Tein eilen illalla 9 aikoihin makaronilaatikkoa ja unohdin sen pöydälle. Heräsin 3 yöllä ja muistin ruoan. Kävin äkkiä laittamassa sen jääkaappiin. Onko pilalla? :s uskaltaako syödä? Ruoka oli n. 6 tuntia keittiön pöydällä.
Ruoka unohtui huoneenlämpöön 6 tunniksi.
9
23949
Vastaukset
- Hiippie
Ei ole pilalla. Monesti käynyt itelleni noin ja silti ollan syöty ruoka ja edelleen ollaan hengissä ;)
- jsx1
Samaa mieltä olen, että ihan hyvin voi vielä syödä.
- Yrmy.
Meikäläisellä on pöperöt olleet pöydällä paljon paljon pidempäänkin, ja hyvin on kelvannut ilman vatsavaivoja.
Kyse on siitäkin, lämmitetäänkö ruoka riittävästi ennen syöntiä. - Kjeittiöhai
Höh, just ja just ehtiny jäähtyä, eiku nappaan vaan. Sitäpaitsi Makarooniloota on syötävää vaikka se ois päivän huoneenlämmössä
- ononono
Toki riippuu siitä, oliko jauheliha tuoretta ja hyvin paistettua.
Periaatteessa toi aika on vielä aivan ok. Tärkein mittari on omassa hajuaistissa: jos tuoksuu hyvälle, on kunnossa. - Vaapuloinen
Useinkin on tehty laatikko illalla ja jätetty tahallisesti pöydälle yöksi jäähtymään. On niin iso vuoka, ettei mahdu jääkaappiin. Seuraavana päivänä on syöty ihan hyvällä menestyksellä. Kuusi tuntia ei haittaa mitään.
- eimyrkyttynyt
Tosiaan ostin jauhelihan vasta edellisenä päivänä ja hyvin oli vielä päiväystä jäljellä, ruskistan jauhelihaa aina melko kauan. Ja haju ja maku aivan tavalliset! Satuin vain lueskelemaan muita kirjoituksia samanlaisista tapauksista ja jotkut olivat sitä mieltä että ei edes yhtä tuntia saisi pitää huoneenlämmössä... Kyllä sitten aika usein menisi ruoat hukkaan jos aina pitäisi heittää pois.. Ainakaan ei ole nyt mitään oireita tullut ja söin jo tuossa 6 jälkeen.
- x_70
Haju ja makuaisti jos normaalit, pilaantunut ruoka on kyllä aistittavissa yleensä ennen pahempaa ruokamyrkytystä. Ruokamyrkytyskin on kuin veteen piirretty viiva, toinen sietää enemmän mikrobeja, toinen huomattavasti vähemmän. Lievästi pilaantuneesta voi tulla esim. vain lyhytkestoinen ripuli ilman sen kummempia oireita. Kesällä kannattaa kyllä olla silti erityisen tarkka hygieniasta leikkuulaudat puhtaita, salaattien, lihatuotteiden ym. kylmäketjun kanssa, ja ne PAKASTEVADELMAT
- Anonyymi
Ravintolatoiminnassa nuo hygienia säännöt on vähän tarkempia, mutta kotona tommonen on ihan ok syödä. Jos pitää mennä nukkumaan kun ruoka on vielä lämmintä niin mä yleensä heitän ruuan jääkaappiin ja nostan pakastimesta läjän kylmäkalleja myös jääkaappiin tasaamaan lämpötilaa. Laitan kyllä lämpimän ruuan kauas maito ja lihatuotteista.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Kylläpä on nautinnollista taas tämä palstan vassari valitus!
Lähes jokainen avaus on vassareiden kitinää ja valitusta. Eikö se tarkoitakin, että silloin asiat menee maassamme parem682932HS: persujen v. 2015 turvapaikanhakijoista alle puolet töissä
Aikuisina Suomeen tulleista ja myönteisen päätöksen saaneista vain 42 prosenttia oli vuonna 2023 töissä, vaikka he ovat522230- 221923
Helvetistä ei ole paluuta
Kun ihminen laskeutuu kuolleiden maailmaan, kauhujen valtakuntaan ja tuonelan ovet sulkeutuu kiinni, se on karu tunne ku3851440- 661353
Persut muuten hyväksyvät 2 + 8 mrd. euron maatalous- ja yritystuet
Vaikka molemmat tukimuodot tiedetään haitallisiksi, koska ovat käytännössä pelkkää säilyttävää tukea, eivätkä kannusta k301319- 561109
Järjetön Topi-ilta
Lisää tappiota konkurssipesälle. Miten voi olla mahdollidta , että annetaan järjestää tämä. Sorsakoski pyörii haudassaan201079Mikä kaivatussasi herätti mielenkiintosi
Kun tapasitte ensi kerran? Ulkonäössä? Luonteessa tai olemuksessa? Kuinka nopeasti mielenkiinto muuttui ihastukseksi?72977- 47963