Mikä ydinvoimassa parasta?

Minulta on kysytty, ja olen kysynyt itseltäni: mitä hyvää ydinvoimassa on?

En näe ydinvoimassa mitään hyvää, en kertakaikkiaan mitään. Nyt keksin muotoilla kysymyksen uudestaan: mikä on PARASTA ydinvoimassa? Täytyyhän ydinvoimalla olla joku ominaisuus, joka ei ole niin paha kuin muut ominaisuudet. Löysin vastauksen tuohon kysymykseen.

Ydinvoimassa ei ole mitään hyvää. Parasta ydinvoimassa on sen käyttö joukkotuhoaseena. Siinä se on kaikkein omimmillaan, luonnon ja ihmisen suurimpana vihollisena ja vaarana.

_____
Valvojat ovat syytä kertomatta poistaneet tämän vuonna 2009 kijroittamani viestin. Koska en itse voi ymmärtää poiston syytä, joudun kirjoittamaan viestin uudelleen, kunnes
- valvojat kertovat syyn viestin poistoon, tai
- lopettavat viestin perusteettomat poistot

Tiedoksi @Suomi24

26

4148

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • eihyvä

      Jokaisella on oma näkemyksensä.

      Ydinpommit kauheudessa kuitenkin säästivät ihmishenkiä ja pelote toimii vielä.

      • Ihan hyvä eyyä on eri näkemyksiä.


    • eri näkemys

      En näe ydinvoimassa mitään huonoa, en kertakaikkiaan mitään.

      • Lauhde1

        paljon hyvää siinä kyllä on. Sen energiantuotanto on melko varmaa ja energia on kohtuuhintaista. Polttoainetta on maapallolla riittämiin. Se ei itsessään tuota hiilidioksidia toimiessaan. Sen polttoaineen energiasisältö on valtava suhteessa mihin tahansa muuhun tavanomaiseen polttoaineeseen, joten vaikka polttoaineen energiasta saadaan hyödynnettyä vain pieni osa, kuljetuksia ei tarvita nimeksikään verrattuna vaikkapa hiileen, tai puuhun. Kunhan hyötöreaktorit yleistyvät, kulutus tipahtaa entisestään. Samalla syntyvän jätteen määrä vähenee. Lisäksi ydinvoiman kiistaton etu on se, että sen avulla voidaan tuhota ydinasemateriaaleja ja siinä sivussa saadaan vielä energiaa.


    • Plnbvffr

      Parasta on sen tuotannon monimutkaisuus, suuri voluumi sekä jätteen käsittely.

      Ydinvoimaa ei oikein vielä voi verrata saunan puukiukaaseen tai polkupyörään, eli et voi itse oikein ottaa mukaan lenkille tai polttaa saunassa.

      Ydinvoimasta saa suuri joukko ihmisiä sähköä esim. kaalimadon laitteille - mikä ketäkin kiinnostaa. Kuka nyt pyörää polkisi käsin?

      Ydinvoiman jäte ei ole kuten lehmän lanta: liukumiina ja ravinneaine. Kuka nyt levittäisi sitä takapihalle.

      Saamme siis ilmaista energiaa ja paskat jää vasta seuraaville sukupolville. Siinä se paras syy.

      • stuxnet

        Samansuuntainen näkemys meillä

        "Plnbvffr 4.4.2014 19:00

        Parasta on sen tuotannon monimutkaisuus, suuri voluumi sekä jätteen käsittely.

        Ydinvoimaa ei oikein vielä voi verrata saunan puukiukaaseen tai polkupyörään, eli et voi itse oikein ottaa mukaan lenkille tai polttaa saunassa.

        Ydinvoimasta saa suuri joukko ihmisiä sähköä esim. kaalimadon laitteille - mikä ketäkin kiinnostaa. Kuka nyt pyörää polkisi käsin?

        Ydinvoiman jäte ei ole kuten lehmän lanta: liukumiina ja ravinneaine. Kuka nyt levittäisi sitä takapihalle.

        Saamme siis ilmaista energiaa ja paskat jää vasta seuraaville sukupolville. Siinä se paras syy. "
        http://keskustelu.suomi24.fi/node/12163727/#comment-67096691

        Samansuuntainen kuin oma näkemykseni, mutta räväkämpi ja konkreettisempi. Huolehdin näkemyksesi ydinvoimasta turvaan seuraavia viestisukupolvia varten.


      • Lauhde1

        tuskimpa ne jätteet siellä loppusijoitusonkalossa tulevillekaan sukupolville murheita tuottaa. Kunhan reaktoritekniikka kehittyy, ne voivat murheiden sijaan tuottaa reilusti energiaa.


    • kotkanpoika
      • Jokainen voi kertoa oman näkemyksensä siitä, mikä ydinvoimassa on parasta. Sinullako ei sellaista näkemystä ole?


    • kotkanpoika

      Minulla on sama näkemys kuin isäkotkalla.

      Mitä mieltä sinä olet kotkasilppureista ?

    • tyhjennys-heti

      Mitä hyvää ydinvoimassa on? Jos siinä on jotakin hyvää niin miksi ei joka kaupunkiin rakenneta Tsernobylin tyyppistä voimalaa ja annettaisiin sen sitten räjähtää. Näin se väestönkasvu, holtosuhde ja kestävyysvaje saadaan poistettua.
      Poistetaan ongelman aiheuttajat tehopaukulla. Nythän Pripjatin kaupunkin ymäristö on tyhjennetty joten sama malli sopii myös Suomen ongelmien ratkaisuksi.

      • Lauhde1

        ei kannata, menisi hyvä sähköntuotantolaitos hukkaan, eikä muutenkaan. Tsernon haverilla ei kannata pelleillä. Se oli vakava onnettomuus, mutta onneksi rpmk-reaktoreita ei enää valmisteta.


    • jk.

      oosto

      • anti-jk

        kuules nyt jk


    • ewrsdfcws

      Voisiko ydinvoiman paras puoli olla hyvä syy olla sotimatta, ainakaan siis mitään isompaa sotaa. Millään maalla ei ole varaa siihen että ydinvoimalalle käy huonosti.
      Eikä vain se että jos miellä mosautetaan ydinvoimalla niin sen vaikutukset leviää muihinkin maihin. Kaksi maata joilla on ydinvoimaloita ja kun kumpikin tuhoaa toisensa niin lopputulos on aika vakava.

      Paras puoli ydinvoimassa, onko se siis se että ainoa hyvä syy olla sotimatta?

    • PositiivinenVoima
      • tenxuts

        Ei löydy stuxulta yhtä hyvin faktoihin perustuvaa listaa vastakkaisille väitteille.


      • tenxuts kirjoitti:

        Ei löydy stuxulta yhtä hyvin faktoihin perustuvaa listaa vastakkaisille väitteille.

        "Ydinvoimassa ei ole mitään hyvää. Parasta ydinvoimassa on sen käyttö joukkotuhoaseena. Siinä se on kaikkein omimmillaan, luonnon ja ihmisen suurimpana vihollisena ja vaarana. "

        Noin lukee jo avausviestissä, Pitää edelleen paikkansa.


      • tenxuts

        Faktat puuttuu.


    • K.Late

      "Paras puoli ydinvoimassa, onko se siis se että ainoa hyvä syy olla sotimatta?"

      USA:n vanhoja salaisia strategiota paljastettiin tässä jokin aika sitten. Artikkelista kävi ilmi, että ilmasodan kohteiksi oli valittu mm ydinenergiateollisuus.

      Olisi naivia kuvitella, että ydinvoimala jotenkin pyhä ja koskematon sodassa. Se on jopa jossain määrin parempi "ase" kuin ydinkärki, jonka vaikutusalue jää pienemmäksi ja joka maksaa tuhottomasti. Yleinen sekasorto ja taistelumoraalin tuhoutuminen todella halvalla, lähes ilmaiseksi.

      • Netstux

        Vähän veikkaan että tuo kohde on nuclear industry, ydinteollisuus, mikä on laajempi käsite ja käsittää monenlaisia laitoksia, erityisesti sotilaallisia sellaisia. Jos maa joutuu sotaan, se pyrkii varmaan saamaan pikavauhtia ydinaseen aikaiseksi ja siksi vastapuolen on syytä eliminoida siihen käytettävät laitokset.

        Ydinvoimalaitosten, kemian tehtaiden tms. pommittaminen aiheuttaisi kärsimyksiä lähinnä siviileille. Pommitusten suorittajamaassa se varmaan aiheuttaisi voimakkaita sotaeettisiä protesteja. Jos pyritään toisen maan valtaamiseen, radioaktiivinen saastuminen voisi koitua omaksi vahingoksi.

        Jugoslavian sodan aikana Serbia oli sodassa Sloveniaa ja Kroatiaa vastaan. Niillä on yhteinen Krskon ydinvoimalaitos joka oli käynnissä koko sodan ajan. Välistä Serbian hävittäjät lensivät kohti ydinvoimalaitosta mutta eivät tulittaneet tai pommittaneet sitä.


    • K.Late

      "Vähän veikkaan että tuo kohde on nuclear industry, ydinteollisuus, mikä on laajempi käsite ja käsittää monenlaisia laitoksia, erityisesti sotilaallisia sellaisia. "

      No näköjään näitä naiveja alkoi nyt jo ilmoittautumaan. Todellisuudesa ydinvoiman ainoa hyvä puoli on se, että se tarjoaa helppoja ja suurta tuhoa aiheuttavia maaleja viholliselle. Jugoslavia ei oikein kelpaa esimerkiksi.

      Pitää lähteä siitä, että sotaa käyvät maat ovat jo "vereslihalla", jossa kaikki keinot ovat jo sallittuja. Tämä on normaalitianne sodassa. Silloin ihanteellisin kohde on juuri ydinvoimala.

      Meitä pitkän rauhanajan eurooppalaisia vaivaa sellaiset kummalliset käsitykset, kuten että ihmiset olisivat jotenkin tulleet järkiinsä, tai että Natsi-Saksan tapahtumat eivät voi enää toistua.

    • TermitTutuiksi

      Ydinvoima, tarkemmin vahva ydinvoima, on atomiytimen koossa pitävä voima. Sinänsä ihan hyvä juttu.

      Ydinvoimaan liittyvää sidosenergiaa voi vapautua. Luonnostaan sitä tapahtuu hallitusti auringoissa vedyn fuusion kautta. Sidosenergiaa voi vapautua räjähdysmäisesti supernovissa, jolloin muodostuu heliumia raskaampia alkuaineita. Siten esim. maapallo on peräisin tuollaisesta superräjähdyksestä.

      Ihminen voi vapauttaa ytimien sidosenergiaa sekä hallitusti että räjähdysmäisesti. Ensin mainitussa on kyse ydinenergian tuottamisesta (puhutaan myös ydinvoimasta mikä on huono ilmaisu). Jälkimmäinen tapaus on ydinräjähdys jolla on lähinnä sotilaallisia sovelluksia.

      • ydintatti

        Sitten kun ydinvoimalaasa ketjureaktion hallinta menetetään, kuuluu iso pamaus.


    • jättipaukk

      mites auringossa? kuuluu jättipamaus kun ketjureaktion hallinta menetetään

    • tässä_totuus

      mitä hyvää, no esim:

      - tasainen energian tuotto
      - tehokas ja säädeltävissä oleva energian tuotto
      - kustannustehokas energia

      näin vaikka alkuun

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tollokin tajuaa että Timo Vornanen

      oli joutunut äärimmäiseen tilanteeseen ampuessaa yhden laukauksen katuun. Ei poliisi tee tuollaista hetken mielijohteest
      Maailman menoa
      690
      5294
    2. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      469
      3554
    3. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      157
      3337
    4. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      170
      2583
    5. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      10
      2399
    6. 261
      1990
    7. Onko oikeudenmukaista? Yhdellä taholla yllättävä valta-asema Tähdet, tähdet -voittajan valinnassa!

      Näinpä, onko sinusta tämä oikein? Viime jaksossakin voittaja selvisi vain yhden äänen erolla ja tänä sunnuntaina ensimm
      Tv-sarjat
      23
      1497
    8. Persukansanedustaja Timo Vornanen ammuskellut Helsingissä

      Poliisi siviiliammatiltaan, luvallinen ase mukana baarissa tällä hemmetin valopääpersulla. Meni eduskunnasta suoraan baa
      Haapavesi
      101
      1409
    9. No kerros nyt nainen

      Kumpi mielestäsi oli se joka väärinkäsitti kaiken? Nyt voi olla jo rehellinen kun koko tilanne on jo lähes haihtunut.
      Ikävä
      100
      1379
    10. Nainen, mietit miten minä jaksan

      En voi hyvin. Nykyään elämäni on lähinnä selviytymistä tunnista ja päivästä toiseen. Usein tulee epävarma olo, että mite
      Ikävä
      89
      1160
    Aihe