mikä on lihava?

pohdin vain

Eli mikä siis teidän mielestä lasketaan lihavaksi? Näin solakkana naisena 169/51 (max. Paino elinaikanani 56kg) näen niin sanotut normaalipainoiset jo pulleina, ja ennen kun alatte vetoamaan lauta- korttiin: luomu 75C. Mutta millainen on lihava ihminen? Mielestäni painoindeksillä 20 alkaa olemaan jo laihduttamisen varaa. En ole koskaan ollut urheilullinen ihminen, syön ja juon mitä huvittaa jne. Voiko joku valaista minulle että mikä siinä hoikkana pysymisessä on niin vaikeaa? Syökää ja juokaa mitä lystäätte, muistakaa kohtuus. Mikäli teillä on joku sairaus ( kilpirauhasen vajaatoiminta, olette pyörätuolissa jne) edelleenkin: syökää kohtuudella. Raskaana olevat naiset ovat niitä huvittavimpia tapauksia, naisen on hyvä lihoa raskauden aikana 4-5kg lasta kohden. Ja tuon pudottamiseen menee se 2vko jos oikein rauhallisesti ottaa. Eli mikä on tekosyy? Et jaksa liikkua? Älä liiku, syö kohtuudella. Ja te jotka vetoatte perintötekiöihin: tieteellisesti tutkittu asia, että nämä perintötekijät ovat vain opittuja toiminta malleja. Eli ei se läski ole sisään rakennettua. Ja te jotka syytätte yhteiskuntaa: syökää nittä roskaruokia kohtuudella. Ei se sokeri/rasva lihota jos et sitä naamaan tunge 24/7. Syö vaikka 2x hesburgerin mega ateriaa sokeri kokiksella päivässä (yht, noin 2000 caloria) mutta älä muuta. Tadaa ei sen vaikeampaa. Ja mielenterveys ongelmista on turha lässyttää, niihin saa apua kun vaan hakee terv. Bibo. Eli siis valaiseeko joku minua millainen on lihava ihminen ja miten itsensä saa siihen kuntoon ? Tämä ei ole vihateksti, vaan yhden ihmisen kysymyksiä, haluan ymmärtää mikä johtaa lihavuuteen? Tukea ja onnistumisia kaikille laihduttajille ! :)

9

154

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • sekavia kirjoitat

      Aivan naurettava väite, että BMI kahdellakympillä olisi kaikilla varaa laihduttaa. Mulla on 22 ja rasvaprosentti on aivan minimissä. Olen lihaksikas, todella paljon urheileva nainen.

      Minulla pikemminkin olisi varaa pyöristyä muutama kilo. Pitää olla tosi hentorakenteinen ja "löysä", jotta olisi varaa laihduttaa näissä indeksilukemissa.

      En ymmärrä myöskään tätä raskauden aikaisen "lihomisen" määritelmään sinulla. Itse lapsi, kohtu, istukka, lisääntynyt verenmäärä ja muu neste tuovat kehoon n. 8 kiloa lisäpainoa. Jos on hoikka entuudestaan, imetyksen varalla tähän on hyvä kerätä pari kiloa raskaa. Ellei ole yhtään grammaa ylimääräistä ei tarvitse lihoa raskauden aikana.

      Koko käsite raskauden aikainen lihominen on väärä. Raskaana ollessa paino nousee tuon mainitsemani määrän osapuilleen ja vasta sen ylimenevä osuus on "lihomista."

      • urheilija itsekin

        Urheilijoiden/ todella urheilullisten ihmisten painoindeksi ei ole laskettavissa perus paino pituus kaavalla. Lihakset painavat enemmän kun läski.


    • 18+8

      Lihava on ihminen, jonka rasva% ja/tai BMI on yli normaalin ja paino ja rasvan määrä kehossa nostaa riskiä sairastua ylipainosta johtuviin sairauksiin. Jos aloittajan mielestä kaikki BMI 20 olevat ihmiset on lihavia, hän on väärässä. BMI voi olla yli 25 ja siltikin ihminen on rasvaprosentiltaan normaalin mitoissa.

      Kaikki ihmiset eivät tiedä miten syödä oikein, sillä ruokavaliossa on paljon muuttujia. Terveellistä ruokaa on mahdollista syödä enemmän kuin epäterveellistä ruokaa, sillä huonolla ruualla elimistö sairastuu, eikä enää toimi oikein. Siinä mielessä lihominen on myös oire kehon toiminnan vääristymisestä. Eli toisin sanoen kaikki kalorit eivät ole samanarvoisia, joten mantra "syö vähemmän kuin kulutat" tai "syö kohtuudella" on todella epämääräinen ohje. Kilpirauhasen vajaatoiminnan hoidosta ja vaikutuksesta en edes viitsi tähän alkaa enempää edes selittää, koska ihmiset jotka eivät sitä sairasta, eivät sitä myöskään tunnu ymmärtävän.

      Mielenterveysongelmiin on Suomessa vaikea saada apua, etenkin alkavaan masennukseen. Hoitojonot on tosi pitkät (paikakunnasta riippuen) ja ensimmäinen hoitokeino on lääkitys, joka on tutkimusten mukaankin aika tehoton. Masentunut ihminen tarvitsee terapiaa, sillä lääkityksellä ei masennuksen syy poistu. Uupunut mieli tarvitsee hoitoa, mutta harva sitä jaksaa yksin hoitaa.

      Ulkonäköasiat on sitten erikseen, sillä makuasioista on vaikea kiistellä. Jos tykkää laihasta, sille ei voi mitään. Jos tykkää pyöreämmästä, sillekkään ei voi mitään, kumpikaan ei ole väärässä. Mutta kenenkään ei tarvitse muuttua jonkun toisen vuoksi, ennenkaikkea pitää miellyttää itseä. Vain siten voi olla onnellinen.

    • Anonyymi

      Ei vittuku oot äyssi :'D
      Ihminen voi olla fyysisesti tai henkisesti lihava. Itse olen noin 15kg ylipainoinen, mutta syön terveellisesti ja liikun tarpeeksi. Tunnen ihmisiä, jotka ovat hyvin hoikkia, mutta syövät päivässä ihan vitusti mättöä eikä liiku.
      Ulkonäöllisesti pyöreämpi ≠ olisi epäterveellinen ihminen.
      Muutenki kaikki bodyshamerit jotka kehottaa ihmisiä, joilla ei ole yhtään mitään ongelmaa laihduttamaan ovat täysin ihmiskunnan pohjaporukkaa. Se, että välität muiden ihmisten painosta noin helvetisti kertoo omastakin itsetunnostasi ja kuinka paskaa se on.

      • Anonyymi

        Ylipainoisuutta on, kun painoindeksi on yli 25:n, ja lihavuutta on taas kaikki painoindeksin 30 yli menevä paino. Tästä on olemassa WHO:n määritelmä.


    • Anonyymi

      Olipa tuossa vanha mutta typerä avaus.

    • Anonyymi

      Indeksit anukseen!
      Mies.
      BMI 27
      Rasva 12,9%. Viitearvo 10 - 20!
      Vatsaontelon viskeraali 57,1. Tavoite kaikilla alle 100.
      Lihasmassa 1,386 x pituiseni ukon ka.
      Luun mineraali 3,78kg. Viitealue 2,79 - 3,41kg.
      Perusaineenvaihdunta 1872kcal/vrk.
      Äijä 78v.
      Siis, indeksit anukseen!
      Ukko on kuihtunut usean vuoden ajan. Eniten reisistä, pakaroista ja selästä tuossa järjestyksessä. Takkikin on käynyt yläpäästään hieman väljäksi.

      • Anonyymi

        Mutta minulla on pulssi yli 200!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mutta minulla on pulssi yli 200!

        Taidat lukea liikaa Alibi-lehteä. Sopivampi lehti sinulle olisi Maito ja Me tai Kirkko ja Kaupunki


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      7
      1262
    2. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      19
      1245
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      5
      1166
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1164
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      1
      1143
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      1
      1141
    7. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1134
    8. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1127
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      3
      1119
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1110
    Aihe