Mopon bensa

Ukki 69

Ostin 15 vuotiaalle tytölle mopon, enkä itse ole mopo miehiä, niin täytyy tarkistaa, että kumpaa bensaa on parempi käyttää mopossa. Ohjekirjan mukaan 95 E, mutta mopomiehet sanoo 98. Miten on, kuka tietää.

2

815

  Vastaukset

  • Kyllä kai ohjekirjaa kannattaa ennemmin uskoa kuin netin keskustelufoorumeita. 98 on yleispätevämpi aine mutta jos ohjekirja sanoo muuta niin kannattaa varmaan uskoa sitä. Kysehän on oktaaniluvusta joka liittyy siihen että paljonko bensakaasu kestää puristusta leimahtamatta paineen takia. Jos 98:lle tarkoitettuun koneeseen laittaa 95-bensaa niin se saattaa syttyä sylinterissä ennen aikojaan paineen aiheuttamassa lämmössä ja kone nakuttaa haitallisesti ja tehoja häviää. Jos 95:lle tarkoitettuun laittaa 98 niin ei pitäisi haitata mitään. 95 E taitaa sisältää myös etanolia, sitä tuo E merkkaa. Siitähän kiistellään että minkä verran se etanoli haurastuttaa bensaletkuja ym. mutta mitä sitten, vaihdat letkun jos muka haurastuu. Jos on uusi mopo niin se onkin varmaan suunniteltu etanolibensaa ajatellen. Usko ohjekirjaa ellet saa muuta vuorenvarmaa tietoa jostain.

  • Vanha 95 olisi kelvannut, nykyinen pilaa muovi/kumiosat... käytä siis 98 eli mopotissa ei nakutus ole ongelma.

  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  SEISKA.FI

  • Laulajakaunotar Nicole Scherzinger haluaa vauvan – yrittää lasta komistuspoikaystävänsä kanssa: Tätä rakkaus todella tarkoittaa!
  • Oho! Brad Pitt vieraili Angelina Jolien ökyhuvilalla ilman lakimiehiä – eroriidat hellittävät?!
  • Naapurit suuttuivat! Aleksi Valavuoren piha nostatti tunteita Turussa – kuva!

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Kotisiivous vähintään 40e/h

   Suomen kotityöpalveluyhdistys ry mukaan alin kannattava hinta siivouksesta on 40e/h. Tämä on outoa, koska puhdistusaineita ja vettä kuluu 1h aikana k
   Maailman menoa
   183
   3970
  2. Puma hakee uutta elättäjää.

   Nyt on nahkahousut jalassa ja Kämpissä uuteen nousuun. Taitaa olla uus lompakko hakusessa kv-staralla.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   167
   2088
  3. Mies pimittää rahankäyttöään

   Sain selville, että mieheni on jo kuukausia käyttänyt isoja summia rahaa tietämättäni harrastuksiinsa. Samaan aikaan hän on kertonut, ettei hänellä ty
   Parisuhde
   42
   1880