Onko Tapparan yllä?

Hopeazappara

Joku hopeakirous, alkaa pikkuhiljaa tuntua siltä kun kiekkojumalatkaan ei ole Tapparan puolella.

12

586

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Veikko.

      Älä puhu paskaa, Tapparalla on jo 8 (jälkeen 1975), Kärpillä nyt silti vasta 6 mestaruutta. VaiN TPS on Tapparan yllä, se ei ollut vielä Tappiollnen seura, vaan suurin voitto, mikä ei kyllä kirjainsamaistuksella ole totta. No ehkä suurin voitto ei ole olla paras, en tiedä.

      Jos ette itse pelanneet ainoatakaan matsia Kärppäfania vastaan voitollisesti, syyttäkää ennemmin ihteenne tappiostanne, vaikka ei hopeasija ole mikään suuri tappio.

    • Shakstori

      Ei Tappara ole mikään hopeatappara, koska Tapparalla on jo kahdeksan kultaa..Tapparan yuplatroni ei tälläkertaa saanut mattia pohjoisen kuninkaasta?:Ja se väri on kai oranssi. Valitettavasti vain Suomessa ei vielä hyvin tilastoida muita sijoituksia kuin Mestruuksia, että tietäisimme, mikä seura on paras hopeajoukkue, tuskin silti Tappara. (Espoon-Blues tai HPK?)
      Ei tämän hetkinen tilanne ole koko totuus, koska ei ole mitään hyötyä, unohtaa aiempia mestaruuksia, vaikka niilä tilastoillahan Tapparakin yrittää aina muut tappaa luuseiksi, vaikka helpoimmin se onnistuisi Ilvekseltä, vaikka ei se sitä tilastoa ole vielä käyttänyt, ajasta ennen 1975 voitoista. TPS nyt silti vielä 1975 jälkeisissä tilastoissa ja suhteessa väkilukuunsakin paras.(Turku on keltainen ja 10 mestaruutta)
      Tälläkertaa oli ihan helppo syy Tapparan viiimeisen ottelun Tappioon se, ettei se saanut tarpeeksi paljon enemmän pisteitä runkosarjassa , kun VÄHEMMÄN kuin vähemmän mestaruuksia omaava Kärpät... Viimevuonna Tapparalla oli 108 ja Ässäillä 102, eli niillä oli molemmilla aiemmat mestaruudet 2 ja 8(Vaikka Porin Karhuillakin on joskus ollut yksi kulta), eli olisi viimevuonna luullut menevän tiukemmaksi, mutta ongelma oli se, että Kimmo Koivisto(Porista) pelasi vain 4 shakkimatsia minua vastaan, joista voitin ehkä vain 3 ja hän yhden, mutta jos neljäs voitto tai tasapeli olisi mulle tullut, Tappara olisi kai voittanut,. Sitä peliä emme ehtineet silloin pelata... Ei tuo ole välttämättä tietenkään kuin sattuman samaistus, mutta kumma kyllä se oli silti sama tulos, kuin osapuilleen Tapparan ja Ässien mestaruuksien suhde. Tänä vuonna vain Karppinen pakotettiin pelamaan Ilvesfanina Kärppien pussiin enemmänkin, ja vaikka en minä vielä A tai B pelaaja ollut viimeksi(vaan C) suuressa Tampereen Shakkikerhossa ehkä, koska pelieni alussa siellä alussa tein pikapeleissä karmeita mokia, mutta viimekerrallta C-turnauksessa taisi 4/5 pistettä saada kolme henkilöä B-ryhmässä, tai sitten olin toka, mutta koska sain 4 pistettä ja Marjus ehkä 4½ vaikkei se uskaltanut pelata loppuun erästä matsia naista vastaan jonka olin jo aiemmin kerran voittanut, ja molemmilta oli aikakin loppunut, eikä kumpikaan muistanut kummalta se loppui aiemmin. Se matsi Marjustakin vastaan olisi loppuun asti pelattuna ollut tasapeli, mutta multa loppui hiukan aiemmin aika, eli kyllä silloin tietysti Marjus voitti, ei se ollut väärä tuomio, koska se oli Pikashakkia. Mutta pikashakissa on kyllä väärä sääntö se, että jos pelaa ihan huonosti ja häviää materiassa yli kaksi sotilasta(esim. lähetin tai ratsun jopa), niin silloin muka ajalla voisi voittaa, vaikka mitään asemallista mahdollisutta voittaa sitä matsia ei nopeammin pelanneella olisi... Luultavasti se sääntö vaan ei vielä silti ole kovin kova missään, ja en ainakaan itte hyväky ittelleni edes pikashakissa voittoa jos oon tappiolla yli kaksi sotilasta, enkä saa edes ikuista shakkia tai jotain, vaikka toiselta loppuisikin silloin aika ennemmin.... Ei minulle ole vaikea silloin menettää ½ pistettä, jonka joku rikollisen rikas yli 2000-Selo ja kuukausianesion pelaaja olisikin mulle ehkä myöntänyt täydeksi ykköseksi. Se vain saattaa pudottaa kokonaan oikeasti huonot pelaajat kokonaan pois täysiltä pisteiltä, meidänkin shakkikerrhossa, joa sen säännön hyväksyvät yleisimmin, tuskin muut sitä hyväksyvät.

      Luultavasti vain yksi helppo hyvä syöttö ainakin Karppejaan ahmineille Kärpille tuli siinä, ettei eräs talomme Mikko saanut neljättä erävoittoa vielä oikean käden pingismatseissa, vaikka vasemman käteni hän kerran voitti puhtaasti 11-pisteen erissa 4-0. Pisti kyllä yhden kerran eilen niin tiukille, että oli kai hällä muutamakin eräpallo, silloin tällöin, muttei niissä erissä vielä saanut voittoa, enkä mää nyt tahallaan sille hävinnyt vaikka Tampereella asunkin, siitä olisi ollut paha syytös vain, jos olisin niin paljon kotiin päin tahallisesti häviämällä vetänyt.

      • Shakstori

        Jumalan peliä vaan ei ole se, jossa ei yhden maalin tai "pisteen" eroa heti tasoiteta 1-1, jos tai 2-2 tai 3-3 tai 4-4, ja periaatteessa edes 8 maalin ero, jos se tehdään pelin alussa, ei ole tietenkään mahdotonta tasoittaa, koska kyllähän helkutti jokainen normaali shakinpelajja daamin lyömisen kostaa heti daamin lyömisellä, ei kukaan shakinpelaaja pelaa siinä eri tavalla, tai ehkä silloin, jos jollakin muulla kuin materian tasoittamisella voi heti saada vastustajasta matin, mutta se on melko vaaralllista, jos ei ole varma, että sen saa varmasti.
        Jos näette pelejä, jotka eivät pysy tiukkoina loppuun asti, niin ei se ole korkeatasoista peliä, tai vähän liian eritasoisten pelaajien pelejä, vaikka joskus tulee tietysti kummalle tahansa helppoja virheitäkin, mutta ei sellaista ole lupa toivoa kenellekään tai omankin peli alkaa kohta kärsiä ihan samasta virheestä.
        Jos vastustaja ei silti ole siihen vihreeseen syyllinen, niin ei silloin saa vastustajalle syyttää sitä samaa virhettä, mutta en minä teidä, voiko sitä tedes tietää, onko se silti aina sen helposti nähtävän vastusjan syy, todennäköisesti ei, vaan sellaisen joka vihasi vastujaansa enemmän, kuin se joka oli sillä sillä hetkellä vastassa. Ei i huonoja pelaajia ole ketkään muut kuin ne, jotka eivät tavallisten tappioidenkaan tullessa halua tietää, missä teki virheen, sellaiset jäävät jopa ikuisiin tappionkierteisiin... Ja ei kenellekään fyysistä vammaa saa aiheuttaa rauhan aikana tappion takia, korkeintaan rahallisia menetyksiä. Mutta ei henkiseltä ja sielulliseltä vammalta välty kukaan, ei voittaja eikä tappion kärsinyt.. Mutta todellisuudessa se ei ole vielä tappio, jos ei koe itse mistään fyysistä vammaa, eikä se ole kyllä todellinen voittokaan.
        Ei esimerkiksi jääkiekossa ole silti vielä todellista samaistusta shakkiin, koska daamin lyömistä harvoin ehditään saman pelin aikana tehdä....Tai vaikka se olisi loppupisteissä, niin kyllähän daamin ero hyvin usein tulee joka shakkipelissäkin, jos toinen saa sotilaan daamiksi, vaikka turkulaisten peliä on vielä napsia pari-kolme sotilasta sen päälle, eikä Turku saa 11. mestaruutta koskaan, jos vastustajan annetaan daamiksi napun koroittuessa heti luovuttaa.
        Vaikka ei luovuttamista saa koskaan kieltää vastustajalta, en minä ainakaan sellaisia vastustajia vastaan halua pelata. Koska jos joku näkee jonkun syyn, miksi tavallisessa voitossa annettaisiin turkulaisten napsia helposti kohta muutama jäljellejäänyt sotilaskin, niin silloin ehkä joskus Turkukin saa 11 kulta mitalin Sm-jälkeen 1975, mutta epäilenpä ettei silti ensi vuonna Tapparan 8 on melko tavallista silti, koska kyllä 8 sotilaan ero tulee silti juurikin kun muutama koroittunut sotilas-daami on vaihdettu vastustajan torniin esimerkiksi. Se mun ottelu päättyi Marjusta(ei hän ollut C-ryhmän pelaaja:-) vastaan niin, että hän ehkä sai yhden sotilaan eron, ja torni vastaan lähetti, mutta tuskin sellaisessa tilanteessa saa sotilasta koroitettua, melko helposti menettää koko sotilaan, jos oma kuningas ei ehdi hätiin, ja sen jälkeen ei kyllä saa sitä kooritettua, jos vastustjan kuningas tai lähetti ehtii silti aina alle. Siksi ero mestaruukissakin jäi vain kahden sotilaan arvoiseksi 6-8. Jos lähetin olisi saanut hierrettyä, niinkuin kohta seuraava vastustajani sai jossain vaiheessa, mutta hän unohti melko moneksikin siirroksi kuninkaansa samalle linjalle kuin sotilaansa ja lähetti A_ssa, ja sain lähetin silti nappaistua pois, eikä hän saaanut silloin sotilaalla lyötyä daaminani, koska sotilas oli tornilla kiinnitetty... Sotilaita oli mulla kai yksi enemmän silloin, eli sen pelin voitin sitten kohta helposti. Olisi helposti minut voittanut jos olisi lähettini menettämisen jälkeen vain siirtänyt kuninkaan pois samalta linjalta kuin tornini....Annoin siihen kyllä aikaa, enkä ymmärrä mistä se lähetti silloin ilmestyi sotilaani syömään, mutta eipä ollut ensimmäinen kerta, kun en ole varma mistä ruudusta lähtien vastustaja jonkun nappini löi, mutta koska en ollut varma, niin turha minun silloin mistään väärästä siirrosta silloin syyttää....Eli loppupeli ratkesi vain vastustajan lievään töpeksintään....Ei se kiinnityksen purkaminen ole vaikeaa tehdä, jos ehtii sen tehdä, ja kyllä minä ainakin tämän jälkeen osaisin sen tehdä. Ja varmasti vastustajanikin.


      • Shkastori
        Shakstori kirjoitti:

        Jumalan peliä vaan ei ole se, jossa ei yhden maalin tai "pisteen" eroa heti tasoiteta 1-1, jos tai 2-2 tai 3-3 tai 4-4, ja periaatteessa edes 8 maalin ero, jos se tehdään pelin alussa, ei ole tietenkään mahdotonta tasoittaa, koska kyllähän helkutti jokainen normaali shakinpelajja daamin lyömisen kostaa heti daamin lyömisellä, ei kukaan shakinpelaaja pelaa siinä eri tavalla, tai ehkä silloin, jos jollakin muulla kuin materian tasoittamisella voi heti saada vastustajasta matin, mutta se on melko vaaralllista, jos ei ole varma, että sen saa varmasti.
        Jos näette pelejä, jotka eivät pysy tiukkoina loppuun asti, niin ei se ole korkeatasoista peliä, tai vähän liian eritasoisten pelaajien pelejä, vaikka joskus tulee tietysti kummalle tahansa helppoja virheitäkin, mutta ei sellaista ole lupa toivoa kenellekään tai omankin peli alkaa kohta kärsiä ihan samasta virheestä.
        Jos vastustaja ei silti ole siihen vihreeseen syyllinen, niin ei silloin saa vastustajalle syyttää sitä samaa virhettä, mutta en minä teidä, voiko sitä tedes tietää, onko se silti aina sen helposti nähtävän vastusjan syy, todennäköisesti ei, vaan sellaisen joka vihasi vastujaansa enemmän, kuin se joka oli sillä sillä hetkellä vastassa. Ei i huonoja pelaajia ole ketkään muut kuin ne, jotka eivät tavallisten tappioidenkaan tullessa halua tietää, missä teki virheen, sellaiset jäävät jopa ikuisiin tappionkierteisiin... Ja ei kenellekään fyysistä vammaa saa aiheuttaa rauhan aikana tappion takia, korkeintaan rahallisia menetyksiä. Mutta ei henkiseltä ja sielulliseltä vammalta välty kukaan, ei voittaja eikä tappion kärsinyt.. Mutta todellisuudessa se ei ole vielä tappio, jos ei koe itse mistään fyysistä vammaa, eikä se ole kyllä todellinen voittokaan.
        Ei esimerkiksi jääkiekossa ole silti vielä todellista samaistusta shakkiin, koska daamin lyömistä harvoin ehditään saman pelin aikana tehdä....Tai vaikka se olisi loppupisteissä, niin kyllähän daamin ero hyvin usein tulee joka shakkipelissäkin, jos toinen saa sotilaan daamiksi, vaikka turkulaisten peliä on vielä napsia pari-kolme sotilasta sen päälle, eikä Turku saa 11. mestaruutta koskaan, jos vastustajan annetaan daamiksi napun koroittuessa heti luovuttaa.
        Vaikka ei luovuttamista saa koskaan kieltää vastustajalta, en minä ainakaan sellaisia vastustajia vastaan halua pelata. Koska jos joku näkee jonkun syyn, miksi tavallisessa voitossa annettaisiin turkulaisten napsia helposti kohta muutama jäljellejäänyt sotilaskin, niin silloin ehkä joskus Turkukin saa 11 kulta mitalin Sm-jälkeen 1975, mutta epäilenpä ettei silti ensi vuonna Tapparan 8 on melko tavallista silti, koska kyllä 8 sotilaan ero tulee silti juurikin kun muutama koroittunut sotilas-daami on vaihdettu vastustajan torniin esimerkiksi. Se mun ottelu päättyi Marjusta(ei hän ollut C-ryhmän pelaaja:-) vastaan niin, että hän ehkä sai yhden sotilaan eron, ja torni vastaan lähetti, mutta tuskin sellaisessa tilanteessa saa sotilasta koroitettua, melko helposti menettää koko sotilaan, jos oma kuningas ei ehdi hätiin, ja sen jälkeen ei kyllä saa sitä kooritettua, jos vastustjan kuningas tai lähetti ehtii silti aina alle. Siksi ero mestaruukissakin jäi vain kahden sotilaan arvoiseksi 6-8. Jos lähetin olisi saanut hierrettyä, niinkuin kohta seuraava vastustajani sai jossain vaiheessa, mutta hän unohti melko moneksikin siirroksi kuninkaansa samalle linjalle kuin sotilaansa ja lähetti A_ssa, ja sain lähetin silti nappaistua pois, eikä hän saaanut silloin sotilaalla lyötyä daaminani, koska sotilas oli tornilla kiinnitetty... Sotilaita oli mulla kai yksi enemmän silloin, eli sen pelin voitin sitten kohta helposti. Olisi helposti minut voittanut jos olisi lähettini menettämisen jälkeen vain siirtänyt kuninkaan pois samalta linjalta kuin tornini....Annoin siihen kyllä aikaa, enkä ymmärrä mistä se lähetti silloin ilmestyi sotilaani syömään, mutta eipä ollut ensimmäinen kerta, kun en ole varma mistä ruudusta lähtien vastustaja jonkun nappini löi, mutta koska en ollut varma, niin turha minun silloin mistään väärästä siirrosta silloin syyttää....Eli loppupeli ratkesi vain vastustajan lievään töpeksintään....Ei se kiinnityksen purkaminen ole vaikeaa tehdä, jos ehtii sen tehdä, ja kyllä minä ainakin tämän jälkeen osaisin sen tehdä. Ja varmasti vastustajanikin.

        Luultavasti vain on tyhmää silti pikashakissakin luulla, että pelkillä aikavoitoilla, jos materiatappio on jo murskaava, että saa sillä SELOONSA mitään koroitusta, vaikkapa pelien ylläpitäjä veikeästi valehtelisikin sen sun tai munkin voitoksi. Ehkä se jäynä on silti syytä pitää shakkipelissä, vaikka miksi?


      • plärää
        Shkastori kirjoitti:

        Luultavasti vain on tyhmää silti pikashakissakin luulla, että pelkillä aikavoitoilla, jos materiatappio on jo murskaava, että saa sillä SELOONSA mitään koroitusta, vaikkapa pelien ylläpitäjä veikeästi valehtelisikin sen sun tai munkin voitoksi. Ehkä se jäynä on silti syytä pitää shakkipelissä, vaikka miksi?

        Huhhuh mitä settiä


      • Ilves vs. Kärppä
        Shkastori kirjoitti:

        Luultavasti vain on tyhmää silti pikashakissakin luulla, että pelkillä aikavoitoilla, jos materiatappio on jo murskaava, että saa sillä SELOONSA mitään koroitusta, vaikkapa pelien ylläpitäjä veikeästi valehtelisikin sen sun tai munkin voitoksi. Ehkä se jäynä on silti syytä pitää shakkipelissä, vaikka miksi?

        Se nyt on silti helppoa ymmärtää miksi ei kaikki Ilvesfanit vihanneet enemmän Karpänsymbolia kuin Tapparan, vaikka ei se ole ilvekselle helppo päätös ruveta oman kaupingin toista joukkuetta silti luuseriksi tekemään, eikä silti siitä ollut tälläkään kaudella silti kyse.
        Mutta kuka Tapparan mailaa heiluttaa? Ei se ole mikään muu joukkue silti kuin Tapparan Ruumiin sisällä oleva Vahva Voittajan tai Heikko Herran Henki, joka silti pystyy jonkin asian sekin muuttamaan, ja jos Tappara tapetaan vääryyden vallasta joskus, niin ei se enää rahamäärien takia rupea Saipan Seloja enää Shakissakaan pudottamaan tai väärin arvioimaan.
        Kyllä se suuri skitsofrenia on aina totta, että joka joukkueella on silti aina omat kannattajansa ja omat pelaajansa, vaikka ei pelaajien siirtyminen eri joukkueisiin, lähes joka kausi, ole aina sekään kovin isänmaallista, jos koko ajan vain palkan perässä vaihtavat sitä joukkuetta, joka silti oli aina se oma joukkue. Ja ei kaikki pelaajat taitaneet niin tehdäkään.
        Vaikka jos nimi muistuttaa liikaa jonkin muun kuin oman kaupungin joukkuetta, niin kyllä silloin se Kristus että Kaisu rupeaa pilailemaan sen olevan muun joukkueen puolella, kuin oman kaupunkinsa niin minulle hieman kävi, mutta en minä tiedä, miksi pöllivät multa 240 euroa täällä Tampereen kaupungin toimesta, se varmaan tuhosi mun Shakki selostanikin 240 pistettä kerhossakin muutaman pelin SuomenMestari seurassa muutaman pelissäni pelattuani, tarvitsiko Tappara muka niin suuren tasoituksen? No kyllä, Tappara olisi tarvinnut silti kolme pistettä enemmän Runkosarjasta kuin Kärpät, ei sitä Lukon Laskupäätä siinä voitu murtaa.


      • Shakstori
        Ilves vs. Kärppä kirjoitti:

        Se nyt on silti helppoa ymmärtää miksi ei kaikki Ilvesfanit vihanneet enemmän Karpänsymbolia kuin Tapparan, vaikka ei se ole ilvekselle helppo päätös ruveta oman kaupingin toista joukkuetta silti luuseriksi tekemään, eikä silti siitä ollut tälläkään kaudella silti kyse.
        Mutta kuka Tapparan mailaa heiluttaa? Ei se ole mikään muu joukkue silti kuin Tapparan Ruumiin sisällä oleva Vahva Voittajan tai Heikko Herran Henki, joka silti pystyy jonkin asian sekin muuttamaan, ja jos Tappara tapetaan vääryyden vallasta joskus, niin ei se enää rahamäärien takia rupea Saipan Seloja enää Shakissakaan pudottamaan tai väärin arvioimaan.
        Kyllä se suuri skitsofrenia on aina totta, että joka joukkueella on silti aina omat kannattajansa ja omat pelaajansa, vaikka ei pelaajien siirtyminen eri joukkueisiin, lähes joka kausi, ole aina sekään kovin isänmaallista, jos koko ajan vain palkan perässä vaihtavat sitä joukkuetta, joka silti oli aina se oma joukkue. Ja ei kaikki pelaajat taitaneet niin tehdäkään.
        Vaikka jos nimi muistuttaa liikaa jonkin muun kuin oman kaupungin joukkuetta, niin kyllä silloin se Kristus että Kaisu rupeaa pilailemaan sen olevan muun joukkueen puolella, kuin oman kaupunkinsa niin minulle hieman kävi, mutta en minä tiedä, miksi pöllivät multa 240 euroa täällä Tampereen kaupungin toimesta, se varmaan tuhosi mun Shakki selostanikin 240 pistettä kerhossakin muutaman pelin SuomenMestari seurassa muutaman pelissäni pelattuani, tarvitsiko Tappara muka niin suuren tasoituksen? No kyllä, Tappara olisi tarvinnut silti kolme pistettä enemmän Runkosarjasta kuin Kärpät, ei sitä Lukon Laskupäätä siinä voitu murtaa.

        Vaikka ei minulla Tapparaa vastaan itselläni ole vielä mitään, Totuuden paljut parantelu rakastavasti on hyvä asia, vaikka en tällä kaudella Pirkanmaalla tapahtunutta lentokoneen pudottamista ja Kiinalaiselle aiemmin sama, halunnutkaan ottaa omalle kontolleni, jos olivat vain palkkanivähyyden takia herjanneet minut pelaamaan vain huonoja pelejä, mutta se pilkka sattui vain Tapparan nillkkaan, minun viimeisimmässä shakkiturnauksessani C-ryhmässä oli vähän liian helpot vastustajat, vaikka yksi niistä ajalla minut voittkin, vaikka muuten se oli tasapeli, kun Haapakoskikaan ei ollut minua taas hulluksi naruttamassa, ja tekemään hyvin äkkipikaisia omituisia siirtoja, joita en ollut edesehtinyt laskea, en tiedä vielä miten se Haapakosken peli on edes mahdollista, mutta en minä ole ainoa, jonka hän silleenkin voitti, että sai tekemään juuri sen siirron mitä ei olisi pitänyt tehdä, ei se ole minkään heikon pelaajan merkki, vaikka A-ryhmään tyrkivät nuoret pojat eivät aina hyväksyneet selvää sotilaankaan menestystä sillä ällyyttykselät tuota Haapakoskea vastaan, ja sen oman helpon virheensä heti muka vastustajan vääräksi siiroksi tuomittuna pistivät ittelleen pisteeksi, vaikka oli viimeturnausessa hän silti B-ryhmässä, joka oli käytännössä lähes "se paras A-ryhmä", tällä hän kertaa muistaakseni saanut pistettäkään, en olisi voittanut häntä silti ehkä vieläkään kovin helposti, vaiikka Taktiikassa oli aina jotain vikaa, ja jos olisivat hänet Marjuksen sijaan pistäneet. En tiedä, miten hän sen tekee....Kosketusvirheestä luovun lopullisesti vaikka ei sillä periaatteessa pitäisi olla merkitystä, jos edes pari sekuntia kauemmin miettisi per siirto, minut harhautti kerran yksi vastustajni luulemaan, että se muka olisi pakko hyväksyä, jos sen tekee, eikä muista sanoa silloin edes "Korjaan". Sitä ei ole pakko hyväksyä, vaan vaikka jos virhe olisi kuinka kova, niin sitä nappua on siirrettävä mihin koski, jos ei tajua sanoa että Korjaan, ja ei silloin vain valehtele Korjasi nappuaan, jos ei ollut oikeasti vain napun asentoa parantamasssa. Mutta se riippuu vastustajasta, turha silloin ruveta itkemään että hävisi sen takia, että toinen vaihtoi siirtämäänsä nappua, jos ei muistanut heti seuraavassa siirrossaan, että ei sitä ole koskaan pakko hyväksyä. Eikä sitä silloin saakaan hyväksyä, jos sen takia häviäisi, että toinen ei tottele sitä muka pientä sääntöä, mutta jos se vastuataja itse on tehnyt joskus yhtä pahan virheen, niin silloin saa itsekin armahduksen, jos siitä silti ei syytä vastustajaa enää kolmatta kertaa silti huonoon siirtoon, jos oli se vastustaja silti itse tehnyt aikasiemmin liian huonon siirron, koska ei siinä saa pakottaa ketään vastustajaa yhtä pahaan virheeseen, jos on vain pelannut sekä strategisesti ja taktisesti niin huonosti, että vain napun koskettamissäänööllä saisi sen heti tasoihin, ei silleen voita oikeasti hyvää pelaaajaa, joka ei sitä kosketusvirhettäkään silti tekisi....


      • Sgakstori
        Shakstori kirjoitti:

        Vaikka ei minulla Tapparaa vastaan itselläni ole vielä mitään, Totuuden paljut parantelu rakastavasti on hyvä asia, vaikka en tällä kaudella Pirkanmaalla tapahtunutta lentokoneen pudottamista ja Kiinalaiselle aiemmin sama, halunnutkaan ottaa omalle kontolleni, jos olivat vain palkkanivähyyden takia herjanneet minut pelaamaan vain huonoja pelejä, mutta se pilkka sattui vain Tapparan nillkkaan, minun viimeisimmässä shakkiturnauksessani C-ryhmässä oli vähän liian helpot vastustajat, vaikka yksi niistä ajalla minut voittkin, vaikka muuten se oli tasapeli, kun Haapakoskikaan ei ollut minua taas hulluksi naruttamassa, ja tekemään hyvin äkkipikaisia omituisia siirtoja, joita en ollut edesehtinyt laskea, en tiedä vielä miten se Haapakosken peli on edes mahdollista, mutta en minä ole ainoa, jonka hän silleenkin voitti, että sai tekemään juuri sen siirron mitä ei olisi pitänyt tehdä, ei se ole minkään heikon pelaajan merkki, vaikka A-ryhmään tyrkivät nuoret pojat eivät aina hyväksyneet selvää sotilaankaan menestystä sillä ällyyttykselät tuota Haapakoskea vastaan, ja sen oman helpon virheensä heti muka vastustajan vääräksi siiroksi tuomittuna pistivät ittelleen pisteeksi, vaikka oli viimeturnausessa hän silti B-ryhmässä, joka oli käytännössä lähes "se paras A-ryhmä", tällä hän kertaa muistaakseni saanut pistettäkään, en olisi voittanut häntä silti ehkä vieläkään kovin helposti, vaiikka Taktiikassa oli aina jotain vikaa, ja jos olisivat hänet Marjuksen sijaan pistäneet. En tiedä, miten hän sen tekee....Kosketusvirheestä luovun lopullisesti vaikka ei sillä periaatteessa pitäisi olla merkitystä, jos edes pari sekuntia kauemmin miettisi per siirto, minut harhautti kerran yksi vastustajni luulemaan, että se muka olisi pakko hyväksyä, jos sen tekee, eikä muista sanoa silloin edes "Korjaan". Sitä ei ole pakko hyväksyä, vaan vaikka jos virhe olisi kuinka kova, niin sitä nappua on siirrettävä mihin koski, jos ei tajua sanoa että Korjaan, ja ei silloin vain valehtele Korjasi nappuaan, jos ei ollut oikeasti vain napun asentoa parantamasssa. Mutta se riippuu vastustajasta, turha silloin ruveta itkemään että hävisi sen takia, että toinen vaihtoi siirtämäänsä nappua, jos ei muistanut heti seuraavassa siirrossaan, että ei sitä ole koskaan pakko hyväksyä. Eikä sitä silloin saakaan hyväksyä, jos sen takia häviäisi, että toinen ei tottele sitä muka pientä sääntöä, mutta jos se vastuataja itse on tehnyt joskus yhtä pahan virheen, niin silloin saa itsekin armahduksen, jos siitä silti ei syytä vastustajaa enää kolmatta kertaa silti huonoon siirtoon, jos oli se vastustaja silti itse tehnyt aikasiemmin liian huonon siirron, koska ei siinä saa pakottaa ketään vastustajaa yhtä pahaan virheeseen, jos on vain pelannut sekä strategisesti ja taktisesti niin huonosti, että vain napun koskettamissäänööllä saisi sen heti tasoihin, ei silleen voita oikeasti hyvää pelaaajaa, joka ei sitä kosketusvirhettäkään silti tekisi....

        Ei Pikashakki ole tasollisesti kenelläkään silti mitään täydellistä, mutta jos edes miettimisajan lisääminen ei paranna peliä, niin silloin saa jäädä pelaamaan ikuisesti vain silti jokaisella melko heikkotasoista pikashakkia, sillä ei silti shakin Maailmanmestaruutta ratkaista, patisi tietysti MM-pikashakissa.

        Saipa oli tänä vuonna neljäs ja TPSkin voitti ainakin kerran HJK:N eli kyllä minä ainakin tälläkaudella enempi shakkia pelasin kuin korttia, ei korttiipeleissä ole kovin vaikea taktiikka, ja se on aina enemmän tuuripeli kuin shakki silti.
        Vaikka kun korttipelilläkin arvoin pakan, ja arvoin, niin päälle jäi Herttakurko ja Herrajätkä, en valehtele, turha luulla että se oli väärin sekoitettu tai muuta, tekopakka(Tuntematon Sotilas-Korttipkka 5 egee), ette sillä valheella voita kyllä, ja siiis tälläkertaa edes sattuma ei muutanut 131 Kärpän ja 116 Tapparan eroja. Se oli ihan järjetön sattuma että juuri ne kortit, sitä ei usko kuin Lottovoiton saanut, ja kaverini Janne voitti 3000 euroa, jostain nettipelistä, ja sai hiukan tappioitaan niissä pelissä pienemmäksi.... Ehkä on jopa voitolla nyt siinä hieman vaikka itte sanoi ettei silti vielä ole.


      • Shakstori-Jää
        Sgakstori kirjoitti:

        Ei Pikashakki ole tasollisesti kenelläkään silti mitään täydellistä, mutta jos edes miettimisajan lisääminen ei paranna peliä, niin silloin saa jäädä pelaamaan ikuisesti vain silti jokaisella melko heikkotasoista pikashakkia, sillä ei silti shakin Maailmanmestaruutta ratkaista, patisi tietysti MM-pikashakissa.

        Saipa oli tänä vuonna neljäs ja TPSkin voitti ainakin kerran HJK:N eli kyllä minä ainakin tälläkaudella enempi shakkia pelasin kuin korttia, ei korttiipeleissä ole kovin vaikea taktiikka, ja se on aina enemmän tuuripeli kuin shakki silti.
        Vaikka kun korttipelilläkin arvoin pakan, ja arvoin, niin päälle jäi Herttakurko ja Herrajätkä, en valehtele, turha luulla että se oli väärin sekoitettu tai muuta, tekopakka(Tuntematon Sotilas-Korttipkka 5 egee), ette sillä valheella voita kyllä, ja siiis tälläkertaa edes sattuma ei muutanut 131 Kärpän ja 116 Tapparan eroja. Se oli ihan järjetön sattuma että juuri ne kortit, sitä ei usko kuin Lottovoiton saanut, ja kaverini Janne voitti 3000 euroa, jostain nettipelistä, ja sai hiukan tappioitaan niissä pelissä pienemmäksi.... Ehkä on jopa voitolla nyt siinä hieman vaikka itte sanoi ettei silti vielä ole.

        Vaikka en minä silti juuri nyt häpäe hyvin alhaista Seloania 1100 ja se on nettoansioni kuusta josta jää, nyt kun Tamperekaan enää pölli ainakaan muutamaan kuukauteen sitä 80 per kuukausi siitä, että pitäisi tehdä enemmän työtä täällä talon ryhmissä, ja brutto siis 263 josta kyllä yli puolet tupakkkiin, ja äitin perintö vuoden reilun puolen vuoden ajan vielä 100 egee per kuukausi sen päälle, vaikka perintöä tuokin Kelan työkyvyttömyseläkkeenikin on, muilta Suomalaisilta perheiltä, jolle eläkkäälle jouduin ehkä vain innokkaan hammaslääkärini takia. Suomen Paras selo on kai ihmsellä 2630. BatlleChess on 2600 olen sen melko monesti voittoanut tasolla 3, ja ei siinä aina paranna peliä edes miettimisajan tai syvyyden lisääminen, koka ei viimeisille siirtosyvyyksille ole helppoa ohjelmoida teköälyä, joka ei mene silti vain harhaan viimeisen syvyyden ihan hölmön napin lyönnin takia, jos se silti muutaman siirron jälkeen silti sen jälkeen menisi tasan.


      • Karppinen.
        Shakstori-Jää kirjoitti:

        Vaikka en minä silti juuri nyt häpäe hyvin alhaista Seloania 1100 ja se on nettoansioni kuusta josta jää, nyt kun Tamperekaan enää pölli ainakaan muutamaan kuukauteen sitä 80 per kuukausi siitä, että pitäisi tehdä enemmän työtä täällä talon ryhmissä, ja brutto siis 263 josta kyllä yli puolet tupakkkiin, ja äitin perintö vuoden reilun puolen vuoden ajan vielä 100 egee per kuukausi sen päälle, vaikka perintöä tuokin Kelan työkyvyttömyseläkkeenikin on, muilta Suomalaisilta perheiltä, jolle eläkkäälle jouduin ehkä vain innokkaan hammaslääkärini takia. Suomen Paras selo on kai ihmsellä 2630. BatlleChess on 2600 olen sen melko monesti voittoanut tasolla 3, ja ei siinä aina paranna peliä edes miettimisajan tai syvyyden lisääminen, koka ei viimeisille siirtosyvyyksille ole helppoa ohjelmoida teköälyä, joka ei mene silti vain harhaan viimeisen syvyyden ihan hölmön napin lyönnin takia, jos se silti muutaman siirron jälkeen silti sen jälkeen menisi tasan.

        ÖÖ, brutto 1100 netto 263 per kk, sen myöhästyneen etuhakemuksen takia, -80 kolme kk, josta talomme hoitajat eivät muistaneet varoitta, mikä on Suomen miesten jääkiekon 2 6 3, vaikka ei se tänä vuonna ollut suurempi kohu, ( äikän perinnön 100 egee), kuin se hetkeksi jopa Ruotsin ohi kiilaminen nuorten tjääkiekon ilastossa 3 4 6....Ruotsilla se jäi 2 10 5:een mutta Miehissä se on 9 19 16, siinä se on ollut jotain järkyttävän paljon kovempaa kuin Suomi, mutta ehkä siksi, että Suomi nyt vielä ennen 1975 vielä kovin virallisesti edes harrastanut koko lajia. Luultavasti se Kalpa taas vähän Kalkuleerasi laksea palkkoja paljon, mutta onko tuo joku normaalin suomalaisen mielestä paljon? En tiedä.
        No, jos olisivat pöllineekin 90 egee, niin silloin olisi pudoonnut varmaan selonikin niin alas, että Tampereen pöljimmätkin shakkieelaajat olisivat voittaneet minut heti....Ja se olisi kai ollut jo 9 mestaruus jälkeen 1975 vaikka on Tapparalla se yhdeksäskin, ja muutama ennemmänkin jos tuota ennen olevaa aikaa laskee....En minä olisi siihen kuollut vaikka se olisi multa pollittykin, mutta ei Kärpillä olisi silloin enää ollut kovin hyvät finaalit.


      • Aki V.
        Karppinen. kirjoitti:

        ÖÖ, brutto 1100 netto 263 per kk, sen myöhästyneen etuhakemuksen takia, -80 kolme kk, josta talomme hoitajat eivät muistaneet varoitta, mikä on Suomen miesten jääkiekon 2 6 3, vaikka ei se tänä vuonna ollut suurempi kohu, ( äikän perinnön 100 egee), kuin se hetkeksi jopa Ruotsin ohi kiilaminen nuorten tjääkiekon ilastossa 3 4 6....Ruotsilla se jäi 2 10 5:een mutta Miehissä se on 9 19 16, siinä se on ollut jotain järkyttävän paljon kovempaa kuin Suomi, mutta ehkä siksi, että Suomi nyt vielä ennen 1975 vielä kovin virallisesti edes harrastanut koko lajia. Luultavasti se Kalpa taas vähän Kalkuleerasi laksea palkkoja paljon, mutta onko tuo joku normaalin suomalaisen mielestä paljon? En tiedä.
        No, jos olisivat pöllineekin 90 egee, niin silloin olisi pudoonnut varmaan selonikin niin alas, että Tampereen pöljimmätkin shakkieelaajat olisivat voittaneet minut heti....Ja se olisi kai ollut jo 9 mestaruus jälkeen 1975 vaikka on Tapparalla se yhdeksäskin, ja muutama ennemmänkin jos tuota ennen olevaa aikaa laskee....En minä olisi siihen kuollut vaikka se olisi multa pollittykin, mutta ei Kärpillä olisi silloin enää ollut kovin hyvät finaalit.

        Isoveli Tapani silti mahdollsti mulle pienen Youtube videon, 100 egen Samsung Galaxylla, vaikka vanhassa Nokiassani se parempi kamera oli, käytin sitä ajanottoon Rubikeissa, nykyään menee jop 4x4x4, jopa alle puoleen tuntiin, jos ei tule kauheita mokia, en välttämättä usko MM.tuloksia, johonkin 6 minuuttin, jos ne on vain nopeutettuja kuvia....
        Tavallisessa Rubiikissa on joskus mäihällä mennyt ehkä 1 minutti ja 8(//15?) sekuntia, ei siinä 9 sekuntia olisi silti ollut parempi tulos. Mutta normaali ennätys mulla siinä jotain 2 min ja 2 sekuntia, ei se ole vaikeaa, vaikka ei sitä niillä MM-pelaajien Trikeillä niin usein saa, kuin oman Ari-veleni-alorytmillä, kun olin egkä 6 vuoitas, ja sain jo silloin eka kerran tuon läpi, vaikka muutaman uudenksin siirotsarjan siihen oon opetellut Arin opettamien lisäksi.
        Joku amerikkalinen tosin näytti kolme Yoytube-suoritusta jossa sai jopa tasan minuuttiin, mutta ei se niitä putkeen saanut, mutta ei se näyttänyt kuitenkaan nopeutetulta, se olisi varmaa se todellinen maailmanennätys silti, jos siinä ei ollut bluffia....
        https://www.youtube.com/results?search_query=six rubik's cube solutions&sm=3
        Noita videoita tein kolme, ette ehkä niitä kaikkia nää helposti, jos neljännen teen, niin yritän saada sen 4x4x4 alle puolen tunnin....Jos kaikki menee putkeen eikä edes järjetön mäihäkään, niin se on aika normaali tulos tuossa ....

        En mää nyt isoveljeeni kavalla, se saa itte näyttä ne siirtonsa tarkemmin netissä, jos haluaa, en mää niitä kaikkia keksinyt, vaikka tuskin Arikaan.....


    • Anonyymi

      ITE KANNATAN NÄITÄ
      TPS
      HPK
      ILVES
      KOOVEE
      LUKKO
      SPORT
      TAPPARA
      KALPA

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      54
      2946
    2. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      543
      2798
    3. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      32
      1947
    4. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      49
      1912
    5. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      119
      1778
    6. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      304
      1717
    7. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      9
      1422
    8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      90
      1186
    9. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      63
      1178
    10. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      22
      1132
    Aihe