irti eu kurisopimuksista

rusoposki

Talouskurisopimukset pitkittävät taloustaantumaa alentamalla EU:n laajuudessa palkkatyöväestön tuloja tai yhteiskunnan sosiaalisia toimintoja.
Unionimaat käyvät pääosin keskenään tavaranvaihtoa ja ostovoiman heikentäminen heikentää väistämättä talouden kehittymistä. Samalla sosiaalinen yhteiskuntarakenne murtuu, murretaan, ja sillä on kauaskantoisia ikäviä seurauksia.

6

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • apellla

      Totta. Unioni pakottaa jäsenmaat yhtenäiseen täysin väärään talouspolitiikkaan.

    • Kreikan tilanne

      KREIKAN TULO LAINAMARKKINOILLE - analyysi

      oo KATSO Jussi Halla-ahon EUROVAALIVIDEO oo
      http://dreambroker.com/channel/el3eifsg/iframe/ox8dt0vd
      oooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo

      oo KATSO Sampo Terhon EUROVAALIVIDEO oo
      http://dreambroker.com/channel/el3eifsg/iframe/dsqj9byt
      ooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo


      KREIKAN TULO LAINAMARKKINOILLE viisi syytä miksi laina meni kaupaksi
      http://blogs.reuters.com/felix-salmon/2014/04/11/five-explanations-for-greeces-bond-yield/

      1. This is just part of a momentum trade
      2. The yield is reasonably juicy
      3. There’s potential for significant price appreciation
      4. The chance of default is slim
      5. Mario Draghi is going to do QE

      QE = setelirahoitus

      Miksi onnistui
      http://uutiset.perussuomalaiset.fi/miksi-kreikan-velkahuutokauppa-onnistui-erinomainen-lahja-sijoittajille/

      Financial Timesin kolumnisti Wolfgang Münchau kirjoittaa, että Kreikalla on nyt kriisiaikana ensimmäistä kertaa tilanne, jossa maa voisi jättää velkansa hoitamatta. Tämä johtuu siitä, että maan verotulot riittävät kattamaan valtion kulut jos siitä siivotaan pois velkojen korot ja lyhennykset. Münchau kuitenkin muistuttaa, että vaikka tilaisuus tähän olisikin, niin se ei tarkoita sitä, että se pitäisi tehdä.

      Tavanomaisten velkaisuuslukujen rinnalla Münchau kuljettaa kansantajuisempia lukuja. Kreikan 2,8 miljoonasta kotitaloudesta 2,3 miljoonalla kotitaloudella on verorästejä, joita he eivät pysty suorittamaan. Lähes puolet perheistä saa päätoimeentulonsa eläkkeistä. 3,5 miljoonaa kreikkalaista työntekijää joutuu ylläpitämään 4,7 miljoonaa työelämän ulkopuolella olevaa kansalaista. Münchau toteaakin, ettei Kreikka ole taantumassa eikä toipumassa. Kreikan talous on romahtanut.

      Näistä karmeista luvuista huolimatta Kreikan onnistui myydä viime viikolla 3 miljardin euron edestä viiden vuoden lainaa noin viiden prosentin korolla.

      Münchau toteaa, että suurin osa Kreikan valtion velasta on nyt pelastuspakettien muodossa, joissa takaisinmaksu alkaa vasta vuonna 2023. Vain viidesosa on markkinaehtoista velkaa, jonka Kreikka pystyy omin avuin maksamaan. Sijoittajat tietävät tämän, ja he eivät pidä Kreikkaa sen vuoksi maksukyvyttömänä vielä muutamaan vuoteen.

      Felix Salmon kirjoittaa puolestaan uutistoimisto Reutersin näkökulma-artikkelissa viisi syytä, miksi Kreikka onnistui huutokaupassaan. Yksi syistä on sama kuin minkä Münchau esitti. Salmon pitää selvänä, että Kreikan velkaa saneerataan vielä tulevaisuudessa, mutta tähän tuskin mennään viiden seuraavan vuoden aikana. Sijoittajat, jotka nyt ostivat Kreikan velkaa, eivät ole vaarassa menettää lainapääomaansa. Henri Myllyniemi

    • roimas

      Munchaun jutut olivat asiallisia. Persujen Terho ja Halla-ahon jutut takapuolesta.
      He jättävät kertomatta jotain. Persut eivät ole esittäneet sanaakaan Kreikan kansan kuristamista vastaan. Miksi? He haluavat tulevaan hallitukseen.
      Terho on hyväksynyt kaikki leikkaukset ja rahvaan veronkorotukset Suomessa ja esittäneet niiden jatkamista eduskuntavallien jälkeenkin.
      Muutenkin Perussuomalaisten puheet eduskunnassa ja välikysymykset oikeistakin asioista ovat suunpieksäntää, koska he kannattavat todelisuudessa Kataisen hallituksen kaikkia leikkauksia.

      Toiseksi mainitut herrat tukevat epäilyttäviä natsilaistyylisiä rotujuttuja ja epäsosiaalisen aineksen ideologioita.

    • klote

      Perussuomalaisten vaihtoehto eukritiikissä on vaahtokupla. Päältä kaunis, sisältä tyhjyyttä. Jäljelle jää pelkkä ulkomaalaisiin kohdistuva viha.
      Ei sanakaan esim. Suomen ja Kreikan työläisten yhteisistä eduista kotimaista ja ulkolaista pääomakapitalistia vastaan.
      Perussuomalaiset tukevat eristyneitä kansallisvaltioita oman maan kapitalistien johtamana ja se johtaa työväenliikkeen nujertamiseen sekä paikallisen finanssipääoman valtaan kuten natsi-Saksassa.
      Varsinkin Terho ja Halla-aho suuntaavat kaikessa propagandassaan tähän. Porvariston avoimeen diktatuuriin ja kaiken työväenliikkeen kumoamiseen ammattiliittoja myöten.

      Kommunistien näkemys on toinen. EU on kapitalistien projekti (kuten Suomikin).
      Työväenluokalle se merkitsee unionimaiden työläisten yhteisiä ponnistuksia omien etujensa puolustamisessa. EU: olemassaolo vahvistaa työläisten kansainvälisen yhteyden tunnusta ja tuo sen jokaisen palkkatyöläisen nähtäville.

      Eu jättää siinäkin työväen asiat hoitamatta, että sillä ei ole jäsenmaidensa teollistamispolitiikkaa. EU ei ole kiinnostunut siitä lainkaan. EU:lla on julkisen sektorin toimintojen yksityistämispolitiikka ja sitä se toteuttaa sekä kriisiyttämiensä maiden kautta että vetomalla Lissabonin talouskurisopimukseen ja jota Suomi noudattaa. Pelättävissä on, että sote-uudistuksen varjolla suoritetaan valtaisa sote-palveluiden yksityistämisaalto. Päätelmä syntyy siitä "sote-alueet suorittavat palvelut omana työnä tai yhdessä yksityisen tai kolmannen sektorin kanssa".

      Näemme heti, että persut eivät ole lainkaan työväenpuolue kaikkein vähiten esille tuodut nimet. Halla-aho raapustelee kansallisuusvihaa ja Terho rakentelee palkkojen alennusohjelmia.
      Persut ovat oikeistoporvarillinen puolue ja he hämäävät taitavasti työväestöä mm. muukalaisvihalla (vievät naisemme ja työmme).

    • agul

      Kommunistien linja on elvytys. valtion ei pidä ottaa velkaa jakaakseen sitä suuryrityksille ja josta taseet menevät entistä enemmän sekaisin.
      Jos otettaisiin 1995 taso pääomaverotuksessa, oltaisiin vieläkin kilpailukelpoisia mutta valtio saisi vuosittain 15 mrd euron hujakoilla lisätuloja.
      Valtionvelkaa voisi taittaa. Homekouluja ja virastoja korjata. Teitä kunnostaa. Valtion yritysten toimintaa tehostaa niiden myynnin sijasta.
      Suomella ei olisi mitään hätää, jos luovuttaisiin rahojen syytämistä verokeitaisiin, joissa rikkailla on 15 - 20 mrd piilossa investoinneista.
      Saasteettoman energian hyödyntämisessä olisi suuret mahdollisuudet kuin myös suljetun kierron tuotannon järjestelyssä.
      On järjestöntä tuottaa tuottamisen vuoksi esim. "osta vaate joka vuosi vaikka se kestää 5 vuotta".

      Työajan lyhennys on ajankohtainen. Palkkatasoa alentamatta. Yhteiskunnan psyykkinen tila kohoaisi työllistymisen vuoksi nopeasti. Työajan lyhennys osaltaan pakottaisi teknologian kehittämiseen.

      • Työaikaa todella pitää lyhentää ja tuntipalkat voidaan ehkä pitää ennallaan.

        Kyllä teknologiaa kehitetään työaikaa lyhentämättäkin, siitä on omakohtaista kokemusta. Päin vastoin kehitysvaiheen aikana se työaika tuppasi venymään entisestään.

        Se on kummaa miten komut ovat aina jakamassa muiden ansioita, miksi ette itse järjestä yritystä jonka veroja voitte sitten maksella. Ei kai se niin kiellettyä ole kommunistiltakaan olla fiksu?

        Jos on älliä niin pienelläkin panostuksella ja runsaalla työllä pääsee yrityksen alkuun. Se vaatii vain sitkeyttä, uskoa ja sitä työtä! Onko sitä kommunisteilla? Tähän asti on näyttänyt jottei ole! Voitko korjata kuvan joka minulle on syntynyt vuosikymmenten mittaan.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      272
      2793
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      75
      1496
    3. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      43
      1450
    4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      33
      1223
    5. Kellä on rumin tukka?

      Kuka on haapaveden rumin ihminen? Vinot silmät ja ikivanha mersu?
      Haapavesi
      10
      1180
    6. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      27
      1173
    7. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      47
      1170
    8. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      7
      1164
    9. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      43
      1099
    10. Kuinka paljon nalle harmittaa

      Kun mä saan panna hehkua ja sä et? :)
      Ikävä
      10
      1090
    Aihe