Skanskalla törkeää kohtelua työmiehille !!

työläinen raksalla

On kyllä Skanskalla ihmeellistä henkilöstö politiikkaa työläisiä kohtaan.
Olimme kaverin kanssa juomassa termari kahvia rinkeleiden kera rakennustyö maan tyhjässä huoneessa kahvitauolla koska siellä on paljon rauhallisempaa kuin virallisessa taukotuvassa kun siihen pölähti mies valkoisessa kypärässä ja ryhtyi vaahtoamaan että tämä ei ole mikään taukotila vaan syöminen tapahtuu parakeilla.

Olen kulkenut vuosikymmeniä työmailla ympäri Suomea eikä ikinä ole tullut ilmi tälläistä tapausta että on näin tiukkapipoinen mesu tälläisestä asiasta.

Mitä luulette onko tälläinen kielto lain voimainen vai rikotaanko tässä ihmisen perusoikeuksia ja voin haistattaa pitkät jos tulee uudelleen kitisemään ?

Sen kyllä ymmärrän että tupakointi on tarkkaan säädelty mutta että kahvittelu niin että se ei taatusti häiritse ketään eikä kahvia läikytellä betoniselle lattia pinnalle.

38

2447

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • työläinen.

      En tiedä lainvoimaisuudesta, mutta toisaalta rakennustyömailla kulkee välillä noita tarkastajia ym, ulkopuolisia jotka aivan naurettavistakin asioista keksivät sanomista, ja tästä voi esim. Vastaavalle tulla sakot tms. Ja pitäähän heidän saada tuntea itsensä tärkeäksi, jos ei muuta.

      • -----

        Ja kun näitä suojatyöpaikkoja keksitään, niin hehän ovat vähän velvoitettuja keksimään itselleen tekemistä. Kun tekemistä ei ole niin sitten kiristetään sääntöjä että päästään valittamaan ja esittämään tärkeää.


      • Termo Staatti
        ----- kirjoitti:

        Ja kun näitä suojatyöpaikkoja keksitään, niin hehän ovat vähän velvoitettuja keksimään itselleen tekemistä. Kun tekemistä ei ole niin sitten kiristetään sääntöjä että päästään valittamaan ja esittämään tärkeää.

        Et taida tietää mistä kaikesta nämä vastaavat ja tarkastajat joutuvat olemaan vastuussa näissä "suojatyöpaikoissaan". Esimerkiksi sinunkin hengestäsi vaikka olet itse läikyttänyt siitä termarista kahvia lattialle ja liukastut siihen, lyöt pääsi ja käy huonosti.
        Se vaan tuntuu niin pieneltä ja turhalta se niiden homma kun ei oikeasti tiedä kuinka paljon niillä on vastuuta kannettavanaan kun ei oikeasti tiedä niiden työkuvaa.
        En minäkään ennen tiennyt mutta nyt tiedän, ei siinä ihan tyhjäpäät pärjää.


    • kissu1

      Olisiko kyse siitä että kun työnantaja on kerran velvoitettu järjestämään lakien ja asetuksien mukaiset taukotilat, ollaan me työntekijät samoin velvoitettuja niitä käyttämään. Ja vaikka sinä ja kaverisi kahvittelettekin sivistyneesti ja siivosti, se ei tarkoita sitä että myös muut niin tekisivät jos työpisteellä olisi sallittua evästellä. Eikä se kyllä yleensä ole edes mikään paras mahdollinen paikka taukoa pitää, pölyn ja työkalujen seassa.

      • idcosdicisnidcn

        mee tauolle kun ei tuvassa ole edes vapaita paikkoja...


    • Missä Siivooja ??

      Skanskan työmailta löytyisi ehkä muutakin huomautettavaa.

      Olisit vastannut vaikka että "Mitäs tuo Laudanpala tekee tuossa lattialla. Tuohonhan voi kompastua. Pitää varmaan soittaa Työsuojeluun". Olisi Mestari luikkinut samantien tiehensä.

    • vastaava

      Ihme kitinää. Syökää tiloissa, jotka on sitä varten järjestetty.
      Tarvitseeko pikkuasioissa vääntää vastaan.

      Tikat on kartoitettu tiettyjä tarkoituksia varten siitä syystä, että esim.
      mahdollisen onnettomuuden sattuessa voidaan edes aavistaa missä henkilöstö on.

      Sitä paitsi rinkelit on paskaa.

    • hekokoko

      Eiköhän mesulla ollu illalla jääny saamatta ja krapula kiristi pinnaa sekä käsistä jo livennyt tulospalkkio...

    • ihmetyttää

      Kyllä se taukohuone on se paikka joka työnantajan on osoitettava työntekijöille ja sitä on käytettävä. En ymmärrä miten se jotain närästää että työnantaja noudattaa lakia....

      • luvallinen juttu

        Enkä minä ymmärrä miten se ketään närästää jos joku ei halua mennä ahtaaseen työmiehelle haisevaan parakkiin istuksimaan.
        Onhan noita ollut aina työläisiä joita ei kiinnosta mennä tauoilla pöydän ääreen, mitä se nyt ketään haittaa ?


    • äly hoi

      Se johtuu siitä että kun niitä tyhjiä huoneita ruvetaan käyttämään sostiloina, ne ajan mittaan täyttyvät kupeilla, purkeilla, vaatteilla ja työkoneilla yms. Sitten kun pitäisi sille huoneelle alkaa laittelemaan huonekalut, sähköt, iv:t, seinä- ja kattopinnat niin se on täynnä sinun romujasi ja se pitää ensin siivota. Ja kun antaa yhden porukan loisia niissä huoneissa niin se siitä pikku hiljaa etenee. Se vaan vie turhaan aikaa (ja rahaa) siivota sinun jälkiäsi.

      Eli ihan oikein teki mestari, taukotilat on taukoilua varten.

    • työläinen raksalla

      On se nyky päivänä kumma kun ei tällä samaisella työmaalla raaskita ostaa käsien kuivaus paperia, samoin ihmettelen kun lavuaarien luona ei ole roskiksia, on vaan jätesäkki sidottuna seinään kiinni.
      Samoin välillä ei ollut saippuaakaan.
      Kannattaako rakennusliittoon ottaa tälläisessä asiassa yhteyttä? Tekisivät yllätys ratsian niin saataisiin Ruotsalais firmalle näytettyä kuinka Suomessa toimitaan.

      Olis mulla vaikka mitä muutakin ihmeteltävää mutta jätän toiseen kertaan kun on sentään viikkotunnit täynnä.

      • Ontelolaattapää

        Eikö se seinään kiinnitetty jätesäkki muka vastaa ihan tasan roskiksen tehtävää?


      • yhteysrakennusliittoon

        Arvaappa paljonko niitä roskia on lattialla jos roskan laitto ei onnistu heittämällä.
        Pelkän jätesäkin suuhan on kiinni kun se roikkuu seinällä.


    • Soita..Hih..

      Soita YTK:hon. Jo tulee Sosiaalitilat kuntoon !

      Mhhhh hahhahh !

    • työläinen raksalla

      Kyllä oli taas sellainen viikko että kun eilen ajelin pimeässä kotiseudulle niin ajattelin että haen heti torstai iltana kuusi keskiolutta jotta voi hiukan lievittää työstressiä jota tälläinen toiminta tällä työmaalla aiheuttaa.

      Ensinnäkin tämä lapsellinen jatkuva vi,,,,,lu suojavarusteista jos hetkeksikään otat esim. suojalasit pois kun istahdat tarinoimaan kollegoiden kanssa, tästä kaikki työläiset ovat siellä täysin kypsyneitä.

      Entäs onko firma hoitanut turvallisuus asiansa huolella, kun viime viikolla satoi lunta ja polut kävivät liukkaaksi niin oliko niitä hiekoitettu, ei ollut.
      Onkos A tai BC osan porrashuoneissa olevissa vihreissä "laastaritelineissä" laastaria ja muita ensiapu tarpeita, ei ole eikä ole ollut sitten viime kevät talven.
      Tässä muutamia esimerkkejä.

      Samoin wc tiloja ei anneta siivoojien siivota riittävän usein ja suihkutilat ovat täysin ala-arvoiset ,suihkuverhoja ei ole ja suihkun aluset ovat romujen säilytys paikkoja.

      Yksi asia joka närästää myös on tämä P1 pölyosastointi joka aloitetaan kuukausia liian aikaisin jolloin liikkuminen paikasta toiseen muodostuu todella hankalaksi ja lisäksi isoon rakennukseen syntyy vaarallisia umpiperukoita josta ei pääse pois jos syttyisi tulipalo, auttaakohan tässä tilanteessa kypärien käytön sairalloinen vahtiminen.
      Huvittaa tämä P1 asia sillä kursseja käyneenä tiedän että oikeassa P1 tilassa EI SAA OLLA kannettomia roskasäiliöitä mutta täällä niitä on suurin osa, tärkeintä vaan että saadaan kulissit pidettyä kunnossa.

      Mitäs kertoo se että muutama kuukausi sitten työmaan portilla suoritettiin puhalluksia työläisille ja tarkastettiin mitä siinä s-marketin muovikassissa viedäänkään mutta ikinä tarkastuksia ei tehty poistuessa työmaalta.

      Tälläistä tällä kertaa sadan miljoonan urakasta, nyt minä laitan saunan lämpiämään ja ryhdyn tuhoamaan kolmea jäljellä olevaa keskaria.

    • Työläinen raksalla

      Mitä olette mieltä tälläisestä asiasta jotta kun kesällä sattui muutamia pienehköjä työtapa turmia joista määrättiin sairaslomaa niin Skanskan mestari oli yrittänyt painostaa sairaslomalaista töihin, ja tapauksia oli enempi kuin yksi.
      Tarkoituksena lienee pitää kulisseja yllä ettei meillä tapahdu yhtään työtapaturmaa.

      • TurpaanJaOnnee

        Haistattakaa vittu tällaisille kuspääskideille perkele!
        Säkki päähän ja nokkaan saatana. Ei nää kersateknikraatit muuten mitään opi!


      • ihmettelijäukko

        Löytyykö muilta vastaavia kokemuksia tästä tapaturmien pimittämisestä kyseisen firman osalta ?


    • Älyhoiäläjät

      Meillä työmies nosti suojalasit otsalle kun katsoi työpiirustuksia. Mestari tuli paikalle ja käski kaverin pois työmaa alueelta koska ei käyttänyt suojalaseja.

    • Mäster_of_Universum

      En puutu tuollaisiin asioihin. Ja piirustuksia saa katsella ilman suojalasejakin. Kahvit voi juoda missä vaan. Mutta muuten pitää noudattaa sääntöjä. Roskat pois ja kustaan pönttöön eikö työmaalle niinkauan kun jalkalistat on pois. Tähän työturvallisuuteen on vaan on pakko panostaa koska se yksi onnettomuus maksaa about 1 milj. euroa jossa mies menettää esim. työkyvyn. Ensimmäisenä siinä joutuu sakkoja maksamaan se "mesu". Niitä sakkoja ei maksa muut kuin se "mesu" sieltä omasta pussista. Ei ole jonoa syntynyt kun vastuuta jaetaan.Heti alkaa se kyräil ykun sattuu jotain; en se minä ole vaan taisi olla tuon aliurakoitsijan työntekijä. Silloin ollaan hanakasti näyttämässä sormella.
      Hyvin tyypillinen asenne suomalaiselle "ammattimiehelle". Itse opastan aina tekemään sen työn paremmin ja tehokkaammin käyttämällä suojavarusteita ja telineitä yms. oikein. Minun opastamat miehet "pesee" mennen tullen varusteettomat miehet.

      Uskokaa jo "Turvallisin tapa on Tehokkain".

      "Mäster of Universum"

      • Ammattimies_ei_itke

        Jos sitä taukotilaa ei ole, niin alkaa itku. Jos jokin aukko on huonosti suojattu tai kaiteissa puutteita, niin hommat on seis kun ei voi tehdä työtä. Sitten kun mestari kymmenennen kerran käskee käyttää valjaita ja jopa kiinnittämään ne, niin alkaa itku. On niin hankalaa.
        Miksei nyt sisällä voisi polttaa, kusta seinille, kaataa kahvia parketille? Jos nämä asiat teille työntekijöille pitää jokaiselle erikseen selventää, niin olette tyhmiä.
        Taukotila on tila, jonka rakennusliike tarjoaa. Tauon voi pitää muuallakin, mutta ei rakennuksella jos näin on sanottu.
        Ja kun mestarina käsken käyttämään suojavarusteita, niin en minä sääntöjä keksi tai ole huolissani työntekijän turvallisuudesta. Kyllä se oma ja firman lompakko, sekä oma vapaus on ensisijaisena mielessä. Loukkaantuneen tai kuolleen työntekijän tilalle on kyllä uusia miehiä tulossa. Riskien otto ja oman turvallisuuden vähättely heijastuu työntekijän välinpitämättömyyden kautta tämän osaamiseen. Emme me maksa riskin otosta enempää....päinvastoin.


      • asintuntijaltavastausta

        Sinä kun tunnut olevan mestari niin ethän liioittele näissä rahallisissa sanktioissa mestarille jos jotain todella ikävää tapahtuu, kun olen seurannut tuomioita jotka vastuu henkilöt ovat saaneet niin eihän ne ole kummoisia,en ole huomannut että ketään olisi tuomittu rakennusalalla edes kuukauden palkan arvoisiin sakkoihin.
        Kun tuolla ylempänä joku kysyi kommenttia asiaan siitä kun sairaslomalle määrättyä ihmista houkutellaan töihin ettei tapaturma tulisi "julkiseksi".
        Mitä mieltä olette mestarit asiasta?


    • hannaaah

      Lahden Skanskalla olisi kyllä esimiesten vaihto paikallaan....härskiä toimintaa kaikinpuolin. Kohtelevat niin epäarvoisesti alaisiaan, ei ikinä enää sinne töihin kun pois pääsin. Säälin kavereita jotka joutuvat siellä työskentelemään ja mielistelemään sekä nuolemaan esimiehiä, jotta työpaikka pysyy...mutta sama härski meno kuullemma jatkuu alaisiaan kohtaan.

    • TerveMesu

      Vaikka sakot on ehkä pieniä niin tulee silti merkintä rekisteriin. Koita siinä sitten työllistyä kun turvallisuusselvityksiä yms teetetään joka paikassa nykyään.

    • Sakraa71

      Juu samaa mieltä, en astu jalallakaan enään Lahden skanskan työmaille....esimiehet uskomattoman häijyä porukkaa, ei minkäänlaista häpyä arvostellessaan esim.nuoria kesätyttöja tai ihan vakityöpaikan omaavia naisia...siinä menee jo mauttomuuden rajat rikki, niin että tämmöinen karski raksa äijäkin tuntee myötähäpeää esimiesten puolesta....jotka itse ovat suurin osa isomahaisia vanhoja äijiä. Toivottavasti vielä työntekijät saavat rohkeuden ja tekevät kantelun esimiesten käytöksestä.

    • raktyömies-75

      Valkoinen kypärä on auktoriteettiasemassa ja käyttää hänelle annettua valtaa. Pitää totella kun sanotaan. Meidän työmaalla on nöyrää porukkaa, opittu olemaan kunnolla ja tekemään mitä on käsketty.

    • Vesipääpennuille

      Mestari vie korvista portille ja laittaa potkukengän jalkaan.

    • Hanaaah

      Ihme hommaa koko touhu....luulisi että miesvaltaisella alalla uskalletaan sanoa ja puuttua epäkohtiin, mutta ei. Nuollaan esimiesten perseitä ja takanapäin haukutaan, esimiesten käytös ala-arvoista huutamista joka ei kuulu enää tänä päivänä mihinkään työpaikalle. Eikä myöskään alatyylinen puhetyyli johtavassa asemassa olevalle mestarille, joka viljelee sitä runsain mitoin työmailla sekä kahvipöydässä. Tähän yksikköön soisi jonkun rohkean naisen nousvan ME TOO kampanjan merkeisssä, koska häirintä oli jokapäiväistä ainakin silloin kun minä työskentelin kyseissä paikassa.

    • Petriiiii

      Onneksi tänä päivänä löytyy muitakin raksa paikkoja joihin mennä, jopa Lahdessa. Itse en kestänyt katsella tuota touhua kuin muutaman kuukauden ja lähdin toiseen firmaan, jossa työntekijöitä kohdellaan ihmisinä ja asioista keskustellaan eikä huudeta pää punaisena. (paitsi jos olet tytön hempukka voit saada isällisen läimäytyken persuksiin) HYI VITTU!!!!
      Vosi sanoa, että eroa on kuin yöllä ja päivällä esimiesten käytöstavoissa. En voi muuta kuin suositella lähtemään muihin työmaille, olen enemmän kuin tyytyväinen päätöksestäni.

    • Janitaaa30

      Täällä toinen onnellinen joka tajusi lähteä Lahden Skanskalta pois.....Läpeensä mätä työpaikka....samaa mieltä esimiehistä (tosin puhun nyt vain kahdesta kokemuksesta) en ole ennen enkä jälkeen törmännyt noin lipevään ja härskiin käytökseen esimiesten taholta. Onneksi on muitakin työpaikkoja, rohkeasti pois vaan tuolta työmaalta.

      • Janitta

        Sattumalta osuin tähän ketjuun, mutta allekirjoitan täysin edelliset kommentit. Muutama vuosi sitten vielä työskentelin Lahden Skanskalle ja yksi epämiellyttävistä kokemuksista joita olen työpaikoillani kokenut. Sovinistit tuntui olevan johdossa. Kaukaa olen kiertänyt tuon työmaan ja en suosittele kenellekkään työpaikaksi.


    • Sanniki

      Niin kauan kun Lahden Skanskan johdossa on mieleltään sairaita ihmisiä niin tilanne ei tule muuttumaan ja työntekijöinä lapasia jotka eivät uskalla nostaa kissaa pöydälle....neuvoksi tuleville työnhakijoille; kiertäkää kaukaa nuo työmaat.

    • jokke97

      Onko Lahdessa kaikki raksatyömaat noin sairaita työyhteisöltään? Mihin kannattaisi hakea....kyselee kohta valmis timpuri.

      • RAKSAMIES78

        Hae YIT täällä ainakin henkilöstö ja johto asiallista porukkaa....skanskalla Lahden työmailla ei muutosta tule ennen kuin nämä tietyt työnjohtajat/mestarit lähtevät pois. Tunnen henk.kohtasesti tämän yhden työnjohtajan ja kyllä on härskiä toimintaa etupäässä työmaallakin naisten rinnat mielessä. ..ja onhan noita muitakin rakkennusfirmoja Lahdessa, jätä Skanska viimeiseksi vaihtoehdoksi.


    • entinenskanskalainen

      Lahden skanska olisi varmaan ihan hyväkin työnantaja jos sinne ei olisi pesiytynyt niin sairasta johtoa. Puhun nyt parista esimiehestä, joilla ei pienintäkään käytöstapoja. Sopii myös välillä kyseenalaistaa näiden ihmisten kuittaamat laskut, siellä jos monenmoista vilppiä harrastetaan.

    • Anonyymi

      Uskomatonta että vielä tänä päivänä on tuommoista käyttäytymistä Skanskan johtoportaan puolelta. Muissa rakennusyhtiöissä ei tuommoista enää suvaittaisi tai sallitaisi. Lahden työmaat skanskalla olen kiertänyt jo monta vuotta kaukaa, siellä samat tyypit jatkaa härskiä käyttäytymistä ihmettelen vaan eivätkö heidän vaimonsa ym.ole asiasta tietoisia mitä sairasta törkyä nämä "pomot" siellä pelaa alaistensa kanssa.

    • Anonyymi

      skanskan toimi henkilöt on kaikki aamu yön tuotantoa ja oman edun tavoittelijoita piti tulla tahra lakanaan ni tuli tahra yhteiskuntaan erittäin vittumaista

    Ketjusta on poistettu 5 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      38
      1759
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1381
    3. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1357
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      14
      1342
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1335
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      7
      1304
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1284
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1240
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1200
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1173
    Aihe