Eka kerta Norwegian koneella

Mietteliäs2

Hei! Olen lentämässä toukokuussa Kalymnokselle (Kos) Norwegian, Boeing 737
koneella. Haluaisin tietää mahdollisimman paljon ko. lentoyhtiöstä ja koneesta, koska omaan jonkinasteisen lentopelon. Minulla ei ole mitään aikaisempaa kokemusta ko. lentoyhtiöstä.

48

5791

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ei hätää.

      "Omaat"? Siis olet jnkv lentopelkoinen.

      Norjalaisten B737 voi olla melko uusi tai todella vanha, osa 2000-2012 saatuja mutta sitten on vuodelta 1989 Air Atlantikselta hommattuakin eli joko saat pari vuotta vanhaa tai yli 24 vuotta käytössä ollutta.

      Norwegian haluaa kustannukset alas, se on LCC eli Low Cost Carrier. Sitä toteutetaan mm. houkuttelemalla matkustajia muutamilla halvoilla paikoilla ja siten että laukuista jne. maksetaan erikseen. Toinen tapa on vuokrata henkilökuntaa ulkomaisten vuokrayritysten kautta ja pyrkiä maksattamaan työntekijällä mm. siirtymiset ulkomaisesta basesta lennon lähtökaupunkiin. Lentäjiä pidetään vuokralla tai yrittäjinä, eläkevastuut jne kuuluvat lentäjälle itselleen järjestettäviksi. Sairaslomaa ei taideta tuntea, joten mm. flunssassa voi jäädä pois kai vaan palkatta, ehkä jollakin tulee houkutus tehdä töitä vaikka mm. korvan paineistuksen tasaaminen ei vielä onnistu. Joku työkykyisempi voi viedä paikan ohjaamossa jatkossa. Koneita ulosliputetaan verojen välttämiseksi Irlantiin.

      Joulukuussa Norwegianin lennoista 69 % oli aikataulun mukaan perillä, Lufthansa ja SAS mm. 80 % luokkaa. Marraskuussa 84 % mutta silti muiden takana, mm. Finnair 93 %. Lokakuussa oli hienosti 91 % ja melkein muiden tasolla.

      2012 Kittilässä Boeingissa jäänestoa kertyi koneeseen ja laskussa kone heitteli ylös-alas.

      2012 kaksi Norwegiania lähellä törmäystä Oslossa, toisen lentäjillä epärealistinen käsitys kyvystä hidastaa konetta.

      Sitten jotain tavallista lintua lasiin, savunhajua, jotain kiitoradalta sivuun tai yli liukumisia, laskutelinevikoja yms.

      Kaikenkaikkiaan kai ihan hyvät tilastot.

      Hyvänä voi pitää mahdollisuutta lentää edullisia yhdensuuntaisia lentoja, tosin usein erikoisiin kohteisiin.

      Itse valitsen jonkun suuren verkostolentoyhtiön, joka maksaa veronsa toimimaahan ja huolehtii lakisääteisistä työnantajavelvotteista.

      • sedrftgyhujikolpö

        voi noita sun juttuja.jään estoa kertyi koneeseen laskun aikana.eihän se ole mahdollista.kone heitteli ylös alas.sitten heräsin,niimpä.


    • kaikkiok

      Hei

      Mä olen lentänyt useamman kerran ko. lentoyhtiöllä ja seurava reissu on n. 4 viikon päästä Malagaan.
      Kaikki lennot ovat sujuneet hyvin ja henkilökunta ystävällistä- eivät siis kylläkään puhu Suomea...Koneissa ei ole hintaan kuuluvaa tarjoilua, mutta senhän varmaan
      tiesitkin. Tilata voi ja maksu luottokortilla, käteinen ei yleensä käy ( en ole ihan varma tästä...)
      Mä lennän yleensä lyhyitä Euroopan sisäisiä lentoja käsimatkatavaroilla, joten en tarvitse ruokaa tai muutakaan palvelua. Käytän rahani mieluummin kohdemaassa kuin maksan lennosta!

    • 12+15

      Mieti vielä ennenkuin lähdet. Itselläni on kanssa lentopelko enkä mene enää koskaan lentokoneeseen.
      Ajattele nyt itsekin järkevästi. Miten sellainen metallikasa voi muka pysyä turvallisesti ilmassa ? Mitä jos moottori hajoaa. Nehän on teknisiä vempaimia ja varmaan sellaset monimutkaset koneet hajoaa helposti. Sit niis koneis on paljo elektroniikkaa mikä voi hajota.
      Mitä jos ilmakuopassa irtoo vaikka siipi, ei kai ne kauheen kovasti voi kestää rytkytystä.

      • Rohkeasti siiville

        Varsin rohkaiseva viesti lentopelkoiselle! Olisihan siihen voinut lisätä äskeisen koneen katoamisen, ranskalaiskoneen sakkaamisen eteläiselle atlantille, sekä lukuisat sumussa tapahtuneet vuoriin törmäämiset


      • kokemusta on

        Rahapulassa olet, joten toivot vaan toiselle epäonnea. Matkaan vaan reippain mielin. Norwegian on ihan turvallinen lentoyhtiö. Siistit uudehkot koneet ja hyvä palvelu, jos ei suomeksi, niin englanniksi ainakin. Yleensä siellä on joku suomenkieletaitoinenkin joka lennolla.


      • Just joo taas.

        Joko olet ilkeä tai oikeasti lentopelkoinen, koska tästä kyllä paistaa taas läpi puhdas tietämättömyys.

        Metallikasa pysyy ilmassa siinä missä auto tiellä. Moottori voi hajota ja lentokone jatkaa lentämistä normaalisti. Autosikin on monimutakinen kone, pelkäätkö moottoritiellä? Siivet eivät missään ns. ilmakuopassa noin vain irtoile.

        Suosittelen kyllä kaikille lentopelkoisille faktojen etsiminen fiktioiden seasta.


    • Lumikkoko

      Itse olen kerran lentänyt Norwegianilla. Lennot molempiin suuntiin sujuivat hyvin. Mennessä lento 70min myöhässä. Kone oli muistaakseni tuo Boeing 737. Kyllä henkilökunta pääsääntöisesti oli suomea osaavaa. Takaisin tullessa stuerttina oli aivan ihana ulkolaisen näköinen melko hyvin suomea taitava mies, joka antoi esim. Lapsilleni omat eväänsä loppumatkasta. Pelkästään positiivista sanottavaa. Plussana vielä tuo nettiyhteys.

      • Ei ikinä.

        Miinuksena veronkierto ja mm. pilottien vuokrasuhteet joissa ei sosiaaliturvaa eikä sairaslomia.


      • Suomi ja savo käy

        Kielitaidosta vielä että se on yksi hailee millä kielellä kahvi, tee tai kalja tarjotaan.


      • "Ihan sama"
        Suomi ja savo käy kirjoitti:

        Kielitaidosta vielä että se on yksi hailee millä kielellä kahvi, tee tai kalja tarjotaan.

        Kuvitteellisena esimerkkinä kielitaito-ongelmasta että kysyessä henkilökunta ei ymmärrä "onko maito hylaa, is the milk low in lactose?" ja siinä sitä ollaan. Käsiä levitellään, näytetään ikkunoita, kattoa yms.


      • Sinlactos
        "Ihan sama" kirjoitti:

        Kuvitteellisena esimerkkinä kielitaito-ongelmasta että kysyessä henkilökunta ei ymmärrä "onko maito hylaa, is the milk low in lactose?" ja siinä sitä ollaan. Käsiä levitellään, näytetään ikkunoita, kattoa yms.

        Kuvitteellinen esimerkki pierutautiselle. Otat vaan kahvin mustana.


      • kuuuuuuu

        hyvä


    • 1+20

      Jos ei nousussa tai laskussa tapahdu onnettomuutta niin sitten todennäköisyys turvalliseen lentoon on suuri. Aina voi tietysti tulla yllättävä tekninen vika tai sääolo jolloin kone voi tipahtaa. Aina on se mahdollisuus että jotain sattuu mutta ei kannata pelätä koska todennäköisyys onnettomuuteen on pieni.
      Tolla matkalla lentokenttiä on kokoajan alapuolella joten jos jotain sattuu niin hätälaskeutuminen on aina mahdollista kentälle.
      Lentoyhtiönä Norwegian on paras jolla olen lentänyt. Ja usko, olen lentänyt paljon.
      Tai siis en lennä itse vaan istun lentokoneen kyydissä. Annan lintujen, lepakoiden ja koulutettujen pilottien, eli ammattilaisten hoitaa lentämisen. Itse istun bisneksessä ja juon samppakaljaa sekä Norwegianin lennoilla surffaan netissä koska niillä on koneessa sellaiset hienoudet.

      • Lentelijät erikseen

        Lentokone voi hävitä kuin tina tuhkaan. Lentokoneissa olisi hyvä olla kuntosuunnistajan kompassi. Ei ainakaan lentäisi 180 astetta väärään suuntaan.


    • Mietteliäs2

      Kiitos kovasti vastauksistanne. En todellakaan anna lentopelkoni estää matkustamist, sen verran mukavaa matkustaminen on. Aina vaan vähän mietityttää uusi lentoyhtiö. Ja tiedän toki lentämisen turvallisuuden, mutta kuten varmaan moni muukin lentopelkoinen voi allekirjoittaa, siitä on loogisuus kaukana, kun miettii yön pimeinä tunteina lentämistä. Olenkin opetellut taidon ohittaa tällaiset negtiiviset ajatukset keskittymällä tulossa olevaan lomaan. Laittakaa toki lisää kokemuksia ja ajatuksia asiasta.

      • vaatimaton

        Me matkaamme toukokuussa espanjaann. Norwegian uusi yhtiö, monista muista kokemusta. Mielestäni ei ole ollut suuria eroja tarjoiluissa, asiakaspalvelussa tai koneiden laadussa. Joten tuskinpa on tälläkään kertaa.
        Hyvää matkaa :)


    • flywithdyy

      Viime yönä tultiin Norwegianin lennolla Teneriffalta ja kaikki toimi oikein mainiosti. Kone oli uusi ja siisti sisältä. Meno lennolla koneessa oli langaton netti mutta paluu koneessa ei. Menolennon henkilökunta puhui jotenkin suomea, mutta paluu miehistö oli täysin espanjalaista, joten kommunikointi tapahtui englanniksi. Jalkatila koneessa oli mielestäni normaalia suurempi. Ruoka tilattiin etukäteen ( vain charter lennoilla ) ja se oli oikein maittavaa ja positiivinen yllätys. Koneen näyttöruuduista näytettiin lyhytohjelmia, mutta ääntä ei olut mahdollista kuulla ollenkaan. Lentoreitinkin seuraaminen onnistui ainoastaan omalla laitteella netin välityksellä. Toivottavasti sinullakin on mielyttävä matka :)

      • Soon moro

        Lentoreitin seuraamiseen koneessa ei tarvita nettiä, älypuhelin gpsllä riittää.


      • ert6y7uiop

        miten se sinun (älypuhelinmen )gepsi pelaa siellä metalliputkessa?nyt tietenkin kerrot että se pelaa kellarissakin.


    • liina54p54

      Niin eikö sielä voi muulla maksaa kuin luottokortilla olen menossa 2 ,5 viikon päästä Malagaan ja pitääkö tilata etukäteen jos haluaa jotain kiitos tiedosta etukäteen!

      • norwegiannfs

        Kyllä voi maksaa myös käteisellä, mutta suosittelivat tasarahaa ja kolikoita. Luottokortilla maksettaessa oli ainoastaan mahdollisuus maksaa credit eli luottopuolella. Reittilennoilla koneessa myydään syötävää, kuten leipiä ja snacks tyyppisiä tuotteita, omien eväiden syönti on myös sallittua.

        Mukavaa lentoa !


    • martti-ahti

      Tee eväät kotona ja syö lennolla. Saat parempaa ruokaa.

    • kymmenet lennot

      Erimittaisilla lennoilla on vähän eri valikoima ostettavaa, mutta aina sitä on löytynyt, jos on ollut tarvetta - lyhyillä lennoilla ei liene mitään tarvetta mussuttaa mitään. Täytetyt chiabatat etc olleet todella maukkaita. Luottokortin lisäksi käy pankkikortti, menomatkalla yleensä eurot ja paluumatkalla useimmiten lähtömaan valutta, mutta tasarahana - ei niillä ole joka maan valuttaa vaihtarina. Lennot ovat sujuneet hyvin, henkilökunta erittäin ystävällistä ja koneet aikataulussa. Takana lukuisia lentoja norskilla. Miksi tuhlata rahat lentoon, kun pääsee hyvällä halvalla?

      Ei mitään muuta moitittavaa kuin ne tollot kanssamatkustajat, jotka änkevät koneeseen valtavien matkapakaasien kanssa, kun eivät raski siitä veskastaan maksaa max 10 egee, että sen saisi ruumaan. Siinä ne sitten pyörii käytävillä muiden tukkeena, kun eivät tiedä minne ne pussukkansa oikein tunkisivat. No - tämähän on nyt riesana muillakin lennoilla...

      • 56789

        Ei ole parilla viimeisellä lennolla ollut juuri mitään syötävää Norwegianin lennoilla. Kannattaa varata jotain syötävää mukaan. Tulimme juuri Teneriffalta ja muutama sämpylä oli jotka loppuivat alkuunsa. Pahoittelivat ja myivät sipsejä. Eli ei nälkäisenä koneeseen, omat eväät mukaan!!!!


    • Piilokuluja

      Pirusti vaan laittavat piilokustannuksia nykyään. Katoin just Bangkokin lentoja ja Norwegianin liput näyttää ihan hyvän hintaisille, mutta sitten ruumaan menevä matkatavara maksaakin 48 eur ja istumapaikasta joutuu maksamaan (ilm check innin yhteydessä) jotain 30 eur luokkaa eli hups keikkaa lisäkuluja lipun päälle tuleekin äkkiä 80 eur!

      Kannataa huomioida.

      • saitur

        höh
        Jos ei ole ruumaan laitettavaa niin ei tartte maksaa turhasta.. ja istumapaikat, jos kelpaa mikä paikka vaan niin ei tartte maksaa senttiäkään - saat kuitenkin istumapaikan.

        Hinnat näkyy varausta tehdessä, ei ne mitään piilokuluja ole.

        have a nice day


    • 19+10

      Joudut maksamaan myös esim Finnairilla varatuista paikoista muutoin kuin check-inin yhteydessä.

    • B-737-modified

      Norwegianin kovapalkkaiset lentäjät ovat menossa lakkoon. Lentoja jää sen vuoksi lentämättä. Lentoyhtiö etsii ratkaisua lakkoon käyttämällä hiukan pienempään palkkaan tottuneita lentäjiä muista koneista. Tämä tarkoittaa sitä, että ongelma on Norwegianin koneiden punaiseksi maalatussa etuosassa. Ja ongelma ratkaistaan niin, että koneiden punainen osa leikataan irti ja sen tilalle liitetään täysin valkoisista Boeing 737 koneista etuosa lentäjineen. Näin saadaan aikaan täysin lentokelpoinen ja lentohaluinen valkoinen Boeing 737. Yhtiöt insinöörit ja teknikot ovat parhaillaan täystyöllistettyjä ks. muutostöissä. Mutta mitä tehdä tarpeettomille punaisille osille hankaline lentäjineen.

      • tää kaveri on ihan hukassa...


    • Ykstotinen

      Norwegian on tuonut edullisilla hinnoillaan ja kuitenkin turvallisella tuotteellaan matkustamisen yhä useamman ulottuville. Sama tunnustus Ryanairille. Miksi meidän pitäisi maksaa turhista organisation rönsyistä lentäjien ryöstöpalkoista?
      Nyt on supi-suomalainen IAU näyttänyt jälleen ainoata osaamistaan ryhtyessään puolustamaan huippupalkkaisten norjalaislentäjien etuja. Taitaa näillä tempuilla hävitä oma pieni palkka pian kokonaan.

      • Inhottavaa.porukkaa.iau

        Haapasaaren porukka on normimatkustajan syöpä. kuinkahan paljon lippujen hintoja pitäisi korottaa että iau (kirj tarkoituksella pienellä) olisi tyytyväinen?


      • firmanurinvaan

        Norjalainen on tuonut kusetuksen alalle. Halpa on paskaa, senhän tajuaa jokainen. Yhä useamman ei kannattaisi matkustaa jos ei ole varaa.


      • ykstotinen
        firmanurinvaan kirjoitti:

        Norjalainen on tuonut kusetuksen alalle. Halpa on paskaa, senhän tajuaa jokainen. Yhä useamman ei kannattaisi matkustaa jos ei ole varaa.

        Sinähän ihmeellinen reissumies olet! Jos olet business-luokan väkeä, niin ei sun kannata meidän taviksien palstoilla kirjoitella. Elämme eri maailmoissa.


    • LH447

      Ota joku turvallisempi lentoyhtiö. Endotan mieluiten Brittis Aerweysin konetta tai Kossiin menee kyllä muitakin yhtiöitä. En suosittele sinulle Norjalaista Sukkula yhtiötä. Kokeile jota kuta muuta yhtiötä suosittelen Lufhantsaa.

      • 4U9525

        Suosittelet luffea lentopelkoiselle? Edes kaikki firman omat lentäjät eivät enää uskalla lentää niiden airbusseilla.


    • Haddivaddi1500

      Olen lentänyt viime vuoden aikana tosi paljon Norskin pitkänmatkan koneilla; kaksi edestakaista matkaa Floridaan ja neljä kertaa Bangkokiin ja takas. En tiedä, onko sama konetyyppi kuin Euroopan lennolla.

      Noilla pitkänmatkan lennoilla ei käy käteinen ollenkaan. Tuotteet tilataan näyttöruudulta ja maksetaan itse siinä vetämällä luottokorttia näyttöruudun alalaidassa. Tämä "snack bar" aukkeaa kuitenkin vasta noin kaksi tuntia lähdön jälkeen, joten nälkäisenä tai ilman eväitä ei kannata matkaan lähteä. Valikoima ei myöskään ole laaja ja tuotteet loppuvat usein kesken.

      Olen saanut erinomaista palvelua joka kerta noilla lennoilla. Esim. viimeksi vajaa pari viikkoa sitten, kun Bangkok-Oslo-välillä mutustelin kentältä ostamaani sämpylää, stuertti ojensi ohimennessään minulle servetin ja hetken päästä tuli tarjoamaan vesilasia. Pienestä huomaavaisuudesta saa hyvän mielen.

      Kalusto on aina ollut uutta ja puhdasta. Säännöistä pidetään kiinni toisin kuin monessa muussa lentoyhtiössä; esim jos turvavyön merkkivalo palaa, matkustajat ohjataan kohteliaasti istumaan ja laittamaan vyö kiinni. (Lensin viikko sitten meksikolaisella koneella Florida-Cancun välin ja lennolla vähät välitettiin mistään.)

      Huomatkaa myös, että kuulokkeet ovat maksulliset turistiluokassa, joten kannattaa ottaa nappikuulokkeet mukaan kotoa. Sellainen yhden pistokkeen malli, joka minulla ainakin käy myös Nokian kännykkään. Ohut huopa maksaa 5 €. Viimeksi oli Oslo-Florida-lennolla kylmä ja oli pakko sellainen ostaa.

      Elokuvia ja tv-sarjoja voi katsoa omalta näyttöruudulta. Suomenkielistä teksitystä ei yleensä ole. En tiedä onko Helsingistä lähtevillä lennoilla.

      Hinnoittelu on Norskilla selkeä. Vertailun vuoksi kerron, että ostin meksikolaisen lentoyhtiön lipun ilman että oli mahdollisuutta maksaa matkatavaroita samalla. Kun lippu oli maksettu, tuli sähköpostiin viesti, että sekä ruuma- ETTÄ matkustamolaukusta pitää maksaa erikseen 35-50 dollaria/laukku ja jos et maksa niitä etukäteen, ne maksavat 100 dollaria kappale kentällä! Nämä ovat ihan sikoja täällä. Siistiä ja luotettavaa on Norskin toiminta.

      Huomenna Norwegianilla Fort Lauderdale-Kööpenhamina ja heti perään Köpis-Bangkok. (Thaimaa voittaa Meksikon mennen tullen! Mutta tulipa tämäkin nähtyä - ei tarvi tulla takas.)

    • hyväämatkaavaan

      Onkohan Norskin lentäjät läpäisseet kaikki nuppitestit sataprosenttisesti? Lufthansallahan lentäjät ovat sataprosenttisesti läpäisseet testit. Näin sanoi Lufthansan pääjohtaja ja pahoitteli asiaa.

      • AY-onnettomat

        jep. onnettomat ovat suojatyöpaikoissa finnairilla.


    • Envoisuositella

      Norwegian on epäluotettava lentoyhtiö. Peruu lentoja aivan yllättäen, aamulla piti koneen lähteä klo 6, mutta lento peruttu ilmoittamatta mitään syytä.

      • Vesa1972

        Jep...Sama täällä! Malagan lento?


      • NorwegianTravelAssistant

        Oli kanssa viivästymisongelmia mainitun lentoyhtiön kanssa. Omasta mielestäni viive täytti kuluttuajaviranomaisen ehdot:

        http://www.kkv.fi/Tietoa-ja-ohjeita/Matkustaminen-ja-matkan-jarjestaminen/matkustaminen-ja-liikenne/lentomatkustajan-oikeudet/lennon-peruuntuminen/

        Lentoyhtiön kanssa oli sitten erinäköisiä hankaluuksia vaikka missä asiassa kun tiedustelin korvausta. Oli jopa niin hankalaa että kypsyin koko asiaan ja päätin että perkele, tämähän kyllä selvitetään loppuun asti. Sitten kuulin eräältä tuttavalta että ajan mittayksikkö on vuosi, jos lentoyhtiöltä aikoo korvausta saada. Näin ainakin hänellä ja eräällä toisella yhtiöllä, reilut 1,5 v meni ennenkuin tuli rahat. Ulkoistin sitten oman juttuni tuonne:

        https://www.airhelp.com/fi

        Tuo on siinä mielessä helppo juttu se ei maksa mitään. Jos korvauksen saa, niin ne ottaa 25% ja minä saan loput. Jos korvausta ei saa, niin ei sitten, se ei maksa minulle mitään. Missään tapauksessa minulta ei mene mitään, vaikka sitä korvausta pitäisi käräjien kautta hakea. Vielä ei ole rahoja tullut mutta kysymys on alkuvuonna sattuneesta viivästymisestä jonka annoin noille vasta muutama kk sitten.

        Tästä edellä kerrotusta huolimatta: jos aikataulut on menojeni suhteen ok, ja hinta ei ole paha, niin aion käyttää Norskia vastakin. Sen verran kuitenkin Norski on tämän vuoden puolella myöhästellyt ja peruutellut, että vaihtolennoissa se ei ole ensisijainen vaihtoehtoni. Ja jos johonkin aikoo mennä peliä katsomaan niin ylimääräinen päivä ennen peliä on ihan harkinnanarvoinen.

        Lopuksi muutama käytännön kokemus reilun parin kymmenen lennon perusteella (kaikki lennot Etelä-Eurooppaan):
        WIFI toimii keskimäärin joka toisella lennolla
        Myytävät eväät ovat loppuneet (tai niitä ei ole ollut alun alkaenkaan) kahdella lennolla kolmesta.
        Suomea puhuvaa henkilökuntaa on ollut useammin kuin neljällä lennolla viidestä.
        Android-sovellus ei kuulu parhaimpaan A-ryhmään.


    • Lentokoneasentaja

      Mikä ihmeen metallikasa?

      Huomaa taas että tietämättömät ihmiset täällä vauhdissa !
      Ei lentokoneet tipu niitä huolletaan ja korjataan erittäin tarkasti ja valvotusti.

      Ja jos joku ihmettelee miten lentokone lentää niin suosittelen lukemaan aerodynamiikkaa!

      Todennäköisempää on että jäät auton alle kuin että lennät lentokoneella ja se putoaa :)

    • Simeon7

      Jos joku on varma ni norjalaisella halpalennolla en enää lennä. Kerran jättivät kuseen ja toista kertaa en heidän palveluita käytä.

      • 10xreissua_vuodessa

        Kymmeniä lentoja tehneenä heidän kanssaan ja ei valittamista. Mitä sitten odotit heiltä?


      • kerrolisää

        "Kerran jättivät kuseen"
        Voisitko kertoa hieman tarkemmin?


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      130
      5035
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      32
      3177
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1827
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1780
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      19
      1655
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1501
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      11
      1275
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1266
    9. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      19
      1257
    10. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1247
    Aihe