Taivaslaulu-kirjan suosio yllätti minut!

Ketipinor.

Kävelin eilen kauppakeskuksessa ja huomasin Suomalaisen kirjakaupan kohdalla, että tänään vietetään kirjan ja ruusun päivää ja jokainen, joka ostaa vähintään 10 eurolla kirjoja, saa kaupan päälle Anna Leena Härkösen kirjan Takana puhumisen taito..
Kävelin liikkeeseen sisään. Otin Taivaslaulukirjan, joka oli synttäritarjouksessa. Maksoi 19,90. Tämän jälkeen eräs rouva kyseli myyjältä, missähän se Taivaslaulu-kirja mahtaa olla. Ja toinen asiakas tuli kanssa saman kysymyksen kanssa. Ohjasin hänet pöydälle, jossa niitä oli iso iso pino ja myöskin valtavan kokoinen mainos kyseisestä kirjasta.
Kävelin kassalle. Katselin ihmisten käsissä olevia kirjoja. Kuudella näkyi olevan Taivaslaulu-kirja minun lisäksi... Ne muut olivat naisia, minä mies.

Minun edellä oleva totesi sitten myyjälle, että kun tätä kirjaa on niin valtavasti kehuttu joka puolella, niin oli pakko ostaa. Myyjä totesi, että tämä kirja onkin ollut todella suosittu ja heilläkin sitä on myyty paljon... Ja tämän vuoksi olivat varanneet niitä kirjoja myös normaalia enemmän (ne olivat pääoven lähettyvillä valtavassa pinossa pöydän päällä).
Kirjamyyjä sanoi, että hänkin pitää tästä kirjasta ja on hänen mielestään ylivoimaisesti paras kirja, minkä hän on viime vuonna lukenut.
Edellä oleva asiakas sitten rupesi kyselemään, että onko teillä myös Nyt vapaa olen- kirjaa... Myyjä miettii hetken. Kun asiakas sanoo, että siinä on niitä lestadiolaisista eronneiden kertomuksia, niin myyjä totesi, että joo se on se. Hän tietää sen kirjan, mutta sitä ei ole heillä myynnissä. Asiakas kyseli, että olisiko mahdollista saada myös sitä kirjaa myyntiin....

Nähtäväksi jää, tuleeko tuosta Nyt vapaa olen -kirjasta myös suosittu... Kyseisellä naisasiakkaalla oli korvakorut ja totesi myös, ettei hänellä oo minkäänlaista kosketuspintaa lestadiolaisuuteen, mutta on kyllä lukenut siitä uskonnosta niin paljon lehdistä, että jo pelkkä lestadiolaisuus ilmiönä oli ruvennut kiinnostaa häntä.. Meinasin korjata, että lestadiolaisuus ei ole uskonto, vaan evankelisluterilaisen kirkon sisällä oleva herätysliike, joka tosin luulee olevansa ainoa oikea. No kun hän lukee Taivaslaulukirjan, tietää kyllä sitten paljon enemmän vanhoillislestadiolaisuudesta :)

Niin ja täytyy todeta, kirja oli todella hyvä ja ehdottomasti lukemisen arvoinen!
Vielä tänään ja perjantaina kirjakaupoista saa vielä mukavan kylkiäisen kaupanpäälle... Suomalaisessa Taivaslaulu on vieläpä alennuksessa ainakin tämän kuun!

10

242

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • diidaa3

      Suosittu kirja taitaa olla, mutta romaanina se on kyllä suoraan sanottuna melko kehno, paljon kömpelöitä ja keinotekoisiakin ratkaisuja, valitettavasti. Kuvaus lestadiolaisuudesta on melko stereotyyppinen, mutta helposti omaksuttava.

      • vanhoillinen vl

        Minustakaan ei kovin kummoinen kirja.

        Kieli on kyllä kaunista, mutta sisältö lähinnä paketti kuluneita kliseita ja vanhoja stereotypioita. Vetoaa kuitenkin varmasti liberaaliin valtaväestöön, joka voi kirjan äärellä kauhistella eksoottista lahkoa ja hyristä itsetyytyväisyyttään.


    • tsilli1

      Komppaan diidaata. Kirja ei ollut kummoinen.

    • Siru Remesimaa

      Nyt sinulla mielikuvitusmssilmassa elävällä palstahöiriköllä oli pitkästä aikaa ihan hyvä avaus, vaikkakin se oli kirjakauppakokemuksinesi pääosin pelkkää satua. Mutta parempi näin kuin jatkuvaa homospämmiä ja vl-vihaa.



      Mitä tulee Paukun kirjaan, niin se on totta ja on pidetty ja suosittu kirja. Esimerkiksi kirjastoissa Oulussa on pitkät jonotusajat.

      • kuolleeksi luultu

        Sinulla on hyvä vainu. Kyllähän tuo avaaja on lukenut taivaslaulukirjan jo aika päivää sitten. Sen verran antaumuksella aiheesta taas vaahtosi :D


    • Ihmekös tyo?

      Vl-uskonto opetuksineen on ollut mediassa viime vuosina todella paljon. Lähinnä yhteisössä valtoimenaan rehottavan lasten raiskaamisen ja rikostensalailuoppien vuoksi. Siksi ihmisiä kiinnostaa...

      • Siru Remesimaa

        Tuo on totta, paitsi en ole törmännyt opetukseen, koska se ei ole ollut edes esillä. Yksikään ulkopuolinen kiinnostunut ei ole lainkaan tietoinen opetuksen yhteydestä siihen kohuun mikä on käyty :D

        Eihän sillä mitään yhteyttä edes ole ollut. Kohu on syntynyt pedofiliasta. Jos pedofilia olisi aiheutunutkin opetuksesta, niin kukaan ei ole siitä tietoinen ainakaan kohun perusteella.


      • Ketipinor.

        Lueppa sinäkin tuo kirja. Kirja antaa aika hyvää tietoa siitä, mistä kaikki mediakohu on saanut alkuunsa, miten niitä on käsitelty jne. Mun mielestä kirja antaa kohtalaisen realistisen kuvan vanhoillislestadiolaisesta liikkeestä. Kirjassa ei demonisoida vanhoillislestadiolaista liikettä ja siinä tunnustetaan sekin, että on paljon vanhoillislestadiolaisia perheitä, jotka hyvillä voimin ottaa kaikki lapset vastaan ja voimatkin riittävät siihen. Ja että vanhoillislestadiolaisessa liikkeessä ei ole sen enempää pedofiliaa, kuin muuallakaan, niitä on vain käsitelty väärin, kun on pelätty, että koko liikkeen maine menee. Johtomiehistö on siis ulkoisen kuvan vuoksi pyrkinyt pimittämään kaiken ikävän ja nyt nähdään seuraukset... Muutamakin salattu tapaus on liikaa... Uskoisin, että SRK on ottanut tästä opiksi ja osaa vastedes käsitellä ikävätkin asiat asiaankuuluvalla tavalla... Moni SRK-lestadiolainen tuntee voimakasta häpeää tapahtuneista, vaikkei heillä ole osaa eikä arpaa tapahtumiin. Eivät olleet edes tietoisia!!

        Kirja kertoo vanhoillislestadiolaisesta pariskunnasta, jotka eivät jaksakkaan ottaa kaikkia lapsia vastaan.... He käyvät monenlaisia kamppailuja, kunnes tulevat tulokseen jonka voitte lukea kirjasta. Liikaa en tässä halua paljastaa kirjan sisältöä.
        Hieno kirja, jota voin lämpimästi suositella kaikille. Tämä ei lisää vihaa vanhoillislestadiolaisia kohtaan, vaan lisää pikemminkin ymmärrystä heihin. Ihan liikaa heistä on kaikenlaisia ihmestereotypioita.


    • Irjan kirja

      Vl-siskoni epäili ko. kirjaa. Äitimme halusi kuitenkin sen lukea.Päättipä sisko varata kirjan kirjastosta äidille.

    • Natri.

      Sairaan hyvä kirja! Suosittelen tätä kaikille vl:ille, vaikka se tuokin runsainmäärin epäilyksiä. Ne saa uskoa kuitenkin turvallisesti anteeksi!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      59
      2090
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      57
      1783
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      59
      1654
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      7
      1586
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1545
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1475
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1336
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1301
    9. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      95
      1283
    10. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1193
    Aihe