Royal Enfield

Siniverinen

Aaah, ihastuin Royal Enfield 500:aan. Luin jonkun firman sivuilta että ne kulkevat vain jotain 80:ä. Onko totta toi? Ei tässä niin kiire ois mutta onko yhtään hyvä matkapyörä? Tekis mieli kyllä sitten reissatakkin.

5

319

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Motskarisetä

      Intiassa valmistettu Royal Enfield perustuu tukevasti 50-luvun tekniikkaan. Sen aikaiset moottoripyörät eivät olleet mitään raketteja. Mm. kirjailija Kalle Päätalo kertoo kirjoissaan kokemuksistaan 50-luvun venäläisestä IC moottoripyörästä sen huippunopeuden olleen 70km/h, mutta sanoo sen olleen aivan riittävän sen aikaisille teille.

      Pyörä suunniteltiin aikoinaan Britanniassa, josta sen valmistus sitten siirrettiin Intiaan. Tieolosuhteet Intiassa lienevät hyvin verrattavissa 50-luvun teihin Suomessa. Siksipä tuntuu uskottavalta, että sille suunniteltu sopiva matkanopeus olisi juuri tuo 80 km tunnissa. Tosin kyllähän sillä varmasti kovasti luukuttamalla huippunopeuden saa nousemaan yli 100 km:n. Varmasti IC:lläkin olisi päässyt lujempaa, kuin Päätalon mainitsema nopeus, jos hän olisi voinut kokeilla sitä nykyisillä teillä.

      Olin jossain vaiheessa kovasti kiinnostunut hankkimaan Royal Enfieldin, ja kävin yhdessä näyttelyssä jopa keskustelemassa asiasta maahantuojan kanssa, ja sain myös esitteitä, mutta hankkimatta se sitten kuitenkin jäi.

      "Rojuenkeli" matkapyöränä? Miksikäs ei, kun muistaa sen resurssit ja kiireettömyyden, jollaiseen ajoon se on suunniteltu. Älä kuitenkaan laita siihen sen tyyliin sopimattomia laukkuja, varsikaan muovisia.

    • Siniverinen

      Kiitos vastauksesta Motskarisetä!
      Kyllä oikeanlainen staili todellakin pitää olla vermeitten suhteen ;-) mutta moottoriteille ei siis liene mitään asiaa? Kyllä se vaan kuitenkin mieltä kaihertaa tuo vekotin...

      • Motskarisetä

        Kyllähän Royal Enfieldillä moottoriteille saa mennä ihan luvallisesti, koska se on moottoripyörä. Ja eihän niitä teitä, joilla saa 120km/h ajaa ole kovin paljon. Täällä pohjoisempana esim. Limingasta Iihin menevällä Oulun ohittavalla moottoritiellä nopeusrajoitus on 100 km/h. Kemi-Tornio välillä on ollut 120km/h, Mutta sen tien päällysteen kunto on jo niin huono, että uskaltaneeko sillä ajaa niin kovaa moottoripyörällä, vaikka nuo korkeamman rajoituksen merkit vielä kesän tullen tolppiin tälläisivätkin.

        Rauhallinen köröttely ja kesästä nauttiminen lienevät tuolle intialais-brittiläiselle ajopelille sitä kaikkein ominta. Tietysti jos rivakampaa retropyörää haluaa, niin Triumphillahan on sellainen. Kerran näin yhden 50-lukuiselta näyttävän yhdellä huoltoasemalla, ja sanoin kaverille, että onpa hienosti entisöity vanha Triumph. Johon kaveri vastasi, että eiköstä mitä: Ihan uusi pyörä tuo on. Tarkemmin katsottuani totesin, että niinpä onkin. Mutta kun istuinkin oli semmoinen vanhalta ajalta periytyvä lauta.


    • Anonyymi

      Mihin on hävinnyt Royal Enfield Finland -kerhon foorumilta keskustelijat? Uutena harrastajana olisi joitakin kysymyksiä tekniikka asioissa. Tuo sivusto on olemassa, mutta kirjoituksia viime vuosilta siellä ei montaa ole. Sivuston ylläpito ei myöskään vastaa rekisteröitymiseen. Käydäänkö nykyään kaikki keskustelu vain Facebookissa?

      • Anonyymi

        Ei siellä Facebookissa sen enempää keskustelua pyörästä ja sen tekniikasta ole. En ole nyt netistä löytänyt ajantasaista keskustelua ja käyttäjäkokemuksia tästä pyörästä. Mihin ne käyttäjät on hävinneet...?


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      110
      8236
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      39
      2529
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      121
      2243
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      22
      1909
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      15
      1644
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      11
      1479
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      16
      1442
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      14
      1389
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1262
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      12
      1183
    Aihe