Pärjääkö mitenkään onnettomalla englannilla?

rallienkkua

Olen aikuisena opiskellut ensin AMK tutkinnon ja nyt saan just YAMK paperit. Intoa olisi opiskella johtamista ja sen sellaista lisää, mutta enkun taidot ei hurraavat. On sieltä 80 luvun lopulta enkusta A ja 5. No enpä silloin paljon sen eteen töitäkään tehnyt.
Nyt YAMK opinnoista olin yhden 6 op maailmalla opiskelemassa englanninkielellä ja onhan tuollakin ollut enkkumateriaalia, mutta lähinnä artikkeleja, joista on voinut etsiä vain sen oleellisen.
Eli olin katsellut Helsingin valtsikan Hallinon ja organisaatioiden koulutusohjelmaa ( vai mikähän tuo oikeasti ole) ja mietin, että voiko siellä päästä eteenpäin näin surkealla kielitaidolla? Opiskelisin lähinnä työn ohessa, eli käytännössä suorittaisia kursseja enimmäkseen avoimessa, Onko kokemusta?

7

153

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • eero4

      Voihan sitä tenteistä läpi päästä huonommilla arvosanoillakin.
      Kirjatenttikirjat usein englantia, joten usko ja motivaatio saattaa joutua koetukselle

      • Yök kirjatenteille

        "Kirjatenttikirjat usein englantia,...."

        Niin, ja sitten kun ne tenttikirjat ovat englannin lisäksi sisällöltään niin tylsää, kuivaa ja vaikeaselkoista tekstiä, että niistä ei saisi paljoa irti, vaikka olisivat suomeksi kirjoitettuja.

        Kyllä minä purnasin tätä yliopistojen kahelia opetus- ja opiskelumetodia vastaan!
        Ehdotin henkilökunnalle, että tehkää nyt hyvä ihme suomeksi edes jonkunlaisia tiivistelmiä niistä mielestänne oleellisista asioista, joita haluatte opiskelijoiden näistä kirjoista omaksuvan.

        Eihän ne mitään välittäneet.


    • rallienkkua

      Onko tenttikirjojen aiheista olemassa kirjoja suomeksi? Siis voiko samaa teoriaa lukea myös suomenkielellä? Kaikkiaan tietysti tuollainen vieraskilinen kirjatenntti on vahan erikoista "opetusta", mutta se on tiedossa, että itsenäisesti pitää pärjätä.

      • Yök kirjatenteille

        "Onko tenttikirjojen aiheista olemassa kirjoja suomeksi? "

        Jos tarkoitat sitä, että voiko jonkun tenttikirjan korvata suomenkielisellä versiolla, niin ei se enää ainakaan siellä syventävien opintojen vaiheessa ole mahdollista. Siellä on ainakin yhteiskuntatieteellisessä/valtiotieteellisessä käytännössä kaikki tenttikirjat englanninkielisiä. Nykyään vain tämä syventävien opintojen vaihe, eli se loppuhuipennus, jolla hankitaan kandidaatin tutkinnon päälle maisterin paperit, on lähes puolet koko akateemisen loppututkinnon opetusohjelmasta. Rasittavuutensa puolesta se saattaa ylittääkin sen puolikkaan.

        Suuremmissa yliopistokeskuksissa pyörii jatkuvasti luentosarjoja, joita tenttimällä voi korvata joitakin näistä tylsistä englanninkielisistä tenttikirjoista. Eli tehdään korvaava opintosuoritus.

        Mutta voihan niitä vieraskielisiä tekstejä sanakirjaa apuna käyttäen kääntää ja ainakin minun aikana tenttien esseevastaukset sai kirjoittaa suomen kielellä.


    • I <3 kirjatentit

      Valtsikassa "joutuu" luekmaan runsaasti kirjallisuutta englanniksi, se on fakta. Ja ne kirjat voivat olla hyvinkin hankalaa englantia. Siinä se kielitaito vahvistuu ja vähitellen niitä oppii lukemaan nopeastikin.

      En dissaisi kirjatenttejä. Itse olen opiskellut sekä valtsikassa että kauppakorkeassa, ja ensimmäisessä opiskelu on ollut huomattavasti miellyttävämpää vapauden vuoksi: kursseja voi suorittaa useammalla tavalla ja vapaina ajankohtaina. Ne voi esimerkisi sovittaa hyvin yhteen työnteon kanssa. Kauppakorkeissa moinen on hankalaa, koska on läsnäolopakkoja paljon ja kaiken maailman ikäviä ryhmätöitä. Kirjatentit rules!

      • Vapaus/vastuuvapaus

        "...opiskelu on ollut huomattavasti miellyttävämpää vapauden vuoksi: kursseja voi suorittaa useammalla tavalla ja vapaina ajankohtaina."


        Onhan siellä niitä vapauksia opintosuoritusten ja läsnäolon suhteen.

        Ja miksi näin on, johtuu siitä, että myös opetushenkilökunnalla on suuria vapauksia sen suhteen, mitä tietoa he opiskelijoiden huolehtivat omaksuvan.

        Kun tiedekunnasta ei käytännössä valmistu mihinkään ammattiin, ei kenkään tarvitse kantaa huolta siitä, mitä kirjoja opintosuoritusten eteen tentitään, tai mitä tietämystä suoritusten aikana ollaan omaksuttu, ja millä osaamisalueella sitä opintojen jälkeen hyödynnetään.


    • kielen oppii

      Englanninkielistä luettavaa on reippaanlaisesti. Kielen oppii niitä kirjoja lukemalla. Itse tosin olen tiukan paikan tullen onnistunut tenteissä jopa kirjoja lukematta.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      102
      7315
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      36
      2792
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      34
      2366
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      107
      2076
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      16
      1775
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      9
      1545
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1407
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      14
      1381
    9. Musiikkineuvos Ilkka Lipsanen eli Danny TV:ssä - Blondeja, hittibiisejä, räjäyttävä Danny Show...

      Ilkka Lipsanen eli Danny on viihdyttänyt meitä jo kuusi vuosikymmentä. Musiikkineuvos on myös liikemies, jonka voidaan
      Suomalaiset julkkikset
      35
      1343
    10. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      8
      1324
    Aihe