Pedagogisten opintojen kesto??

opepoika

Hei, tietääkö kukaan miten nopeassa ajassa käytännössä nuo pedagogiset aineopinnot (60 op) pystyy suorittamaan? Olen alusta asti halunnut suorittaa opintoja nopeasti ja nyt parin vuoden jälkeen rupean jo vääntämään gradua kasaan, haluan valmistua nopeasti! Ainoa mikä puuttuu on nyt nuo pedagogiset opinnot, joihin pääsin sisään. Näyttää todella kankealta tuo aikataulu, harjoitteluja ei järjestetä kuin vuosittain ja päällekkäin ei pysty tekemään ja ohjeellinen aika on peräti 4 vuotta (!). Ihan uskomatonta jos haluaa opiskella tehokkasti ja joutuu noiden aikataulutusten takia hidastamaan tahtia. Yritänkin keksiä oman opintosuunnitelman ja käydä vaikka kaikki kurssit lukuvuoteen mitä vaan on tarjolla. Niin olen aiemminkin muissa aineissa tehnyt.

Onko kellään kokemusta, minkälaisella aikataululla nuo pedagogiset pystyy tekemään?

6

199

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • opepoika

      pedagogiset aineopinnot... tarkoitin siis tietty AINEENOPETTAJAN pedagogisia opintoja

    • austerism1

      Tee esim. kesällä avoimessa/kesäyo:ssa kasvatustieteen opintoja. Varmista kuitenkin ensin, minkä verran niillä saa (tai saako lainkaan) korvattua pegagogisista, ettet turhaan aloita.

      "Näyttää todella kankealta tuo aikataulu, harjoitteluja ei järjestetä kuin vuosittain ja päällekkäin ei pysty tekemään ja ohjeellinen aika on peräti 4 vuotta (!)."

      Kenties siksi (jopa) 4 vuotta, että on ehkä ajateltu, että nuo tehdään muiden opintojen rinnalla.

      Disclaimer. Itse suoritin pedagogiset ammatillisessa opekorkeassa jo työelämässä ollessani, joten ihan tarkkaan en yo:n pedagogisista tiedä.

    • 12+12

      Pitkä suoritusaika voi johtua siitä, että tieto pitää myös pystyä omaksumaan. Eli teoreettisesta tiedosta tulee ammattitaitoa.

    • joojoopa

      Eikö nuo aineenopettajan pedagogiset opinnot voi suorittaa myös maisterintutkinnon jälkeen. Silloin tuo 60 op suoritetaan vuodessa.

      Olen kuitenkin sitä mieltä, että opettajaksi kehittyminen ja kasvaminen vaatii aikaa. Siis sitä, että on kasvanut kaikin puolin aikuisen mittoihin, jotta pystyy hallitsemaan luokallisen vaikka 14-vuotiaita jannuja ja näsäviisaita pissiksiä. Ikäeroa oppilaisiin olisi hyvä olla edes 10 vuotta.

      Opettajaksi valmistuminen ei siis ole pelkkä suoritus, jonka voi tehdä noin vain vasemmalla kädellä nopeasti, vaikka tenttejä pystyy suorittamaan kovaan tahtiin.

    • Opex

      Tietääkseni opintoihin sisällytetään ainakin kasvatustieteen perusopinnot 25 opintopistettä, jotka voi suorittaa avoimessa. Kasvatustieteen aineopinnoista ei kaikkia sisällytetä, ehkä yksi tai kaksi kurssia vain. Sinulle jäisi siis vain aika vähän pedagogisia opintoja ja harjoittelut. Voi kun minäkin pääsisin suorittamaan nuo pedagogiset mahd. pian, mutta kun ei oteta ammattikorkeaan opiskelemaan puutteellisen työkokemuksen takia.

    • engfil

      Se 60op koostuu siis perusopinnoista 25op ja aineopinnoista 35op. Perusopinnot voit tehdä vaikka avoimessa kesällä, ovat helppoa höttöä ja nopeasti valmiit.

      Aineopintoja taas ei voi suorittaa nopeammin, kuin aineenopettajakoulutuksen ops antaa periksi. Siinähän on käytännön opetusharjoittelua ja oppituntien seuraamista jne jne, et sinä niitä voi rynniä tekemään toisten vuorolla. Näissä menee se vuosi.

      En tiedä, mitä pääainetta opiskelet, mutta jotenkin vaikeaa on uskoa, että hirveästä paahtamisesta olisi mitään hyötyä open ammattiin valmistuessa. Päin vastoin, työllistyminen voi olla kovin nuorelle vaikeaa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      130
      5195
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      32
      3257
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1847
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1810
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      19
      1675
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1521
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      11
      1385
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1306
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1287
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      19
      1277
    Aihe