Gatwick - Greenwich, mikä julkinen edullinen ja helppo?

Kesällä Lontooseen

Olemme lähdössä 2 aikuista ja 1 lapsi Lontooseen kesäkuussa. Lennämme Gatwickin kentälle, hotellimme sijaitsee Greenwichissa, Novotel London Greenwich. Miten mennä hotelliin? Budjetissa on varattu n 60 euroa matkaan, riittääköhän junaan/bussiin? Toiveena olisi, että päästäisiin yhdellä vaihdolla, lieneekö mahdollista?

Mielellään otetaan vastaan myös vinkkejä ensimmäistä kertaa Lontooseen ja Iso-Britanniaan matkaaville! Matka on omatoiminen, olemme reissussa 9 pv, ja lennot 3 ensimmäisen päivän hotelli on varattu. Hotellivinkkejä otetaan vastaan! Budjetti on n 100 euroa/yö. Metroyhteys Lontoon keskustaan ois plussaa.

Kiitos vinkeistä :)

9

406

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Lontoossakäynyt

      Helppohan on suhteellinen käsite... Lontoon liikenteellä on oma logiikkansa, joka on helppo kun sen osaa. Toivottavasti liikkuminen isoissa kaupungeissa on tuttua, muuten voi olla hetken ihmeissään. Selkein reitti kentältä hotelliin lienee jaa ensin junalla London Bridgelle, ostaa sieltä Oyster-kortit (kai siellä on myyntipiste?) ja jatkaa paikallisjunalla Greenwichiin. Hotelli on aseman vieressä, sikäli kätevää.

      Varmaan on teillä syynne hotellin valintaan, mutta kaukana se keskustasta on. Äkkiä tunti hurahtaa, ennenkuin perillä olette. Vaihtoehtoina tuo em. juna London Bridgelle ja sieltä metrolla (ainakin yksi vaihto lisäksi) tai bussilla tai sitten DLR-juna Bankiin ja sieltä edelleen metrolla. Busseista näkee parhaiten, mutta kestää vielä kauemmin... Matkoihin ilman muuta Oysterit (katso muut aiheeseen liittyvät ketjut), koska joudutte aina käyttämään julkisia eikä tarvitse ihmetellä maksujen kanssa.

      Kolme päivää Lontoossa menee viuh vain, mitäpä olette sitten ajatelleet tehdä? Lähdettekö muualle Englantiin vai siiryttekö lähemmäs keskustaa? Kerro lisää niin on helpompi neuvoa. Minkä ikäinen lapsi muuten on?

    • Kesällä Lontooseen

      Ollaan yhteensä 9 yötä Englannissa. Lento Gatwickiin, perillä aamulla, 3 ekaa yötä tuolla Greenwichissa. Hotelli otettiin vähän summissa, yksi päivä menee hotellin lähistöllä ja 2 päivänä ois tarkoitus lähteä Lontooseen päiväseltään. Museoita ja shoppailua ohjelmassa. Kaikki matkustaminen julkisilla on elämystä 10-vuotiaallemme, joten aikaa vievät matkat keskustaan ovat ok. Matkusteltu on isoissakin kaupungeissa, mutta kieltämättä ois kiva olla suunnilleen perillä millä julkisilla lähteä hotelliin ja sieltä keskustaan käymään.

      Neljäntenä päivänä ois tarkoitus lähteä "jonnekin" päin Englantia neljäksi yöksi, joitan vinkkejä saatu tutuilta, mutta ei oo vielä päätetty... Ideoita otetaan vastaan :) Matkabudjetissa julkisilla matkustamiseen Lontoossa varattu n 200 euroa junamatkoihin "jonnekin" on varattu 350 euroa, ei sitten hajuakaan, miten paljon nää budjetit rajoittaa matkustelua... Ollaan liikuttu autolla Euroopan kaupungeissa, tää matka ois tarkoitus olla ihan julkisliikenne-reissuna.

      Matka päättyy Gatwickin lentokentän lähelle hotelliin (Ibis London Gatwick Airport), sinnekin pitäis jotenkin osata suoriutua julkisilla Lontoon keskustasta. Aikaa on varattu reilusti, mikä lie sitten vähimmillä vaihdoilla sujuva yhteys? Mahtaako netistä löytya vastaavaa sivustoa kuin pääkaupunkiseudun reittiopas, josta löytyy aikatauluja ja reittejä bussi-juna-metro-jne yhteyksillä?

      Kiitos taas vinkeistä :)

      • Kesällä Lontooseen

      • pe2101
        Kesällä Lontooseen kirjoitti:

        Thanks a lot!!

        You're welcome.

        Jos teillä on jokin älypuhelin, esim. Nokian Lumia, niin siihen saa ladattua moniakin hyödyllisiä mobiilisovelluksia, hakusanana esim. Nokian Kaupassa: London travel tai pelkkä London. Useat sovellukset toimivat lähes yhtä kätevästi kuten HSL:n Reittiopas mobiilisovelluksena. Osa on maksullisia (muutama euro) ja ilmaisiakin löytyy.

        Here Maps Here-oheissovelluksineen on myös käyttökelpoinen älypuhelimessa ja samoin Google Maps.

        Useat sovellukset toimivat offline ilman nettiyhteyttäkin, kunhan kartat on ladattu etukäteen ja näin ei muodostu tiedonsiirrostakaan paikan päällä kuluja. Ilmaisia wlan-verkkoja löytyy toki myös Lontoostakin kuten Suomestakin.


      • pe2101
        pe2101 kirjoitti:

        You're welcome.

        Jos teillä on jokin älypuhelin, esim. Nokian Lumia, niin siihen saa ladattua moniakin hyödyllisiä mobiilisovelluksia, hakusanana esim. Nokian Kaupassa: London travel tai pelkkä London. Useat sovellukset toimivat lähes yhtä kätevästi kuten HSL:n Reittiopas mobiilisovelluksena. Osa on maksullisia (muutama euro) ja ilmaisiakin löytyy.

        Here Maps Here-oheissovelluksineen on myös käyttökelpoinen älypuhelimessa ja samoin Google Maps.

        Useat sovellukset toimivat offline ilman nettiyhteyttäkin, kunhan kartat on ladattu etukäteen ja näin ei muodostu tiedonsiirrostakaan paikan päällä kuluja. Ilmaisia wlan-verkkoja löytyy toki myös Lontoostakin kuten Suomestakin.

        Tuli mieleen vielä pari juttua Greenwichistä, mitä kannattaa tehdä, kun kerran olette siellä:

        1) Observatorio ylhäällä mäellä ja seistä yht'aikaa läntisellä ja itäisellä puolella pallonpuoliskolla tai hypätä viivan yli pallonpuoliskolta toiselle kuva siitä. Näköalat on lisäksi komeat.

        2) Venematka pitkin Thamesia sinne tai takaisin keskustaan.

        3) Bussilla viimeksi menin keskustasta lähes tunnin, mutta oli ihan mielenkiintoinen matka sekin.

        4) Emirates Air Linen köysirata Thamesin yli, ei kulje tuulisella säällä, mutta maisemat on kirkkaalla ilmalla mahtavat.

        5) Greenwich Foot Tunnel, elämys sinänsä kävellä Thamesin ali.

        6) Docklands Light Railway, DLR, junanvaunut kulkevat ilman kuljettajaa. Paikka kannattaa yrittää saada mahdollisimman edestä.

        7) Cutty Surk, en käynyt, mutta kiinnostava laivakohde.

        Näistä monet saattoivat olla jo tuttuja asioita, mutta itselleni nämä ainakin jäivät mieleen Greenwichistä.


      • kohteita riittää

        Pari vinkkiä vierailukohteiksi Lontoon ulkopuolella: Bristol, Bath ja Oxford. Bristoliin pääsee junalla Paddingtonin asemalta parissa tunnissa ja Bath on siinä matkan varrella. Lippu kannattaa sitten ostaa Bristol Temple Meads-asemalle, Bristol Parkway on vähän ... syrjässä. Oxford vaatii pienen poikkeamisen reitiltä (junanvaihto Didcot Parkway:ssä). Didcotin on aseman vieressä on http://www.didcotrailwaycentre.org.uk, joka voi olla mielenkiintoinen, jos vanhat junat kiinnostavat.

        Yhteyksiä ja lipun hintoja voi katsella täältä: http://www.nationalrail.co.uk/
        Majoitusta esim. täältä: http://www.laterooms.co.uk

        Bristolissa etenkin mäen päällä oleva Cliftonin alue on kivannäköistä perinteistä englantilaista kaupunkia, alhaalta joen rannasta taas löytyy viimeisen päälle modernia tai uudistettua keskustaa. M-Shed esittelee Bristolia ja Bristolin historiaa, Arnolfinissä voi käydä ihmettelemässä, että 'tämäkö on taidetta', molemmat ovat ilmaisia. Cabot circus on valtava, katettu shoppailukeskus. Hotellivinkiksi Berkeley Square Hotel, hienolla paikalla pieni hotelli jossa on hyvä ravintola. Huoneet voivat olla aika pieniä.

        Neljässä päivässä kyllä tekisi melkoisen automatkankin Etelä-Englannissa. Erityisen kätevää on, jos auton ottaa/jättää suoraan lentokentältä/-lle, niin ei tarvitse huolehtia yhteyksistä. Esim. Alamolta näyttäisi saavan Compact-luokan auton £180 9 päiväksi suoraan Gatwickilta. Varsinkaan Etelä-Lontoossa autolla ei kyllä tee juuri mitään, liikenne voi olla todella puuroista ja ydinkeskustassa on arkipäivisin ruuhkamaksu. On tärkeää muistaa, että väärinpysäköinti Lontoossa ei kannata ja säännöt on luettava tarkasti, mm. "rahan lisääminen mittariin" on yleensä kielletty. Lontoon ulkopuolella auto taas on erinomainen kulkemiseen. Todennäköisesti vuokran saa säästettyä jo sillä, että voi majoittua vähän syrjäisempiin hotelleihin.


    • Leena T

      Englannissa on erilaiset pistorasiat ( 3 reikäiset), joten adaptorin/välikappaleen tarvitsette pistorasian ja esim. kännykän laturin väliin. Niitä saattaa olla hotelleissakin vuokrattavana, mutta siihen ei voi varmaksi luottaa. Olin viime viikolla Lontoossa ja näin niitä myytävän Boots -kemikalioketjun kaupoissa hintaan £ 4. Minä olen kuljettanut omaa adaptoriani edestakaisin sen viimeiset 30 vuotta mitä olen Lontoossa käynyt.

      Itse vaihdan aina käteistä rahaa jo Suomessa. On kätevää, koska korttien toimivuudestakaan ei ole aina takeita.

      Suosittelen ihan paperikartan hankkimista (sekä Lontoosta että koko Englannista). Lainatkaa vaikka kotikuntanne kirjastosta. Kartasta näkee kokonaisuuden eikä jää sen varaan, miten puhelimet toimivat.

      Joillakin isommilla asemilla (esim. Kings Cross,/St. Pancras) on London Transport/Travel toimistoja, joista saa ilmaisia karttoja esim. bussireiteistä. Ne eivät ole välttämättä näkyvillä telineessä, vaan niitä täytyy pyytää tiskiltä. Ilmaisia metrokarttoja on jaossa metroasemilla.

      Ladattavaa Oyster-metro/bussi/DLR-juna matkakorttia suosittelen. Huomioikaa se, että Lontoon julkisissa on eri hinnat ruuhka-aikaan (esim. ennen klo 9.30 ja klo 16 jälkeen pari tuntia). Jos matkustaa noina aikoina, niin tuntuu, että Oyster kuluu nopeaan. Toki hinta riippuu myös matkan pituudesta ja vyöhykkeistä.

    • 20+6

      "Lontoon julkisissa on eri hinnat ruuhka-aikaan (esim. ennen klo 9.30 ja klo 16 jälkeen pari tuntia). Jos matkustaa noina aikoina, niin tuntuu, että Oyster kuluu nopeaan. Toki hinta riippuu myös matkan pituudesta ja vyöhykkeistä. "

      Mielestäni korkeammat hinnat ovat vain ennen klo 9.30.
      Tuo klo 16 jälkeen oleva aika kyllä mainitaan ruuhka-ajaksi, mutta hinnan suhteen se ei ole Peak-time eli korkeampi hinnaltaan.

      Miten mahtaa asia oikein olla? Täällä ´jonkun välittämässä päiväkatto Oysterilla-linkissä ei ainakaan mainita kuin tuo aamuruuhkan aika hinnaltaan korkeampana:
      http://www.tfl.gov.uk/fares-and-payments/oyster/using-oyster/price-capping


      Kiitos.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      66
      4552
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      14
      2239
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      25
      1754
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1498
    5. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      27
      1433
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1298
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1217
    8. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      13
      1136
    9. SOSIALI DEMOKRATIA

      AATE , JOKA ETENEE.
      22
      1086
    10. Martinasta kiva haastattelu Iltalehdessä

      Hyvän mielen haastattelu ja Martina kauniina ja raikkaan keväisenä kuvissa.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      291
      1014
    Aihe