Kullan rikastus Hiturassa

Ei myrkytetä

Herätkää Nivalaiset ! Ettehän anna saastuttaa Nivalan puhdasta luontoa ja Pidisjärveä ? Monelta tilalta menee maita tai ne saastuvat. Kuuden minuutin välein jyrää malmilasti Kopsasta Hituraan. Kaikki hyöty menee ulkomaille ja työpaikkoja tulee vain muutama ja nekin lyhytaikaisia

Tutustukaa nivalaiset kaivosyhtiön suunnitelmiin, ennenkuin muodostatte mielipidettä asiasta.Ei

37

1457

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Veli Hopea

      Kyllähän Töllinperän kaunis jokiaava on jo Hituralla jätekasoilla pilattu ja nyt meinaavat pilata vielä lisää jätealueelta aina Makolaan asti. Estäkää nyt hyvät nivalaiset se paskanajo haapajärveltä nivalaan, pitäkööt jätteensä ja kultahippusa ite. Kaikki hyöty menee ulukomaille ei oo suomen hommaa tämä.

    • Kuin pässiä narusta

      Nivalan kaupunginhallitus näyttää olleen asialle myönteinen, millähän perusteella, se olisi mielenkiintoista tietää.
      Täytyy valittaen todeta, että nämä nykyiset päättäjät eivät piittaa vähääkään tulevista sukupolvista ja heidä elinympäristöstään.
      Päättäjät tuskin ovat edes viitsineet ottaa selvää tosiasioista, uskovat täysin kaivosyhtiön kertomuksiin. Kaivosyhtiö vähät välittää maiden ja vesien saastumisesta, rahat vain pois ja hyöty ulkomaille.

      • yhteispeliä

        Nyt kaikki kynnellekykenevät vastustamaan koko kopsan kultakaivos hanketta se saastuttaa koko kalajokilaakson kun päästävät vesiä Kortejärveen, nyt pitäis nivalalaisten ja haapajärvisten torpata koko hanke. Kuka tekee ne baanat tiitonrannalta hituaan jossa se rekkaralli ajaa ja miten siinä rekkojen seassa pääsee muu liikenne kulkemaan entä ne lapset jotka koutuvat samalle kulkuväylälle rekkojen kans.....


      • yhteispeliä

        Nyt kaikki kynnellekykenevät vastustamaan koko kopsan kultakaivos hanketta se saastuttaa koko kalajokilaakson kun päästävät vesiä Kortejärveen, nyt pitäis nivalalaisten ja haapajärvisten torpata koko hanke. Kuka tekee ne baanat tiitonrannalta hituaan jossa se rekkaralli ajaa ja miten siinä rekkojen seassa pääsee muu liikenne kulkemaan entä ne lapset jotka koutuvat samalle kulkuväylälle rekkojen kans.....


    • Uskomatonta peliä

      Uskomatonta ! Eivätkö Nivalan kunnanhallituksen jäsenet osaa lukea ? Lukekaa tarkasti Belvedere Miningin suunnitelmat ! Ei kannata olla "joo, joo" miehinä asiassa jota ei tunne. Teette korvaamattoman virheen tälle seudulle jos puolustatte luonnon saastuttamista mielistelläksenne kaivosyhtiötä.

    • makolampi

      Kyllä tuohon paszarallinsekaan mahtuu malmirekatkin, ne nuot veet on maatalous jo saastuttanu pazkallaan. ei tarvi olla kehityksen jarruna juntit.

    • tietoa

      Makolampi, lueppa vaikka tästä netistä, mitä kullanrikastamisessa tapahtuu.
      Jospa syanidi, amalgaami ja lukuisat muut rikastusprosessissa käytettävät myrkyt tulisivat paremmin tietoisuuteesi.

      Luettuasi varmaan ymmärrät että kyseisiä aineita ei todellakaan voi verrata lehmän läjään.

    • makolampi

      samoja käytetty jo hiturassa, joten ei huolta. pelkät lehmänläjät ei kerkeä saastuttaa koska ravinteet ei huuhtoudu niinkuin tuo liete jota tulee monelle yli tarpeen ja se ruutataa surutta luontoon valuu ojiapitkin vesistöön. tappaa kalat ja rehevöittää samoin mennyttä on ravut eikä se rutto niitä vieny

    • Hyöty kontra haitat

      Siinä on kyllä puhdas luonto ja maaseudun rauha kaukana, jos se rekkaralli alkaa. Mitä Nivala tästä hyötyy? Muutama veroeuro? Kuka tämän firman omistaa? Meneekö ulkolaisille omistajille voitto? Nivalaan jää myllätty maaseutu ja saastunut maaperä.

    • Lisäähommia

      Jos siitä tulee yksikin työpaikka niin tervetuloa!!!

    • ihmetelevä

      Makolampi, tuo on kyllä vakava rike josta kerrot, eihän lietelantaa ole tarkoitettu laskettavaksi ojiin. Euroopan Unioni sen jo kieltää.

    • Ihmettelevää

      Mikä tämä teho-isku paskan levittämiseen pelloille On?
      Kahta isäntää jo oikein virkavallan voimin haastateltu.
      Eihän liete mitään ympäristömyrkkyä ole?

    • Kulta Jaska

      Paskahan ei ole myrkkyä, se on typpeä joka kasvattaa meille ruokaa.
      Toiseksi työpaikoista on pulaa , jos tuo hanke tuo Hituran työpaikat takaisin niin
      tervetuloa vain. Viherpipertäjät vaan yrittää ilman tietoa vastustaa !
      Kyllä sinne Nivalaan mahtuu vaikka mitä paskaa, onhan se suurehko pitäjä väkimäärään nähden , mutta kaikestahan sitä yritetään valittaa :

    • Yx nuori jyväjemmari

      "Viherpiipertäjät ilman tietoa" lue hyvä ihminen tiedot kullanrikastusprosessista, ympäristö saastuu, se on VARMAA.
      Ei tarvitse olla minkään värinen piipertäjä ymmärtääkseen asian.
      Lisäksi pitäisi tehdä tiet kaivosyhtiölle Nivalan veronmaksajien rahoilla ?

      Ymmärrys hoi, äly älä jätä.

    • askaaaskaa

      Miksi lietelantaa saa levittää? Haisee paskalle koko tienoo!

      • valemainari

        Niinpä. Tuet pois ja tuotanto Eurooppaan. Turhaakait sitä veronmaksajien rahoilla tänne routaan kylvään. Kyllä eu-ssa pitäs kaivoshommia tukea siellä missä ne mineraalit on ja maataloutta siellä missä kasvukausi on...


      • kieltäytyjä100
        valemainari kirjoitti:

        Niinpä. Tuet pois ja tuotanto Eurooppaan. Turhaakait sitä veronmaksajien rahoilla tänne routaan kylvään. Kyllä eu-ssa pitäs kaivoshommia tukea siellä missä ne mineraalit on ja maataloutta siellä missä kasvukausi on...

        Ei nyt herran tähe semmosia


      • näköyhteys
        kieltäytyjä100 kirjoitti:

        Ei nyt herran tähe semmosia

        Käykääpäs ihmiset ajelemassa töllinperällä tämmösellä kovalla tuulella niin näette minkälaiset pölypilvet sieltä jätealtaista nousee, nytki näkyy nuo pölypilvet naapurikylälle saakka.


    • Pilvee pilvee
    • maan nakertaja

      Nivalassahan vastutetaan kaikkea. Ääsmarketti ja hautaustoimisto riittää, kaikkea muuta pitää vastuttaa. Jos työpaikkoja saa tänne rupukylään niin ajakoot niin palio kultaa tänne ku mahollista. Miettikää miten tästä lamasta päästään eroon, ei ainakaan estämällä uusien työpaikkojen tulemista..

    • Nivalainen

      On sangen ikävää todeta, että huonon taloustilanteen takia ei Belvedere Miningilla ole varoja hoitaa jätealuetta asianmukaisesti. Huolettaa, että miten tulevaisuudessa? Ja miten Yhtiöllä on lopulta varoja maisemoida kaivos, niin että kylällä voisi vielä asua normaalisti..

      Kovin montaa työpaikaa ei käsittääkseni ole tiedossa, ja mikä on niiden todellinen hinta? Ajourakat voivat mennä kenelle tahansa.

      Nivala ei mielestäni ole mikään rupukylä, vaan ihan tavallinen, kehittyvä maalaiskaupunki. Meistä asukkaista on kiinni minkälaisen valtuuston äänestämme asioistamme päättämään. Voimme olla myös aloitteellisia kansalaisia :)

    • Anonyymi

      Nivalan hitura mafia dumppasi luvatta ja salaa jätteet lempäälään, joutuivat maahan ja saastuttivat pahoin. Nivalako maksaa?.

    • Anonyymi

      Ei tietenkään maksa mitä se meille kuuluu se on vihervassareiden ja jauhojengiläisten trollari kun tuommosia laskuja meille suunnittelee rahaa ette tule saamaan.

      • Anonyymi

        Taitaa olla kepu mafian ja lessu mafian touhuja. Romuyrittäjä puhuu pakottamisesta.


      • Anonyymi

        Lähes 36 000 kiloa kaivosjätettä kipattiin yrityksen tontille – romufirman johtajalle 60 päivää ehdollista

        Jätteissä oli muun muassa tonneittain kaivostoiminnan yhteydessä syntyneitä jäteöljyjä.

        " YMPÄRISTÖRIKOS Tamperelaisen romualan firman johtaja on tuomittu 60 päivän ehdolliseen vankeusrangaistukseen ympäristön turmelemisesta. Lisäksi maksettavaksi tuli isot korvaukset. Romufirma oli tuonut tonneittain kaivosjätettä Nivalasta Lempäälään.

        Tamperelainen romufirma toi lähes 36 000 kiloa kaivosjätettä Hituran kaivosalueelta Nivalasta Pohjois-Pohjanmaalta Lempäälään, mistä yritys oli vuokrannut tontin. Syytteen mukaan yritys sijoitti tontille jätteitä, joita sillä ei ollut oikeutta ottaa vastaan, kuljettaa, varastoida ja käsitellä.

        Oikeudessa romufirman toimitusjohtaja väitti, että häntä painostettiin viemään kaivosjätteet pois Hiturasta, ja osittain painostuksen alaisena tavara siirrettiin Lempäälään. Jätteissä oli muun muassa tonneittain kaivostoiminnan yhteydessä syntyneitä jäteöljyjä. Vaarana oli, että öljyt valuvat maahan ja pilaavat ympäristöä.

        Vähän päälle 40-vuotias toimitusjohtaja tuomittiin ympäristön pilaamisesta 60 päivän ehdolliseen vankeusrangaistukseen. Kaivosjätteiden hävittämisestä firma sai 55 000 euron palkkion. Toimitusjohtaja ja yhtiö määrättiin maksamaan rahat valtiolle. "

        Mikä taho pakotti yrittäjää sekaantumaan kiellettyyn toimintaan?. Kyllä asian laittomuus kunnassa, ympäristöpiirissä ja kaivoksen valvojilla piti olla tiedossa. Mafia touhua tuo kaivostoiminta on, mutta pitäisi valvonnassa olla korruption kieltäviä ihmisiä, oliko nitä.

        Kuka sai korruptiota ja keltä? Oliko kepun poliitikkoja mukana, entä muita?.

        Facebook sivuillaan yrittäjä ainakin oli ympäristömyönteinen.
        https://fi-fi.facebook.com/tampereenromu/

        https://www.paivanlehti.fi/lahes-36-000-kiloa-kaivosjatetta-kipattiin-yrityksen-tontille-romufirman-johtajalle-60-paivaa-ehdollista/


      • Anonyymi

        Ei tiedä mitä oikeudessa on tutkittu kun tuommoinen päätös on tehty. Onhan se päivän selvää ettei jätteitä voi luovuttaa jos ei vastaanottaja näytä lupaansa jätwtoiminnalla. Kaivoslaki juuri jätteiden osalta on aukkoja täynnä. Kepu ei ole halunnut sitä uudistaa, esityksiä kyllä on tullut. Nää on näitä banaani tasavallan touhuja. Toimitaan lain puitteissa, lakia noudattamatta, tai tulkitaan sitä mutu tuntumalla. Nivalassa jokin taho on saattanut vetää välistä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei tiedä mitä oikeudessa on tutkittu kun tuommoinen päätös on tehty. Onhan se päivän selvää ettei jätteitä voi luovuttaa jos ei vastaanottaja näytä lupaansa jätwtoiminnalla. Kaivoslaki juuri jätteiden osalta on aukkoja täynnä. Kepu ei ole halunnut sitä uudistaa, esityksiä kyllä on tullut. Nää on näitä banaani tasavallan touhuja. Toimitaan lain puitteissa, lakia noudattamatta, tai tulkitaan sitä mutu tuntumalla. Nivalassa jokin taho on saattanut vetää välistä.

        Konkurssipesä hallinnoi kaivosyhtiön omistamia maa-alueita, rakennuksia ja laitteita. Konkurssipesä on varaton ja kykenemätön vastaamaan mm. ympäristövelvoitteistaan.

        Pohjois-Pohjanmaan Ely-keskus päätti kaivoksen jätealueiden sulkemisesta toukokuussa 2016. ELY-keskuksella kolmoisrooli: sulkeminen, kaivosvalvonta, konkurssipesän suurin velkoja

        Sulkemistöiden lisäksi ELY tilaa välttämättömät ympäristötyöt ja osoittaa niihin rahoituksen, mm. vesienkäsittely ja tarkkailu (YM:n rahoitus). Kaikki työt tehdään voimassa olevan ympäristöluvan mukaisesti.

        Onko öljyjätteiden käsittely ollut ympäristöluvan mukaista?, vaikea sanoa. Mutta konkurssipesän olisi tullut huolehtia niistä lain mukaisesti. Nythän ei näin toimittu.

        Valtio rahoittaa sulkutöitä noin 16,4 miljoonalla eurolla. Kustannusten lopullinen arvio selviää, kun nähdään kuinka nopeasti alueen sulkemistoimenpiteet parantavat pohjaveden laatua. Nyt on kulutettu jo 20 miljoonaa euroa.

        https://kaivostutkijat.blogaaja.fi/hituran-kaivos-osa-ii/


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Konkurssipesä hallinnoi kaivosyhtiön omistamia maa-alueita, rakennuksia ja laitteita. Konkurssipesä on varaton ja kykenemätön vastaamaan mm. ympäristövelvoitteistaan.

        Pohjois-Pohjanmaan Ely-keskus päätti kaivoksen jätealueiden sulkemisesta toukokuussa 2016. ELY-keskuksella kolmoisrooli: sulkeminen, kaivosvalvonta, konkurssipesän suurin velkoja

        Sulkemistöiden lisäksi ELY tilaa välttämättömät ympäristötyöt ja osoittaa niihin rahoituksen, mm. vesienkäsittely ja tarkkailu (YM:n rahoitus). Kaikki työt tehdään voimassa olevan ympäristöluvan mukaisesti.

        Onko öljyjätteiden käsittely ollut ympäristöluvan mukaista?, vaikea sanoa. Mutta konkurssipesän olisi tullut huolehtia niistä lain mukaisesti. Nythän ei näin toimittu.

        Valtio rahoittaa sulkutöitä noin 16,4 miljoonalla eurolla. Kustannusten lopullinen arvio selviää, kun nähdään kuinka nopeasti alueen sulkemistoimenpiteet parantavat pohjaveden laatua. Nyt on kulutettu jo 20 miljoonaa euroa.

        https://kaivostutkijat.blogaaja.fi/hituran-kaivos-osa-ii/

        Kyllä tuosta summasta "raamattu vyöhykkeellä" on varaa välistä vetää omiin liivihin. Työnteko suomessa on kielletty, valehteleminen, varastaminen ja kaikenlainen välistäveto ja puljaaminen on sallittua, poliitikot ja puolueet näyttää esimerkin.


    • Anonyymi

      vara auto naapurissa oma virusturva hälyttää on syytä uskoa palolaitos että liikennevahinko påuhelut ei kuulu täh'än nettiin enää koskaa, ei muukaan vahingontuorta puhelut nivalan heku kahvila vieraita saa olla muutta nämä hätä grilli vieraat ajattaminenläpi ei ole sallitua opn syytä uskoa poliisin ei naapurin nettejä saa uhdistää

    • Anonyymi

      selevästi jauhojengiä kun jutut on noin sekavia

      • Anonyymi

        Nivalan kylähullujen tekeleitä.


    • Anonyymi

      Mitä niitä jätteitä omaan kuntaan kun painostamalla yrittäjää ne voi dumpata muualle. Näinhän kaivosomistajakin teki. Kerman kuorii ne jotka pystyy. Saasteet maksaa veronmaksaja.

      • Anonyymi

        Kyllä romuyrittäjä tuomionsa kärsii, kepumafia ja lohela takaa sen.


    • Anonyymi

      Lohelan maine on mennyt hänen ryhdyttyä RioTinton edustajaksi, ei varmasti pääse muualle töihin.

    • Anonyymi

      Tää maa on muuttunut rikollisten temmellyskentäksi. Puolueet ja eri yrittäjät ajavat omia taloudellisia etujaan rikollisilla menetelmillä. Jopa maan johtavissa viroissa näitä rikollisia on ja ollut.

      Virkavalta ei mahda mitään ja raharikkaat ryöstää kansan työtätekevää luokkaa. Omistajat myy yritykset ulkomaiseen kasvottomaan omitukseen. Suomea ollaan ajamassa banaanivaltioksi jonka palkkatyötä tekevä kansanosa orjuutetaan orjan asemaan.

    • Anonyymi

      Nää on niitä mafia kepun juania.

      • Anonyymi

        Lepukat ja kepu, kaiken pahuuden alku.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      1679
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      20
      1554
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      69
      1444
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      54
      1425
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      50
      1343
    6. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      15
      1288
    7. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      11
      1158
    8. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      66
      1140
    9. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1130
    10. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1114
    Aihe