OP-Private

minne rahat

Onko tuoretta kokemusta OP-Privatesta. Itse sijoitin sinne noin 1v sitten huomattavan summan "varovainen"- kategoriaan. Tulos nyt 1 vuoden jälkeen noin 1% miinuksella. Lisäksi olen maksanut hoitokulua, en muista tarkalleen, paljonko se on. Yhteensä reaalinen menetys on huomattava. Äskettäin kävin OP'n sijoitusillassa, jossa mainostetiiin 4...5% tuottoa, joka tapauksessa yli inflaation. Ennen OP-Privatea kyseinen rahasummani oli 1,5% talletustilillä, josta OP-pankkiirini monta kertaa kehoitti siirtämään "paremmin tuottavaan" OP-Privateen. Pakko kysyä, mihin nämä OP'n varainhoitajat oikein sijoittavat asiakkaitten varoja, kun tuotto negatiivinen. Samaan aikaan OP-Pohjola tekee mahtavan hyvää tulosta. Millainen on ammattitaito ja vastuu. Harmittaa tosi paljon. Nyt harkitsen koko summan pois siirtämistä johonkin muuhun pankkiin. Millainen mahtaa olla Tapiolan vastaava varainhoito. Ehkä tavallinen talletustili, vaikka pienikorkoinenkin on paras.

30

11409

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tilille?

      Oletko yhtään tutustunut siihen, mihin rahat sijoitetaan silloin kun ne ovat kategoriassa "varovainen"? Veikkaan, että ne laitetaan pääosin korkorahastoihin, valtion obligaatioihin ja vastaaviin. Tällaisten sijoitusten tuotto on ollut viime aikoina lähellä nollaa. Oletko varma, ettei tuo -1 % tuotto jo sisällä vähennettyä hoitokulua?

      Sijoittamalla johonkin rohkeampaan osake-kategoriaan, olisit todennäköisesti reilusti plussalla viime vuoden kurssinousujen jälkeen. Mutta yhtä hyvin voisit olla reilusti miinuksella.

      OP:n tuloksella ja sijoitusten tuotolla on vain pieni yhteys, siis niiden hoito- ja hallinnointipalkkioiden suuruinen. Suurin osa sijoitusten tuloksesta koostuu - juuri niin, niiden sijoitusten tuloksesta. Ja mitä korkeampaa tuottoa haetaan, sitä suurempi on riski myös sille miinusmerkkiselle tulokselle. Käytännössä nykykorkotasolla voit nähdä vain unelmia 5 % tuotosta, jos sijoitat johonkin "varovaiseen".

      Palveluntarjoajan nimellä on vain vähän merkitystä siihen, miten sijoitukset tuottavat. Toki niitä hallinnointi yms. palkkiotasoja kannattaa vähän katsoa. Mutta tärkeintä on se, mihin / minkä tyyppisiin kohteisiin ne rahat sijoitetaan. Korko / osake / jotain muuta. Minkä tyyppisiä korkosijoituksia, mitä osakkeita jne.

      • 14+18

        "olisit todennäköisesti reilusti plussalla viime vuoden kurssinousujen jälkeen. Mutta yhtä hyvin voisit olla reilusti miinuksella."

        Miten voi olla yhtä todennäköisesti reilusti plussalla ja todennäköisesti reilusti miinuksella samaan aikaan?


    • Sijoituspalvelussa

      Näitä sijoituksia pitää katsoa pitemmällä ajanjaksolla, esimerkiksi 5-7 vuotta. Lyhyellä ajalla saattaa tulla pahastikin takkiin, mutta ajan myötä asia korjaantuu. Toisaalta ei kannata olla liian varovainen sillä korkorahastot ei tuota vaan enemmän riskiä tai sitten tyytyä perinteisimpiin sijoitusmuotoihin.

    • minne rahat

      Miten tuo ylläoleva on ymmärrettävä. Onko korkorahastot siis sellaisia, jotka eivät tuota, vaan vievät. Sijoittavatko op-privaten asiantuntijat asiakkaan rahoja sellaisiin rahastoihin, joista lainataan rahaa negatiivisella korolla. Eikö vuosi ole riittävän pitkä aika suunnan näyttämiseen, vai pitääkö todellakin odottaa 5..7 vuotta. Ja takaako pankki, että "tilanne ajan myötä korjaantuu". Takaako pankki ylipäätään mitään. Siksi suuri epäilys on kasvamassa ao pankin varainhoitoa kohtaan.

      • Kukaan ei takaa

        Rahastot ovat sellaisia että välillä ne tuottaa ja välillä ei. Nyt tilanne on ollut monta vuotta sellainen ettei korkorahastot ole kauheasti tuottaneet.


      • kallis vuosi
        Kukaan ei takaa kirjoitti:

        Rahastot ovat sellaisia että välillä ne tuottaa ja välillä ei. Nyt tilanne on ollut monta vuotta sellainen ettei korkorahastot ole kauheasti tuottaneet.

        Ai, että korkorahastot eivät ole "kauheasti" tuottaneet. Ei kukaan kauheata tuottoa odotakaan, pankin lupailema, inflaation ylittävä 3..5% p.a. tuotto olisi täysin tyydyttävä. Mutta miksi niinkin pitkän ajanjakson kuin 1v tuotto on negatiivinen. Sitä on pakko ihmetellä, jos asiakas sijoittaa "varovainen" kategoriaan. Miksei pankki heti sijoitushetkellä kerro, että eivät suosittele "varovaista", koska tuotto suurella todennäköisyydellä on negatiivinen ja pääoma kutistuu.


      • Sitä saa mitä tilaa
        kallis vuosi kirjoitti:

        Ai, että korkorahastot eivät ole "kauheasti" tuottaneet. Ei kukaan kauheata tuottoa odotakaan, pankin lupailema, inflaation ylittävä 3..5% p.a. tuotto olisi täysin tyydyttävä. Mutta miksi niinkin pitkän ajanjakson kuin 1v tuotto on negatiivinen. Sitä on pakko ihmetellä, jos asiakas sijoittaa "varovainen" kategoriaan. Miksei pankki heti sijoitushetkellä kerro, että eivät suosittele "varovaista", koska tuotto suurella todennäköisyydellä on negatiivinen ja pääoma kutistuu.

        Korkotaso on nyt niin matala, että riskitön tuottokin on alhainen. Lisäksi pankki ottaa tästä vähästäkin oman palkkionsa, joten tulos on helposti miinuksella. "Varovaiselle" sijoittajalle on tietysti tärkeintä se, ettei se ole paljon pakkasen puolella. Paremman tuoton saisi sijoittamalla korkoihin ilman varainhoitajan välitystä, mutta "varovainen" yleensä ei uskalla tehdä sellaisiakaan päätöksiä ilman avustajaa.


    • kotiläksyt luettu

      Pankin sijoitusneuvojan tehtävä on siirtää sijoittajan varallisuus pankin varallisuudeksi. Se tapahtuu kaikkein kätevämmin näillä sijoitusinstrumenteillä.

      Sijoiturahastot ovat vain siis karkeasti sanottuna pankin työkaluja, kun asiaksata tyhjennetään varallisuudesta.

      Etsikää sijoituskohteet niin, että niillä ei ole pankkisidonnaisuutta.

      • Tosi on

        Kaikki eivät vielä tajua tätä asiaa. Sijoitusneuvojan ainoa tehtävä on todellakin imeä asiakas kuivaksi fyrkasta.


    • yksvaanreoe

      Kyllä jos vuoden kuluessa on 99 pinnaa alkuperäisestä, niin se on parempi kuin joku säästötili joka on liipaisimella käyttötilillä tilisiirron kautta nostettuna

    • Kekkonen2

      nordnet.fi

    • osakkeisiin

      ei privatesta , mutta sijoitin OP kun neuvoivat ja hurjasti on noussut.

      kesä-heinä-elokuussa 2012
      3 osakkeeseen

    • määvaanmietin

      onko muilla kokemuksia OP privatesta tai muista varainhoitojutuista.
      Itsenkin pitäisi sijoittaa 50kEUR uutta rahaa ja toki tarvittaessa voisin siirtää nykyiset sijoitukset varainhoidon piiriin (60kEUR osakkeissa, 35kEUR rahastoissa)

    • Senior Advisor

      Mulla on lähes 400 000 tuhannen sijoitusomaisuus (tosin kiinteistöjä 200 000 edestä) ja osakkeita 200 000 edestä.

      Olen käynyt kuuntelemassa kolmen pankin private bank esittelyjä ja yhdessäkään ei ammattitaito ollut mielestäni riittävä.

      En halua maksaa palkkioita työstä jonka osaan tehdä itsekkin. Kun katsoin tuloksia niin harvassa tapauksessa päästiin edes indeksiin.

      Tyhjän saa maksamattakin.

      Joku kyseli "varman" sijoituksen perään. Semmoista EI yksinkertaisesti ole.

      Jos mun pitäisi sijoittaa juuri nyt 50tuhatta ostaisin todennäköisesti erään nimeltä mainitsemattoman pankkiiriliikkeen kautta yritysluottoja. Näissä päästään helposti 4-7 prosentin tuottohin. Toki saa olla tarkkana, että paljonko maksaa sisäänmenopalkkota. Jos se on esim. 2% niin se tiputtaa tuottoa melko radikaalisti.

      Mutta paljon varmempi kuin pankkien "määräaikaistalletukset" tai markkinakorkotalleukset tai obligaatiot, jotka ovat täyttä roskaa. Niissä häviää rahansa, kun eivät pärjää edes inflaatiolle.

      Itse sijoitan firman kautta, joten verokohtelu on lievempää kuin yksityishenkilöllä. Firman kautta voi sijoittaa hyviin osinkopapereihin, jota pidän parhaana sijoitusstrategiana.

      Hyvä vuosittainen osinko lieventää kurssivaihteiluiden tuskaa ja esim. kone joka nostaa joka vuosi osinkoa on ollut aivan mielettömän hyvä sijoitus.

      Jos ei halua sijoittaa osinko-osakkeisiin tai joukkovelkakirjalainoihin kannattaa harkita kiinteistörahastoja, jotka tarjoavat varsin kilpailukykyisiä tuottoja.

      Yksi REIT yhtiö löytyy pörssistäkin joka maksaa tuottoa 4krt vuodessa. Tämä on jenkeissä todella suosittu sijoitusmuoto (tosin heidän markkinat ovat meidän neuvostoaikaista mallia kehittyneemmät).

      Suurin ongelma suomessa on yksityishenkilöiden verokohtelu (kiitos SDP). Yksityishenkilöiden sijoitusomaisuuden verotus on ollut pitkään vasemmistolaisten agendalla hyvin tuloksin.

      Esim. saksassa osingot ovat saajalleen verovapaita jos ne sijoittaa uudelleen (ns. reinvestement program). Tällöin sijoittaja pääsee nauttimaa korkoa korolle ilmiöstä mikä suomessa ei puolestaan ole mahdollista kuin rahaston kautta.

      Rahastot ovat hinnoiteleet itsensä niin kalliiksi, että tämä verotuksellinen hyöty valuu pankille. Samoin on sijoitusvakuutusten laita. Ne on hinnoiteltu siten, että vain pankki hyötyy tilanteesta.

    • infl.samalla tasolla

      Korkorahastothan on tuottaneet nyt vuoden aikana 1,5 - 2,5 %, kun korot on laskeneet eikä nousseet niinkuin luultiin.

      • hwdqq

        Jos korkorahasto tuottaa 1,5 % ja "sijoituspalvelun" hallinnointi on 2 %, mikä on lopputulos?


    • Pösö

      Näinhän ne pankit neuvoo asiakkaitaan menettämään sijoituksensa rahastoissa tai pörssissä, sen sijaan että asiakkaat makuuttaisivat rahojaan pienellä korkotuotolla pankkiitilillään.

    • puolimilliä

      Minulla noin kolmen vuoden ajan sijoitus privatessa varovainen kategoriassa. Bruttotuotto noin 2%/vuosi. Kun tästä vähennetään pankin palkkio, nettotuotto on vähän yli 1%/vuosi. Suunnilleen sama kuin jos olisi määräaikaistilillä. Vähän harmittaa, kun aina on lupailtu luokkaa 5% vuosituottoa.. Mietin nyt, siirränkö rahat määräaikaistilille, jossa ainakin pääoma säilyy, vai olisiko vielä jokin järkevä vaihtoehto.

      • Vakuusvaje

        Pörssissä on runsaasti osakkeita, joiden osinkotuotto on yli 4 %. Mutta pääoman säilymisestä ei ole takeita. Se saattaa pirulainen vaikka kasvaa...

        Älä nyt ainakaan maksa 2 % tuotoista puolta palkkiona. Saman verran tuottavia tilejä voit avata ihan itsekin.


    • nollasummapeli

      "Samaan aikaan OP-Pohjola tekee mahtavan hyvää tulosta."
      Jospa avaisit silmäsi? Ei siellä hyväntekeväisyyttä harjoiteta.

    • PettynytMiljonääri

      Haloo Haloo!

      Pankkien Private Banking- organisaatiot ovat pelkkä myyntikanava pankkien omille ylihintaisille sijoitustuotteille. Ns. "varainhoitajat" tai "yksityispankkiirit" esim. Danske Bankissa (ja sama kuvio varmaan myös OP:ssä ja/tai Nordeassa) keräävät omat kuukausipalkkansa pitkälti asiakkaiden sijoitusten kulujen mukaan heille maksettavista komissiosta.

      Kannattaa todellakin pysyä siis näistä palveluntarjoajista kaukana ja asioida ainoastaan joko "oikean" ja mielellään myös toki osaavan pankkiriippumattomattoman varainhoitajan kanssa taikka hoitaa omat sijoitukset kokonaan itse. Esimerkiksi Nordnet on hyvä palvelukanava jälkimmäiselle vaihtoehdolle.

      • Miljoona_omissa_käsissä

        Antaisitko varasi hoidettavaksi henkilölle, jonka täytyy elääkseen käydä palkkatöissä?


      • TylyäMuttaTotta

        Hyvä kysymys.

        Mieluummin antaisin omaa miljoona omaisuutta hoitavalle.


    • mitäehdotat

      Alkaa usko hiipua OP-Privaten kykyyn hoitta yksityisasiakkaittensa rahavarallisuutta. En ole tarkkaan laskenut, mutta tuotto 1,5 viime vuodelta vaikuttaisi olevan jopa hiukan miinuksella. Kuitenkin itse OP- ryhmä tekee historiallisen hyvää tulosta, taisi olla viime vuonna yli yksi miljardia. Miksi OP ei hoida asiakkaittensa varoja samalla huolellisuudella kuin omaa talouttaan. Harkitsen sijoitusten siirtoa tavalliselle säästötilille, jossa ainakin pääoma lienee toistaiseksi turvassa. Kyllä harmittaa huono tuotto Privatesta.

      • Tätähän_halusit

        Olet saanut juuri sitä mitä olet halunnut varovaisella sijoitusprofiililla. Varasi ovat olleet turvassa eikä ole tarvinnut pelätä suuria tappioita. Kun korkotaso on nollassa, ei riskittömästi voi vaatia kunnollista tuottoakaan. Sellaista ei olisi riskiä ottamatta muualtakaan tullut, joten sikäli pankkia on turha syyttää.

        Pankki tietysti tekee hyvää tulosta, kun saa sinulta hoitopalkkion, tuottipa sijoitus hyvin tai huonosti.


    • Väinö_

      OP:n sijoitusneuvojat suosittelivat minua OP-Privatea. He sanoivat anna heidän hoitaa niin yksi huoli vähemmän. Itse olin tehnyt voittoa omilla osakekaupoillani. OP-Privatessa oli tosi kovat kaupankäyntikulut ja he tekivät vain tappiota minulle. Kaikki omissa osakekaupoissa saamani voitot sulivat OP-Privatessa. OP-Private teki huonoja osakepäätöksiä minun rahoilla ja he silti perivät kovia kuluja. Lopulta irtisanoin koko OP-Private sopimuksen. OP-Private teki minulle esim. tappiota Ostamalla Nokia osaketta salkkuun. Tappiota tuli pelkästään Nokialla 8000euroa. Laskin, että OP-Private teki minulle tappiota huonolla varainhoidolla noin 15 000euroa.

      En uskalla enää luottaa pankkeihin tämän jälkeen. Olin pelkkä pelinappula OP:lle. Näin he tahkovat rahaa asiakkaan rahoilla. Ihan samanlaisia pankkeja ovat myös Nordea ja Danske bank. Minulla meni vain sauma tienata, kun kuuntelin OP:ta. Silloin osakkeet olivat edullisia ja olin tehnyt voittoa omilla päätöksilläni.

      PS. Tämä tarina on tosi. Ei ole feikkiä.

    • Pettynyt3334435

      Voin kokemuksesta kirjoittaa, että pysy kaukana tästä puljusta. Isäni kuolinpesän korvaushakemuksen hukkasivat. Vasta, kun uhkasin lakimiehellä niin yllättäen hakemus löytyi heti ja korvaus maksettiin. Oliko epäpätevyyttä vai kavallusyritys????

      Lisäksi veloittivat isäni tililtä 400e vuosikuluja. Tästä ei ollut ilmoitettu minulle mitään. Tili olisi mennyt miinukselle railakkaasti, jollei veronpalautuksia olisi aiemmin tilille saapunut,

      Pahoitelivat vaan, että olisi kai pitänyt ilmoittaa!!!

      Haluatteko tämän tason toimijoille luottaa rahanne?

    • Anonyymi

      En suosittele op privatea oman 6 vuoden kokemuksen jälkeen, ei siinä äkkirikastumista ole luvassa, palvelumaksut ja esim korttimaksukin 50 euroa/kk. Tietenkin bonuksilla niitä voi osan maksaa mutta esim. säännöllistä hoitopalkkiota varten tuskin bonuksetkaan riittää.Kerrytä ennemmin bonuksia ja maksa niillä vakuutusmaksuja, parempi hyöty näin,mutta kaikkea onnea valitsemallasi tiellä

    • OP-Pankki
      Yläoleva kirjoitus on jo vuosien takaa, mutta yhä ajankohtainen.
      Pankkitallettajien tulisi perustaa oma etujärjestö.
      Yksilö on voimaton pankkien valtaa vastaan.

      Kertokaa miten tyytyväinen tai tyytymätön olette pankin asiakkaana.

      Oma kommenttini on: Erittäin pettynyt.

    • Anonyymi

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      2
      14861
    2. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      3059
    3. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      3055
    4. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      3055
    5. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      3055
    6. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      3054
    7. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      3054
    8. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      3050
    9. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      3046
    10. Nancy Taylor

      😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍 ❤️ ­­­N­­­y­m­­­f­o­m­­­a­­­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl01560856#NancyTaylor 🔞💋❤️💋❤️💋
      Kauris
      0
      3044
    Aihe