Jatkuva jano

diabatesko?

Johtuuko ainainen jano diabeteksesta vai mistä? Huolestuttaa kun pelkään että itselläni voisi olla mahdollisesti aikuisiän diabetes.

Olen 32-vuotias mies ja minulla on jatkuva jano ja päivittäin tulee juotua varmaan n. 6-7 litraa. Vichyä kuluu helposti päivässä 3-4 litraa, limpparia litran verran ja sitten vielä mehuja litra ja myös muut juomat päälle.

Varmaan lääkäri kirjoittaisi lähetteen labraan, mutta miten ihmeessä pystyn menemään edes labra-kokeisiin kun ilmeisesti labraan mennessä pitäisi olla joku 10-12 tuntia juomatta! Ei onnistu itselläni mitenkään, koska jano on niin hirveä että joutuu juomaan koko ajan ja olisi mahdotonta olla edes puolta tuntia ilman juotavaa.

12

533

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Hoitsulle!

      Tuollaisen nestemäärän juominen päivittäin voi olla oire diabeteksestä (ilmeisesti myös virtsaat tiheäsiti ja runsaasti, myös oire) mutta voi johtua muustakin.

      Alustavan tiedon voi saada jo silläkin että olet muutaman tunnin juomatta ja syömättä ja menet terveydenhoitajalle mittauttamaan vrensokerin. Hoitajan tekemä verensokerimittaus (sormenpäästä) antaa jo jotain tietoa olisiko kyse diabeteksestä.

      Tuo 12 h paasto ennen labrakoetta koskee ennen kaikkea ruokaa ja luulisi että jaksat kärvitsellä yön yli mahdollisimman vähäisellä veden juomisella (mitään muuta kuin kraanavettä ei saa juoda ja sitäkin mahdollisimman vähän).

    • D tyyppi 1

      Kannattaa mennä terveydenhoitajalle,labraan ja lääkäriin asian varmistamiseksi.

      • diabetesko?

        No vähän niin arvelinkin että oireeni viittaavat tuohon mahdolliseen diabetekseen. Mutta tuntuu vaan ihan mahdottomalta edes ajatella sitä että pitäisi olla jopa 12 tuntia juomatta, jos menee labrakokeisiin.

        Huomaa kyllä heti sen että vähättelet mun ongelmaani, kun sanot vaan että luulisi sitä nyt pystyvän olemaan yhden yön yli juomatta. Täytyy kai vaan olla sitten menemättä mihinkään labrakokeisiin jos kerran joutuisi peräti puoli vuorokautta janossa kärsimään, kun on mahdotonta olla ilman juotavaa edes puolta tuntia.


      • Hoitsulle!
        diabetesko? kirjoitti:

        No vähän niin arvelinkin että oireeni viittaavat tuohon mahdolliseen diabetekseen. Mutta tuntuu vaan ihan mahdottomalta edes ajatella sitä että pitäisi olla jopa 12 tuntia juomatta, jos menee labrakokeisiin.

        Huomaa kyllä heti sen että vähättelet mun ongelmaani, kun sanot vaan että luulisi sitä nyt pystyvän olemaan yhden yön yli juomatta. Täytyy kai vaan olla sitten menemättä mihinkään labrakokeisiin jos kerran joutuisi peräti puoli vuorokautta janossa kärsimään, kun on mahdotonta olla ilman juotavaa edes puolta tuntia.

        Kokeisiin ja varsinkin tuohon terveydenhoitajan tekemään pikatestiin voi mennä ilman pitkää juomapaastoakin. Pitää vaan kertoa koska on juonut, mitä ja kuinka paljon. Se huomioidaan labrakokeessa. Sormenpäästä mitattaessa juominen ei haittaa (pelkkää vettä) kunhan ruokailusta on vähintään 2 h. Jo tällä mittauksella saadaan tieto onko mahdollisesti kyse diabeteksestä.

        Voihan syy tietenkin olla vain oppimisesta. Olet oppinut lipittämään juotavaa jatkuvasti kun vesipullo kulkee aina mukana käden ulottuvilla ja koet että on jano vaikka todellisuudessa ei olekaan.

        Mutta tärkeintä on ensi tilassa käydä hoitajalla tekemässä tuo pikatesti jotta voidaan selvittää onko syynä jatkuvaan juomiseen diabetes. Noin ankarat oireet voisivat tulla D1:tä ja siksi selvityksellä on kiire koska voi olla kyse hengenvaarasta.


    • kyssä 6

      Db2 - dg tuli pari vuotta sitten, ja Metrofem pari kertaa päivässä ja sokerit pysyvät siinä 5.3- 6.7 ~~ Aikoinaan diagnoosi tuli, kun kaksi kertaa rasituksessa oli arvot 7.1 ja 7.3. Olisin kysynytkin , että kun tuota janoa taas ei ole koskaan...eli juon liian vähän yleensä - josko sen litran maitoa päivässä ruuan kanssa, eli onko jano automaattinen dg:n kertoja...ja ainoastaan ennen diagnoosin tekoa, ja mikä herättää ?
      Toki jos cokista on, sitä menee vain sen takia, että se on "hyvää"...mutta ei janoon. Vettä ei joisi sen sijaan lasiakaan.
      Ehkä kyse on metabolisesta oireyhtymästä ??? - mutta miten olisi paras varmistaa, että db2 on - ja ettei syö turhaan noita Metfofemejä. Josko niistä nyt mitään haittaa on - mutta onko todella niin, että tuo rasituskokeen arvot 7.3 ovat ehdottomia lääkityksen suhteen. Verensokeri ei ole koskaan ollut yli 9.
      Kiitos.

      • Ei janota

        Kakkostyypin diabetes ei nosta verensokereita niin mahdottoman korkeiksi ja nopeasti että se aiheuttaisi tuollaisen voimakkaan janontunteen. Yleensä kova jano on hoitamattoman D1:n oire. Muuten janon tunnetta ei voi pitää diabetestä ilmaisevana oireena.


    • Vesitystauti
    • VP?

      Lääkäriin niin ei tarvitse turhaan murehtia

      • ........

        Sitähän tässä on tarjottu toistuvasti aloittajalle. Etkö viitsinyt lukea ketjun muita viestejä ennen kuin roiskaisit oman viisaan neuvosi.

        Joko teit uuden linkin blogiisi tästä vesitystaudista.


    • kyssä6+

      Kiitos kommenteista.
      Asia tuli mieleen, kun tk db-hoitsu sanoi, että kyllä on monelta lopetettu lääkitys(db2) -- mutta liekö sitten kilonsa menettäneitä mebabolisen oireyhtymän tapauksia. Sehän hienoa.

    • eihätää

      Kyllähän tällaiset oireet aina tarvitsee lääkärin ja laboratoriotutkimuksen, että asia selviää. Kotikonstein voi myös selvittää https://goo.gl/RcxQgh alkuun jos kiinnostaa, sillä tehokkaita kotitestejä on jo saatavilla kohtuuhintaan.

      • utfiuhikhgguk

        Tuo sivusto on pelkkää bisnestä. Selaimeni esti "ostamisen" sivustolla olevan kielletyn käskyn vuoksi.

        Verensokerin kotimittaus on helppoa ja huokeaa. Apteekista voi ostaa parilla-kolmellakympillä mittarin ja mukana tulee senverran tarvikkeita että pystyy tekemään 10 mittausta.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      1
      14846
    2. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      3049
    3. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      3046
    4. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      3045
    5. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      3045
    6. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      3045
    7. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      3044
    8. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      3044
    9. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      3040
    10. Jennifer Mitchell

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 🔞 ­­N­y­­m­­­f­o­­m­­­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl08490246#JenniferMitchell 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Joensuu
      0
      3039
    Aihe