustantavat kalliin opiskelun ulkomailla. Kustannetaan myös hintavat valmennuskurssit, autokoulu ja auto.

        Aivan tavallisia ovat lomamatkat ulkomaille. Jotkut vanhemmat antavat oman Visa-korttinsa opiskelijan käyttöön. Minäkin näitä tämmöisiä tapauksia tiedän ja tunnen lähipiirissäni vaikka kuinka paljon.

        Omassa tapauksessani olisin ollut halukas muuttamaan tuossa iässä pois vanhemmiltani (koska kotona oli todella vaikeaa, väkivaltaista ja riitaista olla), mutta en voinut muuttaa pois, sillä vanhempien tulojen ylittyessä en olisi saanut tipan tippaa asumislisää, opintotukea yms. Töitä en mistään saanut kun ei ollut kokemusta, ei suhteita ja olin alaikäinen. Kyllä, kaupan kassaltakaan ei tuolloin saanut töitä jos ei ollut suhteita. Vaihtoehdoiksi jäivät väkivaltaisten ja riitaa haastavien vanhempien luona asuminen, huostaanotto tai sitten itsensä myyminen ja oman asunnon hankkiminen. Vanhemmillani oli todellakin rahaa, eivät vain halunneet minua tukea rahallisesti tipan tippaa.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      33
      1402
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      7
      1292
    3. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1214
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      5
      1206
    5. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      1
      1191
    6. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1188
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      1
      1183
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1154
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      3
      1149
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1130
    Aihe