En tiedä selviänkö tästä erosta

juuri eronnut

Olen päälle kolmekymmpinen nainen ja avomieheni jätti minut muutama viikko sitten. Asuimme monta vuotta yhdessä. Hän on minulle tärkein ihminen maanpäällä ja rakastan häntä. Hän jätti minut, kun ihastui toiseen naiseen. Ajatuskin siitä, että hän on kiinnostunut toisesta, luultavasti harrastaa seksiä hänen kanssaan, ehkä jopa on rakastunut häneen ja viettää loppuelämänsä hänen kanssaan, on niin sietämätön, että en tiedä miten jatkossa pystyn kestämään tätä. Mun sydämestä on viety yli puolet ja tuntuu niin pahalta. Itken joka päivä, tänään nyt jo heti maanantaiaamusta kun heräsin. Pelkään, että tämä kipu ei tule koskaan mun elämäni aikana lähtemään pois ja luultavasti joudun syömään ainakin unilääkkeitä tämän takia loppuelämäni. Olen viime päivinä myös ruvennut miettimään, että haluanko ollenkaan jatkaa elämääni. Muutenkin minulle on tosi raskaita asioita elämässäni menossa, jotka eivät liity tähän suhteeseeen ja nyt en saa niitä ainakaan ratkaistua tämän masennuksen takia (ja näissä asioissa on määräaika, johon mennessä pitää olla ratkaistuna). Se toinen nainen on vienyt tärkeimmän asian elämästäni, tuhonnut onneni.. kaikki unelmat perheen perustamisesta ja yhteisestä kodista ja loppuelämästä. Minulle oli kova vauvakuume ja katsoimme yhteistä isompaa asuntoa. Mieheni oli minulle niin tärkeä, että sitä ei voi sanoin kuvailla. Tekisi mieli ilmoittaa sille naiselle, mitä hän minun näkökulmastani on saanut aikaiseksi...mutta en tiedä onko se järkevää. Helpottaisi ehkä minun oloani. Miten tällaisesta selviää, vai selviääkö ollenkaan??

17

1066

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tsemppiä

      muista, kukaan ei ole sen arvoinen että itsellesi jotain tekisit, elämä on elämisen arvoinen kaikkine huonoine puolineenkin, joku päivä jaksat hymyillä ja nauraa..
      usko tiedän mistä puhun: samaan aikaan itsellä päättynyt suhde, ongelmia talouden kanssa ja siskon syöpä - kaikki saman kuukauden aikana, mutta silti jaksan, puoli vuotta meni mutta eilen nauroin lenkillä ihan vaan sen takia kun kevät tuuli osui kasvoille. ehkä joku päivä saan palkkion tästä ajasta, mutta jos en tiedän ainakin kasvaneeni ihmisenä ja seuraavan kerran kun elämä tökkii olen vahvempi.

      uskoa ja toivoa sinulle, koita jaksaa!

    • yksin myös jäänyt

      Kun rakas ihminen lähtee viereltä,se on katastrofi.
      Tulee monia tuntemuksia. Miksi en kelvannut,miksi toinen on parempi,mitä olisi pitänyt tehdä toisin.
      Mies on jostain syystä tehnyt tämän ratkaisun. Hän sen tietää.
      Avoliitosta voi helpommin lähteä,kun avioliitosta.
      Tai niin ainakin luulisin.
      Tylsää sanoa,mutta aika auttaa.
      Teitä ei sittenkään ollut tarkoitettu yhteen.
      Käännä katseesi tulevaisuuteen.
      Elämä kantaa.

    • ohoi!

      Sen verran haluan puuttua, että kukaan "kolmas pyörä" ei voi väkisin viedä ketään. Exälläni oli joku yhden illan säätö (ei sen suurempaa), mutta en missään nimessä vierittänyt syytä tämän säädön, naisen, harteille, koska yhtä lailla tämä ex-poikaystäväni lähti nuoleskeluun mukaan (nainen oli molemmille täysin tuntematon). Eihän sitä tiedä, mitä ex-avomiehesi on tuolle naiselle sanonut. Sinulla on täysi syy olla vihainen ja pettynyt tuohon mieheen.
      Tilanne on vaikea, ja tiedän, että on vaikeasti suhtautua asiallisesti mihinkään kun tunteet jylläävät. Onko sinulla ketään läheistä,kenelle voisit asioista puhua?Älä jooko tee itsellesi mitään peruuttamatonta. Voit ottaa yhteyttä kriisikeskukseen tms., josta voisit saada nyt akuuttiin tilanteeseen apua. Ehkä sen jälkeen omat ajatuksesi selvenisivät. Tuo mies, eikä hänen kanssaan vietetty aika eivät todellakaan ole niin arvokkaita, että sinun pitäisi oma elämäsi sen takia uhrata. Ole vahva, näytä, että nouset silti jaloillesi. Voihan olla, että hetken huumassa löydetty uusi parisuhde osoittautuukin exällesi virheeksi, mutta älä enää anna hänen satuttaa sinua.

      Ole vahva, jaksamista!

      • juuri eronnut

        Kiitos kun kirjoitit.... Olet oikeassa, voihan olla, että ex-mieheni on ollut enemmän aktiivinen, kuin se nainen. En voi tietää. En syytä ketään, mutta jotenkin haluaisin tässä tilassa nyt vaan että se nainen tietäisi, että hän on ollut osallisena aiheuttamassa todella pahaa oloa jollekin... Myönnän, että olen kyllä katkera... Mutta pyrin toimimaan asiallisesti.. koska asiattomasta toiminnasta tulee vaan minulle itselleni paha mieli.


    • pää pystyyn

      Ikävä juttu tietysti, mutta täytyy ilman jälkiviisastelua sanoa ettei tuollainen noin voimakas toiseen hirttäytyminen ole/ollut kovin viisasta.

      Teillä ei ollut lapsia, ei ilmeisemmin suurta asuntovelkaa ja vielä avoliitto. Ei tarvitse eron jälkeen jäädä riitelemään mistään tuollaisista. Harmitus ja ikävöinti menee ohi. Keskity muihin asioihin elämässäsi.

    • UskoItseesi

      Toiselle naiselle avautuminen ei kannata. Hän kyllä tietää, usko pois. Toisekseen, jos realistisesti kuvittelet tapahtumien kulkua, niin miten kuvittelet naisen asiaan suhtautuvan? Onko hän aidosti pahoillaan puolestasi, vai leimaako hän ihastuksissaan sinut katkeraksi psykopaatiksi? Entä mitä saisit tilanteesta itsellesi? Asiat eivät muuttuisi mihinkään, paitsi että itsellesi jäisi vain entistä kurjempi olo, kun paha mieli ei poistunutkaan. Voi omassa mielessäsi kirota naisen alimpaan helvettiin, se jopa joskus auttaa, mutta konkreettiset pahan olon purkaukset kääntyvät aina lopulta sinua itseäsi vastaan.

      Vietä aikaa ystäviesi ja perheesi parissa. Puhu asioista, aina kun siltä tuntuu. Myöhemmin tunnen itsestäsi ylpeyttä, kun huomaat selvinneesi elämäsi toistaiseksi vaikeimmasta ajanjaksosta, ja voit asiallisen käytöksesi ansiosta katsoa peilikuvaasi selkä suorana, ilman katkeruutta. Viha on helppoa, lempeys aina vaikeaa.

    • Haluaisin jo pois

      Minä olin samalla lailla ripustautunut eksääni. Kohta erosta tulee kaksi vuotta, eikä minulla ole elämänhalua sitäkään vertaa kuin heti eron jälkeen. Ikävöin eksääni aivan tolkuttomasti, yhteistä huumoriamme, sitä kun toinen ymmärsi jo puolesta sanasta, reissujamme, kaikkea. Itken joka päivä kun tulen tyhjään kotiin.

      En ole elämässäni kohdannut ketään toista, joka olisi samalla lailla ymmärtänyt minua. Rakastuin häneen aina vain uudelleen. Sairastuin kuitenkin masennukseen eikä minusta ollut enää parisuhteen osapuoleksi. Mies löysi sitten toisen ja järkytyksenähän se tuli, kun en kaikesta huolimatta ollut halunnut luopua toivosta, että hän jaksaisi taivaltaa rinnallani.

      Rakastan häntä yhä valtavasti ja vaikka ajatus hänen uudesta suhteestaan repii sielun kappaleiksi, toivon hänen elämäänsä kaikkea hyvää.

    • Voimia

      Olen pahoillani puolestasi. Ei varmaan juuri nyt lohduta, mutta selviät kyllä. Minäkin olen selvinnyt. Alussa kipu oli kuin vyöryvä tsunami. Se peitti kaiken alleen. Kipu oli henkistä ja fyysistä. Rintaa puristi, itketti ja itketti. Musiikin kuuntelu oli toisaalta terapeuttista, toisaalta se veti itsesäälin ja katkeruuden aallonpohjaan.

      Tuska helpotti ja juuri kun luuli olevansa vahvempi tuska palasi kuin aaltona. Kuukausien myöstä elämä helpotti, vuosien myötä pettys muutti muotoaan. Uskomatonta, mutta totta on se että 2-4 vuoden kuluttua toinen tuntui ihan oudolta. Tietoisesti tiedän että olimme vuosia naimisissa, mutta tunneyhteys muistoihin on kadonnut. Olin 35 erotessamme. Erosta on nyt 8 vuotta. Olen onnellinen enkä muistele eroa eikä se saa minussa enää tunteita aikaan. Aika parantaa.

      Omalla kohdalla hyötyä oli varmasti siitäkin, että erosta riippumatta olin samaan aikaan vaihtamassa työpaikkaa. Myöhemmin muutin lähemmäs uutta työpaikkaani ja pakko sanoa että "poissa silmistä, poissa mielestä" ptää osin paikkansa. Eron tuskaa kyllä helpotti se ettei toista eikä yhteisiä muistoja näe.

    • voimia

      Voimia sinulle! Erontuska on hirveä, ahdistus rintakehässä, unettomat yöt, syömättömät päivät, itkemistä, suremista, toivoa, epätoivoa ja kaikkea muuta. Erosin itse viisi vuotisesta suhteesta noin puoli vuotta sitten. Minut jätettiin yllättäen se tuli vaikkakaan meillä hyvin mennyt. Kaksi ensimmäistä kuukautta olivat pahimmat ajattelin etten pääse tästä yli ja etten halua enään elää.. avasin silmät ja aloin katsomaan muuta, urheilun ori. Yhteyttä ystäviini, perheeseen ja tein uusia mukavia asioita. Löysin taas jonkunlaisen elämän tahdon. Helppoa se ei ollut mutta hyvä niin se mikä ei tapa se vahvistaa. Muista että et ole yksi, vaikka joskus tuntuisikin semmoiselt, et ole . Lähetän siylle suuren halauksen ja voima ajatuksia. Sinä selviät, minäkin selvisin!

    • tsemiiii

      Aika aika aika....se auttaa..Minulla exä rakastu naapuriini ja muutti hänen luo ja kerrostalossa jouduin heitä näkemään vaikka koitin olla näkemättä. Oksensin yökötyksestä, vedin pameja ja itkin. Meni reilu puoli vuotta niin vappuheila sai vähän helpotusta olooni. Katkeruutta kannoin vuosia. Älä ota yhteyttä siihen naiseen, hän on syytön miehesi tekoihin. Jos miehesi ei rakasta sinua, et voi pakottaa häntä rakastamaan. Voimia kulta! Elämä voittaa....aikanaan.

    • sai sen kyllä

      tai näin, mene kakkosen luo ja kerro kaikki:kakkonen alkaa kehua seksielämää miehesi kanssa ja haluaa miehen itselleen..

      • sai sen kyllä

        sitten hän saa kokea, miten sitä petetään mutta ei kuulu mulle enää.


    • juuri eronnut

      Erosta kulunut yli 3 kk, edelleen olen täysin hajalla. Itken melkein joka päivä.. Saan ihan ihmeellisiä itkukohtauksia jos esim. olen liian kauan jossain tilanteessa, jossa asiat muistuttavat yhteisistä hetkistä (esim. ostoskeskuksessa jossa kävimme usein yhdessä). Olen täysin eri ihminen nyt kuin ennen eroa... kaikin puolin.. ryhti on lyhistynyt ja saan selkäkipuja... koko ajan ahdistava itkun tunne rinnassa ja kurkussa. Juoksulenkeillä uudesta persoonastani tosin on ollut hyötyä, juoksen ihan kuin eri ihminen, siis lujempaa, joka on hyvä asia. Tosi inhottavaa ajatella, että erot on "normaaleja", monet ihmiset eroaa ja jatkaa siitä pienen "suruajan" jälkeen normaalisti eteenpäin. Mä en ymmärrä, mut mä en pysty... Lisäksi tunnen, että mun vanhemmat on vähän sitä mieltä että mä oon mokannut, et oma vika tää ero... vaikka ei ne sitä suoraan sano, mutta rivienvälistä sen kyl huomaa. Meidän suvussa ei ole kukaan koskaan eronnut.. esim. mun lapsuudessa ei ole koskaan ollut lähipiirissä ketään, joka olis eronnut. kaikki tuntuu niin paskalta ja en näe minkäänlaista miellyttävää tulevaisuutta itselläni edessäpäin. Elämäni tulee olemaan yhtä alamäkeä tästä eteenpäin.. Haluaisin oikeasti vaan poistua tästä maailmasta, kuolla ja päästä jonnekinmuualle..! Mutta sitäkään en näillä näkymin uskalla tehdä ja se ahdistaa ja masentaa vielä enemmän... ehkä taas pian googlaan "jäi junan alle" lauseella tai jollain vastaavalla.. haluaisin vaan tietää millä tapaa täältä lähtis, jos lähtis.

    • saman kokenut

      En ehdi kirjoittamaan enempää, mutta haluan tsempata sinua. Kyllä sinä selviät erosta, niinkuin sadattuhannet muutkin. Olet vielä nuori, vaikka et niin itse ajattelisikaan. Ulkopuolisen silmin sinulla on kaikki mahdollisuudet löytää uusi rakkaus ja perustaa perhe. Olet nyt tunteiden vallassa. Aikaa myöten tunteet laimenevat vääjäämättä, se on aivan aivojen kemiaakin. Onnea sinulle!

    • just erotettu

      Minulla ei ole tarjota sinulle apua..sillä olen juuri itse joutunut erotetuksi..suhde oli vaikea alusta loppuun, jokunen aika meni ihan hyvin. Niin vaikeat lähtökohdat oli, mutta syvästi rakastavana (ehkä rakastin vain mielikuvaa, kuvitelmaa miehestä..) jaksoin viimeiseen saakka uskoa, että suhde voitaisiin pelastaa. No mies ei sitä halunnut vaan jo viimeisen puolen vuoden ajan teki oikeastaan kaikkensa, jotta ymmärtäisin itse hävitä maisemista..

      Ehkä joku päivä voin katsoa taaksepäin ja nähdä kaiken sen pahan, mitä jouduin tai annoin itseni kokea, alistumista ja sairasta suhdetta, ja näen että minun on parempi olla yksin, vaikka tunnen itseni NIIN yksinäiseksi joka päivä..Mikään ei tunnu vievän tunnetta ahdistuksesta pois, kyllä, olin jo miettimässä myös päivieni päättämistä (mikä on hei ihan normaali tunne shokin alkuvaiheessa)..

      On mentävä eteenpäin päivä kerrallaan. Tämä ero ei ole kuitenkaan se pahin, edellinen paha ero oli avioero ja sitä ennen suhteen päättyminen todelliseen sielunkumppaniin, parhaaseen kaveriin. Siinä erossa iso osa minusta kuoli enkä ole toipunut tuosta omaa itseäni kohdanneesta katastrofista edelleenkään, miehen poistumisesta elämästäni kyllä.

      Olen huolissani siitä, että olin niin riippuvainen ja alistunut, että tuntuu kuin maailmani olisi romahtanut totaalisesti. Se ei ole tervettä. Koen kuitenkin, että kaiken sen riippuvuuden taustalla oli koko ajan halu jakaa enemmän, kokea syvempää yhteenkuuluvuutta, tunnetta rakastumisesta kun emme kuitenkaan olleet edes vielä mielestäni ylittäneet rakastumisen vaihetta..mitä enemmän ripustauduin, sitä kauemmaksi mies meni..Mitä enemmän kyselin ja toivoin häntä kotiin hänen sanomaansa aikaan (ainahan se venyi tunneilla ja mies alkoi viipyä yhä vähemmän seurassani..)..

      Miehen tarpeet eivät jollain henkisellä tasolla kohdanneet kanssani. Ei minullakaan, mutten silti lähtenyt hakemaan niitä tunteita kodin ulkopuolelta. Hän sen sijaan oli koko suhteemme ajan enemmän kuin ystävä naiskavereidensa kanssa. Tuskin ehkä fyysistä pettämistä, mutta kuitenkin selvästi pakosalla meidän liitostamme. Minulla siis ei ollut konkreettista mahdollisuutta pelastaa yhtään mitään, koska mies ei halunnut :/

      Olen niiiiiiiin yksinäinen, eihän minulla ole edes kavereita, vain muutama luottoystävä ja loput tekstiviestikavereita ja sellaisia, joita tapaan pari kertaa vuodessa. Olen niin onnettomasti sosiaalinen, mutta tylsä, ettei minua kukaan oikein edes muista. Masentunutkin tämän viimeisen suhteen myötä, kun olin läheishoitaja toiselle masentuneelle ja tuki kaikenlaisissa vaikeuksissa.. En saanut silti mitään tukea itse :'( Julma on maailma..

      Huokaus..siis kaipa lähinnä reflektoin tässä nyt omaa tilaani sillä hyviä neuvoja minulla ei tietystikään ole. On vain kunnioitettava toisen ihmisen ratkaisua, sillä hänen puolestaan ei voi päättää ja toisaalta, jotenkin hän on ollut onneton jos on lähtenyt uuteen suhteeseen jo. Ehkä masentuneisuutesi vaikutti, kuka tietää. Kunnollinen puoliso pysyy rinnalla hyvät ja pahat ajat. Parempi näin, jos ei ollut luonteeltaan petturi, että lähti nyt eikä sitten kun olisitte jo naimisissa..

      Tiedän itsestäni, että vain se kunnollinen parisuhde jossa on riittävä määrä välittämistä voi poistaa tämän yksinäisyydentunteen. Sillä ei ole tekemistä sen kanssa, etteikö voisi harrastaa yksin/yhdessä, nähdä kavereita, olla busy muutoin, vaan se joillekin ihmisille (liekö sitten väärä peruste) on tärkeämpää olla yhteydessä toiseen eli mieheen parisuhteen kautta. Ihmisluonteelle on ominaista se, ettei yksin ole hyvä olla..

      • ei oo oikein

        ehkä tää ei auta mut ei tuo dyn mies ole ollu kunnon mies ei lopeta suhdetta mutta etsii jotain samalla muista kuin hiiri.unohda se taukki ja etsi kunnon mies,jolla itsetunto ja selkäranka hoitaa yks juttu kerralla loppuun.


    • Nainen27.....

      On tavallaan lohduttavaa lukea kun tietää että muillakin on sydänsuruja, en ole yksin. Minua lohduttaa ajatus, että jokainen hengenveto on lähempänä hyvää oloa ja tämän ahdistuksen loppumista. Kaikesta on selvitty tähänkin asti ja kyllä tästäkin selvitään! Voimia kohtalotoverit

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      95
      6806
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      29
      2686
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      33
      2263
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      83
      1952
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1681
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      6
      1487
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1377
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      14
      1351
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      8
      1294
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1243
    Aihe