Ilmainen bitcoin louhintaohjelma huijaustako

Petettyoon

Oli mainos, jossa ilmoitettiin, että voisi saada tuhannen joukossa testiversion ilmaisesta bitcoin louhintaohjelmasta (ultimatebitcoinminer), jonka arvo muuten olisi 3500 dollaria. Minä hölmö latasin ohjelman muka ja siinä pyydettiin sähköpostiosoitetta, kirjautumista twitteriin ja facebookiin, jotta saisi ohjelman lukituksen auki tai viisi tuttavaa, jolle mainostaa ohjelmaa että kun he klikkaa, niin ohjelma aukeaa. Sitten vaadittiin, että vastaa yhteen heidän viidestä kyselystään, jossa on joko älykkyystesti, jokin aterinsetti tarjolla tai pari kännykkä- tai taplettimainosta. Haksahdin ja vastasin kyselyyn, jossa voisi voittaa kännykän hienoilla ominaisuuksilla. Siinä kysyttiin sitten puhelinnumeroani ja (onneksi mulla on prepaid) ja täytin sen siihen ja tein ohjeen mukaan, että piti numeroon 17151 lähettää koodi WEB. Silloin tuli tekstiviestejä kolme kännykkään, jossa todettiin, että on viety 3x5 euroa ja samalla olin avannut linkkiin cellawardo.comiin kestotilauksen, joka maksaisi 15 euroa viikossa. Katsoin koodia linkkiin ja totesin palveluntarjonnan olevan täysin ala-arvoista ja sivuston sisällön heikkotasoista. Saunalahti ei yhtään estä näitä huijareita rikastumasta hetkessä tällä tavalla, mutta sentään sain ohjeen palvelun sulkemisesta eli piti samaan numeroon kirjoittaa WEB STOP. Sitten tuli vahvistus Saunalahdelta että palvelu oli suljettu. Eikä sitä ilmaista bitcoinlouhintaohjelmaa kokeiluversiona tietenkään tullut tietokoneelle, että olisi viikon edes voinut louhia bitcoineja, siinä luvattiin jopa että 24 tunnissa louhisi yhden bitcoinin. Että tämmöistä peliä Suomenmaassa missä on liian vähän nettipoliiseja ja ulkomailta käsin voidaan nuoria ja vanhempiakin huijata.

5

103

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Närreet on näin

      Mielestäni se ilmaisen louhintaohjelman tarjoaja on vastuussa siitä, että he tarjoavat mahdollisuutta voittaa jotain, esim. kännykän, kun vastaa heidän pakolliseen kyselyynsä, jotta saa avattua muka sen ohjelman. Samalla he eivät kuitenkaan kerro asiakkaalle, että puhelinnumeron antaminen yhdistää asiakkaan tuntemattomaan viihdekestotilaukseen, jolloin puhelimen kautta aletaan periä esim. 15 euroa viikossa. Tämähän on selvää rosvousta ja huijausta, sillä asiakas ei tilannut viihdekestotilausta, vaan oli luulossa, että voi osallistua ilmaisen kännykän arvontaan ja saa kokeilla ilmaista louhintaohjelmaa. Ajatella, nyt kun 1000 ihmistä haksahtaa tähän ns. ilmaiseen bitcoinlouhintaohjelmaan ja vastaa kyselyyn, jotta saisi sen auki, huijari tienaa sekunneissa 15000 euroa tekemättä mitään ja asiakkaan kännykän palveluntarjoaja saa siitä siivun ja asiakas tietenkin kärsii nahoissaan moisesta epäeettisestä huijausrahastuksesta, josta on vaikeaa ilmoitella kuluttaja-asiamiehellekään, kun ilmaisen louhintaohjelman sivuston ylläpitäjä on jossain tuntemattomassa osoitteessa ulkomailla ja siihen liitetyt kyselyt ovat heidän ottamiaan mainoksia, joiden alla on tämä huijausimurointimahdollisuus... Siinä olisi EU:n lainlaatijoille lisää mietittävää, josko europoliisi saisi tämmöistä kuriin...

    • Höynäpää

      Joo, tää cellawardo on lakkautettu firma ja joku rikollinen käyttää vielä firman nimeä ja sivustoa viihdesivustona lisäkoodilla maksullisen soiton jälkeen. Firma on virallisesti lakkautettu ja se ei maksa varmaan verojaankaan minnekkään?

      http://bgp.he.net/dns/cellawardo.com#_whois

      Kattokaa ite, eli varokaa ilmaista bitcoin ohjelmaa tarjoavaa sivustoa, joka vaatii sen, että antaa facebook- ja twitterkirjautumisen tai viiden kaverin sähköpostiosoitteet, ja sen jälkeen vielä puhelinnumerosi ja numeron antamisen jälkeen tekstiviestinä lähetetyn koodin WEB, koska silloin kännykkäsi prepaidistä lähtee 3x 5 euroa kolmella tekstiviestillä tai tulee lisää saman verran kännykkälaskua. Kännykkäliittymän palveluntarjoja ei näet ole tutkinut, onko firma edes Suomessa laillinen toimija... se vaan välittää maksut rikollisille ja ottaa itte provikan päältä. Eikä se ilmaisohjelmakaan lataannu saati toimi eli sillei...

    • Meetulainen

      Näkkyy cellawardolla olevan toimilupa kunnossa ensi syyskuuhun saakka... mutta en tiedä, voiko ulkomaiset yhtiöt Suomessa tehdä rahaa noin vain maksamatta veroja, esim. yhteistoiminnassa puhelinliittymäntarjoajan kanssa joka on suomalainen?

    • ValitseNimimerkki420
    • nigeriankirjeitä

      Kyllä nigeriankirjeisiin haksahti ennen myös toimitusjohtajat.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      2
      14871
    2. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      3059
    3. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      3056
    4. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      3055
    5. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      3055
    6. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      3055
    7. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      3054
    8. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      3054
    9. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      3050
    10. Nancy Taylor

      😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍 ❤️ ­­­N­­­y­m­­­f­o­m­­­a­­­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl01560856#NancyTaylor 🔞💋❤️💋❤️💋
      Kauris
      0
      3044
    Aihe