Tein eilen illalla 9 aikoihin makaronilaatikkoa ja unohdin sen pöydälle. Heräsin 3 yöllä ja muistin ruoan. Kävin äkkiä laittamassa sen jääkaappiin. Onko pilalla? :s uskaltaako syödä? Ruoka oli n. 6 tuntia keittiön pöydällä.
Ruoka unohtui huoneenlämpöön 6 tunniksi.
9
23247
Vastaukset
- Hiippie
Ei ole pilalla. Monesti käynyt itelleni noin ja silti ollan syöty ruoka ja edelleen ollaan hengissä ;)
- jsx1
Samaa mieltä olen, että ihan hyvin voi vielä syödä.
- Yrmy.
Meikäläisellä on pöperöt olleet pöydällä paljon paljon pidempäänkin, ja hyvin on kelvannut ilman vatsavaivoja.
Kyse on siitäkin, lämmitetäänkö ruoka riittävästi ennen syöntiä. - Kjeittiöhai
Höh, just ja just ehtiny jäähtyä, eiku nappaan vaan. Sitäpaitsi Makarooniloota on syötävää vaikka se ois päivän huoneenlämmössä
- ononono
Toki riippuu siitä, oliko jauheliha tuoretta ja hyvin paistettua.
Periaatteessa toi aika on vielä aivan ok. Tärkein mittari on omassa hajuaistissa: jos tuoksuu hyvälle, on kunnossa. - Vaapuloinen
Useinkin on tehty laatikko illalla ja jätetty tahallisesti pöydälle yöksi jäähtymään. On niin iso vuoka, ettei mahdu jääkaappiin. Seuraavana päivänä on syöty ihan hyvällä menestyksellä. Kuusi tuntia ei haittaa mitään.
- eimyrkyttynyt
Tosiaan ostin jauhelihan vasta edellisenä päivänä ja hyvin oli vielä päiväystä jäljellä, ruskistan jauhelihaa aina melko kauan. Ja haju ja maku aivan tavalliset! Satuin vain lueskelemaan muita kirjoituksia samanlaisista tapauksista ja jotkut olivat sitä mieltä että ei edes yhtä tuntia saisi pitää huoneenlämmössä... Kyllä sitten aika usein menisi ruoat hukkaan jos aina pitäisi heittää pois.. Ainakaan ei ole nyt mitään oireita tullut ja söin jo tuossa 6 jälkeen.
- x_70
Haju ja makuaisti jos normaalit, pilaantunut ruoka on kyllä aistittavissa yleensä ennen pahempaa ruokamyrkytystä. Ruokamyrkytyskin on kuin veteen piirretty viiva, toinen sietää enemmän mikrobeja, toinen huomattavasti vähemmän. Lievästi pilaantuneesta voi tulla esim. vain lyhytkestoinen ripuli ilman sen kummempia oireita. Kesällä kannattaa kyllä olla silti erityisen tarkka hygieniasta leikkuulaudat puhtaita, salaattien, lihatuotteiden ym. kylmäketjun kanssa, ja ne PAKASTEVADELMAT
- Anonyymi
Ravintolatoiminnassa nuo hygienia säännöt on vähän tarkempia, mutta kotona tommonen on ihan ok syödä. Jos pitää mennä nukkumaan kun ruoka on vielä lämmintä niin mä yleensä heitän ruuan jääkaappiin ja nostan pakastimesta läjän kylmäkalleja myös jääkaappiin tasaamaan lämpötilaa. Laitan kyllä lämpimän ruuan kauas maito ja lihatuotteista.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Et siis vieläkään
Et ilmeisesti ole vieläkään päässyt loppuun asti mun kirjoituksissa täällä. Kerro ihmeessä sit, kun valmista 😁 tuskin k502234Aavistatko että moni tietää
Vai ollaanko hyvin vedätetty pokerinaamalla. No kun vähiten odotat niin yllätämme sinut82922Yritin saada
Vastauksia mutta et voinut olla rehellinen ja kaiken kannoin yksin. Halusin kovasti ymmärtää mutta en voi enää ymmärtää.11904Hyvä että lähdit siitä
Ties mitä oisin keksinyt jos oisit jäänyt siihen, näit varmaan miten katoin sua.... 😘🤭😎💖24889- 68863
Koronarokotus sattui oudon paljon nyt sairaanhoitaja Tanja 46 istuu pyörätuolissa
Pitkä piina piikistä Kun Tanja Vatka käy suihkussa, tuntuu kuin ihoa revittäisiin raastinraudalla irti. Hän on kärsinyt51831Olisitko mies valmis?
Maksamaan naisellesi/vaimollesi/tyttöystävällesi elämisestä syntyvät kulut, ruokailun, vuokran ja muut välttämättömät me118819Kronikat..
Mikä hele… on tää yks kronikat mikä suoltaa facessa kaikkea julkaisua ja AINA samoista firmoista imatralla??? Eikö ne mu9753Täällä istun ja mietin
Miten paljon haluaisin katsoa sinua juuri niin kuin haluaisin katsoa sinua. Rakastavin silmin. Näkisit vihdoin senkin pu49749vieläkin sanoa voin...
💖💛💖💛💖💛💖💛💖 💛 Beijjjbeh 💛 Kaks vuotta tänään täällä. Miten hitossa jotkut on jaksaneet kymmeniä vuos22733