Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Uskovaiset lääkisopiskelijat huolestuttaa

Huolestunutsairastaj

Huomasin että lääkisopiskeljoissa on paljon "hurmio"uskovaisia, eli sakkia jotka tosissaan uskoo jumalaan ja kadotukseen kittaa raamattua kuin pultsari aamukaljaa.

Aloin miettimään että miten tälläiset ihmiset oikein pystyy toimimaan tulevaisuudessa ammatissaan?

Sotkeentuuko siinä usko satuolentoihin todellisuuden kanssa, lääkärinhän pitäisi kuitenkin pystyä loogiseen ja objektiiviseen ajatteluun, niin miten sitten esimerkiksi menninkäisiä näkevän/niihin vakaasti uskovan tyypin ja jeesukseen uskovan tyypin ajatukset voi toisistaan erottaa ammatillisesti?

Saako oikeaa hoitoa vai käskeekö tälläinen tyyppi rukoilla vaan, taikka salaa hiljaa mielessään epää joltain "ei uskovalta" tarvittavan hoidon jos kokee hänet syntiseksi tms.

Minusta lääkärin pitäisi olla älyllisesti ja henkisesti sillä tasolla, että erottaa faktat fiktiosta jotta kykenee analysoimaan ja toimimaan ammatissaan, tietynlainen ajattelutapa siis tarvitaan jota ei mielestäni niillä ole jotka on _Mihinkään_ asiaan hurahtaneita, oli se sitten uskonto tai joku homeopatia tms.

29

560

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Mölykangas

      Markkuko se siellä kirjoittaa? Kirjoita ennemmin kolumni lehteen.

    • fuulaa

      Kovan luokan hc-kristitty ja psykiatria on vaarallinen yhdistelmä!!

    • Martti L.

      Meinaatko että oikein ääriluterilainen vai jotain miedompaa?

    • ajatuksen vapaus

      Kylläpä taas on viestittelyä. Älkää viitsikö loukata meitä kristittyjä. Meidän puolesta jokainen saa uskoa mihin haluaa ja tulla autuaaksi omalla tavallaan.

      Kristityttynä ajattelen asioita kristillisellä tavalla. Jokainen muu ajattelee niin kuin haluaa. En puutu siihen.

    • fuulaa

      Meinaan että lestadiolaisuus ja psykiatria ei mahdu samaan koriin!!

    • Huomannut saman

      Luulisi lääketieteen olevan vastaan joitakin uskomuksia, kun ihminen molekulaarisella tasolla näyttää lähinnä koneelta. Raamatun opit biologiaa ja fysiologiaa koskien ovat tuhansia vuosia vanhoja ja satoja vuosia sitten vanhentuneita, nykyisin hoitovirheitä. Lääkärin suhtautuminen työhönsä on todellakin kyseenalaista jos ei tieteestä tajua sen vertaa että siinä uusia uskomuksia syntyy ja vanhoja tuhoutuu lähes päivittäin. Lääketieteestä ulkolukijalle käteen jää pelkät lääkkeet joita voi vaarallisesti määräillä uskomuspohjalta, mutta vailla ymmärrystä. Kyllä jännittäisi olla potilaana.

      • Hirvittää

        Huomasin saman ja ihmettelinkin miten heidät ollaan valittu lääkärikoulutukseen kunnes tajusin että thl tarvitsee kuuliaisia nörvelöitä tiiä mitä siellä on menossakaan kun muistelee narkolepsia asiaa ja nyt ebola opiskelijoita ollaan tuomassa...


    • ,mwrpå34

      Lisää päiviräsäsiä?

    • Noustaa barrikadeill

      Joo, samaa mieltä, ehdottomasti ei lääkikseen uskovia, jollakin tapaa sairaita tai homoja.

    • ex-uskovainen

      Tuskin teidän tarvitsee olla huolissaan yhdenkäään lestadiolaisen tain muun uskonnollisen henkilön lääketieteen opinnoista. Ensinnäkin voin entisenä lestadiolaisena teille valottaa uskonnollisen opiskelijan pääkopan elämää.
      Kyllä, lääketiede voi aiheuttaa ristiriitaisia tuntemuksia henkilökohtaisen uskon kanssa. Miten tälläisesta tilanteesta selviää, joka on vastoin omaa uskomusta? Yleensä lääketieteisiin opiskelemaan päässellä on varmasti älyä tiedostaa tieteellisen selityksen olevan järkeen käyvä ja uskonnon olevan järjen vastainen ja ristiriitainen. Tämä ristiriita aiheuttaa epäilyjä, surua ja murheita omaa uskoa kohtaan. Ne jotka tästä huolimatta haluavat uskoa, joko lakaisevat koko murhetta aiheuttavan asian pois mielestä eivätkä mieti sen olevan ristiriidassa. Toinen keino on tiedostaa ristiriita ja hyväksyä se mutta siitä huolimatta haluaa jatkaa uskomistaan.

      Miksi teidän ei sitten tarvitse olla huolissaan tällaisista henkilöistä? Olkoonkin heillä ja mahdollisesti minullakin ristiriitoja uskon ja tieteen välillä, ainakin itselle on tärkeää tehdä työni niin hyvin kuin voin. Pyrin toimimaan mahdollisimman hyvin ja siksi tarjoan potilaalle mahdollisimman hyvää hoitoa, olkoonkin sitten omien uskomusten kanssa kuinka ristiriidassa.

      Eli vielä lopuksi lyhyt tiivistelmä siitä mitä yritin sanoa: Jos joku uskonnollinen henkilö pitää uskomuksensa ja työnsä/opintonsa toisistaan erillään, ei kenelläkään pitäisi olla mitään häntä vastaan.

      • Hurjaa touhua?

        Eli ammattiroolipelaajalääkäri? En halua ees tavata tämmöstä!!! Miten sinä lasten murhaamiset kohtuun selvittelit erilleen päässäsi? Varmaan samoin ja lutjakkaasti kuin Israelin sotilas ja jopa nainenkin Palestiinan lapsen murhaamisen ? Eikös se Isossa kirjassa mene : ei se Herran hokeminen auta vaan ne Teot?


      • Huhhuh?

        Eli olen käsissäsi mahdollisesti hoidossa lääkärin kanssa joka ei itsekään usko hoitoonsa? Ja minä MAKSAN TÄSTÄ??? Jumalauta!!! Sinun pitäisi lääkärinä tietää miten paljon vaikuttaa suhdetasolla läsnäolosi lääkärinä poltilaaseen ennekuin mitään ollaan jo sanottu saati sitten hoidon kuluessa? Tämän takiako nää lääkkeillä kuittaa omat ristiriitansa? Israelilaisilla lääkkeillä varmaan että sitä siunataan sitten ?


      • Selitys ehkä
        Huhhuh? kirjoitti:

        Eli olen käsissäsi mahdollisesti hoidossa lääkärin kanssa joka ei itsekään usko hoitoonsa? Ja minä MAKSAN TÄSTÄ??? Jumalauta!!! Sinun pitäisi lääkärinä tietää miten paljon vaikuttaa suhdetasolla läsnäolosi lääkärinä poltilaaseen ennekuin mitään ollaan jo sanottu saati sitten hoidon kuluessa? Tämän takiako nää lääkkeillä kuittaa omat ristiriitansa? Israelilaisilla lääkkeillä varmaan että sitä siunataan sitten ?

        Eli siellä on sisäänottosysteemissä hellarimyönteisiä tai muita salaseuralaisia jossain tasolla?


    • ex-uskovainen

      Näiden kommenttien perusteella voisin olettaa, että taitaa teillä olla suuremmat huolenaiheet kuin itselläni.

      Eli tehdäämpä nyt selväksi seuraava asia: Minä teen työni niinkuin pitää ja teen sen mahdollisimman hyvin ja myöskin lääketieteellisesti ilman mitään uskomuksista lainattuja tai lisättyjä asioita. Jos työhön kuuluu abortin teko niin se sitten tehdään.
      Sitten on olemmassa uskonto, johon ehkä satun uskomaan jossain määrin ja josta itselle on jäänyt suurimmaksi ohjenuoraksi lähimmäisen rakkaus. Tämän uskomukseni pidän täysin erillään työstä. Paitsi lähimmäisen rakkaus nyt on suotavaa ilman mitään uskomuksia luulisin.
      Eli edelleenkin pidän nämä kaksi asiaa toisistaan erillään.
      Jos ei kelpaa tieteeseen perustuva hoito, niin hemmetti vieköön siihen en ota täällä kantaa.

      Yhtä hyvin voitte alkaa seuraavaksi keskustelemaan kuinka vegaani tai eläinrakas ihminen voi työskennellä teurastamolla, tai kuten juuri uutisissa todettiin ammattikoululaisten olevan huonokuntoisia eivätkä selviä työstään.
      Ja jos lääketieteestä pitää höpistä niin olisiko huumausaineisiin sekaantuneet lääkärit kuiteskin yleisempi ongelma?

      • Psykopatiaa

        Vegaani ja eläinrakas eivät työskentele teurastamolla mutta sinä työskentelet lastenteurastamolla nimikristittynä! Tämä on mielipide! Kyllä tämä uskovaisten vilunkin tässä asiassa nyt näkyy räikeimmin! Pitäisi olla selkärankaa kieltaytyä murhista eikä ajatella tilipussiaan ! Samaa moraalia kuin Israelin johdolla! Onneksi sielläkin on normaaleja eikä ole jakanut mieltään noin moraalittomaksi!


    • ProFide

      Minulle ei ole ollut koskaan mikään yllätys, että lääkäreissä ja muissakin korkeakoulutetuissa sekä ylipäätään elämässään hyvin menestyneissä on paljon uskovaisia. He ovat keskimäärin selvästi normaalia ahkerampaa ja tunnollisempaa väkeä ja kovia tekemään töitä. Uskovaisten nuorten aika ei mene ryyppäämiseen, rillutteluun ja irtosuhteissa sekoiluun, vaan se käytetään terveellisiin harrastuksiin, opiskeluun tai työntekoon. Myöskään kristillispohjaisen kasvatuksen puutteesta johtuva, nykyään jo hyvin silmiinpistävä tapakulttuurin rappio ei koske heitä.

      • Omahyväisyys

        No kristitylle se hyvin istuukin tuommoinen narsistinen asenne onahyväisyydestään ! Tutkimusten mukaan lääkäreissä oli narsistisimmat ihmiset ja siltä se kyllä kuulostaakin:)! Sitä Israelistakin toitotetaan ! Ja kultakuoren alla on murhaajasakkia syöpäpommeillaan ja ties minä!!!


      • Höpönløpön

        Käsittääkseni ateisteja on eniten juuri akateemisesti koulutetuissa. Uskovaiset eivät ehkä yleensä kännää tai kiroile, mutta uskonyhteisöissä on eniten mm. työpaikkakiusaamista ja muutakin psyykkistä väkivaltaa. Noista terveellisistä harrastuksistakaan ei taida juuri olla näyttöä. Havaintojeni mukaan monelle uskovaiselle maistuu pulla ja kakku palvontamenojen jälkeen.


    • ..........

      Kristityt tapetaan, no nyt en ainakaan halua luopua uskostani. Turha uhkailla, jos aloitteen tehnyt lääkäri haluaa vainota evankelisia kristittyjä hän voi liittyä ISIS järjestöön.

      Kristuksen tähden houkka , edustaa yhtä kirkon vaikeimmista kilvoittelumuodoista. Siinä kilvoittelija oman ja lähimmäistensä pelastuksen tähden tekeytyy hulluksi eli houkaksi. Heistä käytetään myös nimitystä pyhät hullut tai Jumalan hullut.

      Houkkuus oli mahdollista niin kauan, kun yhteiskunnassa ei ollut järjestelmällistä psyykkisesti sairaiden hoitoa. Houkkuus muistuttaa suuresti mielisairaan käyttäytymistä ja on siksi nykyaikana todella harvinaista. (ortodoksi.net)

      http://www.youtube.com/watch?v=ydORCP0g-ik

    • Kypsykää siihen

      Lääketieteen alalla kuten muillakin aloilla on aina uskovia kristittyjä opiskelijoina ja ammateissa. Se nyt on aivan sama keksiä muitakin asioita kuten vaikka jokin puoluekanta joka häiritsee joitakin. Vaan ei voi mitään eikä tarvitsekaan voida. Se on lähinnä niiden ongelma joita toisten vakaumus tai arvomaailma häiritsee.

      • Ihme heilumista

        Kyl se vähän pisti silmään kun ruokailuun tuli viereen naisia jotka hihittelivät Jeesusta ja aloittivat silmät kiiluen ruokarukoustaan! Miten omahyväistä ja ajattelematonta toisia kohtaan !! Piti sit korostaa omaa uskoaan! Ja paikassa jossa kansainvälisiä ihmisiä monista aatteista!!! Muut eivät korostaneet!!!


      • tahallaan taes tyttö
        Ihme heilumista kirjoitti:

        Kyl se vähän pisti silmään kun ruokailuun tuli viereen naisia jotka hihittelivät Jeesusta ja aloittivat silmät kiiluen ruokarukoustaan! Miten omahyväistä ja ajattelematonta toisia kohtaan !! Piti sit korostaa omaa uskoaan! Ja paikassa jossa kansainvälisiä ihmisiä monista aatteista!!! Muut eivät korostaneet!!!

        Tuosta hihittelystä ja yleisestä käytöksestä voisi olettaa, että tarkoitus oli aiheuttaa yleistä paheksuntaa. Jos rukous naurattaa, ei se kyllä taida olla sydämestä lähtöisin oleva todellinen rukous. Vaan mistäpä minä tiedän miten näitten naisten pää toimii, jospa he saavat nauru/huvitus-viboja rukouksista ja jeesuksen minen toistelusta...


    • .......ööh

      Kateellisten panettelua, pitääkö sitä keksiä kaikkia juttuja muista, anna ihmisten olla rauhassa.

    • hihhulit1

      Ai sinä sitä yhtä lääkäriä, no se on muutenkin semmoinen hihittelijä. Yleensä ottaen Riverseurakunnan ja menestysteologien kesken on tuollaista hihhulikäytöstä. Älä yleistä koskemaan koko globaalia seurakuntaa. Henkilökohtaisen evankelioinnin vastustaminen tai vähättely on vain suomalaista kulttuuria, muualla sinut otetaan hyvinkin avoimesti vastaan. Esim amerikkalaiset aina hölöttää jumalasta, ja hihittele levät niitä rukouksia joka paikassa.

    • ru76556256

      Uskovainen on psyykkisestisairas ihminen. Kaikki me tiedämme, että joulupukki on satua. Kuitenkin me joka vuosi nähdään joulupukki. Uskovaiset julistaa nähneen enkeleitä, jeesuksen ym. Miten suhtautaan, jos skitsofreenikko sanoo näkevänsä, jonkun jota muut eivät näe? Hullu! Eikö olekin ihmeellistä, ettei uskocvaisia laiteta hoitoon vaan ne saavat olla hulluja rauhassa ja vielä julistaa hulluuttaan? Psyykkisestisairaat hakijat pitäisi karsia pois, mutta miten? Kun mielisairauttaan puolustaa uskovaisuudella, se on sallittua.

      • Mengel

        Uskovaiset, homot, ylipainoiset, psyykkisesti sairaat.


    • ...........

      ru76556256 toivottavasti sinut lahdataan kuin vikisevä sika.

    • käsikädessä

      En usko, että uskovaisuus on lääkärille ongelma. Sekä kristinuskon että länsimaisen tieteen todellisuuskäsitys perustuu materialistiseen ontologiaan. Kummatkaan eivät usko mihinkään materian ulkopuolisiin syy ja seurausketjuihin. Kristityillä poikkeuksen saattaa muodostaa jumala, mutta tällä uskomuksella ei ole käytännön vaikutusta mihinkään.

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      92
      2421
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2133
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      83
      1780
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      45
      1575
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1556
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      11
      1505
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      33
      1468
    8. 54
      1340
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      87
      1296
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      30
      1219
    Aihe