Mitäs tuumaatte?

Hojo

Nii siis tämmösen ex ravuri lämppärin ruokinnasta.. On jo 14 vuotias ettei enää mikää nuorukainen. Mutta joskustuntuu et se on ihan väsähtäny, ku tullaan lenkiltä.mut sit lenkillä ollessa se on oikeen virkee ja yrittää aina parhaansa.mut onks se vaan nii et se on niin miellyttämishaluinen?:)

Aamu: 5dl kauraa (noin klo 6-6.30)
Sit se pääsee ulos ja onvapaallaheinällä. Siis pyöröheinäpaali ulkona.
Sit lenkille se pääsee siinä 5 aikoihin.
Illalla: (klo18-19) 5dl kauraa & 2dl mineral plus kivennäistä turvotettuna. reilu2 kg heiniä.
Ja on tarhakaveri ettei siitäkäänvoi johtua. Mutta jotenki häiritsee ku se on nii väsyny, et pitäiskö jotenki muuttaa ruokaa?

5

98

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kasiro

      Kuinka pitkiä ja raskaita lenkkejä sillä mennään? Ratsastatko sen hikeen? Toivottavasti.
      14 vuotias ei ole vanha, se on hevonen parhaassa iässään, nuori heppa mutta kakaramaisuus jo ohi. Vertaisin sitä n. 35 - 40 v. ihmiseen.

      Kokeile lisätä kauraa, anna päivälläkin esim 2 dl kauraa, jos mahdollista. Tarkista että saa riittävästi vitamiineja ja kivennäisiä. Vitamiiniksi voi antaa päivittäin omenan tai pari porkkanaa ja vihreätä, joko keräät vihreitä korsia, jos teillä on lumet sulaneet että vihreitä korsia jo löytyy tai salaattia kaupasta.
      Onhan sillä suolakivi? Se on tärkeä.

    • Hojo

      No useimmiten ratsastan sen kevyeen hikeen kentällä jotain koulujuttuja ja maastossa käydään 1-3 krt viikossa. Ja kerran viikossa on sellanen käyntimaasto jolloin ei siis hikeen ja kerran rentoa menoa kentällä, sitte 2-3 krt kevyt hiki. ja 1-2 krt raskaampi jolloin tulee kunnon hiki.
      Ja en tarkottanu et se ois vanha!
      eikä ole mahd. antaa päivällä kauroja ja on suolakivi.

    • Kasiro

      Anteeksi, en tarkoittanut loukata.
      Sillä ehkä on vaan huonompi kunto joka korjautuu kyllä tuolla liikunnalla.
      Voit kokeilla lisätä vähän kauraa aamu- ja iltaruokiin. En ainakaan muuta osaa sanoa, mutta ehkä joku minua viisaampi osaa.

    • Agrologi AMK

      Miltä hevonen näyttää? Onko laiha tai laihtunut. Onko lihakset kuihtuneet? Näyttääkö karva killtävältä? Millainen hevosen tarhakaveri on? Kiusaako mahdollisesti (ei anna syödä tai juoksuttaa päivät pitkät)?

      Onko heinän ja kauran laatua selvitetty? Kauran laatu voi vähän haarukoida mittaamalla sen hehtolitrapainon (siis mittaa 10 litraa kauraa ja punnitse sen paino, kerro tulos 10, niin saat hehtolitrapainon). Heinän laatua on vaikeampi arvioida silmämääräisesti, joten rehuanalyysi kannattaa.

      2 x 5dl kauraa ainoana väkirehuna on tosi vähän. Tietenkin heinän laatukin vaikuttaa, mutta ensihätään lisäisin väkirehua. Kokeile vaikka tuplata kaura-annos (tietenkin niin, että annat joka päivä vaikka desin lisää, ei noin isoa muutosta kerralla). 2litraa kauraa päivässä ei ole sekään vielä iso annos.

      Jos hevonen ei ala piristyä, niin kannattaa miettiä voisiko kyse olla jostain sairastumisesta tai henkisestä ongelmasta (tosin teidän viiko-ohjelma kyllä kuulostaa ihan kivalta, maastoilua ja vaihtelua löytyy). Innostuuko hevonen selkeästi mistään? Esim. onko pirteämpi, jos pääsee maastoon yhdessä toisen hevosen kanssa?

      • Hojo

        Ei ole laihtunut.Mutta lihaksia ei meinaa tulla lisää tai siis että lihaksia on vähän. Ja tarhakaveri on niinnöyrä ettei se vois kiusata (ennemmin toisin päin, mutta ei lämppäri kuitenkaan muutaku uhkaile jos tulee liian lähelle, siis tämä tarhakaveri). Ja on tehty rehuanalyysit. Oon ollu vähä varovainen tuon kauran suhteen koska on kuitenkin lämminverinen ja entinen ravuri, ettei nousis sit päähän... Mut pitää silleen varovasti koittaa :) ja esteistä tykkää todella, innostuu niistä suunnattomasti,mutta toisaalta sillä ei oo hypätty vielä kovin useasti (ehk1x kuukaudessa) joten sillä on tekniikat vielä hakusessa ja jotenki tuntuu et se vielä ainaki stressaa sitä. Sen takia en ole viitsinyt tuon useammin hypätä. Ja muutenkin se tykkää liikkua ja on aina innoissaan kun päästään lenkille. Mut sen jälkeen se näyttää ihan siltä et vois nukahtaa milloin vaan ja jalat ei meinaa nousta maasta et tyyliin laahaa niitä perässään. Mut sellasten tosikevyitten lenkkien jälkeen se on niinku ei ois lenkil käynykkään.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      429
      3023
    2. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      103
      2374
    3. Tollokin tajuaa että Timo Vornanen

      oli joutunut äärimmäiseen tilanteeseen ampuessaa yhden laukauksen katuun. Ei poliisi tee tuollaista hetken mielijohteest
      Maailman menoa
      363
      2112
    4. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      155
      1943
    5. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      7
      1797
    6. 164
      1238
    7. Onko oikeudenmukaista? Yhdellä taholla yllättävä valta-asema Tähdet, tähdet -voittajan valinnassa!

      Näinpä, onko sinusta tämä oikein? Viime jaksossakin voittaja selvisi vain yhden äänen erolla ja tänä sunnuntaina ensimm
      Tv-sarjat
      23
      1227
    8. No kerros nyt nainen

      Kumpi mielestäsi oli se joka väärinkäsitti kaiken? Nyt voi olla jo rehellinen kun koko tilanne on jo lähes haihtunut.
      Ikävä
      97
      1156
    9. Persukansanedustaja Timo Vornanen ammuskellut Helsingissä

      Poliisi siviiliammatiltaan, luvallinen ase mukana baarissa tällä hemmetin valopääpersulla. Meni eduskunnasta suoraan baa
      Haapavesi
      71
      1082
    10. Nainen, mietit miten minä jaksan

      En voi hyvin. Nykyään elämäni on lähinnä selviytymistä tunnista ja päivästä toiseen. Usein tulee epävarma olo, että mite
      Ikävä
      88
      947
    Aihe