Win PE:n asentaminen?

winnoviisi

Vaikka on ihan uusi kone, niin Win 8 reistailee jo valmiiksi (kaksi kertaa ei ole meinannut käynnistyä ollenkaan (käynnistynyt ainoastaan boot menun kautta, WIndows boot managerilla, mikä lie onkin) ja koko näyttö menee välillä itestään pimeäksi 1-2 sekunnin ajaksi) ja nyt pitäisi vielä asentaa Win 8.1.

Käyttis on OEM, joten siitä ei käsittääkekseni voi tehdä ISO-tiedostoa eikä näin ollen oi tehdä bootattavaa USB-asemaa.

Olen tehnyt Windowsin ohjauspaneelin kautta USB-muistitikulle "palautusaseman" (koko noin 11 GB), jonka kautta "voit siivota tietokoneen ja tehdä vianmäärityksen, vaikka Windows ei käynnistyisi".

1. Mitä Windowsin om palautusasema käytännössä tekee? Voiko sen kautta palauttaa koko käyttiksen, jos koko se vioittuu niin, ettei kone käynnisty edes boottaustilaan (se tila, jossa näkyy tietokoneen valmistajan logo)?

2. Minulla on Acronis-varmuuskopiointiohjelma, jolla olen tallentanut image-kopion C-asemasta. Saakohan "palautusasemalla" Windowsin sellaiseen tilaan, että voi käyttää Acronista eli palauttaa sillä tehdyn C-aseman image-kopion?

3. Mitä muita vaihtoehtoja on olemassa sen varalle, ettei Windows käynnisty ollenkaan? Tarkoitan lähinnä bootattavan USB-muistitikun luomista.

4. Onko joku asentanut Win PE:n, onko asentamisessa tullut ongelmia, kannattaako sitä alkaa asentaa, jos on noviisi Windowsin kanssa ja korvaako se bootattavat USB-asemat? Seuraavasta tekstistä saa käsityksen, että Windows pitää asentamisen jälkeen bootata Win PE -asemasta, joten mennään jo niin syvälle Windowsin käyttiksessä, että noviisille tulee pelko, että Win PE:n asentamisen käy niin, ettei Windows käynnisty enää ollenkaan.

WinPE: Create USB Bootable drive

http://technet.microsoft.com/en-us/library/hh825109.aspx

What is Windows PE:

http://technet.microsoft.com/en-us/library/cc766093(v=ws.10).aspx

6

145

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
      • winnoviisi

      • winnoviisi kirjoitti:

        "3. On: http://windows.microsoft.com/fi-fi/windows-8/create-usb-recovery-drive"

        Minulla on Win 8, ei Win 8.1., ja haulla "palautusasema" ei löydy koneelta mitään ja eikös tuo ole sama juttu kuin Windowsin ohjauspaneelista luotu palautusasema (Ohjauspaneeli >Järjestelmä ja suojaus >Toimintokeskus > Palauttaminen)?

        Kyllä minulla löytyi.


    • ATI2012

      2. Ainakin Acronis True Imagessa voi luoda käynnistettävän palautusvälineen (Linux tai WinPE): https://kb.acronis.com/content/11071. Tai sitten voi ladata ISO-tiedoston ja luoda välineen siitä: https://kb.acronis.com/content/4828.

      Linux-pohjainen palautusympäristö on luotettava ja huomattavasti selkeämpi ja kevyempi kuin varsinainen ATI Windowsissa (ainakin ATI2012:n osalta).

      • winnoviisi

        Käsitin noista sivuista, että Acroniksella tehty sekä nettisivulta ladattu "Acronis Bootable Media" ovat samoja asioita, vai käsitinkö väärin?


      • ATI2012
        winnoviisi kirjoitti:

        Käsitin noista sivuista, että Acroniksella tehty sekä nettisivulta ladattu "Acronis Bootable Media" ovat samoja asioita, vai käsitinkö väärin?

        Sama asia eli Linux-pohjainen palautusväline. ATI:ssa voi tosin hieman räätälöidä sen sisältöä, kun taas ladattava ISO tullee sellaisenaan. ATIn WinPE-välineen luontia käsitellään puolestaan esim. tuolla: https://kb.acronis.com/content/46255.

        Kasin omasta vianmääritysympäristöstä on juttua tuolla: http://www.itworld.com/answers/topic/operating-systems/question/windows-8-won-t-boot-what-can-i-do. Siellä voi muun muassa palauttaa Windowsin levykuvia ja palautuspisteitä. Jälkimmäisillä voi kuitenkin palauttaa vain järjestelmätiedostoja, joten olen itse luottanut kokonaisvaltaisiin levykuviin - ja nekin olen tehnyt Acroniksella tai muulla luotettavalla työkalulla. Ei tarvitse ainakaan jännittää, onnistuuko palautus ongelmitta.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 57-vuotiads muka liian vanha töihin?

      On tämä sairas maailma. Mihin yli 55-vuotiaat sitten muka enää kelpaavat? Hidasta itsemurhaa tekemään, kun eläkkeelle ei
      Maailman menoa
      383
      4660
    2. Haluatteko miellyttää kumppaninne silmää?

      Entä muita aisteja? Mitä olette valmiita tekemään sen eteen että kumppani näkisi teissä kunnioitettavan yksilön? Olette
      Sinkut
      284
      2584
    3. By the way, olet

      mielessäni. Olet minulle tärkeä, niin suunnattoman tärkeä. En kestäisi sitä jos sinulle tapahtuisi jotain. Surullani ei
      Ikävä
      148
      1857
    4. Onko kaivattunne suosittu?

      Onko teillä paljon kilpailijoita? Mies valitettavasti näyttää olevan paljonkin naisten suosiossa :(
      Ikävä
      104
      1598
    5. J-miehelle toivon

      Hyvää yötä. Voisiko nykyistä tilannetta uhmaten vielä pienintäkään toivetta olla, päästä kainaloosi joskus lepääämään.
      Ikävä
      85
      1473
    6. Täytyi haukkuu sut lyttyyn

      En haluu tuntee rakkautta sua kohtaan enää ja haluun unohtaa sut mut sit tulee kuiteki paha olo kun haluis vaan oikeesti
      Ikävä
      61
      1327
    7. Haluatko S

      vielä yrittää?
      Ikävä
      60
      1315
    8. Kylpyläsaaren Lomakylän kahvilaravintola

      Kävimme syömässä Kylpyläsaaressa. "Naudanliha burgeri" maksoi 18,90 euroa ja lisäksi limsa 4,50 euroa. Annoksen hinnaks
      Haapavesi
      60
      1252
    9. Onkohan sulla enää tunteita

      kun nähdään seuraavan kerran? Niin hyvä fiilis on ollut viime aikoina, että se on nyt pahin pelkoni. Oletkohan unohtanut
      Ikävä
      47
      1243
    10. Rakkauden riemuvoitto

      Valta voidaan voittaa tiedolla. Mutta tieto on huonompi kuin kauneus, hellyys ja rakkaus. Siksi kauneus on vallan ja tie
      Hindulaisuus
      346
      1073
    Aihe