Kaavinta paikallispuudutuksella??

minski

Onko kelleen tehty kaavintaa paikallispuudutuksella? Millaisia kokemuksia? Se nukutus pelottaa niin kamalasti. Kauanko kaavinta kestää?

8

4707

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Pee

      Kun odotin nuorimmaistani, kyselin neuvolasta abortista, kun silloin tuntui, etten enää lapsia halua. Tulin nimittäin raskaaksi kierukasta huolimatta. Raskaus oli jo niin pitkällä, ettei lääkeaborttia voitu tehdä, joten ainut mahdollisuus olisi ollut kaavinta. Minulle sanottiin, että se tehdään aina nukutuksessa. Se oli sitten syy, miksi en aborttiin mennyt (onneksi!). Itsekin pelkään nukutusta ihan kauheasti.

      Jos taas raskaus on yli 12-viikkoinen, niin lapsi synnytetään, ainakin 20. viikon paikkeilla olevat sikiöt. Mutta niin myöhään abortti tehdään vain, jos sikiö on vakavasti sairas tai on kromosomipoikkeavuus.

      • minski

      • kokemusta on
        minski kirjoitti:

        ..netistä löytyy juttu jossa kerrotaan siitä sivulla: http://www.sexaktuellt.com/_abort/pdf/fin_abort.pdf

        Siellä lukee: "toimenpide voidaan suorittaa nukutuksessa tai paikallispuudutuksessa"

        Ei ole tietoa, tehdäänkö puudutuksella, mutta mikä siinä nukuttamisessa pelottaa oikeastaan? Ei ole kauaakaan aikaa, kun itse koin saman, pelkäsin nukutusta niin paljon... Olin tulla hulluksi, mutta... eipä se ollut mitään ihmeellistä, kun nukutuslääkettä pistetään, niin noin 3 sekuntia tuntuu vähän oudolta, ja nukahtaa. Sitten heräsin 20 minuutin kuluttua ihan kuin unesta heränneenä. Ja usko pois, pelkäsin ihan järjettömästi sitä ennen. Näin jälkeenpäin ihan naurattaa, miten sitä saattoikin pelätä niin. Älä sitä pelkää yhtään.


    • puudutettu

      Mulle tehtiin abortti puudutuksella.
      Aluks vietiin leikkaussaliin, siellä pistettiin epiduraali(joka ei satu juuri lainkaan)..
      Itse kaavinta kesti varmaan alle 10 min.
      Sitten mut vietiin takaisin omaan huoneeseen, jossa nukuin yön yli. Puudute lakkas vaikuttamasta kokonaan n.6h kuluttua.
      Abortti tehtiin sen takia puudutuksella, koska aluksi koitettiin lääkkeillä, mutta ei onnistunu. Sen jälkeen päätettiin heti kaapia, ja jos oisin halunnu nukutuksen niin ois pitäny olla 4h syömättä ennen sitä, niin siksi se tehtiin puudutuksella.
      Kokemus kaavinnasta puudutuksella oli fyysisesti ihan hyvä.

    • jeppis

      itselleni tehtiin kaavinta nukutuksessa (kyseessä ei ollut tosin abortti vaan tuulimunaraskaus). Ei sitä nukutusta oikeasti kannata pelätä. Oma mielipiteeni on että toimenpide on itselle paljon helpompi kun olet syvässä unessa, kun ei tiedä mitä sinulle tehdään! Nukahtaminen oli, kuten hoitajakin sanoi, miellyttävä. kuulin vain kun nukutus lääkäri sanoi: kauniita unia.. sitten mentiin. Ja seuraavaksi kuului: Huomenta. Ja sitten koko homma oli ohi. Eikä tarvinnut jäädä yöksi sairaalaan. Siihen tietysti vaikutti se että piti pystyä syömään, kävelemään ja pissaamaan että pois pääsi. Mutta tämä on vain mun mielipide.

      • Pee

        Onneksi minä en tiennyt, että puudutuksessakin voidaan kaavinta tehdä, koska neuvolassa sanottiin, että aina nukutetaan. Nuorin lapseni sai syntyä, koska en uskaltanut mennä keskeytykseen. Yksi tuulimunaraskaus sai mennä itsestään kesken, koska sanoin, että kaavintaan en mene. Ei lääkäri edes puhunut puudutuksesta. Minäkin olen sitä mieltä, että nukutuksessa se olisi helpointa, niin abortti kuin keskenmenon jälkeinen kaavinta. Minut on leikkauksia varten nukutettu, ja viimeisestä leikkauksesta herääminen oli niin kauhea kokemus, että jos sen voi välttää, niin vältän. En meinannut osata hengittää, tuntui, että tukehdun. Minulle jouduttiin antamaan happea, ja muistikuvana vain on, kuinka iso joukko ihmisiä pyöri ympärilläni ja hämmästeli, että mikä on, enkö herää. Ei sitä kokemusta enää!


    • Anonyymi

      Hei
      Huomaan kyllä, että kyseessä on vanha viestiketju, mutta aihe on monelle naiselle ajankohtainen ja siten saattaa hakusanalla osua tälle sivulle. Siksi kerron oman kokemukseni puudutuksessa tehdystä kaavinnasta.
      Keskenmeno rv 8 2. Kaksi kertaa yritettiin lääkkeellistä tyhjennystä. Vuotoa ei tullut, mutta kovat kivut kylläkin.Illalla päivystyksessä poistettiin raskausmateriaalia kohdunkaulasta,jonne oli tullut ns.tulppa ja pääsin yöksi osastolle kivunhoitoon. Kivut eivät helpottaneet ja siksi seuraavana päivänä minulle tehtiin kaavinta puudutuksessa. Leikkaussalit olivat ihan täynnä, joten kaiketi se oli ainoa mahdollisuus. Olin siinä vaiheessa jo niin väsynyt,etten älynnyt pistää vastaan. Pelkäsin myös, että minut vain kotiutetaan jos en suostu ehdotettuun hoitoon.
      Toimenpiteessä kohtu puudutetaan muutamalla puudutuspiikillä ja sen jälkeen tehdään kaavinta imulla. Ei siis ollut kyse selkäydinpuudutuksesta. Huono puoli on, että imusta johtuvaa alipainetta puudute ei estä tuntemasta, eikä se myöskään estä tuntemasta imujen välillä tulevia kovia kramppeja. Itse koin toimenpiteen niin kivuliaaksi, etten enää ikinä suostu siihen. Kipujanalla 0-10 minun kipuni oli 10. Toki jokainen kokee kivun eri tavalla, mutta itse olin järkyttynyt toimenpiteestä (eteenkin kun minulla on aiemmin nukutuksessa kaavittuja keskenmenoja takana jo ennestään).
      Mahdollisesti tämä puudutuksessa tehtävä kaavinta on uusin "trendi" naistentautien maailmassa, mutta toivon hartaasti, ettei niin ole ja oma tapaukseni olisi vain poikkeus. Kaavinnasta on kulunut nyt 5 päivää ja edelleen lantionpohja, selkä ja lonkankoukistajat ovat ns.hapoilla ja kohtu kramppaa ajoittain. Ilman reseptiä saatavilla särkylääkkeillä pärjään töissä. Ja jos joku keskenmenon saanut lukee tätä niin toivotan sinulle voimia jaksaa eteenpäin. Surraan yhdessä kun on surun aika ja tullaan siten ehjiksi jälleen.

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      23
      1485
    2. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      61
      1301
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      9
      1275
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      29
      1215
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      29
      1204
    6. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      12
      1097
    7. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      64
      1087
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1074
    9. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      7
      1073
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1052
    Aihe