Lähisaarilta Splitiin

Splitiin

Olemme lähdössä kaveriporukalla toukokuussa Kroatiaan, Splitiin on lennot. Nyt mietimme majoitusta. Haluaisimme rantahotellin suht halvalla (korkeintaan 70e/yö), mutta niitä ei Splitin keskustasta löytynyt. Brac ja Hvar -saarilla on upeita hotelleja ja ihanat maisemat, mutta pääseekö niistä helposti Splitin keskustaan lautalla? Olemme katselleet lautta-sivuja, mutta hintoja ei oikein näe. Onko matkustaminen kallista? Löytyykö Bracilta ja Hvarilta kauppoja, ravintoloita, kahviloita, baareja? Onko taxilla kulkeminen kallista?

11

881

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • asuntoa

      Kannattaa harkita asunnon vuokrausta. Toukokuussa niitä saa vielä edullsesti.

    • Splitiin

      Juu, niin ehkä teemmekin. Oliko sinulla kuitenkin tietoa noista lauttakustannuksista? Tai taxien/bussien hinnoista? Onko Splitissä helppo matkustaa bussilla?

    • akiant
    • Saarille pääsee helposti aivan Splitin rantabulevardin kupeesta. Vuoroja on useita päivässä. Ei ole kallista.

      Jos matkaatte Hvariin, niin huomatkaa, että useimmat vuorot ajavat luoteisosan Stari Gradiin (joka sekin on erittäin viehättävä, mukava paikka), josta sitten lähtee välittömästi lautan saapumisen jälkeen bussi Hvar Towniin (5 min kävelymatkan päästä).

      On kauppoja joka lähtöön; pääsääntöisesti pieniä. Jokaisessa suuremmassa kylässä on aina myös "supermarket". Ja tori.
      Ravintoloita on enemmän kuin tarpeeksi, suosituimpiin, esim. Brac/Milnan Fontana, kannattaa varata pöytä etukäteen, jos isompi porukka. Noh, ehkei kuitenkaan toukokuussa tarvetta tälle.
      Ja on toki kahviloita. Ja baareja.

      Hvar Townin ranta-alueella erityisesti baareja - ja eniten baila-baila-meininkiä. Kujilla ja torin varrella on sitten ihan mahdoton määrä hurmaavia rafloja - kävelkää ja kierrelkää, kurkatkaa jokaisen nurkan taakse - ja taas löytyi uusi.
      Menut on yleensä mukavasti kadun/kujan varrella, joten omatoiminen tsekkailu onnistuu hyvin.

      Jos teillä on viikon reissu, sosittelen, että olette Splitissä korkeintaan 2 yötä, ja loput saarilla. Lentokentältä "kävelyn matkan päässä" on Trogir, jonne oikeammin kannattaisi mennä alkuun 2 yöksi - paljon kivempi paikka kuin Split. Sieltä sitten bussilla Splittiin, kamat säilöön, päivä kiertelyä ja illaksi lautalla saarelle...

      -E

    • Splitiin

      Kiitos sun_sailor oikein kattavasta ja hyvästä vastauksesta! Auttoi matkan suunnittelua paljon ! :-)

    • Hvarman

      Tässä on yksi esimerkki kokemusperäisestä toteutuneesta matkasta Hvarin kaupunkiin huhtikuussa 2014..
      Lautta Split -Stari Grad klo 8.30 , kesto 2 tuntia , hinta 39 kunaa sivu. Paluu klo 17.30 Stari Grad-Split. Yhtiö oli Jadrolinija.
      Bussi Stari Grad -Hvarin kaupunki 27 kunaa, kesto noin 25 min. Paluubussi lähti noin tuntia ennen Hvarista Stari Gradin lautalle.
      Kannattaa huomioida, että Stari Gradin lauttasatamasta on Stari Gradin kaupunkiin pari kilsaa ja että bussi lähtee Hvariin melko pian lautan saavuttua. Rahastus tapahtui bussissa.
      Hvarin kaupunkiin pääsee myös suoraan katamariinilla, mutta vuorot eivät meille sopineet.
      Lauttaliput ostimme lautan edestä laivalaiturilta, etukäteisvaraus lienee turhaa.

      • 3. kerta toden sanoo

        Hvarin saarelta pääsee mantereelle myös ajamalla bussilla ensi toiseen päähän Sucuraj:hin, josta lyhyt lauttamatka mantereelle Drvenikiin. Tuolta sitten taas bussilla pääsee vaikka Makarskaan.
        Viime toukokuussa noita lauttoja meni aika harvakseen Sucuraj:sta. Itse myöhästyin laivalta kun pikkubussista puhkesi rengas matkalla ja lopulta myöhästyin klo 15 laivalta ihan vain parilla minuutilla. Seuraavaa laivaa piti odotella kolme tuntia ;-) Ja bussia (tuli Dubrovnikin suunnalta) vielä varmaan tunti siellä Drvenikissä. Jotta ei kannata jättää ihan iltaan kulkuja. Makarska oli toukokuussa edullinen paikka kun turisteja oli vähän ja majapaikkoja runsaasti tarjolla.

        Kolmen viikon päästä katsastan taas reppumatkalaisena Dubrovnikin seutuja. Luulenpa vaan, että jollekin pikkusaarelle suunnistan sielläkin. Ekan kerran Kroatiaan tuli ajetuksi prätkällä Suomesta muutama vuosi takaperin, ja kyllä Kroatian rannikkotie on kertakaikkisen upea! Ajankäytön kannalta reilu kolmen tunnin lentomatka taitaa olla järkevämpi, menopeliksi paikan päällä riittää ihan tavallinen skootteri, jotta ehtii niitä maisemia ihailla.


    • salitasan

      Moikka! Kuulostaa hyvältä! Itsellä liput heinkäkuun aöusA joka toki aikalailla sesonkiaikaa mutta hvarin saari kiinnostaa kovasti! Olitteko snorklaamassa/sukeltamassa? Mikä biitseistä paras? Tuliko olo että olisi voinut olla kauemminkin?

      • Hvarman

        Hvarin kaupungin kuuluisin uimaranta on Vela plaza Amfore , se on pikkukiveä kuten Kroatiassa yleensäkin. Vesi oli 15 asteista huhtikuun alussa, joten uimareita ei vielä ollut.
        Vesi on turkoosia ja puhtaan houkuttelevaa (Espanjassa saat uidessa läpinäkyvän muovipussin tai mehupillin suuhusi).

        Italia on kusetuksen mekka, Kroatiassa ollaan kyllä rehellisempiä ja ystävällisempiä.

        Hvarin saarta pidetään yleisesti Kroatian luxuslomakohteena. Netistä löydät tarkempaa lisätietoa ja kuvia.


    • Hvarman

      Hvarin kaupungissa kysyin paikallisilta hyvää ruokapaikkaa ja sain vastaukseksi Gariful. Se sijaitsee rantakadulla (=Riva, kuten Splitissäkin), kalastajat toivat saalista suoraan ravintolaan, joten tuoreus oli taattu.
      Hintataso oli samaa tasoa kuin Suomessa.

      Paikallinen viini on erinomaista, saisipa sitä Suomesta Alkosta.

      Mainostavat julkisesti, että prinssi Harry on ollut heillä asiakkaana.

    • hvar1

      Splitin satamasta menee suoraan Hvarin kaupunkiin kaksikin suoraa katamaraaniyhteyttä päivässä. Yleensä liput tulee varata/ostaa vrk ennen matkaa, mutta toukokuussa ei vielä turisteja tungokseen asti. Viikonloput voivat olla eri juttu..Kannattaa tarkistaa Jadrolinijan sivuilta; nopea ja edullinen yhteys.

      Olin kaksi vuotta sitten kesäkuun alussa Hvarin saarella 4 päivää ja asuin ihan rantakadun yläpuolla upein näköaloin. Paikka vaikutti olevan kansainvälinen nuorison bilepaikka, mutta kuitenkin rauhallinen (ainakin v.2012), siisti ja saarella on helppo kiertää esim. paikallisbussilla. Baareja on siis vierivieressä rantakadulla.

      Lähialueen pienet saaret ovat mukavia päiväretkikohteita; kristallin kirkas vesi ja rauhaisaa (kesäkuussa). Stari Grad on myös kiva pieni ja leppoisa "kaupunki". Hvarin hintataso on hieman korkeampi verrattuna muihin Kroatiassa käymiini paikkoihin . Kroatialaiset ovat todella mukavia ja sydämellisiä ihmisiä; kokemukseni perusteella kahden viikon reissusta ympäri maata.
      Olemme menossa myös tänä kesänä Splitin kentältä suoraan Hvar ja sieltä mahdollisesti Krka ja sieltä Trogir, josta pääsee mukavasti kentälle viikon lomailun jälkeen.
      Saaret ovat mielenkiintoisia, joten suosittelen niitä mieluummin kuin pidempää Splitissä oloaikaa. Majoituksista vielä..Kroatiassa majoitus on pääasiassa villa/majatalotyyppistä, jossa omistajat asuvat usein samassa rakennuksessa. Huoneistot ovat siistejä, mukavuuksin varustettuja ja edullisia. Itse en yöpynyt kertaakaan hotellissa lomani aikana.
      Mukavaa matkaa!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      130
      5275
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      32
      3287
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1857
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1830
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      19
      1685
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1531
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      11
      1415
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1306
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1297
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      19
      1277
    Aihe