Aihe

Huono sokeritasapaino

Turo Turhautunut

Turhauttaako jotakuta muuta, kun diabeteslehdet yms. tuntuvat aina olevan täynnä ainoastaan ihmisiä, joilla diabetes on todella hyvässä hallinnassa?

Itselläni on ghba1c ollut jo vuosia 9..10 lukemissa mikä kieltämättä johtuu pitkälti omasta saamattomuudesta (Lisäsairauksia ei luojan kiitos ole kuitenkaan ilmaantunut). Usein tuntuu ettei oma olo ainakaan parane siitä, kun saa lukea kuinka loistavasti muilla menee.

16

2262

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • SAHtiainen

   Samaa olen minäkin miettinyt. Pyörinyt meikälläkin myös pari vuotta 9-10 välissä. Aina masentaa mennä kontrolliin kuulemaan kuinka huonosti olen hoitanut itseäni ja joutumaan "hiilarilaskennan osaamattomuuden epäillyksi" (vaikka joka kerta toisensa jälkeen on todettu aiheettomaksi)..
   Olisi joskus kiva kuulla hoitajienkin sanovan, että "älä huoli, et ole ainoa jolla on samanlainen tilanne kuin sinulla." Ymmärtäähän sen kai silti etteivät he voi niinkään sanoa, Kannustamisen pakkoa ajatellen.

   Entä jos sille vaan ei voi mitään, että tasapaino on huono? Jos sitä vaan yrittää parhaansa eikä se siltikään auta..?
   Miten vain, tsemppejä syksyyn kaikille diabeetikoille!

  • dIABETES 20 V

   Tervehdys niinkuin varmaan tiiätkin niin liikunta ja ravinto vaikuttaa hoitotasapainoon.kannttaa miettiä mistä vois johtua korkea HBA1c arvot ovat riski saada elin muutoksia jotka vaikuttavat näköön ja munuaisten toimintaan yms .minullakin HBA1c arvot pyöri 7-10 välillä ,vaikuttaneet näköön että oon käynnyt laser hoidossa uudisverisuonten tähden silmänpohjan verkkokalvolla ja vuonna 2002joulukuussa lopettivat omat munuaiset toimintansa ja jouduin dialyysi hoitoon 1.5 vuotta siinä meni, tänä keväänä sitten sain munuais siirrännäisen,joka on jokseenkin hyvin toiminut.mutta kehotan sinua ottamaan itseäsi niskasta kiinni ja todella MIETTIMÄÄN mistä voi johtua ja tekemään asialle jotain tärkeää. onneksi ei muutoksia ole ilmaantunut ,niinkuin minulla silmät ja noi munuaisten menetys ps.koita jaksaaa
   tv kaikkea kokenut

  • tottostiina

   joo, aika rassaavaa ku ne vaan puhuu että pitää hyväksyä diabetes ja elää sen kanssa sovussa ja plaaplaaaplaaa...
   Siis tarvisi uhrata koko elämä sille että voi elää niin koko ajan diabetes kiinni itsessään.
   argh, pääsis siitä ees päiväksi eroon :(
   *huoh* mut eipä auta ku vaan hoitaa..

  • lumikki

   Minullakaan ei onneksi ole (vielä!) mitään lisäsairauksia. Pitäisi vaan hoitaa itseään paremmin... Niin. Pitäisi.

   • Myyris 12

    Itse olen sairastanu pienistä pitäen ja se ei koskaan ole pitkä aikaisesti ollu hyvässä tasapainossa. ja lääkärit jaksaa joka kerta kyllystyttää sillä samalla saarnalla. Olen ollu sairaalassa ja leireillä ja vaikka millasissa hoidoissa se ei vaan pysy pitkää aikaa hyvänä. Joka kerta kun yrittää parhaansa ja saa lääkärin tai hoitajan valitukset tuntuu kuinka todella on taas epäonnistunut.


  • milkku

   Hoidan vanhaa ihmistä jonka diabetes arvot tuntuvat olevan yhteydessä unettomuus jaksojen kanssa. Onko asiasta tutkimustietoa?

   • hpv27

    Ei oikein tarvita tutkimustietoa koska korkea verensokeri valvottaa. Esimerkiksi aamunkoittoilmiö ts. verensokerin nousu aamulla on hyvä esimerkki tuosta.

    Itsellä tuo on hyvä motivaatio pitää verensokerit kohdillaan eli paastoarvossa tähtään 6 mmol/l arvoon.


   • Ykköstyyppiläinen

    Minulla korkeat sokerit päinvastoin väsyttävät. Olo on uninen eikä jaksa oikein mitään. Sitten taas heittelevä, nopeasti laskeva tai matalahko sokeri saa minulla aikaan levottoman ja rauhattoman olon, joka valvottaa.


   • veijo786398736
    hpv27 kirjoitti:

    Ei oikein tarvita tutkimustietoa koska korkea verensokeri valvottaa. Esimerkiksi aamunkoittoilmiö ts. verensokerin nousu aamulla on hyvä esimerkki tuosta.

    Itsellä tuo on hyvä motivaatio pitää verensokerit kohdillaan eli paastoarvossa tähtään 6 mmol/l arvoon.

    hpv

    Lopeta satujesi kertominen vakavan sairauden yhteydessä


   • hpv27
    Ykköstyyppiläinen kirjoitti:

    Minulla korkeat sokerit päinvastoin väsyttävät. Olo on uninen eikä jaksa oikein mitään. Sitten taas heittelevä, nopeasti laskeva tai matalahko sokeri saa minulla aikaan levottoman ja rauhattoman olon, joka valvottaa.

    Tuossa on varmaan eroja ja itsellä ne korkeat paastosokerit ovat luokkaa 8 mmol/l mutta tosissaan jos syö raskaammin niin se väsyttää. Itse pyrin syömään vain hitaita hiilihydraatteja (pastaa,täysjyvää) niin aterian jälkeisetkin verensokerit ovat suhteellisen matalia.


  • veijo87638763

   mahtaisikohan syynä olla Diabetesliiton mielettömät ravintoohjeet?

  • hömppälehtikö

   D-lehdti toimitetaan markkinointifilosofian mukaisesti, kuten esim. naistenlehdet. Todellista tietoa ei sieltä löydy. Jos löytyisi, loppuisivat markkinointitulot. Ja jos lehdessä olisi todellista tietoa, ei sitä tarvitsisi jatkuvasti tilata.

   • hpv27

    Öh, kuinka tieto ja tilausmaksu vaikuttavat toisiinsa? Jos mainostajat maksaisivat reilusti niin se olisi kyllä ilmainen eikä tarvittaisi jäsenmaksua.


  • veijo08763673

   hpv27

   Hae yksi ravintoneuvo lehdestä joka on sopiva diabeetikolle.

   Miksi maksaa jäsenmaksuja tai tilata lehtiä liitolta joka nukkuu nykyisen tieteen näyttöön nähden-joka ei edes laske diabetesta sairaudeksi-erikoisesti D2- vaan jatkaa sairautta pahentavien ravintoneuvojen jakamista.

   mm.

   Diabeetikko ei tarvitse erityisruokia, mutta on huomaavaista tarjota niin diabeetikoille kuin muillekin terveydestään huolehtiville kevyitä ja niukasti kovaa rasvaa sisältäviä vaihtoehtoja.

   Diabeetikko voi syödä tavallisella sokerilla makeutettuja tuotteita. Diabeetikko valitsee itse, mitä ja miten paljon haluaa syödä. Monet diabeetikot kokevat ruokien tuputtamisen ongelmaksi. Suolaista ja makeaa kannattaa tarjota pieninä annoksina.

   Niin diabeetikot kuin muutkin terveellistä ruokavaliota noudattavat syövät mieluummin vähärasvaisia pullia tai marjapiirakkaa kuin rasvaisia leivonnaisia kuten viinereitä tai murotaikinapohjaisia leivonnaisia. Myös hedelmät ja pienet leivät ovat hyviä kahvipöydän tarjottavia.

   https://www.diabetes.fi/terveydeksi/syominen/diabeetikolle_sopiva_syominen/mita_tarjoan_diabeetikolle

   • Tarkoitushakuisuutta

    Kyseinen ohje on tarkoitettu "taviksille" joille on tulossa vieraaksi diabeetikko. Diabeetikon omat ruokavalio-ohjeet ovat sitten erilaiset.


  • veijo08763763

   Tarkoitushakuisuutta

   Ai vähän samalla tavalla kuin palkkaisi ammattitappajan???

   Millaiset ne liiton erilaiset ohjeet ovat??

  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Miksei työ kelpaa suomalaisille?

   Rakennus-, siivous-, ja hoiva-alakin täynnä ulkomaista työvoimaa ja kotimaiset vuosis kortistossa. Mistä moinen oikein johtuu. Ovatko korvaukset liia
   Maailman menoa
   422
   4958
  2. Talouselämä-julkaisu tykittää kovaa tekstiä Usan taloudesta

   "Joe Biden nousee velkaantuvan valejättiläisen johtoon – Yhdysvaltain budjettivajeet repeävät ja velkavuori kasvaa" https://www.talouselama.fi/uutis
   Maailman menoa
   103
   1851