Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

helluntailaisena koskissa

viipperä

tää on pieni paikkakunta ja seurakuntakin on pieni. Silti se on jakautunu kahtia. On tavalliset seurakuntalaiset ja sit ne kotislaiset. En ymmärrä miks pitää jakautua kahtia kun kerta samaa Raamattua luetaan. Nyt vielä ilman pappiakin. Tai eihän täälä kukaan kauan ole viihtyny.

33

185

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • asiaatuumannut

      Tuntuu olevan samanlaista sisäänpäin kääntyneisyyttä helluntailaisten keskuudessa joka paikassa. Helluntailaistuttuni Alajärveltä valitti kun ei päässyt sisään Jyväskylän helluntailaispiireihin siellä asuessaan. Lahkolaisten keskuudessa on aina tuo pienten piirien ongelma. Mutta sama meno on myös ns. perusluterilaisten keskuudessakin. Luterilaisessa kirkossa on ammattikunnista eniten työpaikkakiusausta, luki eräässä tutkimuksessa. Tässä taas esimerkkejä näistä uskontojen "hyvyydestä" ja "hyvistä" uskovaisista. Tällä kertaa kahdesta edellä mainitusta kirkosta, mutta muista mainitsemattomista löytyy varmasti lisää esimerkkejä. En ihmettele yhtään, että eroakirkosta.fi on niin suosittu kuin on...

    • totuus on tuo

      mietihhän tuata sannaa lahkolaisuus = tiatosanakirjan mukkaan,,pääkirkosta eronnut haara,, eli luterilaisuus on tuota mitä suurimmassa määrin..

      • hoomoilaska

        Jaa. Mikäs se "alkukirkko" sitten on?


      • kappasvaintuota

        sanakirja.fi antaa kylläkin tällaisen selityksen sanalle 'lahko'

        Sivistyssanakirja: lahko
        lahko
        [ˈlɑxko]

        usk. valtakirkosta eronnut uskonnollinen ryhmä. esim. Helluntailaisten lahko. Uskonlahko.

        biol. heimoa laajempi ja luokkaa suppeampi ryhmä eläin- ja kasvijärjestelmissä. esim. Petoeläinten lahko. Lahko Caryophyllales. Hyönteislahko.

        Uskonnollinen valtakirkko Suomessa on Luterilaisuus, joten....


    • terho pursiainen ym

      Uskonnollinen valtakirkko Suomessa on Luterilaisuus, joten...///je eikos katolilaisuus ollut alunperin valtakirkko---ja on vielakin..joten......kaytahhan mielikuvitustasi

      tai sitten lue tuo...Lahko on vallitsevasta kirkosta eronnut uskonnollinen ryhmä.[1] Perinteisesti lahko on tarkoittanut ei-kristillistä uskonnollista liikettä, joka ei tunnusta Jeesuksen statusta uskonnon dogmissa samalla tavalla kuin kristinusko.

      hellunt..-vapaa,kirkko eivat ole tuon mukaan lahkoja,,,mutta jotkut lut,kirkot ALKAVAT jo olla..koska kieltavat Jeesuksen Jumaluuden..ja neitseesta syntymisen,,ynna monta muuta oleellista asiaa..

    • se kaikkein tärkein.

      kappasvain ..oletko itse uskossa?

      • kappasvaintuota

        Oletko itse?


    • john.3/16

      OLEN ollut yli 30 v kiitos Jumalalle..mikä on sinun vastauksesi?

      • kappasvaintuota

        En fanaattisen kapea-alaisesti, vaan kaikkea analyyttisesti tutkien tai seuraten ja kaikkia -ismejä kaihtaen.


    • etsi polun pää

      En fanaattisen kapea-alaisesti, vaan kaikkea analyyttisesti tutkien // eli henkilokohtainen suhde Jeesukseen puuttuu sinulta,,mutta tuo on korjattavissa,,

      muistatko ,kun paavo ruotsalainen meni sieluntuskissaan seppä hogmannin tyko,,mitä
      tuo uskovainen seppä sanoi paavolle,,ihan oikein muistit..yksi sinulta puuttuu se tärkein.. Jeesuksen Kristuksen sisäinen tunteminen..

      kaikkea voit analyyttisesti tutkia,,ei usko sitä estä..ja usko kestää tutkimisen..mutta muista ,etta vain Ristin kautta vie tie taivaaseen..etsi --loydät

      • Totuus: ei ole

        Miksi sellaiset kansat, joihin lähetystyö ole saapunut, eivät ole Kristinuskossa? Miksi viidakon väki ei ole kokenut valaistumista ja Jeesuksen Kristuksen sisäistä tuntemista?

        Millaista se on elää harhassa, kadotuksessa ja uskoa valheisiin koko elämänsä ajan?


    • kysymysmerkki0

      Miksi sellaiset kansat, joihin lähetystyö ole saapunut, eivät ole Kristinuskossa?

      ja pointtisi oli?

      • dsgsd

        Todeta kysymällä se, miksi uskoon tulo on sepite.. Se perustuu toisen ihmisen kertomaan "tietoon", eli valheeseen.


    • vai uskovat perivät.

      miksi uskoon tulo on sepite./////onko sinulle koko Raamattu valhetta.. ihmisen sepitettä ei uskoontulo ainakaan ole,,vaan perustuu Raamattuun..
      tutustuhan nyt aluksi noihin pariin Raamatunkohtaan ,,jatketaan sitten..

      Joh. 3:3 Jeesus vastasi ja sanoi hänelle: "Totisesti, totisesti minä sanon sinulle: joka ei synny uudesti, ylhäältä, se ei voi nähdä Jumalan valtakuntaa".

      Joh. 3:7 Älä ihmettele, että minä sanoin sinulle: teidän täytyy syntyä uudesti, ylhäältä.

      ps..vaihdoitko nimmariasi,ettei tarvitse vastata kiusallisen suoraan kysymykseen?

      • deatudts

        Miksi raamatusta koskaan kuulleetkaan eivät tule uskoon? Uskoon tulo on sepite, koska se ei perustu faktoihin. Se perustuu ihmisten tuottamaan kirjallisuuteen, se joka ei sitä tajua on heikkomielinen ja kieltää todellisuuden. Aivopesun voima on mahtava, tajusin sen silloin kun erosin kirkosta. Lapsesta asti syötetty asia vaatii päättäväisyyttä, jotta sen järki voittaa. Ja voittihan se lopulta, eli aivoni pelasti minut Jeesukselta.


    • kappasvaintuota

      Ei, minä kyllä vastasin kysymykseesi ylempänä jo "En fanaattisen kapea-alaisesti, vaan kaikkea analyyttisesti tutkien tai seuraten ja kaikkia -ismejä kaihtaen." ja pysyn edelleen kannassani.
      Seurasin nuoruusvuoteni kahta ystävääni, toinen kommunisti- ja toinen helluntailaiskodista. Kumpikin julisti omaa mantraansa tulisesti ja täysin aivopestyinä, esim. kouluainekirjoituksissa yläasteella ja lukiossa - oli annettu aihe sitten mikä tahansa - toinen vihasi Amerikkaa ja kapitalismia ja toinen ylisti Jeesusta hurmoksellisesti. Miten 7-19 -vuotiaat muka olisivat olleet sitä mieltä kuin olivat ellei kodin vaikutus (lue: aivopesu) olisi asiaan vaikuttanut? He eivät tienneet muusta, koska eivät ikinä kuulleet muuta. Joten, oliko heillä omasta tahdosta valittu vakaumus vai oliko heidät ehdollistettu vakaumukseen?

      p.s. Tuossa välissä olevat kommentit ovat jonkun muun.

    • etsi --loydät

      "En fanaattisen kapea-alaisesti, ///mutta se suurin ja tärkein kysymys...auttaako tuo asenteesi sillä hetkellä,kun joudumme [kaikki] viimeiselle tuomiolle?
      siellä ei 'puolta' enää vaihdeta..se tehdään-- tai ei tehdä,, täällä eläessä..
      monet ihmiset ajattelee,,elävänsä niin lähellä rajaa ,että sitten kuolinhetkellä on helppo hypätä sinne 'paremmalle' puolelle,,,tuo on pelkkä sielunvihollisen valhe..ei muuta.. selvä ratkaisu on tehtävä jo eläessä..
      vai kiinnostaako sinua iankaikkisen sielusi kohtalo ensinkään... toivon ,että kiinnostaa..
      ps.. en ole hellu.. vapari tms..vaikka minulla on monta uskonystävää sieltäkin..

      • kyselen,,,,

        deatudts--. Aivopesun voima on mahtava, tajusin sen silloin kun erosin kirkosta.///

        jep kuka aivopesi sinut eroamaan kirkosta?muutenhan et tietenkään olisi eronnut..ja muuttuiko sielusi väri valkoisemmaksi,tai mustaksi tuon liikkeen tehtyäsi?


      • uvhihihivi
        kyselen,,,, kirjoitti:

        deatudts--. Aivopesun voima on mahtava, tajusin sen silloin kun erosin kirkosta.///

        jep kuka aivopesi sinut eroamaan kirkosta?muutenhan et tietenkään olisi eronnut..ja muuttuiko sielusi väri valkoisemmaksi,tai mustaksi tuon liikkeen tehtyäsi?

        Ei kukaan, osasin ajatella itse. Ymmärsin kuinka suuri vale kristin usko on. Jos vähänkään osaa ajatella, niin ainoa päätelmä on se että uskonnot ovat valetta. Kuolema on elintoimintojen viimeinen päätös ja jos luulee sielun pääsevän johonkin taivaaseen, pitää olla heikkomielinen päästään.. Sinulle on valehdeltu, koita ymmärtää se.


    • mietintämyssy

      jos kaksi puhuu samasta asiasta eri tavalla toinen on pielessä.. otapahan huomioon se,että pielessä olija voitkin olla sinä....entäs sitten?

    • Voittajan puolella

      ja ajattelhan jos pielessä olija olet sinä....olet kaikkia ihmisiä surkuteltavampi..olet menettänyt kaiken,,tuloksena on iankaikkinen kadotus..
      mutta jos se olen minä..mitä menetän? en mitään,, eli voin vain voittaa,,ja kun tiedän Jeesus elää..olen voittajan leirissä... tule sinäkin sinne..

      • eswegweg

        Menetät ainoan elämäsi pelolle ja satuolennolle. Elät valheessa ainoat hetket jotka sinulle on täällä annettu.


    • toivoton lapamato

      en meneta mitaan mitaan jos olisin [tiedan etta en ole] mutta sinullla ei ole toivoa..edes sen verran,kun lapamadolla toivossa

      • erstheru

        Olen korkeasti koulutettu ja osaan kirjoittaa, mitä sinulla on? Usko satuhahmoon? Nimimerkkisikin on toivoton lapamato.


    • Hän elää

      toivoton lapamato. //kuvaa sinua 100% sesti siihen asti kunnes heräät omasta toivemaailmastasi..joka on sinun uskontosi,jonka olet kehittanyt,,pelkosi peitoksi..

      mutta niin kauan,kun henki pihisee,,niinkauan on mahdollisuus sinullakin..
      //Olen korkeasti koulutettu// niin on todella moni ,,joka on uudestisyntynyt Jumalan lapsi..ei koulutuksella ole merkitystä,,uskoako,vai ei?
      satuhahmoilla ja Raamatulla ei ole connection.....

      Job 19:25 Mutta minä tiedän lunastajani elävän, ja viimeisenä hän on seisova multien päällä.

    • Jumannyhverö

      Korkeasti koulutettu ja mitähän se ny tarkoittaa?? Jaa niin et tyhmien
      pitää katella sille hommia. Ja jumala kanssa on samaa mieltä.

      • rsthjwrts

        Kaksi maisterintutkintoa takaa sen, että osaa tarkastella maailmaa monelta eri kannalta ja pystyy perustelemaan omia valintojaan sekä itselle että muille. Ei tarvitse uskoa sokeasti johonkin sepitteelliseen loitsukirjaan, jotta voi elää hyvän elämän. Raamattu on luotu heikkomielisille lampaille, jotka eivät kestä ajatusta elämän rajallisuudesta. Massojenhallintavälinen niille, jotka eivät osaa tai uskalla ajatella omilla aivoillaan.


    • jkjhhjbm,

      se varmaan tarkoittaa amista kirjekurssina suorittaneena.. vai kui?

    • ihkhlhlkhlkjh

      rsth..... odotahan kun kohdallesi sattuu ne viimeiset hetket telluksella,,takaan ,etta ajatuksesi ovat toisenlaiset,kun nyt..silloin ei paljoa maisterin paperit paina..
      aivan muunlaista tietoa ja varmuutta tarvitaan silloin..

      • dagdgja

        Tietoa mistä? Mitä tietoa? Oletko itse kokenut viimeiset päiväsi Telluksella, vai mistä tiedätasian , että voit oikein taata minulle ajatusteni muuttuvan?

        Mieluummin perustan ajatteluni tosiasioihin ja rationaaliseen argumentointiin, kuin tunneperäiseen höttöön.


    • 098iophkh

      tieto ja varmuus siita,että==Ps. 23:1

      Daavidin virsi. Herra on minun paimeneni, ei minulta mitään puutu.

      tuo on ainoa tieto,jonka sillon tarvitset...

      • been there seen that

        Oletko itse kokenut viimeiset päiväsi Telluksella, vai mistä tiedätasian , että voit oikein taata minulle ajatusteni muuttuvan//
        tiedän kokemuksesta,,koska olen ollut kuolevien vierella viimeistä matkaa tehdessä, ei siellä ole elämän 'uhoa' ja omavarmuutta..vaan kyselyä..minne minä päädyn..
        vaan jos kyseessä on uskova ihminen,,niin yleensa loppumetrit ovat helpommat..


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      69
      2217
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2043
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      78
      1658
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1480
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1476
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1377
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1344
    8. Persuilla ja Saksi-Riikalla meni sitten pornon levittämiseksi koko touhu.

      Onko kenellekään yllätys?
      Perussuomalaiset
      52
      1238
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      62
      1190
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      28
      1169
    Aihe