Olen pettynyt demokratiaan

Tasa-arvoaa

Emme saa muutosta aikaan perinteisesti äänestämällä. Porvarit riistämät meitä hamaan loppuun saakka tätä menoa! Ainut tapa saada äänemme kuulumaan on protestoida eli jättää äänestämättä. Kehotan kaikkia olemaan äänestämättä, kun tarpeeksi suuri osuus nukkuu demokratia voidaan kyseenalaistaa ja se avaa tien todelliseen tasa-arvoon.

29

96

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • isti

      "Emme saa muutosta aikaan perinteisesti äänestämällä. "

      Kyllä saamme. Äänestäminen on tärkeä toimitus.
      Kun siihen liitämme joukkoliikkeet lakkotaistelun muodossa palkoista, työväenluokka etenee tulonjaon kysymyksessä.
      Äänestämällä rauhan puolesta, silläkin on merkitystä mutta kulkiessamme rauhanmarsseilla etenemme reippain askelin. Mikäli kapitalistiluokka haluaa viedä työkansan sotaan toista työkansaa vastaan, työväenluokka etenee kieltäytymällä sodasta. Proletaari sanoo: Tapeltkoot ökykapitalistit keskenään, meillä ei ole osaa eikä arpaa.

      • Tasa-arvoaa

        Olet vain naamioitunut porvari, koetat tyynnytellä kansaa pitämällä uskossa parempaan. Ja taas riisto jatkuu.


      • Erehdys!
        Tasa-arvoaa kirjoitti:

        Olet vain naamioitunut porvari, koetat tyynnytellä kansaa pitämällä uskossa parempaan. Ja taas riisto jatkuu.

        Olet vähän erehtynyt! Tämänhän >>...koetat tyynnytellä kansaa pitämällä uskossa parempaan. Ja taas riisto jatkuu.


    • kahklo

      Todellinen muutos talouskuripolitiikasta työllistävään politiikkaan ei tapahdu äänestämällä. Mikäli työväenluokka jatkuvasti hyväksyy etuisuuksien leikkaukset, tilanne sen kun pahenee.
      Äänestämällä mm. persuja, äänestät vain matkustusrajoitusten puolesta, joita Halla-aho ja Sampo Terho alusiisti esittävät.
      Äänestämällä kommunisteja, äänesi hiukan edistää rauhan ja siviilituotannon maailmaa.

      Toimimalla ammattiliitoissa ja työväenjärjestöissä, opiskelemalla marxilaista taloustiedettä, toimimalla rauhanliikkeissä ja yhteiskunnallisissa järjestöissä muutat maailmaa.

      Mikäli ristiriidat kärjistyvät vallankumouksen asteelle, työväenluokka tekee senkin.
      On järjetöntä antaa tietotekniikan suomat mahdollisuudet maailman talouden edistämiseksi valua alle prosentin väestöstä eliitin taskuihin.
      Kapitalismi tuhoaa itse itsensä. Aivan kuten Marx ennusti taloudellisten lakien siihen johtavan. Kapitalismi käy kehityksen jarruksi ja se ilmentyy persuoikeiston tunnuksessa näkyvimmin.

      • Häh?

        Uskotko itse tuohon valheelliseen juttuun?


    • imost

      Aloituksen väite olla äänestämättä on täysin väärä. Työväestön täytyy käyttää kaikkia mahdollisuuksia etujensa puolustamiseksi, myös äänestämistä.

      Äänestäminen ei ole vastakohta poliittiseen ja ammatilliseen liikkeeseen osallistumiselle.
      Päinvastoin. Ne tukevat toisiaan. Täytyy äänestää sosialismin puolesta toimivia liikkeitä. On annettava tuki sosiaalisen yhteisön rakentamiselle. Työväenluokan marxilaisia maailmankatsomuksen perusteita pitää opiskella ja tukea.

      Palkkatyöläiselle ei riitä työn ja pääoman välisen sissitaistelun ikuistaminen. Riistoon perustuva talousjärjestys täytyy vaihtaa ihmisten yhdenvertaisuuden perustalle. Tulonjako työn tulosten jaon perustalle ja jossa omistaminen ei määrää tulonjakoa.
      Ääniä rajusti ja reippaasti kommunistien eurovaaliehdokkaille ja muutoksen lehdet alkavat väristä.

    • Se tuppaa demokratia olemaan sellaista jotta enemmistön mielen mukaan pääosin mennään. Kannattaa siis äänestää jotta nähdään mikä se enemmistö on ja mitä se haluaa.

      Komut ja sosialistithan eivät koskaan ole uskaltaneet demokratiaa kokeilla vaan ovat aina ajautuneet diktatuuriin jossa on yksi puolue ja yksi oikea ajatus. Se ei ole demokratiaa vaan diktatuuria.

      Meillä on hyvin, taitaa olla yli 10 puoluetta joten jokaisella on varaa valita omansa, ne jotka saavat kansalta eniten kannatusta ovat tietysti ne jotka muodostavat hallituksen.

      Äänestämättömät katsotaan tyytyväisiksi nykyiseen tilaan eikä heitä oteta huomioon edes asioita korjailtaessa.

      Jos kourallinen komuja kiuuttelee ja jättää äänestämättä niin kukaan ei huomaavaan minäkin katson noin suuren joukon olevan niin tyytyväisiä jotta eivät viitsi edes nähdä äänestämisen vaivaa.

      Käyttämättä jäänyt ääni on ääni vastustajan uurnaan.

    • Diktatuuria!

      # # # Se ei ole demokratiaa vaan diktatuuria. # # #
      Niin on mutta kommunisteilla onkin sellainen unelma, että he saisivat kolhoosipäällikön tai kylänvanhimman homman. Siinä ei tarvitse tehdä mitään, mutta on oikeus saada toisten tekemästä työstä ansiottomasti parhaat päältä itselleen. Ja sitten voi kohota jopa aluekomissaariksi. Ja edelleen oma elämisen taso kohenee.
      Ja jos oikein haluaa osoittaa paremmuutensa, niin tekee salaiselle poliisille valheellisen ilmiannon naapurista ja saa mitalin "Kolhoosin sankari" rintapieleen.

    • reppo

      "Niin on mutta kommunisteilla onkin sellainen unelma, että he saisivat kolhoosipäällikön tai kylänvanhimman homman."

      Höpö, höpö.
      Kommunistit tahtovat lakkauttaa armeijat ja sota-aseet ja luoda rauhan maailman, jossa tuotetaan kansalaisille tarpeellisia tuotteita. Sota-aseet eivät niihin kuulu.
      Me emme halua 20-30 lukujen ohranaa Suomeen. Silloin työväenjärjestöjä kytättiin ja kansalaisia ilmiannnettiin Marxin lukemisesta.
      Nimimerkki ""Diktatuuria!" viestitti kapitalismin ehdottoman vallan puolesta ja siihen ei kuulu mm. ammattiliitot.

      • Niinköhän? Komuthan hallitsivat NL:a ja edelleen Kiinaa ja mihin muuhun nuo komut ovat aseita enemmän rahaansa sijoittneet?

        Komuthan käyttävät aseitaan omaa kansaansa vastaan kuten aikoinaan Unkarissa ja Tsekkoslovakiassa sekä Pekingin Taivaallisen Rauhan aukiolla ja vain sen tähden, että kansa oli eri mieltä johtajien kanssa vaikka johtajien tulisi kuunnella kansaa eikä päin vastoin.

        Meilläkin kysytään muutaman vuoden välein ollaanko tyytyväisiä ja uudet miehet saa äänestää remmiin jos ei vanhoista tykkää. Missään kommunismissa ei tätä mahdollisuutta ole kansalle annettu.


      • Demokratiaa!

        # # ...kapitalismin ehdottoman vallan puolesta ja siihen ei kuulu mm. ammattiliitot. # #
        Missä kohdassa niin lukee?
        Miksi kommunistit eivät koskaan kykene mihinkään asialliseen vastaukseen, vaan aina heitetään typeriä ja valheellisia asioita? Ilmeisesti se vanha valheessa eläminen on edelleenkin kommunismin aatteen syvin olemus. Neukkulassa petettiin ja valehde3ltiin kansalle yli 70v, kunnes koko kommunismi romahti.
        Mutta suomalaiset komulit eivät tätä asiaa ole vieläkään ymmärtäneet. Ja valehtelu jatkuu...

        No, Suomen kansa on kyllä tuon asian jo kauan sitten huomannut. Eikä enää usko noihin typeriin höpötyksiin. Eurovaalituloskin en todisti.
        Vai montako ääntä komulit saivat?

        Elämä komuleille länsimaiessa demokratiassa on kuitenkin helppoa, koska sananvapaus on rajoittamaton ja puolueitakin saa olla vaikka kuinka. Toisin oli kommunistisessa diktatuurissa. Sitäkö komulit tänne haluavat? No, halutkaa vain, ei se koskaan - siis EI KOSKAAN - tänne tule.


    • tamor

      "ei se koskaan - siis EI KOSKAAN"

      Älä vanno ettet joudu katumaan. Mistään ei voi sanoa ettei koskaan.
      Historiassa aina vallassa oleva luokka on vannonut olevansa sitä ikuisesti. Orjanomistusluokka katosi. Feodaaliaatelistosta voimme lukea romaaneista. Kapitalismi on tiensä päässä. Se on antanut edistyksellisen roolin ihmiskunnan historialle mutta on tätänykyä suuresti muuttunut kehityksen jarruksi.
      Ihmiselämän tarkoitukseksi se pystyy asettamaan enää rahan haalimisen. Moraalinen rappio näkyy ensimmäisenä. Taloudellinen rappio puolestaan synnyttää alhaisia käsityksiä.
      Reaalisosialismin virheet eivät muuta historian kulkua. Demokratian sisältö ei ole monessa puolueessa. Sisältö on siinä että pääsevätkö ihmiset vaikuttamaan oman elämänsä ehtoihin.

      • Demokratiaa!

        ## Kapitalismi on tiensä päässä. ...##
        Perusteeton väite. Vai pystytkö perustelemaan?

        ## Demokratian sisältö ei ole monessa puolueessa. ##
        No eipä demokratiaa ole koskaan ollut kommunistisessa puolueessa ainakaan. Vai montako puoluetta oli esim DDR:ssä, tai on nyt Kiinassa tai P-Koreassa?


      • Demokratiaa!

        - - - Reaalisosialismin virheet eivät muuta historian kulkua.- - -
        Eihän historian kulkua mikään muu ole muuttanut kuin perikommunistinen historin vääristely.
        Mutta ei sosialismi muuta tulevaisuuden kulkuakaan. Vai paljonko EU-vaalit antoivat KTP:lle vaikutusvaltaa? Montako meppiä saitte Brysseliin?

        Sinulta unohtui eräs kehumisen aihe: Kuinka paljon saatte esim. perunasatoa paremmaksi puhumalla p***kaa pellon reunalla!


      • Ei ole "tamor" demokreatiaa jos ei voi osoittaa mielipidettään ja näin on jos on vain yksi mahdollisuus kuten sosialistimaissa on ollut. Kyllä demokratia vaaytii vapautta muodostaa mielöipiteitä vapaasti sillä nehän mitataan sitten vaaleissa kun nähdään mitä kansa haluaa.

        Monet puolueet ovat keino saada erilaisia mielipiteitä punnittavaksi ja kun on demokratia niin erilaiset mielipiteen ovat juuri sen rikkaus.

        Ajattelepas "tamor" jos meillä olisi vain Kokoomus joka nyt on suosituin puolue kansan keskuudessa, mitä mieltä olisit asiasta? Tai jos PerSu puolue olisi ainoa niin äänestäisitkö vapaaehtoisesti?

        Kaikki loppuu aikanaan tässä maailmassa mutta kapitalismi on varsin notkea ja sopeutuu vastoin kuin oli sosialismin kanssa kun siellä tuijotettiin vain oppaita jotka oli kirjoitettu ihan eri maailmassa. Jos kapitalismi loppuu niin sosialismi ja kommunismi sitä ei tule korvaamaan vaan jotain muuta jota ei vielä ole näkyvillä.


    • sekademokratia

      "Sinulta unohtui eräs kehumisen aihe: Kuinka paljon saatte esim. perunasatoa paremmaksi puhumalla p***kaa pellon reunalla! "

      Oikein hyvä kysymys.
      Meilläpäin viljelijät kutsuivat luterilaisia pappeja pellon reunalle keväisin loitsimaan parempaa satoa. Useissa paikoissa useina vuosina.
      Lehdissä ei ole ollut tietoa, oliko sato parantunut. Parina vuotena ei loitsimisista ole kuulunut mitään. Luultavasti viljelijät palasivat vanhaan konstiin. He ryhtyivät ajamaan lantaa traktorilla pellolle silläkin ajalla mikä ennen meni loitsimiseen.

    • Ja höpö höpö

      Taas on mielikuvitus karannut mahdottomuuksiin. Ei teitä reppanoita kukaan riistä - syystä että ei teillä ole mitään riistettävää.

      • Riistäminen on hyvä puolustus saamattomuudelle, se tuntuu riistolta kun naapurin yrittäjällä on Mersu ja itse joutuu ajamaan vanhalla Fiiulla.

        Komu ei koskaan ajattele mitä sen Mersun takana piilee, yleensä ei 8 tunnin työpäivä riitä eikä 5 päivän viikko vaan ainakin alkuun yritettäessä päivät ovat vähintään 10 - 12 tuntisia ja viikonloput ovat rauhallista aikaa idean kehittämiseen, joten nekin yleensä menevät työn merkeissä. Tuota ainakin kohdallani kesti kymmenkunta vuotta kunnes homma alkoi pelata sen verran jotta osan töistään saattoi delegoida palkatulle työvoimalle johon alkuun ei ollut varaa.

        Jos onnistaa niin noista "ylitunneista" saa korvausta jälkikäteen varallisuutena ja osinkoina mutta jos ei niin kaikki menee kankkulan kaivoon. Minua hieman onnisti ja elätin noilla ideoilla itseni ja perheeni lisäksi noin 30 vuoden ajan kymmenkuntaa muutakin perhettä suoraan ja alihankinnan kautta vielä useampia. Kaikkeahan ei kannata itse tehdä.

        Tämä kaikki ihan demokraattisesti ketään riistämättä mutta muille maksamalla sopimuksen mukaan. Koska vaihtuvuus työväen keskuudessa joitain nuoria opiskelemaan lähteneitä lukuun ottamatta oli pientä niin kaiketi oltiin tyytyväisiä siihen mitä yritys tarjosi. Eikä minulla koskaan ole ollut Mersua vaan edelleen ajan Fiatilla laajasti ajatellen.


      • Timo Espoosta
        Työeläkeläinen kirjoitti:

        Riistäminen on hyvä puolustus saamattomuudelle, se tuntuu riistolta kun naapurin yrittäjällä on Mersu ja itse joutuu ajamaan vanhalla Fiiulla.

        Komu ei koskaan ajattele mitä sen Mersun takana piilee, yleensä ei 8 tunnin työpäivä riitä eikä 5 päivän viikko vaan ainakin alkuun yritettäessä päivät ovat vähintään 10 - 12 tuntisia ja viikonloput ovat rauhallista aikaa idean kehittämiseen, joten nekin yleensä menevät työn merkeissä. Tuota ainakin kohdallani kesti kymmenkunta vuotta kunnes homma alkoi pelata sen verran jotta osan töistään saattoi delegoida palkatulle työvoimalle johon alkuun ei ollut varaa.

        Jos onnistaa niin noista "ylitunneista" saa korvausta jälkikäteen varallisuutena ja osinkoina mutta jos ei niin kaikki menee kankkulan kaivoon. Minua hieman onnisti ja elätin noilla ideoilla itseni ja perheeni lisäksi noin 30 vuoden ajan kymmenkuntaa muutakin perhettä suoraan ja alihankinnan kautta vielä useampia. Kaikkeahan ei kannata itse tehdä.

        Tämä kaikki ihan demokraattisesti ketään riistämättä mutta muille maksamalla sopimuksen mukaan. Koska vaihtuvuus työväen keskuudessa joitain nuoria opiskelemaan lähteneitä lukuun ottamatta oli pientä niin kaiketi oltiin tyytyväisiä siihen mitä yritys tarjosi. Eikä minulla koskaan ole ollut Mersua vaan edelleen ajan Fiatilla laajasti ajatellen.

        Kommunistit ovat kautta aikain julistaneet suureen ääneen erilaisia iskulauseita. Näitähän ovat mm.
        - Työn orjat, sorron yöstä...
        - Kapitalistinen riisto...
        - Äärioikeisto ja fasisimi...
        - Kapitalismin mädännäisyys ja loppu...
        - Työkansan asialla...
        Lauseita hoetaan edelleen vailla mitään totuutta tai pohjaa. Ilmeisesti kommunistit pitävät suomalaisia tyhminä ja petettävinä, että uskovat noihin. Kun puolue noin toimii, niin ei ole ihme, että kannatusta ei ole.
        Vai kannattaisitko Sinä puoluetta, joka sanoo Sinua tyhmäksi ja ajattelukyvyttömäksi?

        Suomalainen riistetty työn orja tekee 40h / 5 pv työviikkoa ja nauttii 5 vkon kesälomasta. Kesäloma vietetään vaikkapa omalla veneellä tai ulkomailla matkustelemalla. Näitähän ei ollut mahdollista tehdä "työkansan paratiisissa" eli ent. komulimaissa.

        Ja mitä tulee yrittämiseen, niin kukaan eikä mikään estä vaikka hitsaajaa tai kirvesmiestä ryhtymästä yrittäjäksi ja rikastumaan sillä. Mutta tietoa pitää olla enemmän kuin kommunisteilla, jotka luulevat katteen olevan sama kuin voitto.

        Odotan mielekiinnolla miten EU-vaaleissa komulien jääminen lähes kokonaan ilman ääniä onkin Perussuomalaisten vika...


    • ome

      TE on älyttömän suuresti kiinnostunut äärioikeistosta. Eikä suostu kertomaan järjestöjä, joiden kautta toimii.

      "Tämä kaikki ihan demokraattisesti ketään riistämättä mutta muille maksamalla sopimuksen mukaan."

      Mikäli maksoit työntekijöille vähintään tessin mukaan, tilitit sotut ja muut asiallisesti ja maksoit valtiolle säädetyt verot, toimit yrityksesi kanssa rehdisti.
      10 työläisen yritys on nappikauppaa todellisten kapitalistien rinnalla. Mikäli vielä muistit työläisiä bonuslahjoilla silloin kun tuotto nousi hyväksi, asia on kunnossa. Kelpaat vallan mainiosti sosialistiseen Suomeen yrittäjäksi.
      Mikään ei estä yritystoimintaa myös osuustoiminnan pohjalla. Porukka työllistää itsensä, valitsee etumiehet keskuudestaan ja sopii palkoista. Osuuskunta voi palkata työvoimaa ulkoa tilapäisesti ja tessin mukaiset työehdot tai jokainen jonkin sovitun kuukausityöajan jälkeen oikeutettuna bonuksiin. Ei samanpalkkaisuutta vaan palkkaerot ammattien mukaan ja johtaville ylitöistä, matkoista yms. korvaukset

      • Meillä oli "ome" omat sopimukset työläisten kanssa. Koskaan ei veronperijän tarvinnut portilla kolkuttaa ja näinhän yrittäjä ja yhtiökin toimii koska ei halua hankaluuksia.

        Tottakai voi perustaa osuuskunnan mutta kaikki eivät ole siihen valmiita vaan ovat mieluummin palkkatyöntekijöitä. Sehän on melkein sama pienessä yrityksessä toimitaanko oy muodossa vai osuuskuntana. Ero tulee suuremmaksi vasta kun joku haluaa luopua tai yhtiö/yritys paisuu suureksi. Osuuskunta voi yhtälailla palkata ulkopuolisia töihin ja kuulun minäkin kahteen osuuskuntaan vaikka en ole niissä työssä koskaan ollut.

        Yksi ero saattaa olla luopumisessa kun se hetki koittaa, oy on helppo myydä jos yritys on tuottava mutta osuuskunnan myymisen ehdoista en ole selvillä. Osuuskunta kuten yhtiökin voi lähteä muutamasta tonnista ja päätyä vuosikymmenten jälkeen miljoonaan pääomien osalta.

        Kyllä 10 työläisen yritys joka teettä paljon alihankintaa työllistää helposti toisen saman muissa yrityksissä, ei kannata vähätellä. Noita me tarvitsemme lisää ja nimenomaan aloille joilla tuotetaan teknologisesti korkeatasoista laitetta jota viedään ulkomaille.

        Pienet yritykset ovat joustavia suuriin verrattuna eikä niiden mahdollinen kaatuminenkaan ole mikään katastrofi kuin omistajille ja niille muutamalle työläiselle.

        Jos TE tarkoittaa minua niin tipan tippaa en ole kiinnostunut mistään äärestä, en oikealla enkä vasemmalla ja sitä oikeaa äärtähän ei edes ole näkyvissä. Jos joku änkyrä sitä harjoittaa niin eipä ole täälläpäin näkynyt.

        Olen aina pyrkinyt hoitamaan sopimukset kahdenkesken niin ollessani muiden palveluksessa kuin palkatessani muita, pidän muiden asiaan puuttumista epäsopivana toimena. Jos joku ei pysty itse neuvottelemaan niin hän on holhoojan tarpeessa. Työnsä pitää hoitaa siten, että työnantaja katsoo työläisen olevan palkkansa arvoinen. Silloin ei ole pelkoa yt neuvotteluista kuin äärimmäisen hädän hetkellä.

        Sosialistista Suomea et tule koskaan näkemään kuten et muitakaan sosialistisia sivistysmaita. Joku deekumaa saattaa vielä siihen erehtyä mutta palannee oikealle raiteelle kun huomaa erehdyksensä.

        Minä en enää yritä mitään vaan muut tekevät sitä entisessä yrityksessäni, minä vietän ansaittuja eläkepäiviäni harrasteiden parissa.

        Palkkaa pitää maksaa ansion mukaan, ne vaihtelevat suuresti eri henkilöiden mukaan samassakin ammatissa. Siinä Kallen kirvesvarsiteoria pitää paikkansa vaikka muutoin niistä keskustelu ei ole kovin valaisevaa ja hyödyllistäkään.


    • ome

      "Jos TE tarkoittaa minua niin tipan ..."

      Ei tarkoita vaan sitä Soinia matkivaa T Espoota.

      Sosialismi tulee kyllä. Ei kannata turhaan vannoa ja kieltää.
      Elämä jatkuu kapitalismin jälkeenkin.
      Ihmisen perusolemus on yhteisöllisyys.
      Sodat loppuvat. Armeijat lakkaavat.
      Heikoistakin huolehditaan.

      • Timo Espoosta

        >> Sosialismi tulee kyllä.


      • Sitä sosialismia ei tule arvoisa "ome"!

        Elämä saattaa jatkua kapitalisminkin jälkeen mutta tänään emme vielä tiedä missä muodossa, sosialismi ei ole seuraava vaihe taloudessa sillä se on jo testattu.

        Viimeisen muutaman tuhannen vuoden aikana on havaittu, ettei se yhteilöllisyys yleensä riitä naapurin tontille kuten nytkin saatoimme Venäjän toimista Krimillä havaita. Sotia on käyty jo aikoinaan Kaksoisvirran maassa kun juutalaiset raahattiin sinne orjiksi. Sitä rataa on jatkunut tuhansia vuosioa vaikka kaikki sanovat haluavansa rauhaa. Niin sanoi NL:kin 1939 marraskuussa ja hyökkäsi Suomeen tuomaan omaa rauhaansa.

        Euroopassa arveltiin moisen mahtailun ajan olevan ohi täällä vanhalla mantereella mutta pitihän entisen kommunistin ja KGB:n upseerin näyttää, ettei heihin voi luottaa joten armeijoiden purku ja kotiutus saanee edelleen odottaa parempia päiviä.

        Taitaa meidän kaltaisessamme järjestelmässä olla maailman paras heikommista huolehtiminen, paras mitä opn nähty sitten Mooseksen aikojen ja vedenpaisumuksen.

        Et ole ome oikein katsellut avoimin silmin ympäristöösi kun noin päätömiä väität!


    • teemo

      ">> Sosialismi tulee kyllä.

      • Timo Espoosta

        >> Perustelepa ensin, miksi ei tulisi?


    • 999999999hcccccccccc
    • trimo

      "Suomalainen riistetty työn orja tekee 40h / 5 pv työviikkoa ja nauttii 5 vkon kesälomasta. Kesäloma vietetään vaikkapa omalla veneellä tai ulkomailla matkustelemalla."

      Nämä ovat työväenliikkeen saavutuksia useamman sukupolven toiminnan tuloksena.
      Mikäli Soenin Timpasta riippuisi, kaikki nuo lähtisivät pois ja samamalla marxilainen työväenliike.

      • Timo Espoosta

        Ja mikäli kommunisteista riippuisi, niin eipä olisi omaa venettä saati, että pääsisi ulkomaille. Ja palkkakin olisi kaikille sama esim. 500€. Millä ei tosin olisi mitään käyttöä, koska kaupoissa ei olisi ostettavaa...

        Mutta Perussuomalaisilla on 39 kansanedustajaa komulien 0 vastaan!


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      40
      2122
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      47
      1674
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      29
      1501
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      32
      1486
    5. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1441
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1425
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1407
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1341
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1260
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      6
      1229
    Aihe