Pakko-oire kulkea suoraviivaisesti

Loviisa1

Hei! Haluan kertoa ex-miesystävästäni ja hänen ihmeellisistä tavoista.Esim.hän ei voi kävellä parkkipaikalta pihalle muuten kuin suoraviivaisesti.Pakko kävellä laatoituksen keskikohdalle ja siitä suoraa portaille.Sisällä ei voi kaartaa makkarista vasemmalle vessaan vaan kävelee ensin keittiöön ja sieltä eteiseen ja vessan ovelle ,suoraviivaisesti..Auton luona tarkistaa pyyhkijät.Ensin nostaa vänkärin puoleista sitten toista ja vielä kerran vänkärin puoleista.Parkkipaikalta lähteminen on yhtä helvettiä.Henkilöautolla vekslaa 3 kertaa ja ajaa tielle keskiviivalle ja sitten kääntyy oikealle.On vaarantanut liikennettä monta kertaa (ammatti autonkuljettaja,oikeesti,mutta lyhyitä työsuhteita).Tästä olen sanonut ja saanut vastauksen ettei se käänny pienemmällä alueella.Ihmeellistä että naapuri oli kuskina ja auto kääntyi tosi näppärästi.Auton oven edestainen avaaminen ja sulkeminen.Siihen vastaus,että katsoo palaako oven lamppu.Ja kaiken huippu.Sisällä kavellä tepastelee lähes samanlailla kuin vasta kävelemään oppinut.Elikkä vaihtaa askelparia yhtä äkkiä ja astuu mielellään vain mattojen päälle(yli 50v).Kertokaa hyvät kanssaihmiset onko teillä kokemusta tällaisesta.Kiitos jo etukäteen!

6

207

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ihan tosiko?

      No ei ole tuollaista vielä tullut vastaan.

      • Loviisa1

        Ihan tosi.Ei minua ainakaan moinen käytös naurata :(


    • tirlunhei

      tuli mieleen - Hyvä elämä- leffa, jossa jack nicholson näytteli neurootikkoa, jonka piti astua tietyille katulaatoille. Hupasan näköistä oli hänen kävelynsä. Lisäksi kävi samassa ravintolassa syömässä ja tilasi samalta tarjoilijalta ja hänellä oli omat ruokailuvälineet mukanaan. Hauska leffa. Terapeuttista katsoo elokuvia, joitten hahmoilla samoja ongelmia kuin itsellä.

      Lapsena aloin väänteleen naamaa hassusti, ja räpsytteleen silmiä tolkuttomasti. Sain huomautksen siitä kotona mutten kyennyt lopettamaan.

    • Ei aina helppoo

      Yleensä tuossa on kyse pakkomielleajatus oireista (ahdistuneisuushäiriö, ei synnynnäinen), jolloin noin "tavaksi tullut toiminta" on ehkä jopa jonkin asteista autismia. Autismiakin on monenlaista ja monen asteista. Pakko-oireista, kun puhutaan, tulee ensimmäisenä mieleen esim. "nykivä" ihminen. Tuo suoraviivaisuus ja tiettyjen kaavojen toistaminen noin tarkasti ei ole sitä. Olen kärsinyt itse moninaisista "oudoista käyttäytymistavoista", mutta siinähän ei auta muu kuin se, että tuo kupla puhkeaa ja miten tuo tapahtuu on yksilöllistä. Naurun asia ei tuo ole, jos oikeasti on tuossa mielentilassa joku tuntemasi ihminen ollut. Onneksi nykyään voidaan oikeastikin sanoa, että kyllä se elämä vielä hymyilee useimmissakin vallan vaikeissa elämäntilanteissa, joka vielä on yleensä aiheutunut ulkopuolelta tulleesta traumasta tai jostain syystä on itse kasvattanut pitkään tietämättään tuota ahdinkoa, sillä nykyään on hoidettavissa jopa näitä oireita ja vielä lääkkeittä. Koittakaapa joskus, jos oikeasti tunnette tämän tyyppisistä oireista kärsiviä yht'äkkiä säikäyttämättä sanoa iloisesti terve, voi paraneminen toisella muuten alkaa siitä.

    • samassa jamassa

      Enpä ole ennen kuullut tuollaisesta pakko-oireesta että on käveltävä täysin suoraviivaisesti :0 olen kärsinyt itsekin monenlaisista huomiota herättävistä pakko-oireista ja niitä on vaikea lopettaa. Pääsin itse pakko-oireista eroon lääkityksellä. Lääkkeen nimi oli sertralin ratiopharm ja sen oli tarkoitus auttaa masennus tiloihin ja vaikeisiin pakko- oireisiin ja Se oikeasti auttaa. Kannattaa kokeilla!

    • 16+18

      Eräällä likalla osastolla oli ocd ja pakko kulkea suoria viivoja täysin pakosti, ei voinut myöskään koskea oviin, ja voi uskoa miten paljon tämmöinen rajoittaa elämää kun noudattaa tämmöisiä kaavoja täydellisesti. Tarvitsi apua vessaan menossa yms. Jos joku lakanakasa oli jossain edessä niin sen ohi ei voinut mennä vaan jonkun muun piti siirtää se. Ja vittumaiset hoitajathan ei tähän suostuneet.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      78
      5791
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      24
      2526
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      26
      2007
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      62
      1765
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1611
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1398
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1317
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      14
      1311
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      7
      1249
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1203
    Aihe