Kaksisuuntainen vai...

mitäs mieltä?

...ihminen kenelle ei aina alkoholi ole sopinut?

Olen saanut tai todennut pitkälti itse II-tyypin kaksisuuntaisen diagnoosin itselleni. Homma on kuitenkin niin että ongelmani ovat aina syntyneet alkoholin lipittelyn takia. Selvinpäin olen aivan tasainen eikä ongelmia ole.
Missä kulkee raja? Ainahan puhutaan ihmisistä keille ei se alko sovi. Heille ei kuitenkaan laiteta kasisuuntaista diagnoosia. Nyt on tilanne se, että eläkkeelle joudutaan kun en saa tota diagnoosia pois. Takana yli vuosi tasaista oloa..kun mukana ei ole viinaa.

8

200

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • elämä on..

      Mulla diagnoosi ollut n6 v ja vasta nyt lääkärin vaihduttua lähtee eläkepaprut menemään. Juomisen lopetin reilu 4 v sitten kun todellakaan alko ei sopinut. Hoitosuhteessa sitoudun päihteettömyyteen ja se kannattanut. Eikä eläkkeelle helpolla pääse edes tällä diagnoosilla ja kelalla omat ns asiantuntijalääkärinsä..

      • herrajahidalgo

        Mä olen kanssa itse ollut päihteetön kv:n avulla viisi vuotta joka on kuulemma tietyissä virallissa piireissä pysyvä raittius, ja tämän viiden vuoden alussa oli diagnoosi vakava masennus joka nyt on muuttunut bipolaari II ja ollaan hakemassa osa-aikaista sairauseläkettä, mä olen tehnyt duunia kiitettävät parikytvuotta eli tohon on on työeläkelaitoksen mukaan ihan hyvät mahikset. Kokemuksia kenelläkään että mitä hakemukseen kandee kirjoittaa että menis kerralla läpi ?


    • aloittaja1

      Mutta missä kulkee se raja teidän mielestä että onko ihminen alkoholisti tai minun kohdallani sellainen kenelle se ei sovi VAI onko ihminen kaksisuuntainen?
      Mulla ei ole ongelmia jos en juo. Käytös muuttuu vain viinapäissä..

      • ymmiammi

        Molemmat ovat sairauksia, alkoholismissa hoitomuotona itselleni sopii AA kokoukset. Bipoon on sitten tasaava lääkitys.


      • vaimitä

        Alkoholistit eivät voi olla juomatta seuraamuksista huolimatta, jos tiedät että juominen aiheuttaa sinulle ongelmia älä juo, näin yksinkertaista se on.


    • 12+20

      Hyvänen aika sentään, ei psykoaktiivisten aineiden käytön aiheuttamaa mielialavaihtelua VOI EIKÄ EDES SAA diagnosoida miksikään "mielialahäiriöksi". Tästä on huomautus myös lääkäreiden kirjallisuudessa. Valitettavasti he harvoin sitä noudattavat.

      Jos yrittävät viedä sinulta työoikeuden tuollaisen pseudodiagnoosin takia niin voit tehdä valituksen asiasta viranomaistaholle. Tietenkin, jos haluat elääkkeelle niin nyt saat vapaalipun, mutta jos otat sen, on vaara, että menetät työnteko-oikeutesi pysyvästi. Eläkepapereita harvoin ilmeisesti kumoavat, kun on tämä "kaksisuuntaisen" leima otsassa.

    • Liian iso pipo

      Tulipa vaan mieleeni tästä kaksisuuntaisesta ja alkoholista. Jos diagnoosi on varma niin, pikkasen kun on nostetta, niin sitä rupeaa jollain tapaa maksimoimaan päihteillä.
      Tämä toinen ääripää, eli masennus on Suomalaiskansallisesti hoidettu liian usein alkoholilla.
      Tämän päivän kehittynyt lääkitys pitää kyllä melko hyvin tilanteen hallinnassa, varsinkin jos siihen löytyy kotikutoiset motivaatiot. Tämä on siinä mielessä karua tekstiä, että tämä on valitettavan nonen bipopään ongelma nykyisin. Hoidon taso on kärsinyt ja kärsii jatkossa vieläkin enemmän.
      Itse pysyn lääkityksellä ihan hyvässä kunnossa mutta valitettavia övereitä sattuu edelleen. Onneksi itselläni on tiivis hoitosuhde Psykiatriin ja keskustelu yhteys terapeutin kanssa.

      Tsemppiä!

    • Huomen aamu aaton

      Olen Xx ja olen alkoholisti, juoppo, hullu ja huithapeli!
      Mulla on kaksisuuntaista ja alkoholismia. Selvinä jaksoina selvät bipon oireet. Humalassa olen aivan maaninen, mahdoton... Se jotenkin laukaisee sen.
      Olen miettinyt, että vaikka alkoholi ja kaksisuuntaisuus kulkevat käsikädessä, ongelmani ovat erilliset. Retkahdan juomaan mielialanliikutuksista huolimatta. Alan juoda iloisena, surullisena ja káikella siltä väliltä.
      Äitini puolella on alkoholismia - isäni puolelta mielialaoireilua. Olen ilmeisesti molempia. Toki asiaa lienee mahdotonta mitenkään tutkia.
      Kun aloitan juoda, kittaan kaljaa vajaan viikon. Päihdeklinikan avokatkaisuhoidot ovat tulleet tutuiksi.
      Käyn myös AA:ssa. Mutta olen jotenkin kriittinen ja epäilevä kyseisen tahon suhteen. Johtunee osittain siitä, että käyn kokouksissa vaikka retkahtelen alati. Retkahduksen jälkeen olen usein kuukaudenkin ottamatta.
      Krapulaoireeni ovat hirvittävät! Pelkoja, luuloja ja ahdistusta. Lääkkeet eivät juodessa vaikuta ja jäävät usein ottamattakin, mika taas lisää oireilua entisestään.
      Olen nyt varmaankin sadannen kerran tehnyt elinikäisen raittiuslupauksen, toivottavasti se pitää.
      Kuten tässä juomisjutussa, helppo sanoa - vaikea välttää

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Maksetaanko Vornaselle palkkaa 2 viikon sairaslomasta

      Eli torstain kännistä 2 viikon palkallinen sairasloma? Saako muut duunarit myös rännätä 2 viikkoa työnantajan laskuun?
      Perussuomalaiset
      250
      2266
    2. Miksi tunnet vetoa..

      Miksi tunnet vetoa juuri häntä kohtaan? Mikä sen saa aikaan?
      Ikävä
      84
      1881
    3. Mitä te palstan ihanat naiset

      Ajattelette hyvin viisaista miehistä, jotka ovat koko ajan jotenkin oudosti väärässä? Vaikka älykkyysosamääräsi olisi 21
      Sinkut
      75
      1555
    4. Tapaus Vornanen

      Se oli torstai-ilta ja kansanedustaja Vornanen oli juhlimassa seurueensa kanssa pitkän edustusviikon jälkeen. Baarissa o
      Maailman menoa
      132
      1322
    5. Nainen, kohtelin sua kuin paskaa

      Ja silti odotin että annat kaiken anteeksi. Yllätyin kun niin ei käynytkään. Olethan kaikin puolin alle mun tason ja sun
      Ikävä
      64
      1190
    6. Nainen, seuraan sun uutta elämää

      Hieman naurattaa tuo sun uusi rooli 🤭. Kun et sovi siihen mitenkään. Mutta pakkohan sulla jokin paikka olla missä hämme
      Ikävä
      53
      1145
    7. Olet kaikki mitä ikinä tahdonkaan

      Voi sinä ihana Jarno olet just se ihminen keneen menin täysin ihastumaan. Kuin salama kirkkaalta taivaalta meidän koht
      Suhteet
      19
      1066
    8. Voi hitto Rinsessa säikähdin

      Että olitkin silloin joku huijari. Huh, sano ettet ole.
      Ikävä
      11
      1064
    9. Ilona Siekkinen

      Onko Ilona Siekkinen todellinen henkilö vai tekoälyllä luotu henkilö? Koostettu monesta eri kuvasta ja liitetty yhteen m
      Yhteiskunta
      1
      990
    10. AVARN Security ja julkisen toimeksiannon laiton henkilörekisteri

      Kyseessä ei ole VR:än ylläpitämä, vaan Avarnin laiton henkilörekisteri. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000000482739.htm
      Turvallisuuspalvelut
      13
      901
    Aihe