Järjenhuippu

Järki hoi älä jätä..

Uusimmassa Metsästys&Kalastus-lehdessä seuraava aihe: Vasasuoja poistumassa!!!

Mitähän Helsingin teletapit taas miettii. Luuleeko ne, että yksinäiset vasat selviää ensimmäisen vuoden ilman emä!? Huh huh sentään. Tällä tavoin saataisiin mukamas naaras vääristymä korjattu, koska metsästäjät ei uskalla ampua yksittäisiä naaraita, vasa pelon takia. Jumaliste, jos ei hirviä uskalla ampua, niin jättää sitten ampumatta. Ei se varmaan niin vakavaa ole, jos riistaa ei aina saa??
Kohta metsistä ei löydy ammuttavaksi, kun parhaassa iässä olevia hirviä.
Samahan tuo on jo rauhoittaa, mikäli niitä joskus tulevaisuudessa halutaan metsästää.

Onhan tämä taas ihan älytöntä hommaa!

8

283

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ryynäsen Topi

      Kyllä lehmiä uskalletaan ampua ilman vasa pelkojakin sillä suurimmassa osassa tapauksia se vasa tulee heti perässä jos on vasaa ollenkaan. Tuollaisilla typerillä lakiehdotuksilla on aivan turha näiden urpojen päteä. Naaras vääristymä johtuu vuosia harrastetusta täysin käsittämättömästä sonnien lahtauksesta ja kaikille uskoteltiin että hirvikanta pysyy hyvänä kun on naaraita lisääntymässä. Kenellekään ei tullut mieleen että tarvii se lisääntyvä naaras sen sonninkin. Ihan samallalailla vääristetään kautta maan kanalintukantojakin. Joka paikassa toitotetaan vaan uroksien ampumista koska naaras on se joka lisääntyy. Kenellekään ei tule mieleen että jokaista uros metsoa ja teertä kohtaan on ainakin kolme naarasta sillä näin syntyvyys suosii naaraita. Totuus millä moninpaikoin eläinkannat on nykyään pilattu johtuu siitä että herrat on liikaa katselleet keski-eurooppalaisia trofee metsästys filmejä. Ammutaan vain komeampia uroksia. Samaa kun on toteutettu nyt vuosia suomessa niin nyt nähdään kuinka persiilleen koko touhu on mennyt. Suotta tässä aletaan vasoja rankaisemaan ihmisen omasta typeryydestä. Mutta tällä nyky käytännöllä tuokaan ei tulis yllätyksenä. Jatkossa metsissä sitten liikkuukin maholehmiä, tappisonneja ja yksinäisiä vasoja. Ai kun kuullostaa hyvältä eikö vain.

    • huolestunuthirvimies

      En ole kuullut tuollaista tiedotetta tuntuu että tällaisen esittäjä ei tiedä metsästyksestä yhtään mitään.nyky suuntaus näyttää hirvenmetsästyksessä olevan kuitenkin se että ammutaan kaikki mitä vastaan tulee.lupia myönnetään liian paljon ja hirvikanta on romahtanut paikoin nollaan. mielestäni osasyy on se että valtion maille metsähallitus myöntää liian paljon lupia ja.siellä pyytää yksityismaalla pyytävät hirviporukat joiden maat on yhdeydessä valtionmaihin samalla valtionmaalla voi pyytää tällöin jopa 1-8 hiviporukkaa .

      • 4+19

        Kaikenlisäksi valtion maille on sääntö että sinne ei pääsisi porukat joilla on muuten mahdollisuus hirvijahtiin jossain muualla. Silti tiedän etelä-suomesta porukoita jotka lähtee pohjoiseen vaan niitä sarvipäitä ampumaan ja valehdellaan että ei ole muka mahdollisuutta muualla pyytää. Tällaiset valehtelijat pitäisi jokainen polttaa sillä he vievät oikeasti niiltä mahdollisuuksia jotka eivät muualla pääse osallistumaan hirvijahtiin.


    • 3 päiväsakkoa

      Mielestäni nykyistä hirvien sukupuolijakaumaa tulisi joten yrittää korjata. Itse kuulun siihen joukkoon joka ei ammu emää. Olen kerran ampunut ja myöhemmin löytyi vasa joka laitettiin ampumani emän vasaksi viranomaisten toimesta. Kielsin ampuneeni vasalta emän koska vasaa ei näkynyt passipaikalle eikä ajomiehille. Homma meni käräjille ja minut tuomittiin. Oli tasan tarkkaan viimeinen ampumani emä!

      Metsästäjällä on moraali ja se kieltää ampumasta emää jos sillä todetaan olevan vasa tai vasoja. Jos ajomies, koiramies eikä passimies sitä vasaa havaitse, niin uuden lain mukaan sitä ei voi huomata myöskään virkamies tilanteen jälkeen. Mielestäni on hyvä jos tämä typerä virkamiehiä turhaan kuorimittava laki saadaa järjelliselle tasolle.

      • 7+17

        Sääli että seurassasi on ollut idiootteja jotka ovat ilmoittaneet touhusi poliisille.
        Laki on aina sanonut että Lehmä jonka välittömässä läheisyydessä vasa kulkee on rauhoitettu. Jos vasaa ei näy mailla halmeilla on lehmä sallittua riistaa. Jos vasa on jäänyt esim koiran takia toisaalle ei metsästäjä ole vastuussa asiasta vaan se on inhimillistä.
        Olen kolmekymmentä vuotta metsästänyt hirviä ja varmaan puolenkymmentä kertaa on seurassamme käynyt vuosien varrella vahinko ja vasat ovat jääneet kun lehmä on ammuttu. Ja yleensä niin että emän kaaduttua on hetkeä myöhemmin tullut vasa paikalle tai vasa on löydetty harhailemasta alueelta myöhemmin. Tällaiset asiat eivät täytä metsästys rikosta koska sitä ei ole tehty tarkoituksella. Kpää seuran jäsen tietenkin ilmottaisi heti poliisille mutta seuramme pelaa todella hyvin yhteen hiileen että asiat on ratkottu metsästämällä vasa jälkeenpäin pois. Luvat ovat aina riittäneet siihen vasaan/vasoihin lehmän kaadon jälkeenkin.


    • valiton

      Miten lakia onkaan tulkittu, välitön vs. välillinen, nimittäin väli se on jo metrinkin väli.

      Lakihan on, niinkuin se kirjoitetaan.

    • 3 Päiväsakkoa

      7 17: "Jos vasaa ei näy mailla halmeilla on lehmä sallittua riistaa."

      Ei käräjäoikeuden mukaan pidä paikkaansa. Tuomion perusteena oli se, että olisi pitänyt huomata vasan olemassaolo.

      Ampukaa emänne ihan rauhassa minä en rupea rikoksen uusijaksi!

      • 7+17

        Tuolla periaatteella lehmä on aina rauhoitettu. Ei metsästyslaki voi perustua jossitteluun. Jos, kun, ehkä, mahdollisesti lehmällä on joskus ollut ehkä tai on jossain kai vissiinkin vasikoita on se mitäilmeisemmin ehkä ankarasti rauhoitettu. Kun hirven metsästysaikaa muutenkin aina siirrellään ja muutellaan alkavaksi ja päättyväksi miilloin minäkin ajankohtana lähes vuosittain voitaisiin alkaa lehmiä ampumaan sitten keväällä kun karkoittavat edelliset vasikkansa. Silloin ei ainakaan tarvitsisi huolestua vasan pärjäämisestä.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      97
      2813
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      104
      2390
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      91
      2160
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      16
      1954
    5. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      42
      1806
    6. 157
      1795
    7. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      45
      1767
    8. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1716
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      132
      1513
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1304
    Aihe