sektio ja kosmeettinen kirurgia

uskaltaako kysyä

Ajattelin kysyä tätä asiaa ensin täältä, kun en kehtaa kysyä sairaalassa. Elikkä minulla on noita sektioita ollut, joiden takia vatsa ei ole palautunut. Aika ikävä roikkoiho jäänyt alavatsalle, joka häiritsee jopa sektioarpea. Nyt taas tulossa sektio. Onko niin, että siinä samalla kirurgit eivät lähde poistamaan tuota ylimääräistä ihoa, vaikka sitä toivoisin? Ajattelin, kun kerran leikataan kumminkin...Mutta katsotaanko tuo iho niin pinnalliseksi ongelmaksi, että kirurgit eivät sektiotilanteessa puutu siihen? Haittaahan se arvenkin paranemista, kun siinä päällä roikkuu ihoa ja estää haavaa hengittämästä (minulla arpi alkoi oireilemaan vielä neljä vuotta edellisestä sektiosta kun hautui siellä ihon alla).

5

158

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • uskaltaa kysyä

   Oletko kenties ylipainoinen? Laihdutus ja (vatsa)lihasten kiinteytys voisi auttaa...
   Minulle on tehty 3 sektiota ja vatsani on ihan samanlainen kuin ennen niitä, ainoa muutos on haalea ohut arpi häpykummun päällä. Mutta kyllä, sitä ihoa voidaan varmasti kiristää sektion yhteydessä jos vain pyydät etukäteen. Se ei iso homma ole ja on paranemisen kannalta sinun kohdallasi järkevä toimenpide.

   • uskaltaako kysyä

    En ole ylipainoinen mutta vatsalihakseni leikattiin poikki ensimmäisen synnytyksen yhteydessä, kun oli todella kiire. Se johti vatsanseudun tunnon heikkenemiseen ja seuraavassa raskaudessa vatsalihasten epänormaaliin ohenemiseen (ultraäänellä todettu). Minulla on sen vuoksi jäänyt ulospäin pullistuneet vatsalihakset, mutta en välitä siitä...olen sopeutunut siihen... Minua harmittaa ainoastaan se alavatsan roikkuva iho, jolle en ole kyennyt tekemään mitään. Ikäkin ehkä vaikuttaa, että en ole palautunut raskauksista kuten nuoret naiset. Se, että lähtisin erikseen leikkaukseen, ei mielestäni ole ihan järkevää tällä hetkellä, kun on pienet lapset, ja jokaisessa leikkauksessa on riskinsä.


  • u56o8

   Sectiossa häärää yleensä gynekologi eikä kirurgi, joten luulen, etteivät he suostu liikanahkoja kiristelemään. Enkä kyllä antaisikaan kiristellä omiani :D Eiköhän se ole sitten oma toimenpiteensä, jos haluat kosmeettista hoitoa saada. Toki ainahan voi kysyä.

  • Nyt valoja päälle...

   "Sectiossa häärää yleensä gynekologi eikä kirurgi, joten luulen, etteivät he suostu liikanahkoja kiristelemään."

   Kyllä sektiossa se leikkaava gynekologi nimenomaan on (gynekologian ja obstetriikan) kirurgi. Siis ihan yhtä lailla kirurgi kuin kardiokirurgi, neurokirurgi, jne. Ja aivan varmasti erikoislääkäriltä sujuu yleiskirurgia siinämäärin, että suorittaa niinkin yksinkertaisen toimenpiteen kuin alavatsan ihon kiristämisen.

   • uskaltaako kysyä

    Luin joitakin englanninkielisiä artikkeleja aiheesta, oli joku tutkimuskin vuodelta 2012. Ei niissä kyllä suositeltukaan vatsan kauneuskirurgiaa sektion yhteyteen, koska tulokset olivat huonommat, kun iho on rasittunut ja heikko. Kuolioiden riski oli isompi ja tulehdusten jne. Ilmeisesti suositus olisi kuitenkin odottaa vähintään kuusi kuukautta...
    Nyt sitten mietin, että onhan sekin vaihtoehto, että sitten joskus tulevaisuudessa korjaisi tuon asian. Mutta mietin myös, että nyt kun on uusi raskaus niin on tavallaan uusi mahdollisuus...Iho on taas venytetty jne ja lapsen synnyttyä tapahtuu taas...kohtu supistuu ja maitoa tuottava hormoni mahdollisesti auttaa paranemisessa??...pitäisi varmaan oikein satsata tuohon synnytyksen jälkeiseen ja imetysaikaan tuon mahankin kannalta. Ostin näin alkuun Bellefit keisarinleikkauksen jälkeen tarkoitetun korsetin, että auttaisi vatsaa vetäytymään takaisin. Ja ajattelin, että pitää sitten alkaa nopeasti ne sisempien vatsalihasten jumppaliikkeet mitä neuvotaan jos vatsalihakset ovat erkaantuneet toisistaan.
    Entäpä...pitäisikö jotain voidetta samalla käyttää ahkerasti...tai jotain sisäistä vitamiinia?
    Olisiko kellään neuvoja tähän, miten oikein tehostaisi vatsan palautumista leikkauksen jälkeen...


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Mua kiinnostais

   Aika paljon vietellä sut vielä J... ❤️❤️
   Ikävä
   68
   1921
  2. Martina, Jasser ja kaik neljä tytärtä Järvisydämessä

   Sinne se Jasseri kiitää pitkin baanaa. Esko oli niin kiva, että antoi autonsa hälle. Noin toimii fiksu, avarakatseinen ex.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   180
   1581
  3. Aion ottaa yhteyttä sinuun

   ens tai seuraavalla viikolla. Tähän vaan tiedoksi että osaat varautua rakas :)
   Ikävä
   113
   1520
  4. Jos laittaisin viestin

   Laittaisn: vaan: Moi, mitäs kuuluu 😊 Se riittäisi kertomaan tarpeeksi kaiken jälkeen. Mitä itse laittaisit?
   Ikävä
   78
   1267
  5. Miten musta tuntuu

   että sä teet niitä mulle :) Olen katsonut rivien välistä ja ymmärrän ehkä mitä tarkoitat. Olemme samalla viivalla ja täysiä idiootteja jos me ei yhdis
   Ikävä
   44
   887
  6. Valtamedia VALEHTELI Oodin tapahtumista, paikalla ollut pastori kertoo totuuden

   Eli ainoa joka häiriköi oli naiseksi pukeutunut mies(sairasta), joka töni ja jopa löi pastoria ja haastoi kaksintaisteluun. Youtubelta löytyy video j
   Maailman menoa
   237
   851
  7. Helteet paljastaa.

   Sumin naiset on kyllä aika läskejä, osa ihan yököttää ku vähissä vaatteissa kauppaa lyllertävät, läskit tursuu ja sit koittavat viel pitää tiukkoja va
   Suomussalmi
   50
   830
  8. Jos en olisi rakastunut sinuun

   voisin sentään tapailla muita. Rakastumalla sinuun tuomitsin itseni yksinäisyyteen.
   Ikävä
   57
   734
  9. En halua elää ilman sinua

   Mutta ei sinun kanssakaan voi elää. Miten tästä voisi päästä yli..
   Ikävä
   47
   725
  10. Miten reagoisit

   Jos heräisitkin aamulla palstalaisen vierestä?
   Sinkut
   129
   707
  Aihe