Autoilevaakin jalankulkijaa harmittaa

mitte1

Suojatie on ja autoletkassa selvä ylityskatkoväli. Seison jalkakäytävän reunalla sitä odotellen, katselen pilviä tai näytän, että mene vain. Ei onnistu enää meillä päin. Auto(letka) pysähtyy ja tunnen itseni idiootiksi. Eli missä se ylittämisen aikomuksen raja oikein on?
(Vai aletaanko meilläkin pelätä sitä kuulemma itäistä taktiikkaa, että rynnätään kuitenkin viime tingassa alle ja vaaditaan tönäisystä julmat rahat raastuvassa?)

PS. Tuo suojatien eteen pysähtyneiden ohitus on toki eri juttu!

6

99

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • mene vuorollasi!

      Mitä jos menet sinne suojatien päähän vasta kun todella olet menossa yli?

      Kyllähän se kaikkia harmittaa kun yksi viettää aikaa paikassa, jossa oletus on että olet menossa yli. Mieti siinä sitten ajoneuvon kuljettajana "milloinkahan tuo herää ja hyppää eteen..."

      Eilen juuri näin oivan esimerkin tästä. Kaksi selvästi isovanhempaa tuli tarhan pihalta kasunn reunaan. Pappa jatkoi lapsi sylissä suojatien yli, mamma jäi odottamaan kadun varteen että tulisi nyt joku auto jonka kanssa voi otatella siitä kumpi pysähtyy (ei siis uskaltanut lapsi sylissä jatkaa papan perässä). Tulihan niitä autoja ihan viisi, kaikki seis ja sen ensimmäisen kuskin piti melkein nousta autosta sanomaan että mene nyt jo. Lopulta mamma sai itsensä vauhtiin ja suojatien yli. JOS mummeli olisi jatkanut suoraan, kenenkään ei olisi tarvinut edes hidastaa nopeuttaan.

    • ajatusten lukijako

      Miksi seisot jalkakäytävän reunalla? Jos et aio käyttää oikeuttasi mennä ennen lähestyviä autoja, niin jää selvästi kauemmas suojatien reunasta. Ei siinä tarvitse mitään huitojia puolin eikä toisin. Mikäli aiot mennä ennen autoja, niin muista kuitenkin varmistua aina ensin siitä, aikooko autoilija noudattaa suojatiesääntöjä.

      Sujuvaa yhteispeliä saadaan aikaan vain siten, että osoitetaan selvästi toisille aikeemme. Nykyisin se ei vielä toimi, kun jalankulkijat on joko peloteltu riittävän hyvästi, tai sitten nämä ns. joustavat jalankulkijat luulevat että heidän ajatukset voidaan lukea etänä.

    • Uncle Ben

      Perin kummallinen tapaus kohdalleni kolmisen viikkoa sitten ja olen jättänyt kirjoittamasta siitä, koska se on uskomaton. Ei auta vaikka jää kauas suojatiestä.
      Seisoin jalkakäytävällä tarkoituksella melko tarkkaan 1,5 m päässä kadun reunasta ja suojatiestä ettei kukaan vaan luule, että haluan ylittää. Katselin vinosti risteyksen yli taloa, johon tiedän tulevan ulkoremontti.
      Silmäkulmasta näin, että takaoikealla kadun toisella puolella ( 1 1 ajokaista ) auto pysähtyi suojatien eteen vaikka jalankulkijoita ei ollut tulossa millekään suojatielle eikä sillä hetkellä ollut mitään ajoneuvoliikennettäkään mistään suunnasta. Auton takana ei ollut ketään, joka olisi joutunut syyttä odottamaan. Käännyin ehkä 2 pitkän sekunnin päästä katsomaan, että onko jokin sairaskohtaus vai mikä, niin naisen kasvot tuijottivat minua autosta ihmettelevästi/kysyvästi ja vaativasti, että lähtisin ylittämään.
      No, lähdin sitten hänen mielikseen.
      Ainakin tämän YHDEN naisen kohdalla jalankulkija- ja suojatieasia on saanut selittämättömän hysteerisen yliotteen. Median aikaansaantia?
      Voihan toki myös olla, että luuli tuntevansa minut ja sen takia pysähtyi, en tiedä.
      Tästä tietenkin eräät palstan PYÖRÄILIJÄT kokoontuvat länkyttämään minulle ja kertomaan miten paljon jalankulkijoilla onkaan OIKEUKSIA ja miten käsittämättömän huonosti suhtaudun heihin.

    • ....

      En ole koskaan vielä nähnyt jalankulkijaa joka vain huvikseen seisoskelee suojatien edessä. Kaikki ovat tähän asti halunneet yli.

    • noita piisaa

      TTTTttttuttaa tosissaan kun päivittäisellä ajoreitilläni on liki joka päivä itseään toteuttavia pyöräilijöitä. On kahden talon väli ja siinä jalankulkuväylä. Ja siitä suojatie yli kadun. Jalankulkijat näkee hyvin ja niitä varten helppo hidastaa ja ennakoida. Mutta tulee noita pyöräilijöitä, jotka sujahtaa n. täysiä esiin talon nurkan takaa. Mitään katsomatta, kuikuilematta. Jalankulkijoistakaan välittämättä täysiä jalkakäytävän yli ja siitä samaa ryntyä suojatielle. Ja aika vaikea on pysäytellä kun pipipää tosiaan tulee pyörineen kuin kamikaze. Siunattu se päivä kun edes kerran olisi edes pienempikin poliisi siellä laputtamassa niitä.

      • neitsytimpi?

        Noinpa! Muttei pyöräilijä tunnusta. Hännon syytön. Alati.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      135
      5519
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      33
      3405
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      17
      1883
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      23
      1865
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      25
      1709
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      73
      1548
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      14
      1463
    8. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1337
    9. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1336
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      22
      1305
    Aihe