laitoin noin 6 litraa vettä, 50g tuorehiivaa, 1 kilo sokeria. Miten kauvan pitää ootella että pääsee juomaan? lämpötila noin 22 astetta. Päivällä pidän patterin päällä ja hyvin porisee. Pitääkö/kannattaako laittaa kylmään sen jälkeen kun on valmista ja kuinka pitkäksi aikaa?
kilju käymisaika
12
7494
Vastaukset
- Kiljander69
Tuorehiivalla käyminen on hieman hitaampaa kuin turbohiivalla. Viikko ehkä, voit juoda jo aikaisemmin jos haluat. Viikossa käyminen loppuu ja väri kirkastuu kun hiiva tippuu pohjalle. Itse pidän sitä merkkiä kun juoma valuu suodatinpaperin läpi, se on juotavaa.
- Perinnepete
Laitoin 25 litraa kiljua.6kg sokeria, noin 20L vettä ja yhden pussin (115g) pikahiivaa. Kysymys. Mitä tästä tulee? :D
- Perinnepete2
Perinnepete kirjoitti:
Laitoin 25 litraa kiljua.6kg sokeria, noin 20L vettä ja yhden pussin (115g) pikahiivaa. Kysymys. Mitä tästä tulee? :D
Oi vitun idiootti.... tosissaa
- paskapää
Perinnepete2 kirjoitti:
Oi vitun idiootti.... tosissaa
Maistamal se selviää urpo
- massaspektromeeri
paskapää kirjoitti:
Maistamal se selviää urpo
Öö, ei. Käymistuotokset voivat olla muutakin kuin etyylialkoholia, joten tarkempaa analyysia kuin maistaminen tarvitaan jollei haluta ruumiinvaivoja.
- höpöhöpööööö
massaspektromeeri kirjoitti:
Öö, ei. Käymistuotokset voivat olla muutakin kuin etyylialkoholia, joten tarkempaa analyysia kuin maistaminen tarvitaan jollei haluta ruumiinvaivoja.
Hiivalajista riippuen voi toki muodostua hivenen enemmän metanolia ja korkeampia alkoholeja mutta yksikään hiiva ei tuota niitä siinämäärin että siitä muodostuisi mitään krapulaa kamalampaa myrkytystilaa.
Suurin haittahan noista leivinhiivoista on se että ne ei ole mitenkään jalostettu putoamaan pohjalle vaan jättää sameutta ja hiivaisuutta makuun.
Jos joku hiivalaji tuppaa tuolleen jäämään ns. suspensioon, eli ei tipu pohjalle vaan jättää kiljun sameaksi, niin siihen auttaa sen jos saat koko käymissaavin jääkaappin. Kylmässä vähän leijuvaisempikin hiiva saattaa painua paremmin pohjalle jonka jälkeen kirkkaan lopputuotteen voi lappoa hiivapatjan päältä mehukatti puteliin. - höpöhöpööööööööööööö
höpöhöpööööö kirjoitti:
Hiivalajista riippuen voi toki muodostua hivenen enemmän metanolia ja korkeampia alkoholeja mutta yksikään hiiva ei tuota niitä siinämäärin että siitä muodostuisi mitään krapulaa kamalampaa myrkytystilaa.
Suurin haittahan noista leivinhiivoista on se että ne ei ole mitenkään jalostettu putoamaan pohjalle vaan jättää sameutta ja hiivaisuutta makuun.
Jos joku hiivalaji tuppaa tuolleen jäämään ns. suspensioon, eli ei tipu pohjalle vaan jättää kiljun sameaksi, niin siihen auttaa sen jos saat koko käymissaavin jääkaappin. Kylmässä vähän leijuvaisempikin hiiva saattaa painua paremmin pohjalle jonka jälkeen kirkkaan lopputuotteen voi lappoa hiivapatjan päältä mehukatti puteliin.Niin ja siis SAHTIA on aina ja perinteisesti tehty leivinhiivalla, ei ole vielä näkö eikä henki lähtenyt myrkkyjen takia.
- fghjklkjuyhgf
höpöhöpööööööööööööö kirjoitti:
Niin ja siis SAHTIA on aina ja perinteisesti tehty leivinhiivalla, ei ole vielä näkö eikä henki lähtenyt myrkkyjen takia.
höpötinhölömö,siis sahti ja kiljuhan ovat eri asioita,eli pysyppäs aiheessa:)
- kilju on hyvää
fghjklkjuyhgf kirjoitti:
höpötinhölömö,siis sahti ja kiljuhan ovat eri asioita,eli pysyppäs aiheessa:)
höpöhöpö... vastaus oli kommenttiin että käymistuotteet voivat olla vaarallisia. Ei ole haitallisissa määrin, ei tarvitse massaspektrometriä.
Maltaista sitäpaitsi tulee mäskäysprosessissa muitakin sokereita kun glukoosia ja fruktoosia jota sakkaroosi on, esim pääosin maltoosia, eri hiivat pystyy käyttämään erilailla sokereita. Joten itseasiassa koska sahtitivierteessä on monipuolisempi miksaus erinäköisiä sokereita hyvin laajalle skaalalle hiivoja ja bakteereita, niin jos fermentaation lopputuote olisi haitallinen tai jopa tappaisi, olisi se sitä todennäköisemmin juuri sahtivierteestä kuin kiljusta.
- Anonyymi
n h hdhfhfhhhhfhhhhfhhfhffhfhhfhffhfhfhfhfhfhffhhhfhfhfhfhhhhhhhhhhhhh
- Anonyymi
40l jumalten juomaa.
10kg sokeria
2ps pikahiivaa
10l täysmehua
Loppuun käynyt noin 5vrk.
Juotavissa 7vrk kohdalla (hiiva alkanut kunnolla laskeutua). - Anonyymi
https://kuvat.jyka.fi/kotiviinilaskuri/index.php Täällä hieno laskuri. Jos laittaa liikaa sokeria tulee äitelää.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Kysymys muille miehille
Onko teille varattu nainen ongelma? Mikään muu naisessa ei töki kun se että hän on varattu. Kamppailen houkutuksen kanss986238Kohta katson sun kuvaasi
ja päästän ajatukseni liitämään. Jo kuvasi näkeminen rauhoittaa, ja pistää hyrräämään vähän muutakin. Ihanan kaunista sa243627- 1792279
Ahneus iski Fazeriin, suklaalevy kutistuu 180 grammaan
Kun mikään ei riitä. Shrinkflaatio. Mitä isot (Marabou) edellä, sitä pienet (Fazer) perässä. Pienikin voi siis olla a2382139Jos kaivattusi on perääntynyt lähestyessäsi
jossain tilanteessa, ymmärrätkö miksi hän saattoi tehdä sen?1821838Martinan bisnekset rajusti tappiolla
Seiska 28.7: nousukiito katkesi, yritykset C-luokkaa.2901644Kaipaisin nyt kosketusta
jota ei koskaan ole ollut. Saisinpa tuntea kätesi niskallani ja silittelemässä päätäni. Sulaisin varmasti siihen.91255- 691134
Metsa Man Extra kanava toimii hyvin
ja sieltä voipi kahta vanhoja vitejoita pahimpaan puutteeseen. Peukalot ylös.211080Mitkä yleiset huonot tavat ihmisillä ärsyttävät sinua ?
Aloitukseen saa vapaasti purkaa tuntojaan. Itseäni hiukan kiusaa, kun saman talon asukkaat eivät vastaa tervehdykseen.1201080