EKONOR lämpövahti kokemukset

kyselijä

Eli minkälaisia kokemuksia teillä on taloista joissa asutte ja on asennettu kyseinen laite säätämään kerrostalon lämmitysjärjestelmää? Kyseinen laitehan tuo taloyhtiöille säästöjä lämmityskustannuksissa joka olisi mielestäni toteutettavissa nykyiselläkin automatiikalla pienentämällä säätökäyrää.

270

8086

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kyselijä

      Nostelen ylös. Yhtiö ilmoittaa että 1600 laitetta asennettu, kai joillain on jotain kokemuksia?

      • Arska0132

        SATO ainakin hävitti laitteet yhdestä kohteesta Tampereella kun huoneistot olviat 14-17 asteessa


      • kylmäleena
        Arska0132 kirjoitti:

        SATO ainakin hävitti laitteet yhdestä kohteesta Tampereella kun huoneistot olviat 14-17 asteessa

        Kertokaapa taas lämmityskauden alkaessa että palaako asumismukavuus.


    • en suosittele

      Laskutus on ainakin tehokasta!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      Paremman vastineen saa rahalle, kun lämmitysjärjestelmän kunnossapidosta pitää huolen omatoimisesti normaaleja huoltoliikkeitä käyttäen.
      Kaikki lämmitysjärjestelmiin erikoistuneet liikkeet osaa optimoida ja kunnostaa käytettävät laitteet.
      Säästö jää kokonaan taloyhtiölle kun hoitavat itse laitteensa.
      Välistävetäjät laskuttaa ja jopa rahastavat tulevia "säästöjä" omaan taskuunsa.
      Kannattaa käyttää maalaisjärkeä, eikä aina seurata eksyneitä.

    • kake1

      Edellisen kirjoittajan kanssa samaa mieltä. Oikein tehdyllä perusäädöillä, toimivilla termostaateilla, patteriventtiilien tasapainotuksella ja tarvittavalla huollolla luulisi tulevan samat säästöt. Ekonorin kotisivuilta kun lukee tutkimustuloksia, niin talvikuukausilta, eli juuri niiltä kuukausilta joissa kulutus on suurinta, ei näyttäisi järjestelmä säästävän mitään. Jos kerran keksintö on näin erinomainen, kuin valmistaja väittää, niin miksei systeemiä kaupata lämmönjakokeskusten valmistajille niin, että ne olisivat uusissa lämmönjakokeskuksissa jo valmiina? Nuo ilmoitetut ns. takaisinmaksuajatkin, mikäli ylensäkään maksavat itsensä takaisin, ovat suhteellisia ja riippuvat paikallisesti kaukolämmön hinnasta ja perusmaksuista, joissa on suuriakin vaihteluita toimittajasta riippuen.

    • eräs 33

      Järjestelmähän saa netistä arvion tulevasta kelistä ja alkaa etukäteen tiputtamaan lämpötilaa jos esim. huomenna tulee hellettä. Tämän pitäisi sitten säästää. Jos kerrostalossa paksut seinät, jäähtyminen tai lämmitys vie aikaa kauan.

      • egain?

        Eli ekonor liitetään myös nettiin?


    • joq1

      Toi on huijausta ja ei. Mitään säästöjä ei tuolla pysty tekemään....MIKÄLI jo olemassa oleva lämmitysverkosto on säädöissään, kuten on suunniteltu. Yritys saa säästöt aikaan tasapainottamalla lämmitysverkostoa ja pyytämällä energiayhtiöiltä sopimusvesivirran tarkastusta. Mainoksissaan, kun verailevat pudonneita lämmityskustannuksia, käyttävät siinä vuotta, joka oli lämpötiloiltaan erikoinen, eikä vastaa keskimääräistä. Myös käyttöveden osuuden erottelu on heidän oma prosenttinsa vuotuisista lämmityskustannuksista. Laitteen idea on, että kiertovesipumppu pumppaa koko ajan täysillä ja meno sekä paluuputkien paine-eroa mitataan. Kun verkostossa patteriventtiilit aukeaa, paine-ero pienenee lämmityskäyrää nostetaan... ja päinvastoin. Haittapuolena on verkoston ja patteriventtiilien ääniongelmat johtuen pumpusta joka on koko ajan täysillä ja sen lisääntynyt sähkönkulutus. Normisti siis säädetään lämpötilan mukaan tässä paine-eron. Sama lopputulos, mutta sähköä kuluu toisessa enemmän.

      • LVI-ins.

        vielä jatkoa hieman... meillä myyntiedustaja sanoi, että taloyhtiön seurantajärjestelmä pitää ottaa irti huoltoyhtiön etäseurannasta... Systeemi kun säätää itse itseään ja seurantaa ei tarvita. Entä sitten jos verkostoon tulee vuoto ja se tyhjenee. Etäseurannasta näkisi tämän painetason laskuna ja siitä tulee hälytys. Kaiken huippu oli se, että verkoston ylläpidon vastuu siirtyy huoltoyhtiöltä asukkaille tai sille taholle, joka ottaa verkoston huoltovastuun. Ja eihän sitä tehdä ilmaiseksi.

        Toimintaperiaate pistää kaiken lisäksi koko verkoston heilumaan ja siitä tulee sitten omat ongelmat.

        Koitin katsoa onko kyseistä menetelmästä omaa edustusta ollut Finnbuild-14 messuilla mutta ei vaan ollut. Luulisi nyt, että näin erinomainen systeemi olisi Suomen LVI-alan suurimmassa tapahtumassa mukana.

        Ikäväähän tässä on se, että edustajat käy markkina-ajatuksin hallituksen puheenjohtajan ja isännöitsijän päälle ja jotka sitten tarttuvat noihin ajatuksiin. Piti alkaa hieman kyselemään tarkemmin asiasta esittelytilaisuudesta ja oikein ei tullut selviä vastauksia mihinkään. Näin vain ongelmia olevan edessä.


    • joq1

      Unohtu vielä... 10v ja sitä uudemmissa kl paketeissa on automaattisesti säätyvä lämmityksen pumppu (paine-erolla). Säästää sähköä ja ei ääniongelmia....

      • Grunvossi

        Jep. Nykisissä LJ- pumpuissa on sama kompensaattori toiminto mikä ekonorissakin on. Eli jos haluaa tuommosen ekonor laitteen sen voimyös tehä jl-pumpulla saman asian. Eli säätöviesti vain säätimelle ja sillä selvä..


    • LVI-suunnittelija

      Periaatteissa idea säästää hieman energiaa mutta toteutus on LVI-teknisesti huono. Vanhoissa patteritaloissa termostaatit sulkeutuu kun huoneitoissa on tarpeeksi lämmintä. Kiertovesipumpulle tämä takoittaa että virtauksen vastus kasvaa ja se täytyy tehdä kovemmin työtä ja patteriverkostossa ja patteriventiileissä voi syntyä ääntä. Tätä ongelmaa ratkaistaan painesääteisellä kiertovesipumpuilla joka pienentää virtausta kun virtausvastus (paine-ero) kasvaa. Näin se myös säästää lämpö- ja sähköenergiaa.

      Ekonorin järjestelmä toimii siten että se haistaa kun patteritermostaatit menee kiinni (paine-ero kasvaa) koska huoneistossa ei tarvita lämpöä. Silloin Ekonor pienentää lämpöä patteriverkostossa, mitä suurempi paine-ero sitä enemmän se vähentää lämpöä ja päinvastoin. Tämä vaatii kuitenkin vanhanajan kiertovesipumpun tai uudesta pumpusta pitää kytkeä säätöautomatiikan pois päältä.

      Paras keino säätää kaukolämpö- tai öljylämmitystä on langattomilla huoneantureilla toimiva ohjaus. Se reagoi nopeammin lämpötilamuutoksiin kuin Ekonorin termostaattipohjainen säätö.

      Ekonor säästää eniten siellä missä lämmitys ja patteriverkosto on huonosti säädetty ja termostaatit toimii huonosti.

      • sähköinsinööri

        Ei toimi sekään. Meillä semmoset ja 18-21.5 astetta talossa. Kaikilla termostaatit maxilla.


    • susisusi

      Meillä ainakin rivarissa ihan täys susi, toisissa asunnoissa lämpötila ei talvella noussut yli 19 asteen ja ihmiset palelivat.

      • Touko

        En tiedä mikä systeemi meidän rivitalossa on ,koko kevään on kyllä saanut palella ,alle 20 on "lämpö "jatkuvasti ja kylppärissä hohkaa "holotna" aika vilpoisaa . odottelen että tulisi lämmin kesä !!!!!!


    • kyselijä

      Kiitos tähän asti tulleista vastauksista.

    • ei kiitos

      Kylmät patterit ja TODELLA KOVA KOHINA pattereissa !!

      • Taloyhtiön PJ

        Hankimme yhtiöömme Lämmönvahdin viimme marraskuussa, ja nyt sain raportin nähtäväkseni. Olimme säästäneet 16% jo ennen perusmaksun tarkastusta, eikä kylmyyden tunnetta ole kuulunut talvellakaan keltään asukkaalta ainakaan minun korviini. Takaisinkin investointi maksaa itsensä tällä menolla jo hyvin ennen laskettu 2,5 vuoden aikaa. Jokainen taloyhtiö on tietenkin oma yksilönsä, mutta meillä tämä ainakin kannatti.


      • Oumaan
        Taloyhtiön PJ kirjoitti:

        Hankimme yhtiöömme Lämmönvahdin viimme marraskuussa, ja nyt sain raportin nähtäväkseni. Olimme säästäneet 16% jo ennen perusmaksun tarkastusta, eikä kylmyyden tunnetta ole kuulunut talvellakaan keltään asukkaalta ainakaan minun korviini. Takaisinkin investointi maksaa itsensä tällä menolla jo hyvin ennen laskettu 2,5 vuoden aikaa. Jokainen taloyhtiö on tietenkin oma yksilönsä, mutta meillä tämä ainakin kannatti.

        Jokelaisen tommiko se siellä taas mainostaa?
        Terv. oulusta


    • kyselijä

      Kohinahan johtuu siitä kun pumppu pakotetaan pyörimään täysillä kokoajan. Taasen sivuillansa mainostavat vähentävänsä patteriverkoston kohinaa. Aika outoa mielestäni. Vielä ei ole meillä tänä syksynä patterit lämmenneet, tosin ei ole ollut tarvettakaan. Samaan lopputulokseen olisi päästy pitämällä kesäsulkua vielä kiinni.

    • Ekonorko vai ei

      Meillä Ekonor ollut vuoden ja laskennallinen säästö 7%. En pidä tuota säästöä säästönä ennen kuin se realisoituu eli kustannus on oikeasti pudonnut 7%. Viime talvihan oli lauha eikä verrokkivuotta ihan lähimaastosta löytynyt useampaa (vain 2007-2008) joten reaalifaktaa ei ole.
      Toki jos lämpötilaa lasketaan 22 asteeseen n. 24 asteesta säästöä tulee joka tapauksessa.
      Nyt iltojen kylmetessä patterit ovat naksuneet iltaisin.

      • Normitus

        Verrokkivuosista sen verran, että energiaseurannassahan täytyy käyttää sääkorjattuja eli normeerattuja lukuja, jotta erilaisia vuosia voidaan verrata keskenään. Näin peräkkäisiäkin vuosia voidaan vertailla.


      • rhttrh
        Normitus kirjoitti:

        Verrokkivuosista sen verran, että energiaseurannassahan täytyy käyttää sääkorjattuja eli normeerattuja lukuja, jotta erilaisia vuosia voidaan verrata keskenään. Näin peräkkäisiäkin vuosia voidaan vertailla.

        Sääkorjauksella päästään jopa lähes vertailukykyisiin lukuihin.
        Täytyy muistaa, että myös muut käyttö vaikuttaa.
        Esim. asukkaiden käyttövedenkäyttö, tuuletus yms.
        Myös kaikki remontit..


      • Anonyymi

        Säästön laskennallinen toteaminen on jonkin verran hankalaa.

        Ensinnäkin taloyhtiön lämmittämiseen kuluu energiaa eri vuosina eri määrä riippuen siitä, miten ulkolämpötila vaihtelee. Toinen laskentaa hankaluutta aiheuttava tekijä liittyy taloyhtiön vedenkulutukseen koska esim kaukolämpöenergialla lämmitetään myös taloyhtiössä käytettävä käyttövesi. Mikäli käyttöveden vedenkulutus muuttuu niin myös energiankulutus muuttuu. Karkeasti arvioiden lämmitykseen kuluvasta energiasta 35-45% kuluu kuitenkin käyttöveden lämmitykseen. Omassa taloyhtiössämme osuus on n. 36%.

        Oman analyysin mukaan todellisia tuloksia Ekonorin toimivuudesta saadaan useamman vuoden viipeellä, siten, että verrataan lämitykseen kuluvaa energiaa vuotuiseen keskilämpötilaan muutaman usemman vuoden periodilla. Näin tehtynä olemme arvioineet, että saavutetu hyöty lämmitysenergian kulutuksessa (MWh) on luokkaa 5%.

        Koska taloyhtiömme käyttää kaukolämpöä, joka hinnoitellaan talvikuukausina kaikkein kalleimmaksi on saavutettu rahallinen hyöty luonnollisesti hiukan suurempi kuin tuo 5%.


    • Ugrilampaat koe-eläi

      Siis muu käyttö vaikuttaa. Jos mummoa paleltaa ja se laittaa lämpötuulettimen päälle ja huonelämpötila nousee sen ansiosta, niin patteri rekisteröi "liian" lämmön. Tai toinen pitää ikkunaa auki jatkuvasti kun päällä kulttuurin vaatima vaatekerros. "Tasapinotus" idea on täyttä satua. Taikasana on "säästö" jonka saa kyllä kun kikkaroi numeroilla. Välistä vedetään, artisti maksaa, eli tavallinen kansalainen kun asuu Suomessa, jossa on talvi.

    • Mustanaamio

      Säästöä pitäisi järjen mukaan tulla, koska meidän taloyhtiössä lämpötila on pudonnonnut 2 - 3 astetta. - Moni valittaa ja esim. meillä 18 - 20 astetta huoneesta riippuen. Isännöitsijä sanoi, että säästöä ei kuitenkaan ole tullut. Nyt ei ole säästöä eikä lämpöä...

    • kyselijä

      No nyt alkoi taas kylmyys. Ulkona 4 ja meillä karmiventtiileistä tulee tuloilma joten sen lämpötila sama. Patterit haaleat. Lattia epämiellyttävä viileä kun kylmä ilma laskeutuu sinne. Sisälämpö 22. Termostaatit irroitin juuri kun rajoitetut mallit kyseessä.

    • Reumaatikon kokemus

      Mikään ei ole kurjempaa kuin koko ajan saa kodissaan palella ja vetää villasukkia jalkaan ja villapaitoja päälle. Tuulettaa et voi koko talvena, koska muutenkin jo kylmä. 21-22 astetta päätyasunnossa on liian vähän. Kaikkein parasta jos asukas voisi itse säätää huoneiston lämpötilaa. Itsellä ennen makuuhuoneen patteri säädetty 21 asteeseen, muissa huoneissa 23. Asunnon ilma oli kuiva ja miellyttävä. Nykyisen asunto koko ajan viileän ja kostean oloinen.

      • villasukat kunniaan

        21-22 astetta liian vähän????
        se täytyy muuttaa omakotitaloon niin saa lämmön säädettyä vaikka 30 asteeseen.


      • Höpspöö

        Me ihmiset olemme erilaisia ja kyllä: 21-22 astetta on myös minulle verenkiertohäiriöiselle liian vähän!! Oumanin mies huitoi mittarilla keskellä huonetta saaden juuri optimilämpötilan eli edellä mainitun. Meidän perhe nyt ei sattumoisin levitoi täällä. Minä se jäädyn täällä ja koko perhe nukutaan sukat ja pyjamat päällä mikä on muuhun tottuneelle hyvin epämukavaa. Minkähän lukeman saisi lattiatasolta, jossa kuitenkin oleskelemme paljon pari vuotiaan poikani kanssa?! Mattoja on ja villasukat vakkarina, kuten villatakki ja pitkikset housujen alla sisälläkin. Yöllä herää kylmään vaatetuksesta huolimatta. Poika ei suostu jatkamaan hyvin alkanutta potalla käyntiään, koska on niin kylmä. Hänkin valittaa että "kylmä on!" ja on vaan itseäni paljolti kuumaverisempi pakkaus. Kai sinunkin järkesi sanoo, ettei omakotitaloon niin vaan muuteta?!! Ja siellähän lämpö vasta maksaisikin. Mä kiehun raivosta että lämpimän kodin sijasta asunkin nyt kylmän kosteassa kämpässä ja kärsin!!!


    • Rentukka42

      Tuttaviani asuu Ekonorin säätämissä taloissa. Varsinkin vanhemmat ihmiset palevat koko talven. Mistään valittamisista ei ole apua. Itsekin asuin Oulussa Siriuksessa"Ekonor"-talossa, palelin yhden talven, ja muutin pois. Nyt asun asunnossa, jossa ei ole tällaista lämpövahtia, ja ainakin vielä on lämmintä, heti syysviileiltä lähtien patterit lämpimiä. Katsotaan miten sitten, jos on kova pakkastalvi.
      Jollakin tasolla jotenkin "ymmärrän", että vuokra-asujia pidetään orjina, joita voi kohdella miten vaan, mutta että muutama tuttavani, ASUNNONOMISTAJIA, kärsii myös kylmyydestä. Nouskaa hyvät ihmiset vaatimaan oikeuksianne, nouskaa parrikaadeille!

      • vihainen lintu

        Rivitaloyhtiöömme Oulussa Ykänrannalla laitettiin EKONOR-lämpövahti vuosi sitten. Asunnoissa ei voi asukas säätää enää lämpötilaa. Kylmää on lähes jokaisella. Ekonorin mies käy mittailemassa lämpötiloja ja saa aina asteen pari korkeamman kuin asukkaan omalla mittarilla mitattu. Lämpöä ei voi nostaa, sanoo isännöitsijä. Säästöä oli vuodessa tullut 200€. Tuota vekotinta maksetaan 200 vuotta.
        Isännöitsijä on Realian leivissä.
        Älkää ikinä ottako taloihinne mitään lämpövahteja.


      • entä sitten

        Mummot valittaa kylmää, vaikka kämpässä olisi 25


      • Uskomatonta...
        vihainen lintu kirjoitti:

        Rivitaloyhtiöömme Oulussa Ykänrannalla laitettiin EKONOR-lämpövahti vuosi sitten. Asunnoissa ei voi asukas säätää enää lämpötilaa. Kylmää on lähes jokaisella. Ekonorin mies käy mittailemassa lämpötiloja ja saa aina asteen pari korkeamman kuin asukkaan omalla mittarilla mitattu. Lämpöä ei voi nostaa, sanoo isännöitsijä. Säästöä oli vuodessa tullut 200€. Tuota vekotinta maksetaan 200 vuotta.
        Isännöitsijä on Realian leivissä.
        Älkää ikinä ottako taloihinne mitään lämpövahteja.

        Koittakaa nyt ihmiset kysyä asiasta vaikka joltain lvi-alalla toimivalta suunnittelijalta vaikka vähän maksaisi pieni konsultointi.

        Järjestelmässä on niin paljon aukkoja, ettei se voi toimia kaikissa tapauksissa. Jos lämpöä ei asukas voi itse säätää, niin hälytyskellojen pitäisi silloin soida. Lisäksi kun järjestelmää ei voi etäseurata huoltoyhtiöstä käsin, niin eikös sekin pistä järjestelmän kyseenalaiseen valoon.

        Ei tämä ole säästöä loppujen lopuksi kun ottaa kuitenkin kaikki asiat huomioon. .

        Paljonko maksaa ja kuka maksaa jos toimimattomaksi osoittautunut järjestelmä palautetaan takaisin. Lämmönvahtitoimittaja ei liene maksajien joukossa...


      • eebenbuu

        Tässä yhtiössä osa asukkaista palelee edelleen ja osa ei edes uskalla myöntää. Niille jotka usein valittaneet niin isännöitsijä ei enää vastaa puhelimeen. Pitää emailina asiat hoitaa.


      • Minna674

        Meille ko. järjestelmä asennettiin reilu kk sitten, huone lämpö on jotain 24 mutta silti lattiat helvetin kylmät (8 vuoteen ei ole tarvinnut villasukkia edes pakkasilla käyttää niin nyt tarvii...) ja veto. Huoneilma kostea varsinkin aamuisin, pyyhkeet ei enää kuiva yön aikana. Luvattiin edustajan puolelta että jokainen asunto saa mieleisen lämmön ja kaikki on tyytyväisiä....paskat! Eivät edes vastaa soittopyyntöihin ja pidä sovitusta menettelystä kiinni. Samaa rataa isännöisijät!!!


    • fdndnf

      Kiinteistötahkolan kohteisiin asennetaan aina EKONOR, isännöitsijät saavat 500´€ jokaisesta asennetusta laitteesta.

      • tillukka

        Niin ja noita laitteita voi netistä ostaa semmosen 50 € hintaan.
        Taloyhtiöille kaupitellaan reilun 5 000€ hintaan. On tuossa jo vara antaa 500€ isännöitsijällekin.


      • setwt

        Tuo on lahjuksen ottamista ja lain vastaista!


    • Älkää ostako

      Lämpöjä laskettu ja asukkaat palelevat! Tuleehan siitä säästöä, mutta ei laitteen ansiosta. Tämän olisimme voineet tehdä ilman Ekonorin laitetta.

    • kompensointi

      Ennen pystyi porraskäytävissä ja varastoissa pitää 18 astetta. Enää ei vaan termostaatit pidettävä täysin auki että paine-eroa mahdollisimman paljon jotta myös huoneistot lämpiää mahdollisimman paljon. Tämäkö säästöä?

    • Mikuliini**

      Ei toimi lämpövahti kuin paperilla teoriassa. Meillä 23 astetta, vaikka kaikki termostaatit kiinni, samoin paluuventtiilit ja tuloilman esilämmitys nollassa. Ei auta kuin puhaltaa ylilämmöt harakoille

    • jäässä

      Mites teillä on toiminu ekonorin palvelu? Alkaa tuntumaan meillä siltä että kiinteistönhoito ei saa säätää ja ekonorilta ei ehditä, tai kerrotaan asian olevan ok ja ihmiset palelee. Laitteet asennettiin viime keväänä, talvikokemuksia ei vielä ole, mutta taitaa tulla kylmä talvi.

    • vaihdetaan nimeä

      Ekonorin nimi on nykyää Ouman, vanha nimi jo niin ryvettyny.

      • Puolustan omaisuuttani

        Menin hallituksen kokoukseen noin vuosi sitten sinne tuli tämä myyntitykki pyytämättä ja yllättäen isännöitsijän tuella ja opastuksella.sopimus oli tulla minulla oli kuukausi aikaa miettiä miksi laitetta ei oteta lähe päivittäin löytyi syitä ja kirjasin ne ylös löytyi yli kymmenen syytä ja nyt kun lukee näitä käyttäjä tarinoita niin sieltä ne löytyy paitsi lämpötilan noin kolmen lasku sitä en osannut arvata laitetta ei otettu ja lisäksi luintaloyhtiölakia vähän tämän kokoluokan hankkeesta hallitus ei voi päättää vaan sen tekee taloyhtiön kokous en kuitenkaan usko että hallituksen päätöstä olisi kumottu en silloin edes tiennyt tästä


    • Kylmää piisaa

      Olisivat muuttaneet samalla Lämmönvahti nimen Kylmävahdiksi.

    • Ihme porukkaa

      Paleltu on meidänkin talossa koko syksyn, heti Ekonorin (nyk. Ouman) laitteiden asennuksen jälkeen. On todella outoa että laitteen erinomaisuutta ja säästöjä perustellaan alentamalla huonelämpöjä jopa 3 astetta.

      Olemme myös todenneet niin kuin muutkin keskusteluun osallistuneet että Ekonorin miehen 'kalibroitu' mittari näyttää enemmän kuin mikään muu mittari.

      Talossamme kiertää isännöitsijän EBI-300 lämpötilaloggeri, joka tehtaan kalibrointitodistuksen mukaan näyttää 0,2 asteen virhelukemaa. Ostin samanlaisen loggerin, jonka todistus näyttää 0,1 asteen virhelukemaa. Nämä mittarit olivat rinnakkain useita päiviä ja ne näyttivät juuri todistusten mukaista 0,1 asteen eroa toisiinsa.

      Sitten kun Ekonorin mies tuli tutkimaan huonelämpöjä, hänen mittari näytti YHDEN ASTEEN SUUREMPAA LÄMPÖTILAA kuin nämä kaksi saman valmistajan uutta kalibroitua mittaria. TÄMÄ ON TODELLA MERKILLISTÄ! Tässä tulee jo vaikka mitä mieleen. Mihin tässä maailmassa voi enää uskoa!

    • Onko näin

      Ekonor perustelee laitteensa erinomaisuutta sillä että se tarvittaessa pienentää kiertoveden lämpötilaa kun paineanturi havaitsee termostaatien meneen pienemmälle.

      Onko energian häviättömyyden laki jotenkin nyt unohtunut vai peräti kumottu?

      Mikäli putkistossa kiertää hieman lämpöisempi vesi se lämmittää rakenteita, jonne lämpö varastoituu. Niin kuin yösähköllä lämmitettävässä lattialämmityksessä. Se ei katoa sieltä minnekään tyhjään aukkoon. Rakenteissa oleva lämpö lämmittää huoneita tasaisemmin.

      Edelleen maksamme energialaitokselle kaukolämmöstä tulevan ja talosta lähtevän veden erotuksesta, eli kuluttamastamme energian määrästä.

      • ei ole

        Ei ole näin - essonvaarin pohdinnat meni metsään, kuten tapana on.


      • No mikä meni väärin
        ei ole kirjoitti:

        Ei ole näin - essonvaarin pohdinnat meni metsään, kuten tapana on.

        Vihdoin saatiin asiantuntija paikalle. Mutta voisitko vielä hiukan täsmentää tämän lämmitysjärjestelmän toimintaperiaattetta käytännössä... Järjestelmän toimivuutta on pohdittu myös Tiede-lehden palstoilla.


    • Huonoja kokemuksia

      Myös meillä taloyhtiössä meidän omia huoltomiehiä on kielletty koskemasta lämmönjakohuoneessa laitteisiin. Hei haloo, mitä diktaattoreita nämä Ouman Oy:n miehet oikein ovat!

    • Lasketaan lämpöä

      Ekonor mainostaa 17 prosentin säästöillä lämmityksessä. Meidän talossa laskettu lämpöä 3 astetta. Kolmen asteen lämmönlaskulla saadaan 15 prosentin laskennallinen säästä. Onko tämä jokin vitsi koko laite.

    • Kylpyhuone kylmäksi

      Kun Oumannin mies kävi selvittämässä myös meidän asunnossamme miksi on niin kylmää, vaikka koko kerrostalo on laitettu kylmäksi heti heidän laitteen asennuksen jälkeen, niin hän suositteli sulkevan kaikki korvausilmakanavat, eli talo homeeseen. No sehän ei sitten olekaan enää Ekonorin ongelma.

      • Voi luoja

        Voi luoja sentään... pitäisiköhän teidän tehdä joukkokanne koko yritystä vastaan.


    • Sopiva lämpö

      Puhuttaessa sopivasta huonelämmöstä on otettava huomioon onko kyseessä vedoton vai vedollinen huoneisto.

      Vedottomassa huoneistossa 21-22 astetta vastaa vedollisen huoneen 23-24 lämpöjä.

    • Vanhukset kärsii

      Koskaan ei ole tarvinnut palella 50 vuotisen elämäni aikana niin paljon kuin tänä syksynä Rovaniemen Ouman Oy:n laitteiden asennuksen jälkeen.

      Kerrostalossamme lämpöjä laskettu joissakin huoneistoissa jopa 3 astetta. Itsepintaisesti Ekonorin huoltomies väittää ettei hän ole lämpöjä laskenut. Ekonorin puhelinkeskuksessa tyttö katsoo tietokoneelta että meidän hallituksemme olisi tehnyt päätöksen huonelämpöjen laskusta. Tilasimme isännöitsijältä kaikki hallituksen pöytäkirjaotteet sekä yhtiökokouspöytäkirjan. Pöytäkirjojen mukaan hallitus, eikä yhtiökokous ole tehnyt päätöstä lämpöjen laskusta, ainoastaan on päätetty tilata Ekonorin Lämpövahti laite.

      Tätä asiaa on kierretty ja vatvottu jo koko syksyn ajan, eikä lämpöjä taloon ole saatu. Oumannin huoltomies on kulkenut tie sonnalla etsimässä vikaa yksittäisistä huoneistoista, kun koko talo pantu kylmäksi. Hyvin useat talossa asuneet valittavat kylmää kun heiltä asiaa tiedustelee. He eivät vain viitsi ruveta soittelemaan asiasta kun joku toinen sen tekee.

      Ja sitten vielä Ouman ilmoittaa ylimielisesti että laitteen palautustakuu raukeaa jos nostamme lämmöt takaisin siihen mitä ne ovat olleet. Nyt tekisi mieli sanoa pari kirosanaa.

      Ekonor on luvannut palautustakuun 5 prosentin saavutetulla säästöllä. Jos huonelämpöjä lasketaan 3 astetta niin pelkästään sillä saadaan jo laskennallinen 15 prosentin säästö. Tämä on sen luokan toimintaa jota ei nykymaailma tule enää hyväksymään. Tällaista ei pidä antaa enää tapahtua.

      Teimme laskelman kerrostalostamme jossa on 24 huoneistoa. Lämmityskuluista vähensimme perusmaksun ja laskimme paljonko yhden asteen huonelämpötilan laskulla säästämme asuntoa kohden. 80 neliön huoneistossa säästöä syntyy 4 euroa kuukautta kohden. Ja tästä summasta tulee vielä vähentää käyttöveden lämmitys, jota lukua meillä ei ole tiedossa jotta olisimme sen voineet vähentää laskelmista.

      Talossamme on vanhuksia, sairastuneita ihmisiä ja pieniä lapsia. Näille huonelämpöjen näin merkittävä lasku voi tuottaa vakavia seurauksia.

      Kuinka kauan tätä palelua pitää vielä kestää.

    • viluli

      minä ainakin laitan kuumaa käyttövettä kannellisiin saaveihin ympäri huoneistoa
      johan on lämmin ja säästyy

    • Säästä myös sähköä

      Kannellinen vesiastia onkin mainio idea. Kansi päälle ettei tule kosteusongelmia. Kuntokin kehittyy, ellei sitten viritä letkuja.

      Meillä lämmitetään makuuhuonetta sähköpatterilla. Ajattelin että vetääkö jatkoroikan postiluukun kautta porraskäytävän töpseliin. Voisi samalla katsoa plasmatelkkaria. Säästyisi myös sähköä.

      Lattialämmityksen vielä jos laittaisi niin saisi lämmitystehoa kylmään huoneistoon. Ei tarvitsisi pitää pattereita niin isolla, ja taas tulisi säästöä.

      Ehkä paras onkin hankkia Ouman Kylmävahti, niin lasketaan huonelämpöjä, ja taas ...

      Tuossa Ouman laitteessa on vielä se merkittävä energiahyöty, että oma vi...tuskäyrä nousee niin korkealle ettei lämmitystäkäyrää tarvita juuri ollenkaan. Kunhan muistaa välillä purkaa se naapuriin niin hänkin lämpenee. Puhelu Oumanille lämmittää kivasti loppupäivän. Vaimo käy välillä aika kuumana tästä ouman vehkeestä, mutta täysin aiheesta.

      Onneksi kissa kerkesi jo kuolla. Se olisi kärsinyt kylmästä kilpirauhasvaivojen vuoksi paljon. Eihän se olisi muutenkaan voinut elää tässä hollitallissa, jossa makuuhuoneen ovi pidettävä kiinni ettei sähköpatterilämpö sieltä karkaa, samoin kuin keittiön ovet. Sitä lämmitetään ikivanhoilla freonijääkaappipakastimella ja -pakastearkulla ja hellalla. Tämäkin säästää lämmityskuluja. Oumannin kannattaisi patentoida nämä kaikki.

      Miksihän isännöitsijä ei suostunut vastiketta alentamaan vaikka meillä ei ole enää olohuonetta käytössä. Kolmio muuttui yksiöksi. Tiivis tunnelma lämmittää, kiitos ouman.

      Mutta se lämmittää erityisesti kun ouman huoltomies tulee TAAS käymään. Riittääkö se napapiirin tuleville pakkasille.

      Siihen mennessä keksitään jotain muuta... Jospa veisivät laitteensa huushe..ttiin, niin pääsisi meidän omat huoltomiehet töihin.

    • Ei mitään rajaa

      Rahan ahneus on ihmeellinen asia. Se menee edelle kaiken muun. Jopa ihmisten kodin viihtyvyys jää sen jalkoinen.

    • Kädet sidottu

      Jos tämä olisi toimiva laite se olisi jo jokaisessa taloudessa ympäri Suomen maan, ylistettynä ja palkittuna mitä erikoisenpana ainutlaatuisena ympäristötekona, jossa on ratkaistu siihen miten energiaa saadaan potkaistua 17 % tyhjästä.

      Totuus piilee siinä hyvin kyseenalaisessa liikeideassa jossa markkinamiehet myyvät hienoilla laskelmilla laitteen, jonka jälkeen lasketaan huonelämpöjä 2-3 astetta ja kehutaan kuinka heidän laite on tuonut nämä suuret säästöt, heh heh.

      Sopimus on laadittu siten että jos taloyhtiö haluaakin nostaa lämmöt takaisin aikaisempaan normaalille tasolle menetetään laitteen takuu. Tämä takuun menetys kyllä muistetaan mainita aina kun valitat Ouman Oy:lle kylmästä huonelämmöstä, mutta asiaa ei mainita ennen sopimuksen allekirjoittamista.

      Tämä haisee, ja pahalle.

      Eihän taloyhtiöidän hallituksen maallikko jäsenet ole valveutuneita moiseen sopimusjuridiikkaan ja havaitse siinä innostuksessa kun heille luvataan useiden tuhansien eurojen vuosittaisia säästöjä.

      • kissa pöydälle

        Ensin maksetaan uudesta järjestelmästä ja vanhan purusta.
        Sitten todetaan, ettei järjestelmä toimikaan; Ei voi säätää, seurata, valvoa ja kaikilla kylmä. Verkosto heiluu, naksuu ja venttiilit pitää ääntä. Pahimmillaan pumppu hajoaa kun pyörii jatkuvasti täysillä ja ehkä venttiileiden vaihtoonkin joudutaan.
        Seuraavaksi maksetaan kun palautetaan vanha järjestelmä takaisin ja samalla
        raukeaa takuuehdot.

        Tasaisella lämmöllä ympäri taloa on niin paljon kerrannaisvaikutusta ettei tällaisia järjestelmiä pidä edes harkita.


    • Halooo

      Myös kylpyhuoneessa lämpötila laskettu tuntuvasti. Piileekö tässä homevaara? Tuntuu tunkkaiselta, pyyheliinat ja lattia eivät kuivu kuin ennen. Ovet jumittuu.

    • Näin myös meillä

      Lainaus Tiede.fi sivulta:

      "Jotenkin taas vähän haiskahtaa tuollaine laite. Tuon toiminta jos se laitetaan vaan yhteen linjaan taloyhtiössä joissa on useita lämmityslinjoja niin se ei ikinä voi toimia kunnolla. Riittää että joku(t) asukas laittaa termostaait pienelle niin paine nousee ja laite vähentää lämmönjakelua. Jollain on pari plasmatelkkaria niin venttiilit vetää kiinnipäin. Ja tuo laite sitten muka haistelee painetta ja termostattien toimintaa, en oikein usko että toimii. Tai siis toimii, mutta valitusten jälkeen käy huoltoyhtiö/isännöistsijä tai talonmies ottamassa sen pois käytöstä ettei tule niitä puhelinsoittoja. Voin toki olla väärässä, mutta referenssit olivat aina kivoja."

      Myös meillä otettiin laite pois käytöstä puhelinsoittojen jälkeen kun valitimme kylmää.

    • Lupaukset

      Menettääkö Ouman takuunsa mikäli ei ole koko syksynä pystynyt pitämään olohuoneessa luvattua vähintään 21 asteen lämpötilaa???

    • Napapiirillä

      Kun Ouman huoltomies kävi meillä viimeksi ja valitin kylmää. Hän vastasi: "Iso mies älä valita."

      Huoltomies on sitä mieltä että edes normaalikokoisena miehenä en saisi valittaa kylmää kun huoneiston lämpötilaa on laskettu eteisen mittarimme aikaisemmasta 22 lukemasta 18,5 lukemaan. Eli 3,5 astetta on lämpöjä laskettu ja hänen mukaansa emme saisi valittaa, suut kiinni.

      Vaimo oli myös silloin kotona ja hän se vasta kova on valittamaan kylmää jo sairautensa vuoksi. Myös vieraat valittavat. Koskeenko kielto myös heitä.

      • EskimoX

        Ekonor myös minun taloyhtiössä jo toista vuotta. kosteaa ja kylmää on. Ei auta valistus minnekään päin. Ekonorin mies käy kalibroisun laitteen kanssa mittaamassa että 22 astetta on hyvä lämpö. Omat mittarit sanoo että on 20 astetta.

        Nyt menen ja ostan jonkin lisälämmittimen ja vedän johdon takaikkunasta auton lämmitystolppaan niin alkaapa tareta. Taloyhtiö maksaa. Alkaa jo naurattaa.


      • tiinaliina
        EskimoX kirjoitti:

        Ekonor myös minun taloyhtiössä jo toista vuotta. kosteaa ja kylmää on. Ei auta valistus minnekään päin. Ekonorin mies käy kalibroisun laitteen kanssa mittaamassa että 22 astetta on hyvä lämpö. Omat mittarit sanoo että on 20 astetta.

        Nyt menen ja ostan jonkin lisälämmittimen ja vedän johdon takaikkunasta auton lämmitystolppaan niin alkaapa tareta. Taloyhtiö maksaa. Alkaa jo naurattaa.

        Kuka keksii miten tälle asialle saisi lisää julkisuutta ja keskustelua ja näkyvyyttä lisää?
        EKONORIN tai OUMANIN vedätys ei muuten lopu.


    • kyselijä

      Kiitän edelleen kaikista vastauksista. Aluksi ei meinannut ruveta vastauksia irtoamaan mutta nyt jo yli 50.Kokemukset tuntuisivat olevan hyvin samankaltaisia. Valitettavasti kaikki totta.

      Mietin tässä myös kuinka monen taloyhtiön patteriverkostot saatetaan epätasapainoon ekonorin takia kun porukkahan rupeaa irroittelemaan termostaatteja ja esisäätöjä muuttelemaan lisälämmön toiveissa. Itsekin olen näin tehnyt, tosin kirjasin es. arvot ylös jotta asetukset saadaan palautettua takaisin kunhan ekonor on saatu savustettua ulos tästä yhtiöstä.

      Mutta kun ne säästöt miellyttää isännöitsijää ja tilipussi karttuu.

    • Miten eroon

      Vuokratalossa lämpöjen takaisin saanti mahtaa olla melko vaikeaa, koska omistajataho haluaa tässä naurettavan ahneessa (kohta menneessä) maailmassa maksimoida tuottojaan asukkaiden kodin viihtyvyyden kustannuksella. Mutta vuokra-asunnosta on varsin helppo muuttaa muualle.

      Meillä omistustalossa asiaa on kierrelty ja kaarreltu vetkuttelemalla milloin minkälaisen uuden 'nyt se keksitään' asian verukkeella jo kuukausi tolkulla. Mutta lämpöjä ei vaan ole taloon saatu.

      Ratkaisu tietenkin on järjestää ylimääräinen yhtiökokous, jossa päätetään nostaa lämpötila normaalille tasolle ja samalla menetetään Ouman Lämpövahti laitteen palautustakuu. Vaikka varsinaisen yhtiökokouksen tai hallituksen päätöstä lämpöjen laskemiselle ei taloyhtiössämme ole olemassakaan. Ja mitään säästöjä tuskin lämmityskuluissa sen jälkeen enää tulla saamaan ja ollaan maksettu 5.000,- euroa tyhjästä. Elämä on.

      Julkisuus on kai ainut miten asiaan voi vaikuttaa. Meille ei valittaminen näytä lämpöjä tuovan mutta jotkut muut voivat siltä välttyä. Kyllä useat hankintaa harkitsevat lukevat näitä muiden kokemuksia ja uskon että hyvin monessa tapauksessa hankinta jätetään tekemättä.

      Ei tällaisella toiminnalla ole jatkuvuutta kunhan asian oikea puoli tuodaan julki. Kaikki tämän tyyppiset yritelmät ovat loppuneet kuin kanan lento. Harmittaa vaan kun myös Ouman Oy:n maine kärsii ja ryvettyy tässä samalla.

      Rakennusalalla tuli vuosikymmenen seurattua hyvin läheltä mitä erilaisempia uusia ainutlaatuisia keksintöjä jotka kohta huomattiin olleen pelkkää ilmaa. Vieläkin saamme lukea lehdistä kosteusongelmista aikaisemmin tehtyjen väärien valintojen seurauksena. Nämä ovat harmillisia tapauksia ihmisten terveyden kannalta.

    • Julkisuutta

      Kun asiasta käydään vilkasta keskustelua avainsanoja käyttämällä se nousee googlen hakukoneen kärkisijoille. Tällä hetkellä hakusanalla "ekonor" keskustelu pompsahtaa jo kolmantena etusivulle. Hakusanalla "ouman lämpövahti" etusivun neljänneksi.

      Osoitetta tietenkin voi jakaa muihin aiheesta syntyneisiin keskusteluihin.

      Mediaan tästä saisi mehukkaan aiheen, mutta se kai on tarpeetonta. Vaikka sekin onnistuisi vaimon tuttujen kautta. Eikä yhtään tarvitse liioitelle, aineistoa löynyy riittävästi.

      • Värisevä varpunen

        Nimim. Julkisuutta, kun teillä olisi näin mehukas aihe niin auttakaa hyvät ihmiset tässä asiassa!
        Kiitos!


      • Julkisuutta
        Värisevä varpunen kirjoitti:

        Nimim. Julkisuutta, kun teillä olisi näin mehukas aihe niin auttakaa hyvät ihmiset tässä asiassa!
        Kiitos!

        Me jotka olemme jo höyrähtäneet tähän hyvin kyseenalaiseen sopimukseen olemme sidoksissa allekirjoitettuihin asiakirjoihin. Meidän osalta ei kait ole tehtävissä enää mitään. Siis kärsikäämme hallituksemme tehdyistä päätöksistä (niin kuin koko suomen kansa saa kärsiä hallituksemme tekemisistä).

        Kuitenkin tämänkin keskustelun kirjoitukset auttavat tulevaisuudessa hankintaa harkitsevia, etteivät he tekisi tietoisesti näin typeriä päätöksiä kuin mitä me olemme tehneet.

        Toisaalta mediaan vienti tuntuisi norsupyssyllä hyttysen ampumiselta, vaikka kuinka houkuttelevalta tuntuisikin. Omalta kohdaltamme odotamme että Oumannilla herättäisiin tajuamaan että heidän vehkeensä poisvienti olisi heille edullisempaa kuin ihmisten kiduttaminen jatkuvasta valituksista välittämättä.


    • Elävästä elämästä

      Aloin heti alussa laittamaan lämpölukuja ylös kun Ouman (ent. Ekonor) lämpövahti asennettiin, jokin aavistus oli. Aina samaan aikaan kun lämpömittarimme laski 20 asteeseen alkoivat naapurit valittamaan kylmää. Onneksi saimme nauttia välillä lämpimästä kesästä. Koko syksyn olemme sitten taas palelleet, vaikka Napapiirillä olemme kylmään tottuneetkin, heh. Vanhassa eteisen mittarissa nyt 18,5 kun viime talvena 22. Kohmeessako sekin kun ei jaksa nousta.

      Hallituksen ja isännöitsijän kädet on sidottu tekemänsä sopimuksen vuoksi. He eivät voi asialle mitään. Se ovatko he toimineet tietoisesti onkin sitten jo toinen aihe.

      Ouman käy yksittäisissä huoneistoissa mittailemassa lämpöjä ja latelee ympäripyöreitä hyväksi todettuja fraaseja jotka uppoaa henkilöön joka ei tunne hienojen termien takana olevaa asiaa.

      "Miten hallitusti nostat lämpöjä" - niin kuin minun se pitäisi tietää. Tietenkin samalla tavalla kuin niitä laskettiin.

      "Olohuoneen patterin toisen lehden ilmaus ei onnistu, syy on siinä" - se on ollut siinä jo 40 vuotta.

      "Tämä mittari on kalibroitu" - mutta eipä kerrottu kuinka paljon se näyttää virhelukemaa. Mulla on uusi tehtaan kalibrointitodistuksella tullut mittari, joka näyttää 0,1 asteen virhettä. Mutta Ouman mittari yhden asteen suurempaa lukemaa kun ne olivat rinnakkain.

      "Alkukesä oli poikkeuksellinen" - niin kuin sillä olisi koskaan ollut mitään vaikutusta.

      "Kun asensimme laitteen, ilmaa ei päässyt verkkoon" - onko tämä sitä poliitikon puhetta.

      Näitä selityksiä on tullut enemmänkin mutta en nyt heti muista kun en ole niitä kirjannut ylös. Jos olisin, siitä tulisi hyvin merkillistä luettavaa, niin ristiriitaisia viestejä on tullut eri tahoilta pitkän syksyn aikana.

      Olen soittanut myös ekonorin Oulun aluepäällikölle. Hän lupasi harkita asiaa. Mitään ei ole kuulunut. Pitääkö sitä harkintaa odottaa koko talven.

      Seuraavaa kesää odotellessa...

    • Toinen jalka haudass

      Vaikka vielä jokunen vuosi sitten oli tapana käydä avovedessä uimassa pitkälle syksyyn, ja ensilumilla T-paita päällä. Se tuntui ihanalta. Mutta tähän Ouman Lämpövahti laitteen kylmän kosteaan huonelämpöön en ole vieläkään tottunut koko syksyn aikana. Pitäisikö mitata kilpirauhaset vai mistä se johtuu.

      Vaimolla pitkäaikainen reuma, erittäin vakava munuaistauti, vyöruusu ja nyt kehittyi kihti. Kun hän tulee kiireisen stressaavan työpäivän jälkeen kostean kylmään hollitalliin niin ei ole kyllä yhtään kadehtimisen aihetta.

      Hyvää työpäivää sinne Oumannille!

      • vihainen lintu

        Kertokaapa viisaammat että voiko tässä asiassa olla yhteydessä kuluttajansuoja-asiamieheen vai minne?
        Tosi on että jos ihmisellä yksistään on reuma niin kylmä ja kosteus vaikuttaa hyvin herkästi.
        Haluaisin myös tietää että paljonko tämä em mainittu firma voitelee esim. isännöitsijää tai taloyhtiön hallituksen puheenjohtajaa?


      • frozen1

        Kummaa salakauppaa meidän taloyhtiössä. Yhtiökokouksessa tuotu asia esille ja Ekonorin mies ollu sanomassa että tämmänen laite tulee. Laite ja kylmä huoneilma on tullu. Ei auta itku eikä valitus. Laite tuntuu olevan ja pysyvän.
        Onko tämä edes laillista?


      • Toinen jalka haudass
        vihainen lintu kirjoitti:

        Kertokaapa viisaammat että voiko tässä asiassa olla yhteydessä kuluttajansuoja-asiamieheen vai minne?
        Tosi on että jos ihmisellä yksistään on reuma niin kylmä ja kosteus vaikuttaa hyvin herkästi.
        Haluaisin myös tietää että paljonko tämä em mainittu firma voitelee esim. isännöitsijää tai taloyhtiön hallituksen puheenjohtajaa?

        Vaimolla on hyvin raskasta noiden jo edellä mainittujen seikkojen vuoksi. Kaikkia vaikutuskanavia ei olla jaksettu selvittää. Mutta todennäköisesti hän ottaa asian esille kun menee työterveyslääkärin luona käymään. Ehkä sieltä saa lisää asiasta tietoa.

        Isännöitsijälle eikä Oumanille valitus tunnu auttavan.


      • vihaiselle
        vihainen lintu kirjoitti:

        Kertokaapa viisaammat että voiko tässä asiassa olla yhteydessä kuluttajansuoja-asiamieheen vai minne?
        Tosi on että jos ihmisellä yksistään on reuma niin kylmä ja kosteus vaikuttaa hyvin herkästi.
        Haluaisin myös tietää että paljonko tämä em mainittu firma voitelee esim. isännöitsijää tai taloyhtiön hallituksen puheenjohtajaa?

        Siviilikanne voisi tuottaa tulosta.

        Kyseinen firman toimintalogiikka on sellainen, että se ottaa ensin yhteyttä hallituksen puheenjohtajaan ja ehkä mahdollisesti vielä isännöitsijään. Jos soitto tuottaa tulosta eli ei osata sanoa tässä vaiheessa EI, niin sitten hän tulee esittelemään systeemiä hallitukseen. Siihen se onneksi sitten meidän tapauksessa jäikin kun hallituksessa istui valveutunut LVI-alan insinööri.


    • Ihmettilijä

      Melkoisia juonittelijoita tuntuvat olevan luetun perusteella olevan? Hyväuskoiset tietenkin höynähtävät niin kuin kautta aikain.

      Eikö tässä laitteessa ole mitään mikä perustuisi todelliseen tai edes siihen viittaavaan perustuvaan faktaan että tällä laitteella pystyisi oikeasti energiankulutuksessa 'säästäämään'? Kertokaa edes pieni järkeenkäyvä peruste!

    • Sympatiat kaikille

      Toivottavasti kukaan ei enää missään tilanteessa tuhoa toisten ihmisten kodin viihtyvyyttä millään Ekonorin tai Ouman Oy:n Lämpövahtilaitteilla tai muulla yksityisyyden suojaan liittyvällä asialla. Nämä ovat niin surullisia tapauksia kun ihmisiltä kodista viedään kodin lämpö ja lämmin tunnelma.

      Ei meidän taloon ainakaan.

      • lkjlfj

        ei kun vaan talonmies paikalle,joka nostaa veden lämpötilaa ja ottaa esim sen aurinkokompensaation pois päältä,niin on tehty täällä poh savossa .Täälläkin monessa vuokra kerrostalossa ekonor ja sama asia kylmää on ja asukkaat muuttaa muualle.Ihan turha laite,vanhoissa esim kerrostaloissa ei riitä lähellekkään se veden lämpötila mitä ekonor sinne ajaa.


      • Sympatiat kaikille
        lkjlfj kirjoitti:

        ei kun vaan talonmies paikalle,joka nostaa veden lämpötilaa ja ottaa esim sen aurinkokompensaation pois päältä,niin on tehty täällä poh savossa .Täälläkin monessa vuokra kerrostalossa ekonor ja sama asia kylmää on ja asukkaat muuttaa muualle.Ihan turha laite,vanhoissa esim kerrostaloissa ei riitä lähellekkään se veden lämpötila mitä ekonor sinne ajaa.

        Ei onnistu meillä. Meidän omia huoltomiehiä on kielletty koskemasta lämmönjakohuoneen laitteisiin.

        Mitä siitä ajattelette.


      • lmnjukg
        Sympatiat kaikille kirjoitti:

        Ei onnistu meillä. Meidän omia huoltomiehiä on kielletty koskemasta lämmönjakohuoneen laitteisiin.

        Mitä siitä ajattelette.

        täällä poh savossa on ainakin yksi taloyhtiö ruvennut tai yrittää purkaa sopimusta ekonorin kanssa.Jos teillä ei ole sitä ekonorin etäluentaa siinä laitteessa ,niin ei kun asetukset ylöspäin ja aurinko jutut pois,.Niinhän ne sanoo että ei saa koskea mutta jos asunnot on ollu niin viileitä että asukkaat muuttaa pois,siis kaupungin vuokratalo kyseessä niin ei siinä oikein muuta vaihtoehtoja ole.


    • Oppia ikä kaikki

      Ahneudella alkuperäinen hyvä asia usein pilataan.

      Totuuden löytäminen on joillekin kivinen tie.

    • Harakoilla hauskaa

      Aikaisemmin meillä tuuletettiin lämmöt harakoille. Porraskäytävän, alakerran kaikki yleiset tilat, pyöräkellarien, käytävien, varastojen tuuletus oli jopa niin suurella että talon energia luokka on G.

      Alkuvuodesta yleisien tilojen tuuletusta piennennettiin. Siitä tulee hyvin merkittävä säästö lämmityskuluihin. Esimerkiksi varaston korvausilma tuli suoraan ulkoa jääkylmänä joka työnnettiin 20 cm halkaisijan kokoisesta avoimesta huippuimurin putkesta vauhdilla pihalle. Lämpötila näissä toisarvoisissa tiloissa oli kuitenkin lämmin. Eli patterit tulikuumana tammi-helmikuussa. Ei mikään ihme että olemme luokassa G.

      Säädöissä saa olla varovainen koska se vaikuttaa myös huoneistoihin kohdistuvaan tuuletukseen. Huoneistoissa alipaine nousee jos yleisien tilojen tuuletusta piennennetään. Ellei huippuimuria pystytä samalla säätämään.

      Tulisi käyttää ammattilaista joka ymmärtää kokonaisuutta. Jos sitä ei muisteta aiheutetaan ongelmaa tasapainoon. Vaarana on myös yltiöpäisessä innostuksessa aiheuttaen mahdollista homeongelmaa jos mennään liiallisuuksiin huoneissa jonne tuodaan märkiä tavaroita, kuten meillä pyykinkuivaushuoneessa piti jonkun jo tulistua ennen kuin asia saatiin kuntoon.

      Nähtävästi meilla suomessa näitä ääripäitä on niin paljon. Joko hälläväliä asenteella lämmitetään ulkoilmaa tai sitten mennään siihen toiseen vielä pahempaan äärilaitaan. Siinä välissä on myös elämää.

      Kun yltiöpäistä harakoille tuuletusta piennennetään saadaan huomattavasti suurempi säästö kuin markinaaliseen ideaan perustuvalla Ouman Lämpövahdeilla.

    • Kaikki nurinpäin

      Edellämainittua yleisten tilojen yltiöpäistä tuuletusta pienennettiin jo helmikuussa ja tämän lisäksi hankittiin Ouman Lämpövahti joka lupaa 17% säästöjä. Näistä energiansäästöistä huolimatta taloyhtiön hallitus päätti päinvastoin nostaa toukokuun lopulla olevassa yhtiökokouksessa lämmityskulujen talousarviota 15 prosentilla! Aivan nurinkurista.

      Kaikki muukin tuntuu menevän nurinpäin. Aivan kuin eläisi väärin päin, pää maassa ja jalat ilmassa. Tämä koskee muutakin kuin meidän taloyhtiötä, mutta siitä kun on nyt puhe.

      Lämpövahti kylmentää huoneet. Valitukset eivät auta. Ihmisten kodin viihtyvyydestä ei välitetä mitään säästön aikaansaama kiilto silmissä. Edes toisten sairautta ei oteta tässä asiassa huomioon. Oumannin ammattimiehen jatkuvat käynnit eivät auta. Kuulemma kalliita käyntejä, kun taas Oulun aluepäällikkö sanoi, ettei maksa meille mitään, kalliiksi joka tapauksessa tulee kumpi tahansa maksaa, sen verran tiheään juoksee.

      Oumannin kalibroitu mittari näyttää asteen enemmän kuin talon muut kalliit kalibroidut mittarit. Miksi Ouman mittaa lämpöjä, miksei taloyhtiön omat huoltomiehet, joilla on myös kalibroidut vehkeet. Ja mistä ouman mies on saanut päähänsä 21 astetta, taloyhtiön päätöstä siitä ei ole. Jonkun itsekkäällä päätöksellä lasketaan lämpöjä 3 astetta muiden mielipiteestä välittämättä. Kylpyhuoneet kylmäksi, entä home. Vessa kuin puucee. Ristiriitaisia lausuntoja. Omia huoltomiehiä kielletään toimimasta. Yleisiä tiloja rempataan ne jätetään joko kesken tai esteettiset näkökohdat jätetään täysin huomiotta, jälki on mitä on. Rahaa riittää siihen kun kalliilla maansiirtolaitteilla muokataan joutavaa hiekkatietä, joka nyt näyttää kuin saviselta syksyisen maalaistalon pihalta, myös istutukset tuhoten. Mutta yritetään väkisin säästää 4 euroa huoneistoa kohden kuukaudessa jokaista asteen laskua kohden.

      Asioissa löytyy vain äärilaidat, mikään säätö ei tunnu menevän kohdalleen, joko tahallaan tai ammattitaidottomasti. Edes yksinkertainen roskakatoksen kennovalon säätö ei onnistu. Kuivaushuonetta yritettiin kylmettää. Sieltä poistettiin vanha hyvä säädettävä korvausilmaventtiili ja nyt tuuletus aina täysillä myös tammikuussa, jne. Suo siellä vetelä täällä.

      Kun pyydämme Oumannin miestä käymään kylmien huoneiden vuoksi niin lämpötila vain laskee. Ehkä se johtuu myös siitä kun aurinko eikä plasmatelevisio katsojineen enää olohuonetta lämmitä. Olohuone jo niin kylmä ettei siellä voi elää. Mutta ei ne Ouman miehen typerät fraasit ole yhtään lämpöjä nostanut, päin vastoin, vaikka hetkellisesti kuumentaakin tunteita. Hänen ammattitaito riittää lämpöjen laskuun mutta ei enää niiden takaisin saantiin? Kuka tähän uskoo. Kuka luottaa tälläisiin miehiin.

      Kun tapasin meidän omia huoltomiehiä, kysyin heidän kokemuksia Ekonor Lämpövahdista kun alaa tuntevat. Ette ikinä arvaa mitä he vastasivat! Heitä on KIELLETTY kommentoimasta asiaa! Tämähän on jo kuin eläisi Pohjois-Koreaa. Pitää vain iloisesti taputtaa käsiä mielivaltaisille päätöksille eikä saa yhtää arvostella, valittaa tai kritisoida! On hyväksyttävä kylmyys ja nyt suut kiinni. -Tuleeko heille lopulta potkut, sori vaan. Voiko tämä talo enää sekaisemmin olla.

      Näiden kirjoitusten tarkoitus on saattaa julkisuuteen tälläinen toiminta, ettei sitä tapahtuisi enää muille, sekä saada isännöitsijä, taloyhtiön hallitus tai Ouman tajuamaan että haluamme vain lämmöt takaisin taloomme. Tätä kirjoittelua jatkuu niin kauan kuin on tarpeen, tai kunnes se toinenkin jalka on lopulta haudassa.

      Typerintä tässä on vielä se, jos joku näistä toimijoista viitsii kaiken tämän aiheuttamansa kärsimyksen jälkeen vielä loukkaantua tai kantaa kaunaa näistä kirjoituksista.

      Moneen pätee, kun eivät tekisi mitään niin tulisi vähemmän vahinkoa. Niin yleistä nykyään.

      Onko tämä maailma todella näin ylösalaisin

      • windmill

        Tähän malliin minun asumassani rivitaloyhtiössä myös menetellään. Tälle asialle pitää saada näkyvyyttä joka paikassa. Mietin että kuinkahan paljon meitä palelevia asukkaita oikein mahtaakaan olla? Lämmönvahdeista ei asukkailta pahemmin taida kehuja kuulua.
        Jatketaan taistelua lämmönvahteja vastaan!


    • vähän tageja googlel

      Ekonor lämmönvahti ouman lämmönvahti ekonor lämpövahti ouman lämpövahti

    • Mikä takuu

      Mikäli teillä on tehty merkittäviä muutoksia ilmanvaihtoon vähentämällä lämpimän ilman turhaa tuuletusta, niin jo näistä toimenpiteistä tulee niin suuri säästö ettei teillä ole alunperinkään ollut käytännössä mitään palautustakuuta Ouman Lämpövahtilaitteelle.

    • näin liki neljäkymmentä vuotta alalla olleena,lämpövahti-ajatus laitteena on erinomainen.teoriassa toimii ihan niinkui pitääkin.käytäntö on eri:toimiakseen talo tulee olla lämmitystasapainoitettu ja OIKEIN.jokaisen huoneiston/huoneen lämmitys on mitoitettu kuutioiden/neliöiden/käyttötarpeen mukaisesti.termostaatit toimii kuten pitääkin,vesimäärät ovat oikeat,patterit kunnossa-ei tukossa.JOS nämä asiat taas ovat kunnossa ,ei lämmönvahdilla oikein säästä mitenkään,automatiikan toiminta oikein niin OK.lämmönvahti,mielestäni,on oikein oiva laite silloin vianhaussa.. .---jos maha on huonossa kunnossa,on turha aina puhtaita housuja vaihtaa--maha pitää saada kuntoon."sanoi minua viisaampi"
      PS.kuulemma 70% Suomen asunnoista on huonosti tasapainoitettuja(iltalehti toissapäivänä) ,oikeesti uskonkin tuon.

      • ___1___

        Mitä eroa on siinä otetaanko taloon siivu energiaa kuumasta vedestä vai hieman viileämmästä vedestä?


      • tsraa

        Millä alalla olet 40v ollut? Et ainakaan LVI-.
        Ihme höpöttäjä oot..


      • tsraa kirjoitti:

        Millä alalla olet 40v ollut? Et ainakaan LVI-.
        Ihme höpöttäjä oot..

        turhaanpa sitä yrittää typeryksille mitään ..menisit vaikka ..jonnekkin....


      • ___1___ kirjoitti:

        Mitä eroa on siinä otetaanko taloon siivu energiaa kuumasta vedestä vai hieman viileämmästä vedestä?

        ihan siksi,että P=UI sähkötekniikassa ja sama pätee energiatehon suhteen myös lämmityksessä.Mutta oikeestaan,turha kai näitä on selittää..


      • Korjaa asiavirheet
        tsraa kirjoitti:

        Millä alalla olet 40v ollut? Et ainakaan LVI-.
        Ihme höpöttäjä oot..

        Kyllä tuossa asiaa on. Samaa saa lukea muualtakin. Perusasiat pitää olla kunnossa, jolloin ei sitten mitään lämpövahteja enää tarvita.


      • TilasinkoTurhaan
        Korjaa asiavirheet kirjoitti:

        Kyllä tuossa asiaa on. Samaa saa lukea muualtakin. Perusasiat pitää olla kunnossa, jolloin ei sitten mitään lämpövahteja enää tarvita.

        Missä muualla lämpövahdista kirjoitellaan ?


    • Sähelletään

      On se vaikeaa. Helpompia valintoja on tarjolla.

      Hallituksen jäseneltä ei saa suoraa tai avointa rehellistä vastausta vaan annetaan jotain epämääräisiä verukkeita jotka sitten myöhemmin osoittautuu jopa aivan toiseksi. Tietoa tippuu sieltä täältä. Pelataan aikaa. Mittaillaan taas lämpöjä. Ei kuunnella toisten mielipiteitä. Aivan kuin asukkaat valehtelisivat kylmästä huoneesta.

      En keksi moiseen käytökseen muuta selitystä tälle itsepintaiselle säästövimmalle kuin se että hallitus yrittää esittää jotain ainutlaatuista supersankaria saamalla talomme energialuokan nousemaan huonoimmasta mahdollisesta luokasta G paremmaksi. Joka nyt tekona ei ole mitään erikoista kun pohjalta lähdetään. Tietysti asunnon myyntiongelmat ovat myös taustalla. Ostajaa ei houkuta energiasyöppö talo.

      Kaikki epäinhimmillisetkin keinot näköjään käytetään tavoitteiden saamiseksi ja tässä vaiheessa on Ouman Lämpövahti astunut sopivasti mukaan kuvioihin. Huono yhdistelmä asukkaiden viihtyvyyden kannalta. Ja luulevatko he tosiaan vielä saavansa klooriaa tästä kaikesta kun säästöjään revitään asukkaiden kodin kylmettämisellä. Lämpöjen laskemiseen ei ole minkäänlaista päätöstä yhtiössämme! Kuka silloin päättää.

      Huono energialuokka johtuu siitä kun talo on ollut väljä kuin heinälato. Sisälle imetään raakaa ulkoilmaa, joka lämmitetään ja välittömästi puhalletaan harakoille. Alkuvuodesta aukkoja onkin jo tukittu mikä on erittäin hyvä asia. Pelkästään sillä saadaan valtavat säästöt kuluvalle tilikaudelle. Mutta tämä Ouman Lämpövahti jupakka on härskiydessään aivan ainutlaatuista. Vaikea uskoa että näin voi toimia nykypäivänä.

      Kun nyt saamme huomattavat säästöt ilmanvaihdosta, niin miten erittelet energiankulutuksesta lämpövahdin osuuden. Ouman on luvannut palautustakuun naurettavalle vaivaiselle 5 prosentin saavutetulle säästölle, heh heh. Siis ei käytännössä mitään takuuta. Onko hallitus edes tätä ymmärtänyt.

      Eivät suostu nostamaan lämpökäyrää. Keksitään selityksiä selityksien päälle.

      Niin se vaan on että valta-asema tekee tepposen monille, oli se sitten kuinka vähäistä tahansa. Joillekin tie totuuteen käy kivikkoisen tien kautta, mutta voimme olla siitä varmoja että sinne saapuminen kannattaa.

      • VastuuPainaa

        Kannattaa hakeutua taloyhtiön hallitukseen, niin ei tarvitse valittaa. Valitettavasti sinne ei ole yleensä tunkua. Kaltaisesi "vastarannan kiisket" ovat tervetulleita mutta kaltaisesi pääsääntöisesti karttavat vastuuta. Käyttävät mielellään kaiken energiansa sitten päätösten kritisoimiseen: "Kaikki on väärin".


      • Herää_pahvi

        Tämä on yhtiökokousasia.

        Vastarannan kiisket ovat häiriöksi, mutta tässä puhutaan jo toisen luokan asiasta.

        Kun olet sisällä hallituksessa ja tiedät hyvin tarkkaan asiat, niin kerro perusteluineen mitä hyvää sinä näet tässä laitteessa tämän ketjun lukemisen jälkeen?


    • Isot pojat leikkii

      Kun tuohon kuvioon lisätään vielä isännöitsijä, niin ovat pojat pelikentän keksineet. Kunkin intressiä sopii vain ihmetellä.

    • Paras tulematta

      Isännöitsijän rooli on käsittelemättä.

      • Nyt riittää kusetus

        Ainakin osa isännöitsijöistä on mukana tässä touhussa isännöitsijän pitäisi ajaa osakkeenomistajan etua rikollista en oikein ymmärrä miten netti toimii mutta kirjoitan www.ekonor huijaus kymmeniä eri kertoja asia saattaa saada ansaitsemansa huomion


    • Pietari3

      Oumanin mainoksessa sanottiin että kaukolämpötaloihin.
      Niin, kyllä lämpö on nyt kaukana. Kaukana on lämpö.
      Missähän ne Oumanit itte asuu, pitäs käydä kattomassa asunnon lämpötiloja.

      • kissuliini

        Joo hyvä huomio, mennään ja laitetaan niillekin Oumanin lämpövahdit.


    • Masiinaton

      Oisko tässä lämpövahti asiassa mitään aihetta ja syytä ottaa yhteyttä kuluttajansuoja-asiamieheen?
      Tarkoitan siinä mielessä että tämä laitehan on huijausta ja kylmän ilman myyntiä taloyhtiöiden osakkaille.
      Ei se tyhmä ole joka myy vaan se joka ostaa.
      Itse olen valmis maksamaan siitä että tuosta vempaimesta pääsisi irti.

    • Muutos saatava

      Työpaikalla täällä viikolla vaimo keskusteli talomme kylmettämisestä ja selvisi että siellä kahdella on lämpövahdit ja palella saa. Tänään selvisi että naapuritalo on latettu kylmäksi. Tämähän on levinnyt kuin kulkutauti.

      Jos joku vaan vaivautuu kysymään kuluttaja-asiamieheltä ja ilmoittaisi vastauksen tänne niin voisivat muutkin laittaa asian vireille.

      • joukkokanne

        Joukkokanne pystyyn vai oliko se virallisesti siviilikanne.
        Vastuuseen koko yritys.

        LVI-alan suunnittelijat nauraa tuolle systeemille.


    • Kirveelle ois töitä

      Kaikki jotka ovat tänne kirjoittaneet ottavat ensi viikolla yhteyttä kuluttajansuoja-asiamieheen, eikös?

      Aihetta voisi ehkä myös tyrkyttää Iltalehteen ja Ilta Sanomiin. Jos kelpais.

      Keksiikö joku jotain muuta?Minun tekisi mieli järjestää tästä mielenosoitus!

      Tunteeko kukaan ketään kansanedustajaa, joka olisi asiasta kiinnostunut?

      Nyt loppui minun mielikuvitus.

    • Kiinteistöliittoonko

      Isännöitsijä on sanonut kun ei tule valituksia, hallituksen puheenjohtaja sanoi että tullut vain kaksi valitusta, Ekonorin mies sanoi miksei valiteta, Ekonorin (ouman) valitusten vastaanottaja sanoi että tullut niin vähän valituksia.

      Luurit käteen, sinne pitää soittaa joka viikko!

      • Ellipsi

        Vai ei Ekonorille/Oumanille valiteta. Valehtelevat. Eivät vaan halua sanoa miten paljon tulee valituksia. Minä ja useimmat naapurini olemme valittaneet kahden vuoden aikana useita kertoja. Asumme Oulussa.
        Viime kerralla nainen puhelimessa oli ihan hermona. Suorastaan rääkyi ja sanoi että ei ole Ekonorin vika kun asutte vetoisassa rivitaloyhtiössä. Käski hakea isännöitsijän paikalle tilkitsemään ikkunoita ja ovia. Terveiset viety. Ei ole miestä näkynyt.
        Firman huoltomies kävi vaahtoamassa että verhot pois termostaattien edestä ja ruttasi minun kalliit verhoni putkien väliin seinälle. Kuka pitää verhojaan sillä lailla. Sain myös kuulla esitelmän Suomen säästä ja ilman kosteudesta. Pakkaset kuivattavat huoneilman ja alkaa tuntua lämpimältä. Sanoipa vielä että makuuhuoneessa missä minulla on pieni pakastin niin patterin ei edes tarvitse toimia kun pakastin lämmittää huonetta tarpeeksi. Yli 50 vuotta olen Suomessa asunut.
        Lämpöä meillä on hädin tuskin 21 astetta. Oumanin kalibroitu mittari näyttää 23 astetta, joten mitään ei tarvi tehdä. Huoneissa tuntuu iholla kolea ilma.
        Koskaan en missään muualla ole asiakaspalveluihmisiltä saanut tuollaista palautetta.
        Tämä on tosi tökeröä touhua! Vielä perästä kuuluu!


      • edward2
        Ellipsi kirjoitti:

        Vai ei Ekonorille/Oumanille valiteta. Valehtelevat. Eivät vaan halua sanoa miten paljon tulee valituksia. Minä ja useimmat naapurini olemme valittaneet kahden vuoden aikana useita kertoja. Asumme Oulussa.
        Viime kerralla nainen puhelimessa oli ihan hermona. Suorastaan rääkyi ja sanoi että ei ole Ekonorin vika kun asutte vetoisassa rivitaloyhtiössä. Käski hakea isännöitsijän paikalle tilkitsemään ikkunoita ja ovia. Terveiset viety. Ei ole miestä näkynyt.
        Firman huoltomies kävi vaahtoamassa että verhot pois termostaattien edestä ja ruttasi minun kalliit verhoni putkien väliin seinälle. Kuka pitää verhojaan sillä lailla. Sain myös kuulla esitelmän Suomen säästä ja ilman kosteudesta. Pakkaset kuivattavat huoneilman ja alkaa tuntua lämpimältä. Sanoipa vielä että makuuhuoneessa missä minulla on pieni pakastin niin patterin ei edes tarvitse toimia kun pakastin lämmittää huonetta tarpeeksi. Yli 50 vuotta olen Suomessa asunut.
        Lämpöä meillä on hädin tuskin 21 astetta. Oumanin kalibroitu mittari näyttää 23 astetta, joten mitään ei tarvi tehdä. Huoneissa tuntuu iholla kolea ilma.
        Koskaan en missään muualla ole asiakaspalveluihmisiltä saanut tuollaista palautetta.
        Tämä on tosi tökeröä touhua! Vielä perästä kuuluu!

        Asuntoni osalta on nyt taistelu Oumanin kanssa ohi. Jo tämän syksyn aikana valitettu ja uhkailtu sekä isännöitsijää että ko. firmaa useita kertoja. Lämpötilaa ei ole asunnossa nostettu useista pyynnöistä huolimatta.

        Nähtävästi saivat meistä viimein tarpeekseen tuossa firmassa. Huoltomies kävi ja poisti termostaateista lukitussäädöt. Nyt saamme itse säätää lämpöä mieleiseksemme.
        Nyt on huoneistossamme 23 astetta, ja sen on mukava lämpötila. Eka kertaa tälle syksyä tarkenee kotona t-paitasillaan.

        Ja tämän jälkeen emme anna millekään firmalle lupaa tulla tekemään mitään säätöjä mihinkään asiaan huoneistossamme.

        ÄLKÄÄ ANTAKO IHMISET PERIKSI!


      • Aina jano
        edward2 kirjoitti:

        Asuntoni osalta on nyt taistelu Oumanin kanssa ohi. Jo tämän syksyn aikana valitettu ja uhkailtu sekä isännöitsijää että ko. firmaa useita kertoja. Lämpötilaa ei ole asunnossa nostettu useista pyynnöistä huolimatta.

        Nähtävästi saivat meistä viimein tarpeekseen tuossa firmassa. Huoltomies kävi ja poisti termostaateista lukitussäädöt. Nyt saamme itse säätää lämpöä mieleiseksemme.
        Nyt on huoneistossamme 23 astetta, ja sen on mukava lämpötila. Eka kertaa tälle syksyä tarkenee kotona t-paitasillaan.

        Ja tämän jälkeen emme anna millekään firmalle lupaa tulla tekemään mitään säätöjä mihinkään asiaan huoneistossamme.

        ÄLKÄÄ ANTAKO IHMISET PERIKSI!

        Pitääkö Pohjolassa pystyä olemaan lämmityskauden aikana t-paitasillaan sisätiloissa? Ei olla etelänkään maissa. Toinen kysymys: jos sinun mielestäsi oikeutesi on olla t-paitasillaan, pitääkö muiden asukkaiden maksaa se?


      • Edvard2
        Aina jano kirjoitti:

        Pitääkö Pohjolassa pystyä olemaan lämmityskauden aikana t-paitasillaan sisätiloissa? Ei olla etelänkään maissa. Toinen kysymys: jos sinun mielestäsi oikeutesi on olla t-paitasillaan, pitääkö muiden asukkaiden maksaa se?

        Kyllä omassa kotona pitää pystyä olemaan t-paitasillaan ja vielä vähemmälläkin.
        Jos palelen kotona niin miksi maksan täyden yhtiövastikkeen mihin sisältyy kaukolämpö?
        Et varmaan ole etelän maita nähnytkään kun et tiedä kuinka vähillä vaatteilla siellä ollaan. Olen matkustellut n. 30 maassa.


      • stringpeppu
        Aina jano kirjoitti:

        Pitääkö Pohjolassa pystyä olemaan lämmityskauden aikana t-paitasillaan sisätiloissa? Ei olla etelänkään maissa. Toinen kysymys: jos sinun mielestäsi oikeutesi on olla t-paitasillaan, pitääkö muiden asukkaiden maksaa se?

        Kaikkea tyhmää sitä kysellään.
        Jos peritään lämmityksestä täysi vastike niin riittävä ja mukava lämpötila kuuluu asukkaalla olla. Ei siihen tarvita trooppisia lämpötiloja.
        Osakkaalla on oikeutensa, katsele vaikka netistä
        Taidat olla Ekonorin/Oumanin omia kätyreitä.


      • Aina jano
        Edvard2 kirjoitti:

        Kyllä omassa kotona pitää pystyä olemaan t-paitasillaan ja vielä vähemmälläkin.
        Jos palelen kotona niin miksi maksan täyden yhtiövastikkeen mihin sisältyy kaukolämpö?
        Et varmaan ole etelän maita nähnytkään kun et tiedä kuinka vähillä vaatteilla siellä ollaan. Olen matkustellut n. 30 maassa.

        Kävisit niissä maissa joskus turistisesongin ulkopuolella ja muissakin rakennuksissa kuin pakettimatkalaisten hotelleissa, niin tietäisit. Talvikaudella etelän maissaon oikesti viileät sisälämpötilat, sillä talot ovat merkittävästi huonommin lämpöeristettyjä.

        Se mitä sinä maksat vastikkeessasi ei liity mitenkään siihen, ettei pohjolassa ole tarkoitus olla t-paitatasillaan sisätiloissa talvikaudella. Mene seuraavassa yhtiökokouksessa esittämään tuo väitteesi, niin sinut nauretaan pihalle kokoussalista!

        Uusavuton tolvana!


      • edvard2
        Aina jano kirjoitti:

        Kävisit niissä maissa joskus turistisesongin ulkopuolella ja muissakin rakennuksissa kuin pakettimatkalaisten hotelleissa, niin tietäisit. Talvikaudella etelän maissaon oikesti viileät sisälämpötilat, sillä talot ovat merkittävästi huonommin lämpöeristettyjä.

        Se mitä sinä maksat vastikkeessasi ei liity mitenkään siihen, ettei pohjolassa ole tarkoitus olla t-paitatasillaan sisätiloissa talvikaudella. Mene seuraavassa yhtiökokouksessa esittämään tuo väitteesi, niin sinut nauretaan pihalle kokoussalista!

        Uusavuton tolvana!

        Mistäs muka tiedät millaisilla matkoilla olen kulkenut?
        Kateutta.
        Palele outo mies kotonasi.
        Ei muuten ole naurettu ulos noilla väitteillä. Ouman lähtee taloyhtiöstä vedet silmissä.
        Hyvää talven jatkos sulle pässinpökkimät jaloissa ja päällä.


    • Miltä tuntuu

      Ne jotka ovat harkitsemassa Ekonorin tai Ouman Lämpövahtia, tehkää ensin koe omassa kodissanne laskemalla huonelämpöjä 3 astetta ja miettikää sitten asiaa uudestaan.

      Huomioikaa että vanhukset ja sairaat kokevat asian eri tavalla.

    • Mitä vielä

      Ekonorin mieheltä meni puoli vuotta tajuta että heidän laite ei edes toimi.

      Ei huomannut sitä ettei paineanturi havainnut mitään paine-eroja putkistossa puolen vuoden aikana mitä laite on ollut päällä. Laitteen toiminta perustuu juuri tähän paine-eroon. Syy miksei laite ole toiminut on kun kaikki taloyhtiön pateritermostaattien nastat olivat jumittuneet kiinni. Voi tätä ammattitaidottomuutta.

      Mielenkiinnolla kuulemme uusia selityksiä.

    • osakaskas

      Muuttakaa osake taloon niin ei tarvii palella!

      • Poropeukalo

        Miten niin?
        Asun osaketalossa ja joku taloyhtiön hallituksen tolvana oli saanut läpi idean lämpövahdista. Nyt sitten palellaan porukalla. Ei löydy uskalikkoja sen vertaa että tuon pömpelin sais pois. Kait se pitää räjäyttää.
        Neuvokaapa joku että miten saan termostaatit pois pattereista?


      • osakaskas
        Poropeukalo kirjoitti:

        Miten niin?
        Asun osaketalossa ja joku taloyhtiön hallituksen tolvana oli saanut läpi idean lämpövahdista. Nyt sitten palellaan porukalla. Ei löydy uskalikkoja sen vertaa että tuon pömpelin sais pois. Kait se pitää räjäyttää.
        Neuvokaapa joku että miten saan termostaatit pois pattereista?

        Tehän sen olette sinne tilannut, ei yksi osakas sitä voi yksin tilata.
        Mene lämmönjakohuoneeseen ja nosta säätökäyrää vähän..


      • poropeukalo
        osakaskas kirjoitti:

        Tehän sen olette sinne tilannut, ei yksi osakas sitä voi yksin tilata.
        Mene lämmönjakohuoneeseen ja nosta säätökäyrää vähän..

        Voi luoja , menisin jos pääsisin eli siis hakea kirves ja silpoa ovi.
        Avaimet isännöitsijän takana.


    • Ihmeellinen on maail

      Tämä on osaketalo! Sehän tässä ihmetyttää kun joku saa päähänsä ruveta säästämään välittämättä kodin viihtyisyydestä, välittämättä asukkaiden kuukausia jatkuneista valittamisesta kylmistä huoneistoista.

      Yhtiökokous on päättänyt hankkia Ouman lämpövahti laitteiston. Kukaan ei ole halunnut laskea lämpöä, mikä näyttää olevan oumannin käytäntö. Säätökäyrän nosto olisi se ratkaisu, mutta on haluttu vempuloida mitä erilaisimpien selityksien ja mittauksien kanssa aivan kuin asukkaita ei uskottaisi.

      Isännöitsijä on jo kyllästynyt ja on uhannut erota. Asia on jouduttu ajamaan ylimääräiseen yhtiökokoukseen. Sitä odotellessa.

      • Elämä on

        Olen ehdottomasti ryhmäkanteen nostamista vailla!
        Kuka alkaa puuhaamaan?
        Onko jollakulla kokemusta mitä pitää tehdä?


      • Pelastunut
        Elämä on kirjoitti:

        Olen ehdottomasti ryhmäkanteen nostamista vailla!
        Kuka alkaa puuhaamaan?
        Onko jollakulla kokemusta mitä pitää tehdä?

        Se on kärpäsen paskan tai lehmänhenkäyksen arvoinen laite


      • voi ekonor
        Pelastunut kirjoitti:

        Se on kärpäsen paskan tai lehmänhenkäyksen arvoinen laite

        just näin koska laite maksaa vain nettona 50 euroa.
        kallis paine eroanturi.
        Ekonor ei kunnioita muita urakoitsijoita vaan laittaa oman laitteen ja poistaa toisten laitteet pois käytöstä.
        Vakit jätetään hälyyttämään josta koituu muille ongelmia ja hälytyskuluja.
        Jos kosket heidän laitteisiin niin takuu ei korvaa mitään ja rahoja et saa takaisin.
        Näin ollen olette ekonorin armoilla ja talossa on kylmä ekonor ja on kylmä.
        Tekevät myös muita koplaushommia jotta saadaan säästöjä josta yhtiö ei tiedä mitään. Kannattaa tutkia heidän ala arvoiset asennukset jotka ei menisi läpi missään valvonnassa. Heitä ei valvo ammattilaiset vaan isännöitsijät jotka ei tiedä hyvistä asennustavoista mitään.
        Esim. paineanturin asennus ilman huoltosulkua näin ollen jos anturin kapilaari katkeaa niin ison talon lämpöverkko valuu tyhjäksi ja paljon muuta.


      • EI PALELE ENÄÄ

        Palelimme viime talven Ekonorin takia vaajaan 50 vuoden vanhassa kerrostalossa. Mutta emme palele enää, kun ohitimme yhteisymmärryksessä Ekonorin kanssa syksyllä lämmönvahdin. Nyt katsotaan sitten, ehkäpä vaikka käräjillä, saadaanko rahallinen sopimus purettua, ellei yhtiö suostu sopuratkaisuun.
        Kaikesta huolimatta Ekonorin lämmönvahti ei tule enää pilaamaan taloyhtiömme asukkaiden viihtyvyyttä.
        Ei minkään taloyhtiön asukkaiden ole pakko kärvistellä pakonomaisesti liian kylmissä asunnoissa.
        Ehkäpä ryhmäkanne metsänomistajien (kahdelli) tapaan olisi hyvä ratkaisu, mutta kuka sitä lähtee ajamaan onkin jo toinen juttu.


      • ap uva
        EI PALELE ENÄÄ kirjoitti:

        Palelimme viime talven Ekonorin takia vaajaan 50 vuoden vanhassa kerrostalossa. Mutta emme palele enää, kun ohitimme yhteisymmärryksessä Ekonorin kanssa syksyllä lämmönvahdin. Nyt katsotaan sitten, ehkäpä vaikka käräjillä, saadaanko rahallinen sopimus purettua, ellei yhtiö suostu sopuratkaisuun.
        Kaikesta huolimatta Ekonorin lämmönvahti ei tule enää pilaamaan taloyhtiömme asukkaiden viihtyvyyttä.
        Ei minkään taloyhtiön asukkaiden ole pakko kärvistellä pakonomaisesti liian kylmissä asunnoissa.
        Ehkäpä ryhmäkanne metsänomistajien (kahdelli) tapaan olisi hyvä ratkaisu, mutta kuka sitä lähtee ajamaan onkin jo toinen juttu.

        Missä päin Suomea olitte palelemassa?
        Siirrä tämä kirjoitus tuonne ketjun loppuun niin useampi huomaa sen.


      • kansalainen
        Elämä on kirjoitti:

        Olen ehdottomasti ryhmäkanteen nostamista vailla!
        Kuka alkaa puuhaamaan?
        Onko jollakulla kokemusta mitä pitää tehdä?

        Laittakaa juttu tästä Oumanin toiminnasta ja terrorisoinnista esim. Apu lehteen.


    • Au erikoismies

      tosi huijausta koko laite, tällä laitteella vain tekevät puuhastelijat vain töitä ja ammattilaiset hopitaa hommat eri tavalla.

    • Miettikää

      Kun Oumannin mies kulkee talossa yhtenään kuka maksaa viulut? Ei nämä mitään hyväktekijöitä ole. On varmaan katteet kohdallaan.

      Onko meillä nyt kaksinkertainen miehitys kun omia huoltomiehinä on kielletty koskemasta laitteeseen, mutta palkan heille kuitenkin maksamme?

      Hoitaako Oumannin huoltomies säännölliset laitteistojen tarkastuskäynnit?

      Edellisessä viestissä mainitut riskialttiit asennustyöt ovat huolestuttavia. Vastuu?

      Meidän omat huoltomiehen ihmettelivät suuresti Oumannin miehen patteritermostaattien asentamista huuhtelulle!

      Oumannin mies ei tee mitenkään asiantuntevaa rehellistä oikealla asenteella olevaa vaikutusta jolle uskoisin kerrostayhtiön lämmönhuoltotyöt!

      Vahinkotilanteessa mikä on Oumannin vastuu?

    • bdasbad

      Ekonor myös laskee lämpösen veden lämpötilan 50 asteeseen..
      se ja huonelämpötilojen lasku aiheuttaa säästäjä.
      mitä sanoo laki?!?

    • lämmönvahti hyvä

      Ei voi kyllä muuta sanoa kuin että voi vittu mitä läskiperseitä! Vähimmäislämpötila asunnossa on 18 astetta ja 20 astetta pitää riittää kaikille! Kenelläkään ei ole mitään tarvetta mihinkään 25 asteeseen.

      Lämmönvahti pitäisi oikeastaan määrätä pakolliseksi kaikkiin rakennuksiin kerta toimintatavat on tuollaista paskaa.

      • huomaan ironian

        Jokainen joka tykkää 18 asteesta voi säätää termostaattia pienemmälle, niin kuin sinäkin olet siis tehnyt. Ja kun korvausilma tulee ikkunan yläpuolella olevasta aukosta niin nautit tilanteesta varmaan vieläkin enemmän.

        Meillä Ouman on omavaltaisesti päättänyt laskea huonelämpöjä!

        Kenelle kuuluu päätös oikeasta huonelämmöstä. Kuka sen päättää, kenen mittarilla se mitataan, kenen asunnosta se mitataan, mistä huoneesta se mitataan, entä jos muiden asunnoissa onkin sitten kylmempää, entä jos lämpö ei pysy tasaisena, onko vedoton vai vedollinen huoneisto?

        Kenelle säästämme?


      • Kenen mittari
        huomaan ironian kirjoitti:

        Jokainen joka tykkää 18 asteesta voi säätää termostaattia pienemmälle, niin kuin sinäkin olet siis tehnyt. Ja kun korvausilma tulee ikkunan yläpuolella olevasta aukosta niin nautit tilanteesta varmaan vieläkin enemmän.

        Meillä Ouman on omavaltaisesti päättänyt laskea huonelämpöjä!

        Kenelle kuuluu päätös oikeasta huonelämmöstä. Kuka sen päättää, kenen mittarilla se mitataan, kenen asunnosta se mitataan, mistä huoneesta se mitataan, entä jos muiden asunnoissa onkin sitten kylmempää, entä jos lämpö ei pysy tasaisena, onko vedoton vai vedollinen huoneisto?

        Kenelle säästämme?

        Oumannin mittaama 21 astetta tarkoittaa huoneistoosi alle 20 asteen lämpötilaa.

        Heidän mittari näyttää suurempaa lukemaa kuin kenenkään muun mittarit.


      • Kylymää on
        Kenen mittari kirjoitti:

        Oumannin mittaama 21 astetta tarkoittaa huoneistoosi alle 20 asteen lämpötilaa.

        Heidän mittari näyttää suurempaa lukemaa kuin kenenkään muun mittarit.

        TOTTA PUHUT!
        Meillä mitanneet 3 astetta suurempaa lukemaa koko ajan. Muka kalibroitu mittari.
        Mies mittasi työpaikkansa kalibroidulla mittarilla ja kolmen asteen ero.
        Ja kyllä se iholla ja jaloissa tuntuu kun sisälämpö oikeasti 18-19 astetta.
        Oman asunnon lämmön voi pudottaa termostaatilla vaikka 10 asteeseen halutessaan mutta kun on Ekonor niin et voi säätää mitään.


      • homma hoitoon
        Kylymää on kirjoitti:

        TOTTA PUHUT!
        Meillä mitanneet 3 astetta suurempaa lukemaa koko ajan. Muka kalibroitu mittari.
        Mies mittasi työpaikkansa kalibroidulla mittarilla ja kolmen asteen ero.
        Ja kyllä se iholla ja jaloissa tuntuu kun sisälämpö oikeasti 18-19 astetta.
        Oman asunnon lämmön voi pudottaa termostaatilla vaikka 10 asteeseen halutessaan mutta kun on Ekonor niin et voi säätää mitään.

        Éi kai se ekonor ole lukkoja pannuhuoneen oveen vaihtanut?

        menee vaan nostamaan automatiikan säätökäyrää, kai se lämmönvahti voi siinä sivussa kompensoida sitä paine eron mukaan mutta nostaa käyrää reippaasti korkeammalle niin huonelämpötilat nousevat lämmönvahdin toiminnoista huolimatta.


    • lämmönvahti hyvä

      Ja käyttövedeksi riittää 45! voin sanoa että on tarpeeksi jokaselle suihkuun!

      • Mummot kumoon

      • le nella
        Mummot kumoon kirjoitti:

        Lisää aiheesta legionella, http://fi.wikipedia.org/wiki/Legioonalaistauti

        Kuolleisuus 15-20%. Karsinee kuitenkin populaatiota vain vanhemmasta päästä ...?

        Saattaapa olla että kun Ekonor/Ouman laskee veden lämpötiloja niin saamme pian nauttia legionellasta. Teoriassa ainakin mahdollista legionellan kasvaa haaleassa vesijohtovedessä. Luin terv.sivuilta netistä. Kattokaapa itte. Ei ole huuhaata.
        Ei muuta kun ilmoitus terveystarkastajalle että lämmin vesi liian haaleata. Kovin on meidän taloyhtiön patterit haaleita vaikka ei pakkasia ole ollutkaan. Osa pattereista kylmiä.


    • JVA paleva asukki

      Jyväskylän Vuokra-asunnot Oy:n taloissa käytetään ruotsalaista eGain forecasting -palvelua mm. asuntojen lämpötilojen etämittauksessa. Asukas voi tarkistaa asuntonsa lämpötilan älykännykällä ko. palvelun sivulta. Ko. palvelun antamat lämpötilojen lukemat ovat keskimäärin 1-1,5 astetta korkeampia kuin asukkaiden omilla (tarkoillakin) mittareillaan saamat lukemat. Mistä tämä johtuu?

      "Menetelmän sovelluksiin käytännössä kuuluvat kauko-ohjatut forecasting -vastaanottimet, jotka lähettävät ja vastaanottavat tietoja gprs- tai gsm-verkon välityksellä. Sen lisäksi forecasting -vastaanottimet hallitsevat rakennuksen sisällä olevia ohjauskeskuksia, jotka säätelevät lämpöenergian jakelua kohteen lämmitysjärjestelmän puitteissa. Forecasting-menetelmään on viimeaikoina yhdistetty myös erityiset sisäilman mittarit. Näiden tarkoituksena on pitää tarkasti kirjaa sisälämpötilasta sekä lähettää mitattua tietoa niihin liitettyihin forecasting- vastaanottimiin. Tämä tekninen läpimurto mahdollistaa yksityiskohtaisemman forecasting -menetelmän avulla tapahtuvan tarkkailun sekä parantaa lämmönsäädön hallintamahdollisuuksia." (Wikipedia 30.10.2014)

      Todennäköisesti forecasting-menetelmä toimii noin kuin Wikipediaan artikkelissa kuvataan, mutta miksi se antaa systemaattisesti korkeampia lämpötilalukemia kuin tarkimmatkaan muut mittarit?

      JVA:n isännöitsijän mukaan tavoitteena on lämmityskustannusten säästäminen, mutta monet asukkaat esim. JVA.n uudiskohteissa Palokunnanmäellä kärsivät asuntojen kylmyydestä. JVA on palkannut tänä syksynä henkilön, jonja tehtävänä on yhtiön omistamien asuntojen lämpötilojen etävalvonta eGain forecasting -palvelun kautta. Tämä nainen vastaa kylmyydestä valittavalle asukkaalle, että sinulla ei voi olla kylmä, koska tietokone/kännykkä näyttää, että teillä on riittävästi lämmintä. Mainittakoon, että eGain foracasting -palvelun palvelin sijaitsee Ruotsissa. Palvelu näyttää asukkaan kännykkään usein jopa 2-3 päivää vanhoja lukemia. Mistähän tämä johtuu?

    • tauno tasapainottaja

      Aika erikoinen on kyllä Ekonorin toimintamalli. Tuo isännöitsijöiden lahjonta on kyllä todella mautonta, jos se todellakin pitää paikkansa... Harmi, että nyt menee myös Oumanin maine lokaan....

      Saman säästön saa aikaan lämmitysjärjestelmän tasapainotuksella ja säätökäyrän optimoimisella. Edellä mainittu poikkeaa ekonorin ratkaisusta siten, että kenenkään ei tartte palella... Toki tasapainotus on varmaan kalliimpi, kuin ekonorin tarjous, mutta on kyllä sen väärti.

      Meidän taloyhtiössä tehtiin tasapainotus kolme vuotta sitten. Patteriventtiilit uusittiin, linjat puhdistettiin ja pumput vaihdettiin ekologisimmiksi. Kenenkään ei ole tarttenut meillä palella. Toki ensimmäisellä lämmityskaudella muutamassa asunnossa piti tehdä säätöjä, mutta jokainen asunto saatiin lämpimäksi...

    • Äimän käki

      Voi herra varjele näitä kirjotuksia tällä palstalla.
      Onpa hyvä että Oumanin sivuilta eksyin näitä FB:n kautta lukemaan.
      Seuraavassa taloyhtiön kokouksessa äänestän ISON EI näille vempaimille.
      Homma haiskahtaa laittomalle pahemman kerran.
      Miten voidaan periä osakkailta /asukkailta täydet yhtiövastikkeet, jos niihin kuuluu lämmitys ja samaan aikaan asuntojen lämpötiloja lasketaan?
      Kuka vetää välistä?

    • Kukaanteeilmiseksi

      Jokainen aste, kun lasketaan huoneistossa, niin nostaa isännöitsijän kännykkälaskua satasella.

      • Kyllästyy pian

        Ja työaika kuluu valituksia kuunnellessa.


      • tsiisus
        Kyllästyy pian kirjoitti:

        Ja työaika kuluu valituksia kuunnellessa.

        No, enpä ihmettele yhtään. Muutama vuosi tässä taloyhtiössä ei oo lämmön kanssa ollu mitään ongelmia. Nyt kun on tuo OUMANIN lämmövahti ollu vuoden niin jopa on koleata ja kylmää. Tuulikaappikin on ihan kylmä. Ei kuivu enää kengät.
        Oottelen tosi kovia pakkasia että putket posahtais. Saa sitten isännöitsijä ihmetellä.
        Osa huoneiston vesipattereista pysyny koko talven osittain kylminä. Yläosa vähä haalee ja alaosa on kylminä.
        Samaa ongelmaa monella taloyhtiössä.
        Ennen Oulun vesi ja lämpö hoiti homman hyvin. Nykyään ne ei saa koskee juuri mihinkään kun Oumanin ukot kiletää kaiken.
        Kenen luvalla ja millä oikeudella?


      • Ounouman
        tsiisus kirjoitti:

        No, enpä ihmettele yhtään. Muutama vuosi tässä taloyhtiössä ei oo lämmön kanssa ollu mitään ongelmia. Nyt kun on tuo OUMANIN lämmövahti ollu vuoden niin jopa on koleata ja kylmää. Tuulikaappikin on ihan kylmä. Ei kuivu enää kengät.
        Oottelen tosi kovia pakkasia että putket posahtais. Saa sitten isännöitsijä ihmetellä.
        Osa huoneiston vesipattereista pysyny koko talven osittain kylminä. Yläosa vähä haalee ja alaosa on kylminä.
        Samaa ongelmaa monella taloyhtiössä.
        Ennen Oulun vesi ja lämpö hoiti homman hyvin. Nykyään ne ei saa koskee juuri mihinkään kun Oumanin ukot kiletää kaiken.
        Kenen luvalla ja millä oikeudella?

        Taloyhtiön luvalla.
        Saa niihin koskea, mutta Oumanni diili raukeaa sitten!


      • tsiisus
        Ounouman kirjoitti:

        Taloyhtiön luvalla.
        Saa niihin koskea, mutta Oumanni diili raukeaa sitten!

        Mutta silloinhan olis hyvä että Oumanin huono diili raukeaa?


      • ammia
        tsiisus kirjoitti:

        No, enpä ihmettele yhtään. Muutama vuosi tässä taloyhtiössä ei oo lämmön kanssa ollu mitään ongelmia. Nyt kun on tuo OUMANIN lämmövahti ollu vuoden niin jopa on koleata ja kylmää. Tuulikaappikin on ihan kylmä. Ei kuivu enää kengät.
        Oottelen tosi kovia pakkasia että putket posahtais. Saa sitten isännöitsijä ihmetellä.
        Osa huoneiston vesipattereista pysyny koko talven osittain kylminä. Yläosa vähä haalee ja alaosa on kylminä.
        Samaa ongelmaa monella taloyhtiössä.
        Ennen Oulun vesi ja lämpö hoiti homman hyvin. Nykyään ne ei saa koskee juuri mihinkään kun Oumanin ukot kiletää kaiken.
        Kenen luvalla ja millä oikeudella?

        Edessä pitkä kolea ja masentava kevättalvi kesää odotellessa.
        Kait pitää muuttoa ruveta tekeen. Ei enää palelua ensi talvena.


    • Daaliax

      Ei ole kokemukset häävejä. Täysi yhtiövastike maksettava. Asumismukavuus laskenut laitteen myötä. Laite maksaa viitisen tuhatta euroa. Asunnoissa kolkko ja kostean oloinen ilma. Valituksia ei oteta kuuleviin korviin. Kenelle menee säästöt lämmityksestä jos niitä edes tulee?

    • eroneesa73

      Meille Tampereelle Lentävänniemenkatu 6:een mentiin ottamaan tuo ekonor ja asunto on ollut todella kylmä sen jälkeen. Sisälämpötilat pyörii 18-19 asteen välillä. Meillä on ikkunoissa nuo raitisilmaventtiilit karmin ylänurkassa. Nyt kun patterit ei tuota kunnolla lämmintä ilmaa niin ikkunoitten raitisilma on todella raitista ja vedon tunne asunnossa melkoinen. Taas tänään kävi jälleen huoltoyhtiön mies toeamassa, että viileää on ja patterit ok. Pannuhuoneesat lähtevä vesi on noin 5 astetta aiempaa viileämmällä ja meidän ylimmän kerroksen päätyasuntoon ei lämpöä riitä. Kaksi talvea säädetty pattereita ja todettu, että kylmää on. Naapuritkin onneksi valittaa taloyhtiössä samaa, joten ei ole pelkästään meidän ongelma. Huoltoyhtiön mies sanoi, että kaikissa muissakin ekonor kerrostaloissa Tampereen Lentävänniemessä sama ongelma. Ottaa kyllä päähän kun maksaa 4h k täyden yhtiövastikkeen ja saa palella kotonaan. Onneksi pääsee lomilla mökille takkatulen ääreen lämmittelemään ja pahimpina päivinä on oikeasti lähdetty kauppaan ihan sen vuoksi kun kotona on kylmä. Meillä päästään 19 asteeseen silloin kun tehdään uunissa ruokaa ja kuivausrumpua käytetään päivässä enenmän. Huoltoyhtiö ei voi tehdä mitään kun ekonor kieltää koskemasta säätöihin. T: Eronen asunto A7

      • eroneesa73

        Onko tuolle edellä mainitulla väitteellä perää, että isännöitsijöille maksetaan 500e palkkio jokaisesta ekonoriin liitetystä taloyhtiöstä? Tämä olisi mielenkiintoinen seikka, jos näin todella on.


      • eroneesa73

        Niin ja tulee huomata todella se, että Ekonor on nyt OUMAN.


    • Merimar

      Todella huono systeemi,kostea,vetoinen huone-ilma.Eli tänne Järvenpäähän on jo levinnyt tämä ekonor.Elo/eläke-fennian talot.yhden ikkunan ala-puitteet huomasin olevan homeessa juuri viikolla.Veto tunkee vaatteiden läpi,iho kylmänä,on tunne,että nukkuessa pitäisi pitää kaulaliinaa ja pipoa,silmät tulehtuneet vedosta ollut ja tietenkin veto aiheuttaa säryt,vaikka olen suht nuori ihminen.Pois muutan,siinäpä yhtiö kärsii sitten alati vaihtuvista asukkaista!!! Se jos mikä,säästöä tuo.Aikani valitin EKONORILLE,mutta en viitsi kuunnella tuota valehtelua,eli pitääkööt tunkkinsa,kyllä tää heidän hankkeensa joskus kaatuu :D

      • tositv

        Otan osaa. ikävä kyllä olette joutuneet myös tähän palelevaan poppooseen mukaan. Ei näy asukkailla olevan sanomista. Ei auta valitus. Keskiajalle on tultu.
        Tässä ois kyllä aihetta johonkin tv reality sarjaan. On sitä ohjelmia tehty tyhmemmistäkin aiheista.


    • Ounououman

      Voiko tosiaan liian haaleasta johtovedestä olla mahdollista saada legionella?
      Voiko kuka vaan talon asukas saada terveystarkastajan ottamaan näytteitä?

      • Vanha-Erki

        Tämä ekonor ´toimii` vain lämmitysjärjestelmässä, EIKÄ VAIKUTA lämpimänkäyttöveden lämpötilaan.
        Meille asennettiin syksyllä ekonor lämmönsäätäjä. Kerrostalo 48 asuntoa. Huonelämpötilat vaihtelee 17-20 välillä ennen oli sopivasti 22 astetta (oleskelutilojen suositus vähimmäislämpötila 21 astetta.)
        Soitin ouman huoltomiehen tarkistamaan oma asunto mikä mättää kun lämpöä ei vaan tule vaikka olen poistanut kaikki termostaatit ja asettanut venttiilin asentoon (N) täysinauki, ja aaloppi on täysinauki (HUOM! NÄIN EI SAA TEHDÄ !!!) Huoltomies ´Oumän` totesi että hyvin tuntuu vesi kiertävän. Huoltomiehen oma lämpömittari näytti lämpimämpää kuin minun kaksi dikilämpömittaria?
        Jos lämmitysverkosto on tasapainoitettu/ ohjaus säädöissään ja patteritermostaatit toimivat niin mihin tarvitaan ekonor humpuukilaitetta?
        Ekonor lämmönsäätäjä esitteessä ei ole ainuttakaan pätevää argumenttia joka puoltaisi laitteen hankkimista.
        Ps. Meidä yhtiön päätös on että keväällä oumän hakekoon virityksen pois. Ensitalvena ei tarvitse asukkaiden valittaa kylmää.


      • splash

        Viimenki järkimiehen puhetta.
        LAITE ON HUMPUUKIA!


      • gfnbasfgbfg
        Vanha-Erki kirjoitti:

        Tämä ekonor ´toimii` vain lämmitysjärjestelmässä, EIKÄ VAIKUTA lämpimänkäyttöveden lämpötilaan.
        Meille asennettiin syksyllä ekonor lämmönsäätäjä. Kerrostalo 48 asuntoa. Huonelämpötilat vaihtelee 17-20 välillä ennen oli sopivasti 22 astetta (oleskelutilojen suositus vähimmäislämpötila 21 astetta.)
        Soitin ouman huoltomiehen tarkistamaan oma asunto mikä mättää kun lämpöä ei vaan tule vaikka olen poistanut kaikki termostaatit ja asettanut venttiilin asentoon (N) täysinauki, ja aaloppi on täysinauki (HUOM! NÄIN EI SAA TEHDÄ !!!) Huoltomies ´Oumän` totesi että hyvin tuntuu vesi kiertävän. Huoltomiehen oma lämpömittari näytti lämpimämpää kuin minun kaksi dikilämpömittaria?
        Jos lämmitysverkosto on tasapainoitettu/ ohjaus säädöissään ja patteritermostaatit toimivat niin mihin tarvitaan ekonor humpuukilaitetta?
        Ekonor lämmönsäätäjä esitteessä ei ole ainuttakaan pätevää argumenttia joka puoltaisi laitteen hankkimista.
        Ps. Meidä yhtiön päätös on että keväällä oumän hakekoon virityksen pois. Ensitalvena ei tarvitse asukkaiden valittaa kylmää.

        Säädin säätää siis vaan lämmitystä, mutta monesti käyvät muuttamassa lämpimän menoveden lämpötilaa koska sekin säästää energiaaja siitä voi saada legioonataudin.


    • eroneesa73

      No niin meillä täällä Tampereen, lentävänniemessä, Lentävänniemenkatu 6:ssa ei tarvitse enään palella. Eli joulun tienoilla meillä lämmöt valituksien jälkeen nousi 21C (huoltomies nosti lähtevän veden lämpötilaa), jonka jälkeen ekonor kävi säätämässä lämmönvaihtimella lämmöt alas eli 18-19 (huoneistomme lämpötila). Tämän jälkeen ollaan taas paleltu ja viety asiaa taloytiön hallitukseen ja isännöitsijälle. Nyt on ekonor pois käytöstä ja lämmöt taas 21C ja asuminen on todella mukavaa kun ei tarvitse palella kotonaan. Meillä on lämpömittari kotona keskellä huoneistoa ja metrin-puolentoista metrin korkeudella kirjahyllyssä. Seinässä oleva mittari tietysti näyttää aina vähemmän. Meillä tämmöisiä kokemuksia ja vastaan mielelläni jos joku haluaa jotain kysyä. [email protected]. En ole mikään asiantuntija, mutta tämä on ollut yhden ekonorin asiakkaan kokemus. kevään yhtiökokoukseen viedään asialistalle ekonorista luopuminen As.Oy Lentävänlehdossa.

      • leonoora

        Taloyhtiössäni ollaan samoissa aikeissa.
        Onko sinulla tietoa että paljonko tulee tuosta laitteesta/sopimukssta luopuminen maksamaan?


    • huurteinen

      Ainakin täällä on kova alipaine..(yrittää ottaa korvausilmaa jopa pistorasioista!) Sitä en juuri ymmärrä tässä järjestelmässä??? Veto on sen vuoksi kamala. Sitä paitsi,järjestelmässä luvattiin tasalämpöä eri kerrokksiin? Ei pidä paikkaansa,meidän talon alakerran ja yläkerran lämpöttila heittää 4 astetta.Ennen tätäei heittänyt kun asteella? Eikä tämä alipaine ole terveellistä muutenkaan.Ainiin,yksi meidän asukkaista on sairastanut keuhkokuumeen puolen vuoden sisällä kaksi kertaa?? Veto??

    • Palsta_jakoon

      Vieläkö löytyy taloyhtiöitä jossa on lämpövahti kylmääääää!!! Eikö tätä asiaa saatu jo kuntoon.

      No, eihän nämä pikku nilkit valittamisesta mitään välitä. Hehän tässä kusettavat. Eivätkä todennäköisesti ota mitään vastuuta tulevista mahdollisista sisäilmaongelmista.

      Aloita sieltä yläpäästä. Siellä ei edes tiedetä mitään mitä nämä touhuavat.

      Kun lukee tätä ketjua saa käsityksen että tämä on pelkkää "tyhmien" (en tähän nyt keksi toista kuvaavaa saanaa, enkä halua kuitenkaan loukata ketään pikkusiulua ja pitääkö täällä netissä todella perustella sananvalintansakin) taloyhtiön päättäjien rahastusta. Myydään jokin ihmeitä tekevä laite, lasketaan lämpöjä ja väitetään säästöjen syntyneen tämän laitteen ansiosta. Kun asukkaat rupeavat valittamaan kylmyyttä ja lämmöt halutaan tietenkin nostaa takaisin normaali tasolle, niin silloin LAITTEEN takuu raukeaa, heh heh hee hee.

      Voisiko kukaan edes yrittää perustella tällaista toimintaa mitenkään? Onko kukaan naurettavampaa keksinyt!

      Korjatkaa jos olen väärässä. Tämä on mielipiteeni ja havaintoni. Positiivisiä korulauseita löytyy pelkästään yhtiön omilta nettisivuilta. Jos todella saisimme 17 % ilmaista energiaa 5000,- euron laitteella niin maalaisjärjellä ajateltuna tuntuisi siltä kuin maailma olisi jo pelastettu.

      Kysy keneltä alan ihmiseltä tahansa. Tyhmyydestä saa maksaa, he kenties vastaavat tai eivät ole edes kuulleetkaan moisesta. Jos tämä olisi toimiva systeemi se olisi jokaisessa taloudessa kautta maailman - ilmaista energiaa.

      Auttaisiko asiaa jos siitä tekee mahdollisimman julkisen, nostaa metelin, kuten täällä monet sitä ehdottavat. Unohda turhat pelkosi. Asialinjalla pitää kuitenkin pysyä. Me muutamme maailmaa ja nämä erilaiset nykymaailman vääryydet eivät sinne mahdu, ne kuuluvat menneeseen aikaa. He joutuvat yhä ahtaammalle mikäli jatkavat touhujaan.

      Koti ja asumisviihtyvyys on tässä maassa kuitenkin pyhimpiä asioita.

      • Edwardson1

        Julkisuutta asialle pitää saada ehdottomasti.
        Olen Hymy -lehteen ehdotellut tätä juttuvinkiksi joku päivä sitten . Saa nähdä kuuluuko mitään.


    • Masakoo

      Kyllähän taloyhtiöille myydään kaikenlaista roskaa, kalliita vedenkäsittelylaitteita jotka eivät todellisuudessa tee yhtään mitään jne. Osakkaiden pitäisi olla mukana yhtiökokouksissa ja seurata muutenkin asioita, ei tällaiselle muuten tule koskaan loppua. Myös isännöitsijä pitää saada laitettua vaihtoon, jos hän myy roskaa provikoita vastaan ja osakkaiden rahaa palaa hukkaan.

      Ikävä juttu, jos Oumanin johto on erehtynyt likaamaan firmansa maineen tällaisella vedätyksellä.

      • IHAhahaa

        Facebookissa aika vähän tykkääjiä tällä firmalla OUMAN.........
        Kertoo jo jotain.


    • humpuukioumanekonor

      Karpolla olis asiaa jos vielä tekisi ohjelmaansa.

      • IHahahaa

        Nyt tarvittais Karpoa.


    • onkos

      No onko sitä säästöä tullut yhtiöille lämmönkulutuksessa?

      • Autstöks99

        Niinpä. Sehän tässä on olennaista. Valittajia aina löytyyy, mutta onko rahaa säästynyt?Mainostavat toimittavansa selkeät laskelmat mitä talo on säästänyt lämpömaksuissa. 17% on pitkä penni, joka tuntuu vastikkeessa asti muutamassa vuodessa. Kuinka on ikivalittajien yhtiöissä säästöjä syntynyt?


      • kristallix

        Toivottavasti pysytyn loppukeväällä yhtiökokouksen jälkeen vastaamaan tuohon tarkan summan. Vuosi sitten säästöä oli tullut noin 200€ mutta talvi oli edellistä lämpimämpi.
        Nyt on ollut lauha talvi mutta asunnoissa entistä kylmempi.
        Porukka tuntuu olevan kovasti lämmönvahtia vastaan joten aiomme luopua siitä.
        Ihmettelen jos puoltajia on enemmistö.


      • Zerowoman

        Tuskin Oumanin äijät esittelee laskelmia.
        Ainoa säästö mikä ehkä tulee on se kun asukkaat palelee asunnoissaan.
        Siihen säästöön tosin pääsee ilman kalliita humpuukilaitteita, avaa vaan ikkunat.
        Laskelmiin uskon vasta kun ne tekee puolueeton ihminen.
        Olis muuten taloyhtiömme kevätkokouksessa mainiota kuultavaa ja nähtävää nämä herrat ihan nenätysten!!!!! Tuskin uskaltavat tulla.


      • säästöä

        Niin,tuo säästö. Tour&Anderssonin mukaan energiankulutus laskee n 15% jos huoneiden keskilämpötilaa lasketaan 23 c -21c:n. Mistä sitten Ouman laskee säästön? Vuodet ei ole veljiä keskenään. Edes indeksoitu kulutus (kWh/m3) ei välttämättä anna oikeaa kuvaa säästyneestä energiasta.Aika epäselvä tilanne jos vaikka halutaankin eroon systeemistä.
        Kuka maksaa uuden perussäädön jos se on ryssitty sekaisin lisälämmön saamiseksi?.
        Mielenkiintoista.


      • frozen2

        On se helvettiä tämän lämmönvahdin kanssa.
        Maa on jäässä ja lunta vaikka minne jakaa. Ouman koittaa saada säästöä lämmityskuluissa pitämällä taloyhtiön patterit lähes kylminä. Lämpö asunnossani alle 20 astetta.
        Odotan taloyhtiön kevätkokousta mielenkiinnolla.
        Täydet yhtiövastikkeet kyllä kelpaa vaan missä lämpö.


      • MukavaaSäästöä

        Meidän yhtiössä on vuoden toiminut Ekonor/Ouman. Yhtiössä (rv. 1999) yhteensä 36 asuntoa kahdessa rapussa. Asunnoissa on huoneistokohtainen ilmanpoistonsäätö, suoraan harakoille. Tuloilma imetään ikkunankarmeissa olevien venttiilien kautta, suoraan ulkoilmasta.

        Kun meille tultiin tarjoamaan ko. säästövahtia, tiesin, ettei lämmön tasapainotus ollut kunnossa. Minun asunnossani, keskellä rakennusta oli aina liian kuuma ( 24 ), vaikka säädöt olivat alhaalla. Toisaalta termostaattien sulkeminen aiheutti kylmyyttä. Lämpötilaa ei tahtonut saada oikeaksi.

        Puheenjohtajana lähdin tarjoukseen lähinnä siksi, että saisimme samalla tasapainotuksen kuntoon. Onnistuimme muutenkin neuvottelemaan sen verran hyvän sopimuksen, että säästövahdille ei jäänyt paljoakaan hintaa.

        En viitsi nyt etsiä tarkkoja lukuja mutta kuluneen vuoden aikana säästimme kaukolämmössä n. puolet laiteinvestoinnista, mikä lupailee 2 vuoden takaisinmaksuaikaa. Pitää tietenkin ottaa huomioon lauha talvi.

        Aluksi jotkut asukkaat valittivat vilusta. Kaikkia osakkaita kehotettiin ottamaan yhteyttä huoltoon jos 21-22 astetta ei ylity. Minun asunnossani päästiin vakaaseen 23 asteeseen. Lähdettiin siitä ajatuksesta, ettei kenenkään pidä kotonaan palella. Monet yllättyivät siitä, että poistoilmaa pienentämällä lämpötila nousi.

        Meillä ei ole muuta kuin hyvää sanottavaa säästövahdista. Jotakin kertoo se, että kevään yhtiökokouksessa oli hallituksen lisäksi 5 muuta osakasta, eikä kukaan ottanut säästövahtia puheeksi.


    • sylttytehtaallevie

      Ekonor, ouman..oulussa pääpaikka. Ekolator, siis se täysin susi ja kallis patskakaivo, ja sitten surullisen kuuluisa lämpölux. Lieneekö samaa puljua kaikki?

      • Eugens

        Joo taitaa olla samoja koijareita asialla. Firman nimet vain vaihtuu ja paiskaa kalliilla kaupataan!
        Mitta kun eksyin Isännöitsijäliiton sivuille niin sielläpä oli pääotsikkona että Realia ja Ekonor ovat yhteistyökumppaneita.
        Tämäpä paljon selittää että miksi se lämpövahti änkytin meillekin ja saattaa olla vaikea sitä saada pois. Asun osaketalossa kaiken huipuksi.


      • 3166

        Meillekin koettivat Realian isännöitsijän kautta tulla - mutta onneksi älyttiin panna jarrut päälle !


      • tuuleekovaa

        Olittepa viisaita!
        Paljolta kylmältä ilmalta ja rahanmenolta ja kärsimykseltä vältyitte!
        Yksikin talofirma, joka välttyy lämmönvahdilta on suuri voitto.
        Toivottavasti tieto tuosta puljusta alkaa leviämään!


    • onkos

      Nyt kun on energiankulutus tiedossa esim 2014 vuodelta niin miltäs näyttää säästöt?
      Ja kuinka on toiminut tuo takuu Oumannin puolelta? Olikos se niin että laitteet tulee korvauksetta jos kulutus ei putoa 5%?. Mikä on säästössä tilausvesivirran alennuksen osuus?.

      • kristallix

        Meillä vuoteen 2013 lämmityskuluihin oli mennyt 300€ enemmän rahaa.
        Ei siis säästöä. Vuonna 2013 oli edellisvuoteen verrattuna 200€ pienemmät lämmityskulut. Silloin oli jo tuo lämmönkarkottaja käytössä.
        Nyt siis yritämme tuosta rakkineesta yhtiökokouksessa eroon.


      • kristallix

        Lisäys vielä edelliseen että noita laiteita ei huolita ilmaseksikaan!
        On meinaan ollut niin sisäilma kosteaa ja vilposaa.


      • kristaillix

        Kokous ohi.
        Ainoastaan entinen puheenjohtaja itki laitteen perään. No, nyt tiedämme kuka sen meille hommasi. Toivottavasti menettää saamansa lahjukset Oumanilta.
        Se ja sama, lämpövahti lähtee meiltä. Näin iloinen en ole ollut pitkään aikaan.


      • onkos

        Onko muita yhtiöitä jotka ovat luopuneet laitteesta ? Onko verkosto ja pumppu asennettu
        entiselleen? Kuka maksoi "viulut".


    • epäilevä_tuomas

      Ekonor lähetti ukaasin, että emme saa seuraavina vuosina vuosiraportteja ellemme maksaa 850€ (ALV24%) vuosimaksua.
      Ekonorin laskukaava on kuitenkin niin loistavasti suunniteltu, että euromäärä jota säästöraportti näyttää on aina reilusti plussalla, ja tästähän hallituksen säästäjät innostuvat! Meillä Ekonorin raportti näyttää euroissa 15% säästöä (kerrottuna neljällä on Ekonorin laskema säästö).

      Totuus on kuitenkin se, että talon huoneistoista 20%:lla lämpötilat ovat niin alhaalla, että talvella asukkaat tukkivat raitisilmaventtiileitä ja hankkivat sähköpattereita joita lämmittävät omalla sähköllään. Yhdenvertaisuusperiaate?

      • epäilevä_tuomas

        Korjaus edelliseen:
        "Meillä Ekonorin raportti näyttää euroissa 15% säästöä (kerrottuna neljällä on Ekonorin laskema säästö)."

        Vuosimaksu kerrottuna neljällä on Ekonorin laskema 15% vuosittainen säästö.


      • nyhverö

        Kyllä osaa tuo Ouman olla sitten härski firma!
        Hankkiutukaa siitä eroon! Miten voi ihmiset olla nykyaikana niin typeriä että antavat itseään vedättää. Ettekö te välitä yhtään minne rahanne syydätte?
        Maksatte siis kylmästä ilmasta järkky summia vuodessa. Se on teidän oma asuntonne minkä arvoa alennatte. Kauanko luulette menevän ennen kuin teillä on homeongelmaa kun tukitaan tuuletusaukot?
        KYSYN ETTÄ MIKSI REALIA ON MENNYT MUKAAN TÄHÄN OUMANIN TOUHUUN, OMAA MAINETTAAN PILAAMAAN? ONKO SAMAT HEPUT HOMMISSA MOLEMMISSA FIRMOISSA?
        TEHKÄÄ RIKOSILMOITUS TUOSTA OUMANISTA!!!!!


      • Paleluloppui

        Samaa mieltä Nyhverön kanssa.
        Meitin taloyhtiössä oli Ouman kaksi vuotta. Sopimus on nyt sanottu irti.
        Ei se sen kummempaa ole. Yhtiökokous päätti niin.
        Me osakkaat haluamme lämpöä. Me maksamme sen hinnan minkä se maksaa.
        Me emme halua tinkiä lämmöstä. VAIN OUMAN haluaa ja rahastaa hyväuskoisia sillä.
        Oumanin kanssa ette ikinä säästä mitään.
        Vielä emme tiedä kulujen summaa mitä sopimuksen lopettamisesta tulee mutta maksamme ne. Otamme tarvittaessa yhteyttä esim kuluttajansuoja-asiamieheen tai lakimieheen jos kohtuuttomaksi menee.


      • mfhgfghmhgf

        Ettekö saa ilmaisen (puolueettoman) vuosiraportin energiayhtiöltä?


    • Kauppalehti-kertoo
      • Samppa1

        Saa se liikevaihdon kasvamaan kun Realian kanssa myy kytkykauppana tuotteitaan. Anakin Oulun seudulla. Saattaa myynti tippua kun sana laitteen paskamaisuudesta leviää.
        Harvinaisen paljon huonoa mainetta laitteella on.


      • Valivalijanarinari
        Samppa1 kirjoitti:

        Saa se liikevaihdon kasvamaan kun Realian kanssa myy kytkykauppana tuotteitaan. Anakin Oulun seudulla. Saattaa myynti tippua kun sana laitteen paskamaisuudesta leviää.
        Harvinaisen paljon huonoa mainetta laitteella on.

        Tässä ketjussa kirjoittelee muutama ikivalittaja. Laitteita on asennettu tuhansittain Suomeen. Jos homma ei toimisi, olisi netissä muutakin kritiikkiä kuin tämä rutinaketju. Tällä kun viesteissä tarkkoja säästöjä kysytään, ei lukuja osata kertoa. Miksi ihmeessä ei osata? Raportit saa yhtiöstä pyytämällä. Ettte ole pyytäneet vai? Valittaminen onnistuu, mutta faktojen selvittäminen ei. Takuuehdot ainakin meidän taloyhtiössä saivat ostopäätöksen syntymään: kaupan voi purkaa jos säästöjä ei synny. On syntynyt ja syntyy jatkossakin.


      • paleleeainavaan
        Valivalijanarinari kirjoitti:

        Tässä ketjussa kirjoittelee muutama ikivalittaja. Laitteita on asennettu tuhansittain Suomeen. Jos homma ei toimisi, olisi netissä muutakin kritiikkiä kuin tämä rutinaketju. Tällä kun viesteissä tarkkoja säästöjä kysytään, ei lukuja osata kertoa. Miksi ihmeessä ei osata? Raportit saa yhtiöstä pyytämällä. Ettte ole pyytäneet vai? Valittaminen onnistuu, mutta faktojen selvittäminen ei. Takuuehdot ainakin meidän taloyhtiössä saivat ostopäätöksen syntymään: kaupan voi purkaa jos säästöjä ei synny. On syntynyt ja syntyy jatkossakin.

        Nimenomaan voi purkaa ja niin yhtiökokous talossamme teki.
        Lämmityskulut nousseet 300 euroa vaikka oli leuto talvi.
        Revi siitä hjuumoria.


      • Ei_ole_enään_kylmää
        Valivalijanarinari kirjoitti:

        Tässä ketjussa kirjoittelee muutama ikivalittaja. Laitteita on asennettu tuhansittain Suomeen. Jos homma ei toimisi, olisi netissä muutakin kritiikkiä kuin tämä rutinaketju. Tällä kun viesteissä tarkkoja säästöjä kysytään, ei lukuja osata kertoa. Miksi ihmeessä ei osata? Raportit saa yhtiöstä pyytämällä. Ettte ole pyytäneet vai? Valittaminen onnistuu, mutta faktojen selvittäminen ei. Takuuehdot ainakin meidän taloyhtiössä saivat ostopäätöksen syntymään: kaupan voi purkaa jos säästöjä ei synny. On syntynyt ja syntyy jatkossakin.

        Tämä kirjoittaja voisi ensin harjoittaa vaikka luetun ymmärtämistä.


        Koko ketjussa on kyse siitä kun Oumannin toimesta huoneistot laitetaan kylmiksi ja näin saavutettu säästö vääristellään lämmönvahtilaitteen ansioksi.

        Mitä merkitystä silloin on millään tilastolla.

        Kun huonelämpöä lasketaan 3 astetta saadaan laskennallinen 3 x 5 prosentin eli 15 prosentin säästö lämmityskuluissa! Ja näin vuokraisäntää harhautetaan.


      • Robertsson

        Edellinen kirjoittaja täysin oikeassa!
        Tämän laitteen puolustajat ja tilastoihin vetoajat tehkääpä kysely ja tilasto siitä kuinka kylmää asunnoissa on, mikä on todellinen lämpötila ja kuinka tyytyväisiä asiakkaat ovat?
        Tarkoitan siis todella puolueetonta tutkimusta.
        Eipä taida Ouman sitä uskaltaa tehdä.
        Noita sopimuksia on myös peruttu useissa taloyhtiöissä.


      • Valivalijanarinari
        Robertsson kirjoitti:

        Edellinen kirjoittaja täysin oikeassa!
        Tämän laitteen puolustajat ja tilastoihin vetoajat tehkääpä kysely ja tilasto siitä kuinka kylmää asunnoissa on, mikä on todellinen lämpötila ja kuinka tyytyväisiä asiakkaat ovat?
        Tarkoitan siis todella puolueetonta tutkimusta.
        Eipä taida Ouman sitä uskaltaa tehdä.
        Noita sopimuksia on myös peruttu useissa taloyhtiöissä.

        Takuuehdot Oumannilta lupaavat tasaisen 21 astetta asumislämpötilaksi. Se on samalla Motivan suositus. Sitä lämpimämmässä motivan mukaan energiankulutus kasvaa jyrkästi ja myös hygienia laskee bakteerien muodostumisen kiihtyessä.

        Monessa talossa on kyllä totuttu 24-25 sisälämpöihin, mutta kysymys kuuluu mitä järkeä on vaatia teepaitalämmöt talvella pohjolassa? Kyllä tässä on ihan "perse penkkiin ja pysähdytääs miettimään mikä oikein on järkevää" -meiningistä kysymys. Harva sitä enää nykyisin vaivautuu tekemään kun netissä on niin helppo huutaa. Jopa helpompaa kuin yhtiökokouksen takarivistä.

        Mistäs ihmeestä nuo tyytyväiset asiakastarinat nettisivuilleen ovat keränneet jos kerran huijausta kaikki tyynni? Tuskimpa valehtelevat.


      • Robertsson

        Vai että ihan bakteerit lisääntyvät.
        Mitäs luulet mikrobien tekevän kun lämpötilat todellisuudessa laskee alle 20 asteeseen kuten Oumanin laitteella tapahtuu?
        Mahtako asuntoihin tula kosteutta ja hometta?
        Mikä on tehtäväsi Ouman-firmassa? Oletko myyntitykki?


      • tiltukka
        Valivalijanarinari kirjoitti:

        Takuuehdot Oumannilta lupaavat tasaisen 21 astetta asumislämpötilaksi. Se on samalla Motivan suositus. Sitä lämpimämmässä motivan mukaan energiankulutus kasvaa jyrkästi ja myös hygienia laskee bakteerien muodostumisen kiihtyessä.

        Monessa talossa on kyllä totuttu 24-25 sisälämpöihin, mutta kysymys kuuluu mitä järkeä on vaatia teepaitalämmöt talvella pohjolassa? Kyllä tässä on ihan "perse penkkiin ja pysähdytääs miettimään mikä oikein on järkevää" -meiningistä kysymys. Harva sitä enää nykyisin vaivautuu tekemään kun netissä on niin helppo huutaa. Jopa helpompaa kuin yhtiökokouksen takarivistä.

        Mistäs ihmeestä nuo tyytyväiset asiakastarinat nettisivuilleen ovat keränneet jos kerran huijausta kaikki tyynni? Tuskimpa valehtelevat.

        Mikä hemmetin MOTIVA?
        Yksityisten, rahakkaitten poppoo joka myy käytännössä - ei mitään.
        Tuommosille suosittelijoille suositan menolippua Intiaan.
        Kyllä se on se asumismukavuus mikä määrää.


      • pitkät_naurut

        Mistäs ruumiinaukosta tämä Motiva laskee ja mittaa niitä bakteereita?
        Kaiken oon jo luullut kuulleeni ja nähneeni tähän ikään , mutta ei.
        Innolla odotan että mitä seuraavaksi.


    • Valivalijanarinari

      Bakteerit mitataan ihan asuntojen pinnoilta ja huoneilmasta. Liika lämpö kiihdyttää niiden lisääntymistä. Lainaas lapsesi biologian kirjaa kun näköjään niilläkään tunneilla et ollut hereillä. Netistäkin löytänet ihan itse asiaan liityvää tietoa.

      Joku luuli minua myyntitykiksi. Ihan tuon hankinnan 2014 tehneen taloyhtiön hallituksen jäsen vaan olen. Turha kinuta nimeä, paikkakuntaa tai taloyhtiötä.

      Itseäni vain risoo tässä ketjussa vellova kaikki lähdekritiikin ja faktojen esittämisen sivuuttava perusuomalainen nettihuutaminen. Varmasti on kiinteistöjä, joissa nuo laitteet eivät ole toimineet, mutta uskon että valtaosassa toimii ja hyvin toimiikin kuten meillä. Siellä niitä hyviä tarinoita on oumanin netissä luettavana.

      Yleinen ongelma, jonka oumanilta kertoivat on, että ei oteta yhteyttä ja kerrota ongelmista siis 21 astetta alittavista lämpötiloista. Lämmönsäätö huoneistoissa kuuluu palveluun, joten sitä pitä käyttää ja raportoida ongelmista. Meillä on toimittu ohjeiden mukaan ja saatu lämpötilat tasaisiksi ja on voitu olla tyytyväisiä.

      • Matti--

        "Liika lämpö kiihdyttää niiden lisääntymistä. Lainaas lapsesi biologian kirjaa kun näköjään niilläkään tunneilla et ollut hereillä. Netistäkin löytänet ihan itse asiaan liityvää tietoa."

        Tämä ei pidä paikkaansa. Lämpötilan laskeminen kohottaa sisäilman suhteellista kosteutta, mikä parantaa homeiden elinolosuhteita. Oumannin lämmönsäätimissäkin on erikseen syyskuivausasetus, joka nostaa lämpötilaa syksyn kosteuden pitämiseksi kurissa.


      • Nykypäivää

        "Yleinen ongelma, jonka oumanilta kertoivat on, että ei oteta yhteyttä ja kerrota ongelmista siis 21 astetta alittavista lämpötiloista."

        - Noin kymmenen puhelinsoittoa Ekonorille/ Oumannille ei auttanut nostamaan lämpöjä 18 asteesta. Jopa väittivät vielä etteivät ole edes lämpöjä laskeneet taloyhtiössämme.

        Sittemmin laite suljettiin ja lämmöt saatiin samalla takaisin 22 asteeseen!


    • sopimusta_ei_jatketa

      Hallituksen jäsenet,

      Laittakaa 3 viimeisintä vuosiraporttia pöydälle vierekkäin ja vertaikaa.
      Meillä oli raportit sen verran hutiloiden tehtyjä, että mitään luottoa ei niihin ei ole.

      • lämpöäyes

        En ole hallituksen jäsen mutta yhtiökokouksessamme vertailtiin vuosiraportteja. Varsinkin lämmityskulujen osalta. Osakkaiden valitukset lämmönvahdista ja huonosta asumismukavuudesta syynä siihen.
        Elikkäs viime vuosina lämmityskulut eivät ole tuottaneet euroakaan säästöä. Päinvastoin esim viime talven menot nousseet useita satoja euroja vaikka talvi oli leuto.
        Oumanin sepustuksissa menisi viikko jos kaiken soopan kirjottasin.
        innolla odotamme ensi syksyä ja paluuta entiseen lämmitykseen.


      • Matti--

    • löytyy

      2v aikana säästöä tullut n. 1050e, ja kun on ollut aika leutoja talvia, niin ei osaa sanoa onko ollut apua vai ei laiteesta. Nyt aikovat optimoida asetuksia, eli jos ens syksynä/talvena palelee, niin optimointi tehty pelkästään kaukolämpöveden lämpötilaa pudottamalla kuten monessa muussakin paikassa.

      • löytyy

        Joo lämmitystarvelukujen perusteella 2 viime vuotta pitänyt ollakin lauhempia kuin aiemmat vuodet, huuhaata vaan mutta ei voi mitään kun myöhästä rykiä kun laite jo paikallaan


      • Zanzibar

        Ei ole myöhäistä rykiä vaikka laite on talossa. Äänestäkää seuraavassa yhtiökokouksessa pömpeli ulos talosta. Näin meidän yhtiössä tehtiin ja on nyt ollut mukava asumismukavuus. Tästä opimme että kalliiksi tuli ja kärsimyksiä. Enää ei taloyhtiöömme tuoda ilman tarkempia tutkimuksia mitään vekottimia.


    • Säästöäjokolmattatalvea

      Lomat loppu ja lämmityskauden avaus ovella. Nostetaanpa ketju ylös, etteivät pääse valittajien sormet kylmässä kohmettumaan.

      Luin ketjun läpi ja näyttää olevan lämpövahdin tekninen toimintaperuste hämärän peitossa kirjoittajista äänekkäimmiltä. Se selviää hyvin yhtiön sivuilta, niin selvisi meidänkin yhtiön hallitukselle. Eniten laskeneesta lämpötilasta valittivat meillä he, jotka olivat tottuneet kekkuloimaan t-paitasillaan talvikeleillä asunnossaan. Jos on 24-25 asteessa vuosikaudet asunut, niin johan 21-22 astetta sellaista porsasta viluttaa.

      Possun mielestä vaan muiden pitäisi hänen t-paitailunsa maksaa.

      • eiuusiintaloihin

        Vai että oikein porsasta! Jätetään tuo nimittely omaan arvoonsa.
        Se mikä pitäisi laitteen myyjän tuoda esille tuotetta myydessään on totuus.
        Eli jos rakennuksen LÄMPÖINDEKSI on 25 kWh/m3 tai alle ei laite säästä enää juurikaan energiaa vaan on harmillista tekniikkaa. Lisäksi "säästö" kuluu huoltoihin ym. kustannuksiin.


      • dbss

        Kerrotko muillekkin laitteen teknisen toimintaperusteen?
        Mistä siis säästö tulee?
        Jos rakennus kuluttaa x määrän energiaa y lämpötilassa, miten laite säästää?


      • Säästöäjokolmattatalvea

        Laite säästää vaikuttamalla talon järjestelmässä kiertävän lämmitysveden lämpötilaan reaaliaikaisesti ja hyödyntäen ilmaisten (esim. aurinko, ihmiset, kodinkoneet) lämpöenergianlähteiden tuottaman lämmön. Samoin tuulivara lämmityskäyrästä voidaan poistaa sillä laite haistaa mahdollisen tuulen viilentävän vaikutuksen. Perinteisesti pelkkään ulkolämpötilatietoon nojaava lämmityksen säätö on liian hidas ja jäykkä nykyisillä kaukolämmön hinnoilla käytettäväksi. Lämpövahti siis antaa kiinteistön omalle lämmityksensäätimelle realiaikaista lisätietoa todellisesta lämmityksen tarpeesta.

        Kaikki tuo selviää yrityksen nettisivuilta jos keskittyy lukemaan eikä raivoamaan netissä.


      • Säästöäjokolmattatalvea
        eiuusiintaloihin kirjoitti:

        Vai että oikein porsasta! Jätetään tuo nimittely omaan arvoonsa.
        Se mikä pitäisi laitteen myyjän tuoda esille tuotetta myydessään on totuus.
        Eli jos rakennuksen LÄMPÖINDEKSI on 25 kWh/m3 tai alle ei laite säästä enää juurikaan energiaa vaan on harmillista tekniikkaa. Lisäksi "säästö" kuluu huoltoihin ym. kustannuksiin.

        Niinpä juurikin: porsasta: Ei kenekään kuulu oleskella t-paidassa sisätiloissa Pohjolassa talvikaudella. Sellainen on todellisuudesta erkaantuneiden uusavuttomien touhua jollaist minä en maksa. Enkä kehoita ketään muutakaan maksamaan.

        Kommenttiisi lämpöindeksistä: alle 25 arvolla olelvissa kiintietöissä ei luonnollisesti ole niin suurta tarvetta energiansäästöön. Neuvoisin keskittymään olelliiseen taloyhtiössänne.


    • possukinvielä

      "säästä 2000 € lämmityskuluissa, maksa vain 2500 €" voisi olla hyvä mainoslause!!

      • Huopikas

        Todella tuota luokkaa se säästö on. Miten ootte saanut tuon vekottimen noin halvalla? Meidän yhtiöön maksoi 2,5 vuotta sitten peräti 4 500€.
        Tapasin tänään LVI ihmisen, jolla pitkä työkokemus. Kertoi ihmisten olevan hyvin vihaisia ja tyytymättömiä Oumanin lämpövahtiin. Valittavat kylmästä. Sanoi että laite täysin turha ja ilman sitä pärjää kuten ennenkin. Laitteen hankittuaan taloyhtiöt/osakkaat maksavat lämmityksestä kaksinkertaiset kulut.
        LEVITTÄKÄÄ TIETOA ETEENPÄIN ETTÄ TÄMÄ HUIJAUS SAADAAN LOPPUMAAN.


    • eiuusiintaloihin

      Tästä Lämpövahdista on Miika Pitkälä tehnyt opinnäyte-työn joka valaisee hyvin
      laitteen toiminta periaatteen. Ja myös sen ,saadaanko laitteella sitä hyötyä jota ostaja
      siltä hakee. Työ löytyy googlella Miika Pitkälä opinnäytetyö. Toistan vielä sen että mielestäni myyjän tulisi selvittää rakennuksen ominaisuudet ennen myyntityötä.
      Asuntojen lämpötilat tulevat putoamaan koska sieltähän se säästö otetaan.

      Vielä sen verran että tuo säästö ei ole mitattavissa euroissa eikä megawattitunneissa.

      Normitettu kulutus jos sekään antaa oikean tuloksen rakennuksen kulutuksesta.

      • santalupe

        Ei uusiin taloihin eikä vanhoihin taloihin. Pakko todeta aluksi.
        Suomi on vielä vapaa maa ja täällä saa tutkia ihan mitä haluaa.
        Tuo tutkimus on varmaan ihan okei mutta tosiasia ei siitä miksikään muutu että laite on turhake.


    • santalupe

      SYksy ja kylmät ilmat ovat tulossa. On taas myös yhtiökokousten aika tulossa. Olkaa ystävät varuillanne älkääkä menkö halpaan tämän lämpövahdin hankkimisen osalta. Laite on täysin turha. Pärjäätte ilman sitä. Säästämään pystytte halutessanne halvalla, laskette vain termostaattien lämpötilaa kolmisen astetta. Se on niin helppo homma. Ei siinä mitään hämärämiehiä tarvita.

    • Taas_laskettu

      Syksy tuli ja lämpöjä laskettu kertomatta asukkaille.

      Melkein vuosi saatiin elää ihmismäistä elämää, kun eivät viime syksynä laitetta saaneetkaan toimimaan, jolloin lämmöt palautettiin normaaliksi. Lämmöt tulivat silloin yhtä ihmeellisesti kuin ne katosivatkin. Kukaan ei tiennyt, tai tunnustanut, miten ihmeessä se oli tapahtunut, ihan itsestään. Ekonorin mies jopa väitti että syy on meidän olohuoneen patterin yhdessä lehdessä kun sinne on jäänyt ilmaa, se on mennyt rikki.

      Kolme äijää valehteli kirkkain silmin ettei säätökäyrään ole koskettu, hallituksen puheenjohtaja, Ekonorin mies sekä isännöitsijä!

      Tämä asia pitää tehdä julkiseksi, ettei KUKAAN KOSKAAN ENÄÄN osta tällaista humpuukia!

    • DTeknikko

      Täyttä huijausta koko järjestelmä, rahastavat kuin käärmeöljykauppiaat. Markkinointihumpuukia ja vedätystä. Seuraava saman luokan huijaus on samojen taustavoiien (Nevala) Fiksuvesi joka perustuu täysin samanlaiseen näennäiseen säästöön. PYSYKÄÄ KAUKANA!!

      • Mouse

        Paljon on valittajia. `Mutta kuinka moni osakas/asuja edes tietää että Oumanni perii laitteesta myös kuukausimaksua?
        Paljonko se mahtaa olla? Onko summa sama joka taloyhtiössä mikä onnekseen omistaa tuon rakkineen?
        Kertokaa.


    • Possu-Einarii

      Nuffsaid? Mut toki te täällä someraivossanne paremmin tiedätte toki :-)


      "THL: Kerrostaloasunnoissa usein liian kuuma – tämä on terveellisin lämpötila"
      http://www.iltasanomat.fi/asuminen/art-1445483226772.html

      Moni kerrostaloasuja kärvistelee talvella liian kuumassa asunnossa, Terveyden ja hyvinvoinninlaitoksen koordinoima tutkimus paljastaa.
      Kahden kuukauden seurantajaksolla todettiin, että asuntojen asuntojen lämpötilat olivat keskimäärin 23 asteessa. Näin oli noin 40 prosenttia seuranta-ajasta. Yli 24 asteen lämpötilat ylittyivät 17 prosenttia seuranta-ajasta, THL uutisoi. Vain 6 prosentissa kohteita lämpötilat alittivat 21 astetta.

      Asunnon hyvä lämpötila on Sosiaali- ja terveysminiteriön Asumisterveysohjeen (2003) mukaan 21 astetta ja tyydyttävä 18 astetta. Lämpötilan ei tulisi lämmityskaudella ylittää 23–24 astetta.

      Lämmityskauden suositeltava sisälämpötila noin 21 astetta

      Sekä liian matalista että liian korkeista lämpötiloista voi aiheutua terveyshaittoja. Mikäli sisälämpötilat ovat talvella vähintään 18 astetta, ei matalilla lämpötiloilla ole tutkimuksissa havaittu olevan merkittäviä terveyshaittoja.

      Liian korkea sisälämpötila alentaa ilman suhteellista kosteutta, joka voi aiheuttaa kuivuuden tunnetta sekä erilaisia ihon ja limakalvojen ärsytysoireita.

      Tutkimuksessa seurattiin vuosina 2009-2015 yhteensä 43 kerrostalokohteen (226 asuntoa) lämpötilaa.

      Terveyden ja hyvinvoinnin laitos teki tutkimukset yhdessä Tampereen teknillisen yliopiston (TTY) sekä Itä-Suomen yliopiston kanssa. Tutkimusta ovat rahoittaneet EU Life ohjelma, Energiateollisuus ry, Tekes ja ARA.

      • Joopa_se_joo

        Laita sinä huoneesi lämmöksi esittämäsi 18 astetta. Jos huoneseen tulee korvausilma ulkoa raakana, niin tule sitten viisastelemaan tänne. Terveysden ja pahoinvointilaitoksen juttuja on kyllä ihmetelty muissakin tapauksissa.

        Johan tuossa itsekin kumoat puheesi. Ei se lämpö ole epäterveellistä vaan kuiva ilma (limakalvoille?)!


    • Storapojkar

      Onkohan tämän Oumanin ja muiden lämmönkarkotin firmojen omistajissa todella mukana Isoja Poikia? Meinaan kun olen moneen paikkaan ehdottanut tätä aihetta juttuvinkiksi niin ei kelpaa? Miksiköhän? Homma haisee pahemman kerran. Todellista säästöä ei tule. IHMISET PALElEVAT? Monesta humpuukista on isoja lööppejä muttei tästä.

      • LarsLeeviLestadius

        Uskonveljiä. Oulun mafiaa.


      • Ei_mitään_rajaa

        Sopii ihmetellä. Karpoa tarvittaisiin. Olen huomannut ettei mediaa kiinnosta totuus millään tavalla. Heillä on täysi työ ylläpitää maahanmuuttopolitiikkan valhettaan, etteivät muuhun kerkeä. Se hyvä puoli näissä esiin tulleissa asioissa on, että ihmiset nopeasti tajuavat kuinka paljon ja laajalti heitä kusetetaan. Totuus pukkaa väkisin esille.


    • Kaikkihuonosti

      Vahdin laiton jälkeen lämpö riittävää ja tasaista. Ei valittamista.

      Muistakaa ihmiset lähdekritiikki!

      • Paremmin_ilman

        Niin, miten on sitten niiden luvattujen säästöjen laita.


      • Haalea_vesi

        Meidän talossa lämpöä riittää ihanasti niille ensimmäisille, mutta kun tehot eivät sitten riitäkään kaikille!


      • Jaetaan_niukkuutta

        Tämä se on laitteen idea. Kietävän veden lämpöä lasketaan. No, eihän sitä viimeisille riitä.


    • Zipcode20100

      Näyttää Turussa olevan enää huoltomies tiimistä jäljellä.

    • Sähköputkimies

      Lohjalla isännöitsijä on jo kolmatta vuotta yrittänyt saada hallituksen jäsenille päähän että laite on hyvä, toi jopa hallituksen kokoukseen kysymättä ekonorin kaverin esittelemään kuinka hyvä laite on ja kuinka paljon säästää. Kuulin myöhemmin että tietyille isännöitsijöille tarjotaan korvausta laitteen lobbaamisesta.

      Suurin säästö esitettyjen laskelmien mukaan näyttäisi tulevan taloyhtiön kohdalla kaukolämmön kuukausimaksuista, mutta samaan hengen vetoon isännöitsijä totesi että kaukolämpöfirma ei suostu alentamaan kuukausimaksuja koska kaukolämpöyksikkö on mitoitettu meidän tehoille. ??

      Kun kysyin että mistä säästö tuolla laitteella tarkemmin perustuu ja kosketteko säätökäyröihin vetosi ekonorin kaveri liikesalaisuuksiin. Tämä riitti asianomaiselle(hallitukselle) ja kerroin että säätökäyriä voimme itsekin laskea jos se säästö sieltä tulee. 3-asteen lämmön pudotus vastaa 5% säästöä.
      Kiitos ei ja näkemiin.

      Hallituksemme päätti että kun talo tulee 15v. ikään teemme lämmitysjärjestelmän perushuollon puhdistuksen,säädön ja vaihdamme huonetermostaatit.

    • Jäässä

      Tampereella kerrostalossa asun ja kun tämä järjestelmä tuli yhtiöömme, niin talvella tänne jäätyy ja sairastuu. Lämpötila on ollut nytten pakkasen tultua taas vain 19,5 astetta ja minä en ainakaan tarkene tuossa lämpötilassa. Sit ku pyytää taloyhtiön tekemään jotain, niin mitään ei tapahdu ja että pitäisi tuon lämpötilan kuulemma riittää. Kuka on sanomaan mikä lämpö riittää ja kenelle! Kurkku paskana ja nokka vuotaa, vaikka villasukat ja colleget jalassa yölläkin.. En suosittele kenellekään.

    • Voisuoli24

      Voi ihanaiset. Menkääpä lukemaan säätötekniikan perusteet, ja selvittäkää mitä tarkoittaa takaisinkytkentätieto.

      Yksi ohjaustieto ei voi torppaa kovin tehokkaasti lämmittää. Eri asia on jos perusasiat on kiinteistössä pielessä. Mutta jos lämmitysjärjestelmä toimii niin kuin kuuluu, takaisinkytkentä on tärkeä tieto automaatiolle.

      • Voisuoli25

        Ja edelleen.. Kuten edellä mainittiin, huom lähdekritiikki. Sitä varten ihmisiä verorahoilla koulutetaan!


      • Yksi_fraasi_taas

        En nyt aivan säätötekniikan perusteita lähtisi lukemaan ellet nyt avaa hieman enemmän tuota takaisinkytkentää ja kerro miten se tuo tai on toumatta energiansäästöä.


    • Eipikkujuttuja

      Tuosta säästöstä/lisäenergiasta sen verran että Tour&Anderssonin mukaan nuo asteet huonelämmössä n. 20 C lämpötilassa ,siis nousu/lasku ovat 7-8%/aste luokkaa.
      No, mitä ne sitten ovatkaan jos ulkona on -20C tai -25C. Veikkaampa että tuo lisäenergian tarve rakennuksesta riippuen saattaa nousta jopa 10 %:iin/aste.
      Eli on suuri merkitys onko huonelämpötila 21 vai 24 astetta.

    • ALA-ARVOISTA

      Eikö siis valituksia? Olen kirjannut lämpötilat tarkkuusmittarilla: keittiö 18 astetta, rappukäytävä 10,5 astetta, kamari ovi ja räppänät tiiviisti kiinni 21 astetta. Mitattuna n. 150 m korkeudella, ei viileältä ulkoseinältä mitaten. Ulkona päivien paukkupakkaset, joihin ulkotermostaattimme olisi jo ehtinyt reagoida. Syy epätasaiseen lämmönjakoon on siis Oumanin säädöissä.

      Valitin kirjallisesti. Mitään ei tapahtunut. Soitin asiakaspalvelunumeroon, vastaus: soittakaa myöhemmin, emme juuri nyt ehdi vastata. Soitin uudestaan ja uudestaan. Välillä puhelin väitti ettei ko . numeroa ole. Lopulta numero kertoi että toimistoaika on ohi, emme vastaa.

      Näin kätevää vaivan välttelyä. Valituksia ei todellakaan voi tulla.

      Terveystarkastaja kaiketi pitäisi seuraavaksi pyytää. Jos sopimus lupaa 21 astetta, sen rikkominen on juridinen sopimusrikkomus. Säästöjä ei pidä repiä laskemalla sisälämpötiloja alle kaikkien normien. Me maksamme saman kuin ennenkin myös kohtuullisesta asumislämmöstä, ei välikäsien palkkioista.

    • Possu-Einarii

      Pakkaset paukkuu koko maassa ja Lämpövahti taloissa säästökassat kilisee. Onko pysyneet kiinteistöt lämpiminä kirjoittajilla?

      • AWESOMEX

        Onneksi säästöt ei kilise nyt missään. Koko taloyhtiön putket toimii kuin ennen vanhaan. Taloyhtiössä on nimittäin termostaattien ja patterien tasapainotus ja joku huuhtelu meneillään. Ilmeisesti Oumanin pömpeli sai vanhat putket ja patterit lähes tukkoon. Juoksuttivat liian haaleeta vettä liian pienellä virtauksella. Ouman aikasemmin väitti ettei enempää lämpöä saa pattereista irti kun kaupunki juoksuttaa niin viileää vettä. Tulipas nyt ilmi että lämpöä kyllä lähtee kun pannuhuoneesta vaan säätää. Oumanni on huijausta ja sellanen firma mitä kukaan ei tarvi.


      • JaanaLaine

        Nyt täytyy tulla kommentoimaan omatkin kokemukset kun kylmissäni olen aina tätä keskustelua lukenut.. Meidän yhtiöön otettiin muutama vuosi sitten Ekonor, nykyinen Ouman. 1973 rakennettu 7-kerroksinen 63 asunnon kerrostalo. Meillä ei ole tehty julkisivu/ikkunaremonttia ja huoltoyhtiöstäkin on myönnetty, ettei eristykset ole optimaalisessa kunnossa ja tuo Ekonorin lupaama (ei koskaan meidän asunnon kohdalta täyttynyt) 21 astetta ei riitä lämmittämään vetoista ylimmän kerroksen läpitalon huoneistoa (3 kylmää se kylmä vintti yläkerrassa). Kaksi kertaa tämän talven aikana nostettiin patteriverkostossa kiertävän veden lämpötilaa ja saatiin peräti yli 19 asteeseen lämpötila meille. Oumanin mittarilla varmaan 21. Meiläkin varpaat paleltuu puhumattakaan kylpyhuoneesta, jossa asteita n. 20 ja lattialämmitys ei ole tuntunut lämpimältä jaloissa kuin hetken -25 asteen pakkasilla. En tiedä minkä verran säästöä tällä laitteella on saatu, mutta ainakin asumismukavuus on saatu laskettua. Vaikka onkin vanhat ikkunat yms niin ennen Oumania on saaty yläkertakin lämpimäksi ja vedottomaksi. Toivottavasti kaikki tätä systeemiä miettivät lukisivat kokemukset täältä ennen päätöstään.. Nyt on meidänkin taloyhtiöstä irtisanottu Ouman. Huoltomies sanoi kerran miten hänen firmansa taloyhtiöiden on käynyt: "Kaikkiin taloihin mihin ovat laitteensa hilanneet on tullut ongelmia".


    • Inhottavaa

      Onneksi taloyhtiömme kokouksessa päätettiin luopua tuosta rakkineesta. Kaksi vuotta paleltu hemmetisti. Tiedättekö että kun maksatte laitteesta muutaman tuhannen euroa sen ostaessanne niin huolto pelaa ilmaiseksi vain takuuajan. Sitten voitte ottaa vapaaehtoisen sopimuksen 850€/vuosi, mikä sisältää rajoittamattoman määrän huoltokäyntejä. Ilman sopimusta voitte arvata mitä huoltokäynnit maksaa. Eikö ole aika kivat taksat palelemisesta? Meillä säästöt oli miinusmerkkisiä. Ja ne huoltokäynnit vielä, ei ne tule katsomaan kun valittaa kylmästä, huutavat vaan että mitä hemmettiä tänne soittelette.

      • Mipukka

        Olipa kirjoitus kuin meidän taloyhtiöstä. Me myös revimme rakkineen pois käytöstä. Nyt on taas ollut tasalämmintä. Meille tuo laite ei tuonut yhtään säästöä.


    • eivarmastisatoa

      Kiertäkää kaukaa tälläinen huijareitten pesä Sato. Saton sopimukset on nimittäin ansoja joilla huijataan kuluttajia. Ymmärrätte sen asuessanne saton kämpissä ja ja jos jotain pitää korjata on hinta "satomaisen" kallis.

      Kaikki varoittaa Satosta. https://taloudensanomat.wordpress.com

    • Säästöäjokolmattatalvea

      Lämmityskausi lähenee loppuaan. Kevätauringon lämmittäessä Lämmänvahtilaitteen luvataan tuovan parhaaita säästöjä. Kysykääs taloyhtiöidenne helmikuun ja maaliskuun tuloksia isännöitsijältä ja omalta myyntimieheltänne. Raporttia sitten tänne palstalle muiden luettavaksi.

    • kummastunut

      Kaverini on ollut töissä tässä firmassa "käyttömestarina" (kuten he itse itseään tituleeraavat). Kaverini on koulutukseltaan energiatekniikan insinööri ja oli alusta asti sitä mieltä, että nämä laitteet ja "säästöt" ovat täyttä huijausta. Kaverini mukaan nämä samat "säästöt" saadaan aikaiseksi, mikäli talossa laitetaan kuntoon patteriventtiilit ja termostaatit sekä tasapainotetaan patteriverkosto. Tämä oumanin lämpövahti ei itsessään tuo ainuttakaan euroa säästöä taloyhtiöön.

      Mitä kertoo yrityksestä, jos heidän oma käyttömestarinsa on sitä mieltä, että laite ei tuo ollenkaan säästöä?

      • kummastunut2

        Niin ja säästöä saadaan tietenkin aikaiseksi myös pudottamalla huoneistojen lämpötilaa


    • Niimpäniiin

      Minun mummo on myös käyttömestarina tässä firmassa. Hän on sellainen vanhankansan ihminen ja vetää tylysti talojen lämpöjohdot kiinni. Ja arvatkaa miten säästää.

    • OuEko

      Nimi vaihtuu vähän väliä mutta toiminta ja samat koijarit säilyy. Nyt Ouman Lämpömestari.

    • Kukatietäää

      Siirtyykö Ekonorin lupaama laitteen palautustakuu yrityskauppojen jälkeen Oumannille?

      • Rekkulasta

        Siirtyi. Oma yhtiömme sai omansa takaisin reklamoinnin jälkeen nyt keväällä. Yrittivät tosin pitkittää kaikin tavoin palautusta ja syyllisiä hakivat muualta.


    • säästöäsäästönpäälle

      Vieläkö on lämpövahteja käytössä jossakin?

    • kusetusta
      • Ekinor

        Kannattaa vaatia rahansa vielä kun voi. Näyttää tuo Ouman Energiatehokkuuspalvelut oy tehneen sen verran turskaa viimeisimpien tilinpäätöstietojen mukaan, että kohta viimeinen sammuuttaa valot.

        Vedätystähän tuo on. Sikäli hauskaa, että tämän raapustuksen oli aatteen mies kavereilleen tehnyt.


    • säästöä.joka.talvi

      Lämmityskausi vetelee viimeisiään. Millaiset oli säästökertymät Lämmönvahtikiinteistöissä tänä talvena?

      • Säästötönnä

        Aika hiljaista. Kannattaa tosiaan pyytää säästöraporttia ja kiinnittää huomiota koska on asennettu ja mistä alkaen ottavat "säästöjä" huomioon. Omassa yhtiössämme asennus (ja lasku lähetetty tottakait) syyskuussa mutta säästöraportti alkoi juoksemaan vasta maaliskuusta. Selvitystä odotellessa.


    • MissäKäyttäjienKommentit

      Keskustelu aivan kuollutta koko lämmityskauden ajan. Onko kaikki tuhannet laitteet poistettu, unohdettu irtikytkettyinä lämmityshuoneeseen vai raksuttavat kovaa säästöä ja tasaista huonelämpötilaa? Kai jossain vielä Ekonor Lämmönvahtilaatikko töissään on?

      • KetjustaLöytyyVastaus

        Kaikki ovat jo ymmärtäneet että nämä säästöt on saavutettu huonelämpöjä alentamalla. Itse laite ei kehitä tyhjästä ylimääräistä energiaa. Silloinhan olisi koko maapallon energiantuotanto ratkaistu lopullisesti. Sitä aikaa odotellessa ...


      • tyhmyys_maksaa

        Meillä lämmöt nostettiin takaisin normaaliin ja turha laite otettiin pois, eihän se laite todellakaan mitään energiaa tuota. Hallitus nyt sitten vaikeroi typeryyksissään.


    • rahat_Takaisin

      Olisiko tässä huijauksessa joukkokanteen paikka Oumannia vastaan.

      • rahat-ovat-menneet

        Ehkä ovat järjestäneet siten ettei Ouman ole missään vastuussa Ekonorin tekosista. Kuka sen tietää.


      • Satonasunto

        Meillä Saton talossa otettiin käyttöön n. Kk sitten ja tulos on kylmää, kylmää, kosteaa ja vetoa! Ennen oli aina lämmintä lattioita myöten. Lähes 30em2 vuokralla voisi kuvitella lämmityksen toimivan ja voivansa itse päättää, siitä minkä lämpöisessä asunnossa asuu. Sato mainostaa nyt kovin, mutta vaikka saat valita maalit ym. varaudu siihen että joku muu päättää yks kaks että kylmempikin asunto riittää ja vetoakin voi lisätä...hurraaSato ja Ouman.


    • oikeus_

      Joukkokanne Oumannia vastaan. On sen laadun suurhuijaus kyseessä. Energiaa EI tule tyhjästä.

      Miksi media on hiljaa. Haukkuu Trumppia olemattomilla syytöksillä ja meillä kun näitä omia töppäyksiä, petoksia.

    • Tyytyväinen_Isännöitsijä

      Hei!
      On kokemuksia! kyllä Ouman toimii ja säästöjä syntyy

      • Vaivieläsäästöjä

        Mihinkäs isännöitsijä vertasi kustannuksia ?. Vai puolusteletko omaa hankintaa?.


    • Simap /Lämpö vahti
      Kokemuksia??

    • Anonyymi

      Nyt on myynnissä asunto, johon on tehty seuraavanlaisia korjauksia:

      Lämmönjakohuoneen laitteiston saneeraus -09. Lämmitysjärjestelmän tasapainotus ja venttiilien uusinta 2010. Ekonor järjestelmä 2012. Ilmastoinnin nuohous ja säätö, pelastussuunnitelma, väestesuojan tiiveyskoe, ledvalot kellari- ja porraskäytäviin 2013. Porraskäytävät ja kellaritilat maalattu, autojen lämmitystolpat uusittu 2014. Bauer vedenkäsittely laitteisto, pesukoneen uusinta 2015. Salaojien huuhtelu ja kuvaus 2016. Ouman energian hallinnat ja mittausjärjestelmä,

      Jotenkin epäilyttää isännöitsijän pätevyys ja rehellisyys, kun on sekä Ekonor että Ouman asennettu.

    • Anonyymi

      Meillä otettiin ekonor lämpövahti käyttöön toisena taloyhtiönä kaupungissa joskus 2012 tai 2013 muistaakseni. Vuosittainen lämpölasku pieneni n. 10 prossaa eli 4000 € säästöt vuodessa. 1,5 v ja sijoitus oli maksettu. Yhtiössämme on kaksi taloa. Vahdin periaatehan on yksinkertainen, se vähentää lämmönsyöttöä auringonpuoleiselle eli eteläiselle ja läntiselle talon osalle silloin kun aurinko paistaa ja lämmittää, muualle syöttää normaalisti. Ouman osti oikeudet ekonorilta myöhemmin. Voi olla ettei toimi joka paikassa mutta meillä hyvät kokemukset. Olin tuolloin hallituksen pj ja ite allekirjoitin tilauksen. Olen nyt ollut muutaman v sivussa hallituksesta joten en ole varma tämän hetken tilanteesta. Käsittääkseni jos sanoo työsopimuksen irti tämä laite, on se vakuutusyhtiön korvattava

    • Anonyymi

      Ei kovin hyvältä laitteelta vaikuta. En tiedä onko juuri ouman vai joku muu vastaava järjestelmä. Järjestelmän hankintaa suunniteltiin 2001 rakennetun kerrostaloyhtiön kokouksessa pari vuotta sitten. Talossa on koneellinen ilmanvaihto ja kaukolämpö. Kesällä lämmöt olivat kohtalaiset edellisvuosiin verrattuna. Nyt on taas ikävästi loppukesästä lähtien ollut 23 asteen tuntumassa lämmöt yölläkin. Ilmankosteus sisällä jatkuvasti 70%. Suljin kaikki patterien hanat paitsi kylpyhuoneen. Ilma vaihtuu huonosti vaikka kaikki venttiilin ihan auki. Jääkaapista poimittu olut tiivistää pöydälle hetkessä 10cm lätäkön. Lasertulostin ei toimi kunnolla paitsi pakkasella kun muuten paperi on liian kosteaa. 18 asteeseen laskee sisällä aamuun mennessä parvekkeen lasit ja ovi auki kun ulkona on 8 astetta. Ei palele eikän mitään vedon tunnetta ei ole huonon ilmanvaihdon vuoksi. Eli jos tosiaan Vahti laskee lämpöä 3 astetta niin saisi ihanteellisen 20 astetta ja yöllä voisi nukkua ilman hikoilua ja lämpöhalvauksen pelkoa vain vähän ikkuna raollaan. Toisaalta jos ilmanvaihto tästä heikkenee niin varmaan kasvaa kohta sammalta seinillä eikä voi edes pieraista kun haju ei häviä :(

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En ole rakastunut

      Tai ihastunut sinuun. Kiinnostuin kyllä heti koska erotut massasta.
      Ikävä
      374
      3351
    2. Miksi suomalaisia vainajia säilytetään kylmäkonteissa ulkona? Näin kuolleita kohdellaan Suomessa

      Suomesta ei löydy enää tilaa kuolleille. Tänä päivänä vainajia säilytetään ympäri maata ulkona kylmäkonteissa. Kontit
      Maailman menoa
      163
      1371
    3. Olen ärtynyt koska

      minulla on tunteita sinua kohtaan. Tunteita joita en voi ilmaista. Kaipaan kaikkea sinussa. Siksi olen välillä hankala.
      Ikävä
      62
      1198
    4. Suomalaiset marjat loppuvat

      Suomalaiset marjat mätänevät metsään, koska ulkomaalaiset, lähinnä thaimaalaiset poimijat ovat huolehtineet suomalaisten
      Maailman menoa
      144
      1072
    5. Puhutko toisista ihmisistä

      pahaa, jotta näyttäytyisit itse jotenkin paremmassa valossa?
      Ikävä
      117
      843
    6. Joku tukeva täti syyttää suomalaisia rasisteiksi Hesarissa

      ”Kaikki valkoiset ihmiset Suomessa ovat kasvaneet rasistiseen ajatteluun”, sanoo Maija Laura Kauhanen: https://www.hs.
      Maailman menoa
      159
      774
    7. Haluaisin tietää

      mikä saa sinut tuntemaan olosi rakastetuksi. Ja sitten haluaisin mahdollisuuden tehdä juuri niin. 💔
      Ikävä
      46
      772
    8. Oli mukava tavata irl

      Sattuma toi sinut matkani varrelle. Ihmettelin sitä silloin, ehkä vähän vieläkin. Oli ilo jutella ja tuntea, vaikka nyt
      Ikävä
      23
      747
    9. Mitä teen väärin?

      Alkaa pikku hiljaa tympäsemään ainainen pakkien saanti. Eka ennen kun nähdään, miehet ovat kiinnostuneita viestittelemää
      Sinkut
      115
      742
    10. Yhteiskuntaa hyväksi käyttäjät

      Kyllä täällä Suomussalmellakin osaavat käyttää näitä Suomen etuja hyväksi. Vuokrataan ns. asunto lapselle että saa asu
      Suomussalmi
      40
      719
    Aihe