OSAAVAT RATSASTAJAT, TÄNNE!!! OIKEESTI!

apua tarvitseva

Niin mietin että kun minulla on oma shettis ja ratsastan sillä yleensä kentällä, tottakai myös maastossa, mutta siis en saa poniani laukkaamaan niin että hallitsen sitä. Osaan kyllä laukata ja hallitsen jopa isotkin hevoset, mutta mikä mättää? Ja ponini ei aina edes hyppää esteitä kentällä kun siltä pyydetään. Sillä ei oo mitään kipuja eikä mitään.
Onko ponini kyllästynyt kaikkeen, mitä teen? HELPPII

5

105

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • mörrinkäinen

      Tarkennapa vähän tuota "en saa poniani laukkaamaan niin että hallitsen sitä"-kohtaa. Mitä tarkalleen ottaen tarkoitat sillä? Lähteekö poni käsistä, eikö se pysy laukassa vai mitä se tekee? Pukittelee?

      Osaako poni yhtä paljon kuin sinä? Oletko varma, ettet ole sille jo liian iso? Jos olet, poni saattaa temppuilla sen takia että sen on epämukavaa kantaa sinua. Tarkoitan lähinnä tasapainon suhteen.

      Ja mitä teet sen kanssa kentällä? Jos menet vain koulua ja/tai esteitä, se saattaa tosiaan kyllästyä jos maastossa mennään vain silloin tällöin. Kokeile tehdä en kanssa esim temppuratoja tai voit joskus ihan vain "koheltaa" sen kanssa. Älä pidä sitä aina kurinalaisessa työssä kentälläkään, niin sen on mielekkäämpää toimia silloin kun vaadit siltä jotakin.

      Mutta kuten sanottu, tarkenna tilannetta, niin katsotaan keksitäänkö jotakin.

    • juuu-u

      no ootko kokeillu raippaa? ja ite ainaki ku en saa jotain ponia laukkaamaan, nii mietin et annanko ite tarpeeks selkeet avut? ja etten vaan vedä ohjista yms... ja joskus se voi olla kiinni ihan vaan omasta asenteesta jos ajattelee et "ei tää kuitenkaan taas laukkaa"

      • toimiitäällä65

        Jos poni lähtee aina hirmu lujaa, voisit yrittää nostaa laukan rauhallisesti ympyrällä


    • Vuonis

      Raippa on turhan yliarvostettu tämmösissä asioissa. Itte aktivoin raipalla vaan takajalat, en yleensä edes laiskimmilla tapauksilla lyö raipalla, jos ne eivät liiku. Eli raippaa et välttämättä edes tarttis maastoon mukaan, tosin ittelläni se on aina kädessä koska muuten tulee orpo olo :D

      Tarkista, että ponin satula on sopiva. Jos siinä ei ole ongelmia, niin ONKO SULLA KAVERI MAASTOSSA? Poni ei välttämättä halua laukata/laukkaa kovaa, jos joutuu olemaan yksin vieraassa paikassa. Joten jos vain mahdollista, hanki ponikaveri maastoon! ;)

      Jos sulla on jo heppakaveri maastossa, niin mieti omia apuja. Annatko selkeästi ponille laukka-avut (paino syvällä satulassa-puolipidäte-sisäpuolen jalka eteen-laukannosto). Jos itse hölskyt tai sinulla on huono tasapaino, niin poni ei välttämättä halua nostaa laukkaa/yrittää laukata pakoon hölskyvää ratsastajaa. Eteenkin jos olet pitkä tai painava ponille.

      Shettikset ovat muutenkin vähän jukuripäisiä, joten tee sen kanssa vähintään kerran viikossa jotain, mistä se tykkää! Käykää vaikka maastossa kävelemässä (että itse talutat sitä), pitäkää leikkitunti kentällä (ilman satulaa, tai jopa ilman suitsia? HUOM! Älä ratsasta päitsillä jos poni ei ole hallinnassa kunnolla). Vetäkää kunnon höntsäilytunteja, joissa annat sen mennä pidemmällä kaulalla ja menet vähän enemmän ponin fiiliksen mukaan.

      Käykää useasti maastossa, laukkatreenailu siellä tuottaa varmasti hedelmää! Tee esim. maantiellä (jossa ei kulje autoja) pohkeenväistöjä, tai voltteja käynnissä ja ravissa. Näin poni tajuaa pikkuhiljaa että maastossa ei kannata pelleillä. Nosta laukka, mene pari askelta laukkaa - takaisin raviin. Toista tuota "metodia" joka maastokerralla, lisäten pikkuhiljaa laukkamäärää askel askeleelta.

      Onnea teille! :)

    • Joku tyyppi

      Vinkki kannattaa käyttää raippa

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      313
      3797
    2. 209
      3058
    3. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      72
      2594
    4. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      242
      2044
    5. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      16
      1475
    6. Nesteen bensapumput pois, tilalle latausasemat

      Näin se maailma muuttuu, kun Suomessakin liikenneasemat lopettavat polttoaineiden myynnin ja tarjoavat enää sähköä autoi
      Maailman menoa
      176
      1388
    7. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      42
      1381
    8. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1357
    9. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      25
      1344
    10. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      51
      1277
    Aihe