Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

35-v. naisen hiusten ohentuminen

yhyyyyyyy

Olen nainen, n. 35-v., parin viime kuukauden aikana olen huomannut hiusten ohentuneen kasvojen sivuilta ja ohimoilta.

Vielä viime joulu- ja tammikuussa hiukseni olivat normaalit eli keskipaksut.

Viime aikoina olen siis huomannut hiusteni ohentuneen nimenomaan sivuilta. Tänään otin itsestäni valokuvan päivänvalossa siten että hiukseni olivat ponnarilla. Ällistyin, miten ohuilta hiukseni näyttivät pään sivuilta.

Löysin netistä kuvan Christina Aguilerasta, jossa hänellä on poninhäntä, ja minulla on samannäköistä ohenemista (ei ehkä ihan yhtä paljon tosin) kuin hänellä on alla olevassa kuvassa.

http://www.hairfinder.com/celebritypictures2/christina-aguilera-black-ponytail.jpg

Voiko tällainen oheneminen näin lyhyessä ajassa olla sen tyyppistä, että lääkkeistä olisi hyötyä? Saako tehokasta lääkettä reseptillä, eli oliskohan syytä varata aika omalääkärille?

En ole synnyttänyt tms, eli sellaisesta normaalista hormonien heittelystä ei ole kyse.

23

1991

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hahaha..

      Itehän sie äniset vaikka olet mies!! Mitä välii onko Teil karvoi vaiko ei

    • ap.

      Onpa erikoinen palsta. Vastasin asiallisesti erääseen ketjussa olleeseen kommenttiin, ja nyt sekä tämä kommentti että asiallinen vastaukseni on poistettu...? Asiattomampi kommentti sen sijaan on jätetty ketjuun, omituista..

      No mutta kuitenkin. Löysin mielenkiintoista informaatiota ongelmastani netistä. Minulla on ilmeisesti päänahan seborrooinen "näppyläsairaus". Hilsettä ei ole mainittavasti, mutta hiusket rasvoittuvat nopasti ja minulla on pieniä punoittavia, finnejä muistuttavia näppyjä ympäri päänahkaa ja erityisesti pään sivuilla hiusrajassa ja ohimojen seudulla, ja nämä kutiavat ja aiheuttavat sen, että raavin päätäni usein.

      Luin artikkeleita, joissa kerrotaan tällaisen päänahan kutiavan näppylöimisen sekä erityisesti raapimisen aiheuttavan hiustenlähtöä niillää alueilla, joilla näppyjä ja raapimista esiintyy!

      Lääkkeksi ongelmaan on "anti-fungal shampoos, like Nizoral 2%".

      Etsin netistä lisää tietoa ja löysin tutkimustuloksia sekä runsaasti keskustelua Nizoral-shampoon positiivisista vaikutuksista hiustenkasvulle. Nyt siis apteekkiin Nizoralia ostamaan.

      Jos n. kolmen kuukauden kuluessa huomaan positiivisia tuloksia Nizoralin kanssa hiustenkasvun osalta, tulen tänne kertomaan siitä.

    • ap.

      Ostin apteekista Nizoral 2% -shampoon. Maksoi n. 13 euroa. Kotona yllätyin, miten pieni pullo se on, vain 60 ml! Ohjeessa neuvotaan käyttämään kämmenellinen shampoota jokaisessa pesussa. Johan tuo hupenee sillä tahdilla alta aikayksikön. Varmaan on ostettava vielä toinen pullo hoidon aikana.

      Luin myös tiettyjen vitamiinien vaikutuksesta hiustenkasvuun, mm. biotiinin (B7), joten ostin samalla purkin Beko Strongia, jossa on kahdeksaa b-ryhmän vitamiinia, myös tuota biotiinia.

      Aion lisäksi aloittaa terveellisen ruokavalion . Ostin kauheasti terveellisiä ruokia :D

      Nyt otan kaikki aseet käyttöön taistelussani hiusteni puolesta.

    • ap.

      Jatkan vielä yhden viestin verran.. :D

      Youtubesta kun katselin female hair loss -hakusanoilla löytyviä videoita, törmäsin alla olevaan, aika vakuuttavaan tuotesarjaan (katso video loppuun; videon naisella on "todistusaineistoa" tuotesarjan tehosta):

      http://www.youtube.com/watch?v=G1uSUExXpyw

      Videon tekijä ainakin väittää, ettei hänelle ole maksettu esittelystä.

      Tätä L'orealin mustassa pullossa olevaa sarjaa, joka on tarkoitettu irtoileville hiuksille, saa nyt myös Suomesta. Ehkä kokeilen vielä jossain vaiheessa sitäkin.

      • Olisiko syy

        Viestiesi poiston syynä voisi olla liiallinen mainostaminen jos olet ennenkin harrastanut tällaista mainostusta kuten edellä. Palstan sääntöjen mukaan keskustelualueella mainostaminen on kiellettyä.


    • ap.

      Eilen pesin hiukseni ensimmäistä kertaa Nizoralilla. Levitin aineen huolellisesti hiuspohjaan ja annoin vaikuttaa 4 minuuttia ennen huuhtelua.

      Ensivaikutelma on hyvä: hiukseni olivat koko päivän ja vielä tämän alkupäivän poikkeuksellisen puhtaan ja ilmavan tuntuiset eikä ärsytystä ollut pesun aikana eikä sen jälkeen. Päänahka on myös tuntunut rauhallisemmalta ja hengittävämmältä.

      Kuten aiemmin mainitsin, minulla ilmeisesti on jonkinlainen seborrooinen häiriö päänahassani (ollut niin kauan kuin muistan, yli 10 vuotta ainakin; oireilu pahenee välillä pitkiksi ajoiksi; nyt minulla on muutaman kuukauden ollut pahempi vaihe: näppyjä, kutinaa, lievää hilseilyäkin), ja nyt harmittaa se, etten aiemmin ole kokeillut ketoconazolia eli lääkettä, jota mm. Nizoral sisältää.

      Harmittaa sekin, että pakkausohjeen mukaan Nizoralia tulee käyttää vain kahdesti viikossa. Pesen hiukseni joka toinen päivä, joten huomenna on pestävä tavallisella shampoolla, ja vasta maanantaina pääsee käyttämään taas Nizoralia :)

    • ap.

      Löysin netistä artikkelin aiheesta talipunkit. Henkilöllä, jolla on rasvainen iho ja päänahka (kuten minulla) voi olla poikkeuksellisen paljon.

      Talipunkki elää jokaisen aikuisen päänahassa eikä siitä sinänsä ole haittaa, mutta joskus talipunkkeja on normaalia enemmän, jolloin ne ylläpitävät bakteeri- ja sienimikrobien aiheuttamaa tulehdustilaa, jonka oireita voivat olla: kutina, näpyt, punoitus, hiusten oheneminen etenkin pään sivuilta!!

      Minulla kaikki runsastuneen talipunkin oireet ja kriteerit täyttyvät tarkalleen. Epäilen, että yksi vaihtoehtoinen selitys hiusteni ohenemiselle onkin runsastunut talipunkki ja siten päänahan tulehdus.

      Löysin netistä aiheeseen liittyvää keskustelua, jossa pohdittiin, voisiko talipunkin (tai ainakin suuren osan niistä) häätää päänahasta samalla shampoolla, jolla häädetään täitä eli apteekista saatavalla Nix-shampoolla. Shampoon vaikuttava aine on permetriini.

      Jahka saan Nizoral-kuurini loppuun, aion kokeilla tuota Nix-kuuria, jos päänahkani vielä oireilee kutinan, näppyjen ja hiustenlähdön muodossa.

      • spirosta

        Noi talipunkki-hommat on kyllä monen lääkärin mukaan ihan höpöhöpöä :P ainut taho, joka niitä "mainostaa" taitaa olla hiusakatemia. Täältä palstalta löytyy ketjuja seborrooisesta ekseemasta kannattaa ne lukea läpi jos kiinnostaa..


    • ap.

      "Noi talipunkki-hommat on kyllä monen lääkärin mukaan ihan höpöhöpöä :P ainut taho, joka niitä "mainostaa" taitaa olla hiusakatemia."

      Oon saanut Hiusakatemiasta keskustelupalstoja lukiessani sellaisen käsityksen, ettei se nauti kauhean suurta uskottavuutta :D Ei mulla ois edes varaa niiden turvehoitoihin, kun maksavat satoja euroja.

      Luin eräästä ketjusta kuuluisan Hannukselan Artikkelin, joka on kieltämättä erittäin informatiivinen sisältäessään sekä tutkimuksellisen että kliinisen otteen. Eli tässä ketjussa olevan

      http://keskustelu.suomi24.fi/node/3417055#comment-17860002

      Tein itselleni tuossa artikkelissa kuvatun "tukistustestin", mutta minulta ei lähtenyt mistään puolelta päätä yhtä ainutta hiusta, vaikka siis hiukseni ovat ohentuneet pään sivuilta! Enkä ollut esim. harjannut hiuksiani useaan tuntiin ennen testin tekoa. Nyt aloin miettiä, että kuinka lujasti hiustukkoja oikein pitää tukistaa... Eihän etusormen ja peukalon otteessa edes saa kauhean lujasti tukistettua.

      Jos menen jossain vaiheessa ongelmani kanssa lääkäriin (eli jos en tässä ketjussa kuvatuin kotikonstein saa tukkaani paksunemaan entisenlaiseksi), niin mahtaako lääkäri tuloksettoman tukistustestin päätteeksi vain todeta, että mitään hoitoa ei tarvita? Kannattaisikohan minun viedä vastaanotolle valokuvia menneestä hiuspehkostani, jotta lääkäri uskoisi ohenemista tapahtuneen...

    • ap.

      Aiemmassa viestissä kerroin ottavani käyttöön kaikki aseet hiuksieni suojelussa. On aika päivittää tilanne.

      Käytössä on nyt Nizoralin, Beko strongin (b-vitamiinien yhdistelmävalmiste) ja terveellisen ruokavalion lisäksi:

      - Rautalisä Obsidan 100 mg X2/vrk; olen lukenut paljon artikkeleja ja ihmisten henk. koht. kokemuksia siitä, että varastoraudanpuute aiheuttaa hiustenlähtöä naisilla, ja että rautavarastojen täydentäminen pitkäkestoisella kuurilla a) lopettaa hiustenlähdön ja b) lisää uutta hiuskavua

      - Biotiinilisä 5 mg /vrk; biotiinin tiedetään vaikuttavan hiusten ja kynsien kuntoon ja kasvuun

      - monivitamiini

      - D-vitamiini 100 mcg /vrk

      - Elvital arginine resist - shampoo; pesen hiukseni joka toinen päivä; 1-2 kertaa viikossa pesen Nizoralilla, ja muina kertoina tuolla Elvitalin shampoolla, joka lupaa vähentää hiusten irtoilemista 65%:lla.

      - pidän huolen, että syön päivittäin pari annosta proteiinia, koska proteiinin vajaus tutkitusti vaikuttaa ensimmäisenä hiusten kasvuun, vajaus heikentää kasvua

      En vielä ole huomannut radikaaleja muutoksia, mikä ei ole yllättävää, koska osa "aseistani" on ollut käytössä vasta alle viikon.

      Rautalisältä odotan tässä vaiheessa eniten apua, koska olen nyt asiaan perehdyttyäni törmännyt kaikkialla sekä tavallisten, hiusten ohenemisesta kärsineiden naisten että lääkäreiden vahvaan näkemykseen, että liian pienet rautavarastot (seerumin ferritiini) aiheuttavat hiustenlähtöä ja uuden kasvun heikentymistä, ja että raju rautakuuri täyttää varastoja, mikä aluksi pysäyttää hiustenlähdön ja kun kuuria jatketaan ja varastoraudan määrä kasvaa, se tuottaa uutta kasvua. Olen nyt käyttänyt rautalisää 13 vuorokautta.

      Tähän mennessä olen huomannut seuraavaa: hiuksia ei lähde pestessä kuin muutamia eikä harjatessakaan harjaan jää hiuksia! Voihan tämä olla vain sattumaakin, mutta itse pidän todennäköisenä, että käyttöön ottamani aseet, eritoten tehoannos rautalisää, on vaikuttanut tämän hyvän muutoksen!

      Odotan uutta kasvua ohentuneille alueille pään sivuille kuin kuuta nousevaa.

      • "Pari annosta

        proteiinia" Hehe sulla ei ole mitään hajua mitä kirjoitat.


      • ap.
        "Pari annosta kirjoitti:

        proteiinia" Hehe sulla ei ole mitään hajua mitä kirjoitat.

        Tarkoitan proteiiniannoksella normaalikokoista ruoka-annosta, jossa on pääaineksena esim. tonnikalaa tai broileria. Muutoin syön kasvispainotteisesti. En mittaile ja punnitse kauhean tarkasti ruoka-annoksiani. Minusta se menisi jo neuroottisuuden puolelle enkä ole sitä ihmistyyppiä :)


    • ratrwt

      Millään shampoolla ei voi olla vaikutusta hiusten lähtöön ja varsinkin kannattaa katsoa, ettei tuo sinun elvital sisällä silikoneja, jotka puolestaan voivat jäädä päänahkaan ja aiheuttaa enemmän hiustenlähtöä. Suosittelisin mahdollisimman luonnonmukaista, mietoa shampoota päänahan pesuun. Ennemmin suosittelisin täsmäaseeksi jotain päänahkaan jätettävää hoitoseerumia tms. esim. revivogen, wella sp hair loss serum, nioxin tms.

      • ap.

        Kiitos vinkistä! Katselin tuota Revivogenia netistä. Se oli saanut hyvät arvostelut, mutta hinta on pyörryttävän korkea...

        Tuota Wellaa voisi tilata. Nioxinin hiusten paksuunnuttajaa myös.

        Muistan 2000-luvun alkupuolelta jonkun Wellan tuotteen, joka teki hiukset selvästi tuuheamman näköisiksi (siis ihan vain kosmeettisesta vaikutuksesta oli kyse), kun hiukset föönasi levityksen jälkeen. Jokin föönausneste tms. Siskollani oli sitä, ja hänellä tulokset olivat tosi hyvät. Itse en silloin ostanut sitä, kun minulla ei nuorena opiskelijana ollut varaa ostaa fööniä... Nyt, kun minulla on fööni, voisin sellaisen hankkia, jos sitä vielä valmistetaan.


      • juups...
        ap. kirjoitti:

        Kiitos vinkistä! Katselin tuota Revivogenia netistä. Se oli saanut hyvät arvostelut, mutta hinta on pyörryttävän korkea...

        Tuota Wellaa voisi tilata. Nioxinin hiusten paksuunnuttajaa myös.

        Muistan 2000-luvun alkupuolelta jonkun Wellan tuotteen, joka teki hiukset selvästi tuuheamman näköisiksi (siis ihan vain kosmeettisesta vaikutuksesta oli kyse), kun hiukset föönasi levityksen jälkeen. Jokin föönausneste tms. Siskollani oli sitä, ja hänellä tulokset olivat tosi hyvät. Itse en silloin ostanut sitä, kun minulla ei nuorena opiskelijana ollut varaa ostaa fööniä... Nyt, kun minulla on fööni, voisin sellaisen hankkia, jos sitä vielä valmistetaan.

        Aineista myös joico,Paul.m,plantur,zx hyviä tuotteita.


    • jeps1

      Hei,

      itselläni olen ollut huomaavanani hyvin samantapaista, kuin sinulla.
      Olen 28-vuotias ja itse olen myös kanssa ihmetellyt sitä miten epänormaalin vähän multa lähtee hiuksia. Siis monestihan sanotaan että hiuksia lähtee 50-100. Tuntuu että jos hiuksia vaikka harjaakin niin korkeintaan 5 lähtee. Itselläni olen epäillyt sebboirrooista ekseemaa, koska on ajoittaisia kutinoita ja kuumotusta.Stressin määrä myös kova.

      Päivitteletkö tänne millaisia tuloksia saat hoitomenetelmilläsi? Tulen kanssa jakamaan neuvoni, jos jotain hyödyllistä löytyy:)

    • vinkvink

      Olisikohan ap:n hyvä mennä jo sinne lääkärin pakeille...mielellään psykiatrin..

      • jeps1

        Siis ketä täällä palstalla oikein päivystää kun ihan asiallisiin viesteihin laitetaan tuollaisia kommentteja? Mitä ap:n viestissä nyt muka oli, että pitää noin tökerösti laittaa.Oikeesti nyt ihmiset, tämän palstan pitäisi olla toisten auttamiseen eikä masentamiseen. Kurjaa käyttäytymistä. Jos ei tule asiallista tekstiä niin tarviiko lukea tai kommentoida. Lapsikin tuon tajuaa.


    • ap.

      Päivitys, ja (ehkä) hyviä uutisia :)

      Reilu viikko sitten ostin luonnonharjasharjan, kaikki varmaan tietävät millaisia ne ovat, mutta siis tämän tyyppisen http://blogi.hyvinvoinnin.fi/wp-content/uploads/sites/2/2013/08/weleda-hiusharja.jpg , ja olen ottanut sen mukaan "hiusohjelmaani".

      Joka päivä olen harjannut luonnonharjalla hiusrajaani otsalta, ohimoilta ja sivuilta muutaman minuutin ajan, koska se stimuloi hiuspohjan verenkiertoa. Aloitan jokaisen harjanvedon reilusti kasvojen puolelta, että aivan hiusrajan alkukin saa stimulaatiota :)

      Ja sitten (ehkä) hyvät uutiset. Tänään suorittaessani harjausoperaationi kirkkaassa päivänvalossa katsoin käsipeilillä hiusrajaani ja näin kuinka harjaksien lomasta kimpoili hieman alle sentin mittaisia hiuksenalkuja!! Niistä suurin osa oli hyvin hentoja, mutta osa oli laadultaan aavistuksen jäykempiä, sellaisia, että ne saattavat jopa kasvaa pitkiksi!

      Mutta etten nyt innostuisi liikaa.... Koska en ole koskaan aiemmin elämässäni seurannut hiusteni kasvusykliä yms (olen aina ollut melko huoleton ja "epäneuroottinen" näissä asioissa), en tiedä varmasti, onko havaitsemani kasvu ns. normaalia tavanomaista kasvua, jota on jatkuvasti käynnissä eri puolilla päänahkaa, vai onko se liiallisesti pudonneiden hiusten tilalle kasvavaa tukkaa, kuten toivon...

      Olen käsittänyt, että kaikilla ihmisillä on aina osa hiuksista kasvuvaiheessa. Joten kysymys kuuluu: onko uutta kasvua niin paljon, että uudet hiukset riittävät korvaamaan alkuvuoden liiallisen hiustenlähdön aikana pudonneet hiukset, tai edes osan niistä... No, se jää nähtäväksi.

      Lisäksi se, että hiuksenaluista suurin osa on suht hentoista, myös mietityttää. Toisaalta minulla on aina ollut kasvoja kehystävät hiukset hienolaatuisempaa kuin muualla päässä.

      Olen kuitenkin todella iloinen tästä havainnosta! :)

      • aloittajalle

        Noniin kiva kuulla :) voihan sinua vaivata ihan telogeeninenkin hiustenlähtö, jos on ollut stressaavampi ajanjakso elämässä tms muita muutoksia..


      • kissus...
        aloittajalle kirjoitti:

        Noniin kiva kuulla :) voihan sinua vaivata ihan telogeeninenkin hiustenlähtö, jos on ollut stressaavampi ajanjakso elämässä tms muita muutoksia..

        Hienoa! Ja Hyvää kevään jatkoa.kun ollaan iloisella ja toiveikkaalla mielin hiuksetkin kasvaa!:)


    • Anonyymi

      Olisi kiva kuulla mikä on tilanne nykyään?

    • Anonyymi

      Saman asian kanssa painiva, mikä mahtanee olla syy tuollaiseen hiustenlähtöön?

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      69
      2227
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2053
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      78
      1658
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1490
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1476
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1377
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1344
    8. 52
      1248
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      62
      1190
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      28
      1179
    Aihe