Lapsilisiä nostettava ja verotettava!

Positiivinen Porista

Jos lapsilisiä nostetaan kympillä per kuukausi ja verotetaan saajansa veroprosentin mukaan, jää lapsilisä vähävaraiselle täysimääräisenä. Keskituloinen, noin 30% veroa maksava palauttaa verona valtiolle kuukausittain heti 50 euroa. Yli satatuhatta vuodessa ansaitseva palauttaa lisästä valtiolle puolet.

Tämä on ainut oikeudenmukainen ratkaisu. Ja taatusti tuo valtion kassaan plussaa enemmän kuin tasaleikkaus. Lisäksi pieni lapsilisän nosto on positiivinen viesti vastuullisilta päättäjiltä, että lisääntykää hyvät nuoret vanhemmat, teitä tuetaan.

Miksi yksi tukimuoto pitäisikään jättää verotuksen ulkopuolelle?!

6

113

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • paavo punicki

   Vi-tut.
   Poistetaan kaikki tuet ja nostetaan palkkakuopassa olevien kansanedustajien palkkioita.Ainoa oikeudenmukainen toimenpide.nostetaan ulkomaanapua myös 500% vähintään koska Suomi on globaalissa vastuussa kaikkien muiden maiden kansalaisten asioista, ei heidän hallituksensa tai he itse.

   • Hyvä me!

    Niin niin. Täytyyhän jonkun ne Kreikka-tuet maksaa. Me.


   • Viherpaavo
    Hyvä me! kirjoitti:

    Niin niin. Täytyyhän jonkun ne Kreikka-tuet maksaa. Me.

    Kukapa muukaan? Vai näetkö jossain jonon esim. Afrikan valtioiden päämiehistä tyrkyttämässä avustusrahaa erinäisiin kohteisiin?Jenkit? Venäläiset? Ei.Kyllä vastuu on meidän.

    Lienee selvää, että Suomalainen mies on vastuussa Irakin,Vietnamin,afghanistanin,Libyan sekä monen muun sodan aloittamisesta.Tämä on päivänselvä asia ainakin vihreille, joten lompakko auki vain!
    Otetaan koko maapallo turvaan meille, rahaa kyllä on sitä saa taikaseinästä ja jos sieltä loppuu niin lainataan lisää.Pitää vaan nopeasti ottaa välistä hiukan pakolaisten tukemiseen, kun muuten jyrki lapioi ne Kreikkaan.


  • lisää lapsia

   hyvä idea.

  • Lapsilisätpois

   Vähävaraisien lastentekoa ei pitäisi tukea. Tulee vain lisää yhteiskunnan elättejä.

   • Yhyy..

    Lapsilisien verotus ehdottomasti oikeudenmukaisin ratkaisu. Myös yksinhuoltajakorotukset verotettaviksi, kuten myös elatustuet. Niin muutkin perheet maksavat kaikista perusmenoihin käytettävistä tuloistaan veroja.
    Epäoikeudenmukaista kahden vanhemman perheitä kohtaan tuommoiset verotuksen ulkopuolella maksettavat etuudet joita ei huomioida edes asumistukea haettaessa...


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Miksi nainen lyö leikiksi

   Olen mies ja kiinnostunut eräästä naisesta. Ollaan juteltu ja tavattukin, ja mielestäni meillä osuu kemiat hyvin yksiin. Nainen osoittaa kyllä kiinnos
   Tunteet
   177
   5569
  2. Martinan kauden päätöksen seuranta

   Sitten vain seuraamaan kuinka kulkee. Taitaa olla elämänsä kunnossa.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   534
   2527
  3. Miten on mahdollista että kassatyttö on päässyt pääministeriksi

   ilman asianmukaista koulutusta ja minkäänlaista pätevyyttä?
   Maailman menoa
   551
   2339
  4. Kerroin kaverille

   Että olen rakastunut sinuun. Se vastasi, että eihän siihen saa rakastua! Sanoin, että no miks ei, ihminenhän se hänkin on.
   Ikävä
   39
   1820
  5. VTV:n exjohtaja Tytti Yli-Viikari haastoi oikeuteen

   entisen työantajansa VTV:n koskien irtisanomistaan. https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/da065296-dc16-4395-8a57-082d4408a32f
   Maailman menoa
   84
   1698
  6. Kolari vasankarissa

   Taas 2 elämän koululaista osallisena. Ikävää vanhemmille, mutta kun tarpeeksi kauan ajellaan päihtyneenä, kenenkään puuttumatta,voi käydä huonosti. Ai
   Kalajoki
   17
   1437
  7. Laura Huhtasaari sanoi Joe Bidenia seniiliksi twitterissä.

   Suomen tuleva ulkoministeri? https://twitter.com/LauraHuhtasaari/status/1576526813328994304
   Maailman menoa
   263
   1173
  8. Selviytyjät: Niko Saarinen avautuu yön piinasta: "Kukaan suomalainen ei ole nähnyt niin paljon..."

   Hui, kuulostaa aika ankealta… Nyt oli Nikon vuoro tippua kisasta, mutta hyvin hän veti! Lue Nikon tunnelmat kuvausten jälkeen: https://www.suomi24.
   Suomalaiset julkkikset
   14
   1168
  9. Sanna otti 5236 euroa suomalaista kohden uutta velkaa koronan varjolla

   https://yle.fi/ Sossujen politiikka. Ruotsi velkaantui 1 670 euroa/per nuppi. Ruotsissa kuollut 20 000, Suomessa 6 000. Ruotsin väkiluku on k
   Maailman menoa
   262
   1094
  10. Oma kansa ensin?

   Mitä tarkoittaa oma kansa ensin? Mihin verrattuna. Muitten kustannuksella? Miten voisimme olla erillään maailmasta? Mikä on se kansa, joka on vauras
   Maailman menoa
   338
   1080
  Aihe