Vaaditaanko passiin kuuluva tutkinto ko. "ruokaravintolan" pitoon.
Ravintolapäivä/Hygieniapassi.
14
277
Vastaukset
- Pissi 1
Tarviiko olla käsienpesumahdollisuutta ?
Eviran sivuilta löytyy oikeat tiedot. Hygieeniapassiahan ei tarvi heti, vasta sitten kun työskennellyt kolme kuukautta yhtäjaksoisesti.
- Kouluttaja rikastuu
Hygieniapassilla on kätevä rapsuttaa takapuoltaan jos kutkuttaa.
Muuta hyötyä siitä ei ole. Paitsi toki heille jotka sillä rahastavat.
Kortti pitää olla nykyään jokapaikkaan.
Itselläni on 4 eri korttia jotta voin tehdä työtäni. Aiemmin samat työt hoitui ihan samalla tavalla vaikkei mitään Kortteja ollutkaan.
Kummallista.... - Työministeriö
Ei tarvitse olla ko passia,täysin vapaaehtoinen! Lähinnä vain suositus! Lisäksi mietojen alkoholijuomien anniskeluun ei enää tarvita lupaa (oluet,lonkerot,viinit).
Jos työsuhde on alle vuodenmittainen ei työntekijä ole verovelvollinen.- Työministeriö
Muistakaa että verovapaa ansio ei kerrytä eläkekassaanne!
Mutta ravintolakokki tarvitsee tulityökortin jos esim liekitää jotain keittiössä !
Lisäksi tarvitaan korkeanpaikankortti jos noustaan yli 1,5 metrin korkeuteen ,esim jakkaralla!
Jos työskentelee laivankeittiössä pitää olla vähintään Rannikkolaivurin pätevyys!
Tarkempia tietoja voi kysellä vaikka lähiö-kuppiloista!
- virtaa lämmin pasca
Kakka voi tulla löysäksi, jos ruuan kuljetukset ja lämpötilat ovat olleet vääriä.
Kahvilat,ravintolat,suurkeittiöt,kioskit ,jäätelökioskit ovat työpaikkoja joissa passi vaaditaan. - Kokki3
Eipä tulisi mieleenikään ostaa ravintolapäivän tuotoksia. Ties mitä pärseenkaivajien aromeja.
- Pylly 3
Hyvin sanottu. Pitääkö meripäivällä esim grilliruokia myyvillä olla hygieniapassi ?
- Jauheliha+paljas käs
Pylly 3 kirjoitti:
Hyvin sanottu. Pitääkö meripäivällä esim grilliruokia myyvillä olla hygieniapassi ?
Tuskin tarvii. Grillattu kana on tuotteena turvallinen-
- Nella salmo
Jauheliha+paljas käs kirjoitti:
Tuskin tarvii. Grillattu kana on tuotteena turvallinen-
Käsienpesua suositellaan, mutta passia ei tarvita eu-alueen sisäpuolella.
Suomessa kana niin puhdasta ettei mitään tartuntavaaraa ole! Kunhan muistaa oikean säilytyslämpötilan (huoneenlämpö). - PUTSARI.
Pylly 3 kirjoitti:
Hyvin sanottu. Pitääkö meripäivällä esim grilliruokia myyvillä olla hygieniapassi ?
Vapauspassi riittää.
- Howard Hughes?
Mistäs tiedät, ettei "oikean" ravintolan kokit jätä esim. käsiään pesemättä paskantamisen jälkeen, tai räi v-mäisen asiakkaan ruokaan?
- Loi setkin
Kädet voi pyyhkiä esim paidanhelmaan.
- Streptokokki kokki
Juu,eikä se nyt niin vaarallista ole, jos vähän pöpöjä tulee ruuan mukana,vastustuskykyhän siitä vaan paranee.
Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 692733
- 632674
- 681792
- 241627
- 201550
Tykkään susta
Elämäni loppuun asti. Olet niin suuresti siihen vaikuttanut. Tykkäsit tai et siitä91490- 151392
- 481247
- 381233
Onko meillä
Molemmilla nyt hyvät fiilikset😢ei ainakaan mulla mutta eteenpäin on mentävä😏ikävä on, kait se helpottaa ajan myötä. Ko81207